Zara Larsson om klimatet på sociala medier

Zara Larsson tar upp klimatet som råder på nätet just nu. Hur hennes sociala medier svämmar över av dödshot och epitet som ”hora” och ”bimbo”, särskilt efter att hennes ex släppt avklädda bilder på henne, som nu hamnat i händerna på dessa vidriga, kvinnohatande, rasistiska och nazistiska människor.

I en kommentar uppmanas hon anmäla honom för ”hämndporr” varpå Zara svarar att polisen redan lagt ner den. ?

Zaras kommentarsfält svämmar över av kärlek och stöttning, men jag vet i ärlighetens namn inte om det gör så mycket skillnad för Zara just nu, med tanke på alla påhopp och utjängningar. Lite som att sätta plåster på ett skotthål. ?

163 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ja, alla tror ju på fullt allvar att vi har 20 procent nazister i riksdagen. Så jävla tröttsamt.

   Det är vad du väljer att kommentera till det här inlägget? Säger en del.

    Det är vad du väljer att kommentera till min kommentar? Säger en del.

     Moget

     Det är inte jag som läser om hur en kvinna får helt sjukt hat pga sina åsikter och hur hon göra narr av pga hämndporr och väljer att kommentera att du är trött på alla som tror att vi har nazister i riksdagen.

      Men man kan väl ha två tankar i huvudet samtidigt. Måste man kommentera precis allting man läser? Går att tycka att det är synd om Zara oavsett. Alla i hela kommentarsfältet behöver inte skriva identiska kommentarer. Sluta hugga.

   Det är ett parti med nazistisk bakgrund och rasistisk agenda. Gör vad du vill med den infon, men det är sanningen. Tråkigt att det ska försöka gömmas.

    Ja, du har ju så klart tolkningsföreträde, för du har den rätta färgen på partiboken.

     Handlar inte om att tolka? Det är ju fakta att partiet har en nazistisk bakgrund. En googling bort!

      En googling bort är också hur socialdemokraterna välkomnade tyska nazi att trampa genom Sverige, på sin väg mot Norge under andra världskriget…Min Farmor och Farfar fick order om att ordna sovplatser åt dessa i sitt hem…

       När ni möts av fakta…så drar ni ALLTID upp 40-talets sossar! Det slår aldrig fel haha.

        Och det slår aldrig fel, att ni drar upp SD’s bakgrund?

         Bakgrund och bakgrund, ”hellg seger” skedde bara för någon dag sedan och det är inte den första händelsen av det slaget de senaste åren liksom.

          Och i Finland så gör socialdemokraternas civilminister hitlerhälsningen.

         Precis som dina gelikar gör med de som röstar rött – KOMMUNISTER!!! D e t kan ni inte snart nog påpeka men att ert eget parti var nazister för inte så långt tillbaka, det sopar vi under mattan. Jävla pajas.

       Är det ändå inte ganska mycket skillnad i att nuvarande partiledare dvs Jimmie gick med i partiet just när han gjorde det? Varför valde han just det partiet? Då hade partiet en öppen rasistisk agenda. Säger allt om hans tankar. Samme Jimmie gick ut ur kyrkan när de blev invalda i riksdagen då prästen talade om människors lika värde. Det här är 12 år sedan. Det är stor skillnad från övriga partiers bakgrund. Kom igen!

     Va? Det är extremt lättillgänglig information (Ja information, som i fakta). Här har du t.ex. Wikipedia:
     ” Sverigedemokraterna bildades 6 februari 1988 i Stockholm. Bland partiets grundare och tidiga medlemmar fanns flera personer tidigare verksamma i högerextrema och rasistiska partier och organisationer som Framstegspartiet, Sverigepartiet och Bevara Sverige Svenskt (BSS).”

    anonym exakt. det skrämmer mig att man sitter mörkar det.

   Jag skulle ha högre tankar om ni SD väljare någon gång kunde komma med ”nej med gud så vidrigt självklart ska man inte önska att någon dog i Gulag eller kalla någon sexuella okvädningsord ” istället för att ALLTID bara säga ”nej med ni dååååå. Det är mest synd om oss faktiskt alltid jämt!!!”.

   Om SD inte bara består av rötägg, varför kan ni andra aldrig ta och kritisera rötäggen öppet?

    ?

    Nu var det i och för sig fd Sovjet som kallade sina fångläger för Gulag ?

     Har du överhuvudtaget läst texten på Zaras bilder? Läs på bild 3 så förstår du.

  Vem är Janne Ericsson?

   Förmodligen en av alla gubbar som tycker att hon borde dö och skämtar om den hämndporr hon blivit utsatt för.

    Tack! Svär inombords åt idioterna nu

  Till dig Camilla, och alla andra som gnäller på läget just nu, oavsett vad ni tycker så är samtliga partier i riksdagen demokratiska, i ett demokratiskt land. Ja, alla har en bakgrund, men det är så bekvämt att mobba de man anser inte har rätt åsikter (som naturligtvis bara just du har), men du och alla andra förringar den demokratiska idén som Sverige bygger på.

  Ni förstör mer än någon annan orkar bygga upp.

   Man måste få diskutera vad partierna står för och partimedlemmarnas uttalanden. Eller är det att ”mobba”?

   Tack vare just demokratin så kan vi diskutera politik utan att bli tystade för att någon blir obekväm när sanningen kommer fram.

   Ni kritiserar precis alla andra partier och så fort vi andra säger något om eran parti som sticker ut i brottsstatistik och extremhögerkopplingar är VI antidemokratiska. Känns ju bra inför framtiden. Känner definitivt att journalister kommer att kunna få granska samtliga partier utan officiell vedergällning…

   Fast där har du fel. SD har på både central och lokal nivå visat att de inte är särskilt intresserade av demokrati och dess principer i form av mötes-, yttrande- och demonstrationsfrihet. Bara för att ett parti deltar och blir framröstade i ett demokratiskt val är det inte per automatik synonymt med att de faktiskt har ett genuint intresse av att bevara demokratin – i alla fall inte för alla grupper.

    De bryr sig om demokrati när de själva känner sig missgynnade. DÅ är det viktigt.

    För de som inte själva orkar läsa SD:s partiprogram och alla deras lagda motioner på central eller lokal nivå, kika gärna mer här där de sammanfattats väl (och ja, det är länk till både Arbetet och Löfvens debattartikel, informationen är inte falsk för det)

    https://www.dn.se/debatt/sd-ar-ett-allvarligt-hot-mot-svensk-demokrati/
    https://arbetet.se/2022/09/06/visst-ar-sverigedemokraterna-ett-hot-mot-demokratin/

    Och för den som tvivlar, direkt från SDs alldeles egna partiprogram:

    ”Den moderna demokratin har vuxit fram i intim symbios med nationalstaten. Demokrati betyder folkstyre och Sverigedemokraternas uppfattning är att man inte helt kan förbigå ordet ”folk” i begreppet folkstyre och att folkstyret i längden riskerar att bli mycket problematiskt att upprätthålla i en stat som bebos av flera folk, där det inte råder konsensus kring vilka som skall räknas till folket och där det kanske inte ens förekommer en gemensam arena för debatt eftersom invånarna i staten inte talar samma språk.

    Vi ser således förekomsten av en gemensam nationell och kulturell identitet bland befolkningen i staten som en av de mest grundläggande hörnstenarna i en stark och väl fungerande demokrati.”

     Shit, vilka långa meningar. SD borde lära sig skriva innan de hatar på folk som inte kan svenska ?

   Vet du vad som också inkluderas i konceptet ”den demokratiska idén som Sverige bygger på”?
   Att kunna säga emot, om man inte håller med om ett partis åsikter.

    Din plattform, dina åsikter, och det är ju väldigt tydligt var du står. Bara så ledsamt att det är tusen gånger lättare att kritisera än att arbeta för ett hållbart alternativ under de kommande fyra åren.

     Ja gud vad odemokratiskt och destruktivt av CamCam att kritisera någon som gastar referenser till Nazityskland eller gubbar som mordhotar Zara Larsson? Det är ju ta mig tusan skrämmande att ni som röstar på SD ser det som odemokratiska påhopp med den typen av kritik. Är dethär det ni står för alltså? I ert parti med ”nolltolerans mot rasism”, som Jimmie hävdar?

     Enligt Flashback så är jag Sverigedemokrat, så var står jag tydligt enligt dig?

      Ja tillhör inte högern iallafall

      Läser du ens på Flashback? Varför?? Väldigt destruktiv ?

   Det finns inget annat parti som lika mycket som SD ”mobbat” andra partier, dess företrädare och väljare. Avlönat folk för att hata på nätet, har en tv-kanal som kallar Annie Lööf för Sharia-Annie osv osv.

   Är det inte att förringa och förstöra den demokratiska idén tycker du?

   Kommer aldrig, aldrig, aldrig, aldrig, aldrig, aldrig NÅGONSIN hålla käften och INTE kommentera när det ljugs om saker som har hänt om när SD anhängare försöker tysta och påverka och skämma oss att hålla käften så att era lögner går oemotsagda.

   LOL, ja. Ska vi snacka om Vänsterpartiet Kommunisternas bakgrund…?

  Spelar väl ingen roll hur gamla dom är, det har ju hänt oavsett.

  Det är ju hat åt alla jävla håll. Vilket parti man än röstar på höger som vänster. Ger fan upp på vuxna människor i Sverige.

   Det är absolut inte samma hat åt alla håll. Det är bara att läsa alla sjuka kommentarer Zara fått och hur de svarat och skriver om henne på twitter efter Vänsterpartiet lagt upp. Vilka andra skämtar på hämndporr och skriver att hon förtjänar att våldtas av muslimer?

    Jag sa inte att det var samma. Jag är less på vuxna människor som ska skriva hatiska kommentarer oavsett vilket parti man tillhör.

     Jo, men man måste kunna skilja på att vara upprörd över själva politiken ett parti för (en nödvändig ingrediens i en demokrati) och att sprida mordhot eller ägna sig åt sexuella trakasserier av meningsmotståndare.

     Ja men det man måste se är att det sker systematiskt från högerhållet. Där handlar det inte om kampanjer som ”skriv Hedi Fried på Kristerssons insta” utan dödshot och våldtäktshot mot enskilda individer, t ex unga kvinnor som arbetar för klimatfrågan, vilka SD skickat sina troll på. Det finns ingen sådan struktur från vänsterhåll. Alla är inte lika goda kålsupare, även om det såklart är en tankefigur som känns lite skön för blåa väljare.

      Så det sker alltså inte systematiskt från vänster håll. Nähe du. Vänstern ger sig på helt vanliga människor som uttrycker en nyanserad men i vänsterkretsar impopulär åsikt. Låt oss ta Ann Heberlein som hade mage och fräckheten att ifrågasätta det som skrevs om massvåldtäkterna i Tyskland nyårsnatten 2016. Det känsliga här var att det handlade om riktade attacker mot kvinnor av män med härkomst från Nordafrika och Mellanöstern. En särskilt vokal vänsterkvinna tillika sjuksköterska uttalade sig om att Ann hade en diagnos och var instabil som kunde kläcka ur sig något dylikt. Ett annat icke-ämne för den goda vänstern är hedersvåld. Men våld mot kvinnor från vita män det får man prata om.

       Det är ditt enda exempel? Snälla länka alla mordhot från vänsterkvinnor emot vänstermän?
       På tal om hycklari kan man ta upp det faktum att man är väldigt anti en viss typ av religös man pga kvinnoförtryckande syn, men när man påstår att kvinnor förtjänar att våldtas bevisar man själv att man inte står så ganska långt ifrån just den synen själv.

        Högermän*

        A tagga ner hela världen är inte emot dig. Det finns många exempel att ösa ur när det gäller vänsterns systematiska scamande av alla man inte gillar. Sedan är det ett problem att vänstern systematiskt duckar för hedersvåld. Invandrarkvinnor känner sig svikna i dubbel bemärkelse. Polarisering kräver mer än en part och SD har inte uppstått och fått fäste i ett vakuum. Om folk inte kan lugna ner sig och börja hitta vettiga lösningar och våga prata om våra problem finns inget hopp. SD kommer inte att sluta växa bara för att V skriker sig rödgröna.

         Det var inte vad det här handlar om, men jag förstår varför du vill få det att handla om det eftersom du troligtvis inte har något att skriva om. Se så nu, länka de exempel där personer från vänstern kallar kvinnor horor och gör narr av dem för att de blivit utsatta för hatbrott.

          Hämndporr*

          Problemet är snarare att du inte fattar vad det handlar om. Blir uppriktigt alltid besviken när människor som du ger fördomar ett ansikte.

           Så du kan inte länka någonting? Bra, då har du gjort det väldigt klart vad min poäng är.

    Men varför i helvete går tjejer med på att fotografera sig nakna eller åtminstone lättklädda?! Skyll sig själv, typ. I alla tider har bilder på fruar/flickvänner/ex visats upp för kompisar och kollegor. Nu görs det via sociala medier. Väx upp! Ge mig en enda vettiga förklaring till att någon ska ha nakenbilder på mig eller dig? Jaja nu får hon 5 minuter av familjen till och snart har vi trollet nr 1, Linnea Claesson som kommer att sprida sin påhittade dynga om patriarkatet. Låt din kropp vara just din egen.

  Trist ?

  Härskarteknik

   Härskarteknik? Det får du ju gärna förklara.

   Nia, elin2, det tycker jag inte kommentaren var alls. Larsson har varit känd sedan hon var typ 9 och borde veta bättre än att tro att nakenbilder kommer att hållas privata. Karlen som lagt ut och delat är en riktig skit, självklart. Och det är inte ok med hatkommentarer från idioter.

   Jag tror inte härskarteknik means what you think it means

  Vad vill ni uppnå? Få valet ogiltigförklarat? Ge makten till sossevänstern trots att ni förlorade? Stackars.

   Läsförståelse? Zara vill uppnå ett trevligare klimat och slippa bli kallad för h*ra, bimbo, bli dödshotad online osv.

   Resultatet är inte fastställt än.
   Just saying.

    Yes you keep telling yourself that ?

     RÄKNAT
     95%
     Räknade distrikt: 6 264 av 6 578
     Obs! Preliminär rösträkning pågår.

     https://valresultat.svt.se/2022/

     Vad vet du som inte valmyndigheten vet?

      Nej men jag säger ju. Hoppas på ni!

       SD röstare går ju inte att diskutera med. Omogna och härskarteknik. Och det tror ni ska det bli ett bra samhälle av. Sorgligt.

        Byt ut ”SD” mot ”V” eller ”S”. Det har ju inte gått så bra de senaste åtta åren.

   Nej, jag vill verka för att folk ska rösta annorlunda i nästa val. Sluta fantisera om att det är odemokratiskt att vara besviken över ett valresultat, att få uttrycka sin besvikelse över valets utgång ÄR en del av demokratin. Som om inte högern skulle ha varit besviken om sossarna fått ett mandat till….

  Ja fyfan! Vilken jävla skit! Röven, röven på alla kuksugarnazister! Det måste förinihelvete bli ett fan så mycket bättre språk i alla förbannade kommentarsfält! Allt skulle bli så jävla mycket bättre då. Rentav helvetes mycket bättre!

  Jag beundrar sådana som Anonym och Rebecka – de vet fan hur man skriver. Djävligt bra!

   ???

   Kul, jättekul märks att DU inte har utsatts för näthat som kvinna iallafall.?

  Idiot. Hur kan man vara så jävla äcklig och respektlös att man sprider någon nakenbilder?

   Det där är exakt samma typ av argument som att säga att man får skylla sig själv om man blir våldtagen för att man bar en kort kjol ?

   Många vuxna kan göra det under sex av olika anledningar. Det hade du vetat om någon ville ligga med dig.

    Var du tvungen att göra kommentaren till ett personangrepp? Bra exempel på hur det inte går att diskutera en sakfråga längre som faktiskt är viktig som några andra snuddat vid.

     Att kvinnor får skylla sig själva för att män sysslar med hämndporr äringen sakfråga som ska diskuteras. Det är olagligt, äckligt och vidrigt. Punkt.

      Poängen swishar högt över huvudet på dig och tror nog att det beror på att du är aggressiv. Tror du att någon tar din och även Zaras retorik på allvar? I min bok är hämndporr ett övergrepp. Jag vill se att detta hamnar i straffskalan och se att polisen skjuter till resurser för att kunna lagföra dessa brott. Vill även se att de utreds för grovt förtal vilket det är fråga om till följd av den spridning det får. Att skrika gormar och svära leder sällan till en konstruktiv förändring.

       Jag tycker inte att ett litet skämt om att någon inte får knulla är så allvarligt som du verkar vilja få det till. Jag tycker att det är en ganska schysst comeback till någon som anser att kvinnor som råkar ut för hämndporr får skylla sig själva.

        Det är faktiskt helt obegripligt hur du lyckas vrida till mitt svar på det sättet. Skrev jag någonstans att jag tycker det är något att skämta om? Andas.

       Det finns i straffskalan

       Det faller under brottet olaga integritetsintrång och är alltså redan straffbart sedan ett par år tillbaka.

     Maria var ju riktigt oskön som insinuerar att man får skylla sig själv i den situationen. Zara har inte gjort något fel.

      Det håller jag med om men fattar fortfarande inte hur ett personangrepp bidrar till något konstruktivt. Har redan bildat mig en uppfattning om att Maria har en låg EQ och antagligen en del andra saker med sig i bagaget.

  Med tanke på att hon är ganska öppen med sitt manshat så är det inte konstigt att det kommer hat tillbaka.
  Hat föder hat.
  Bör kanske tilläggas att jag givetvis tar avstånd från allt hat/hot som hon har fått.

   Du du menar för att hon 2016? Sagt att hon hatar män som grupp så borde hon kunna ta att medelåldersmän gör narr av henne pga hämndporr, att hon är en hora och förtjänar att våldtas? Det är samma sak? Samma typ av hat? Känns inte jättekonstigt att man känner ett förakt emot män när man ser hur de skriver om en kvinna de inte håller med.

    Ingen ska behöva utstå hat och hot. Punkt!
    Det jag inte riktigt förstår med Zara är att hon är så otroligt offentlig med sina ställningstaganden. Stötta grupper man gillar, mycket hedervärt framförallt när man är en stor stjärna som hon. Välj dina samarbeten, det är inte trovärdigt att vara för solidaritet och allas lika värde när man gör samarbeten med huawei och hm. Och ljug inte som med samarbetet med huawei att hon avbröt det i förtid. Avtalet löpte ut och huawei valde att inte fortsätta.

     Det är inte samma sak. Punkt!

      Du är så förbannad A så det är nästan komiskt. Med dig i kommentarsfältet blir det en salig blandning av personangrepp och härskartekniker. Nu ska du få en serverad. Först trodde jag att du var så förbannad och att det är i affekt som du far ut. Det kan hända den bästa. Men nu börjar jag tro att detta är det bästa du har att komma med. Svinga verbala smockor.

       Finns det fler A? För det du säger stämmer ju inte alls, varken personangrepp eller härskartekniker. Så du hade inte så mycket att komma med du heller.

        Då kanske du behöver utbilda dig lite.

       Klart jag blir förbannad när kvinnor blir kallade för horor och det skrivs att de förtjänar att våldtas och det görs narr av att man blivit utsatt för hämndporr. Det konstiga är nog snarare att du inte blir arg över det?
       Att kalla folk idioter när de påstår att kvinnor som råkar ut för hämndporr får skylla sig själva står jag fullt bakom.
       Att skämta om att någon inte får knulla är varken personangrepp eller en härskarteknik.

        Lyssnar du och funderar du någonsin på vad folk säger till dig? Jag håller med dig men för den sakens skull betyder det inte att man ska sluta fråga vad man gör och säger som triggar andra. Och det handlar inte om någon konstig inställning att offret får skylla sig själv om man bjuder in till det. Det handlar om att kunna förutse reaktionen och hantera dem.
        Människor som är offentliga idag är mycket mer påpassade och ändå är det ingen som kan hjälpa dem med hur man hanterar de oundvikliga knäppgökarna. Ja jag tycker det är helt sinnesjukt att folk tycker Zara får skylla sig själv. Men jag tycker även det är skumt att tro att man ska vara förskonad från knäppgökar. De finns överallt och ibland triggas de av nästan ingenting. Nu reagerar Zara i affekt. Hade hon varit mediatränad hade hon kunnat hantera påhoppen på ett mycket effektivare sätt.

         Oavsett hur du vrider och vänder på det så hamnar ansvaret på fel ställe. Nej. Kvinnor ska inte behöva akta sig för hur de uttrycker sig för att slippa bli kallade hora och att personer sprider och gör narr av hämndporr. Det som behövs är att dessa män får stå till svars och lagförs. Inget annat.

    Svarar på dina 4 frågor
    1: Nej
    2:Nej.
    3: Absolut inte
    4: Nej, det är inte samma sak.

    Och jag är på din sida i detta, försvarar inget av det som skrivs.

   Jag håller verkligen inte med om att det inte är konstigt att hon får det hat hon får.
   Vore mer rimligt om de i så fall ifrågasatte att hon för flera år sedan sagt att hon hatar män, men att kalla henne för alla möjliga ord och även hota henne, det är inte alls i proportion till vad hon har sagt. Vilken man har hon tex hotat och hoppat på på detta sätt?

    Ok, varför får hon hat/hot tror du, är nyfiken på vart allt detta hat kommer ifrån?

    Tycker givetvis inget hat är ok och just gällande manshatet var det väldigt inne 2016/2017, det var lite i ropet med Zara, Kakan, LD så det är inget som jag åtminstone tog åt mig av.

     Jag kan inte svara på varför en viss typ av män tycker att det är rimligt att skriva dessa saker till offentliga kvinnor.
     Och nej, manshatet är inte en orsak heller alltid. Inte länge sedan offentliga kvinnor gick ut i en ”kampanj” för att uppmärksamma allt hat de får, enbart för att de är offentliga. Minns specifikt Martina Thun (väldigt oprovocerande, mer än att vissa kanske provoceras av att hon då arbetade på bland annat SR) berättade om hur hennes inkorg på jobbmailen såg ut VARENDA morgon hon öppnade den. Det var hot om det ena och det andra, kopplat till henne, hennes familj, barn osv. Det ena grövre än det andra. Tror att få av oss kan sätta oss in i den tanken, att varje dag få ta emot så mycket skit om oss själva och även andra. Bara för att vårt yrke gör oss offentliga.

     Men vill du ha svar på varför dessa män beter sig så här så får du fråga någon annan. För mig är det obegripligt.

    Läs på Flashback i 5 minuter och se hatet mot kvinnor. DET är fan så mycket läskigare.

  Sorry alla loosers, ni förloooorade. Tyck vad ni vill. Ses om fyra år, gör något vettigt av den tiden.

   Nivån? :/

   Du tycker vi är lösare? Lösare än vad då?

   Alltså jag röstade också blått men herregud nivån här inne

   Ja, fyra år av massa sverigedemokrater som kommer granskas i sömmarna. Jag ser verkligen fram emot de massavhopp som kommer ske eftersom de uppenbarligen inte har i närheten av vettiga människor att sätta på platserna.

   Jag röstade blått men din nivå är ju skrattretande. Kanske har du hunnit gå klart grundskolan till nästa val.. Lycka till!

    Röstade blått och är förvånad över hur SD anhängare beter sig? så du har inte hört eller läst något innan valet hur dom beter sig??

  Tankar kring det senaste avsnittet av det skaver?

  Min personliga åsikt är att alla får ha en åsikt men det håller inte Nadja, Elsa eller Cassandra med om. Det är förundrande att 3 kvinnor med en så stor plattform INTE förvaltar det. Istället skriks det. 50% av Sverige kallas idiotier och rasister -”Ofräscha”. Sakpolitiken tas inte upp en enda gång – inte heller ägnas en stund till att försöka förstå varför så många röstat blått.

  Jag tror att folk på (främst) landsbygden är livrädda för det ekonomiska kaos vi står inför och jag kan inte förstå hur man inte kan reflektera över att många kanske är desperata efter förändring. Det måste inte handla om rasism. 50% av Sveriges befolkning är inte rasister.

  Det måste vara underbart för alla i Det Skaver (och andra priviligierade influencers) att ha råd att rösta solidariskt men många barnfamiljer och vanligt folk utanför storstäderna har inte den lyxen. Står man inför valet att ”rösta med hjärtat” eller att kunna sätta mat på bordet till sina barn i vinter så är det inte ett solklart val för alla.

   Nu är det ju dock så att V och S enligt statistik har störst andel väljare som är låginkomsttagare. Höginkomsttagare röstar i regel blått.

   Så det här narrativet som dykt upp på senaste att det bara är priviligierade och rika människor som har ”råd” att rösta rött stämmer helt enkelt inte. Jag är låginkomsttagare som vill kunna sätta mat på bordet till mina barn och jag röstar på V för att jag vill ha:

   – Sverigepriser på el
   – billigare bensin
   – säkrare skyddsnät vid sjukdom/olycka/arbetslöshet
   – rätt till vård oavsett inkomst
   – högre a-kassa
   – högre CSN
   – högre pension

   osv..

    Men du vill riskera att inte kunna ge dina barn mat, för du måste dela med dig av pengarna, till brottslingar som inte har svenskt medborgarskap? Och jo, brottslingar med svenskt medborgarskap ska sättas i fängelse! Det är det pengarna ska räcka till …osv…

     Ja precis, tanken är att pengarna ska räcka till alla eftersom höginkomsttagare ska skatta mer. Sen ska inte riskkapitalister kunna plocka ut vinst från skola och vård utan pengarna ska stanna i den offentliga sektorn. Det är tanken.

     Röstar du blått så går dina skattepengar bland annat till att utländska bolag ska kunna göra vinst på sjukdom och utbildning.

     När är man svensk? De flesta brottslingar med annat ursprung än svenskt är andra generationens invandrare. Är man inte svensk om man är född och uppvuxen i Sverige, eller kom hit som ett litet barn?

   Förstår du inte att det är exakt vad den ekonomiska eliten vill, att fattiga svenskar ska bråka med fattiga invandrare istället medan de rika bara blir rikare och rikare.

    Det finns faktiskt en stor majoritet som vill få in alla, oavsett etnicitet i den stora medelklassen. För det är hos medelklassen den verkliga ekonomiska makten ligger.

   Vänsterns navelskåderi om sin egen upphöjda status som antirasister börjar på riktigt bli tröttsam. Alla vithudade svenskar oavsett partifärg är rasister. Och de två på respektive ytterkant faktiskt lite mer än resten.

   Så ditt val är att ge ditt barn mat eller tvinga invandrare återvandra? Tror du verkligen det står mellan de två sakerna? Sverige är ett av världens rikaste länder, vi har råd att alla barn får mat! Oavsett etnicitet

    I din drömvärld kanske…

     Högern hatar fattiga

    Jag har inga barn och jag bor inte på landsbygden. Jag beskriver inte min egna situation utan detta är mitt sätt att själv försöka förstå varför alla inte tycker/tänker som jag. Du med många borde försöka göra detsamma!

   DETTA är vad jag tycker är obehagligt. En podcast med enormt många lyssnare (speciellt unga) som faktiskt sprider lögner och propaganda (tex vad det blåa blocket står för och vilken politik de för). DETTA skapar polarisering och en ”vi och dom” känsla. Läs på, om ni ska sitta i en stor podcast och uttala er om politik.

    Lust att ta upp lögnerna/propagandan här för oss som inte lyssnat?

     Absolut, i det näst senaste avsnittet säger dom att ett blått maktskifte kommer göra att ingen kommer få vård som inte är rik. I dagens avsnitt säger dom att ett blått maktskifte innebär avskaffande av skydd i form av a-kassa (en parallell är ju att det SD troligtvis kommer bidra till är att den höjda a-kassan består). De säger även att alla som röstat blått är rasister och nazister. Mer kan ni själva höra i de två senaste avsnitten.

      Tack. Handlar det inte om att moderaterna vill se se att fler köper privata sjukvårdsförsäkringar och därmed får separata, snabbare, köer in i hälso- och sjukvården? Dvs alla kommer inte ha råd att köpa privata sjukvårdsförsäkringar.

      A-kassan syftar väl till att alliansen sänkte den under sin senaste period och att sossarna senare höjde den. Att de tänker att borgarna antagligen kommer sänka den igen?

       Ganska stor skillnad på att sänka a-kassan och avskaffa den helt.

   Jag bor själv på landsbygden men alltså herregud vilken bild av stad/land? Folk här har det ganska gott ställt, med sina villor och välbetalda jobb som typ hantverkare och elektriker. Så mycket mer fattigdom i hyreshusen i städerna. Där de blåa vill införa marknadshyra nu. Vilka ”har inte råd” att rösta hur som helst egentligen?

   Enligt den här logiken att fattiga ska rösta blått för att ha råd med mat och bensin så är alltså fattiga FÖR marknadshyror, privatiseringar och avregleringar?

   Hur går det ihop? Varför vill fattiga ha marknadshyror och riskera att inte kunna bo kvar i stan? Varför är fattiga måna om att riskkapitalister ska kunna göra vinster? Förklara gärna.

    Kanske för att fattiga bara kommer fortsätta vara fattiga med röd politik.
    Med blå politik har de en chans att komma ut ur fattigdomen.

     Hur? Hur kommer en fattig ut ur fattigdomen om hen tvingas flytta pga höjd hyra? Om hen får sänkta bidrag?

     ”Det verkliga problemet är att en stor grupp personer har mycket låga inkomster. Att sänka bidrag är inte en lösning på det problemet. Det skriver Martin Nordin, docent i arbetsmarknadsekonomi, i en replik.”
     https://www.svd.se/a/66E2mO/sankta-bidrag-hjalper-inte-arbetande-fattiga-skriver-martin-nordin

     ”Låga bidrag ökar beroendet”. Forskare: Sänkta socialbidrag och krav på ”motprestationer” leder inte till färre bidragstagare.”
     https://www.dn.se/arkiv/debatt/laga-bidrag-okar-beroendet-forskare-sankta-socialbidrag-och-krav-pa-motprestationer-leder-inte-till/

   Lyssnade också på avsnittet. Om de på riktigt hade velat att folk röstade rött så är det mycket bättre att ta upp sakliga argument istället för att endast dumförklara alla som inte röstar som dem. Tjejerna är i 35 årsåldern och hade sååå mycket dåligt att säga om folk som röstade blått men inget var sakligt. En av tjejerna nämnde även att hon började avfölja flera på instagram efter valet, men stora influencers som öppen gått ut med att de röstar blått går tydligen bra att fortsätta följa ??

  Har du aldrig varit i en relation där du litar på din partner till hundra procent? Sedan kan folk visa sig vara svin ändå men lägg skulden på den som ska äga den, den som delat något som inte var hans att dela. Egentligen är vi ju sårbara varje gång vi har en sexuell relation till någon men man ska fan kunna lita på att folk inte använder den sårbarheten till att kränka en!

   Mycket bra skrivet! Att inte ens kunna känna sig trygg med sin partner oavsett om relationen håller eller inte är en hemsk tanke att behöva tänka.

  Kan inte jag heller förstå. Även om den som sprider bilder och filmer gör enda felet såklart.
  Men i en upplyst värld och med någorlunda förstånd så borde man veta att det alltid finns risk att idioter sprider ens privata bilder.

  För mig är det obegripligt att man ens filmar eller tar kort på sånt.

   Det är antagligen ganska upphetsande för vissa (inklusive jag själv) att skicka och få bilder/filmer skickade till en. Ansvaret ligger helt och hållet på idioten som sprider det vidare och inte på den som skickar filmer som ska vara privata.

    Jag håller med dig helt. Dels varför man gör det, men även vad gäller ansvarsfrågan varför det borde klassa som ett övergrepp att sprida det. Vi behöver en liten uppdatering i lagen och här kan vi alla ställa krav på politiker genom att via nätverk uppvakta våra politiker.

     Det är redan brottsligt att sprida den här typen av bilder och filmer. Olaga integritetsintrång vill jag minnas att brottet kallas. Osäker dock på hur det tillämpas och hur lätt/svårt en dom kan falla.

      Jo jag vet. Men i min värld är det mycket mer än så jag tycker att det är ett övergrepp och borde därför få en större påföljd.

  Var är inlägget om att de två poddarna, minns inte namnen, som stulit markoolios låt och dissat Ebba Busch? Var det imorse? Minns bara att jag läste något om det men var så trött. Och nu hittar jag inte..

   Jag har inte skrivit om dem.

    Varför inte?! Högst relevant för denna bloggen

     Det blir så ibland… Det täcktes in ganska bra av andra medier, så det har nog inte gått någon förbi trots allt.

      Eftersom låten handlar om mobbning av Ebba Busch är det inte relevant att ta upp här, så enkelt är det 🙂

     Viktigare att vi fortsätter tjafsa om politik i några veckor till. När man blir av med reklamspelaren så blir det bara politik så man måste ändå undvika bloggen 😛

   Var nog en kommentar med ett par svar under något av dagens inlägg du läste. Minns inte vilket.

    Aha. Tack ??

  Men vadå. Om en vän sprider en hemlighet som du berättade i förtroende. Är det då du som får skylla dig själv för att du litade på din vän?

  Jag tycker det låter sorgligt att leva i förhållanden där man inte litar på att ens integritet ska respekteras.

  Vad är det för hat hon sprider?
  Följer inte henne och vad hon säger så jag undrar uppriktigt vad det är för hat hon sprider som kan motivera det hon påstås få tillbaka.

  Hon nämner ett annat ex om du kollar på bilderna

   Tack! Ser nu. Fast det var ju värsta grejen att det var en svart kille (eller delar av honom) med i bilderna och Ludwig är väl vit. Men han måste väl haft de bilderna ändå.

  På vilket sätt sprider hon hat? Du kan själv läsa på twitter de väldigt trevliga saker vuxna män skriver om henne och den hämndporr hon blivit utsatt för.

  Jag hoppas för övrigt att ni har samma attityd när det gäller er dotter eller syster eller annan kvinna i er närhet. Att ni beskyller dom för att bilder spridits och att andra män tittar och skrattar åt dom och använder varje chans till att använda dem emot kvinnan.

   Det är antagligen precis det den här typen av personer har. Finns ju gott om exempel på när t ex våldtäktsoffer blir utfrysta för att de anmält den där stackars schyssta killen. Är väl samma här, skulle kompisen råka ut för att nån läcker nakenbilder får hon väl skylla sig själv som lät sig fotograferas. Boys will be boys, uppenbarligen helt otillförlitliga och oförmögna att bete sig som vuxna, ansvarstagande individer. Tycker personligen att det är en trist MÄNniskosyn, men uppenbarligen anser vissa att det är så vi kvinnor måste tänka för att skydda oss själv. Utgå vid varje givet tillfälle från att varenda man är en skitstövel som kommer att svika dig, nu eller senare.

  Mer positivitet ☺️

  Exakt så. Så korkad

  Men ingen pratar om mobbingen som pågår mot EBT? Vuxna människor som står på scenen och sjunger och mobbar en annan vuxen människa. Vad fan är det för nivå? Är det så vi vill lära våra barn att behandla andra människor? Tycker om illa om någon så håll tyst och ignorera personen bara. Och alla bara hejar på när glåporden och hatet flödar. Mår fan illa.

  Sjukt att det inte pratats mer om det Ludvig gjort. Han är trots allt en idol för måååååånga unga, framförallt för tjejer från 14 – 18 år. Om man ser till publiken som brukar synas. Bilderna är fruktansvärt grova, och att dela dom offentligt som han gjort krävs att man är en riktigt sjuk och elak människa.

   men JAAAA!! Bilderna är dessutom från när hon var 18-19, hur fan kan man få för sig att läcka 5 år gamla bilder bara sådär mot ens flickvän man haft mellan 14-20 års ålder?! Så otroligt vidrigt gjort, VARFÖR pratar ingen om det?! Han har en enorm fanbase med BARN?

   VA är det han från Hov1 som gjort detta?

    ok läste hela hennes stories nu. Fick bara för mig att det var något annat ex, han verkade ju gullig. Men kul, ännu ett manssvin i världen.

  Ja precis, allt är invandrarnas fel. Allt!! Not.
  Som någon sa eller skrev: det enda positiva med detta är att se hur de inte kommer att klara av uppdraget eller ens fylla upp stolarna med vettiga personer…

   Du menar hur bra det har varit på stolarna de senaste åtta åren?

    Jadu, de flesta har väl inte ”råkat” göra nazistrefereser då och då iallafall.. Det är allt jag kan säga.

     Nej, istället vilar de på 40-70 år gamla bedrifter och vänder kappan efter vinden när väljarna visar sig röra sig mot mer konservativa värden. Sossarna har förstört Sverige, hoppas Moderaterna hittar sätt för damage control.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.