Pontus Rasmusson gråter vidare och skyller på jantelagen

Pontus Rasmusson verkar vägra inse sitt ansvar och sin del i att Youtube stängt ner hans största konto. 
Han fortsätter lägga upp tårdrypande bilder och hävdar nu att det är ”jantelagen” – med andra ord ”människors avundssjuka” som legat till grund för plattformens agerande och inte hans egna online-beteende.

Förlåt Pontus, men nog finns det ganska många andra, betydligt större konton än ditt, som inte blivit nerstängda av Youtube? 
Eller menar han att det är människors avundssjuka som påverkat SvD att producera sin podd om honom, som i sin tur fått hans konto nedstängt?
Vem är det som är avundssjuk? Vet han ens det själv?
Är du avundssjuk?

 

80 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Sluta gråta innan hela Pakistan drunknar i dina tårar!

      Det var inte roligt igår och det är inte roligt idag heller ?

      ??

      Jag trodde han var typ 12 .

        Nej, han är närmare 30 än 12 år. ?

    Så trött på detta tjat om avundsjuka eller Jante så fort man kritiserar någon. Ungefär som någon skrivit på Katrin Z:s insta att folk är avundsjuka för att hon hade en så härlig fest. Alltid är det avundsjukan som gör att folk får kritik. Ingen annan anledning kan det finnas. Aldrig behöver man skärskåda sitt eget beteende eller sina handlingar som offentlig person. Och den här Pontus kan ju sluta med att publicera gråtbilder, finns inget som känns så fejk som gråtbilder på sociala medier. Buhuhuuuuu, tyck synd om miiiiiiiig, ser ni nu hur ledsen jag är. Finns inget som får mig att tycka så lite synd om en person som en gråt-selfie.

      håller med varför ska man ta bilder el filma när man gråter känns så oäkta , om man är så upprörd att man gråter hysteriskt är väl inte första tanken detta måste jag filma/fota

      Ja ständigt denna avundsjuka som folk drar till med. Såg på instagram en tjej som gjort stora läppar. Såg vedervärdigt ut (vilket jag inte kommenterade, jag kommenterade inget alls såklart) och någon skrev att hon var finare innan. Onödig kommentar javisst. Men hon fick 14 du är så avundsjuk kommentarer till sig.
      Att skriva att det är onödigt eller elakt sagt är en sak. Men avundsjuk. Så fort inte alla håller med i allt är de avundsjuka. Börjar bli tröttsamt.

      Varför inte göra något konstruktivt i den nypåtagna offerrollen. Sticka en offerkofta med Rasmus på yt.

        Hm Pontus eller möjligen Rasmusson

      Exakt, någon annan som är lika bra på att tolka konstruktiv kritik som hat är Bianca Ingrosso

      Det finns inget tröttare än alla influencers som tar till avundsjuka/Jantelagen så fort de får helt rimlig kritik.
      Jo jag önskar verkligen att mina barn fick kuta runt i raffset på en fest full av sliskiga b-kändisar (Katrin) eller att jag, vuxna människa, fick ägna dagarna åt att spela in prank-videos med mina arbetslösa föräldrar som jag dessutom inte klippt navelsträngen till (Pontus). Drömliv i mina öron och därför sitter jag hemma och hatar. Låter det som en rimlig förklaring, eller kan det handla om något annat?

      Håller med dig. Eller så här man inget liv.

    Vilken idiot.

    Alltså influensers/youtubers måste verkligen lägga av med att tro att all form av kritik är HAT. Att folk är skadeglada för att någon som betett sig illa får sitt straff är inte heller hat. Väx UPP.

    Pontus kan nog vara lycklig över det faktum att han inte verkar förstå hur dum han faktiskt är. Hade han fattat det hade han nog gråtit ännu mer.

      ?

    Haha vänta, varför får han det att låta som att han offrat sin dyrbara tid för att göra något gott (?) på youtube? Herregud låter som om ALLA skulle må bättre av att han bara skaffar ett vanligt jäkla jobb – inte minst han själv.

      Tror inte han kan ha ett jobb

      Men du vet väl att HAN ÄR EN FÖREBILD FÖR ALLA BARN!!!!????

      Han menar nog snarare att han lagt in all sin tid i sin kanal som nu är bortplockad. Kan förstå att man är ledsen över det oavsett vad man haft för innehåll. Stängde de ner honom utan förvarning och utan chans till ändring? Och var det verkligen bara ett par jättegamla videos som gjorde att han blev avstängd, eller var det även nu innehåll?
      Jag har inte alls koll på den här killen och vet inte mer än jag det här inte den senaste veckan och hör verkar han ju inte direkt vara reko.

    Noll självinsikt och ganska tydligt att ingen i hans närhet hjälper honom att se över sitt agerande….

      Hans föräldrar puschar ju honom att fortsätta som han gjort, de stöttar, uppmuntrar och hjälper honom. Så nej, tyvärr har han ingen i sin närhet som ser problemet.

    Inget hindrar honom från att lägga upp saker på Instagram! För det är skapandet och följarna han bryr sig om, inte intäkterna från Youtube…

    Kanske dags att växa upp och skaffa dig ett liv lille Pontus.

    Dags att växa upp och skaffa sig ett liv kanske. ..
    Alltså den här killen skulle jag inte vilja anställa som personal vare sig inom förskola el skola.
    Det är något osunt över hela hans uppenbarelse.

    rekommenderar podden blenda (svd:s) som på ett faktabaserat sätt redogör för grunden till avstängningen. Rasmusson får det att låta som att han är orättvist behandlad. Jag skulle säga att han borde ha varit avstängd för länge sen. Och det där hånglet med dockan är bara för obehagligt.

      Det är den podden som alla inlägg om Pontus den senaste tiden baseras på. 🙂

      Jag håller med! Försåt inte varför han varit fri att hålla på i så många år. Han har varit obehaglig sen start och trots att han hävdar att det handlar om gamla grejer så var det inte särskilt länge sedan han senast hånglade med sin ”flickvän”, dockan, Bella inför alla barn som följer honom.

    Varför har hans konto stängts ner?

      Gromning.

    Snubben groomar barn. Finns massa material på tiktok där folk uppmärksammat detta nu under flera år.

    Reagerar på ”aldrig haft…”
    Jag tolkar det som att han syftar på sex? I dokumentärpodden Blenda spelas hans YouTubevideo upp där han läser följares hemligheter och när han talade om sex censurerade han det genom att säga ”punkt, punkt, punkt”. Samma sätt som han tycks censurera i Instastoryn. Tycker det är otroligt märkligt att nämna att han aldrig haft sex. Vad spelar det för roll? Man behöver ju inte välja mellan karriär och sexuellt samliv.

      Och återigen blandar han in sex på sina kanaler som mest följs av barn. Han fattar ju verkligen inte! Han berättar alltså för barn att han aldrig har haft sex, nu vill säkert youtube ha tillbaka honom ?

        Märkligt att ni hittar på att han menar något han inte skriver och kritiserar honom för det? Aldrig haft… kan ju lika gärna syfta på att listan fortsätter.

        Är alltså helt för hans avstängning och har noll sympati, men tycker man ska hålla sig till att kritisera sådant som faktiskt har hänt, som det ju finns gott om. Den här typen av kommentarer spelar ju bara den som vill slå ifrån sig kritik rakt i händerna.

          Fast han har hela tiden sett, om man följt honom länge, att han anspelar på sex på ett ”snyggt” sätt. Ofta ersätter han ordet sex med just ”…” eller ” Du vet vad jag menar ;)” eller ”?”.

          ”…” betyder 100% i detta fallet sex, vad skulle det annars vara?

          Det är just detta som är det sjuka med honom. Han vet att han i princip har en barnkanal, varför då dessa sex-anspelningar konstant?

          Att han fortfarande inte fattar det (trots avstängning dessutom) är oroväckande

      Varför är de relevant info eller något vi behöver veta, och tror knappast det beror på tiden han lägger på sina sociala medier som är anledningen att han inte gjort de men vad vet jag ?

    OT men att Lovisa Wallin skaffade kaniner åt sina barn och hon nämnde då att hon inte tyckte om kaninerna. En ”rymde” och nu har dom lämnat bort den andra. Dessutom ljuger dom för barnen var den tog vägen.
    Otroligt sorgligt.

      Avskyr när folk köper djur åt sina barn och inte verkar inse att det är de själva som har det stora ansvaret för djuret i fråga.

      Som kaninägare fick jag så dålig magkänsla när jag såg dem hade skaffat kaniner till sina barn….
      Var en tidsfråga innan något skulle ske så dem skulle försvinna.

      Var verkligen bara något de skaffade för barnen att ha över sommaren. Hade ont i magen av att se hur kaninen ”rymde” och dem drog iväg och festa på annan ort dagen efter.

        Skulle de ha avbokat festen och stannat hemma och haft sorgefika för den bortsprungna kaninen då?

          Nä. Men kanske letat? Men jag tror de släppte ut den själva.

        Hoppas någon ser den och kontaktar Smådjurschansen. Så kan dom förhoppningsvis fånga den och omplacera till ett hem där den får bli en familjemedlem och inte bara en nyck som man tröttnar på. </3

    Det finns ju helt klart andra på svenska youtube som har bättre, mer framgångsrika och icke obehagliga kanaler som kan leva ett normalt liv utan att behöva bortprioritera allti livet förutom just jobbet. Att han bettet sig vidrigt genom att sexualisera barn för 4 år sedan och sedan fortsätter att prata om flickor på det sättet han gjort har lett till att han blivit granskad och därefter stängts ner av youtube. Det är inte YouTubes eller journalisternas, eller ens andra YouTubes fel att han valt att inte ha någonting annat än just sin roll på sociala medier. Att han känner att han inte har någonting att leva för längre är ingen annans fel. Man kan inte bete sig svinigt och sedan bli sur för att man inte fick fortsätta bara för att man inte kan någonting annat än att vara just svinig. Pontus måste inse att om man leker med elden så kan det göra ont. Har man valt rollen som en vuxen som gör underhållning för barn så kan man inte blanda in sex. Om han nu inte förstått det själv så har väldigt många påmint honom om det under flera års tid. Det kan inte vara en chock ens för Pontus och hans entourage.. ehm föräldrar.

    Skärp dig Pontus, klipp dig Pontus och gör rätt för dig Pontus!

    Ja Pontus och hans föräldrar kanske skulle skaffa sig riktiga jobb istället…

    Visste inte vem denna människa va men inser nu att det ju måste vara han som är inspirationen för Hampus karaktär i ”Trevlig helg” som gör youtube klipp med sin mamma?! ?

      Aah ? ja så måste det vara!

    Det kan nog vara en nyttig reality check för Pontus, alltsammans. Han får växa upp lite, börja se saker med öppna ögon och inte tramsa och skylla ifrån sig och låtsas som ingenting. Lär han sig det, och tillåter sig själv lite insikt, så kan han ju börja om igen och göra rätt.

    Finns ett gammalt fint ordspråk som går ungefär så här.
    Var inte ett as så ska du se att det ordnar sig.

    Tycker det passar idag.

      Ett gammalt, fint ordspråk? Nej knappast.

    Blev så otroligt arg när han skrev att hans publik var mest 18+ när hans släppte videon med hemligheterna. Man kunde tydligt höra på sättet det var skrivet att många var barn. Det var bl a en tjej som skrev ”jag har bara berättat detta för dig och min häst”. Hans reaktioner var också helt sjuka med tanke på vad folk skicka in. Är glad att hans kanal är borttagen och hoppa att den inte kommer tillbaka.

    Offerkoftan ?

    ?

    Varför skulle Youtube vilja stänga ner en framgångsrik kanal bara så där utan anledning?

      Han skrev det ju! Jantelagen ?

    Det att han lägger upp en bild när han gråter och skriver att han aldrig haft sex till barnen som är hans målgrupp känns extremt creepy och tiggande

      Haha snacka om att han verkligen inte förstått varför han blivit avstängd! Gud, man undrar ju hur hans föräldrar uppfostrat honom. (Och hur de själva är)

        I Blenda-podden får man ju en bild av hur hans föräldrar uppfostrat honom väldigt märkligt. ( gamla klasskompisar berättar).
        Hans mamma flippar även ur på ett väldigt märkligt sätt när han blir ifrågasatt.
        Känns som dom har superkonstig relation över lag.

    Har ingen som helst aning om vem denne kille är och kommer förmodligen inte nånsin ta reda på det heller, men mellan detta gråt och avundsjuketugget verkar han ju iaf haft ork över till att föna håret hyfsat avancerat, det får man ju ge honom. Kanske ämne för ny YT kanal med titeln ”Att gråta ut med stil i nyfönat hår”

    Dekadens

      ???

      Bästa bemötandet av allt det här – hatten av!

    Patetiskt.

    Haha, han vill hitta en advokat som är expert på äreskränkning eller internetpolicys (?)

    Finns en anledning till att han lägger ut allt som stories för där syns ju inte kommentarerna offentligt. Nu kan han posta alla positiva kommentarer och styrs berättelsen som han vil. Feg och farlig.

    Rekommenderar er alla att lyssna på den senaste podden här…. jag hade själv ingen aning om vem den här grabben var… Helt sjukt. Är väl ungefär allt jag känner just nu. Den här familjen är helt jävla galna. https://brapodcast.se/podcast/1628813385/blenda

    ”Aldrig haft…”
    Menar han att han har *hållit på med youtube* istället för att ha sex?

      Om jag får välja mellan att hålla på med youtube eller ha sex så väljer jag då inte youtube iaf ??

    Inte för att försvara Pontus, men läste en kommentar på Flashback som löd:


    Jag hörde i en podd på Spotify tidigare idag om att detta kan vara ett såkallat fall av ”freebritney” helt enkelt att han är så hjärntvättad av sina föräldrar och att hans föräldrar styr honom så hårt att han inte kommer ur det på egen hand ?
    Det fick en att tänka lite… Att han gör allt detta för att synas, bli mer känd och tjäna sjuka pengar som hans föräldrar kan leva på… Man ser aldrig honom med några kompisar, han bor fortfarande hemma och dem enda som är med i videosarna är hans föräldrar. Inte för att man vill se honom som ett offer men det kanske är så ? ”

    … Jag har också funderat i dessa banor. Jag tror inte att Pontus är oskyldig (alls). Men däremot tror jag föräldrarna, spec hans mamma, har större skuld i detta än vad som visas.
    Jag tror att det pågår någon form av psykisk/känslomässig misshandel där hemma, och att han blir i princip tvingad till ett offentligt liv.

    Det är verkligen något som är skumt som inte stämmer… Jag tror personligen att Pontus är förövare, men även ett offer till något mörkt.

      Du har en poäng där! Mamman är märklig!
      Väldigt märklig…

        Håller med. Lyssnade på svd-podden, morsan alltså… tror inte det är lätt att växa upp i den miljön

    ”för att komma på nya ideer”

    Har ni sett Morgz på Youtube?

    Psykisk ohälsa. Killen mår uppenbarligen inte bra och har antagligen dövat depression och ensamhet med Youtube, och nu raserar det. Hoppas han får den hjälp han behöver och inte grottar ner sig i mörkret och negativiteten, och skiter i sin ”bortkastade tid” och gör något vettigt av framtiden istället, bortom kameror och internet.

    Nu har inte jag helt hängt med här men vad exakt är det han har gjort? Försökt läsa mig till det i kommentarsfältet men allt jag kan hitta är att han har hånglat med en docka och läst upp följares inskickade berättelser? Om det är det grövsta han gjort förstår jag ärligt talat inte det hat han får.

    Det är en sak att tycka att han möjligtvis bör be om ursäkt för detta, men att sitta och trycka ned och hata en person för några osmakliga 4 år gamla klipp förstår jag inte?

    Jag får i alla fall ont i magen för hans skull, inte nog med att han framgångsrika youtube-kanal (och inkomst) gått upp i rök så ska han dessutom få motstå ett drev där folk förlöjligar och hatar honom. Jag ser en människa som mår väldigt dåligt, som har förlorat allt och som nu kanske pressas till sin gräns med hat. Är det så värt att få rätt? Hoppas ni kan ha det på ert samvete.

      Lyssna på poddavsnittet som handlar om honom så kommer du att förstå. https://www.svd.se/tagg/blenda
      Avsnittet ligger högst upp och heter ”Kb och skandalerna”

        Barnidolen och skandalerna

      Han har alltså framför allt unga barn typ 9-13 år, uppmanade dem att köpa merch med texten ”I wanna break you bead not your heart”. Stringtrosor med texten ”Team Pontus” och med beskrivningen att de en dag kan visa upp sig i trosorna för Pontus. Han sa att om någon ger sin oskuld till honom skulle han aldrig lämna dem. Återigen han är fullt medveten om att det är mest unga barn som kollar. Helt sjukt beteende.

    Hans argument visar bara mer hur han fortfarande inte lärt sig. Ta till dig kritiken, gör om och gör rätt. Jag ser bara en gråtande bortskämd unge som har skeva värderingar.

    Tönt!

    han har ju sitt namn kvar ändå, smutsar han inte ner det ännu mer utan spottar i nävarna och gör om gör rätt så kommer han ha en ny stor kanal igen snart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.