Kändisar jul-lussar på Astrid Lindgrens barnsjukhus

Varje år rycker Kristin Kaspersen i alla kändistrådar hon har, för att samlas och jul-lussa för familjer och barn på Astrid Lindgrens barnsjukhus.
Tänk vilken lycka att få se Danny Saucedo, Bianca Ingrosso, Pernilla Wahlgren eller någon av de andra kändisarna i sitt sjukhusrum, där för att lussa för just dig!

Varje gång jag ser kända människor ta tid från sina egna liv för att göra någonting sådant här – för att ge lite tillbaka – så blir jag varm in hjärtat. 
Nu är det snart jul och därför vill jag försöka lyfta upp så många sådana här saker som möjligt.
Så, så fint att se!

 

27 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Fint ??❣️

    Minns när jag var barn och vårt dagis varje åkte och lussade på äldreboenden. Så bjöd vi på lussekatter efteråt och de äldre grät medan vi sjöng för dom. Då tyckte jag att det var lite konstigt att de blev ledsna när vi sjöng men nu fattar jag ju vilken glädje det måste ha varit för dom att få in ett gäng barn som sjöng och fikade med dom.

      Varje år…

      Min brorson går i trean och dom lussade på flera äldreboenden och sjukhus nu i veckan. Himla gulligt.

        Härligt också att det går att genomföra nu, när covidrestriktionerna är borttagna.

      Jag är långt ifrån gammal men det är något visst med luciatåg. Jag blir jätterörd, även om det inte är så bra eller fint, haha. Grät som ett barn framför SVTs luciamorgon. Varför? Jag vet inte.

      Ar på en julmarknad och några damer sjöng julsånger. Jag blev jätterörd och fick en gråtklump i halsen, medan min syster stod bredvid och ba ”varför lipar du, dom sjunger ju inte ens bra?”.

      Luciatåg med barn ska vi inte ens tala om. När jag jobbade på förskola grät jag så fort jag ens tänkte på små runda barnmagar i tomtedräkt. Herregud så gulligt ?

        Får en gråtklump av ditt inlägg av igenkänning ??

        Jag får samma reaktion när folk sjunger i skalor och i kör. Det är rysningar in i själen och blir snabbt tårögd. Klarar heller inte av ”Den blomstertid nu kommer”, jag sjöng den senast när det var sommaravslutning på min gamla Folkhögskola, det är omöjligt att hålla tillbaka tårarna på den.. utbildar mig till lärare dessutom så lär få höra den varje år när jag fått anställning ?

        Samma här ?

      Fint!! ❤️❤️❤️

    Det gjorde nog dagen för många barn,fint gjort av Bianca och övriga. ??

    Ja, det var fint gjort!

    Tror även Brynäs hockeylag brukar hälsa på barnsjukhuset i Gävle och spela bordshockey mm med barnen.

      Gulligt ?

    Sådan liten sak som betyder så mycket.

    Det är läskigt att ligga på sjukhus, till och med för vuxna, så det är toppen om någon kan komma och liva uppstämningen och få barnen att tänka på något annat en stund.

      Ja, så viktigt!
      Får ont i hjärtat av alla barn som är sjuka och måste vara på sjukhuset över julen. ❤️???
      OCH deras föräldrar!!

        Min familj har firat ett par sjukhusjular.. Ett väldigt fint minne är att mitt sjuka barn fick en julklapp och ett julkort på julaftonsmorgon från sjukhuset. Sen bjöds det på julmat i lunchrummet. Uppskattade det så löjligt mycket, nallen som hon fick kommer jag aldrig låta någon slänga <3

          ❤️❤️❤️????

    Hade varit otroligt betydelsefullt för mitt barn om hon legat inne nu. Slår gärna ett slag för Min stora dag som gör otroliga insatser för sjuka barn ❤️

    Men för helvete! Covid, RSV, svår influensa, streptokocker och så hjärnlösa festprissar som sprider skiten via SÅNG. Dags att googla „immune dysregulation“ efter Covid-19 … och hjärnskada efter milda covidförlopp.

      Ja, lås in dig och tryck i dig sjuttielva sprutor.

        Ja lika bra att sluta leva, man kan ju dö??

      Dags att googla: Hysteri-hypokondri

    Vad betyder jul-lussa? Ett luciatåg på julafton? Ett luciatåg med endast jultomtar i tåget? Något annat?

      Hahaha det blev väl lite kaka på kaka där.

    Så vackert gjort ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.