Inne och ute – år 2023

Reklam för Sanning & Konsekvens – det finns ett nytt poddavsnitt ute där poddar finns.
Happy Friday! 


Amilia Stapelfeldt har publicerat en inne och utelista för det kommande året.
Hennes sista punkt – som hon även triggervarnar för – är…
Kan ni gissa?
CHANEL!
Hon har kanske rätt?
Vad skulle i så fall komma på innelistan?
Flunsornas nya favorit – Hermes?

Vad tror vi mer kommer finnas med på influencers inne och utelista?
Inne: Kapselgraderoben. (men om man köper alla, helt nya kläder till sin kapselgarderob så är man på livets utelista. Livets, och Greta Thunbergs)
Jag tror även att folk kommer börja återanvända sina plagg, och då särskilt plagg de använt på exempelvis röda mattan – Ellegalan mm – men inte så mycket för att de vill värna om miljö utan mest för att de vill få uppmärksamhet för det.
Jag säger inte att det är negativt, jag säger bara att hållbarhet inte kommer vara det primära fokuset.

41 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Du glömde nämna om Chanel var med på inne- eller utelistan ?

      Ute. Tacka Pernilla och alla andra utan stil som har gått runt med dem.

        Ha,ha eller hur. ”You give Chanel a bad name” har aldrig passat bättre.

      Chanel kommer alltid vara inne.

        Chanel är för nyrika flunsor som tror de är coola när de egentligen är motsatsen

          Fast ute i stora världen så är Chanel tidlöst och bortom en inne och ute-lista. Bara i ankdammar utan inneboende stil så kan Chanel vara ute.

          Kenza har väl typ en Chanelväska i varje färg, inte sett henne använda en enda av dem på säkert 1-2 år… Saker och ting blir omodernt även i deras priviligierade värld ? vilket jag tycker är kul då de lagt hundra tusentals kronor på inköpen för att vara ”inne”. Tihi.

        Inte en chans!

      Chantel e bäst

    Du sa att du aldrig skulle ha reklam i dina inlägg ?

      Hon har sagt att hon inte ska ha betalda samarbeten. Men det där är ju reklam för podden hon själv är med i som hon valde att börja inlägget som egentligen handlar om något annat med, så det är ju inte riktigt samma sak.

        Reklam som reklam…

          Nej. Det är ju hennes egna podd, klart hon skriver ut när dom släpper nya avsnitt. Och hade den där boken hon skrev på blivit av så hade hon ju självklart tipsat om den också. Verkligen inget konstigt med det. Är inte i närheten av samma sak som att göra betalda samarbeten med andra influncers/företag.

    Balenciaga och centerpartiet kanske kan ta poänger från varandra på deras väg tillbaka?

      ironin i att prinsessan sofia var på Global Child Forum igår och då bar en väska från balenciaga. hon kan ju knappast ha missat nyheterna?! hon har aldrig balenciaga annars.

        Jag har flera väskor från Balenciaga. Gör det mig till en skurk?

          nej? men lite märkligt att ta med väskan till ett event för barns rättigheter när det tidigare i veckan kommit fram vad märket sysslar med i vissa kretsar där barn utsätts.

        Stil, klass och bildning är svårt att köpa för pengar. Även för en som har en hel stab bakom sig vars uppgift är att göra bristen på bildning och utbildning mindre uppenbar.

        Ja det är märkligt. Varför liksom? Ett företag som leker med pedofili? Nä fyfan, Balenciaga går fetbort.

      Centerpartiet kanske kan tipsa balenciaga om hur man tar sig igenom en peddofil-skandal ?

    Re balenciaga, läs aveshagen i svd. Fakta.

    Besviken att hon inte nämnde hur man skulle hantera klisterlapparna på Ittalaglasen….

      Min man klistrade den på sin Samsung och sade att han skaffat en iphone

      De ska BORT!!

        Det var en drift med vår WT-lista här på BB?

      Sitter med ett iittalaglas framför mig just nu. Har inte ens tänkt på klistermärket, det sitter där men ser bara dumt ut. Tar bort så fort glaset är tömt.?

    Spännande att se om MD är canceled for life nu. Skönt för Arnold i så fall

      Hon kan ta med sig Kaos-Katrin!

    Elsa Billgren körde kapselgarderob och köpta massa nya kläder ändå. Nästan imponerande hur hon ses lite som en hållbarhetsprofil. I själva verket konsumerar hon mer än många andra influencers. Även möbler hon ska ”för evigt” byts ut inom ett par månader. Tycker det är lite intressant

      Jag tror, (och detta är bara teorier jag har), att de som hela tiden påpekar hur de köper saker att ha i evighet, tex rättfärdigar snordyrt designköp med att de inte kommer behöva köpa ny väska el dyl på en eeevighet, (men likväl köper ny ”it väska” nästa månad..)klassisk, säger sig ha kapselgarderober osv, det är många av dessa människor som i själva verket är shopaholics och försöker gömma sig bakom att de köper kapselplagg, klassisk design, secondhand osv, men i själva verket konsumerar de långt mer än de flesta.

        Jag köper bara sådana plagg och jag konsumerar långt mindre än de flesta. Det absurda som hände när jag började handla dyra kläder mm. var att jag sparade pengar eftersom jag nästan aldrig måste köpa något nytt.

        Ser mina vänner fortfarande köpa skit och saker som är på rea hela tiden och ha kreditkortskulder och ingenting av värde hemma medan jag varje månad kan sätta ganska mycket in i fonder samtidigt som jag har ett sparkonto till nästa stora inköp.

        Life hack

          Själv handlar jag få designkläder, men är oerhört materialmedveten och kan därför ha plaggen i många år och konsumerar därmed även jag ganska lite, så det ena utesluter inte det andra. Problemet uppstår, som jag även påpekade, att många (ofta influencers)säger sig ha kapselgarderober och rättfärdigar sina inköp med att det är klassiker osv och det är ju bra, så långt, men de köper ju nytt ändå, varje månad och då faller ju liksom konceptet, att vara medveten konsument osv. Att ha kreditkortsskulder pga konsumtion av kläder & prylar låter helt galet i min värld, då har man nog shopaholics problematik.

        Och man slänger ju inte designerplagg, man säljer det vidare. Så det blir ingen slit- och slängkonsumtion utan en mer hållbar konsumtion

    Älskar inne- och utelistor. Min karl undrar vad fan jag tittar på.

    Nån mer som blivit blockad av GabJoss pga att man fråga om varför det jämt ekar i hennes stories? ?

      Ekar? Alltså ljudet?

    Suck. Vem bryr sig om vad Amilia tycker är ute eller inne.
    Såg henne på Big Brother för några år sedan. Inte speciellt trevlig person.

      Tycker dock hon har rätt med flera av sina spaningar.

    ”All Austrian fashionistas live their lives according to my in/out-list in the tv-show Funkyzeit”

    Är du och Amilia polare, Camilla? ?

    Det är väl ändå rätt vanligt att man inte äger kläderna som man bör på röda mattan utan att man lånar/hyr dem av stylist/företag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.