Läckbergs ”späckade” schema?

Världsfrånvänt eller är skillnad på den här typen av arbete jämfört med annat, mindre ”offentligt” jobb?
Kommentarsfältet är ert.


Jag var helt slut efter min medverkar i SVTs morgonstudion tidigare i veckan och då var själva ”arbetsprestationen” på under 10 minuter. 
Det krävdes en lite tupplur för att jag skulle bli människa igen. Poor me, liksom. ???

81 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ja lite larvigt att kalla det späckat men har ändå förståelse för att just sådana här uppgifter där man ska ligga på topp och tala vettigt kan var jäkligt dränerande. Jag brukade få huvudvärk efter presentationsdagar.

      Ja och även om man är van med presentationer och intervjuer så kan man fortfarande vara nervös inför det. Vilket gör att det tar mer energi än bara själva prestationen. En dag likt hennes låter som en mardröm för mig och då föreläser jag ändå inför stora studentgrupper på universitet varje dag så jag är van att prata inför folk.

      Börja jobba 09.00 och vara klar 16.15? Guuud sååå jooooobigt! (sarkasm). Vill gratulera henne att hon kommit så långt i sin karriär att hon kan softa på betald tid. Kudos! Flertalet har inte den möjligheten, tyvärr.

        På vilket sätt softar hon? Är ju en del saker hon ska hinna med. Jag jobbar två timmar mer än henne, men hade lätt valt mitt jobb framför hennes. Finns väl inga regler för hur lång ens späckade jobbdag måste vara ??‍♀️

          Om du tjänar sitt levebröd på de premisserna är det bara att gratulera. Men tror att din verklighet är väsensskild.

            Vad menar du? 🙂 jag har helt andra arbetsmoment än det där, men hennes verkar kräva mycket mer än vad mina gör

        Jag jobbar 7h per arbetsdag (deltid) i butik och är helt död efter dagen. Då har jag varit på benen i 6h 30 min (30 min rast), pratat med folk hela dagen, packat upp varor, städat och exponerat. Det är inte ett ”soft” jobb bara för att jag jobbar ett visst antal timmar, det är tvärtom ett mycket aktivt arbete och det blir jag i alla fall riktigt trött av i slutet på dagen.

      Nu har ju Läckberg jobbat på ”vanligt” jobb o rätt många är så tror nog att hon har koll på en arbetsdag.
      Dessutom är detta själva pressträffen. Hon kan ju ha andra åtagande denna dag också…

      Det är mitt jobb varje dag. Att ligga på topp och tala vettigt. Börjar tro att jag är kraftigt underbetald.

        Vad jobbar du med?

    Allt är relativt! ?

    Jag tycker det verkar vara mest späckat där mellan 1330 och 1345… 🙂

      Om du inte tycker att det där var en väldigt innehållsrik och kompakt dag, hur ser DINA dagar då ut undrar jag.
      Vad gör du om dagarna om du inte tycker att det där schemat var slappt?

        Blir lite förvirrad över din kommentar. Tycker du schemat var innehållsrik eller slapp? För dina meningar sa emot varandra lite ?

          ? det var två tankar i huvudet jag hade samtidigt där!
          Det är den andra meningen som ska vara: ”Vad gör du om dagarna om du tycker att det där schemat var slappt?”

            Jag har aldrig sagt att det är slappt. Men det verkar helt klar jäktigast under den kvart när tre hälsningar ska spelas in.

    I mitt arbete ingår både att ge intervjuer och att själv intervjua. Det är sjukt jobbigt både och tycker jag, man är ju på tårna och vill göra sitt bästa intryck. Är också på en hel del konferenser. Låter enkelt, lyssna på föredrag i all evighet och mingel däremellan. Men jag är helt dränerad på energi efteråt.

    Men ja, har även jobbat i vård och det är också jobbigt ju ?

    Jag blir alldeles trött av att läsa hennes schema. Så mycket olika saker som avlöser varandra. Jag hade varit helt slut, och då är jag ändå van att både studera heltid och jobba halvtid eller mer..

    Det är ju verkligen en helt annan grej. Dagar när jag ”bara” sitter i möte tar betydligt mer energi än dagar när jag jobbar mötesfritt.

      Instämmer med det sista, jag behöver typ en ”bakis”-dag för att återhämta mig efter en mötesdag…

    Absolut världsfrånvänt. Dessa flunsor alltså…. Som tror deras ”jobb” är det mest viktiga och revolutionerande som världen har skådat

      Så roligt med människor som du som tvunget måste vara så nervärderande ? Jag har ett helt vanligt jobb, men hade också tyckt mitt schema blev späckat om jag plötsligt skulle behöva göra allt det där.

        De där kommentarerna är alltid skrivna på samma sätt dessutom. Suck hit och flunsor dit. Copy paste på varenda inlägg oavsett vem eller vad det handlar om?

          Förstår verkligen inte varför man följer denna blogg när man stör sig på allt och alla ?

      Fast hon är ju författare.

        Som har sålt typ 30 miljoner böcker eller nått sånt, lär ju ligga en hel del jobb bakom dom..

          Exakt! Fatta tid det måste tagit att skriva vart och ett av dessa 30 miljoner exemplar?

            Ha ha ha
            Där tyckte du allt att du fick till det va?

            Många gillar ju också att pissa på Läckbergs författarskap för att det inte håller Nobelpris-nivå ungefär, men till skillnad från många andra författare har hon skapat böcker som faktiskt får folk att läsa. Man säljer inte 30 miljoner böcker annars.

      Skulle nog inte kategorisera Läckberg som ”flunsa”. ”Flunsor” lever oftast på sina sociala medier, det gör inte Läckberg. Kompetent kvinna med civilekonomexamen i botten. Författare och slipad entreprenör. Skänker mycket pengar per år till välgörenhet.

        Håller med. Tycker hon är cool.

      Hon har ju jobbat med vanligt jobb i många år innan hon blev författare

      Fast Camilla är väl ingen flunsa – hon är författare?!

    Det tar en och en halv timme att få ordning på henne men Henrik får en kvart? ??

      Varför skulle det ta lika lång tid att sminka honom och fixa hår? Är väl rätt så uppenbart att det går snabbare.

        Men ellerhur. Sminkrutinen för kvinnor och män brukar se lite olika ut. Är nog ganska vanligt att det går snabbare för männen, så förstår inte riktigt det roliga ??

          Det är väl inte så konstigt, mest anmärkningsvärt att männen kan gå in nästintill ”vanliga” medan kvinnor ska spacklas å dånas på en evighet..

            Är väl inte så anmärkningsvärt. Är väl Ingela nyhet att kvinnor och män stylar sig på olika sätt

    I veckan så va min arbetsdag mellan 9-16.30
    Hade en 90 minuters lunch. Men var ändå helt slut när jag kom hem. Jag var som en blöt fläck.
    Varför?
    För att från dess att jag kom till jobbet fram till lunch satt jag i ett enda långmöte. Det mötet fortsatte under lunchen.
    När jag kom tillbaka från lunchen avlöste mötena efter varandra och jag kom till och med in sent till de tre sista mötena.
    Även fast jag inte gjorde alls mycket den dagen så var jag ändå helt slut.
    Det tar så djävulskt mycket energi att jobba med huvudet istället för med kroppen. Och dessutom att sitta på möten där man måste prestera hela tiden.
    Jag tror inte att folk förstår hur utdränerande det är!

      Verkligen! Så utmattande!

    Ser ut lite som de flesta ”influensers” späckade scheman ? Framförallt Kissies. Såg att någon skrivit till henne ”vem bryr sig” Och ja lite så ja? Och hon blev ju kränkt i vanlig ordning. Bara ta det med en klackspark och gå leendes vidare i livet tänker jag.

    Alla jobb är olika dränerande på olika sätt kanske. Jag är lucky one, som kommer till jobbet på lätta fötter nästan varje dag och ser fram emot dagen. Stämplar in runt 7, går hem runt 16 30. Lunchrasten får jag sällan utnyttja utan lägger 30 min på flexkontot. Jag träffar elever i åk F-9 hela dagarna och har världens roligaste jobb.

      Mitt jobb är inte ett dugg dränerande faktiskt.

    Stackars lilla rika flicka ?

      Förlåt men varför måste man tvunget bete sig sådär. Det var ju massor av saker hon skulle hinna med, så varför har du behov att förminska henne för att hon tyckte det var en späckad dag?

      Nu har hon ju jobbat fram sin rikedom själv, så tycker knappast sånna kommentarer är relevanta?

    Tycker absolut att det där är en energikrävande dag! Det är ansträngande att vara social/filma/leverera bra energi en hel dag. Det är en annan sak att sitta vid sitt skrivbord och jobba vid datorn en arbetsdag. Klart man blir trött av det också men för mig: ju mer sociala interaktioner desto tröttare blir man.

    Camilla Läckberg är väl absolut inte en influenser? Lever gott på sina böcker. Driftig affärskvinna. Miljonär x flera.

    Stackare som måste jobba en enda dag mellan kl. 9-16. Och sen allting annat också ju. Att hon behöver ligga sömnlös över hur hon ska ha råd med el-räkningen, maten, hur ska hon ha råd när maten och allting stiger, för att inte tala om julen som hon ska behöva grubbla över hur hon ska ha råd med den. Och sen behöver hon ju städa och sköta hemmet också för hon har ju nämligen ingen städerska och annan personal. Det är fruktansvärt och orättvist att vissa ska ha det så tufft.

      Åherregud.
      Hur kan man vara så arg på någon annan som har jobbat ihop sina egna pengar? Är det fel att hon har mer pengar än andra?
      Kanske ska vi införa kommunism så alla har det lika dåligt istället.
      Då behöver du inte må dåligt över att hon inte behöver grubbla över julen.

    Jag jobbar korta dagar, aldrig fem dagar i veckan och stressar aldrig. Man får göra så.

    Det är inte imponerade att ha fullt upp eller jobba 90 timmar i veckan. Ni får inget pris för att ni har mer späckad dag än Läckberg.

      Jag håller med. Men jäklar vad min mamma blir inringd på grund av brister på personer med hennes utbildning. Hon känner faktiskt lite att hon måste arbeta fullt och mer därtill.

    Känns som en rött light dag i jämförelse med de flesta!

      Jasså? Vad gör du själv på dagarna?

    Fast hon klagar väl inte? Att det är ett fullspäckat schema baserat på hur en pressdag brukar se ut är väl bara fakta, hon kanske tycker det är jättekul?

    Tycker Läckberg är en grymt duktig affärskvinna, men kan väl ändå då fnissa lite åt ”späckat schema”. Var verkligen inget ”hate” utan tycker Läckberg verkar ha självdistans och kan säkert själv se det lite komiska i det. Hon hade ju ett vanligt 8-17 jobb ett par år så hon har ju faktiskt ngt att jämföra med!

    Mitt ena pass på jobb börjar med att jag stiger upp kl fyra, och är på jobb vid sex, och slutar klockan 5. Andra passet är att jag går upp med barnen kl sex, är på jobb vid senast halv elva och jobbar till strax efter tjugoett. Och på jobb är det inte hår och smink, och jag har 45 minutrt lunch, där jag hest ska hinna handla oxå. Men, men…

      Får man verkligen jobba så mycket i Sverige?

        Oh yes. Det kringgås också hejvilt. Många branscher som har 10-12 timmars pass. Utan dygnsvila.

          Varför är det ingen medarbetare som anmäler?
          Eller åtminstone larmar

            Vissa vill jobba så för att vara lediga fler dagar, vissa har kanske inte alternativ och vissa blir utnyttjade.

    13:30-13:45 där känns det rejält jobbigt tycker jag hahaha

    Jag är glad om jag ens får ihop min 30 min lunchrast.
    Hade gärna haft smink o hårfix inräknat på min arbetstid också.

    Men visst det ligger mkt jobb bakom hennes böcker. Säkert jobbigt o stressigt allt det där. Betvivlar jag inte.

    Dick förundrad över att flera kändisar numera ska lägga upp sina fullspäckade scheman.
    Varför? För att bevisa något?

    Jag är Avis. Punkt.

    Jobbar 7-14. Sen rast 1 timma. Sen jobb 15-23. Sen jobb igen 7-17. Jobbar på ett äldreboende. Fullt upp hela tiden och inte direkt glamoröst. Ändå skulle jag inte vilja byta med Läckberg. Hennes jobb är krävande på ett annat sätt..

    Visst, vi alla har olika livserfarenheter och förutsättningar. En arbetsdag likt hennes kanske är utmattande nog för henne… men för mig som i år arbetat 200h övertid (på 10 månader) inom akut- och slutenvård, inte kunnat ta varken lunchrast eller paus för att kissa under de senaste åren. känns det här lite som ett hån. 12h-pass inom vården, med hög psykisk och fysisk arbetsbelastning där man ser människor dö och familjers sorg ska inte jämföras med en författares ”hektiska” dagar. Det kan vi väl alla konstatera?

    Håller med Marielle. Vi som jobbar i vården har ett schema så späckat att man knappt hinner andas…
    Jag gillar Camilla, tror att hennes liv innehåller en annan typ av stress och tänker att vi alla kämpar på olika sätt. Men någonstans finns en skillnad o att hon kan välja sin stress, vilket vi i vården inte kan. Så tänker jag. Fritt fram att gnälla på mig nu.

      Och som vanligt vinner sjukvården tävlingen i vem som jobbar hårdast och flest timmar. Medalj till er!!

        En annan vårdarbetare här:

        Att i såna här diskussioner ta upp vilka (sjuka) arbetstider/arbetsbelastning många av oss i vården har, är ju ett sätt att belysa hur trasig vårdsystemet är, för att i förlängningen få till politisk förändring !

        Så jävla drygt att avfärda utarbetade vårdarbetare som ”gnälliga” eller snacka om ”martyrskap”. Visa lite respekt för människor som gör ett helt livsnödvändigt samhällsarbete, tack.

      Här kommer gnäll! Jag jobbar också inom vården så jag vet precis hur det kan vara men måste alla göra sig till såna martyrer? Herregud det är ingen tävling och ingenting blir bättre av ”men JAG som jobbar inom vården har det ännu värre än dig buhu så synd om mig!” För det är precis så sådana här kommentarer framstår.

      Vi i vården kan visst välja stress. Byt arbetsgivare. Vet många inom vården som ej stressar på sitt jobb men ska du jobba inom akutsjukvård på ett sjukhus, ja då kommer det vara stressig det ingår liksom lite i jobbet. Sen är jag självklart all for att vi behöver högre löner, bättre arbetsvillkor, fler vårdplatser osv men det är inte såhär de problemen löser sig

      Jobbar också inom vården, på en barnonkologisk avdelning, ngt som anses vara och är väldigt tungt, MEN förstår verkligen inte detta ständiga behov att behöva kommentera hur jobbigt det är så fort någon annan tkr att deras jobb också är tungt? Vi ponerar att vården alltid är jobbigast och mest orättvist, det betyder väl inte att inte andra också kan tycka att sina jobb är tunga och hektiska? Det ena utesluter inte det andra. Samt varför ska man ta åt sig personligt? Att Camilla tkr att detta var en hektisk dag har ju inget med dig att göra? Hon är ju berättigad till sina känslor.
      Ska ingen annan få tycka att jobbet är tungt ibland ifall de inte jobbar inom vården? Ifall en partner eller en kompis behöver ventilera med er om att de haft en jobbig arbetsdag men de arbetar inte inom vården, svarar du dem med samma sätt?

    Jag har ett jobb nu där mina dagar kan vara fullspäckade med möten. Jag gör inga intervjuer och har inte ”press”-dagar som denna men kan ändå relatera till att det är krävande. Varje nytt moment kräver viss omställning. Man får byta headspace, läsa av nya/andra människor och ställa om i sina arbetsuppgifter snabbt. Har man dessutom inte tid mellan så är det energikrävande absolut, man får maxa för att prestera så som det krävs av en. Så visst är Camillas dag fullspäckad, en sådan dag på 6h kan nog kräva mer än en 10h arbetsdag när hon sitter och kan skriva utan avbrott och en sinnesstämning i högsta beredskap.

    Åhhh! Vi jämför!
    05.15, snoozar/kliver upp
    05.30 väcker barn
    05.40 påminner barn igen om att de måste vakna.
    05.50 samma
    06.00 barnen öppnar ögonen
    06.10 zombies kliver upp
    06.30 de ska vara ”klara” och påklädda, frukost.
    07.00 nu åker vi!
    07.10 nu är vi seeena!
    07.11 rusar
    07.13 i brumbilen
    07.30 på jobbet… ?

      Ibland har man faktiskt vissa val i livet. Byt till ett annat jobb där du inte behöver vara på plats 7.30.

      Sådär ser det ju ut för alla familjer med mindre barn.
      Ska du jämföra något så jämför med vad du behöver göra på jobbet

        Jag har också småbarn och jobbar heltid. Behöver dock inte väcka barnen vid 5…Trött bara på allt gnäll och tävlan om vem som har det värst. Som sagt, vissa saker i livet kan man påverka.

    Hennes schema var fullt, inget snack om saken. Sen kanske det inte var fysiskt jobbigt jobbigt det hon fyllde sin dag, eller 12 timmar lång, utan psykiskt jobbig/stressig/full. Att ge intervjuer eller att göra inspelningar tar oerhört mycket energi och kräver 100 % närvaro under hela tiden, så självklart är det en jobbig dag att ha ett sådant schema. Oj vad många statusuppdateringar jag har läst genom åren både på Fb och på instagram om fullplanerade dagar från både vänner men även okända ”vanliga” arbetare ( om det nu är ok att kalla oss icke kända/flunsor mm som vanliga ) men då utifrån deras livssituation och yrken. Så att Läckberg har gjort det hon också, ja det är väl bara helt normalt och vanligt kan jag tycka. Vill nu bara förtydliga att jag INTE är Läckberg, så är den saken ur världen på en gång 🙂

      Ditt nick är inte sant?

    Det där skulle jag absolut kategorisera som ett fullspäckat schema. Det är nog mer energikrävande än vad man tror. Däremot Julia Franzéns ”to do lists” är ren komik.  

      Ja men hon borde ju bli komiker. Där kan vi snacka världsfrånvänd

    Herregud, späckat schema? Ett hån mot alla helt vanligt arbetande sjuksköterskor, barnmorskor, lärare eller dagispersonal som har ett gäng egna barn som ska hämtas och lämnas varje dag. Det ska handlas och fixad mat till dem mm.Dit kommer det verkligen ingen och knackar på på morgonen för att fixa hår och ansikte. En del är bra världsfrånvända när dom tror att dom har mycket att göra?

      Men herregud. Ett hån? Varför ska du jämföra dittschema med hennes, hon utgick väl från sig själv och sina dagar. Och isåfall är inte era jobb speciellt krävande ifall man jämför med hur många sliter och blir utnyttjade utomlands på klädfabriker osv.

    Vad jobbar alla i detta kommentarsfält med som tycker att läckbergs schema är fullspäckat?? Jag själv är socionom och tycker absolut att det är världsfrånvänt att tycka att det där är ”fullt upp”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.