Det händer på Instastory

SKönhetsinfluencern Linda Hallberg är senaste i raden av influencers att släppa julkalendrar.
Hennes – via företaget LH Cosmetics – sålde tydligen slut lika snabbt som Caias försvann förra året och hon är både glad och tacksam för det.
Margareta Grääs har öppnat den på Youtube om någon är nyfiken. 

Anitha Clemence fortsätter grotta runt i ”pimps and hoes-festen” och undrar hur många som sitter med röver i smågrus så här i efterhand.
Jag gör det inte, gör du?

Helt klart! 
Jag dricker enbart Earl Grey-te och ju enklare desto bättre. Behövs bara en nyans av det gråa här. 😉

Therese Wickman skriver om att blir familjehem.
Jag missade början på hennes story så om någon såg den så får ni gärna fylla i med info.
Ska hon bli familjehem eller är hon redan? Hennes blogg har inte heller uppdaterats så där jätteofta så det går inte att få fram så mycket där heller, men nyfiken är jag.

Fascinerande!
Hannah Widell kan varken reklamidentifiera inlägg eller skriva utt när länkarna är adlinks.
*slow clap*

70 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Så ooooerhört trött på denna köphysteri!

   Antagligen kommer svenskars ekonomi att förändras i takt med alla prisstegringar och då blir det intressant att se hus flunsorna ska göra för att kränga kleti och pleti. Bäst vore om alla insåg att det kanske inte behövs så många oviktiga saker?

    Tror nog att de flesta får vänja sig vid tanken ”leva på existensminimum” om ens det… Jag menar även om man har det gott ställt, kan mycket inte köpas längre. Är rädd just nu för det oroliga världsläget…

     Är läget verkligen så illa eller på väg till ett sådant läge där du tror att de flesta får lära sig leva på existensminimum? Hur tänker du då? Genuint nyfiken

      Jag sågen artikel om en familj som hade varit tvungna att tömma poolen, för att de hade inte råd att hålla den uppvärmd hela vintern.
      Nu är misären nära! Existensminimum! ”Ett anspråkslöst förslag” blir verklighet! Baka barkbröd medan du ännu kan.

       Stod om en stackars övre medelklassfamilj som tvingats börja handla på Lidl. Då är det kris på riktigt…

    Hoppas verkligen att de blir påverkade och får en tankställare. Konsumtionshets, krimskrams, resor kors och tvärs flera gånger per år känns så fel just nu.

    09.23 använd inte uttryck som du inte vet vad det betyder.

    ”för att kränga kleti och pleti” ?

    Kreti och pleti betyder typ ”diverse löst folk” eller den stora massan. Man kan alltså inte sälja kreti och pleti. Uttrycket har faktiskt bibliskt ursprung. Här är lite länkar, för den som är intresserad och vill lära sig något nytt, så här på en torsdag.

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Kreti_och_pleti

    https://www.saob.se/artikel/?unik=K_2633-0178.8bJC

    https://sv.wiktionary.org/wiki/kreti_och_pleti

    The more you know!

   Låt bara bli att handla själv. Du kommer ingen vart med att tjata på alla andra.

  Therese har varit på möten och väntar på svar om att bli godkänd. Jag tycker verkligen det är så fint att hon erbjuder sig.

   Verkligen! Så viktigt!
   Vi längtar efter ett större boende så att vi kan bli kontaktfamilj.

   Beror väl på av vilken anledning hon gör det. Inte läst på länge men tidigare verkade hon känna att det var svårt att räcka till och orka med egna men det kanske har ändrats.

    Vilken anledning tänker du på som är olämplig för att bli familjehem?

     ersättningen

   Jag hade gärna blivit familjehem till ett barn, men har förstått att man ska ha ”vana av barn”. Sjukt svårt när man är infertil, så får nog bli jourhem för katter eller något istället och hjälpa till på det viset. :/

    Att ha vana av barn kan ju också innebära jobb på fritids eller förskola, syskonbarn, småkusiner och mycket annat. Att du är infertil är ju inget hinder i sig, menar jag.

     Jag jobbar med statistik på kontor, min man med IT på kontor, och vi har inga barn i släkten så nej tyvärr, finns verkligen inget av det där i mitt liv. Däremot är jag ju inte helt tappad ändå (hoppas jag haha)…? Förstår ju att ett barn inte ska titta på skräckfilmer, hantera knivar, vara ute på nätterna o.s.v. Att de behöver läxhjälp, ska ha sunda rutiner, få mycket uppmuntran o.s.v… Är mitt i en flytt men tänkte att om något halvår kanske vi kan anmäla oss till socialtjänsten och så får väl de fatta sitt beslut. Är lite velig dock, hade nog känt mig rätt ledsen om de kom fram till att vi är ett olämpligt familjehem bara för att vi inte möter barn så ofta, eftersom jag nog för alltid kommer sörja jag inte kan få levande barn själv. Men värt en chansning kanske.

      Jag syftade inte på just din situation, eftersom jag inte känner dig. Men du skrev ”Sjukt svårt när man är infertil”, som att ingen som är infertil kan ha erfarenhet av barn. Det var uppenbarligen inte så du menade.

       Förstår vad du menar. 🙂

      Hej,
      Det skadar aldrig att lämna in ert intresse av att bli familjehem ändå. En bedömning görs utifrån erat liv och det finns inget som säger att barnlösa par inte skulle vara bra familjehem. Eller barnlös ensamstående för den delen. Det finns många barn som behöver familjehem där det inte finns andra barn just i hemmet.

       Tack för tips. 🙂 Jag har ofta fått för mig att socialen söker par som har utflugna barn, då de har plats, erfarenhet, tid och så… Men kanske är värt ett försök. Fick ett bra tips att anmäla mig som kontaktperson eller kontaktfamilj med.

      Ett tips är att ringa upp kommunen och prata med en familjehemshandläggare om dina funderingar. Det är inte alls säkert att det stämmer att man måste ha vana av barn. Jag har läst vad det står på t ex Malmö stads hemsida och där står servilare med som krav utan att det viktigaste är att man har tid och engagemang.

    Jag tänker att du/ni nog kan bli godkända ändå. Det görs ju en matchning. Däremot så är att vara familjehem ett uppdrag och man ”får inte ett barn” utan det barnet har redan föräldrar och ska kanske ev flytta hem igen en dag. Det innebär att man ska vara med på möten och ibland ev med på umgängen med barnets föräldrar. Anledning att socialtjänsten ibland är restriktiv till att personer som inte kan få egna barn är familjehem är att dessa personer ibland ser det som att dem adopterar barnet.

     Tack, förstår att du skriver så! Har läst på mycket på sistone, så fattar verkligen att målet med familjehem är att till sist så ska barnet tillbaks till sina föräldrar, och så blir det i de allra flesta fall också. Tänker inte på det som någonting som skulle vara ett gott alternativ till egna barn, utan just för att erbjuda tillfällig hjälp till ett barn, vilket är lättare när vi har mycket tid, pengar och plats eftersom vi inte har egna barn (och även om vi inte har barnvana så är vi välutbildade, smarta, varma personer). 🙂

    Jag och min sambo är familjehem utan någon vana av barn. Du kan ju börja som kontaktfamilj för att få ”vana” och ”erfarenhet” och på sikt bli familjehem ☺️

     Det har jag inte ens tänkt på, tack för tipset, ska läsa på. 🙂

      Jobbar på socialtjänsten med placerade barn. Det är ett väldigt stort behov av familjehem! Jag tycker att det låter som att du har rätt inställning. Anmäl intresse☺️

    Stöd och kontaktfamilj kan du bli även om du inte har vana av barn. Om du bedöms som lämplig efter utredning då förstås 🙂

   Men herre gud, hon orkar ju knappt ta hand om de hon har. Hon har ju mått sisodär och klagar ganska ofta om att hon är
   Själv med det mesta då barnens pappor inte tar så stort ansvar.

  LH-kalendern var jättefin.
  Earl Grey är odrickbart och rysligt.
  Influencers borde bli bättre på sitt jobb.

   Antar att du är en svartvinbärste-drickare? *ryser*

    Usch, verkligen inte.

  Threse W, är ju ofta väldig trött. För hennes yngsta son är så jobbig tycker hon. Tror hon blir inspirerad av pappapappadotter. Lite skillnad för dessa pappor gick in för detta med stark vilja och engagemang.

   Tror också man helst ska va två(föräldrar) och inte massa egna barn i krävande ålder.

  Åh, har längtat efter te-säsongen ? pumpkin spice för guds skull ?

   Tips på pumpkin spice te?! 🙂

    Köper alltid bara det första jag hittar i affären, men kan tipsa om Monin pumpkin spice syrup som är ?? Den är egentligen till kaffe men funkar perfekt i te också ?

     Låter gott! 🙂

   Dvs chai-te?

  Twinings Earl Grey är inte billigt. ?

   Beror ju på vad du jämför med

    Te man köper i en mataffär.
    Bor i Storbritannien. På rea kostar 100 påsar £6.
    Butikens egna märke kostar £2.60 på full pris.
    Twinings är något jag unnar mig ibland men absolut inte varje vecka. ?

     75 öre per kopp är väl knappast dyrt?

  Jag älskar te och önskar jag bara hade ett favoritte jag var nöjd med, men köper ofta typ 10 olika sorter som jag dricker i omgångar hehe. Alltid löste och nästan alltid svart med någon trevlig smaksättning.

   Älskar te bästa drycken i världen. Min absoluta favorit är lapsang.

  Systrarna Hanna och Amanda har väldigt svider att reklammarkera egna märken. Men andra samarbeten gör det nästintill spotless. Man kan ju undra varför, de är ju vandrande reklampelare hela tiden. Så trött på att man inte kan göra rätt.
  Om jag gjorde så mycket fel skulle jag inte få ha mitt jobb kvar.
  Tror som flera andra här att vi står inför en tuff höst och vinter och bara det mest nödvändiga kommer att inhandlas. Hoppas det sätter sina spår hos alla kletföretag och flunstrasor som säljs för dyra pengar.

   Svider = svårt

  Det vore intressant att veta hur många kalendrar de gjorde, lhcosmetics? Gundra? Femhundra? Tiotusen??

   Ja, inte gundra, hoppas jag… HUNDRA ska det givetvis stå!

   ”Jag kan tyvärr inte lämna ut exakta siffror men det var miljonbelopp i dagsförsäljningar och allt såldes från egen kanal, meddelar företagets presskontakt.”

   I fullpris kostade kalendern runt sex tusen, men den fanns också på nedstt pris till cirka 2500, enligt hemsidan. Om det rörde sig om miljonbelopp . En miljon delat på sex tusen* är ju inte så mycket, så tiotusen kalendrar har dom nog inte haft.

   Men jag tänker också att målgruppen som lägger äver sex lax på en kalender är gnaks abegränsad.

   *Tänkr jag rätt? Matte är inte min starka sida. Rätta mig gärna!

    Ojsan, att skriva var visst inte min starka sida heller.

    Ja det skulle räcka att de säljer ca 200 kalendrar då, om några var nedsatta också

    Kostade kalendern SEX LAX???
    Säkert värt för vad man fick men alltså VEM köper en sån?

     Dyrare än YSL-kalendern. Starkt jobbat ?

    Med ”miljonbelopp” är det ju omöjligt att veta om det innebär en eller hundra miljoner. Gissningsvis närmare en i det här fallet såklart, annars hade de ju skrivit typ tiotals miljoner. Men det gör det ganska svårt att räkna på. Några hundra kalendrar, kanske 500?

    Nu har du missuppfattat. Kalendern kostade inte 6000 kr utan kalendern innehåll produkter till ett värde av 6000 kr. Kalendern kostade 2500 kr och dessutom om man är ny kund så fick man 20% rabatt, så totalt kunde man få den för ca 2000 kr. Väldigt prisvärd skulle jag säga eftersom att det mer eller mindre bara var fullsize produkter i. Så om varje kalender kostade 2500 kr och hon sålde för över 1 miljon så har hon alltså haft minst 400 st.

     Jag kollade bara på hemisdan och uppfattade det då som att den kostade 6 134 kronor. Men det är säkert som du säger, jag har ingen koll. Men faktum kvarstår att de i alla fall inte hade vrålmånga kalendrar.

     jag kollade här https://lhcosmetics.com/products/lh-cosmetics-holiday-calendar

  Älskar basic, svart te. Helst English Breakfast dock. Och med mjölk! Det var inte många som höll med mig om det sista när jag bodde i Sverige, så när jag skulle flytta till London så sa min mamma att jag ”äntligen skulle få vara med mitt folk” haha

   När jag bodde i Kenya blev jag så himla te-lurad. Det odlas ju te där och jag var pepp på att dricka riktigt najs te, men ICKE. Allt te som fanns där skulle drickas skållhett och innehöll alltid obscena mängder mjölk och socker. Det var verkligen ingen höjdare. Så sött att jag fick kväljningar. Haha, uschuschusch.

   Dom flesta jag känner i Sverige dricker te med mjölk. Inte speciellt ovanligt.

  Mmm, en kopp starkt Earl grey med en skiva citron i.. det måste jag ha varje dag! Men Twinings är inte billigt, 50 kr för ett paket i Stockholm i alla fall. Jag tycker att Anitha är så pinsam, fattar hon inte att hon har gjort bort sig den här gången när till och med utländska medier rapporterar negativt om pimps-festen?

  Te är så äckligt!

  Ni har alla fel. Yellow Label ska det ju vara!

  Tycker margaretas videos är så vinklade för så fort hon har köpt kalendern själv är hon negativt inställd från början och klankar ner på småsaker typ. Men har hon fått kalendern är hon så himla glad och positivt inställd från start. Hon vill väl bara ha mer spons antar jag men så genomskinligt…

   Har du nåt specifikt exempel på en video där hon är enbart positiv och har fått kalendern gratis och tvärtom då? Jag har inte sett varenda video men tycker nog att hon brukar säga både positivt och negativt i alla videor.

  Vad menar AC? Hon skriver så himla mycket märkligt…vill hon verka översmart eller går det helt enkelt bara för fort för henne? Och återigen. Om någon har grus i häcken efter den festen är det väl hon och hennes gelikar?

   Jag upplever det mer som om att hon har attitydproblem samt har väldigt svårt att ta kritik även om den är konstruktiv. Nej Anitha vet alltid bäst och alla som inte håller med henne är korkade!!!!

    Attitydproblem är verkligen ett av hennes mest framträdande drag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.