Caias ”rescue balm” to the rescue?

Caia Cosmetics har släppt en ny vinterkollektion av hudvård som fått namnet SOS.
Den är särskilt framtagen för vintertorr hud, och vem har inte drabbats av sådant någon gång?
På sitt personliga Instagramkonto har Bianca publicerat ett inlägg där hon gör reklam för kollektionens ”rescue balm” – som är en produkt för extra torra områden, som läppar, runt näsan mm.
Hon skriver även att hon fått fylligare, längre och friskare bryn och ögonfransar av den, men det tar jag med en nya salt om jag ska vara ärlig.
I believe it when I see it. 😉

Men…
Jag har beställt den och kommer ställa den mot en av mina absoluta favoriter, som även är lite av en budgetvara i sammanhanget – nämligen den här.
59 kr mot 235 kr.
Let’s get ready to rumble. 🙂

99 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Åh, den decubal salvan är den bästa som finns, går ingenstans utan den!

      Tycker du den bygger upp fukt över tid? Den är bra när man har den på sig men sen är läpparna lika torra som de alltid varit.

      Har typ 9 st hemma, må den aldrig försvinna ur sortimentet

      Finns inget som slår decubal

      Decubal innehåller Petrolatum, som anses cancerframkallande. Man vet såklart inte i vilken mängd det blir farligt, men värt att tänka på ett det står först på ingredienslistan.

        Är petrolatum även det som vaselin till stor del består av?

          Googlade nu, och ja det verkar så. Har det på mina läppar just nu 🙁

            Vaselin hjälper inte ett dugg för mej. ?

              Förstår inte heller grejen med att ha det på läpparna. En hinna av kladd bara. Tacka vet jag försvarets läppsalva.

                Kan rekommendera att lägga vaselin ovanpå salvan, man kan göra det i hela ansiktet också om man är torr. Kräm på och sen ett tunt lager vaselin till natten, det låser in fukt. Vaselin för sig självt gör inte så stor nytta då det inte går in i huden.

        Aquaphor av Eucerin är min favorit! Tror det är bra ingredienser.

          Blev nyfiken och kollade upp Aquaphor och första ingrediensen är paraffinum liquidum, det är ett annat ord för mineralolja (precis som petrolatum och vaselin) och utvinns ur råolja. Maria Åkerberg listar de olika benämningarna här:

          https://mariaakerberg.com/sv_SE/page/faq_ingredienser

        Oraffinerad mineralolja är cancerframkallande. Raffinerad mineralolja är det som används i hudvård.

      Decubal är tyvärr inte veganskt så det är alltid bra med fler alternativ som passar flera. Är helt frälst över Purple tree’s Miracle Balm, men det har tyvärr slutat säljas helt. Som tur är har jag några tuber på lager, men jag väntar med spänning på denna recension. Om det är bra slipper jag oroa mig över vad som händer när mina älskade tuber tar slut. Jättebra initiativ!

    ”Just as the name says SOS RESCUE BALM this all in one balm has been my magical secret”

    va?

      Precis som namnet säger, SOS rescue balm. Detta allt i ett balsam har varit min magiska hemlighet.

      Vad exakt är det som är oklart?

        Det är en obegriplig mening.

          Menar du att du inte förstår någonting alls av den?

            Jo jag förstår. Jag förstår även barn som håller på att lära sig prata och invandare som håller på att lära sig svenska. Detta är dock ingetdera. Det är reklam för en produkt av en som påstår sig vara en professionell marknadsförare som vill bli tagen på allvar. Jag ställer med rätta högre krav hens skriftspråk. Meningen innehåller minst två olika bisatser som inte är fullständiga och saknar ord. Syftningen mellan rescue och secret är inte heller glasklar. Jag är så trött på er som ständigt försvarar urdåligt språk och som hävdar att så länge man begriper är det acceptabelt. Det är det kanske när du skriver textmeddelande till din kompis men vi kan ställa högra krav på någon som tjänar miljoner på att göra reklam.

              Ja, dåligt språk finns det gott om i dag. Inte minst på sociala medier.
              ”Dem ska fira julen med deras pappa” t ex
              En av mina favoriter 🙂

                Nu fick jag cancer i ögonen.

                Julia Franzens alla särskrivningar gör ont i mig.

                Hör man inte att morgon rutiner sitter ihop?

              Nu var det iofs ingen som sa att det är acceptabelt för att det är begripligt, däremot sa du själv att meningen är obegriplig. Det är den ju faktiskt inte, och det var ditt ordval som Anonym 15:34 ifrågasatte. Inte huruvida det är rimligt för en marknadsförare att skriva så dåligt.

                Jo det är faktiskt obegripligt för alla som inte kan svenska eftersom meningen är skriven på svengelska. Eftersom Caia nu satsar utanför Sverige kan man säkert anta att de flesta i den målgruppen inte talar svenska.

                  Nej den är inte obegriplig för någon som inte kan svenska.

                    Jo det är fullständig rappakalja och faktiskt riktigt pinsamt hur dåligt det är. Men det bevisar att svenskar tror de är duktigare på engelska än vad de egentligen är. Både texten och din kommentar.

                      Du kan säga det tusen gånger till, du har inte rätt för det. Nej, en med engelska som modersmål hade inte uttryckt sig så där men _obegripligt_ är det fortfarande inte. Även om den absolut hade kunnat språkgranskas innan den gick ut.

                      Det finns liksom nivåer mellan modersmål och obegripligt.

                      (Men jag lämnar det här nu, vi kommer inte att mötas i det här och så får det vara.)

      Just as the name says SOS RESCUE BALM. This all-in-one balm has been my magical secret.

      Är rätta stavningen ☝️. Man förstår vad hon försöker säga (speciellt som svensk som märker att det är en direkt översättning), men meningarna är för wordy. Jag skulle istället skrivit:

      This all-in-one balm is my magical secret/This SOS Rescue Balm is my magical secret

        ”Som rubriken lyder…” ?

        Det känns fel med en punkt där också. Tänker att det borde vara ”just as the name says; SOS RESCUE BALM, this all-in-one balm has been my magical secret”

    Se SVT.se ang influencers som nu inte är så stolta över sina samarbeten och gratisoperationer med/hos plastikställen utomlands.

      Jag tittar på den just nu! Galet

        det sjukaste tyckte jag var journalistens ansträngda dialekt, hon lät inte alls så när hon intervjuade sina kompisar

          Fast man ändrar ju röst , tonläge osv när man går över i berättarstil?
          Du tror väl inte nyhetsankaret pratar likadant hemma som på tv?

            jag tyckte iallafall att det var oerhört jobbigt att lyssna på

      Skönt att det äntligen görs en seriös granskning av dessa kliniker och samarbeten. Hoppas att den kan göra skillnad!!

      Har också tittat och kände att influencers lever ett sorgligt liv. Inte ens kunna njuta av varm och god mat utan att det ska tas 100 bilder först. ?

    Alltid intressant med påståenden om att vissa lotions/krämer skulle kicka igång hårväxten bara sådär. Om jag med samma lotion/kräm smörjer in tex. benen, blir hårväxten även där ännu tätare ännu snabbare också? Eller fungerar ögonbryn och ögonfransar annorlunda? Hur är det med eventuell annan ansiktsbehåring, riskerar man mustasch eller ”vet” krämen att bara stimulera den typen av hårsäckar som anses fina och bra att ha kvar?

    Ja jag fånar mig med flit men det är ju så pantat att försöka locka folk med sånt här trams att klockorna stannar.

      Jobbigt att använda den som handkräm och helt plötsligt få pälsiga knogar. Eller jag menar ”tjockare, fylligare och mer hälsosamt”.

        Rikets alla tunnhåriga män vallfärdar till webbshoppen för att med hjälp av CAIA smörja sig tillbaka till hårfästets fornstora dar.

          ???

      Alltid lika kul när man hävdar kraftig tillväxt av tex fransar o bryn, BI reflekterar nog inte över att folk omedelbart slutar sätta denna i övriga ansiktet om den bidrar till ökad tillväxt.
      Ungefär lika kul som när en tjej bestämt hävdar att hon skyller frånvaron av ögonbryn som ett resultat av att hon i tidig ålder noppade sina bryn, märkligt att samma kvinna regelbundet vaxar sig ren från hår vecka ut o vecka in i 40 ÅRS tid.

        Det stämmer dock. Att plocka ögonbrynen kan skada hårsäckarna.

          Du riskerar att få finnar och inåtväxande hårstrån men hårväxten försvinner inte av det.

            Det gör det visst!!!

              Japp. Drar man ut ett hårstrå med hårsäcken tillräckligt många gånger så försvinner den till slut och inget hårstrå kan växa ut där.

            Ha, säg det till oss som växte upp på 90-talet. Vi är fan fortfarande hårlösa som jävla ägg efter att ha plockat brynen till liggande parentestecken.

      Minoxidil kan ju faktiskt ge ökad behåring på andra delar av kroppen. Så för gedigna preparat, ja. För en återfuktande hudkräm, absolut inte. Den kommer inte påverka hårtillväxt alls.

        Minoxidil (även känt under handelsnamnet Rogaine) fungerar egentligen främst vid håravfall associerat med en obalans i de manliga könshormonerna. Den stimulerar hårtillväxt men har relativt dålig effekt bland kvinnor med alopeci. Läkemedlet Finasterid har en liknande effekt, tyvärr dålig/ingen effekt hos kvinnor.

          Det har jag väl inte riktigt sagt något annat om heller. Mycket väl medveten om det då jag studerar till apotekare. Män kan ju dessutom använda den starkare styrkan.

            Menade inte att du skrev fel, kommenterade bara i syfte för att ge en fortsättning på din kommentar. Har träffat en hel del kvinnliga patienter som testat Minoxidil innan de sökt HC. Väl hos mig muttrar de över att preparatet inte alls fungerar så bra som det marknadsförts. Minoxidil är ju bra, men inte för kvinnor.

        Det finns krämer som ger längre ögonfransar och tjockare bryn också som funkar.

    Camilla kan du inte testa på ena ögats fransar och bryn och se om det blir någon skillnad mot det andra ögat?

      Det är bara att kolla ingredienserna och googla runt.

      Det är fullkomligt onödigt eftersom det är omöjligt att det påverkar. Som övriga noterat så finns det ingen kräm som enbart stimulerar hårväxt på ögonbryn och fransar. Du kan ju testa på dina ben och se om de blir lurvigare!

    Tack för gratisreklam hälsar Caia och Bianca.

      Ska de sälja 25 gram för 235 kr så behövs nog all reklam.
      Dubbelt så dyrt som (äkta) Kalix löjrom! Som inte behöver någon reklam.

      Ja, för här inne verkar ju Caias storkonsumenter hänga. Snart kommer dessutom uppföljningen som omöjligt kommer utse Caia till vinnare.

    Skulle verkligen aldrig lägga ett öre på CAIA

      Håller med. Skulle aldrig köpa en influencer produkt även om den vann världens bästa pris för bästa produkt. Anti influencer.

        Så låter det alltid här inne. Tills någon produkt lottas ut ?

          Du får gärna vara med i utlottningen, ingen skam ?

          Jag vill inte ha Caia även om det är gratis!

            Visst visst ?

              Varför så negativ, då ökar ju din chans att vinna Caias produkter. Själv vågar jag inte köpa produkterna för jag kan inte säkert veta att det som står på innehållsförteckningen verkligen är vad produkten innehåller. Caias produkter är billiga KInatillverkade generiska produkter och det har kommit många larm om att i Kina är man inte så noga med att produkten verkligen innehåller det som det står att den ska innehålla. Finns flera fall där ämnen byts ut mot billigare alternativ som inte bara ger sämre resultat men som också är direkt farliga. Sen är Caias produkter även för dyra med tanke på deras inköpspris.

                Vad är det för tävling du pratar om där man kan vinna caia?

    Tycker det är lättare att inte tvätta ansiktet på morgonen så blir inte huden vintertorr.

      Önskar att det var så enkelt för oss alla 🙂

        Fast så enkelt är det väl för ”alla”? Tvättar man så blir man torrare, framför allt de kalla månaderna. Sen kan man vilja tvätta ändå och då får man göra något åt torrheten.

          Tvättar aldrig ansiktet på morgnarna, ändå snyustorr och flagig på kvällarna vid minusgrader ute

            Tänk så torr du hade varit om du hade tvättat det ännu oftare då?

            Applicera vaselin i ansiktet efter att du smörjt in dig på kvällen! Det hjälper många torrisar (inkl. mig) då det låser in fukten.

          Man kan ju också testa att dricka mer. Vatten alltså. Och då menar jag inte ett extra glas – vi pratar om att dricka 2-3 liter per dag. Det är ett välbeprövat medel mot torr hud.

    Vem går ens på deras bullshit reklam…. helt sjukt.

      Du har nog helt missat hur detta med reklam fungerar…

    Smörjer hellre in mig med koskit.

      Tror jag inte ett ögonblick på!

        Det behöver du inte heller.

    Jag kan tipsa om denna sida, ifall man är nyfiken på vad alla ingredienser är till för. Klistra bara in innehållsförteckningen i rutan.

    https://www.skincarisma.com/ingredient-analyzer

      Krämen innehåller phenoxyetanol, välkänd hudirriterade ingrediens. Skulle inte köpa om man som jag har känslig hy. Riktig no go!

        Vänta…
        *springer och hämtar papper och penna
        *noterat att personen med namnet ? har känslig hud

    När jag ser ordet Decubal påminner mig det om när vi använde det på långvården för att förhindra trycksår m m… kan känna lukten från krämen än idag

    Säger bara Eight hour cream av Elisabeth Arden.
    En äkta klassiker!

      Jag hade köpt purelan istället, sjukt mkt billigare.

      Den är ju däremot inte alls värd sitt pris tycker jag. Finns lika bra krämer för mycket mindre peng.

        Alltid ngn motvallsare här som ska mopsa emot! ?

          Förlåt, trodde att vi var här för att diskutera ämnet? var inte meningen att vara till besvär, jag lovar ? tycker mig bara se den hyllas lite väl mycket till vad den är enligt mig. Men kommer inte tvinga dig att sluta köpa den ?

    Bara det BÄSTA för er gummor!! Goals!!

    ?

    Både decubal och vaselin första ingrediens är petrolatum, utvunnet från petroleum. Även fast det inte är farligt i små mängder så skulle jag inte vilja att sätta detta på huden som är kroppens största organ?lägger hellre några hundralappar på annat.

      Vaselins*

      Det är inte farligt men det gör inte heller nån ”nytta” då det inte går in i huden.

    Antagligen den aaaaaaaaaaabsolut bästa kräm som finns, så det är nog värt pengarna???

    Jag tycker cerave(?) har bra produkter till ett bra pris. Och laroche posay men de kostar lite mer.

    Ärligt, niveas kräm i blå plåtburken slår nog precis allt. Både i kvalité och prisklass. Sluta slösa pengar på 235krs tuber…

      Funkar inte på min hud överhuvudtaget. Får fullt med finnar och blir jättefet i huden.

      den innehåller irriterande ämnen som Linalool, sjunker aldrig in och man ser ut som en discokula. Nej tack, det är bra.

    Okej, Therese Lindgrens maniska period just nu? Eller vad händer, hon tar hem alla djur hon kan hitta? Hon kan verkligen snöa in på saker…

      Åh nej, hon hjälper djur! fruktansvärt! förstår att det är jobbigt för dig :/

      Vill minnas att hon haft flera liknande typer av perioder då hon ”nördat” ner sig i saker. Ungefär som när kontoret skulle bli ett ”labb” för hennes undersökning av kroppen i allmänhet och magen och immunförsvaret i synnerhet.
      Tror det är en del av hennes diagnos, faktiskt.
      Måste kräva mycket tålamod hos partnern!
      Förstår absolut att han behöver ett kontor att gå iväg till.
      Tråkigt också att inte höra att de tillbringar tid i den där stugan de verkade vara så förtjusta i tidigare.
      Hon förklarade någon gång tidigare att det inte gick att vara där när de hade kaniner, chinchillor och/eller alla råttor hemma i lägenheten.
      Men med tanke på att de tidigare var så glada över att vara där är det tråkigt att se.

      Men en annan grej med detta med djuren…
      Det finns djur – och så finns det andra ”djur” värda att lägga stora summor på att rädda livet på. Och ja, jag menar snäckorna och de gigantiska sniglarna!
      Var finns logiken i detta?
      Fattar alla de andra djuren även om jag tycker det går till överdrift men detta övergår mitt förstånd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.