Markoolio stoppar ”Ursäktapoddens” parodi på Ebba Busch

I sin show ”Ursäkta live” har Johanna Nordström och Edvin Törnblom gjort en parodi på Markoolios låt ”Millenium två” där de istället driver med KDs partiledare Ebba Busch.
Nu stoppar Markoolio duon från att fortsätta framträda med den, och kallar dem mobbare.

Handlar inget om politik. Allt handlar om att vår låt som gjordes för att få folk att dra på smilbanden användes nu mot en person i form av personangrepp och vuxenmobbning. Dom får tycka vad dom vill om andra människor och framföra det i deras show men inte genom våran låt.

Skulle vi ansett att texten varit rolig och skriven med finess så skulle vi inte reagerat som vi gjort. Jag älskar humor, är själv expert på dålig humor men om någon gör något som i mitt tycke anses som ett övertramp genom musik jag förknippas med så tänker jag inte sitta still i båten och hålla käften”, skriver han i ett mejl till Expressen.

Texten som duon framförde under sina två shower i Globen var inte deras första utkast, utan den text som först skickades till Markoolio var betydligt grövre.

Så här lät det i Globen:

Låttext:
”Åh Ebba Busch Thor, du är så på. Mitt i ett jävla bra valår. Åh, Ebba Busch Thor, led oss var du än går. Åh Ebba Busch Thor, du är så på, fast kritiken är så hård. Åh Ebba Busch Thor, du klarar allt ändå.

”Vem gick just in här? Vem kan det va? Jo det är ju den snyggaste tjejen i Rosenbad. Kostymen är knäppt, och allt är klart för fest, men ingen inbjudan kom, får vara Margaux plus ett. Jag har byggt och hamrat på en politik, som ska skjuta alla skarpt utom ofödda liv. Låt alla bögar komma till himlen, men givetvis förtur till kärnfamiljen.”

”Åh Ebba Busch Thor, du är så på. Du med ditt vackra blonda hår. Åh Ebba Busch Thor, din fucking bögikon. Åh Ebba Busch Thor, du är så på, gamla Sverige blir typ kåt. Åh Ebba Busch Thor, för dig är inget svårt”

”Ny våg feminism, hus och diss, troféfru rödvin älskar piss, äldrevård ska upp såklart men gubbar ska ut ur mitt hus, förtal, kristna värderingar försvinner lite, men influencervänner är sodomiter, men jag ska konvertera de snabbt till gud, KD blir en sekt och jag blir Kristi brud.”

”Åh Ebba Busch Thor, du är så på, direktsänder 112,
Åh Ebba Busch Thor, vi slickar dina tår.”

”Åh, Ebba Busch Thor, du är så blå. Farlig för Sverige nu som då. Ebba Busch Thor, dags att avgå. Åh, Ebba Busch Thor, statuskåt, du blir säkert glad av denna låt. Ebba Busch Thor, tack varsågod, förlåt.”

Och det här är duons första version som Markoolio ska ha ratat enligt Expressen:

Enligt Markoolio ville podduon först använda följande text till låten:

”Du har vloggat event o pussat på marko
Lurat Esbjörn o tagit massa knark o
du är folkvald och ska va trygg
Men de enda du har är att du är snygg”

”Du vill skjuta skarpt men inga foster
Till hur många barn är du moster
Du älskar bögar men
Vad säger bibeln?
Jesus kristus du är efterbliven
Du är kristi brud o vi är horor
sprid inte dina åsikter i våra skolor
Nu är vi hårda och brutala
Hoppas vi ses på nästa elle galan”

När Expressen når med Edvin Törnblom hänvisar han alla frågor som rör showen till pressansvariga Evelina Minberger.
”För att göra parodi på någons verk behövs inget tillstånd. Produktionen har sökt tillstånd för det den behöver dvs för den tv-sända versionen och där har vi fått nej och av den anledningen kommer numret klippas bort inför sändning”, skriver hon.

161 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Men nåde den som som dristar sig att skämta om vänsterblivna, det är absolut förbjudet. Men tvärtom går så klart bra.

      Och hur vet du att han inte tyckt den där texten till hans låt varit lika illa då? Var ju en väldigt grov text och jag hade inte heller lånat ut min musik (om jag hade någon) till den typen av låt.

        Eller jag kanske missuppfattade dig totalt nu kom jag på ?

          Ja du gjorde tyvärr det.

      Det är ju inget ovanligt fenomen att saker ska gälla andra än en själv.
      Kolla bara här på bloggen, det haglar inlägg med kritik och ifrågasättande om varför influencers inte svarar på kritiken utan bara kör ”strutsen”. Men när det gäller kritik på den här bloggen, då blev strutsen helt plötsligt favoritdjuret. Eller så heter det ”det är frivilligt att läsa här, gå någon annanstans om du inte gillar det”.

        Brukar jag svara så?

          Nu är jag inte 18.14, men det är tydligt att du vill trolla igång kommentarerna med en del ämnesval och innehåll. Nåja, det är din plattform, men släpp glorian.

            Precis.

          Ofta svarar du inte alls. De flesta gångerna svarar du ”goddag yxskaft” på ett väldigt omoget sätt. Det är extremt väldigt jättesällan som du faktiskt svarar konstruktivt på kritiken. Tror aldrig jag sett ett sådant från dig faktiskt ens när jag tänker efter

            Det var tråkigt att höra, men har du någonsin sett mig skriva att kritiker ska sluta läsa bloggen?

              Ett tomt icke-svar. Som vanligt. Men vi förväntar oss inte heller något annat. Du borde engagera dig i politiken.

              Lägg av. Du tycker inte alls att det är ”tråkigt att höra”. Sluta ljug.
              Så länge cashen rullar in så är du nöjd och du kunde inte bry sig mindre om annat.

              Hade du genuint tyckt att det var tråkigt hade du utvecklat ditt svar till mer än en mening.

          Ja

      Fräscht använda ordet vänsterblivna.

        Med tanke på att alla på högerkanten oftast är nazister och fascistsvin …

          Alla på högerkanten är inte nazister, jag är moderat och har vett att förstå att det inte är ett folkslag eller en religion som är roten till allt ont.
          SD däremot.. nazister med en skrämmande syn på det mesta jag håller kärt..

        Att försöka använda vänsterbliven som skällsord är ungefär som när folk försöker använda feminist som skällsord.

          Fast vänsterbliven anspelar ju på efterbliven, så det ÄR ett skällsord.

            Jag vet det, men om man inte låter anspelningen ha en innebörd så blir det inget förolämpande. Att vara vänster är det enda rätta om man bryr sig om andra än sig själv, så jag är med glädje vänsterbliven.

            Nja, mer ett konstaterande tror jag

      Nej minsta ont om vänstern och du är direkt ett högertroll. Riktigt less på hyr kränkt vänstern får vara

        Men är jag helt trög nu. Det handlar väl om att det inte var ett okej skämt på bekostnad av en högerpolitiker? Varför skriver ni om kränkt vänster och skämt om vänsterblivna?

          För att det alltid är mest synd om höger/ SD väljarna. Spelar ingen roll vad som hänt. De är ändå största offren i det hela.

        Vem är det som är kränkt här egentligen? Skämtet handlar om en borgerlig politiker och ni grinar om hur kränkta vänstern är…? Va?

      18:06 – tänker exakt samma själv! UNDERBART när någon artist står upp för en högerpolitiker som mobbas i en show. Även om jag kanske inte röstar åt det håller själv så reagarer man alltid när shower och tv-intervjuer, tom SVT som ju ska vara neutrala, alltid drar på ansiktet på nåt mysko sätt när man pratar om SD eller som säger att ”det hade varit deras våta dröm…” och såna konstiga liknelser som dom absolut inte skulle gjort om t ex Magdalena Andersson. Känns sjukt jobbigt att man via media påverkar folk på det sättet. TV4 morgon (förutom Marcus Oscarsson som jag tycker är i princip neutral) är så beklagande varje morgon om valutgången som den ser ut nu, helt icke-neutrala. Så trist. (är kanske inte helt glad över det själv heller men så jobbar jag inte i public service heller). Nu är väl TV4 privat men jag tror ändå man göra anspråk på att vara politiskt obundna eller?

      Öh va, det är ju tvärt om? All SD:are här inne har surat senaste dagarna för att de känner sig kritiserade, men sen kallar man vänsterröster för ”vänsterblivna” utan att blinka.

      Låt oss vara lite ärliga och säga att när det kommer att kritisera andra sidans åsikter finns det lika goda kålsupare i båda lagen. Och det kanske inte gör så mycket? Politiker ska kunna tåla parodier, men däremot aldrig utsättas för hot eller våld.

      Håller med till 100%
      Så sjukt hur E & J får hålla på!! Men så är det ju med ”Shulmans gäng”
      Vissa får säga exakt hur dom vill utan konsekvenser medans andra huggs på dirren vid fotknölarna
      Avföljde idag Edwin, Johanna & Amanda Schulman

    Helt rätt av Markoolio!

      Ja jag håller med. Bra gjort av honom. Vilka andra hade kommit undan med sådant som Johanna och Edvin gör och gjort – grovt snack, dissar andra, hängt ut och diverse övertramp de gjort. Det är ett daltande med dem och löjligt hur vissa avgudar dem, dock så tycker jag de verkar vara bra på att showa och Johanna sjunger ju bra. Att vissa måste mobba, hänga ut och snacka grovt för att bli kända och intressanta säger en del … Markoolio är rolig och skön utan att behöva kränka och dissa andra, heja Marko!

        Nja, alltså jag tycker ändå politiker får tåla att man gör parodi och satir av dem, är en del av en välmående demokrati. Är inte helt rätt att kalla det mobbing. Sedan tyckte jag också rent personligen att den andra texten var för grov, men det är ju en gräns komiker utmanar och ser om det funkar eller ej. Kan dock förstå att markoolio inte önskar se sin text göras om på det sättet.

          Jag tror inte att det de får kritik för är att de gör satir i sig utan att de använder sig av markoolios låt utan hans tillåtelse. Samma satiriska text med ”ny” melodi hade antagligen inte kritiserats på samma sätt alls.

            (Skulle inte hamna här men ok)

          Det där var inte satir, det var mobbning.

          Att använda ord som efterbliven och h*ra tycker jag är överkurs när det gäller satir.. Den ”rättade” versionen av låten va okej, men det är fortfarande upp till Markoolio om han äger rättigheterna till melodin. Jag hade inte heller velat att något jag skapat gjordes om med så grova ord inför så stor publik, oavsett vem det riktigare sig till.

            Fast det är ju enligt markoolio? Att det är den tidigare versionen, hur har han fått tag på den isf?

    Varför är det sista i den grova texten inte med här, slutade ju med ”nä just det du är inte bjuden”. Håller med Markoolio, så grovt och snudd på mobbing faktiskt. Men sådant grovt snack håller de sig med, och flera andra också, i vissa poddar. Inte undra på att barn har ett grovt språk nu förtiden, tyvärr.

      Jag kopierade den från Expressen i sin helhet.

    Helt rätt!

    Men att Ebba själv drar runt på en gris( mjukisdjur) under valturnen som hon döpt till Anni, Maggan och Nooshi är helt OK?

      Det får du nog fråga den som äger rättigheterna till grisen.

      Tycker det inte kan likställas. Jag är tillexempel kristen men inte religiös men jag blev ändå lite förolämpad av låten. Jag tycker varken kvinnor är horor eller är emot abort och då är jag som sagt kristen och hoppas att jag får lika mycket respekt i det som någon som är jude exempelvis. Det finns problematik i bibeln men det finns det i koranen och gamla testamentet med. Jag förväntar mig lika mycket respekt i mitt val som någon som är gay eller är transvestit. Respekt åt alla håll. Vad jag vet har Ebba aldrig sagt att kvinnor är horor eller vill skjuta skarpt på barn. Det har blivit en sanning som inte stämmer.

        Hon undrade varför polisen inte skör skarpt. I folksamlingen fanns det både kvinnor och barn, därav slutsatsen att hon tyckte att polisen skulle skjuta skarpt mot barn.

          Nu anstränger du dig väldigt hårt. Akta hemorrojderna.

            Vad menar du? Ebba undrade varför polisen inte sköt skarpt. Polisen sköt inte skarpt eftersom det fanns barn och kvinnor i folksamlingen.

            Polisfacket höll helt enkelt inte med Ebba eftersom Sverige är ett land där polisen är försiktig med att bruka våld mot medborgarna.

              Du var inte där, polisfacket var inte heller där. Lyssna på vittnesmålen från poliser som var helt övertygade om att de skulle dö, då fanns varken barn eller kvinnor närvarande. I sådana lägen bör det kunnas diskutera varför det inte sköts skarpt.

                Är dotter till polis som inte var där men som jobbar med de som jobbade då, och jo, det var mammor och barn där. Det var rätt många dessutom.

                  Tycker såklart inte man ska skjuta in i samlingar med barn, men HUR är man funtad som förälder när man tar med sina barn till en sån sammankomst? Rabalder och stenkastning och uppror. Bra miljö. Great parenting.

                    En vettig förälder håller sig och sina barn därifrån.
                    Vet ingen av mina vänner med barn som planerade att gå till paludans koranbränning när han var i vår stad. Snarare tvärtom så passade de på att göra ärenden i stan dagen innan ifall det skulle bli upplopp när han var där.

                    Var ju dessutom mammor som satte stenar i händerna på sina barn för att de skulle kasta på polisen. Underbara föräldrar ❤️❤️❤️

          Men det är OK om barn skjuter poliser? Då ska man inte få skydda sitt liv, om man är polis? OK.

            Vem har påstått det?

            Det är OK om poliser skjuter barn om de attackerar poliser eller andra människor så det är fara för liv.

              Just det här har många svårt att förstå.

        hur är man kristen om man inte är religiös? genuin fråga. tänker att kristen = tror på kristendomen = troende d.v.s. religiös?

          För mig är någon som är religös någon som följer bibeln. Jag går inte till kyrkan varje söndag. Jag hade sex innan äktenskap, jag är för abort även om jag anser att det ska vara en ”nödlösning” och inte ett preventivmedel. Men det är inte mitt jobb att döma. Men jag tror på gud och jag anser mig vara kristen, är döpt och vill gifta mig i en kyrka. Är det en förklaring? 🙂

            tack för svar 🙂

            Ingen använder abort som preventivmedel. INGEN.

              Det är ju jättebra. Ja som sagt det är inte jag som dömer det och är det så är allt i sin ordning. Jag har inte med att göra varför någon väljer att göra abort.

              Håller med i sak men det händer ju mer än en gång att människor har sex UTAN preventivmedel och sedan genomför abort. Det finns även dem (kanske främst unga?) som säger att de alltid kan göra en abort i värsta fall. Har hört det många gånger själv (som ung!). Att ha sex utan preventivmedel om man inte vill bli gravid – i synnerhet i nya och/eller tillfälliga relationer – är ju BARA dumt. Indirekt blir ju då abort en ”nödlösning som preventivmedel”.

              Obs. Är helt för den fria aborten. Ämnet går ändå att problematiseras.

                Tänker att det i första hand drabbar de som väljer att ha sex utan preventivmedel och sedan gör abort. Det är väl ingen annans ensak så jag förstår inte varför det alltid kommer upp. Visst att det kostar skattepengar men de flesta människor gör nog olika i val i livet på bekostnad av skattepengarna vare sig det gäller aborter eller har en kosthållning som kan leda till sjukdomar eller dricker alkohol, ja listan kan göras lång. Tycker generellt att det idag finns för mycket pekpinnar om hur folk lever sina liv. Ingen är perfekt och alla tar mindre bra beslut ibland.

            preventiv = förebyggande

            blir svårt att använda abort i förebyggande syfte?

              Sorry fel ordval men tror ni förstår vad jag menar ändå. Jag vet ett gift par där man exempelvis gjort abort för en tre veckors resa för att senare skaffa barn några månader senare. Men igen det är inte mitt jobb att döma. Det är upp till var och en att ta ställning till hur man vill göra. Som sagt jag är inte emot abort och jag skulle aldrig sätta gränser för hur andra vill göra sen kan jag tycka att abort är något man gör i absolut nödfall och jag anser att jag har rätt till den åsikten om jag inte begränsar andras liv. Vad som sen är absolut nödfall är upp till varje individ att ta ställning till. Hoppas ni förstår mitt resonemang

                Noll procent chans att det med paret har hänt.

                  Jag känner dom så det har hänt. Upp till dig att tro på det eller inte. Men konstigare saker har hänt. Och hade det inte hänt så är det väl bara bra! Ville bara ge min förklaring till saken. Du har lika rätt att tycka något annat eller att välja att inte tro på mig.

                  Men E, nu är du jättenaiv. Jag har en vän som gjorde abort för att hon funderade på att byta jobb. Sedan bytte hon inte jobb, men det är inte ett problem i Sverige, vi har fri abort och folk gör abort även HELT UTAN anledning och man FÅR det.

                    Fast det ÄR en anledning – att inte vilja ha barn just nu. En anledning lika bra som någon annan.

                    Ja men att göra abort fast man vill ha barn, men inte förrän två månader senare? Det är ju helt osannolikt.

                      Det finns (måste ändå lägga in ett litet ”tyvärr” här, även om jag är 100 % FÖR fri abort) de som inte vill ha barn vissa månader på året (oftast oktober, november och december) som faktiskt gör abort av just det skälet.

                      Finns även par som ”pausar bebisfabriken” vissa månader just för att barnet inte ska födas sent på året.

                      Det är inte alls osannolikt. Jag har gjort det för vi ville inte gå ett barn född i december.

                Det är inte ditt jobb att döma säger du, så varför nämner du det här paret öht? De använde inte heller abort preventivt för övrigt. Det är per definition omöjligt.

                Du dömer ju absolut det här paret.

            Hur kan något som utförs i efterhand vara preventivt?

        Exakt så! Jag är också kristen och blev också lite förolämpad. Är inte emot abort eller hbtq personer, tycker att låten bara spår på fördomar som många har mot kristna.

        Nu får jag tänka ordentligt, kristen men inte religiös? Hmmm… Du kanske menar praktiserande kristen? För kristendom är en religion så då är man religiös. Troende och tillhörande en kyrka/förbund. På nåt som nån har hittat på iofs.

      Är det sant?! Ja alltså Ebba själv är ganska kaxig och nästan mobbande. Obehagligt manipulativ och anklagande är hon. Falska och maktkåta både hon och Ulf, fy för att se honom som statsminister. Trots det så tycker jag låttexten är för grov och elak mot Ebba.

        Så ingen annan politiker i riksdagen är kaxig, mobbande, manipulativ, anklagande, falsk och maktkåt? Bara de till höger? Inser du inte hur obildad du framställer dig själv med ett sådant uttalande? Antagligen inte.

          Rekommenderar att kika in på strandhälls twitter om du undrar om även vänsterföreträdare kan vara kaxiga, dock så vågar strandhäll bara vara det över nätet för debatter undviker hon som den fegis hon är… eller nej juste hon fick inte vara med i valrörelsen för hon redan gjort bort sig för mycket!

            Ja Strandhäll är obehagligt bekväm med att mobbas på nätet. Hon ger det goda hatet ett ansikte.

        Kan du ge exempel på när hon har mobbat?

      Va en gris? strange and bad days har vi.

      Då har du helt missuppfattat. Grisen är en symbol för uttrycket ”köpa grisen i säcken” vilket hon även var tydligen med.

        Fast det blev nog fnissigt i diskussionen om att det var just en gris.

        Och nu har Ebba och Ulf köpt en hel grisfarm i säck?

          Små bruna trynen….

      Inte hört detta. Då kan man ju vara sån och påpeka att det blir lite skojigt att namnet Ebba är en feminin form av Ebbe eller Eberhard som betyder vildgalt. Gris alltså.
      Tur att jag inte är sån ?

    Detta var ju lite roligt baserat på hennes tidigare uttalanden:

    ”Jag har byggt och hamrat på en politik, som ska skjuta alla skarpt utom ofödda liv. Låt alla bögar komma till himlen, men givetvis förtur till kärnfamiljen.”

    Jobbig, skrikig och överkonsumerar så jag blir äcklad.

    Precis som alla andra youtubers som skapar content genom att konsumera extrema mängder av skit.
    Vägrar se skiten

    Är det en efterkonstruktion eller löd texten så i Globen, för den vi ser här var inte såå grov. Förstår Markoolio, det var för grovt och nästintill mobbning. Johanna och Edvin har ju dock så grovt språk i sin podd, det lilla jag hört, ingen podd i min smak och inget för barn. Fattar inte grejen alls men det är ju tyvärr så nuförtiden att grovt språk, skvaller, uthängningar, elakheter, sex och snusk lockar lyssnare, läsare och tittare. Det är ett grovt hårt klimat, det ser man även härinne och på insta vad folk kallar varandra osv.

    Älskar Marko och älskar hans humor så verkligen glad att han reagerar på det här????

    Höll på att svara på en kommentar om Margareta Grääs men den kommentaren försvann. Alltså både min och den jag svarade på. Varför det?

      Fattar inte heller. Vi tycker ju om alla andra?

      Riktigt konstigt. Kommentarer om influensers brukar vara tillåtna.
      Hon kanske inte räknas som en influenser ??‍♀️

    Första texten är ju lite rolig, dock överdrivet att hon skulle vara farlig. Men tycker den är sista grova texten är helt??? Jag är kristen och varken emot bögar eller abort, det är ju bara sjukt att anklaga någon för det och faktiskt inte roligt

      Det refererar ju såklart till KD och deras åsikter, inte kristna generellt. För några år sedan var partiet (säkert splittrade åsikter bland medlemmarna dock) emot abort och homoäktenskap. Vet inte var de står idag.

        När var KDs partilinje emot abort?

          Som jag förstått det så är KDs linje att livet börjar vid befruktning. Men eftersom abort är en så odiskutabel fråga i Sverige så har partiet ändå sagt att dom står bakom abortlagstiftningen (att säga annat skulle innebära ett enormt tapp i väljare). Det är en fin skillnad mellan att vara för abortlagstiftningen och att vara för abort, men det är ändå en skillnad.

            Fast förlåt men det där är BS. Dom är tom FÖR att abort bör grundlagsskyddas. Sluta sprid desinformation. Läs partiprogrammet. Man kan hålla två tankar i skallen också. Man kan tycka att abort är hemskt och att det är synd, men ändå värna mer om kvinnans rätt till sin kropp.

      Oj en religiös person som blivit kränkt av humor och satir, stoppa pressarna för det här har aldrig hänt förut.

        Är inte kränkt, tyckte det var lite roligt i originallåten som jag sa, men det första utkastet tyckte jag var för grovt och att dra det lite långt

        Får du betalt per antal ”kränkt” du får in i ett kommentarsfält?

    Hahahahha älskar båda. Fullkomligt klockrent, otroligt skitnödigt att kritisera det där.

      Ödmjukt.

        Nej men sluta nu, ni är FÖR känsliga. Hur lyckas ni existera i världen när ni är så kränkta?

          Kränkt av att någon inte höll med dig?

          Är du kränkt över att högern vann? Antagligen. VaRfÖRrr aäR dU Så kÄNslig?!?! ?

    Den goda vänstern.

    Var den verkligen så farlig..?

    Trots att jag är vänsterbliven tycker jag texten var katastrofdålig och tråkig. Fattar inte grejen med Johanna och Edvin, överskattade gaphalsar med gigantiska egon.

      Ja hur kan Johanna och Edvin vara så populära??! Gapiga och flamsiga.

      Och jag som är höger tycker inte texten var så farlig! Tror inte Ebba bryr sig nämnvärt heller.

        Klart hon inte gör men folk kan ju reagera på ord ändå, och tycka att det var lite väl. På ett sätt är ju Ebba bara en symbol för tusentals väljare.

          Tänkte ett varv till och jag ångrar mig! Tycker det är rätt grova ord ändå. Har barn i lågstadieålder och sånt här skickar ju ut signaler att det är ok att vara elak mot folk man inte gillar eller håller med.

          Är helt för ett snällare samtalsklimat, detta är inte alls rätt väg att gå.

    Mobbing är tydligen okej om det kommer från den priviligierade vänstern!

      Det är inte mobbing att driva med en högt uppsatt politiker på det sättet nej. Osmaklig var den ena av texterna men det är inte mobbing. Att gå in och aktivt och kontinuerligt skriva h*ra eller h*gerf*tta typ på Ebbas Instagram skulle jag väl kanske kalla mobbing.

      Satir kallas det.

        Exakt! Det kallas satir när det kommer från den priviligierade vänstern

          Det kallas satir när det kommer från komiker, skådespelare och folk som arbetar i den branschen. Ja, folk som jobbar med satir.

          Hört talas om högersatir? Om inte, googla så ser du att det även existerar satir från högern.

    Så trött på den här jäkla mobbningen. Hade detta vart okej i skolan? Nej? Hade någon velat att ens barn fått en sån här sång sjunger till en? Nej. Vad är det för nivå? Varför är det okej när det gäller vuxna? Vad är det vi lär folk med sånt här? Att mobbning är okej. Tycker man olika med någon politisk, fine. Men bete er för fan som vuxna människor för det, så här behandlar vi inte folk.

      Vänstern har ett problem med självgodhet. Det kommer kosta dom.

      Låt dom fortsätta. Det vinner vi andra på. 🙂 Mer Annie Lööf och mp:are som tar jetten ut i Europa.

      Jag håller verkligen med dig! Det ÄR mobbing, inte ok någonstans.

      Som när Ebba döpte en gris till Magda Märta Lööfostar? Exakt samma nivå på henne själv. Men jag håller med om att det är lågt och totalt ovärdigt debatten.

        Det var en symbol för uttrycket ”att köpa grisen i säcken” vilken hon var ganska tydlig med.

          Ja, det vet vi. Då hade det räckt med att säga det? Att DÖPA djuret, speciellt en GRIS med allt det brukar symbolisera, efter sina meningsmotståndare är så ovärdigt, så lågt. Vi vet alla exakt vad hon ville få fram med det. Det är bara löjligt att låtsas som något annat.

            Varför har alla något emot grisar?

            Jag älskar grisar.

            Minns inte att någon blev upprörd när organisationer ställde upp en elefant på platsen Jimmie Åkesson skulle haft om han hade varit välkommen på deras debatter och samtal.

            Den söta gosegrisen symboliserade uttrycket ”att köpa grisen i säcken” visuellt.
            Hon sa att röstar man på dessa så köper man grisen i säcken, det var alltså en liknelse till uttrycket inte att hon likställde dessa partiledare med djuret gris. Herregud. Ska du inte börja anklaga henne för att hon hävdar att dessa partiledare bor i en säck också, för du är väl medveten om att hon tog upp grisen ur säcken för visuell effekt?

            Är du muslim?

    Undrar om de hade gjort en liknande låt om Nyans frontfigur om han var lika känd bland influencergänget.

      Politisk satir och skämt på uppsatta personers bekostnad brukar göras åt alla håll från vänster till höger. Nu när Nyans blivit mer känt ska du se att det kommer göras humor av dem med. De flesta politiker brukar kunna ta det. Har sett några SD-politiker under åren som blir missnöjda och börjar prata om vad som får vara kultur, humor och visas på public service o.s.v, men inte annars. Ebba kan garanterat ta det, känns inte som det finns så många tuffare.

        Hade varit roligt om det fanns lite kärlek och gjordes med glimten i ögat. Men icke vilket bara är tragiskt. Finns ingen respekt kvar för andra människor om de inte tycker som en själv. Vidrigt självupptaget samhälle.
        Inte konstigt att de flesta mår skit och bara försöker överleva genom att distrahera sig med ytligheter som dämpar ångesten.

        Allt är upp och ner och helt åt pipsvängen.

        det kommer absolut inte göras satir på detta sätt om nyans, det skulle vara rasistiskt 😉

      Fatwa-partiet kommer att brinna upp inifrån.

      Nyans kan behövas i Sverige.
      Ett parti för invandrare och för muslimer. Jättebra..

        En dömd kvinnomisshandlare som partiledare känns ”jättebra”?

        ”Partiet Nyans vill tillåta positiv särbehandling med hänsyn tagen till etnicitet i samma utsträckning som det idag råder könskvotering inom arbetsliv och utbildning” detta var den första punkten jag såg när jag skrollade lite snabbt på deras hemsida.

    Edwin och Johanna verkar vara så otroligt ängsliga. De pratar som två tonåringar vars enda önskan i livet är att vara populär i skolan.

    Både Edwin o Johanna har tappat det, dom ligger inne med nån riktigt oskön attityd o beter sig som 15, mest Johanna faktiskt. Jag älskade podden tidigare men framgången har stigit dom båda åt huvudet, tråkigt trodde inte det faktiskt. Men men allt har sin tid lr vare heter.

      Håller med! Podden var mycket roligare förut, men nu är det mer stroppiga. Typ tror att ALLA älskar dem, och att alla uppskattar deras humor.

    Blivit rädd för detta kommentarsfält på senaste tiden. Är det någon troll-armé som hittat hit? Människor kan omöjligt bli så upprörda över politisk satir!

      Jag tror att mycket handlar om hur politikerna uppför sig.

      Det är en annan tid nu, där man oftast går direkt från ett ungdomsförbund utan att behöva passera något som ens på långt avstånd kan liknas vid ett ”vanligt” arbete (sorry, ”hårfrisörska” räcker inte), innan man får en bekväm karriär, schysst lön, taxiresor, traktamenten, nätverk, extra pengar om man bor utom synhåll från riksdag eller departement, svågerpolitik, diverse krognotor går att dra av som ”möten”, kan ta en betald timeout om någon tidning avslöjar något snaskigt, sällan behöver möta verklighetens väljare, aldrig behöver säga ”jag gjorde fel” eller ta ansvar för något man ställt till med, jobbar deltid under större delen av mandatperioden men lyfter en snuskigt hög lön.

      Nu har jag varit med ett tag, men årets valrörelse har varit extraordinärt snaskig. ”Kan eventuellt innehålla spår av konkret politik” är väl en träffande beskrivning. Shit vad alla kastar skit på varandra, istället för att försöka möta de problem vi har att ta hand om.

      Det spelar inte längre någon roll. De som kan flyr, alla andra får stanna kvar och sucka.

      Av det följer den rabiata stämning som sprids i samhället. Och hela tiden spårar vårt land allt mer.

        Jag tycker journalister också har en del i den fientliga utvecklingen. De driver på den låga retoriken.

      Det enda upprörande är att den är så dålig.

    Edvin och Johanna, jag kommer inte skriva det jag tänker här men det finns en uppenbar anledning till varför de väljer att hacka ner så personligt på andra.

    Tycker det är helt rätt att Marko reagerar. Mobbning är aldrig okej, inte ens i formen av satir.

    Kändisskapet har verkligen stigit dessa människor åt huvudet. Jag tycker Johanna var rolig när hon i början slog igenom, men hon har verkligen tappat det roliga längs vägen. När hon festade på Spy Bar under corona så skyllde hon på Spy Bars regler och nu när folk blir arga så är argumentet ”har folk inte sett stand up dom senaste 20 åren”. Varför inte bara ta åt sig av kritiken och be om ursäkt som en vuxen människa bör?

      Du borde be om ursäkt som inte fattat vad satir är.

        Mobbning blir inte mer okej för att man väljer att benämna det med ordvalet satir.

    Grinar ni åt ”Svenska nyheter” som går på SVT också? ?

      Det är också rätt dåligt + Kristoffer vägrar ta avstånd från Soran, visar ju vilken människa Kristoffer är.

    Töntigt! Politiker är offentliga personer och får acceptera att folk skämtar om dem. Parlamentet har gått på tv i över 10 år?

      Är det nivån här som kanske anses lägre? Eller att man sparkar nedåt, inte uppåt. Ebba leder ju ett relativt litet oppositionsparti.

        Ett oppositionsparti som högst troligen kommer sitta i regeringen snart

    OM det skulle vara så att han inte tycker det är lustigt att hans låt används till att håna (om än på skoj) högern för att han själv kanske röstar åt det hållet (vilket vi inte vet, men OM) då är det väl helt okej också? Det är väl något omvärlden självklart får respektera? Han kanske brinner jättemycket för en specifik fråga, och har varit aktiv i sitt beslut inför valet. Det går inte att förneka att var femte svensk röstade på SD, och uppenbarligen leder högern, så då skulle han väl inte behöva skämmas för det? Detsamma om han är neutral, och helt enkelt inte vill förknippas med någon av sidorna. Tycker inte det ska behövas mer än så. Ett nej är ett nej, och alla väljer själva om de vill dela med sig av sina åsikter eller inte. Obs jag är utlandssvensk (bor utomlands) sedan länge och röstade inte

      Skriv er egna melodi om ni så gärna vill sjunga fördomsfulla hejarramsor

      Han brinner jättemycket för EBT

    Du borde kolla upp skillnaden mellan satir / mobbning.
    Det är en rätt stor skillnad.

    Jag tyckte det var otroligt roligt!

    Markoolios låtar + musikvideos har ju varit så himla PK? Då vore det fint om han tar bort dem från Spotify etc. för att sluta tjäna pengar? Kanske? Vi barn dansade exempelvis till det här på klassfesterna:
    ”Åh, hej Lisa vad du är fin idag och gud vad du dansar bra. Hon sa ”tack ska du ha, men vet du vad? Du är ful och äcklig så du kan dra!” Okej, jag ska inte tjata men jag måste fråga; Är du flata?”

    Markoolio + Ebba = Sant.

    Mer mobbning av politiker som dessutom ska kunna ta det i sin roll som offentliga personer som representerar den styrande makten i samhället, tack. Att behandla politiker med silkesvante kommer bara skapa ett ohållbart samhällsklimat

    Fy så fult sagt av Joh och hennes sidekick

    Man får inte säga något om högern idag i detta land.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.