Tinnar, torn och terapi

Isabella Löwengrip och hennes sambo åkte ut till Taxinge Slott för att testa på en ”fika-buffé” och hon blev lite besviken på att slottet inte var så pampigt.
Taxinge Slott har varken tinnar eller torn.
Jag har haft flera besökare från USA som blivit SÅ besvikna på vissa av våra svenska slott så de på intet vis påminner om slottet från Askungen.
Som tur väl är så besökte vi Kalmar Slott – med lite tinnar och torn – efter vi besökt Sundbyholms slott, och fick lite av en revanch där, för Sundbyholms slott slott är snudd på motsatsen till Askungens slott.

Anyways…
Det jag ville lyfta i det här inlägget är sättet som Isabella skriver om sin ätstörning.
Efter mig granskning av Gina Tricot så har vissa fått för sig att man ska ”straffa” modeller som har ätstörningar, och det är så långt ifrån sanningen man kan komma. Däremot finns det ju saker som hjälper och saker som stjälper ett tillfrisknande – enligt de experter jag talat med – och att göra som Isabella gör, att hon ventilera små delar av sitt tillfrisknande är enbart positivt om du frågar mig.

Paul och jag delade på en morotskaka efter att vi hade ätit en sen lunch. De hade väldigt goda smörgåsar! Att jag blev mer sugen på en morotskaka istället för något med choklad fascinerade mig. Det kan ha att göra med att jag förknippar choklad med överätning och då kändes det lättare att äta något som inte har en negativ känsla runt sig. Jag känner mig inte helt trygg i att prata om min överätning-ätstörning i bloggen än (får professionell hjälp). MEN cafébesöket gick så otroligt bra. Jag fick noll stress över ”att vilja äta allt” utan jag var glad för min halva morotskaka och fikat blev väldigt härligt.

Demonerna börjar lätta från hjärnan <3 // Isabella Löwengrip

Det här kommer från kommentarsfältet:

102 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det är mysigt där! Men skulle varken kalla det slott eller fikabuffe. När man säger buffé tänker jag att man får plocka lite vad man vill, som en frukostbuffé. Det är egentligen bara ett vanligt fik där man betalar för varje enskild grej. Eller har jag missat något? ☺️

      Ja jag förstår inte heller varför de envisas med att kalla det för buffé? Det är så himla märkligt. Blev jättebesviken när jag insåg att det inte var en faktisk buffé.

        Instämmer. Men på sätt och vis ”buffé” eftersom man plockar sitt fika och sedan betalar för det man valt. Btw, det är Sundbyholms slott på bilden..?

      Va?!
      Oj- tur att jag såg det här!
      Vi ska en sväng mot Sthlm nästa helg och tänkte på riktigt ta en omväg för att barnen skulle älska ”den buffén”….

        Det ÄR ju en buffé, du plockar på dig allt själv. Det betyder inte att du betalar 200 kr för 10 bitar tårta eller får äta hur mycket man vill – i vilken fantasivärld skulle det vara så?!

          Buffé är underförstått ett pris och du äter så mycket du vill, annars är det falsk marknadsföring. De rätta ordet för deras kakor är självplock.

            Det du beskriver är en All you Can eat. Buffé innebär att man plockar själv. Det betyder inte automatiskt att man betalar en fast summa och sen tar vad man vill.

              Du har delvis rätt. Buffé är så i sin rätta bemärkelse men i Sverige används det synonymt med All you can eat. Därför helt rimligt att folk reagerar.

          Det finns flera ställen där man betalar ett fast pris och sedan får äta hur mycket kakor/pajer/tårtor man vill.

            Var, var, var? Jag behöver såna ställen. Helst nu.

              Chokladfabriken på söder i Sthlm och Steinbrenner&Nyberg i Gbg.
              Man får en sopplunch till också men det är bara att äta par skedar soppa för syns skull och sen bara köra på tårtorna ?

              Seaside i Åhus

              169 kr och fika så mkt du vill

            Ja, det är ju inget ”fantasivärld” över det direkt. Tycker nog att ordet buffé förknippas så pass mycket med att man betalar en summa och får plocka hur mycket man vill att det inte funkar att använda för den här typen av självplock. Även om det enligt SAOL eller nåt betyder självplock. Hade också blivit besviken. Buffé vill man ju prova många olika små bitar liksom, annars kan man ju gå någon annanstans och öppna plånboken på vid gavel för ett gäng stora tårt och pajbitar.

              Fast nej jag håller inte med. Jag kan bjuda mina gäster på buffé när barnet tar studenten. Det betyder varken att jag tar betalt eller att gästerna får äta all you can eat. Det betyder bara att maten står framme och gästerna plockar själv. Är en väldigt lång semantiskt förskjutning som ska till för att ta svängen från buffé via den amerikanska varianten ”all you can eat buffé” till att det i Sverige börjat betyda ät så mycket du vill. En buffé är att man plockar själv. Oavsett om man får äta så mycket man vill eller inte. Buffé är alltså korrekt benämning på fiket på taxinge.

                Gud vilken tur att du skrev det – vi hade även tänkt ta en sväng förbi din buffé men då skippar vi det också?

                Får dina gäster inte äta så mycket de vill?

                Så dina gäster får inte äta det dem vill? Knäppaste jag hört. Ställer man fram buffe åt gäster så tar ju gästen det denne önskar. Vad är du för snåljåp? Oves Sundbergs kusin?

          På alla lunchbufféer jag har varit på får man ta hur mycket man vill. Samma sak med salladsbuffén som brukar finnas på lunchrestauranger, och Pizza Huts pizzabuffé och glassbuffé.
          På Taxinge verkar dessutom allt stå framme på ett bord i rumstemperatur. Väldigt ohygieniskt!

            Du verkar inte vet vad ordet ohygieniskt betyder ens

          Fast i Sverige är ju en buffé exakt det? Du betalar ett pris och får äta hur mkt du vill?

          vadå drömvärld? Så brukar det fungera på varenda vanliga lunchbuffé i varenda svensk stad, alla vardagar i veckan? Du kommer inte få skäll för att du äter så mycket du vill ha, och ja det kallas alltid buffé och aldrig ”all you can eat”.

          Sen kanske det bygger på ett språkligt missförstånd från början, det gör det säkert. Men det är ingen ”drömvärld” att man får ta backning på buffe.

        Men det är jättefint och massa goda saker att välja på så jag skulle åka ändå om jag var ni!

    Isabella har absolut pratat om sin ätstörning i sin bok mm men just idag kändes det faktiskt falskt, enbart som att hon ville rida på Gina/Bianca-grejen och bli omnämnd.

      Nej, hon har pratat om sin ätstörning många gånger på sistone, i sin podd förra veckan till exempel och det var innan detta med Gina, så du har fel.

      Många kändisar som pratat om sina ätstörningar vilket jag tycker är bra att det inte tystas ner, tex dessa:

      https://sv.achadinha.net/15-celebs-who-struggled-with-eating-disorders
      Det

      Griper efter grässtrån

      A – Hur skulle hon veta att hon skulle bli omnämnd menar du? Att hon skriver ett blogginlägg om att de åkt till ett slott och ätit en halv morotskaka skulle absolut ge henne mer uppmärksamhet? Nja, så tror jag inte hon tänkte alls, hon är ärlig helt enkelt tror jag, dessutom så pratade hon och Sheila om ätstörningen i podden och det var FÖRE det där med Gina/Bianca-grejen så detta kändes varken falskt eller att hon försökte rida på något. Isabella verkar vettig och glad helt enkelt, verkar absolut ha tillfrisknat något.

    Vilken okänslig kommentar från läsaren. Att som hetsätare kunna känna att man kan ta en bit, njuta av den och sen vara nöjd är en befrielse. Till skillnad från när monstret har sitt grepp över en och man vet att det räcker att öppna kylen så är det kört. Sen har man ätit allt, allt, allt.

      Ja, det är som vanligt med vissa människor. De utgår från sin historia och världsuppfattning och kan på intet vis förstå att den är högst personlig.

      Håller med! Så onödig kommentar!

      Ja tyvärr så är det lätt att man fastnar på att en person med ätstörningar måste vara smal. Det var de som jag menade i en kommentar som jag skrev under Bianca att det är många ätstörda modeller som har andra kroppsformer som blir hyllade och även de företag som de modeller för.

      Sjukt onödig kommentar. Kunna ”smaka allt”? Så ofta som Isabella äter ute, bor på hotell med frukost etc så kan ju knappast målet vara att smaka på allt, tidskrävande och resurskrävande i onödan. Visst, vill man smaka allt och kan ta en liten bit av allt så inget fel med det men låter ju väldigt sunt att kunna ta en vanlig bit kaka.

      Ja eller hur, att man blivit friskare kan absolut ibland yttra sig som att man inte känner att man måste äta av allt. Man får helt enkelt en mer avslappnad inställning, där man ibland kan äta mer, ibland mindre.

    Håller med att Isabella verkar väldigt sund och klok i sitt tänk. Hon pratade väldigt bra om ätstörning i deras podd i förra veckans avsnitt. Emelie som kommenterat verkar ha missförstått för de åt ju inte enbart en halv morotskaka utan även lunch innan.

      Jag tror hon inte förstår att ätstörningar kan komma i många olika former. Jag tex som har 40 kg övervikt är helt klart ätstörd men jag svälter mig inte utan för som Isabella gjorde, äter nyttigt/hetsäter/slår på mig själv

    Engla lyckas återigen med konststycket att dricka bubbel med en oöppnad(!) flaska lite snyggt stagead bredvid de upphällda glasen? 10.000kr frågan – vad är det i glasen? Herrljunga cider, som flitigt förekom på tjejfesterna hon hade med tjejkompisarna när hon brukade skriva om allt bubbel de brukade dricka innan det lades det (oplanerat?) ut någon bild där burkarna syntes bredvid de lyxiga iittalla-glasen?

      Haha åh nej varför ens ha en flaska i bild då….? Jösses.

      Ååå hade helt glömt Engla? Känns som sist jag sporadiskt kikade in hos henne så var tvillingpojkarna i stort sett nyfödda och hon hade väl jobb som CNC-operatör om jag inte minns fel. Blev tvungen att gå in och kolla! Det är hemskt mycket putande med läpparna och fixade naglar. Naglar som är långa och formade som spjut kallas för ”enkla och naturliga”?

        Känns som om hennes ytlighet har hållit i sig under åren men däremot var det nog ett klokt beslut att skaffa vanligt jobb för några år sedan.

      Det kanske är andra flaskan som de inte öppnat än? ?

    var på bröllop där o brudparet hade valt ut 15 sorter. jag gillade inget då jag inte gillar kaffebröd. ingen mat ingen läsk inget vin bara kaffe o jag dricker ej kaffe. snodde lite av barnens saft o sen åkte vi o grilla efter detta tråkiga bröllop som slutade kl 17. vi satt bara i en sal o folk fika.
    varit där o det var lite mysigt med en butik o fin omgivning men slottskänsla är det inte 🙂

      Oj, där snackar vi ratning..

      Nää vad trist. Brudparet hade något som passade dem och inte dej. På deras stora dag! Att de har mage att behandla dej så!

        bruden ville ha sådant bröllop, brudgummen ville inte. men han fick snällt gå med på kakbuffe bröllop som var mellan 11-17.

          Oavsett hur de landade i vilken typ av bröllop de hade, så handlar det fortfarande inte om dig. Tycker det är ofattbart att man kan vara så här otrevlig när en vän eller släkting bjudit in en att fira en stor dag med dem.

          Haha men stackarn då, äktenskapet börjar bra med att han inte ens kan göra sin röst hörd.

        6 timmar utan mat, exklusive restid, passar faktiskt inte de flesta vilket man bör tänka på, även om det är ”ens stora dag”.

      Haha- exakt så var vårt bröllop/dop – tårta, fika, kaffe/te och saft?
      Jag älskade det enkla i att ha ett överraskningsbröllop i samband med dop!

        Men vill man inte att ens gäster ska trivas? Sen vem gillar överraskningsbröllop på dop mer än brudparet själva? Dop är ju mest sånt man pliktskyldigt ställer upp på att gå på.

          Till skillnad från bröllop? Bättre att ta dom ihop så slår gästerna två flugor i en smäll.

          Men då borde man ju bli jättenöjd om dopet visar sig vara ett bröllop?

            Eller hur?
            Alla blev faktiskt skitglada – bara av att se oss för vi var hemma på permission från Astrid Lindgrensbarnsjukhus då vår ena son som skulle döpas föddes sjuk…några dagar innan hade han friskförklarats och vi kom hem dagen innan dopet/bröllopet – hade inte träffat i princip någon familjemedlem eller kompisar på 3 månader?

          Man får såklart göra som man vill på sin egen bjudning men det är faktiskt lite drygt när det inte bjuds på mat. Alltså, tänk på gästerna, först ska de äta tex lunch innan, sedan resa till bröllopet/dopet vilket kan ta tid, vara där en stund innan, medverka på tillställningen, sedan kommer fika, sedan ska de alltså resa hem igen och laga mat, alt gå ut och äta efteråt. Tycker ändå det är trevligt om det finns något mer matigt, behöver inte vara en trerätters men inte bara socker om man vill att gästerna ska ha en trevlig upplevelse.

            Kom faktiskt på nu när jag läste din kommentar att vi visst börja på mat?
            Vi bjöd ju för tusan på typ laxpastasallad och ngn mer sallad från en restaurang i närheten….

            Inte direkt en stor middag men ändå något?

            Och våra gäster (ett fåtal, ca 30st) bor alla inom en radie av 45min, så ingen dog av svält (eller av annan orsak)!

              Nej alltså det kan ju vara lite plockmat eller vad som helst, men förväntar man sig att folk ska stanna 11-17 så visst, man svälter väl inte per definition. Men kan nog bli lite skakis om det bara serveras fika och speciellt för barn och de äldre kan det nog bli lite tufft!

            Äsch, duger det inte med fika kan man väl tacka nej. Man måste inte komma.

            Jag gillar att bjuda på mat, men skulle aldrig ställa krav som gäst. Passar det inte så avböjer man bara.

          Fast då borde dom ju blivit skitglada ju?!

          Den stora fördelen var att ingen behövde köpt present till oss och att vi (jag) slapp att öppna presenter inför massa folk?

    Kalmar Slotts restaurang blev så himla bra när dom byggde om och bytte ägare. Innan var det många besvikna miner, men nu är det toppen.

    Bella 30 år ish! Lever som en rik gammal pensionär. ?

      Fast hon har ju alltid varit tantig. Knappast en högoddsare att hon vid trettio fikar på slott.

        Alltid lika dryg?

          Nä, den här sidan tar fram det i mig ?‍♀️

    Ot
    Hur tror ni Biancas nya talkshow kommer att bli?
    Själv känner jag mig övermätt på Wahlgren/Ingrosso.

      Speedad är min gissning. Kommer troligen inte att kännas genuin då jag får intrycket av hon är fruktansvärt stressad och pressad just nu. Tror inte att hon kommer att kunna lyssna in de som gästar programmet.

        Ja, tror samma. En forcerad och speedad Bianca.

      Tror den kommer spelas in i en studio som ser extremt lyxig ut, och de kommer mest fokusera på Bianca, hela idén handlar ju om att de vill göra Bianca till en superstjärna, de vill stärka hennes varumärke som en stor tv-profil och få henne mer känd för det kan dra in mer pengar. Kolla bara hur de gjort trailern – Bianca går ut på en stor scen och det jublas, det får det att se ut som att hon är en stor bejublad stjärna. Observera hur de runt henne, som tjänar pengar på henne, alltid skriver att hon är den största profilen och liknande och det har ju ett syfte, det är strategi. Tror Benjamin kommer vara med på ett hörn också.

      Tror det kommer att bli alldeles alldeles fantastiskt! Bianca Är en stjärna ?????⭐️??⭐️??⭐️?

      Hopps det blir bra för alla stackars inblandade. Så förvånad att HanaPee sjunkit så lågt att hon är med i det där

    Isabella behöver uppmärksamhet och cash. Först den styltiga historien om en ny stalker och säkerhetsföretag med nya rutiner för både henne och barnen. Sedan hänger hon på uppmärksamheten kring ätstörningar. What’s next?

      Hänger på? Du vet kanske inte att hon pratade om sin ätstörning och att hon tar hjälp i ett poddavsnitt de släppte förra söndagen, så det var alltså innan allt snack om Gina Tricot, Bianca och ätstörning. Varför skulle hon få extra uppmärksamhet för att hon skriver om att hon ätit en halv morotskaka på ett slott och kände sig harmonisk, nöjd och glad – kunde hon ju inte veta liksom.

    Fast jag har aldrig sett en amerikan bli besviken på någon europeisk arkitektur. ? De brukar mer förstå vilken plastig illusion Disney är.

      Disneys förebild är dock ett slott i Europa (Tyskland). Tror det snarare det är så att vi i Sverige använder ordet slott även om mindre byggnader och översatt till engelska borde de snarare kallas manor, inte palace och absolut inte castle (som verkligen är tinnar och torn).

        Slott i Sverige innebär väl att kungligheter bott där.

          Så är det ju, men det betyder inte att det måste översättas till just castle på engelska (om det inte är samma definition på engelska?).

        Oavsett förebild så är Disneyslott plastiga illusioner av riktiga slott. Ganska självklart vad jag menade.

    Vän av ordning vill påpeka att bilden inte visar ”Kakslottet” Taxinge slott, utan Sundbyholm slott. Då tackar jag för mig. Adjö.

      Tack, det var syftet med bilden. 🙂

    Fast Isabella skriver inte att hon blev besviken bara att det inte är så pampigt men ligger fint vid vattnet. Emelie som kommenterat alltså suck, så tydligt att hen bara vill klaga och att hen inte alls förstår problematiken. De åkte ju dessutom inte dit endast för att äta en halv kaka haha utan en smörgås också innan står det ju och det var ju en utflykt liksom. Det var jättebra snack om ätstörning av Isabella i podden tycker jag, och idag ett nytt härligt avsnitt. Tycker hon verkar vettig och klok faktiskt.

    Överätning-ätstörning, genuint nyfiken – vad innebär det? Spyr man? Någon med erfarenhet??

      Jag har en sån ätstörning, dvs ”binge eating disorder” eller hetsätningsstörning. För mig innebär det att jag hetsäter chips, godis och annan ”onyttig” mat tills jag blir illamående/proppmätt. Men till skillnad från t.ex bulimi så kräks jag inte efteråt eller försöker ”göra mig av med” maten.

        I mitt fall är det inte begränsat till chips/godis/den typen av livsmedel heller, utan kan bli som ett tvång MÅSTE ÄTA – vad som än finns. Ostmackor, jordnötssmör, olika blandningar av ingredienser, grekisk yoghurt, müsli… Finns det bara morötter så morötter…

      Men hon är ju normalviktig så det kan ju inte vara så grav ätstörning hon är drabbad av? //Försöker förstå utan att vara dryg

        Ätstörningar finns i olika slag och drabbar på olika sätt. Någon med anorexi, eller restriktiv ätstörning om än inte anorexi, kommer gå ner och bli väldigt smal på sikt då den ätstörningen innebär att man knappt äter/äter väldigt lite (och annat förstås, väldigt förenklat här). Bulimi kan innebär att man är under, normal eller överviktig. Den ätstörningen innebär att man äter men sen gör sig av med det man ätit genom att t.ex. spy. Hetsätning innebär ofta övervikt, på längre sikt iallafall, då den ätstörningen innebär att man överäter. Man kan också ha en blanding av olika slags aspekter av ätstörningar, där man i cykler kanske går igenom en restriktiv period, en bulimiperiod, en hetsätningperiod osv. Därav kan man vara under, normal, eller överviktig med nästan vilken ätstörningskombo som helst.

        Hur grav en ätstörning är beror på vad man syftar på. Men antar att du i detta fall menar hur ”farlig” ens ätstörning är för ens fysiska hälsa. Att vara extemt underviktig kommer ju där med stora risker, men även någon som är normalviktig men lider av svår bulimi t.ex. skulle kunna ses som väldigt grav då om man t.ex. spyr mycket kan det göra vätskebalansen väldigt instabil, vilket är farligt. Lägger också stor ansträngning på hjärtat i längden. Finns fall av folk med hetsätning med ätstörning som dött av de överätit så mycket, trots normalvikt eller övervikt. Det beror på helt enkelt. Hur grav en ätstörning är påverkas av kroppsvikten till en viss del bara – på så sätt att det kan indikera något gravt, men det behöver inte det samtidigt som andra aspekter kan innebära att ätstörningen är grav.

        Kom ihåg att ätstörningar är psykiska sjukdomar som behandlas inom psykiatrin. En underviktig anorektiker som blir sondmatad blir inte frisk för att hen når en sundare vikt, utan först när psyket är med på tåget att sluta svälta. Det är lite farligt att tro att alla ätstörda är underviktiga för annars är de inte så sjuka… Ätstörningar gör inte bara att man försöker gå ner i vikt, utan skapar även enormt mycket ångest och i längden hos många även suicidtankar, igen oavsett vikten.

    Tack för svar! Är depression vanlig orsak till ätstörningen? Kompenserar man på annat sätt typ med träning eller svält?

      Det kan det nog vara, det kan nog finnas många tänkbara olika orsaker till en ätstörning beroende på hur personens liv och situation ser ut. Det är svårt att säga generellt men man försöker väl egentligen fylla ett tomrum eller ”fly ifrån” jobbiga känslor och fly ifrån/hantera någon slags inre ångest och stress.

      Glömde svara på en fråga, sorry! Jag kan bara svara för mig själv men jag har inte kompenserat något efteråt utan jag har ”bara” hetsätit och sen har det återkommit i perioder när jag varit stressad, orolig eller nere.

      Skulle säga att bantning är en stor orsak. Sen blir det en ond cirkel med hets-svält-hets osv.

        Detta! En skadlig sak med bantning är att allt ”onyttigt” blir som förbjuden frukt som lockar en och nästan gör en besatt. Jag lät nästan aldrig mig själv äta något onyttigt, när jag väl gjorde det bland folk tog jag en pytteliten bit och låtsades att jag tyckte sött är äckligt. Så när jag äntligen släppte de spärrarna var det omöjligt att typ äta 3 hg godis, utan det blev 3 munkar, 1 pizza, 1 rulle ballerinakex… Jag var som en besatt robot när jag handlade allt, kunde inte stoppa mig själv.

          Känner igen mig själv väldigt mycket… har dock aldrig tänkt på det som en ätstörning eftersom att jag just är normalviktig och inte spyr. Bara att tanken på mat tar upp typ all vaken tid är ju sjukt och antagligen flykt från andra tankar!
          Det låter som att du kommit ur den onda cirkeln, var det terapi som hjälpte dig?

            Ja jag har kommit ur det! Kan överäta någon enstaka gång men aldrig hetsätning i min ensamhet. Helt ärligt är det svårt att säga vad som hjälpte. Jag har gått i terapi förr (ej haft med ätstörningar eller ätande att göra) så har använt lite verktyg därifrån. Fick länge ägna mig åt fungerande strategier, t.ex. äta regelbundet så jag aldrig blir vrålhungrig, ej handla på tom mage, o.s.v. För mig pågick inte hetsätandet så länge, kanske något år, så det kan ha hjälpt mig att släppa det fortare. Men terapi är nog jättebra för de som lider av detta! Det är hemskt och man behöver hitta sätt att bryta cirkeln, för det är så dåligt för psyket, kroppen, ens ekonomi… :/

      Jag har lidit av hetsätning och för mig berodde det främst på självhat, ångest, och livslångt bantande där jag hysteriskt delat upp livsmedel i bra och dåliga. När jag hetsåt släppte jag all den där kontrollen jag vanligtvis var så noga med. Ångesten dövades av maten och sedan när den där smärtsamma mättnaden slog till kände jag ofta ett lugn och en bekräftelse på att ja sådana livsmedel ”faktiskt är farliga” (hade alltså brutalt ont i magen efteråt). Jag kompenserade inte egentligen efter dessa händelser men var alltid mer motiverad att äta allmänt nyttigt i kanske 2-3 veckor för minnet av magont och självhat var så starkt.

        Stämmer – liknande här men inte exakt samma (alla har väl individuella varianter kanske). Läste faktiskt på karolineepetterssons IG (som fö är jättebra) att många med hetsätning faktiskt inte har egentlig hetsätningsstörning utan det är nåt som har vuxit fram efter år av bantande och restriktioner man sätt på sig själv. Låter som att det kanske är lite så för dig, så är det för mig också. Så jobbigt och stressande oavsett varför…

          Ja jag tror det kan vara så för mig, plus att jag är lite benägen att bli deprimerad och få ångest lätt. Som tur är har jag kommit ur det. Någon enstaka gång kan jag fortfarande överäta men aldrig de där hemska sessionerna där jag sitter själv och hetsäter enormt mycket. Det är verkligen ett helvete när man är mitt i det. :/

    Haha är själv uppvuxen i Örebro och van med slottet där så minns när jag var på besök i huvudstaden som barn och inte fattade hur kungliga slottet kunde vara ett slott, det fanns ju inga torn!

    Vilken otroligt onödig kommentar. En halv kaka kan vara ett sätt att vara restriktiv för någon medan det är en vinst i att inte överäta mer än vad man är sugen på för någon annan, det beror helt på vilken slags ätstörning man har. Alla har inte en restriktiv ätstörning som kretsar kring att minimera, och oavsett ätstörning har man precis samma rätt att vara stolt över sina framsteg oavsett hur dessa ser ut. Jag tycker tvärtom det är toppen att Isabella vågar vara öppen och dela med sig, och att hon gör det på ett bra sätt. Förhoppningsvis hjälper det andra i samma situation.

      Ja. Hon är verkligen fantastisk. Hon åt en halv morotskaka utan att vilja äta mer av det som fanns. Det är verkligen en problematisk ätstörning det där, att vilja äta av allt som finns på en kakbuffé. Herregud – skaffa er några riktiga problem istället för att hitta på något bara för att vara speciell.

    Ätstörningar sjunker allt lägre ner i åldrarna och de drabbades psykiska hälsa försämras avsevärt och ätstörningen är ofta livslång och ibland dödlig – ändå införs arbetssättet ”En frisk skolstart” över hela landet i alla förskoleklasser.

    Vad barnen får i hemläxa? Att sätta gröna kryss för grönsaker de äter och röda kryss när de äter något ”onyttigt”.

    Vad de får göra för gruppövningar i skolan? Läraren säger ett livsmedel ex. Köttbullar, äpple, hamburgare, glass och barnen ska göra tumme upp eller tumme ner beroende på om de tror att livsmedlet är nyttigt eller ej.

    En highway in i ätstörda tankar, direkt från skolan.

    Källa: https://ki.se/gph/en-frisk-skolstart

      Det var det sjukaste!! Skulle aldrig som förälder låta dom fylla i/lämna in en sån läxa!!

    Belsabub är numera som en PET-flaska som blivit återvunnen tusen gånger. Hon letar i sina arkiv efter content för att sedan väva in Paulette i storyn. Hela hennes uppdiktade livshistoria krystar mer än en förstoppad flodhäst

    Om du är i krokarna Sundbyholms slott igen – åk till Stora Sundby slott istället. Känns som Disneyslott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.