Youtube stänger ner Pontus Rasmussons konto

Jag drar iväg det här en timme tidigare än normalt, eftersom det är väldigt aktuellt och redan kommenteras under det förra inlägget. 

Efter SvD:s granskning av Pontus Rasmusson, en av Sveriges största youtubers bland barn, beslutar nu Youtube att stänga ned hans huvudkonto. Orsaken är att han brutit mot förbudet mot att sexualisera minderåriga, skriver tidningen idag.

Pontus Rasmusson gör innehåll för barn, men som SvD rapporterat har han vid flera tillfällen lagt upp videor som anspelar på sex. På lördagen meddelade Youtube att hans huvudkonto nu stängs med omedelbar verkan.

”Efter granskning har vi stängt ner Pontus Rasmussons kanal för att ha brutit mot vår barnsäkerhetspolicy, vilken förbjuder innehåll som sexualiserar minderåriga”, skriver Andrea Lewis Åkerman, kommunikationsansvarig på Google i Sverige i ett mejl till SvD.

Huvudkanalen som nu stängs ner har 177 000 prenumeranter och 89,5 miljoner visningar, medan hans ”backup-konto” Pontus Rasmusson 2.0 har 62 000 följare.
Enligt Andrea Lewis Åkerman på Google är granskningen kring hans andra kanal ännu pågående, vilket betyder att även den kan komma att stängas ner.
Här kan du läsa mitt första inlägg om SvD-journalisterna Alice Aveshagens och Henning Eklunds poddgranskning av Youtubern, om du känner att du vill veta mer om vad som föregått Youtubes beslut.

Här hittar du poddavsnittet.

Pontus är inte helt nöjd med Youtubes beslut och har publicerat följande på Instagram.


Tack för tips!

61 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hurra!
    (Bara alla hans andra konto kvar)

      Japp! ”Höjdpunkten i veckan för vår familj” ??? Yeah, right.

        Skrivet av pontus mamma…typ ?

    Good! Hur ska de arbetslösa föräldrarna nu försörja sig om detta fortsätter..

      Han flickvän Bella kanske kan börja punga ut och försörja allihopa

      Han har fortfarande TikTok kvae

    Så otroligt smaklöst att påstå att detta handlar om hat när det handlar om att han försöker lura barn på pengar och blandar in olämpligt innehåll och konstiga anspelningar bland sina barnvideos. Böla på bara Pontus, det är inte ett dugg synd om dig ?

      Cry me a river… Rätt åt dessa giriga människor!

        Översvämningar i Pakistan, orsakades de av alla dessa tårar som han fällt? ?

    Äntligen! Här har det varit Pontusförbud sedan jag råkade se över axeln att han gör parodi på att sitta inspärrad på mentalsjukhus (hur man ens kan skämta om något sånt) och när de tävlade om vem som kunde gå upp mest i vikt på ett dygn och hans mor senare i filmen uppmanade honom att gå och kräkas för att gå ner allt igen. Att sitta och skylla på att man är oerfaren (han var dessutom 20 år gammal då) när man läst upp ”hemligheter” om våldtäkter och incest är helt fruktansvärt, oavsett om filmen var 18+ eller inte på Youtube. Hoppas han aldrig får komma tillbaka på sociala medier och att fler även anmäler hans Tiktok och Instagram

      Hans föräldrar verkar ju högst olämpliga. Iaf inte så konstigt hur han själv blivit…. har han syskon?

        Nej han är ensambarn

        Ensambarn som jag förstått det. Om du inte lyssnat på SvDs podd rekommenderar jag den starkt!

        Kalla mig löjlig men att skämta om mentalsjukhus och uppmana att kräkas för viktnedgång är ämnen jag inte anser att skämta om. Finns så många i vårt samhälle som kämpar mot psykisk ohälsa och ätstörningar och eftersom majoriteten av följarna är barn så påverkas dessa så himla lätt. Vår elvaåring har tex kommit till oss och nypt sig i magen och frågat ”hur får jag bort det här?”, dock inte pga Pontus utan efter att ha sett annan serie. Skär i hjärtat att man skämtar om fruktansvärda saker

    Så kan det gå…Idiot.

    Jag tycker alltid upplagda gråtbilder är märkliga, men denna tog nog priset ändå..

    Bra granskat av SvD! Så ska det se ut!

      Bättre än KO haha

    Måste kännas härligt för journalisterna på SvD! Bra jobbat!

    HAN ÄR SÅ VIDRIG.

    Det var allt, tack för att ni lysande ❤️

    Han bölar så fint över de uteblivna intäkterna men låtsats att han tänker på följarna…

      Känner exakt noll medlidande och hoppas att han inte kommer tillbaka. Han kanske bara kan skaffa ett vanligt jobb så ska det nog gå bra även för honom, eftersom han inte förstår vad som är problemet är han ju fortfarande ytterst olämplig för att fortsätta med sin Youtube ”karriär”. Undrar om hans mamma ska ringa och skrika på någon som jobbar för YouTube nu?

        Men, vem skulle anställa det här skämtet till människa?

    H-unge?

      Horunge gissar jag på.

    Han är så pinsam! Fattar han inte att han skämmer ut sig?

    Oj, den familjen måste ha ett sorligt liv om den där människans videos är veckans höjdpunkter…

      Det är väl hans egen mamma som skrivit…

    Tror att han skrivit inlägget själv där det en familj som säger att det är deras höjdpunkt i veckan ? eller säkert hans mamma!

    Det var på tiden att hans youtube stängdes ner o hoppas det förbi så!
    Han kan ju prova med sin egna get back- # och se hur långt det går ??‍♀️

      Det tänkte jag också! Tror knappast att en normalt funtad vuxen skulle hantera att regelbundet utsätta sig för hans ”content”.

        Haha är inte bilden ovanför pratbubblan rak men pratbubblan sne? Eller är jag blind?? skulle därför inte förvåna mig om han klistrat in pratbubblan själv

    ???

    Bra att you tube agerar, här hemma är hans konto redan blockat men nu får man väl hålla utkik om han dyker upp under annat kontonamn.

    Att han inte själv ser sin skuld i det hela! ?
    det är ju så vidrigt!!
    Han har fått veta att han brutit mot förbudet mot att sexualisera minderåriga, och anspelar på sex ofta i sina videos. Ändå kan han inte ens förstå varför det tillslut stänges ner? ??
    Stäng ner hans instagram också vettja!

    ”För vad finns det för mening med livet nu” Jag fick kalla kårar av den.

      Verkligen. Väldigt manipulerande, men också så skrämmande. För mig känns det verklighetsfrånvänt, men jag fick även en liten ögonöppnare för hur sjukt det är att leva som han gör.

    Otroligt bra jobbat av SvD- journalisterna ??? De gör det som jag trodde att Boggbevakning skulle vara när jag började titta in här. Men det här har ju reducerats till en skvallerblogg. Varför inte göra mer sånt här Camilla??? Riktig bevakning och gräv. Helt galet att han gråter och tycker synd om sig själv nu. Har har ju själv bäddat sängen som han nu får ligga i!!! Känner absolut 0 medlidande med honom. Blir spännande att se hur hans föräldrar ska försörja sig nu.

    Buhu, stackars Pontus som inte får exploatera barn på YT mer. Varför ska nån maila honom, hela dokun visade ju tydligt att ingen svarar där?

    Inte för att vara helt ”tänk på baaarnen”, men vad fan låter folk sina barn kolla på för skit???

    En h-unge? Jag är adopterad. Min biomamma var prostituerad. Förstår att Pontus R är olämplig att titta på och en allmänt skum individ, men jag kan inte förstå varför h-unge skulle vara ett skällsord. I sådana fall skulle jag behöva skämmas över min existens (men det vägrar jag göra).

      Vi kanske ska ändra det till typ hallickunge, eller torskunge. Ej sarkastisk alltså.

    Bubben då, hans handlingar har fått KONSEKVENSER???

    Tycker att sånt här är obehagligt och creepy ,något kan inte stå rätt till där . När vuxna vill vara ”kompis” med barn på sånt här sätt är det över gränsen till vad som är normalt beteende. Jag känner samma inför Jocke Lundells kändisskap. Han vill också vara barnens ”kompis” och tjäna pengar på dem.
    Jag får Michael Jackson vibbar dvs att de här människorna får kickar på något sätt att vara ”kompis” med barn och utnyttjar dem.
    Grooming helr enkelt.

      Vad grundar du det på? Följer JL och kan inte se att han riktar sig till barn öht

      Svarar mig själv här under. Gick in på hans insta och kollade kommentarerna under några bilder . Många av dem anspelar på sex och är gjord av både flickor och pojkar. Sjukt är bara förnamnet.

    H-unge är verkligen inte ett ord man bör använda!

    Undrar vad som kommer hända med Pontus (och familj då) nu?
    De verkar som de enda dem lever för, är YT, i övrigt verkar hela familjen rätt isolerade.
    Föräldrarna lever väl t.o.m på Pontus?

    Jaja.
    Det bästa vore om han flyttade hemifrån till en egen lägenhet, började jobba/plugga. Eller varför inte flytta utomlands?
    Istället för att basically sitta inlåst med sina föräldrar 24/7.
    Ur Pontus personliga-utveckling perspektiv så är nog det bästa som skulle kunna hända honom (Fast han ser det nog inte så).

      Han har ju tyvärr insta o tiktok kvar…

        Bara anmäla??????

          Insta verkar knappt göra något, vet inte hur många inklusive jag själv som anmält Eugenia Cooney på Instagram (man till och med specifikt välja ätstörningar) då hennes konto är LÅNGT över gränsen. Jag tänker på hur otroligt triggande hennes bilder kan vara för så många. Förstår verkligen inte hur hon kan få vara kvar.

        Jo, klart han kan leva på det litegrann, men de större inkomsterna lär ha försvunnit nu (samt troligtvis en stor följarskara).

        Sen hoppas jag att detta kom som en ”uppenbarelse” för Pontus och en ”reality-check”.
        Att han måste ta tag i sitt liv då han inte kan vara hemma och spela in YT med föräldrarna resten av livet??‍♀️

    ”Kärlek vinner över hat”

    Bitch, please…

    ”växt”
    ”förens”
    ?

    Pontus behöver gå i terapi och det gör hans föräldrar med. Deras dynamik är helt sinnessjuk. Kanske detta bli början på ett nytt, normalt liv för dem. Har inga höga förhoppningar dock.

    Det var så tydligt i telefonaren med Pontus och hans mamma i SVD podden att det inte är en välfungerande familj. Så jag hopppas verkligen att familjen får stöd nu i denna, för dem, svåra stund.

    Har längtat efter en granskning av honom så länge. Har skrivit diverse trådar här om honom, då jag tyckt att ingen verkar se vad som försiggår. Rent av vidrigt, oavsett om han ”driver/skojar” eller ej. Det är svårt att tro att han är över 25 eller hur gammal han nu är, nåt han själv drar nytta av.

    Jag har skrivit just om de videorna där han drar upp incest och liknande utan att ens benämna problematiken, blev såå obeskrivligt lättad när jag hörde det lyftas. Och alla de gånger han lägger ut frågestunder på insta, där han själv väljer vilka frågor han besvarar. Just det kanske inte lyftes, men där är det ofta ”är du singel”, ”hade du kunnat dejta ett fan?” ”Är jag för ung för dig?” Osv. Men även ”visa en bild på: dina kalsonger” följt av bild på hans linning. Han har en hel sparad stories som heter ”Flickvän?”, varunder han har bilder på sig själv där han skriver att det var ”för längesedan hans läppar pussade på nån”, och sedan en uppmaning till följarna att skicka dm med bild/stad/ålder. Fräsch man. Han har även uttryckt att hans favvo-kändispar är Leonardo di Caprio och hans tidigare tjej, då det är ett par han följt, med en bild från en artikel om ”åldersskillnaden”. Han har skrivit att han har vänner som är 12 år. Han skriver därefter om avsaknad av syskon, och att det då känns som att han har ett. Men han har även skrivit ut ”jag har inga syskon, skulle du vilja bli min syster??”, följt av screenshots där unga skriver på dm om att de gärna blir hans syster. Ja, vad mer?

    Han har en insta-poll där följarna ska klicka i om de är över eller under 15 år, lagt ut en video om nipplepiercings och undrat om det är hiss eller diss och frågat sina kvinnliga följare vilken ålder de hade velat få barn vid, då han bara undrar.

    Har passat på att screena många av hans stories, innan de ev tas bort. Riktigt unken kille, hoppas han inte får tillbaka sin kanal.

      ?

      Låter som en pedofil.

      Men shit ?

    För någon som aldrig hört talas om denna person, kan jag få en superkort recap?

      Kolla på Anjos videor ang Pontus Rasmusson, även El chillis tidigare videor.
      Dem sammanfattar allt väldigt bra.

      Väldigt intressant fall och speciell person. Nästan så man vill göra en psyko-analys på hela familjen. Genuint alltså

    Fattar inte att föräldrar låter sina barn titta på dessa youtubers.

    Tror inte ett skit på ett hans tittare vid den tidpunkten var mest 18+. Eller ja, alla förstår väl att det inte är sant. Man hör i granskningen att han läser upp en hemlighet som någon har skrivit in om att hen blivit utsatt för något hemskt. Sedan skriver personen ”den enda jag har berättat för är dig och min häst”. Det säger ganska mycket om personens ålder faktiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.