124 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Igen dessa intelligensbefriade influencers. De skriver så mycket dumt som de postar ,utan att tänka. Suck!!

      Varje gång jag ser dessa kommentarer så fnissar jag lite och tänker att här har vi Gunilla, 65 som sitter och knappar och ”suck!!!”’ar på sin telefon. Som en skiva som hakat upp sig. Over and over again ”dessa intelligensbefriade influencers” oavsett vad inlägget handlar om eller vad som sagts.

      Jag kollade på 1984 igår och kände direkt att hatveckan i boken och filmen påminner väldigt mycket om Bloggbevaknings kommentarsfält. Så fort ett nytt inlägg kommer så börjar folk gorma ut frustration direkt och folk blir riktigt uppjagade över småsaker som inte spelar någon som helst roll ? vad fan gör det om en morsa tar sig ett bad?

        Så varför väljer hon att göra ett sådant här inlägg undrar jag?

      Jag fattar absolut ingenting här. Hur är någon intelligensbefriad i detta avseende? För att hon badar? För att hon skrev ett inlägg om att hon badade? Kanske är det inte enbart influencers som ”skriver så mycket dumt som de postar”….

      Tror hon tänkte till på det här. Tror hon hittade på den här historien för att få många kommentarer.

    Mammamaffian strikes again.
    Barn är det absolut bästa som kan hända en person någonsin – faktiskt det ENDA betydelsefulla… MEN våga fan inte njuta av livet medan de är små! Då är du satanist och alkoholist punkt slut.

      Hahahaha exakt! Jag säger BADA all day every day ? mvh/en hemsk mamma

      Man känner sitt barn bäst och vet man att ens barn kan sitta framför en padda medan man tar ett bad så är det ok. Ett långt bad behöver inte betyda ett som är 1 h långt, det kan lika gärna handla om 15 minuter.

        Vet ej hur jag hamnade här ?

        15-minuters bad, är ett kort bad…

      Haha ja, satan så snabba alla är på att döma. Som mamma får du aldrig lämna ditt barns sida utan att riskera att bli sedd på som en vidrig människa. Framförallt inte när barnen är under typ 12 år.

    Förstår inte riktigt problemet. Hon hade alltså en babycam medan hon var i badet, när den la av så skyndade hon sig att ta en dusch och se till barnet? Förstår uppriktigt inte vad som är upprörande i detta /mvh 2-barnsmamma om det nu spelar någon som helst roll

      Tror att det handlar om att en satt med paddan, alltså inte om att en sov. Inte för att jag bryr mig själv, tänkte bara förklara ?

      Jag är *ganska* säker på att min mamma både duschade och badade när jag var liten, helt utan paddor ochh babycam.

        Haha minns att jag fick sitta med i badrummet med målarbok ?

          Underbart 😀

        Min mamma var ensamstående med mig på full tid från det att jag var 2 år. Jag utgår från att hon duschade ett par gånger under min uppväxt. Minns inte vad jag gjorde under tiden. Antar att jag antagligen underhöll mig med lämplig aktivitet eller att det var så traumatiserande att mitt minne har förträngt hennes duschar helt. Värt att gräva i med lite terapi?

          Var det bara jag som krävde att va ensam ganska mycket som liten? ? Jag gick alltid iväg själv, byggde kojor i garderober, satt där inne ensam o ville inte bli störd.. kunde bli arg och skrika om mamma skulle komma och störa och se vad jag gjorde. Skönt för henne ändå som säkert hade fullt upp med matlagning, tvätt och alla tusen saker hemma! Hade troligen fått panik om hon konstant skulle kräva uppsikt över mig, men detta var på 90-talet och hon la aldrig ut det på internet så det var väl okej ?

            Jag var (är) sån och mina barn också. Men yppar jag det på internet så finns det alltid nån som hävdar att det är på grund av anknytningsproblem och att mina barn kommer vara förstörda för all framtid?

              Nope, det tror jag inte du behöver oroa dig för! Vissa av oss blir bara små ensamvargar som älskar att mysa i kojor (idag är min lägenhet min koja) och är väl inget fel på det? ? Skit i andra, seriöst.. barn är OLIKA och det är bara mysigt! Vissa kräver sällskap och uppmärksamhet, andra ensamtid och mer frihet.

              Tyvärr skulle jag inte bli förvånad om någon amatörtyckare kläcker ur sig just det du skriver. I vårt samhälle förväntas alla vara extroverta. Har två barn som båda är introverta. De har kompisar som de leker med men de behöver få vara ifred och få leka ensamma och ladda batterierna. Men i vårt samhälle har barn automatiskt en diagnos om de ibland nobbar att leka med andra.

                Va? Jag tycker tvärtom. I Sverige är det ju såå svenskt att vara introvert. Folk är nästan stolta över den ursvenska egenskapen.

                  (Men så kommer jag från norraste Norrland så jag är väl färgad av vad som är normen här. Det är inte att vara extrovert i alla fall ?)

            Min son, som nu är vuxen, var världens lugnaste och tystaste barn. Ofta hittade man honom bakom soffan som tvååring där han satt och läste en Maxbok i godan ro ?.

          Dålig mamma !!!!!! ??????

    tänker att det är MYCKET enklare att höra om ett barn behöver hjälp när du ligger i badet än när du står i en skvalande dusch.

    Är det att kroppen är i horisontellt läge och därmed sämre accelerationstid som folk blir uppkörda över?
    Eller är det FULT att njuta av något för egen del när du valt att skaffa barn??

    Önskar hjälp med att förklara för en okunnig och barnlös.

      Har barn men vill också gärna ha en förklaring ?

      Känns som att det enda som en mamma får vända bort blicken från sina barn för att göra är typ laga mat, dammsuga, tvätta, natta ett annat barn. Eller hur menar folk att man ska göra om man måste ha ögonen konstant på sitt barn?!

      Nej men var det inte att hon hade haft MAGE att sätta sitt stora barn framför en iPad medan hon tog ett bad som var ”problemet” här?

      Omg nu minns jag att mamma hade ett solarium i källaren när jag var liten, och jag brukade tycka det var skoj att pilla strumpludd mellan hennes tår när hon låg där… Men tror absolut inte det var något krav från hennes sida att jag skulle vara där ? Hoppas hon kunde slappna av lite, stackarn ❤️

        Hahahahahah, pilla strumpludd mellan mammas tår när hon låg och solade. Så otroligt gulligt det lät. Ja alltså jag hade fått panik eftersom jag är så kittlig, men så sött av ett litet barn ändå ❤

          Gulligt??? Det lät ju kräkäckligt.

    Herregud skärp er!

    Fast Atlas är väl rätt så stor nu. Och jag antar att hon inte låste dörren så att han skulle kunna komma in om det var något.
    Tror säkert min mamma tagit massa bad när jag var liten och kollade på tv i rummet precis intill.

      Jag hade förstått kritiken om hon skrivit att hon låste badrumsdörren, på med hörselkåporna och hög musik. Samt satt en tändare i barnets ena hand och en kniv i den andra så att den kunde roa sig under tiden.

        Vilken bild man får i huvudet ?
        Tack för att man fick skratta innan nästa möte

        ”Här älskling, du kan väl springa med saxar medan mamma badar? Om du får tråkigt kan du väl ta lite heroin eller nåt, mamma ska badaaaaa?”

        Haha detta påminner om när någon pushade Sandra Beijer att byta plats på alkohol och annat i sitt kök och hon ba ”nä tack”. Då tyckte personen att nä men då kommer Didrik snart sitta bland glasskärvor och vodka då!! 😀

          Alla barn är inte och pillar på allt. Om du låter saker stå framme så är det inte så intressant.

            Man kan också, hör och häpna, lära barn vad man får pilla på och inte. Nej, nu menar jag inte att man ska strunta i att lyfta upp tvättmedel från kryphöjd eller strunta i att skruva fast möbler i väggen.

    Tänk på oss som är så gamla att babycam inte fanns och man blev lämnad i sitt rum med kritor och papper när mamma behövde duscha. Att vi inte brände ner huset och ströp hunden är väl bara en lyckträff…

    Den enda frågan jag har efter det här inlägget är vem personen som blivit upprörd är.

    Hahah alltså jag gillar absolut inte Dasha, men vad är i för töntar som blir upprörda av detta? Bitterheten bara lyser igenom.

    Men herregud, vem jagar upp sig över detta?! Låt kvinnan ta ett bad!

    Åh herregud, klart hon ska få ta ett bad trots att hon har barn! Hon satte barnet med en platta – inte med brinnande knivar. Värsta typen av kvinnor, som dömer andra kvinnor så här hårt.

      Brinnande knivar ?

    Man känner oftast sina barn väldigt väl och uppenbarligen sitter hennes 3-åring lugnt och fint med paddan och det andra barnet sov. Varför skulle hon inte kunna få bada då?

    Det enda fåniga i detta är att hon gjorde en story om det. Åh stackars mig som missade ett bad buhuuuuu

    Hahaha, uppoffra att bada.. älskar tankesättet ändå. Mitt 3åriga syskonbarn berättade häromdagen att hen hade vaknat på natten, öppna frysen och tagit en stol för att ta en glass, äta den och sen gå och lägga sig igen. Vi pratar liksom inte om en bebis på 3 månader.

      Hahahah underbar unge!!!??

    Men alltså vad ÄR det för folk som sitter och kommenterar såna där saker? Ordvalet också… ”Makalöst!!!!” Vad är det som är makalöst? Att en morsa vill ta sig ett bad nån gång då och då? Ska man uppoffra sin egen hygien bara för att man fått barn? Eller är det den omtalade skärmen som är problemet? Ja herregud, jag undrar ibland vad man som mamma ska göra för att göra alla rätt ?

      Det här är sånt trams. Min 4 åring har otroligt bra svenska tackvare svt barn o youtube och pratar dessutom engelska av samma orsak. Finns barn youtube. Förutom att kollat på mobil sen hon var liten så leker vi pysslar spelar spel är i naturen-mycket dessutom o lär henne om allt möjligt.
      När jag är själv m henne och duchar osv har jag toadörren helt öppen och just föreslår att hon sitter m plattan för då vet jag hon sitter still i soffan o inte hittar på annat bus. Alltså ska man sluta ta hand om sin kropp i så där 10år. Tänk att vi som sprang runt själva som småbarn i skogen och var ute på havet o paddla rodde osv överlevde. Känner en platta är tryggt i proportion.
      ?????

    Bada nuförtiden? ??

      Eller hur, vem har råd med varmvatten! :O

        Vem har råd med BARN?!

        I lägenhet betalar man väl oftast inte för vattnet?

          Det är inte gratis för det. Om hyresgästerna använder mycket varmvatten så lär hyresvärden öka hyran.

            Men knappast så mkt pga att man badar ibland ?

              Nej nej, men bara för att man inte betalar el eller värme så är det inte gratis. Det var min enda poäng här ?

          Betalar man inte för uppvärmingen? Och har ni inte sett nyheterna? Vatten ska rasoneras eller vad det heter.
          Snart har vi varken el, vatten eller mat. Undra vad som händer då 🙂

            Samhällskollaps p.g.a. Dashas badstund. 🙁 Fan också.

              Ni ser, influencers kan visst påverka mer och viktigare saker än vi tror.

            Nej det gör man inte. Har inte sett nåt om ransonering än nej.

              Då läser du inte nyheterna.

                Det enda jag har sett på nyheterna om detta är att Tyskland (kan ha varit något annat land) planerade för ransonering av vatten ifall energikrisen ledde till att det skulle behövas. Jag kan ha missat, jag är inte den som inte kan ha fel. Var har nyheterna rapporterat om att vatten ska ransoneras?

          Jo, i nyare tyvärr. Betalar för både varmvatten och värme ?

            Varför är det tyvärr?

            Själv bor jag i en förening där elen och uppvärmningen ingår i avgiften. Många som står med ac dundrandes hela sommaren osv. Kanske skulle folk vara lite mer eftertänksamma om de faktiskt fick betala vad sådant kostade.

          I min lägenhet betalar vi för hetvatten. Alltså vatten som behöver värmas upp över en viss grad.

        Bundet elavtal ?

    Heja Dasha som hittar sätt att få egentid trots två barn hemma??? Det är ju #goals att ha ansvar för alla barnen men samtligt kunna ta det lugnt, njuta och samla lite kraft själv. Atlas är tillräckligt stor för att sitta med iPad själv en stund (annat är det med alla influencers som sätter sina 4-månaders framför det konstant) och Cosmos sov så VAD ÄR PROBLEMET? Är dock glad att det blev ett inlägg om det för det är definitivt ett mammahack som jag ska kopiera.

      Samma här ???
      Det är så sjukt viktigt att ta hand om sig själv, särskilt under småbarnsåren. Jag gjorde inte det med mitt första barn och gick ju följdaktligen in i väggen efter några månader. För att orka vara den viktigaste i någons liv måste man ta vara på sig själv också.

        Trodde gå in i väggen var kopplat till stress?

          Har du haft hand om ett spädbarn 24/7 någon gång?!

            Ja

              Grattis till dig som har så stenhård personlighet då och kan stå emot de empatiska känslor som uppstår så fort ett barn är ledset, skriker osv. Tex som när man ställer sig i duschen, sitter på toa, brer en macka. Alltid är man på sin vakt, alltid uppspeedad för att ens barn inte ska hinna bli ledset, alltid upptempo och stressad för att hinna med och släcka bränder innan de uppstår. Utbrändhet uppkommer av just sån långvarig, konstant pågående stress. Att inte kunna slappna av ens när man sover, av oro att inte höra barnet/känna efter att det andas etc, är enormt psykiskt påfrestande – men också helt naturligt för oss med förmåga att känna empati. Därav besitter vi även förmågan att förstå andra mammor som säger sig kunna vara utbrända. Naturligtvis är det en utmattande förmåga, där man tar på sig andras känslor hela tiden, men jag skulle aldrig byta bort den för något i världen! Den gör att jag kan förstå och se mina barn till fullo. Att jag däremot kan behöva lite space och lägga mig i badet ibland är något min man får hantera.

                Det är verkligen en särskild sorts stress som nog är rätt unik. Man hamnar i en nedåtgående spiral snabbt om man aldrig lyckas bryta den där känslan av att vara på helspänn. När jag började försöka åka iväg själv för att få en break var det redan för sent, det gick inte att fokusera på något annat än att jag behövdes hemma. Då kommer dåligt samvete istället som äter upp en. Usch.

                Ta hand om er alla föräldrar!

                  Jag har inte barn men följer en del på insta som har det, både i Sverige och utomlands, och blir nyfiken – är det inte alls lika vanligt i Sverige att man har egna sånna små ”hagar” med väggar? När barnen börjar krypa och så? Ser att det är väldigt normalt i typ USA och Australien men aldrig sett detta i någon svensks hem.. att man liksom sätter ner en 1-åring i barnhagen där absolut inget farligt kan ske medan man gör lite annat hemma?

                  Låter otroligt smidigt och jag hade gärna haft en sån om jag hade småbarn! Perfekt också att alla leksaker och grejer som barnet gillar också är där i. I Sverige känns det som en grej att barnet ska krypa runt på golvet och kunna klättra på möbler och dra i lådor och sånt… Känns lite osmidigt bara.

                    Tror dels det kan vara lite kulturellt, att det upplevs här som att ha barnen i bur. Är säkert väldigt smidigt att ha en hage men det är ju en väldigt begränsad period mellan att barnet kryper fram tills att det blir stort nog att klättra och börja dra ner stängslet. Är väl lite som att ha barnen i koppel när de går på stan och så, egentligen bättre än att sitta fastspänd i barnvagn om det inte funkar att hålla handen, men det verkar ju väldigt stigmatiserat att ha barn i koppel i Sverige.

                    En sådan hade jag. Född på 70-talet.

                    Jag satte mina barn i spjälsängen med ett gäng leksaker när jag behövde göra något då de var små. Exempelvis när jag inte kunde lämna spisen för maten krävde uppsikt eller liknande. Ibland kräver en syssla fokus. I spjälsängen så visste jag att de i alla fall inte hade ihjäl sig. Ungefär samma koncept som en hage.

                    Vet en vän som fick andra barnet och treåriga brodern var väldigt svartsjuk och kunde vara våldsam mot lillebrorn. Hon la också bebisen i sängen när hon var tvungen att gå på toa eller liknande. Tror man tar mindre skada av det än storebrors knytnäve i ansiktet i alla fall.

                    Det var jättevanligt förr, på 80-90 – talet. Min mans kollega hade det för några år sen så det finns. Jag skulle lätt använda det.

                    Det blir ett jäkla liv om man har djur i bur, men ungar kan vi bura in…?

                      Vem har ens burat in ungar? Och ja, om situationen krävde det så hade jag lätt burat in mina ungar, beror ju på vad risken är. Sitta hårt fastspänd ensam? Fullt rimligt när man kör bil, till exempel.

                  Så bra skrivet, liksom kommentaren här ovan. Har precis samma erfarenhet/upplevelse. Mitt vanliga jobb är betydligt stressigare än att vara hemma med en bebis MEN jag har kollegor att bolla med, rutinerna sitter och när jag jobbat färdigt kan jag gå hem och släppa det = inte påfrestande. Alla upplever såklart bevisligen olika, våra barn är olika, vi har olika mycket stöd från andra, men det är verkligen inte konstigt att känna att det är övermäktigt.

                Det finns massor med empatiska människor som inte blir utbrända dock, tycker inte heller att man bör sätta likhetstecken mellan utbrändhet och att vara en duktig, empatisk person. Vi behöver väl om något snarare fokusera på att normalisera att man INTE behöver vara duktig hela tiden, inte kalla den som inte blir utbränd för oempatisk.

                Med sagt – Anonym här ovanför verkar synnerligen oempatisk som inte förstår att småbarnstiden KAN vara så utmattande att man går in i väggen. Eller så är det ett troll helt enkelt.

                11.08 Jag lovar dig att jag kan känna empati, men det liv du beskriver känner jag verkligen inte igen. Det är såna historier som gör att folk tror att det är så att ha barn. Har aldrig någonsin känt så, att jag är uppspeedad, och hela tiden på min vakt. Att barn gråter är inte farligt, du kan bre klart din macka ändå. Så oerhört jobbigt du måste haft det, helt i onödan.

                  Du hade ju kunnat skriva så istället, att du inte känner igen dig i känslan, istället för att förminska personen som nu faktiskt hade den upplevelsen. ”Helt i onödan” är ett rätt oskönt sätt att se på utbrändhet, det är ju inte någonting man väljer.

                  För vissa ÄR det så att ha barn, för andra inte. Det handlar ju om allt från våra förutsättningar att hantera stress till vilken typ av barn du får, hur mycket du får sova, hur mycket barnet skriker, hur mycket hjälp du har av partners eller andra runt omkring osv osv.

                  Tror tyvärr inte att det bäddar för den bästa anknytningen ifall man varje gång bestämt ska bre klart sin macka innan man plockar upp sitt barn

          Det är det ?

    Seriöst, va? Jag badade ofta när mina var små. På något vis löste jag det och de lever ännu. Det blev mycket svt barn en period men de är ännu inte överviktiga, okreativa, skadade eller på annat vis negativt påverkade av det.

    Jag slutade inte hitta stunder i vardagen där JAG kunde njuta av att vara JAG bara för att jag fått barn.

    Ok. Vi vet väl vid det här laget att Dasha inte är bright. Facts. Men, hon älskar sina barn och det är det viktigaste. Pekpinnen bör riktas mot viktigare saker (om den nu ska riktas någonstans)…

    Beror ju på åldern på barnet så klart och vad barnet klarar av. En treåring klarar ju antagligen av att gå till mamma i badet om det är något, eller ropa på mamma. Men hela den där kommentaren är så jävla onödig…. ”fattar inte varför vissa skaffar barn om man inte är beredd att göra några som helst uppoffringar”. Man uppoffrar såååå mycket när man blir förälder men man gör det (för det mesta) med glädje! Men ibland behöver man få göra saker för sig själv och sin egen skull.

      Ja verkligen. Att ta ett bad = inte göra några som helst uppoffringar?!

    Helt ointressant inlägg om en ointressant person.

    Jag brukar duscha med öppen dörr ca 3 meter
    från min treåring när han sitter med plattan. Jag ser honom från duschen. Min lilla har jag i en babysitter utanför duschen. Herregud jag är verkligen en vidrig morsa. Jag har tom på tvn när jag lagar mat. Sen lagar jag halvfabrikat som typ pyttipanna och ger även klämmisar till min minsta. Alltså herregud…. Borde anmäla mig själv ?

      Va lagar du inte maten från grunden?
      Alla vet att man maler sitt egna mjöl, stoppar sin egna korv och severar ekologiska grönsaker till fredagsmyset!! Stackars barn!! (Skriven med glimten i ögat) ?

        Skoja, herregud vad tror du om mig? Går ut på
        morgonen för att mjölka och sen skjuta en ko, slaktar, maler ner till köttfärs hemma i min köttkvarn. Detta gör jag samtidigt som jag bär båda mina barn i sjal. En fram å en bak på ryggen. Sen blandar jag färsen med lite ägg från mina höns, lite salt och peppar (som jag köpt på ICA ?). Gör sen biffar på det och plockar potatis från mitt potatisland. Typ så ser mina dagar ut. Ibland slaktar jag en gris också. Gör ost själv också och exakt allt som går att göra själv. Är hemma med barnen och föraktar förskola… är bara ute exakt hela tiden och skulle aldrig låta barnen titta på TV. Alla vet ju att man får fyrkantiga ögon då och ADHD. Det är ju det värsta som kan hända ett barn!
        Jag höjer aldrig rösten till barnen, utan pratar bara lugnt och pedagogiskt exakt hela tiden för att jag såg på nyhetsmorgon att lågaffektivt bemötande är det bästa och jag är så bra på att kontrollera mig själv. Jag låter bara mina barn leka med leksaker gjorda av trä, eller så gör jag egna av kottar. Använder enbart tygblöjor för att jag är en sån miljövän.
        Veckohandlar allt som jag inte gör helt själv, med en perfekt budget, tvättar bara på kvällar och nätter för att hålla nere elpriserna och sitter absolut inte på nätet och läser skvaller på bloggbevakning.
        A det var väl det. Jag är bäst helt enkelt!

    Fattar inte riktigt problemet. Men det är uppenbarligen några ”perfekta” mammor med perfekta barn som förfäras och som aaaldrig skulle sätta sina barn framför en skärm i några minuter. Vi andra dödliga behöver inte ens fundera vidare på detta.

    Sen behöver man inte göra content om precis alls, men det är en annan diskussion.

      Så länge man inte går hemifrån och bevakar sina sovande barn från en babycam ser jag inga problem med att ta ett bad!

    Jag satte min 6-åring med padda bredvid korgen där bäbisen sov. Bästa barnvakten och jag kunde ta en lång dusch 🙂

    Det är sån himla konstig företeelse det här med att även mammor behöver duscha och tvätta håret, fy alltså 😉

    Det jag reagerar på är hur mycket hennes äldst barn tittar på iPad. Typ alla måltider och väldigt mycket hemma, tidigare (kanske fortfarande) också mycket i vagnen. Det ÄR inte bra på så sätt att det hämmar barns utveckling på så många sätt. Man är inte mammamaffia för att man lyssnar på forskares råd, tycker jag. Sen hade jag aldrig kommenterat detta men man får väl ändå tycka att det inte är sunt?

      Du hade aldrig kommenterat detta? Well… du gjorde just precis det.

        Till henne. Här vill jag gärna klaga på influencers ??

      Vissa ger sina barn skräpmat, vissas barn rör aldrig på sig och vissa skäller alldeles för mycket på sina barn. Ska vi förstatliga barnuppfostrandet? Jag tror inte heller att för mycket iPad är så bra för barns utveckling men herregud det finns barn som faktiskt far illa och behöver hjälp på riktigt! Fokusera på dem istället. Du missar skogen för alla träd.

      Klart det hämmar barns utveckling om de bara sitter med paddan. Men om de tex går på förskola, är ute på promenader i natur/lekparker och umgås med släkt och vänner varje dag OCH har ett gäng normala leksaker så är paddan inte farlig.
      Skärmtid är så laddat! Som att det blir FARLIGT med paddan efter en timme. Är väl superskönt att kunna leka med den/kolla Daniel tiger efter en dag full av andra aktiviteter.
      Jag älskar paddan, mina barn med. Och vi älskar idrottsaktiviteter, utflykter, Lego, rita osv osv osv.

        Precis. Behöver inte vara så svartvitt. Vi mixar också en massa aktiviteter PLUS skärm. Digitaliseringen pågår överallt i samhället, så även på förskolan. Så går ungarna på föris kommer de introduceras till iPads.

    Mina barn är stora nu; 13 och 15 så det fanns inte/ vi hade i alla fall inte paddor till barnen när de var i den åldern.
    Jag hade aldrig valt att bada om jag var i samma situation som henne det handlar om eftersom stora barnet hade frågat tusen frågor, velat ha hjälp med saker osv, så ingen lugn o ro i badkaret.
    Det äldsta var dock lugnt och fogligt, men barn nr 2 hade hittat på och gjort en massa hyss om jag inte hade koll på det under en längre tid i den åldern.
    Jag hade mao badat när min man hade varit hemma och kunnat serva och ansvara för barnen.

      Det kanske är det som är felet. Att ni tror att era barn måste ”servas”?

        Lite för lite info kanske för att kunna spekulera på det sättet. Med ”servas” kan ju menas tex att hjälpa ett litet barn på toaletten. Behöver inte vara något ”fel”, och om mannen finns tillgänglig när man vill koppla av och ta ett bad så är väl det lika bra. I vissa åldrar så funkar det säkert bra att förklara att man vill vara ifred i x antal minuter men det är ju inget konstigt heller om barnet vill ha kontakt. Har man en iPad som underhållet minskar nog risken avsevärt dock.

    Jisses.. jag har sju barn. Bebis, småbarn, skolbarn.. tonåringar. En blandad kompott. Ändå hinner jag både duscha, sminka mig och liknande. Jag duschar när dom små ser på tv eller har varsln platta, som dom får ha på lediga dagar. Då får dom ha dom helt fritt! Hujeda mig! ? Men lediga dagar ska va lugnare för mig också, vardagar blir det inget sånt.

      Förlåt men varför väljer man att skaffa sju barn

        En sån ointelligent fråga. Du menar alltså att man är tvungen att ställa sitt liv på paus, när man får barn? Du tror att du måste ha dina 2 ögon på barnen 24/7?
        Vet du, jag kan tala om för dig att det går oerhört bra att låta barnen vara en del av ditt liv.

          Det var inte ens det E frågande om, ditt svar skriker snarare hur dömd du känner dig…

            För att hon ville ha 7 barn? Varför ställde du den frågan?

              Det är så överdrivet många barn. Hur hinner man med att se och stötta alla? Hjälpa med läxor? Skjutsa till kompisar och aktiviteter? Känns som att föräldrar som skaffar så extremt många barn förutsätter att de äldsta barnen ska hjälpa till med de yngre, vilket är så orättvist mot dem.

              För att inte tala om miljöaspekten.

    Förväntar mig inget annat av Dasha tyvärr. ipad ipad ipad ipad – hela tiden.

    Förstår inte varför folk använder babycams. Är ju känt att folk kunnat hacka in i kamerorna och sparar ner filmer på en själv eller barnen… ?

    Stopp, stopp och STOPP! Klart som FAN att man får ta ett bad, oavsett längd, när man har barn. HUR har vi ens hamnat här, där vi diskuterar om vad man som mamma får och inte får göra? ”lämna sitt barn med plattan som barnvakt” OCH? Det handlar om en kortare tidsperiod, där barnet är i sitt hem, med sin mamma i närheten. Alla ni perfekta morsor som absoluuuuuuuuuuut inte skulle lämna erat barn ensam en enda sekuuuuuund, era barn kan fan inte må bra.

    Undrar verkligen hur dessa mammor gör som tycker det är skandal att någon tar ett bad när de har barn. Lägger ni (ni som är en sån där som i kommentaren i inlägget) ALL tid på barnen? Hoppas liksom ni är totalt jävla ”perfekta”, annars ska ni bara hålla tyst.

    Kan inte ta namnet Cosmos på allvar. Ser liksom bara en man i grön kostym och kastrull på huvudet.

      ??

    Men snälla kritiken är väl mot att Atlas satt själv framför paddan och ÅT. Skulle han satt i halsen hade hon inte hört det då det sker i tystnad och går extremt fort. Att hon badar, har en kamera eller att barnet sov hade inget med kritiken att göra. Barn utan uppsikt är aldrig bra, och speciellt inte när hen äter utan att någon ser eller hör. Snark. Hur svårt var det att förstå liksom?

    Haha alltså hon satte barnet med en platta, inte PÅ plattan! Nu kan alla lugna sig ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.