Amilia Stapelfeldt om Musikhjälpen

Amilia Stapelfeldt är en politisk influencer som växte så det knakade i samband med valet, och har även deltagit i dokusåpan Big Brother. 

Tur då att det fanns ett par stycken andra som förstod hypen med Musikhjälpens insamling för ”en tryggare barndom på flykt undan krig”.
De bidrog nämligen med hela 54 517 949 kr, vilket är den summa som samlades in under dagarna som Musikhjälpen pågått.
Totalt har Musikhjälpen räknat till 849 928 engagemang från privatpersoner, organisationer och företag enligt Sveriges Radios hemsida.
Många kända personer och artister har bidragit. Tävlingen ”Häng med Hooja på deras konsert på Gröna Lund” gav 340 728 kr och ”Leif och Billys purfärska räv” 589 222 kr.

Engagerade ni er på något vis eller tycker ni mer som Amilia?
Är det för många välgörenhetssammanhang som kräver vårt engagemang?
Orkar man inte eller måste man orka? Måste man orka att orka?

122 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kan skänka pengar och tycker det är ett bra initiativ såklart men fattar inte grejen runt om och följer inte.

      Exakt. Och pengar kan man skänka året runt om man så önskar. Förstår inte heller upplägget/det är helt enkelt inget för mig.

        Man kan självklart skänka pengar året om, men uppenbarligen skänker fler människor mer pengar tack vare den här typen av upplägg. Att inte vara intresserad av att titta är en sak, att inte förstå upplägget för att man själv skänkar pengar året runt är dock lite märklig tycker jag.

          Absolut, det fattar jag ju och liknande events är superbra. Men jag håller med Amilia om att detta eventet per se inte faller mig i smaken.

      Precis, jättebra att samla pengar till behjärtansvärda ändamål men tycker själva konceptet är tröttsamt. När jag fortfarande lyssnade på P3 kände jag mest suck, nu ska man behöva höra detta varenda gång man sätter på radion i x dagar framöver. Men det funkar uppenbarligen så det är ju bra. Och själv är jag så gammal så att jag oftast lyssnar på P1 och slipper lyssna på det. Win-win, helt enkelt!

        Håller med. Jättebra initiativ och jag har något år skänkt till någon bössa. Däremot orkar jag absolut inte lyssna en sekund på programmet och jag ser det bara som en lång vecka med uppehåll från alla bra program och poddar jag annars lyssnar på.

    Helt ointresserad av att titta på några helt okända radioprofiler med hybris som tror att de begår en hjältegärning för att de står i en glasbur i 4 timmar åt gången. Däremot är det bakomliggande konceptet utmärkt och bidrar till en fin möjlighet till eftertanke och generositet. Men som sagt, att titta på självupptagna gaphalsar är inte min grej.

    Har aldrig sett en minut av Musikhjälpen, tycker det verkar olidligt tråkigt. Skänker gärna en slant till välgörenhet men förstår inte heller hypen.

      Inte konstigt att man inte förstår hypen om man inte sett det?! Väldigt nonchalant att ens uttrycka sig så tycker jag. Men såklart, som influenser kanske man inte kliver ur sin ”titta på mig” bubbla.

      Musikhjälpen tar varje år upp livsviktiga ämnen och informerar kring det. Och försöker på olika sätt få människors engagemang att väckas till liv i stort som smått. Jag har i alla fall blivit en mer ödmjuk och bättre människa av detta program.

        Hahahahhaahahahahhahahahaha

    Följer inte, skänker aldrig pengar och har aldrig skänkt till någon hjälporganisation.

      Berätta inte det för folk. Det är en sådan sak man ska skämmas över.

        Nu kan man ju förvisso göra annat än att skänka pengar men det vet du säkert.

          Varför ska jag skämmas? Sist jag kollade så var det frivilligt att donera och skänka till välgörenhet.

          För i övrigt så investerar jag och sambon i organisationer som bygger solceller och vattenrenare i fattiga regioner i t.ex Asien och Afrika.

          Vi får tillbaka när dessa börjar generera pengar och då får vi en viss procent vi sedan kan investera i andra projekt. Win/win??

          Majoriteten av skänkta pengar hamnar ändå i organisationernas egna fickor och påstås gå till diverse BS och de som faktiskt behöver pengarna för ju knappt en bråkdel av dem.

          Därför stöttar jag inte välgörenhetsorganisationer.

            Den där bortförklaringen är poppis bland dem som inte skänker något.
            Att du ”investerar” i fattigdom bara när du själv kan göra en vinst är så sunkigt.
            Ta en titt på förhållanden i flyktingläger. Ponera sen att barn föds där och växer upp där. Ingen har gjort sig förtjänt av det och det är vår förbannade skyldighet att bidra.
            Själv har jag ett fadderbarn och skänker till två djurrättsorganisationer. Skäms inte ens över att jag känner mig lite bättre som människa för att jag gör det.

              Good for you att du är fadder och skänker till djurrättsorganisationer.

              Men förstår fortfarande inte varför man ska skämmas över att man inte skänker pengar? Det är helt frivilligt och finns inga krav på att man måste.

              Jag skänker inga pengar, men jag känner mig inte sämre som människa för det. Däremot verkar du tro att bara för att du skänker pengar och har fadderbarn så är du Guds gåva till mänskligheten därför du tycker du är bättre.

              Det är bara narcissistiskt sagt.

                Jag skrev ju att jag inte ens skäms över att jag tycker att jag är en bättre människa för att jag hjälper. Inget jag hymlar om. Däremot hjälper jag inte för att känna mig bättre, det är bara en bonus.
                Har man råd så hjälper man. En devis som bottnar i både kristendom och socialism och som nog präntats in i de flesta av oss uppvuxna i Norden. För mig är det självklart. Det är ett privilegium att jag har det relativt gott ställt, inte en rättighet. Självklart är det min skyldighet att hjälpa den som inte har möjlighet att ha det bra. Varför skulle jag vara mer berättigad det här livet än t ex en flicka på flykt undan krig? Allt handlar om slumpen – var man råkar födas, hur ens barndom råkar bli, hur man råkar utvecklas som människa. För mig är det helt otänkbart att vara medveten om de katastrofer och orättvisor som råder och inte skänka pengar för att hjälpa medmänniskor (eller totalt oskyldiga djur), medan jag kan somna i en varm säng, äta mig mätt och se mitt barn växa upp med samma möjligheter jag själv haft. Förstår faktiskt inte hur man inte hjälper andra utan kan läsa om allt som pågår och bara leva sitt liv som vanligt och sitta på sin lilla pengahög.
                Älskar också att betala skatt.

                  Återigen:

                  Att skänka eller hjälpa är frivilligt. Man är inte skyldig att göra nått överhuvudtaget bara för att man råkar ha det privilegiumet att ha det gott ställt. Ärligt talat. Det är ett val man gör. Det är inget kall eller skyldighet man har till någon annan än sig själv.

                  Deal with it.

                    Jag hanterar det riktigt bra och anser dig vara empatilös och egoistisk. Frågan är om du kan stå för det på samma sätt som jag kan stå för att jag är lite bättre än du just för att jag har empati och skänker ?

                  Fruktansvärt pinsamt att inte ens skämmas över att man anser att man är bättre än någon annan. Men heja dig, absolut, åh vad du är bra..?‍♀️

                  Vänner-avsnittet om det finns några osjälviska handlingar har nog aldrig passat bättre.

                    Vem säger att jag tror jag är bättre än någon annan bara för att jag inte skänker pengar? Är väl snarare de som säger att de skänker pengar som påstår hela tiden att de är bättre människor och ska försöka framstå som helgon.

                    Jag säger varken bu eller bä.

                      Inte du. Kolla kommentaren jag svarade på.

                    Oops! My bad!??

                    Haha, ja jättepinsamt att kunna känna empati och tycka att alla människor har lika värde men föds in i en orättvis värld, och vilja hjälpa dem ?
                    Jag tycker att folk med medel som inte skänker en krona är r*vhattar. Och jag tycker att vi som skänker är fina, empatiska människor som besitter goda egenskaper. Vi är helt enkelt lite bättre människor pga de egenskaperna. Verkligen så pinsam åsikt! Lite som att tycka att Trump är en idiot och Desmond Tutu en kämpe. Men du kanske tycker att egoism är en fin egenskap, jag vet inte.
                    Sen kan inte alla skänka pga ekonomi, och det är en helt annan sak.
                    God jul på dig!

                      Herregud vilken narcissist du verkar vara. Jag måste gå och andas i en påse….

        Varför då? Jag skäms inte heller. Mina pengar är mina och jag gör vad jag vill med dem. Det är frivilligt att skänka pengar.

          Exakt! Äntligen en som fattar ??

            Däremot kan jag skänka till t.ex bröstcancerfonden då och då och såna saker. När jag skänker pengar, och det jag skänker pengar till, måste vara något jag ändå känner något för.

              Så med den logiken menar du att du INTE känner för barn på flykt, fattigdom, svält mm? Intressant ändå.

                Som att det finns bättre och sämre saker att skänka till. Vafan spelar det för roll. Skänk du dina pengar till barn på flykt, så skänker jag en slant till de fonder som rör sjukdomar jag förlorat släktingar i. Något som för mig är viktigare än något som ligger så galet långt från mig. Det gör mig inte till en sämre människa. Men att du just nu uppenbarligen dömer mig för att jag inte prioriterar okända barn, ja, du är inte bättre än någon annan i alla fall.

        Varje månad skänker jag över 55% av min lön till:
        Kommunen
        Landstinget
        Staten
        Public Service
        Kyrkan

        Jag tycker att det räcker

          Det skänker du väl inte till? Det är skatt som ger tillbaka till dig själv och samhället, så jag skulle väl snarare se det som en investering? Kyrkan då möjligen, men det kan du ju även välja bort om du vill.

            Så är det väl egentligen med all bistånd? Man gör en investering för att samhällen ska utvecklas?

          Instämmer i Anonym 10:09.

          Vilken jävla tur att du får så mycket tillbaka av din donation! Heja dig! Vilken hjälte! Otroligt!

          Om du knappt fått något tillbaka av de donationerna antar jag att du är ett geni som sög i sig information och slapp all utbildning, aldrig blivit sjuk, aldrig behövt hämta ut receptbelagd medicin, går/åker på vägar, får post etc..
          Heja dig du!

        Vi betalar skatt i Sverige. Ergo, vi skänker pengar indirekt via skatten.

          Varför kallar ni det för att ”skänka” pengar?

            Vad är bistånd annars?

        Genom skatten alla betalar så har Sverige betalat ut mer än 51 miljarder i bistånd.
        Ingen svensk behöver skämmas.

      och så funkar inte gillaknappen som vanligt.

    Tror ni att Gabjoss föder barn nu? Blev ovanligt tyst på hennes story.

      Skrev hon inte att hon skulle åka in och få en sovdos igår? ?

    Älskar Musikhjälpen! Tittar varje år så mycket jag hinner. Brukar även engagera mina elever om de är peppade på det (det har de varit hittills). Tycker verkligen att det lyser upp i midvintermörkret ?

      Älskar det också!

    När människor tillsammans går ihop för att hjälpa de människor som behöver det mest. Som ger sin tid, sina pengar och sin kreativitet, vad finns inte att berörd av? Vad är ointressant med att försöka göra något så att människor får fortsätta leva?

      Man kanske helt enkelt bara inte tycker programmet är bra/intressant att kolla på? bara för man inte tittar på Musikhjälpen så betyder det inte att man inte tycker det är viktigt att hjälpa människor på flykt.

        Precis som i säger, jag gillar att de lyfter viktiga frågor men formatet är inte för mig. Jag föredrar vanliga nyheter eller en riktigt bra dokumentär.

      Kan ju skapa insamling för de som bor här. De som är hemlösa. De som har alkoholister och narkomaner till föräldrar. Pensionärer och ensamstående som knappt har en inkomst.

        Ja gör det du!

          Tröttsamt att folk skriver så varje gång någon vill lyfta våra hemlösa pensionärer eller någon annan utsatt grupp.
          Vilken privatperson kan organisera en insamling som drar in 54miljoner?
          Va?
          Har du den kapaciteten? Dom kontakterna?
          Musikhjälpens personal får betalt dessutom, dom jobbar inte gratis.
          Men vi som tycker att Sveriges hemlösa pensionärer och andra hemlösa ska få samma uppmärksamhet, vi ska rodda ihop teknik, scen, tv-sändning osv helt utan kunskap eller pengar.

          Så urbota dumt att komma med en sån kommentar varje gång.
          Antar att det är för att man inte hunnit tänka innan man skrivit.

            Det finns ju galor för allt annat – eller glömde du tänka så långt?

              Ser väldigt få galor för Sveriges hemlösa pensionärer.
              Det är svaret ”starta en insamling själv” eller liknande varje gång någon vill lyfta att vi ofta glömmer de hjälpbehövande på hemmaplan.
              Det är så respektlöst att vifta bort våra gamla med ett ”gör det själv då” när alla vet att det är helt omöjligt för en privatperson att ensam dra igång en gala som genererar lika mkt som tex musikhjälpen.

              Ja det finns stadsmissionen osv men å andra sidan finns det redan liknande som gör detsamma för fattiga barn och vuxna i andra länder (för att inte glömma allt bistånd vi skickar som land varje år).
              Det är uppmärksamheten och att man öppet och så starkt lyfter problemet som behövs utöver alla insamlade pengar.

            Och det är också jättetröttsamt att för att barn i utlandet, eller något överhuvudtaget i utlandet, uppmärksammas så måste Sveriges fattigpensionärer ställas mot det v a r e n d a gång. Det går utmärkt att skänka pengar till både barn på flykt och t ex Stadsmissionen/Frälsis/massa andra organisationer som hjälper på hemmaplan. Det ena utesluter liksom inte det andra.
            Barn på flykt är i akut behov av hjälp. Jag kan för mitt liv inte förstå varför Gun-Britt, 87, som bor i hyresrätt och har falukorv på bordet till middag måste få fokus varje gång?
            Också: Hemlösa pensionärer i Sverige är inte ett jätteproblem. Det är barn på flykt. Perspektiv, människor.

              Hemlösa pensionärer i Sverige är visst ett stort problem, du kan bara inte jämföra antalet med tex svältande barn utanför Sverige.
              För att vara Sverige är det ett stort problem ihop med alla andra hemlösa (33 000 till antalet).
              Gun-Britt som bor i hyresrätt är ju uppenbarligen inte hemlös så jag förstår inte liknelsen.

              Men visst, man måste tydligen vara fattig i ett annat land för att en gala ska kännas som värd att dra ihop. Det klingar kanske inte lika tjusigt att skramla ihop pengar till de människorna vi ignorerar och hastar förbi på gatan.

              Du som är guds lilla ängel som är här och räddar världen utan att skämmas, skänker du till exakt ALLT? Eller har du prioriteringar precis som vi andra som hellre prioriterar våra pensionärer än barn i utlandet?

                Nejdå, du får skänka till precis vad du vill och jag skänker också till precis vad jag vill. Men det är totalt ologiskt att ställa två grupper mot varandra (och görs oftast av personer som egentligen inte vill skänka en krona/är SD:are och vill inte se en krona lämna Sverige). För att Musikhjälpen fokuserar på barn i utlandet så måste nån komma dragande med ”men pensionääärerna då”. Fatta att man kan skänka till precis vad man vill, att det finns organisationer som samlar till allt mellan himmel och jord och det ena inte utesluter det andra.
                Barn på flykt är dock faktiskt ett mer akut problem med extremt mycket större konsekvenser på sikt, än hemlösa pensionärer i Sverige. Därför behövs en mycket större insats. Men det finns organisationer som fokuserar på Sverige så skänk till dem om det känns bättre ? Mvh Ängeln

    Nä jag förstår henne, är själv helt ointresserad av dessa event/insamlingar.

    Tror Annica E väntar en pojke efter senaste storys på IG. Även om bilderna är i svartvitt ser man att det är bebiskläder till pojke ?

      Jag väntar flicka och flickor kan också ha grått, vitt, ljust ?

      Reagerade mer på att deras bebis har större garderob än vad jag själv har redan haha!

      Nåt annat jag inte får ihop är alla som bara köper från Lively. Sååå fina kläder! Men h*vete vad dyrt ?

        Varför får du inte ihop det? De som gör så har väl mer pengar helt enkelt? Inget konstigt.

        Reagerar på att hon tror att en bäbis ska kunna ha en jättehög mössa med världens boll på. Ska den ligga längst ner i vagnen för att få plats med huvudet ?

        Sjukt att man inte kan skriva nånting här inne utan att bli ”påhoppad”. Så klart det inte spelar nån roll kul att få gissa lite bara. Lugna ner er lite … herregud ?

      Eller så har hon köpt de kläderna för att hon gillar dem? Förstår inte det extrema fokuset kring barnets kön INNAN det ens har fötts. Könet är inte det viktigaste utan om barnet mår bra eller inte.

        Exakt, vaddå ”ser”? Alla är inte så könsstereotypiska med sina bebisar som tur är.

      Okey? Vad är relevant med den infon?

      99% säker på att Ribecka väntar ej pöjk.
      Annica tror jag också väntar en pojke.
      Vilka mer är preggo?

        Pöjk? ?

          Ja och sen skriver hen ändå pojke i meningen efter?

      haha va? exakt sådana kläder köpte jag till min dotter när hon var bebis. Alla behöver inte klä sina döttrar i rosa, volanger och rosetter runt huvudet, precis som att man inte MÅSTE klä sina pojkbebisar i endast blått och grött.

        Grött?

    Håller helt med. En bra insamling men ett skittråkigt och lite uttjatat koncept.

    Har inte kolla någonting på Musikhjälpen, det är inte min grej. Betyder dock inte att jag inte tycker det är bra med välgörenhet ??‍♀️

    Jag tyckte musikhjälpen var bra förr innan sociala medier. Nu känns det precis som allt annat, ett sätt för folk att visa sin godhet. Med det sagt så är det såklart bra att de samlar in pengar och mycket brukar det ju bli.

    Jag själv väljer dock att skänka pengar på annat sätt.

    Allt handlar inte om hype!

    Älskar Musikhjälpen! Man får höra historier från människor som varit med om fruktansvärda saker. Jag får sån sorg varje gång de gått ur buren och det liksom bara blir….tomt.

    Första året jag tittade ordentligt var 2017, och wow. Människorna som var med och de som höll i det. Hittade massa ny musik att lyssna på, upptäckte sååå många bra svenska artister. Så mycket glädje, tårar, sorg, ännu mer tårar och sååå mycket kärlek. Pontus – mannen med den blå jackan, Vilfred som är mellofantast! Alla barn som engagerar sig och även alla andra i alla åldrar.

    Nej jag ÄLSKAR det! Och inget tvång att skänka pengar, att ha igång som sällskap oavsett tid på dygnet. Nej jag älskar musikhjälpen! Det enda jag saknar är att resande reporterns reportage har minskat. När HannaPees och Linneas reportage va… Wow. Så gripande! När programledarna haft sina brandtal/tal till nationen. Det är så gripande ❤️

    Tycker om musikhjälpen. Startade en bössa för alla mainecoon katt vänner.
    Sedan e det upp till var och än att titta eller inte men att kalla det hype e lite konstigt tycker jag.

    Jag är morgonpasset-nörd och började nog följa musikhjälpen pga det. Skänkte pengar till Kodjos rekordbössa (som slog det gamla rekordet och fick in över 3 miljoner) och så önskade jag några låtar ?

      Jag är också MP-nörd och det enda som är dåligt med Musikhjälpen är att det inte är Morgonpasset ??

      Samma här!

    Jag älskar musikhjälpen och jag tror att det är många som skänker mer under den än vad personerna hade gjort utan musikhjälpen. Jag älskar initiativ, vare sig det är musikhjälpen, klass 4B från en mellanstadieskola eller Agda 75 år som står med bössa utanför affären. De GÖR någonting, och det respekterar jag!

    ”Man kan skänka året runt” läste jag i kommentarerna. Jovisst, det KAN man. Men görs det? Orkas det?
    Eller är ett initiativ som musikhjälpen så pass bra att personer skänker liiiite mer än vad de skulle ha gjort – Jo, för utan musikhjälpen hade de där pengarna absolut inte kommit in på människors egna bevåg.

    Älskar människor som hjälper människor. Punkt.
    God Jul!:)

    Älskar musikhjälpen. Jag slängde själv pengar genom bössor och önskade låtar.
    Eftersom de på 7 dagar drog in 54,5 miljon kronor så har de ju uppenbarligen lyckats jäkligt bra, vet inte om någon annan organisation i Sverige lyckas dra in så mycket på ett år ens? Programledarna, 24/7-konceptet och gäster, live-musik samt olika engagemang är ju uppenbart ett vinnande koncept så fortsätt gärna med det tycker jag. Sen kan jag tycka att det är lite fjantigt att säga ”förstår inte hypen”, det är inte meningen att det ska vara en cool hype heller. Det är en fin sak för en viktig anledning som är kort och intensiv.

      Skänkte *, inte slängde…

      Det är betydligt mer fjantig att vara så oförstående för att någon har en annan åsikt.

      Jag tycker formatet är för kommersiellt, varför behöver ni det här för att skänka pengar? Måste ni själva bli underhållna för att förstå att vi behöver hjälpa människor?

        Åh nej vi får inte ha en vecka där vi samlas över ett specifikt tema och samtidigt kan få lite underhållning? Vi får massor med information om svåra ämnen i världen genom MH men det är väl bättre att folk får googla på det själva (vilket inte många gör) än att man försöker sprida information? Uppenbarligen behöver folk hjälp på traven, vad är så förskräckligt med det? Det är inte bara ett jippo med tjo och tjim det är djupare än så

          Jo, det får ni ha men ni får också acceptera att det finns de som inte gillar formatet, vilket jag inte tyckte potatis gjorde med sin kommentar.

            Vet du, valen. All välgörenhet är av värde – Vare sig det är underhållning under en veckas tid eller en vanlig måndagmorgon i mars då en slant skickas in via sms på förmiddagsfikat på arbetet. OK?

            Ha gärna en fri åsikt, men att peka ett trött, grått finger på hur formaten är formade, känns banalt i det här läget. Det går till någonting bra. Och så hoppas innerligt att alla med sitt pekfinger lägger hutlöst med pengar året om då, annars är det ju pinsamt – att stå och klanka ned på andra människor. Pinsamt, tragiskt och väldigt mörkt.

              Jag har lämnat en kommentar här om att jag tycker att initiativet är bra med jag orkar inte med själva programmet. Har däremot skänkt i en bössa och övrig tid så har jag ett fadderbarn, ger till Cancerfonden månadsvis och brukar skänka i bössor på stan. Vet inte varför man förväntas skita i allt bara för att man inte gillar programmets format. I min smak är det alldeles för rörigt och stressande att titta/lyssna på.

    Jag håller med och undrar verkligen om dessa pengar går dit de ska. Förmodligen ner i administrativa fickor.

      Musikhjälpen har väl ett -90-konto? Isåfall är det väldigt reglerat hur mycket som får gå till administration gentemot direkt hjälp.

        I Sverige ja ?

    Älskar Musikhjälpen! Jag önskade låtar, samlade in pengar under hösten, och hade en auktion som drog in rätt mycket pengar. Var på torget & tittade lite, tycker att det är en kanongrej verkligen!
    Sedan skänker jag till olika saker under hela året ändå.

    Älskar också Musikhjälpen! Upptäckte den först förra året men satt klistrad liksom i år. Det blir personligt och engagerande på ett sätt som TV-galor inte blir. De gör det roligt att ge pengar och engagera sig.
    Jag ger pengar året runt så på det sättet behöver jag inte Musikhjälpen för att ge, men den ger en välbehövlig injektion av kärlek och engagemang.

    Älskar musikhjälpen! Förstår inte hur man kan tycka att det är ett tråkigt koncept.

      Och andra förstår inte hur det kan va roligt… ??‍♀️

    Man hoppas att Amilia på något annat sätt skänker av sitt överflöd och inte enbart tror att hon gör världen bättre med Instagram-inlägg…

      Hej An. Jag understyrker med all önskvärd tydlighet att det inte är VÄLGÖRENHET i sig jag vänder mig mot/inte förstår, det är självklart jättebra att man samlar in pengar till välbehövande, verkligen.

      Jag hade frågestund där jag skulle avlägga min åsikt om det som skickades in. FLERA personer skickade in ”Musikhjälpen”, och det slog mig då att det inte väcker några nämndvärda åsikter hos mig eftersom jag aldrig följt detta, då det rent programmässigt inte intresserar mig, fångar mig eller underhåller mig. Jag finner därför hypen kring programmet något svår att förstå – där med är det INTE sagt att jag tycker det är dåligt att man anordnar insamligar eller skänker pengar? Majoriteten här i kommentarsfältet verkar ha greppat den biten och det gör mig lättad. But not everyone.

      Och An, du kan väl slå mig en pling och berätta mer om var mitt stora överflöd av pengar gömmer sig någonstans? Du verkar känna till saker om min privatekonomi som jag själv har missat? Är mycket nyfiken på detta! Please let me know! 🙂

    Jag tittade/lyssnade jättemycket på Musikhjälpen de första två-tre åren, men då lyssnade jag också alltid på P3.
    Sedan ändrade ju P3 hela sitt upplägg, det började spelas 10-tals musik som jag inte alls gillar, och därefter har jag inte brytt mig om det.
    Försökte titta lite förra veckan, men står verkligen inte ut med all kass musik folk envisas med att önska.
    Den här ”bananer och citron” t.ex. är ju på samma nivå som Dr. Bombay o.s.v. Hemskt!

    Herregud att folk orkar bry sig… Det handlar om en vecka per år. Vad är det att bli upprörd över? Uppenbarligen är det många som uppskattar det och det skänks helt otroliga summor. Du gillar inte att kolla på programmet? Gör inte det då. Svårare än så är det inte.

      Folk gnäller över allt som inte faller just de i smaken, ganska patetiskt!

      Att inte älska programmet är väl knappast att bli upprörd?

    Musikhjälpen kommer att börja få mitt engagemang och mina pengar när de börjar fokusera på problemen vi har här i Sverige.
    Våra fattigpensionärer får det inte bättre för att vi samlar in pengar till att flickor på andra sidan jorden ska kunna gå i skolan.

      Du kan ju skänka pengar till organisationer som samlar in till det ändamålet! ? det finns!

    Slutade kolla för flera år sen. På den tiden var det mysigt, nu orkar jag inte med dem längre. Var dock utanför buren i lördags, var ändå i närheten. Men det var inte så mycket folk.

    Musikhjälpen samt insamlingsgalor fyller absolut sitt syfte då de summor som samlas in på en vecka i buren eller några timmar under en galan inte skett annars. Jag tror att många går från ord till tanke vid dessa tillfällen, och det är ju toppen!

    Inte ovanligt att amilia tycker sådär, hon är ju höger av en anledning…. Hjälpa andra nänänä så länge de inte gynnar sig själv?

    Jag gillar inte att lyssna till musikhjälpen då det oftast inte är programledare som jag gillar, men jag har ändå skänkt pengar till olika bössor. Man måste ju inte ogilla välgörenhet bara för att man inte fattar hypen kring exempelvis musikhjälpen ?

    Avskyr musikhjälpen och väljer att skänka på annat håll. Jobbigt koncept, tjatigt, skränigt och oftast väldigt ointressant innehåll/medverkande. Plus att det håller på sååååå länge ?

    Första åren som Musikhjälpen gick tyckte jag det var så bra, superbra musik och roliga insamlingar osv. Nu har det blivit att det endast spelas P3-musik ändå, en massa kändisar som gör samma samma osv. MEN jag tycker att det är ett toppeninitiativ, bara att jag har blivit trött på det (blivit för gammal säkert). Skänker ändå pengar varje år till någon bössa som jag gillar.

    Ser/lyssnar alltid på Musikhjälpen. Oftast i bakgrunden medans jag gör annat. Skänker pengar gör jag också, tycker det är ett lysande bra initiativ!

    Min åsikt om Amilia: Följer inte. Fattar inte hypen om jag ska vara ärlig.

    Fattar heller inte grejen och varför folk tycker det är kul/speciellt. Önska låtar och lyssna på folk som babblar? Men så lyssnar jag inte på radio eller poddar heller, kanske är det. Dock bra att de samlar in pengar såklart.

    Denna gång skänkte jag 50kr i en tävling.
    Detta är inte för oss med liten kassa eller ingen alls, för dom enda som räknas är dom som inte blir fattig på dom pengarna dom skänker.
    Jag, skänkte 50kr till en bössa som hade en tävling samtidigt, för att vara med i den behövde man ”bara” skänka 50kr för att vara med. Den enda tävling där man inte behövde slå någon med mycket pengar för att vara med.

    Sen skänkte jag till denna gångens musikhjälp för hjälpen vände sig till ett land nära oss och som inte är skyldiga till sin egen belägenhet, alltså där man vet att pengarna går direkt till behövande.

    Jag skulle aldrig skänka till någon annan, för dit skänker vårt land redan, men där dom som styr länderna stoppar bidragen i egna fickor.

    Det är dags att vi börjar se inom vår egen landsgräns, där är så många organisationer som behöver hjälp för att hjälpa dom inom vårt land.
    Så till nästa år hoppas jag Musikhjälpen ser att även inom vårt egna landsgränser finns det organisationer som behöver hjälp.

      Nja, det fanns flera bössor som var tävlingar där man skänkte 50 kr för att vara med och tävla. Tidigare har det varit mer fokus på auktioner, men det har minskat drastiskt.
      Sen är jag ledsen att säga det men det är inte säkert att pengarna kommer att gå till Ukraina (om det är det du menar med ett land i vår närhet) även om sannolikheten att en del kommer att hamna där är ganska stor.

    Gud nej, deltar inte i och tittar absolut inte på någonting som har med propagandamaskinen public service att göra.

    Jag kommer att både titta och skänka pengar den dagen Musikhjälpen handlar om den misär o fattigdom som faktiskt finns i Sverige – nästan 7% av landets befolkning lever i fattigdom.

    Fattigpensionärer, uteliggare, brottsoffer, barnfattigdom, arbetslöshet osv osv osv i all oändlighet. Det är dags att värna o ta hand om människor i sitt eget land, för även om Sverige är ett rikt land är fattigdomen väl utbredd.

    Privilegierat att kunna se barns utsattheten något hypat. Man behöver inte titta och undre skänka pengar men att inte fatta grejen visar ju hur bra man har det som bara kan stänga av tvn så behöver man inte engagera sig.

    Jag lyssnar aldrig någonsin på radio men älskar Musikhjälpen. För mig tror jag det handlar om någon slags samhörighet runt både tema och musik samtidigt som man samlar pengar som förhoppningsvis går till att hjälpa människor, och jag känner att jag alltid lär mig massor under veckan. T ex förra året då ämnet var barnarbete lärde jag mig mycket om att söka mer efter produkters ursprung för att kunna handla mer etiskt, vilket jag försöker göra så gott jag kan sedan dess. Mycket av musiken som spelas är inte i min smak, men jag lämnar alltid veckan med något guldkorn, som också är en grej för mig under både Mello och Eurovision. Just i år skänkte jag mindre pengar än jag brukar pga stundande flytt, men bössorna med tävlingar är ändå en rätt värd grej för min del.

    Kollar inte på Musikhjälpen , men tycker det är ett bra initiativ , om nu pengarna kommer fram till de behövande …. däremot så tar jag inte Amilia´s åsikter på allvar, eftersom jag såg hennes medverkan på BB.

    Nämen jag undrar om hon ääär sådär korkad som hon framställer sig själv.
    Eller om hon försöker spela cool?!
    Det har hoppst så mycket grodor ur hennes mun på sista tiden att jag börjar tro att hon dricker eller nåt….,

    Är otroligt ointresserad av svenska program och linjär tv och radio. Kollar heller inte på Mello, mästerkocken, Robinsson, så mycket bättre etc. Helt enkelt inte min grej.

    Däremot har jag ibland donerat pengar eller tjänster (via mitt jobb och min FD skola) till musikhjälpen och jag donerar till andra organisationer som jobbar med mina hjärtefrågor. Tycker det är jättebra att de håller på, uppenbarligen verkar det funka för att både samla pengar samt utbilda om olika människorättsfrågor. Har dock inte tid eller lust att följa själva programmet själv, men tummen upp till de som gör det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.