Kenza delar presenttips till partner

Kenza har paketpanik och ber sina följare komma med bra förslag på presenter till hennes man, Aleks. 
Ett par stycken ger väldigt konkreta och hyfsat heltäckande förslag för år framåt, medan andra mer delar pryl- och upplevelseförslag.

Så här finns tips för alla typer av partners och relationer – alltifrån det lite nyare förhållandet till förhållandet som håller på att utöka familjen. 
I mitt förra inlägg skrev jag om att ge bort genomtänkta presenter, men helt ärligt kan väl det vara både en bebis och en massage? ?

57 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag tänker nog föreslå för min familj att sluta köpa presenter i framtiden, man blir bara stressad och jag blir trött på att få presentera jag inte vill ha. Ingen i min familj har barn och jag har inga kusiner så jag som ung vuxen äe yngst, om det kommer barn kanske jag kan överväga men ärligt talat kan alla köpa det man vill ha själv så jag ser verkligen inte poängen.

      Inte jag heller, egentligen. Man byter ju bara pengar med varandra. Jag har inget behov att att få presenter själv heller, som du säger, vill jag ha något köper jag det. Jag har vid 35 års ålder kanske blivit vuxen på riktigt, det jag ser fram emot mest är att umgås med min familj ?

      Min familj har slutat med paket till alla över 18, vilket jag tycker är synd. Jag är en sån som älskar att hitta den perfekta presenten som mottagaren inte visste att hen ville ha. Det där som får ögonen att lysa upp. Jag njuter även av att slå in paket vackert och personligt, så att det speglar både gåvan och mottagaren.

      Är så klart även en julklappsrimsperson.

        Håller med!

        Man kan ju ge presenter när man hittar något sådant speciellt. Det behöver inte vara jul för att ge.

          Det håller jag med om!

      Exakt samma här. Känns bara löjligt att vuxna människor utbyter pengar och innan julafton måste stressa med att fixa presenter så man är lagom utmattad till jul… Men jag är en mega-grinch som planerar att sluta fira jul när mina föräldrar gått bort, om jag inte fått barn då. Vore underbart att ignorera hela spektaklet.

      Så kan man lägga pengarna och göra något gemensamt som att gå ut och äta eller en resa. Upplevelser är toppenkul.

      Vi har börjat med secret Santa, via en app som lottar ut vem köper till vem och sen har du endast den att fundera på ??
      Och alla får ändå nåt smått så det är kul ?

      Vi kör att barnen får paket. Min bror som inte har barn samt mina föräldrar får en julklapp av barnen. Inga julklappar mellan vuxna, utöver mellan paren såklart om de vill. Så gör vi för att komma bort från ”byta pengar” och ge/få grejer som är ba duhhhh

    Kenza är så tråkig att det är en kommentar på 45 min. Camcam, ge oss ngt roligare.

      När det gällde hennes tredje barn var det dock massa kommentarer. Beror mycket på ämnet också

      Förslag: Evguds inlägg om sin dåliga recension i SvD, alternativt PWs försenade 50-årsfest (som inte nämnts?!)

      Föreslår ett inlägg om Johanna Bladh!
      UnderbaraClara gav henne en rejäl avhyvling i förra veckans podd som var MITT I PRICK!
      Satte precis ord på allt som är fel med hennes konto å konton likt hennes.
      Men verkar inte skrivas om henne här???!!! Eller så har jag bara missat det. Vore ett viktigt inlägg tycker jag iaf

        Föreslår också…

        – en uppföljning om Vanja Wikström och Word of Alidia för det verkar pågå mkt fuffens där!

        -ett inlägg om tapp på youtube. Typ alla stora jag har tittat på tidigare har mer än halverat si a visningar samtidigt som vissa små bara blir större(så jo man kan fortfarande få visningar) vore kul med lite siffror å kanske en analys av det

        -också intressant med inlägg om ”priset vi betalar”

        -spå influencertrender för 2023

          Isabella Löwengrips samarbete med Anna Björklund?

        Var hittar man kritiken mot Johanna Bladh?

        Vad heter underbara Claras barn? Hittar bara Ulf……

          Folke och Bertil heter de andra har jag för mig

    Antingen kör man julklappsleken eller så skriver man önskelistor så att man får/ger bort vad man verkligen vill ha eller behöver. Skulle inte vilja köpa någonting till t ex min mamma om jag inte är säker på att det kommer till användning, känns väldigt ute på något sätt. Ätbara presenter är ett hett tips! Till julklappsleken brukar jag köpa just ätbara produkter som klarar att inte vara kylda en stund, t ex fin olivolja eller vinäger, färdig risotto-mix etc.

      Ja vi skriver önskelistor annars tycker jag det är slöseri att ge vuxna presenter haha

      Vill man inte ge något man inte vet uppskattas så bör man ju helt undvika julklappsleken kan jag tycka.

      Jag har så svårt för vuxna som skriver önskelistor.

        då skriver jag en önskelista åt dig:

        1: två omaka strumpor
        2: ett julrim
        3: en burk nutella

        nu vet du vad du har att se fram emot

          Nutella!!!! Fasen vilken bra julklapp! En stor burk!! ?

        Haha ja, jag känner mig lite barnslig men alla i familjen skriver och det är faktiskt väldigt praktiskt ? Ingen får någonting den inte vill ha.

      Tänk om alla kunde ta slanten de lägger på onödigt krafs till alla julklappspel och skänka den till något vettigt ändamål i stället. Och innan ni frågar, köper inte julklappar till vuxna i min familj och jag brukar skänka ungefär det jag tidigare brukade lägga på julklappar till någon organisation eller lokal insamling i stället.

        Eller så köper man inte onödigt krafs till julklappsspelet utan fina och användbara saker?

        Nä, jag betalar så mycket i skatt och Sverige har så otroligt höga bistånd. Jag skänker ibland till spontana insamlingar, t ex nu till Luna i Skellefteå eller Hanif Balis insamling till de två pojkarna som blev våldtagna och torterade av två importer på en kyrkogård under en hel natt. Skänker även till WWF när jag handlar på Apotea, vilket sker minst en gång i månaden. Då kan man runda upp summan för att skänka, tycker det är praktiskt. Undviker helst att skänka pengar till någon organisation vars VD eller generaldirektör tjänar typ en halv miljon i månaden.

          Givet att du använder ordet importer om de där två tyder på att du använder det om människor med samma etniska bakgrund. De brottslingarna representerar inte en hel grupp och ditt ordval säger mycket om din syn på de människor som flydde det landet.
          Man kan hålla två tankar i tankarna, Fördöma de som utfört de grymma brotten utan att avmänskliga flyktingar.

            Två tankar i huvudet samtidigt skulle det ju stå. Något trött här.

          Och nu kollade jag in din twitter då du kommenterade att det var du som postat om Bianca. Klarade endast av ett par främlingsfientliga inlägg. Vad är grejen med skämt om hudfärg etc? Mår du bra av att håna dina medmänniskor?

            Orkar inte bemöta någon med så stora skygglappar som du har.

              Skygglappar för att jag tycker att rasistiska skämt och att du använder öknamn mot vissa flyktinggrupper?
              Ok. Det är din uppfattning.

              Intressant att det innebär att du anser dig veta sanningen om samhället. Att säga emot sådana simpla saker som jag gjorde gav ett sådant svar. Det säger mycket.

              Joina mina försök att bryta eventuella filterbubblor genom att följa olika nyhetsredaktioner i världen från flera politiska övertygelser, på deras kanaler såklart. Man kan inte döma utifrån en sidas beskrivning.

              Sedan, det är jul. Var lite snäll och behandla andra med respekt. Vad skulle du säga om jag använde något öknamn mot dig på samma sätt som du gör mot andra?
              Gissar på att reaktionen skulle vara ännu värre.

          Men då skänker du ju. Man måste inte skänka till stora organisationer (eller skänka alls). Man kan ju göra precis som du gör, att skänka mer lokalt eller spontana insamlingar. Oavsett så är det någon som behöver det mer än vad moster agda behöver ett yatzyspel eller något annat krafs.

        När mina föräldrar levde fick dom blomgrupp och lotter och choklad till jul. Det gillade dom.

      Jag lägger också användbara grejer i julklappsöelen. Typ olivolja eller handkräm eller så.

      Om man tittar på tidigare diskussioner härinne verkar det dock som att vad man är ger och hur man än tänker så är det dåligt ?‍♀️

        Eller hur?! Inget passar ju alla ändå. Alltid någon som blir besviken och ska kasta teet eller handkrämen eller hur det nu var?! Och tänk på eventuella spelmissbrukare, diabetiker, allergiker osv. Omöjligt och rätt så onödigt också. Förstår inte varför den leken är så poppis, folk verkar ju mest bli besvikna ändå.

        Varför är det bättre att leka den här leken och ge massa opersonliga grejer som ingen egentligen vill ha? Trodde grejen med presenter är att man ger något som passar just den personen.

          Jag fattar inte heller hur det är ett bättre alternativ än att ge något som en person faktiskt vill ha eller behöver?!

          Det är väl att alla bara behöver köpa en present och alla får bara en present istället för att alla ska köpa en present till varje person. Men personligen förderar jag ”secret santa” över julklappsleken. Då får det samma effekt, man behöver bara köpa en present till en person, men man vet vem och kan därför välja något personligt som personen skulle uppskatta.

        Fast det är ju inte användbart för alla ?

          Nä, dumma mig som inte tänkte på folk utan händer och folk som inte äter.

            Bara för att man har händer betyder ju dock inte att man använder handkräm.
            Jag tror de flesta tycker att det är en väldigt tråkig julklapp och nått som bara hamnar i nått badrumsskåp. En ”finare olivolja” passar väl främst de som faktiskt gillar att stå i köket.

    Kenza Kenza… tråkigare individ får man leta efter. Snart ser vi henne på Maldiverna med händerna på magen i solnedgången ???

      Usch ja orka läsa om henne här så ointressant så klockorna stannar.

      Det tråkiga med henne är att inte verkar utvecklas som person – allt bara går på repeat.

        Jo hon utvecklas visst! Hon är inte längre jealous när folk i hennes närhet blir gravida 😉

          ?

          Hur svårt är det att skriva avundsjuk? Kan inte språkpoliserna engagera sig för svengelskan istället för stavfel.

    Ot.
    Vad händer på Insta egentligen. Nu har fyra olika konton gillat mitt inlägg men det är samma person på bilderna på de olika kontona. Man undrar ju vem personen är som fått sina bilder stulna.

      Samma här! Är det Amelia, Maryam, Meja och Elina?

      Gjorde mitt konto privat nu efter att ha fått så många nya skumma följare.

    Kenza.
    Perfekt är sannerligen otroligt trist!

    Vad kan man köpa i förlovningspresent till ungt par? Vill ge dem något litet i julklapp……..

      Ngt till hemmet. Brödrost. Fin skärbräda. Bra kniv. Te eller kaffekoppar. fin kaffeburk med gott kaffe. Olivolja och balsamico. Pepparkvarn. Kökshanddukar. Grytlappar. Osthyvel. Trevlig kokbok.

      Vad tror du om en ljusstake?
      Så varje gång de tänder den kommer de tänka att det var en förlovningspresent och bli påminda om hur kära de är i detta nu

    Alltid samma förslag, känner inte människor sina partners längre? Aldrig hade man kunnat komma på själv att man kan ge en hotellweekend!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.