Fyra frågor till Friberg

Hanna Friberg har haft frågestund på Instastory och jag har valt ut fyra av dem till det här inlägget.

Hanna och Klara Elvgren är i Dubai på semester, och tydligen har Hanna valt att åka lite mer ekonomiskt, medan Klara valde att uppgradera sin biljett för att kunna flyga business. 
Hanna skriver att hon sällan tycker att det är värt pengarna att uppgradera, men också att det var som en dröm, den gången hon faktiskt flög business.
En slagning på Emerates hemsida säger att en plats i ”economy” kostar 8 273 kr medan ”business” kostar 42 440 kr. (för en resa 18/11-25/11) En uppgradering kan gå till på flera olika vis, men om man köper en biljett direkt från hemsidan så är detta priserna.

Hanna tar Filippa Torero i försvar och skriver att hon ”kräks på människor som ska göra content och tycka och tänka kring det som hänt Filippa”. Du kan läsa mer om vad som hänt här.
Vissa av er har spekulerat kring om kritiken riktas mot Hannas kompis Tully Yayik och Nicole Falciani, som pratat om Filippa i sin podd ”Nej, men ärligt” men Hanna specificerar inte sin kritik mer än så här.
Tully och Nicole ska ha varit ganska hånfulla mot Filippa och faktumet att hon inte vetat att hon var gravid förrän i vecka 24. Avsnittet har sedan dess klippts om, och mycket av det som sas om Filippa är borta.

I de här två bilderna pratar Hanna om otrohet och hur man slutar vara arg på sin partner. Hon tar även upp hur man kan göra om man varit den som varit otrogen i relationen.

96 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tycker det är skönt att två människor som ändå är ”vän” med Tully, tar avstånd från deras uttalande ang Filippas graviditet.

    Samt så säger detta extremt mycket om både Tully och Nicole. Nicole verkar fett oskön, alltid varit något som skavt.

      Jag gillade Nicole innan men har en helt annan bild av henne nu efter hennes uttalande. Har så svårt att förstå hur man kan vara så empatilös mot någon som uppenbarligen inte alls mår bra och är i en hemsk situation, speciellt inte när man själv är gravid dessutom. Så hemskt att förlöjliga och göra smaskigt podd innehåll av en annan persons situation. Känns verkligen som att sparka neråt.

        Men just att de snackar om att hon borde vetat? Att hon borde haft koll?
        Liksom tror Filippa mer än gärna hade vetat. Med tanke på hur hon mår och hur hon berättar det. Så hon kunnat ta ett eget beslut om detta.
        Så jävla vidrigt uttalande.

          Men verkligen! Så världsfrånvänt! Vill minnas att dom också drog till med nåt i stil med – när jag va 24v gravid så hade jag aldrig kunnat missa det.

          I vilken värld gör man något annat än stötta Filippa?

          Har även alltid haft svårt för Nicoles vibbar och attityd, jag tycker hon kan ha lite mobbarfasoner och vara en besserwisser.

            Har inte hört men det låter vidrigt. Jag är i vecka 25 och kan meddela att hade jag inte tagit ett graviditetstest och nu fått mage senaste veckorna hade jag kanske inte heller vetat. Allas graviditeter är olika, och jag har mått typ precis som vanligt utan illamående. Tänker också på ansvaret man redan känner och har sådan sympati för Filippa som inte fick välja själv.

              Precis!

              När jag var i vecka 25 fick jag kommentaren; ”Va? Men du är ju så liten?! Men du har känt den röra på sig va?”
              Hade precis börjat få en antydan till mage och hade det inte varit för att jag aktivt försökt skaffa barn så hade jag lätt kunnat gå utan att veta.. De få ”symtom” jag upplevt har kunnat förklaras med vad som helst annat, men brukar se mig som symtomfri eftersom det varit så milt allting.

          Ja alltså är väl allmänt känt att alla graviditeter är olika, det borde man ha koll på om man ändå själv är gravid/har barn som Nicole och tully. På vissa syns det ju verkligen inte och alla har ju inte lika tydliga symtom heller. Så tycker att hon ”borde inte ha vetat” är så irrelevant. Bara för att era graviditeter kanske var jättetydliga är inte allas så.

            Dessutom en sak om man försökt bli gravid och bara väntar på symptom eller att gå testa dig. Tror man att man skyddat sig ordentligt så är man ej uppmärksam på samma saker

            Precis. Känner en person som hade helt platt mage i 9:e månaden. Helt sjukt men sant.

              Min moster syntes det inte alls pa forran hon var nastan fullgangen och da fick magen bara ett latt litet put, trots att hon var smal. Hon gick upp fran 25″ i jeans till att anvanda ett par i 28″. Hon hade inte berattat nagot for sina kollegor (eftersom hon var 40+ och nybliven singel) och dom blev helt chockade nar hon sa ”Nu gar jag pa mammaledigt, vi ses igen nasta ar!”

      Tycker hennes besatthet av Eric säger allt.

        Är hon det i podden alltså?

        Haha ja! Att hon alldeles nyss la upp ett inlägg där hon skulle hylla sin pojkvän och även pappa till hennes barn, och inleder med att nämna sitt ex…? Så otroligt märkligt, förstår inte hur hennes nya orkar med när hon aldrig kan släppa Eric.

      Vem är den andra personen utöver Hanna?

        Ah sorry!!
        Klara, som Hanna reser med. Tanbyklara/klara Elvgren

      Vem är den andra personen som tagit avstånd?

        Klara

      Jag har fått en heeeelt annan bild av Nicole efter detta.

    Ah skulle gärna vara en (rik) person som unnade sig business eller till och med first class, men jag är för kronisk snål för sånt ? även om jag tjänade det fyrdubbla vad jag gör nu hade jag nog inte gjort det, har så svårt att motivera det för mig själv (när det finns så mycket annat kul man kan köpa).

      Hon har dock rätt i att de ”vanliga” Emirates-platserna är riktigt bra de med. Sköna stolar (jämfört med typ Norwegian) och väldigt bra service generellt.

      Varför vill du vara en rik person som unnar sig något som du inte tycker är värt om du ens hade råd?

        Det är väl något personen känner att den skulle uppskatta i stunden, men inte skulle kunna rättfärdiga ens om den hade mycket pengar. 🙂

      Jag blev uppgraderad till business en gang pa en langflygning pa 11 timmar (overbokat plan och frequent flyer miles) och det var SA najs sa jag tankte ”Hadanefter blir det bara business alltsa!”, sen insag jag hur sjukt dyra biljetterna var nar jag bokade nasta gang och tankte att ekonomiklass ar inte sa dumt anda..

    Vad var det Tully och Nicole sa ??

      Lite sammanfattning:

      N började med att hånskratta åt Filippas situation och när T säger att hon inte hört något om detta så skrattar N och säger ”Omg, you are in for a treat!” Som att Filippas situation är ”en smaskig nyhet”, som de två kan göra ”bra content” på i sin pod. Vidrigt.

      Sedan fortsatte N att håna Filippa för att hon inte vetat om sin graviditet tidigare än vecka 24. N säger något i stil med ”Förlåt, men man märker väl att man är gravid?! Man får ju symtom! Jag hade massa symtom tidigt!” Typ som att bara för att HON fick mage och gravidsymtom tidigt så borde alla få det, väldigt världsfrånvänt uttalande.

      Det värsta är i slutet på avsnittet när T säger ”Om man inte vet att man är gravid förens vecka 24 då borde man inte få rösta” Typ som att Filippa borde omyndigförklaras för att hon missat sin graviditet. Och ännu värre är att T till och med säger att hon inte ens sätt videon där Filippa sårbart berättar om sin graviditet och IBS, att hon tagit test, att hon varit hos läkare och alla har missat. Ändå sitter T och lägger skuld på Filippa och säger ”Stackars barn!”.
      Alltså man finner inga ord. Så otroligt elakt!

        Det tog mycket mod för Filippa att berätta det här.

        Personer som N och T är hemska. Klarar inte av människor som försöker skämma ut någon som öppnar upp om något svårt. Faktumet att Filippa öppnar upp på det här sättet kan hjälpa många, men N och T gör det svårare för andra att våga ta hjälp.

        Det jävliga är att N och T inte kommer lära sig någonting antagligen och bara försvara sig. Usch.

        Och hur hon också säger, ”neeej men asså jag köper inte det här, jag tror det är ett PR trick. Jag tycker inte detta är okej”. Nicole garvar under tiden, Tully fortsätter och säger ”hellre 10 margaux filmer än det här”, och hon ska sätta ett barn till världen, stackars det här barnet och det här är inte okej. Hon fortsätter prata om hur ansvarslöst det är och avslutar med att säga: DET ÄR INTE OKEJ FILIPPA.”

          Hur kan man tro att det på något sätt är tills ens fördel att låta 1000-tals människor höra hur otroligt osympatisk man är?

          Så sjukt! Vad tänkte de egentligen? Ingen gillar översittare som hånar en ensam tjej offentligt.

          Kräks verkligen på det här beteendet och så dom uttalar sig. Kanske låter grovt men jag blir genuint ledsen hur dom pratar om henne.

        Men fy f*n!! Är de vänner också eller? Eller är det mer att de ville berätta detaljer om en annan influenser?

        Fy fan så vidrigt att sitta och prata så! Har de två människorna inget vett innanför pannbenet?!

          Har alltid tänkt på hur osympatiska Tully och Nicole är. Dom verkar även bittra. Slutade lyssna på deras podd tidigt, den är värdelös.

        Men herregud. Det är massvis med kvinnor som missat sina graviditeter. Dessa kan ha haft blödningar som kan misstas som mens. Dom har fått negativa tester, ingen mage eller symptom överhuvudtaget. Vissa har t.om åkt in på förlossningen redo att föda utan att veta. Kanske är dom som inte borde få rösta om man inte ens har koll på kvinnokroppen? ? Det skrivs ganska ofta om detta i tidningarna.

          Tror du dom läser tidningar hahahahahaha.

        Dom där två bevisar bara hur sjukt ointelligenta dom är. Dom skämmer verkligen ut sig.

    Har lite svårt att förstå hur Klara resonerar.. I somras var hon inneboende hos olika kompisar och en följare då hennes lägenhet renoverades och klagade i videor om hur hon la alla pengar på renovering, att hon var hemlös osv. I nästa sekund spontanköper hon en ny Chanelväska, flyger business osv. Vet inte om hon bara är otroligt spontan eller hur det går ihop??

      Hon hade en lägenhet hon hyrde i andrahand. Men av olika anledningar eller tror den skulle säljas eller om personen som hon hyrde av, behövde lägenheten själv. Så fick Klara flytta ut. Sen var hon ju borta en hel del, till och från. Så tror bara hon inte kände för att leta efter en ny?

      Dock inget jag skulle föredra. För fy satan att inte ha ett hem.

      Klara gillar att parasitera på sina rika ”kompisar”. Hon blir bästis med alla som kan erbjuda gratis mat och husrum. Blir ju pengar över när man snyltar och låter andra betala för ens boende.

    Det mest chockerande jag sett var Hannas senaste story om att dom nu byter rum för tredje gången i Dubai, nu pågrund av att det spökar i rummet.

    Snart skämtar dom väl om klara/Karen ? Stackars all service personal som råkar i vägen för det ?

    tuva och skarsgård verkar ha fått sin bebis! finns massa bilder där hon kör vagnen och han håller en bebis, varför skulle dom göra det om det inte är deras barn ?

      Så störande när de försöker dölja något och låtsas som ingenting haha. Har aldrig gillat henne dock men kul för Alex!

        Jag hänger inte med, försöker de dölja det?

          Ja de har vägrat bekräfta att de har ett förhållande eller att han skulle vara pappan till hennes barn

            De tycker väl bara att det inte är något som någon har att göra med.

            Skillnad på att dölja och att inte vilja prata offentligt om något.

        Har du hört talas om privatliv?

          Jag har träffat Novotny vid några tillfällen och kan med lätthet säga att hon är en av de trevligaste men samtidigt har väldigt hög integritet. Väldigt cool och privatobrydd kvinna. Hon borde vara en förebild för andra i branschen. Eller för oss alla, faktiskt host host re den däruppe som kommenterar ”så störande att de försöker dölja etc” Rör inte Novotny, säger jag. Skitbra typ.

          Finns inget privatliv när du är känd. Borde de veta

            De höll ju ändå relationen borta från radarn rätt länge. Och jo är man känd så får man alltid en viss uppmärksamhet, men det är ändå rätt många som man inte vet så mycket om privat och som håller sig borta från rampljuset rätt bra.

            Bevisligen gör det ju det. Ingen vet något om dom, annat än några foton som dom tagit.

        Inte kul för dem båda då eller?

        Konstigaste kommentaren. Dom är SKÅDESPELARE och inte några influensers som får betalat för att lägga ut hela sina liv till allmän beskådan!

          Nä men båda två har ju tidigare delat lite ur sitt liv i intervjuer osv.

            Och kanske upplevt den negativa sidan om man delar för mycket?

      Så roligt att de fått bebis! Är det hans första barn och hennes andra väl?

        Hans första

      Helt missat att Tuva var ihop med Alexander, än mibdre att hon var gravid. Tuva är min girlcrush!!

      Det förstod man ju men så kul ändå att få det bekräftat.

      Hon blev säkert gravid när Alexander hade biffat upp sig för vikingrollen haha

        Bor de i Sverige?

          De bor säkert både i USA och i Sverige. Bilderna nu senast är från USA.

      Vart finns dessa bilder?? Mvh Alexander Skarsgård 4-ever ?

        googla alexander skarsgård baby typ så finns det massa artiklar på tex dailymail!

    Mådde på riktigt dåligt av att höra deras avsnitt, satt och gapade rätt ut när jag hörde hur de pratade helt vilt om henne. Fruktansvärt hur empatilös och hemsk man kan vara? Jag förstår inte, stackars Filippa, måste vara så jävlaaa sårande att få höra detta när hon så modigt och öppet pratat om sin situation och hur hon mår. Jag hade DÖTT om detta som hänt Filippa hade hänt mig, ens värld bara kastas om på en dag. Hur F*N kan man som kvinna prata som Tully och Nicole gör? Jag förstår inte

    De har också klippt bort allt dåligt som de sagt nu! Så nu finns det inte kvar att lyssna på:)))

      Hoppas de skäms.

    Det T och N sa om Filippa är nog bland det elakaste och värsta jag hört i podd-sammanhang! Huur kan man hånskratta, lägga skuld på henne och säga ”stackars barn!”?! Nej fy, kommer aldrig vilja lyssna på deras pod igen.
    Så bra att influensers som Hanna och Klara visar att de tar avstånd från utlåtandet.

      Samma, helt fruktansvärt. Att de inte skäms över hur de skuldbelägger henne för detta? Får ont i hjärtat för Filippas skull

      Jag hörde inte ens den första versionen, där de ska ha sagt ”stackars barn” och liknande, men den redigerade versionen räckte för att jag skulle bli helt chockad över mänskligheten. Håller med dig, så elakt och lågt! Blir så illa till mods över hur elaka människor det finns, som sitter och skrattar åt någon som mår dåligt.

      Tycker många här inne går hårt på Nicole. Den som sa något sjukt var ju Tully?? och inte Nicole. N säger ju dessutom att hon tycker synd om Filippa. Och i den oklippta versionen så säger hon också att hon tycker T är för hård mot Filippa. Så ge skit till tully isåfall.

        Håller helt med dig. Jag hörde den första versionen och T är verkligen mer elak och hård än N. Varför får N mer skit av T? Det förstår jag inte.

          Jag, som bara hörde den redigerade versionen, uppfattade det som att det var N som skrattade mest osv. När jag läser här bland kommentarerna förstår jag dock att T var mer drivande i mobbningen.

        Då kunde Nicole satt stopp för att det avsnittet sändes. Nicole ska ha lika mycket kritik. Det är lika illa att inte säga ifrån eller låta något sånt här gå emotsagt eller ens sändas

        Och sen skrattar hon?

      Usch så elakt. Vidrigt beteende av Nicole också som fortfarande skriver om sitt ex och hur dum han har varit mot henne. ? Eric betedde sig dåligt absolut men hon verkar ju inte ha gått vidare för 5 öre.

        Men snälla, betedde han sig dåligt för att han gjorde slut? Man har rätt att ångra sig innan bröllopet.

    Någonstans tycker jag lite synd om Hanna. Hon har kämpat år ut och år in, men har inte kommit så långt?

      Vad saknar hon menar du eller borde haft för att passa in i din mall över hur långt man ska kommit som 28åring?

      Inte kommit så långt? Hon är ganska känd och verkar ha det ganska gott ställt iaf, hon verkar leva gott.

        Ahh, det är vad man behöver när man är 28 år? Kändisskap och pengar? Tror att du inte riktigt förstår vad som behövs i livet.

          Utveckla gärna, vad tycker DU behövs i Hannas liv?

    Kollade på Hannas videos men blir inte klok på hennes överläpp. Är den sådär naturlig? ?

      Vad tror du?

        Ja??

      Har för mig att hon sagt någon gång att hon testade fillers för länge sen men att det troligtvis inte var vanlig fillers och därför har det ej försvunnit.

        Fillers försvinner inte.

          jo

            Nä nya studier visar att det mesta av fillers bara plattas till och flyter ut. Mycket liten del av massan försvinner.

            Nej fillers försvinner inte. Det vandrar och lägger sig i delar av ansiktet. Kroppen kan inte bryta ner ämnet.

    Klara tjänar väl mycket nu som programledare så hon kan väl därför flyga lyxigt, eller blir det inget med det tv-programmet eller, eller när ska det visas, någon som vet?

    Jag har en studiekamrat som insåg att hon var gravid när hon åkte till sjukhuset för magsmärtor och läkaren sa att det var dags att föda, barn nr.2 upptäckte de i 7e månaden. Så ja, tro det eller ej, alla graviditeter är olika!

      Har också en bekant som upptäckte det i sjunde månaden… Tror inte det är så ovanligt som man kan tro… Alltså menar inte att det är vanligt men det är inte chockerande.

      Hon levde på som vanligt och hade ”mens”… Men sen så!

        Jag är väldigt nyfiken på det här. Jag fattar att alla inte har symptom som illamående etc, men har deras bebisar inte sparkat? Känns som att det är svårt att missta det för tarmrörelser.

          Om man har svår IBS kan det kännas likadant ja

          Vissa känner inte av så mycket /så starka fosterrörelser. Under båda mina graviditeter har jag haft problem med att jag inte känt speciellt mycket fosterrörelser, kunnat gå flera dagar utan att jag känt minsta lilla, även i slutet av graviditeterna. Enligt barnmorskorna/läkarna beror det på hur moderkakan är placerad. Fick åka in till förlossningen så många gånger pga oro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.