Hanna friberg slutar med Youtube och svarar på frågor

Hanna Friberg svarar på frågor om sina sociala medier, sin och Lojsans podd och sin pojkvän och meddelar bland annat att hon kommer sluta med Youtube.
Hon anser att ho inte kan vara överallt känner att Youtube ger mer press än hon trivs med, och kommer istället sikta på Instagram och Tiktok.

Vilken sociala medier ser ni helst att influencers väljer bort och vilken kan ni absolut inte klara er utan?

69 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hon låter ängslig.

    Aldrig förstått mig på Hanna. Erkänner att jag stör mig på hennes alltid putande mun när hon är med på bild och ja mr big är sjukt tramsigt.

      Jag började följa Hanna för många år sen, när hon bodde i Australien. Gillade henne på den tiden, hon verkade ha så kul hela tiden. Hon är ju inte samma person nu, men vem är det egentligen, det här var ju liksom över 10 år sen…

    Tik Tok – har det inte och vill aldrig skaffa heller.

      Tack för info

      Ok Britt-Marie ?

        Läsförståelse?

        Hahaha frågan var ju
        ”Vilken sociala medier ser ni helst att influencers väljer bort …”
        Varpå diskussionen handlar om vilken SOM man föredrar alt. väljer bort ?

      Det kommer du skaffa snart.

      Där håller jag med dig. Tiktok är inget jag anser mig behöva. Det blir bara mer skämrtid då och jag har tillräckligt av det ändå

    Har noll intresse av tiktok.
    Gillar Youtube men tycker inte att alla behöver ägna sig åt Youtube då inte alla passar i det formatet…
    Älskar instagram så länge det inte bara läggs upp reklam och samarbeten.

      Samma här, jag tittar mest på Youtube pga en del vloggare som jag följer. Instagram fungerar om det är information i text och korta storys.

      Tyvärr är det många som lägger upp reklam efter taktiken att först lägga upp ett inlägg som ger reaktioner och när de ”samlat” läsare som väntar på en uppföljning så kommer ett reklam inlägg.
      Jag är för att de ska tjäna pengar men kan de inte göra det på ett snyggare sätt.

    Fattar inte svaret/inställningen ”hur kan man störa sig?” Alltså om man vill följa någon men den gör/säger/xx någonting specifikt som triggar/retar/provocerar så är det klart att man som åskådare upplever den känslan? Då är ju alternativet att man ska sluta ta del av allt som har något slags innehåll man stör sig på, istället för att ge feedback?

    Jag retar mig på att hon kallar honom ”mr big” för jag tycker att det är så larvigt. Han känns ju som motsatsen till en ”mr big” på alla plan. När hon hållit på och kallat honom för det månad efter månad har det ändrat min uppfattning om Hanna, att jag tycker hon är mer barnslig och naiv än vad jag först trodde. Därför har jag slutat följa henne överallt. Baserat på hennes svar verkar hon ju tycka att alla som känner som jag också ska göra som jag? Kanske inte blir lika lätt att försörja sig på sociala medier då? ??‍♀️

      Hon verkar väldigt omogen

      Vad ska hon kalla honom för att det ska behaga dig prinsessan? Gullepluttis?

        Va menar du? Läste du vad jag skrev? Eller snarare; förstod du det jag skrev? Läs igen.

          Det är inget fel på min läsförståelse. ”Jag retar mig på att hon kallar honom ”mr big” för jag tycker att det är så larvigt”. Du är fett aggressiv? För att en random person väljer att ha ett smeknamn på SIN partner. Låt henne.

            Va??? Haha orkar inte. Nej du har inte fattat.

            Lycka till i livet ”dryg” om du tycker att det där var fett aggressivt ?

            Det är ju inte en ”random person” utan en person som har som yrke att man ska följa henne, lyssna på henne och titta på henne. Min poäng då – i denna diskussion som startades av att Camilla gjorde ett inlägg – var att om nu många stör sig på en viss sak så tycker jag att det är lite märkligt att det varumärket inte är ett dugg intresserad av att beakta det. Och sen delade jag min egen uppfattning/förklaring till varför jag slutade följa henne.

            Jag ”låter henne”. Men jag slutade följa. Och det var ju det detta handlade om delvis?

              lol

              Tre kommentarer där du bara skriker för att en person väljer ett smeknamn på sin partner hon troligtvis tycker är gulligt. För henne är han hela hennes värld och den enda. Men du måste berätta för alla att det är larvigt.

              Lycka till själv. Du kan behöva det om Hanna och jag provocerar dig så mycket 🙂
              Vet du vad, du är min mrs Big <3

                Asså du förstår att alla som heter ”Anonym” inte är samma person? Inte jag som önskade dig lycka till. Jag önskar dig absolut inte lycka till – det sparar jag till folk som jag tycker förtjänar det ? du har i alla fall valt ett passande alias!

                  Du är så söt <3

                  Jo du skrev alla själv 🙂

                  Ja dryg är ännu ett exempel som bevisar att det finns en koppling mellan dryg och korkad.

                    Utveckla gärna. Dying to know Mrs Big

                      Åh vad roligt du högg på betet. Du bevisade just min tes. Antar att de två hör ihop som en ren överlevnadsgrej.

        Men som svar på din fråga. Jag hade inte avföljt om hon hade sagt tex ”min pojkvän/kille/sambo/partner”, hans förnamn, eller ett smeknamn som han faktiskt använder (om Mr Big var ett smeknamn som han faktiskt använde och som inte bara var nåt som Hanna hittade på för sina följare så hade det varit en annan sak tror jag).

        Max?

      Vad är en ”mr big”?

        En karaktär i Sex and the city.

          Som alltså inte är döpt efter sin ”storlek” utan det faktum att han var en framgångsrik affärsman med mycket karisma och en stor personlighet. Kanske passar in på Hannas pojkvän men jag tvivlar, haha.

            Fast han hade nog stor k*k också skulle jag tro

              Av vilken anledning ”skulle du tro det”?

      Följer ett gäng influensers lite på avstånd för det är så intressant att se hur de försöker leva sina liv som ett avsnitt ur sex and the city. Vi pratar om en serie som hade premiär 1998. Snacka om att influensers är bakåtsträvande.

      Jag tycker också att det är märkligt att man kan ha så starka åsikter/ känslor kring vad någon slänger sig med för epitet på sin kille. Förstår absolut att man tänker typ ”oj töntigt” eller så, men att man sen funderar mer på det? Att det uppriktigt verkar störs din sinnesro? Kan verkligen inte förstå.

      Håller med henne. Hur kan man störa sig…då får man väl sluta följa om det är så himla irriterande.

        Ja som sagt, det gjorde jag ju. Och jag har inte skrivit något till henne. Nu kommentera jag bara min åsikt för att det togs upp på bloggbevakning.

          Ja och jag kommenterade min åsikt.

        Ja jag förstår inte varför man följer folk man bara stör sig på. ”De borde posta mindre om si och mer om så” men följ någon som postar mer om det du gillar då?!

          Hahah eller hur! Och när folk försöker lära den de följer hur de ska leva. Eller reagera på att X inte uppmärksammat Y. Liksom, bara för att man är en influencer eller annan offentlig person måste man inte uppmärksamma allt eller leva på ett visst sätt.

          För att börja störa sig på någon krävs engagemang, vilket är det jag inte fattar att folk vill lägga sin tid på. Att engagera sig i en främlings liv? Det måste finnas 1 miljon bättre saker att engagera sig i. Jag fattar folk som följer influenser för att det roar dem, man väntar på nästa galna uttalande eller utspel.
          Hannas uttalande om att hon inte fattar hur folk orkar bry sig om att hon kallar kärleken för Mr Big är inte helt genomtänkt. Det som gör att hon säljer är att hon skapar engagemang. Alla andra som bara kollar in dramat är värdelösa för de är inte intresserade av hennes samarbeten, de väntar bara på nästa freak show ska börja.

            Tja jag kan bara svara för egen del men jag kände väl typ att det blev lite väl barnsligt och larvigt så jag slutade följa ??‍♀️ //TS

    Hanna försöker för mycket. Jag undrar vem hon är bakom sina murar?

    Var det hon som härjade om cola zero / lightläsk förra veckan? ”Aspartam är dåligt. Jag vet inte exakt hur eller varför jag bara vet att det är”. Såg någon kost-intresserad människa på TikTok bemöta det påståendet.

      Jaa precis, fast det dom sa var typ ”inte bra med för mycket av något”. Haha fattade inte att man kunde bli provocerad av det ens

    Jag tycker folk kan börja bli mer strategiska på youtube. Kollade nyligen på Kenzas, Bianca och Alexandras youtube och varenda video är exakt samma sak; sitter hemma, äter, sitter hemma eller är på något event (och något samarbete inklämt) för att sedan sminka sig eller sminka av sig.
    Alltså lite mer energi och lite mer fart. Kanske därför jag tycker Tik-Tok är roligare. Det känns som en plattform som börjar dala lite.

      Kolla Carolina gynnings istället!

    Vad är det för kritik som riktats mot deras podd?

      Undrar också! Jag lyssnar lite sporadiskt när jag har slut på andra poddar, tycker att den är lite härligt hjärndöd precis om en dokusåpa eller nåt annat skräp-program kan vara.

      Vet inte vad det senaste är men vet att det tidigare har varit flera vändor med vikt/utseendehets och även ett tillfälle så Lojsan ska ha uppmanat till husfridssex…

        Haha ja det blev livat när lojsan vädrade sin unkna syn. Men blir inte förvånad för deras underhållningsvärde ligger i deras bristande intellekt.

    Folk stör sig för att det är otroligt löjligt att kalla en 20-åring för det, som är raka motsatsen till the actual Mr Big. Sluta lek Sex and the City.

      Eller hur.

      Jag förstår inte, är han en rik affärsman?

        Nej han har precis gått ut gymnasiet…

          ?

          Hanna kanske projicerar. Det är en rik affärsman hon vill ha och kallar hon gymnasisten Mr Big tillräckligt länge så kanske han fattar vad som förväntas av honom.

    Jag klarar mig utan alla dessa poddar,har aldrig lyssnat på någon eftersom jag varken har tid eller intresse för det.
    Tiktok har jag inte heller. Hur mycket tid har folk att ägna sig åt SOM egentligen?? Man lever i ett kameraperspektiv hela tiden där man måste redovisa allt man gör. Helt ”vanligt” folk lägger ju också ner sjukt mycket tid på att fota och spela in diverse filmsnuttar.
    Jag känner mig stressad bara jag ska ta EN bra bild och skriva något vettigt till den.

      Nu behöver man ju inte lägga mycket tid på sitt eget flöde för att man har sociala medier. Jag har ett instakonto med noll egna inlägg. Följer inga typiska influensers utan mest konton kopplat till mina intressen. I övrigt scrollar jag runt bland roliga klipp som jag och min kompis skickar till varandra. Ett trevlig nöje för en stund tycker jag.

    Kollar väldigt få youtubers , gillar verkligen TikTok men inte alla ”passar in” där. Har scrollat förbi Hanna där men hon intresserar mig inte så jag stannar aldrig. Jag älskar ju verkligen bloggar! Man kan läsa det man vill och hoppa över saker som är ointressant, en video är inte lika lätt att lyssna/se på överallt. Gillar alla som fortsätter blogga och hoppas att bloggdöden aldrig inträffar helt.

    Behåll: blogg och delar av det som finns på Insta
    Ta bort: allt med ljud och video

    Att kalla sin partner för ”Mr. Big” ger lite samma vibes som om Camilla hade signerat alla sina inlägg med ”xoxo Gossip Girl”. En del saker gör sig bra på TV/film, men blir väldigt löjligt att försöka efterapa i verkligheten.

      ??

      Spot on! ?

    Uppskattar verkligen de som fortfarande bloggar! Instagram gillar jag också men tycker många uppdaterar överdrivet mycket och det är också tråkigt när det nästan bara är samarbeten. Har några favoriter på youtube som kan vara på i bakgrunden ibland. Tiktok intresserar mig inte och oftast inte poddar heller.

      Ja bloggen som format är min favorit också. TikTok fixar jag inte. Den har ett format som helt dränerar min hjärna. Känner mig tom och korkad efter 2 min av TikTok. Vlogg och poddar finns mycket bra. Det är mer en fråga om vem som är framför micken. Lyssnar man på Hanna och Lojsan eller Bianca och Alice när de poddade då måste man ha en överlevnadsstrategi som att räkna antal bah eller åmajgaaadh.

      Gillar också blogg tex Beijers, Joanna Swicas, UnderbaraClara men också Isabellas. Kulatt de hänger kvar!

    Vill ha bloggar och Instagram. Bild och text, inte ljud och video. Jag är uppenbarligen för långsam i huvudet för det, jag föredrar att läsa och ta in i min egen takt.

    Reagerade när jag lyssnade på deras podd när de varit i Köpenhamn på influencerresa. ”Fy fan va tråkigt det var mer opera, vi gick i pausen”
    Säger man så när ett varumärke bjudit med dom dit? De verkar otacksamma när de blir bjudna på så mycket. Kan de inte bara tacka nej? Istället för att klanka ner på vad de gör på resan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.