Till alla exploaterande föräldrar där ute!

Jag behöver inte säga vilka föräldrapar jag vill sätta högst upp på listan över människor som jag vill ska titta på den här videon. 
Att sprida den är viktigare än att peka finger, så jag säger ”Till den det berör”…

Tack för tips! 

103 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Sorgligt och obegripligt att vuxna människor inte förstår bättre utan det är bara cash som räknas.

      Det är allmänt sorgligt vad pengar generellt med människor och vår värld.

        Dendär kommentaren blev väldigt konstig..

        Det är sorgligt vad pengar generellt gör med människor och vår värld*.

    Det finns rätt många föräldrapar som exploaterar sina barn. Både kända och okända. Egentligen borde kanske detta regleras mer tydligt i lag. Man kan börja med att läsa Barnkonventionen, men detta skulle verkligen behöva reglera. Mitt barn sa tidigt till att hen inte ville vara med på bild. Inte alls faktiskt. Jag har respekterat det och nu i efterhand (!) förstår jag bättre.

    Finns såååå många men stör mig något otroligt på Melina Criborn som byggt en hel flunskarriär på att Bianca gjort henne känd och nu totalexploaterar bägge sina barn. Kanske Instagrama mest ointressanta fejs. Ni som följer, varför följer ni henne?

      Hon ser så sur ut jämt.

      Det är så sjukt med alla dessa människor (och deras avkommor) som åkt räkmacka tack vare Bianca.

      Angående Cribornskan så skulle jag aldrig följa henne, av det lilla jag sett så verkar hon jättedryg och en besserwisser som kör över andra.

      Förstår inte heller varför man följer henne? Så otroligt ointressant. Ser ut som vem som helst. Verkar ha ett vanligt liv. Verkar inte vara så rolig. Alltså typ Kenza är också sjukt ointressant men hon är väldigt photogenic så kan fatta att man följer henne av den anledningen. Men nej, Melina Criborn… Varför?

      Kolla hennes youtube och se hur hon behandlar Jacob. Fyf*n att han inte lämnat henne tidigare. Totalt överkörd.

      För att hon är störtskön och en kvinna med skinn på näsan.

      Äääälskar Melina! Från det att jag började lyssna på podden, verkar vara en vän man vill ha <3

    Jag mår illa på alla med stora konton som lägger upp bilder på sina barn och skriver privata saker om sina barn så att vem som helst kan läsa. Förklaringen är ofta att barnen gett sitt godkännande. Som om barn och tonåringar kan inse vidden av att tusentals främlingar vet detaljer om deras privatliv! När de växer upp kanske de vill glömma/vara privata med vissa saker från uppväxten, men se då vet alla mammas följare att du som barn var sjuk/trans/mobbad eller gud vet vad.

    Sjukt!

      Precis, barn kan inte ge sitt godkännande till nåt då de inte förstår. Vuxna borde förstå bättre men gör inte det. Skrämmande.

      Sanna Bråding………..

      Tycker de som lägger ut bilder på sina döda barn är.. äh vet inte, så sjukt bara. Så jävla sjukt. Både ”kända” och okända.

        Gud, jag har ofrivillgt på denna helg sett två barnlik på IG… mådde så dåligt båda gångerna. Att ens föräldrarna känner behovet av att sprida dessa bilder öppet som någon typ av content. Så jävla sjukt.

          Verkligen! Respekten för den lilla, lilla individen är liksom bara borta. Man kan prata om det utan att visa ? Får så ont i hjärtat av att se dom. Och jag följer ingen, utan de dyker upp på instagram ändå.

      Mår illa av alla som exponerar sina barn på instagram, stora som små konton. Tycker det är problematiskt oavsett att bygga hela sitt instagramflöde kring sina barn och de konflikter man har med sina barn. T.ex. lägger upp en video där man hör barnet gråta mitt i natten för denne inte kan sova och skriver något i stil med: ”Detta har pågått i 2 timmar. Någon som vill köpa ett barn billigt?”.

      Varför vill man ens lägga ut sånt om sitt barn och sedan också försöka göra sig lustig över det på ett sånt sätt som inte är roligt alls? Sluta. Bara sluta.

    Tror Melina, Katrin, Bingo, My Martens m.fl m.fl borde upplysa om
    Nummer 6 på Fn:s barnkonvention lista:
    ▪️Barn har rätt till ett privatliv.

      Och Dasha

        Helen Torsgården och Jennifer Dolleris som bara är känd pga Linn Ahlborg och hennes son. Hon har verkligen en så tråkig personlighet, men så länge hon visar upp sitt barn kommer hennes kanal leva kvar. Skulle hon sluta visa Austin så skulle hennes kanal gå under.

          Aston….?

      Och Maggan G.

      Helen Torsgården, Mimi Höglin osv osvosv

        Tror både Mimmi och Helens kanaler skulle gå rätt så bra utan barnen, många gillar det livet Helen lever ute på landet och allt som hör till. Mimmi renoverar mycket och barnen är mer och mer i bakgrunden av hennes videos, sen skulle dom säkerligen tappa lite följare men känns inte som hela deras kanaler bygger på barnen.

        Helen gick för långt när till och med hennes barns barnkalas var sponsrat. Så cringe och tillrättalagt och överdrivet.

        Tycker synd om hennes barn.

          Vad menar du? Menar du senaste kalaset? För det va inte sponsrat.

      Och Julia Bergman

        Underbara Clara

          Sant. Hela hennes söners liv finns online.

      Framförallt The swedish Family, där snackar vi tjäna pengar på sina barn.
      Kommer aldrig glömma en vlogg dom gjorde för ett par år sedan.
      Ena barnet stod ute på balkongen, nere på gården lekte kompisarna.
      Kompisarna (ungefär) ”kom ner och lek”
      Barnet ” jag kan inte, vi ska spela in en halloween video”
      Kompisarna ” det är inte halloween än”
      Fick så ont i magen då!
      Barnet kunde inte gå ut och leka för att det skulle spelas in en video inför haloween, som givetvis var ett samarbete.

      Liksom pappapappadotter, mimmikapell, claudiabehnan och många många fler

      Och Sanne Alexandra

    Sandra B är extremt duktig på att exploatera sin son.

      Ja. Vi vet hur prinsen ser ut nu, tack så mkt.

        Tycker det är så cringe när folk kallar barn för prinsar och prinsessor

      Hon säger även att hon inte bryr sig om folk postar sina barn. Så omysig människa ibland, Sandra Beijer.

      Hon har väl inte gjort några barnrelaterade samarbeten. Får mest intrycket av att hon är besatt av sitt bebis vilket alla nya föräldrar är och tycker säkert själv att hon är sparsam med bilder på honom ?

        Barnkläder, barnvagn, bärsele, leksaket..you name it.

    Ti*ingelinn ?

      Tragiska är att jag trodde hennes Instagram flöde var en föräldrars verklighet. Ballonger, unicorns, överlyckliga barn, strukna och dyra kläder, mysiga bruncher. Sen blev jag förälder själv och måste säga att jag känner mig jävligt lurad….?

    Wahlgrens värld har rullat sedan 2016. Barnen har tagit avstånd från showen under åren. Nu senast exponeras dottern på ett högst osmakligt sätt. Hela programmet går ut på att visa upp en dysfunktionell familj som luftar sina problem inför Svensson bänkade framför tvn med kvällsfikat eller popcornen i högsta hugg. De har sessioner som borde hållas bakom stängda dörrar med en utbildad psykoterapeut eller psykiatriker. Hur kan någon vara så cynisk att man exploaterar familjen för pengar och uppmärksamhet?

      De är ju dock vuxna. Förutom yngsta sonen iofs.

        Absolut men att komma på tanken att visa upp en familj i kris där de vuxna barnen genomlidit trauman under din uppväxt, det gör man för pengar och uppmärksamhet.

      Jag håller verkligen med. Om man stannar upp och tänker efter när man tittar på den typen av program, som väl är tänkt som underhållning med PW fnissandes åt det mesta, så är det ju helt sanslöst att man tar med ett samtal av den kalibern i ett avsnitt. Det är helt obegripligt. Sen att då slarva över det hela på fem minuter och lite försöka få det till ngt bra och som kanske kan hjälpa andra (genom att öppet prata om det)? Man häpnar. Hade man verkligen velat hjälpa andra (och inte enbart tjäna pengar på avsnitt med smaskiga detaljer) så hade det kanske varit på sin plats med någon form av samtalspanel med experter efter programmet. Dplay borde skämmas som sänder sånt här som ”nöjesprogram”

    The Swedish family har jag svårt för. Som gjort karriär på sina barn. Säljer bla merch med barnens aniskten på. Så sjukt konstigt

    Men Jane Marina som gjort karriär på sin dotters cancer?!?! Så osmakligt.

      DET om nåt är så sjukt.

      Håller med dig. Oerhört osmakligt. Blandningen ”cancersjukt barn” och ”samarbeten” var/är bara äckligt för mig.

        Alexia också

      Är så less henne. Efter barnet blev friskt så var det mest urringande tröjor o allt om henne. Bra ta fokus bort från barnet. Men att starta en karriär med hjälp av barnet är så fel!!!

    My Martens verkar iaf inte exponera sin son , som hon gjorde förut , bra det iaf ?

    Även Yogagirl lägger oavbrutet ut massvis med bilder på Lea Luna, dottern. Men jag har aldrig hört eller sett någon reagera på det?

      Det tycker jag också är jättekonstigt och så motsägelsefullt eftersom Yoga girl har varit öppen om att hennes egen mamma har varit totalt gränslös under barndomen och lagt sitt dåliga mående på sina barn etc. Sedan har hon själv hela podcasts om sin 5-åriga dotters vredesutbrott och hemlängtan, att dottern är utanför på förskolan etc. En massa privat skit. Kombinerat med hundratusentals bilder och filmer på dottern i intima sammanhang i alla sina sociala kanaler. Sedan dottern var nyfödd! Det gör mig spyfärdig ärligt talat. Hon gör även vintern av dottern och involverar henne i tävlingar på instagram, till att göra hälsningar etc. En av dom anledningarna till att jag slutade följa Yoga girl och lyssna på hennes podd.

        Content

        Hela YG bör granskas. Så många projekt/företag som aldrig blir av. Så gränslös, särskilt med Lealuna. Kameran är uppstoppad i tjejens ansikte HELA tiden. Hon delar personliga detaljer om barnet på ett sätt. ?

        Hon är dessutom en otrolig självcenterad och låter så bortskämd och överpriviligerad och hon känns typ labil ibland.

    Yoga girl är också rätt bra på att visa upp precis allt hennes barn gör. Till och med när barnet får massage. Yoga girl känns ju som en vettig och smart person, därför har jag så svårt att förstå det.

      Tycker tyvärr yogagirl är allt annat än vettig! Förutom att hon exponerar sitt barn och sig själv helt gränslöst håller hon också på med ytterst tveksam ”kurs”verksamhet som i praktiken är nån slags ytlig kvasiterapi, vilken hon bedriver helt utan utbildning. Kurserna kostar dessutom skjortan, allt för att skinna sina följare på så mycket pengar som möjligt. För att inte tala om alla unkna projekt hon startar men aldrig genomför, tex det där barnhemmet i östeuropa som hon var och ”arbetade” på några veckor. Otroligt obehaglig människa!

        Precis så. VARFÖR har hon aldrig granskats? Jag förstår inte?

        Ja visst hade hon retreats där man skulle ”heal your trauma”? Detta med YG som inte har någon utbildning i ämnet. Tycker hon är fullblodsnarcissist. Vem sjutton skulle komma på tanken att människor med trauman ska betala dyra pengar för att komma på retreats en själv utan kunskap om detta ska sköta behandlingen? Och hon lägger ut mängder av stories dagligen. När andra människor har typ 3 streck med stories högst upp har hon typ 50. Vem vill se stories i en halvtimme från YGs dag? Måste sluta följa henne…

          Ja, och hon hade också nån onlinekurs om att ”hitta hem” som kostade typ 20 000, som väl i stort gick ut på att skriva dagbok, vara i naturen och ha tecermonier. Blir fan vansinnig på kvinnor som skor sig så ohederligt på andra kvinnors strävan efter må bättre och försöka hantera sina liv. Det räcker ju att 25 personer går kursen så har hon tjänat en halv miljon typ.

            Nej ni har nog rätt. Har följt henne länge och varit ett fan. Men sista året har jag haft sån jobbig magkänsla kring henne…

    Jobbar på sjukhus och det kliar i hela kroppen varje gång den där jävla mobilkameran ska upp och dokumentera barnet ut varenda jävla vinkel.

      Säg till! Det hade jag gjort.

        Det är deras barn. Finns inget nån annan kan göra ?

          Går väl att säga: Vi tillåter tyvärr inte fotografering och videoupptagning på vår avdelning pga sekretess?

          Vet dock inte om det är legitimt.. men kanske kan få stopp på det?

            Film förstår jag, men foto av sitt egna barn?

            Jag tycker alltså det är sjukt att sjuka barns föräldrar lägger ut bilder på sina just sjuka barn. Men det är deras barn, tror inte man kan neka det. Tyvärr.

      Säg till, det råder väl foto- och filmförbud på sjukhus och vårdcentraler

        Jag har varit inlagd mycket på sjukhus och ja, det stämmer!

    Faktiskt så reagerar jag även på Denice Desmond.

      Helen, Mimi med. De kommer alltid undan

    Överraskad att ingen nämt margaks

      Hon känns lite yesterdays news

    Gillar Helen Torsgården men hon exponerar sina barn på sina sociala medier. Även Janni Deler, Michaela Deler, Denise Moberg, Alexandra Bring, Penny Parnevik osv gör det. Listan kan bli hur lång som helst! ?

      Måste dock säga att jag tycker det finns nyanser i exponeringen. Där typiska amerikanska familjekonton står högst upp i den problematiska kategorin eftersom deras videos ofta är regisserade. Tänker när det kom fram hur en mamma mitt i förlusten av en hund försökte få sin son att posera gråtande för en thumbnail.. när han redan var helt ifrån sig av sorg.

      Eller typ föräldrar som (ofta även i sverige) beskriver detaljerat hur deras barn vart sjuka, kissat på sig, blivit mobbade i skolan, postat bilder på deras underkläder mm. Extremt problematiskt. Då känns ”random bilder på barnen” eller där de säger roliga/gulliga saker ganska oskyldigt. Även om jag inte på något sätt tycker att det är rätt eller okomplicerat.

    Paula bör också nämnas i skaran.

    Alexandra Bring exponerar ju sina barn något enormt, men känns som hon ofta glöms bort i kritiken. Kanske för att hon är så ”vettig i övrigt”?

    Annars kör ju Dasha stenhårt på exponering!

      Samma med Sanne Alexandra. Hennes content består till 90% av dottern. Förstår att man som förälder tycker sina barn är det gulligaste som finns, men totalt ointressant för andra att ständigt lägga ut bilder/videos på sina barn. Och att allt är så himla perfekt hela tiden.

    För att inte tala om Antonia som även exponerar familjehemsbarnen, utöver sina biologiska barn.

    Även Hanna happy är ganska flitig på att exponera barnen…

    Mimi Höglin & Helen Torsgården också :/

    Vanessa Valderama?

    Gabjossposs också

    Som my baby dolls igår. Filmar äldsta tösen som står och bakar. Hon protesterar säger, lägg inte ut detta och filma mig inte. Mamman bara skrattar och fortsätter filma och lägger sedan ut det. Så sjukt. …

      Men så hemskt!! Hur kan de isåfall inte respektera sina barn som är så pass stora att de själva säger till, men så får de ändå inte gehör. Så sjukt beteende

    Pappapappadotter.

      Alltså deras senaste barn!! Hur kan mamman bara ge bort sitt barn?? Barn är ingen handelsvara ???

    Polyfamiljen, de filmar väldigt mkt av sitt liv och sina mindre barn.

    Bra att ämnet lyfts då många som tittar på dessa s.k. familjekanaler kanske inte reflekterat över vad det gör med barnen i fråga; hur deras uppfattning om verkligheten förvrängs och hur deras psykosociala utveckling hämmas.

    En annan aspekt som dessa influencerföräldrar gärna bortser från är mängden halvnaket innehåll som sprids på deras barn. Ett aktuellt exempel är den bildsköna familjen Labrant där barnen förutom familjekanalen på youtube även har egna sociala medier trots sin ringa ålder där en överväldigande majoritet av medelålders män står för visningarna av småttingarna.

    Stackars barn!

    Patricia Vide Lindh. Totalt jäkla gränslös. Allt kring barnen fläks ut till allmän beskådan.

      Håller med.. gränslös i mycket.

    ”till alla exploaterade föräldrar där ute”

    Calle och Anitha kör samma linje så länge de vet att ungarna drar likes och views….

    Bingo förstås…

    Jocke och Jonna , youtube , insta, tv med familjen Lundell , barnen har blivit de som de tjänar Mest på . Emils & Marcelo – Elle är deras kassa ko , bingo och Katrin & Julia de få minuterna hon är i barnens liv – barnens explonering , allt förbränna extra genom visningar . Idag skaffar influenser barn just för där finns pengarna , folk tittar .. det är gulligt .

    Claudia Behnan, så extremt mycket! Hon exponerar även sina söners vänner, filmar allt – när kompisarna sover över, är nyvakna, ligger i soffan etc etc och det är ändå tonårskillar som inte bett om att bli filmade. Hur hon sen exponerar den yngsta Malle är något helt annat som borde lyftas och granskas mer!

    Familjen Reinhold där mamman enbart lever på och för sina barn. Är hon borta från barnen ett par timmar så lägger hon upp sms med hjärtan till dom att hon hatar att vara ifrån dom. Osunt skulle jag kalla det!
    Men det är klart hon måste hålla barnen tight kring sig, vad ska hon annars filma. Fler pinsamma tiktoks kanske 😉

    Förvånad att Margaux inte nämnts.

    Eller Victoria Törnegren och Eric Forsgren som använder dottern som en docka som alltid ska matcha föräldrarna för att passa in i Instagram-flödet.
    Håller med om att Patricia Vide Lindh är extremt öppen kring sina barn och där respekteras inget privatliv kring alla barnen.

    Lojsan Wallin ska också alltid matcha barnen och ha med dem i reels.

    Tully har även börjat bygga sin instagram-karriär personligheten ”mom of 2” som enda content

    Liv Grenell. Hela hennes konto kretsar kring barnens diagnoser och hudfärg. I varenda samarbete visas barnen upp, oftast nakna eller i endast blöja. Hon lägger ut bilder på bajsblöjor, ryggbajs, lägger ut såna röstningsboxar där följare får rösta vem av barnet som bajsat osv. Listan kan göras lång.

    Denice Moberg………. Hon får kritik för lättklädda bilder på sonen, blir påmind om att peddos existerar men hon tar inte bort bilderna. Censurerar bara sonens kön…..

    Swedish family borde granskas. Där är det så himla tydligt att mamman är den som är besatt av att vara youtuber. Så många gånger som hon fastnar vid ”aaaaaah nu är det bakgrundsljud här som kommer förstöra vloggen!” eller ”men GUUUD hur blev ljuset nu, vi ser alldeles gula ut!” och trots att barnen ibland säger att de inte vill vara med i vloggen trycks ändå kameran upp i ansiktet och hon skrattar ”ojdå du sa ju att du inte ville vara med idag förlååååt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.