legal@pontusrasmusson.se

”Vi”? ”Jag och min klient”? 
Exakt vad består den här ”legala instansen” av?
Pontus mamma, en alternativ personlighet och dammråttorna under sängen?
I mina ögon ger en ny emailadress inte mer pondus än ett luftslott, men jag kan ha fel.

Så, men det sagt så har jag några nya kontaktvägar till mig as of today.
Från och med i dag når ni mig på:

statsministern@bloggbevakning.se
britneyspears@bloggbevakning.se
queenoffuckingeverything@bloggbevakning.se
tumvantar@bloggbevakning.se
systrarnafransson@bloggbevakning.se

Men seriöst, Pontus?
Hur många spadar ska du slita ut?

79 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tror ni att Rasmus har någon slags störning? Killen är ju inte normal, men kan man verkligen vara ”normalbegåvad” och inte inse hur sjukt hans beteende är?

   Störning vet jag inte, men han är nog absolut ”under genomsnittet” så att säga när det gäller begåvning. Sen är han också inskränkt och isolerad, och även under press då han försörjer sina föräldrar. Så flera olyckliga omständigheter som givit oss denna man.

    Vad får dig att tro att han är underbegåvad? Jag tror att han bara lever ett för isolerat liv för att förstå att alla inte är som han, hans mamma och pappa. De sitter hemma och försöker tänka sig fram till hur de ska få stopp på ”drevet” och utgår från sig själva hela tiden. Igår försökte han klappa sig själv på axeln genom att lägga upp en länk till en artikel där en expert uttalar att Pontus grooming inte bryter mot någon lag eftersom den inte är riktad till ett specifikt barn. Han verkar inte inse att en stor del av befolkningen tycker att det är problematiskt, fel och jävligt äckligt även om det inte är ett brott i sig. Jag tror att det handlar om att han levt hela sitt liv isolerad med sin mamma och pappa och bara fått ta del av deras åsikter och insikter. Han får aldrig se myntet från den andra sidan och förstår då heller inte vad han gör för fel.

     Att ligga under genomsnittet är inte detsamma som att vara underbegåvad, vill jag bara inflika.

     Genomsnittet vad gäller IQ i Sverige är runt 105 ungefär, men för att vara underbegåvad ska man ligga på runt 70 eller lägre. Att ha svårt för logiska resonemang och dylikt är ju dock en indikator på att individen kanske inte besitter ett alltför starkt begåvningskapital. ?

     Föräldrar som isolerat honom, samt lärare som sett hans smörande som begåvning och därför blåst upp hans självbild. Tycker det är supertydligt när han tror att sån här låtsas-juridiska ska lura någon, för mig är det ett tecken på någon som tror sig vara mycket smartare än vad han är. Jag tror att han lyckades få höga betyg genom att 1) plugga som en galning, 2) ”trixa” som jag minns flera gjorde, sjukskriva sig provdagar så de kan få hints om vad som kommer, prata upp betyg med läraren, sköta sig på lektionerna så lärarna har ett gott öga till honom etc. och 3) Gå estet – som ju är en av de lättare (lättaste?) gymnasieinriktningarna.

     Att plugga hårt är hur man än vrider på det inget ”fel” såklart, men om du inte gör något annat under gymnasiet än att plugga och spendera tid med dina föräldrar ska du vara bra underbegåvad för att inte få höga betyg.

     Jag tror inte han är underbegåvad som i ”intellektuell funktionsnedsättning” men jag tycker absolut han ger ett intryck av att vara en som inte förstår saker särskilt bra eller snabbt – intervjun visar det ju tydligt i hur han tar tid att formulera sig och ändå trampar han på varenda mina han kan hitta. Så mycket tid han måste spendera på nätet och ändå har han inte lyckats skaffa sig en känsla av hur vissa av hans inlägg kommer tas emot, det är inte ett tecken på en smart individ.

    Vad är det med hans föräldrar?

     Han har inga vänner. Han umgås exklusivt med sina föräldrar, hela tiden, gör alla videor med dem och verkar knappt känna någon annan person övh. Har du lyssnat på Blenda-reportaget som finns på spotify? Hans mamma verkar inte särskilt intelligent men ska hoppa in och skrika och gorma i telefonen och Pontus bara backar när hon gör det.

      Umgås han bara m sina föräldrar!? Å de backar upp detta? Jag hade skämts ihjäl

   I SvDs dokumentär säger hans fd gymnasieklasskompis att han hade A i alla ämnen. Tänker spontant att det kanske inte är superenkelt om man har låg begåvning.

    Jag menade under genomsnittet, inte att han har en funktionsnedsättning. Finns nog många under snittet i intelligens som får bra betyg, dom måste bara plugga hårdare än andra. Vilket hans klasskompis sa att han gjorde. Vilket säkert bidragit ännu mer till hans isolering.

     Man ska nog ändå ha en genomsnittlig begåvning för att lyckas få A i allt… A är väl svårare att få än MVG var på den gamla goda tiden.

     Tror det är annat än just intelligensen som felar i hans fall.

      Han fick inte A i allt…

    Det stämmer inte. Han visade upp sina betyg i ett inlägg som Camilla skrev om här:
    https://nyheter24.se/bloggbevakning/2022/09/25/pontus-rasmusson-goes-rachel-green/

     Nä, stämmer inte men det är fortfarande höga betyg!

   Skulle isåfall säga att han skulle kunna vara särbegåvad absolut inte underbegåvad han har ju visat upp bilder på betyg från sin skolgång där han fått väldigt höga betyg något en underbegåvad inte skulle fått.

   Särbegåvning där emot har man väldigt högt iq presterar otroligt bra akademiskt men har svårigheter med det sociala och sociala koder.
   Lätt att sådant även faller mellan stolarna för att man får så bra resultat och klarar sig bra.

    Det där är långt ifrån vad man brukar anse att särskild begåvning är. Bara så ingen tror det.

    Högt IQ och att ha svårigheter med det sociala och sociala koder behöver absolut inte hänga ihop. Kanske snarare att det är jobbigt att vara social i vissa sammanhang för att man upplever att man inte får något intellektuellt utbyte, men det är ju en annan femma.

   Tror det med största sannolikhet har med hans dysfunktionella uppväxt att göra.
   Bortskämt ensambarn som förmodligen växt upp väldigt ensam utan riktiga vänner att socialisera och lära sig utav.
   Föräldrarna har säkerligen övergött hans ego under hans uppväxt med. Att han aldrig gör fel, hur intelligent och snygg han är.
   Förväntar mig en dokumentär på SVT om 10-15 år där han gråter ut och berättar om sin uppväxt.
   Tycker han är rätt intressant som fenomen. Hur man kan vara så verklighetsfrånvänd, inte förstå skillnaden mellan rätt och fel osv.
   Ser fram emot den kommande dokumentären.

  Usch den där grabben ger mig mer och mer rysningar. Fy ?

  Är han på riktigt eller ett konstprojekt?

   Tror inte han vet vad konstprojekt är så nu ger vi han inte idéer och bortförklaringar

  Det här var humor på hög nivå. Språket alltså. Verkligen juristsvenska.

   Same. Satte kaffet i halsen av garv av språket. ”Jätte bra jurist” Pontus mamma borde gå tillbaka till att leva på bidrag som dom alltid gjort, sann definition av WT

    Varför jobbar inte hans föräldrar?

    Jag har inte lust att bidra till deras leverne, så dom kan faktiskt gå och skaffa sig riktiga jobb (det finns jobb som även lågbegåvade klarar av).

  [Borttagen kommentar]

   Han verkar ju dock ha fått högsta betyg i skolan, så kanske inte just där skon klämmer…

    Han gick ett popstargymnasium startat av Andreas Carlsson och det var inte riktigt så att han hade högsta betyg i fysik B, utan snarare i typ… ljud och ljus, musiklära och sång. Inget fel med det, meritpoäng är alltid bra att ha men kan vi snälla sluta låtsas som att Pontus har gått något elitgymnasium och nu är redo för juristlinjen? Dessutom, askonstigt att som 24-åring skryta om sina gymnasiebetyg???

    Tror dock inte att hans beteende är något medfött, utan handlar nog mer om hans miljö. Väldigt isolerad, föräldrarna som enda vänner, verkar ha missat en del av det ”normala” som folk i hans ålder gjort. Flytta hemifrån, vara ihop med någon (Obs! JÄMNÅRIG!!!), festa, ta eget ansvar… Oklart hur det kommer gå för honom i framtiden för han verkar faktiskt inte fatta hur han uppfattas. Mycket konstigt.

     Ja! Han la upp en bild på sina gymnasiebetyg och det var mest olika mediaämnen. Kul för honom att ha höga betyg i det, men knappast något bevis på hög intelligens. Väldigt pinsamt att skryta om sina gymnasiebetyg som vuxen!

    Fast jo, om gymnasiet är högsta avslutade utbildning är man obildad. Speciellt när man dessutom inte skaffat sig livserfarenhet som jobb, eget boende, arbete utomlands osv ger.

     Jag hann endast gå sex månader på gymnasiet innan jag valde att hoppade av. Har inte gått några utbildningar över huvudtaget efter det. Idag, 7 år senare, är jag kontorschef på ett företag med 700+ anställda där engelska är organisationens första alternativ av språk. Känner mig allt annat än obildad faktiskt…

      Men då har du troligtvis skaffat dig livserfarenhet och kunskap på ett annat sätt? Tror inte att du bodde hemma hos dina föräldrar som betedde sig som Pontus föräldrar och trodde du var en superstjärna när du satt i ditt barndomsrum.
      Om du läser kommentaren du svarade på så ansåg ts att man var obildad om man endast gått gymnasiet och inte skaffat sig livserfarenhet på annat sätt.

      Du inser väl att du är ett undantag och inte särskilt representativ för gruppen? Får alltid känslan av folk som ska in och använda sig själva som exempel på att de faktiskt inte är något som är typiskt för gruppen de tillhör (obildade i detta fall pga avsaknad av utbildning) snarare visar på ett slags komplex för det de saknar. Hade man inte haft det komplexet, så rimligen borde man ju förstå att man själv är ett undantag och därför är inte påståendet applicerbart på en själv och känna sig trygg i det och okej med det.

       Eller så har det helt enkelt att göra med att man är trött på ovan resonemang. Otroligt trött på att behöva förklara att man kommit någonstans i livet utan att behöva dras med studieskulder. I generell mening antar oftast människor att man är som Pontus (eller ännu värre) bara för att man inte dras med studieskulder. Precis som kommentaren nedanför lyder, ”Du inser väl att du är ett undantag och inte speciellt representativ för gruppen”… EXAKT det tankesättet är så jävla tröttsamt. Outbildad och obildad är inte samma sak.

      Men det är du.

     Förlåt känner att jag behöver flika in här. Stor skillnad på att vara obildad och outbildad. I det här fallet menar du nog outbildad (även om han framstår som tämligen obildad också.)

   Det är ingen tvekan om att Pontus kommer att söka sig till yrken där han får arbeta med barn i framtiden. På äldre dar kommer han att bli en präst i den katolska kyrkan. ?

    Varför använder du det smeknamn som du gör?
    Ärlig fråga

    Fy fan vilken sunkig kommentar. Usch vad elakt sagt,

  Snacka om patetiskt försök att skrämma kritiker till tystnad. Ren skrämseltaktik, om än inte särskilt välutförd.

  Jag förstår iofs om de vill koppla in advokat om de känner att de har ett mål att vinna. Sen om de gjort det redan eller bara vill samla på sig en massa bevis innan de går vidare är en annan sak.
  Som verkar ju inte fatta varför drever mot dem går, så de tycker nog mest att de försöker göra det rätta…

   Tycker inte heller att det är konstigt atr koppla in en advokat om man upplever sig utsatt för förtal. Det för väl typ alla kändisar i den typen av situation.

   Men det här inlägget är ju skrivet för att skrämmas, sysslar seriösa jurister med sånt? Känns mer hemmasnickrat.

   ”Advokaten” här gör dock en massa grammatiska fel här… sådana fel som Pontus verkar göra när han försöker uttala sig ”smart”

   De har skapat en ny mailadress bara. Förstår om små barn går på det men ni vuxna som skriver ”förstår om de kopplat in en advokat”. Ni vet väl att det inte finns någon advokat utan är de själva som skriver? Så dumma får ni bara inte vara. Då ska ni omyndigförklaras.

    Medhåll!

  Eftersom han själv pratar om vad han gör kan det väl ändå aldrig bli förtal om folk pratar om det han själv sagt?

  Hade han bara skrivit ”jag och min jurist ser mycket allvarligt på detta” hade inlägget iallafall sett bättre ut….. än ”jag och min klient” utan signatur från ”jag” och en mailadress till Pontus.

  Det är väl även förtal när man sprider saker som en person faktiskt har gjort, märkligt att Pon… jag menar ”juristen” inte har koll på det 😉

  Det spelar ingen roll om han har bra betyg, man kan ha sjuka fantasier och utan sunt förnuft ändå. Förhoppningsvis kommer han att stoppas av polis eller annan myndighet innan han går för långt i verkligheten.

  ens & jag.. :’) ärligt Pontus. Sluta bara…

  OT men undrar varflr jag inte sett någon influencer prata om Balenciaga skandalen???

   Tycker att det är ironiskt att Kim K har uttalat sig med tanken på att hon tidigare har sexualiserat sin egen dotter.

   Vilken skandal!

   Vad är detta om?

    Balenciagas nya reklamkampanj inkluderade sexualiserade småbarn som håller i bdsm-klädda nallebjörnar, samt så fanns det bilder på dokument som handlar om barnporr

     Wtf??

      Kolla #balenciagagate på insta

       Eller läs nyheterna.

  Han gräver och gräver och gräver och fortsätter gräva en allt djupare grop som det blir allt svårare att ta sig upp från.

  Försöker han få det att se ut som att hans advokat skrivit inlägget åt honom? Lånade han ut mobilen eller fick advokaten hans inlogg?? Så genomskinligt att det är P som skrivit inlägget.

  ?????

  De vill väl inte bita den hand som ev kan föda dem i framtiden. Svenskarna verkar ju tycka att en shameless winehore (som gillar att måla pedo bilder i målarbok) är lämplig som sagoberättare på bibblan för småbarn. Så lite bdsm tillbehör med barn är ju gulligt. Tycker du inte det så är du rasist, nazist och terroist..,

  Ot: paow säger på snap att hon gjort 3 operationer. En näsa, en kropp och en bröst (?)

   Åh gud varför?! 🙁 Stackars tjej. Nu lär det ju bara gå utför.

    Hon sa bla att de två första näs operationerna inte var hela opereationer, och att deras nya kirurg är så himla bra! Nu har hon flyttat runt hela näsan. Kroppen oklart, men antar fettsugning och sprutat in någonstans.

  Jag gick in på hans insta och såg att många av hans unga fans i kommentarerna kallar honom ”pappa” eller ”daddy”. Är det någon som vet bakgrunden och om det är något han uppmuntrat till och på vilket sätt? Det finns inte ord för att beskriva hur illa till mods man blir av hans beteende.

   Va?!? Galet ju. Såg någon på ett annat forum länka till bilder på hans Instagram där han ”hånglar” med en docka. Så sjukt så sjukt.

   Han har uppmanat dom att kalla honom daddy

    Men hur tänker karln?!

    Men varför?!? Att inte han ifrågasattes gällande det?? Aldrig hört youtubers uttrycka att deras fans/följare ska kalla dem sånt?!

   Men Gud. Jag saknar ord.

  Man kan helt klart göra sig rolig över denna man och hans familj. Men samtidigt – det är så jävla skrämmande. Hur han agerar, vad det kan leda till, att föräldrar inte har mer koll över vad deras barn följer på nätet. Det känns liksom bäddat för en katastrof…

  Han är svår att hobbydiagnosticera. Begriper honom inte.

  Är det ens möjligt att anklaga någon för förtal när det sprids saker som man själv har sagt och gjort i tv och sociala medier? I så fall är den svenska förtalslagstiftningen sjukare än den redan visat sig vara. Men rimligtvis kan det ju inte vara så. Och dessutom är detta skrivet av Pontus själv #jagharlästjuridisköversiktskurspåhögskolansåjagärnästanadvokat. Har han redan betat av YouTubes juridikavdelning som han väl skulle läxa upp för avtalsbrott? Synd att familjen inte verkar ha någon som kan stoppa dem från att gräva sin grop djupare. Men så blir det väl när alla tre ska försörjas av ”barnet” i familjen.

   Nej. Medierna skriver om det han själv uttalat sig om och vad han blir anklagad för. De är dessutom skyddade av utgivningsbevis. Det skulle vara om någon pekar ut honom som pedofil rakt av, typ som Anitha Clemens.

  Therese Lindgren förkastade honom i sin senaste video, jag tycker det är väldigt bra att hon uttalar sig om hans beteende då hon når ut till många unga.

   Ojdå lär hon väl snart få DM från ”adovokaten” med en stämning för förtal ??

   Men är Thereses följare verkligen lika unga som de PR siktar på med sina prankvideos?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.