Det är insidan som räknas

Eric Hagberg verkar vara inne i en period där han äter inälvsmat.
Varför vet jag inte…
Kanske är det en food challenge?
Bilderna ser inte superinbjudande ut för mig och det vattnas inte så där supermycket i munnen på mig, i alla fall inte av positiva anledningar.
Jag har aldrig varit ett stort fan av den här typen av mat – inte heller blodpudding (om det inte är inkluderat här i) – men vet att maten ÄR bra för kroppen!

Sidan Swedish Paleo kallar inälvsmat för superfood och har sammanfattat fördelarna med att konsumera dem:

  1. Det är en rik källa på aminosyror som läker tarmen
  2. Det innehåller hela B-vitaminkomplexet
  3. Du får i dig både Omega 3 och D-vitamin
  4. Mineralerna i inälvsmat stöttar ditt immunförsvar
  5. Det innehåller flera kraftfulla antioxidanter
  6. Det innehåller mycket fullvärdigt protein som är bra för musklerna
  7. Innehållet av mikronäringsämnen är överlägset störst bland alla livsmedel

Team Hagberg eller Team Not so much?

62 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Eric är väl inte den vassaste kniven i lådan, kan det vara reklam?

      Reklam för vaddå? knivbrev.se?

        Nya serien Dahmer på netflix?

          ?

          Men alltså ja, håller på och tittar på Dahmer-serien och det var det absolut första jag tänkte på när jag såg de här bilderna? njuren är så shiiiiny✨?

      Njurtransplantationer i Turkiet.

        ???

      Han kommer dock att bli det om han äter detta regelbundet. ?

      Gunnarhögsgård eller Gröna gårdar.

    Team fucking not so much EVER

      Joinar dig!! ???

    Bild 1 och 2 ser mer ut som nåt som kommit ut efter man ätit…

    Lever äter jag! Blodpudding också. Väldigt nyttigt men njure eller hjärta skulle jag nog aldrig klara av…

      Testa vettja! Hjärtat är en muskel och smakar inte som annan inälvsmat.

        Man ska inte äta för mycket bara av hjärta. Eller av lever heller för den delen. Har jag hört av någon läkare för de innehåller för höga värden av nånting nånting. Fårhjärta ska vara gott men skulle aldrig våga prova. Inte tunga, njure etc heller. Min gräns går vid lever men då också redan processat oxhuvud saker. Min man gillar tom lunga ??

          Levern är ju kroppens reningsorgan och kan innehålla höga halter av sånt vi inte skall ha för mkt av i kroppen. Bla vitamin A, som är fettlöslig och därför kan kroppen inte göra sig av med den, blir giftigt om man får för mkt.

    Egentligen har jag aldrig förstått varför man inte äter typ allt av djuret och varför man tycker lever tex är äckligt men inte köttet. Visst finns det dom som äter och tar vara på nästan hela djuret. Men är det nån som vet varför det är såhär? Typ ett köttätande djur äter ju upp hela skiten.

      För att vi har privilegiet att välja förmodligen och att tex levern antingen ser oaptitlig ut eller så tycker man helt enkelt inte om smaken. Om man hade varit tvungen för sin överlevnad, så som vilda djur, så hade man nog inte varit lika kräsen.

      Det vi inte vill äta körs väl i kvarnen och blir korv typ??

      Håller med. Tänker också: varför är det ok att äta ko men inte hund? Människan har sina idéer.

      Smaken bla. Personligen tycker jag t.o.m att entrecôte kan smaka lever.

      Har inga problem att äta vilken del som helst så länge jag gillar den och just inälvor smakar inte gott enligt mig. Har en mustig, unken smak och konsistens jag har svårt för.

    < 3 blodpudding < 3

    Smaka på ordet ”organfärs”?

      Smaka på rätten spaghetti med muskelfärs?

        Touché. Plus diverse brosk.

      Eller lungmos ?

        Med muscot (iofs gott)?

    Nej tack, team grönsaker här!

      Team grönsaker och fisk/skaldjur.

    En annan, inte obetydlig fördel är att inälvsmat kostar en bråkdel av vanligt kött.
    Mitt favoritrecept är baconlindad kycklinglever. Man rullar in varje bit lever i en skiva bacon och steker runt om tills baconet är krispigt. Inuti är levern mjuk och söt, omgiven av det salta feta baconet. Himmelsk brunchrätt!

      Det där lät riktigt gott! Ska testa ?

    Så motbjudande det ser ut. Hallå grönsaker?!

      ingen kaninmat för riktiga män

    Det är väl bra? Är man köttätare är det väl bäst ta vara på hela djuret. Tycker man det är äckligt borde man bli vegetarian.

      Tänker på dem som blir helt förfärande/äcklade när en fjäder sitter kvar på en grillad kyckling. Eller en del av en bröstvårta i ett paket bacon. Ja asså… Du äter ju ett djur?

      Då kan ju veganer äta skalet på bananen. Och grenarna till äpplet?

        19:11 ?

        Och barken, räcker länge dessutom, i dessa matdyra tider.

      För att alla vegetarianer tycker om varje grönsak och rotfrukt som finns?

    Verkligen!

    Tunga är för övrigt supergott i tacos!

      Skulle vara ett svar till att det är bra att ta tillvara på hela djuret.

    Ser ibland gris
    svansar i kyldisken. Vem sitter och gnager på det. ??

      Grisfötter i gelé har jag sett att det finns att köpa… ?

        Känner båda svenskar och fransmän som äter det. Jag skulle inte kunna äta om jag såg det ätas känner jag ?

    Uppvuxen med leverstuvning och det är så jäääävla äckligt.
    Äter dock (bredbar) leverpastej. Blodpudding är ingen favorit men är det tunna skivor funkar det, ihop med rivna morötter och bacon.

    Vet inte om det stämmer eller om folk bara ville avskräcka mig när jag var yngre, men bland det absolut godaste jag vet är kalvsylta och framförallt folk som tyckte det verkade äckligt sa att det var gjort av inälvor och sånt som man inte gjorde annan mat av, att man malde ner allt. Det låter sjukt och jag har aldrig googlat. Hursomhelst, det är kanongott, även om det nu är nermalda inälvor eller inte?

      Kalvsylta är mestadels kalvkött och andra vettiga tillsatser, så du kan vara lugn, inget ”äckligt” i det ?

        Haha har inte ont av det om det skulle vara så, det är så sjukt gott?

    Team not so much men det är för att jag tycker det ser så äckligt ut. För några år sedan gjorde jag en köttfärssås med nötblod i. Det smakade inte illa men jag mådde illa av det. Annars är jag för att äta så naturlig mat som möjligt utan en massa processade konstigheter.

    Huva ?

    team vegan

    Kanske skulle det där kunna bli nåt gott, eller åtminstone ätbart, om man faktiskt lagade mat av det. Jag skulle nog inte tycka att stekt köttfärs med halvfabrikat-klyftpotatis var så gott heller. Fattar inte vissa som bara äter ingredienser.

    Min familj är dansk och äter således massa äckliga köttgrejer. Det är inälvor och pastej och hjärtan och gu vet allt.

    Men typ njurar och lever och sånt, borde det inte vara farligt att äta? De jobbar ju ändå med att ta bort gifter och farliga grejer ur kroppen? Känns det inte konstigt att dem då? Eller?

    Äter gärna kycklinglever tillagat i ugn med lök, bacon och vitvin! Vill dock spy av synen av tunga eller tanken på att urin går genom njurarna.. Luktar det inte piss när man tillagar njure?

    Kolla in carnivoremd2.0 på insta, han påstår att det bästa man kan göra är att äta rå inälvsmat, kräktes nästan när jag såg det första gången…

    Njure kan verkligen lukta piss!
    Jag brukade BARF:a min katter förut. Höll på spy varje gång jag skar upp just njure…

    Alltsedan jag opererade bort min ena njure på sent 1950-tal äter jag inte inälvsmat.

    Alltså fyfan

    Sånt jag ger min katt.
    Men ska vara bra vid järn/blodbrist. Har en nära anhörig som äter alla möjliga inälvor och blodgrejer just för det. Hen har fått upp sitt järnvärde från i princip 0.

    Är det verkligen på riktigt? Det är så finputsat och blankt så det känns en aning tillrättalagt ..? ?

    Var extremt skeptisk tidigare, men har testat ganska mycket ”konstiga” delar under senaste året och till min förvåning så var det mesta riktigt gott! Tunga var gott, men framförallt fastnade jag för komage 😮 kycklingfötter går dock fortfarande inte hem…

    Men usch Fyfan!!!! Jeffrey dahmer.. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.