Träning och kost av och med Ben Mitkus

Ben Mitkus började äta en helvegetarisk kost i och med att hans sambo ”CJ” gör det, och delar nu med sig av hur det utvecklats.
Han har även börjat med calisthenics, vilket enligt google är att träna med kroppsvikt. Av hans videos att döma så verkar det så lika bra med någon annans kroppsvikt, som sin egen.
Han bjuder även på hur det kan gå när man tränar lite…tja…”oaktsamt” med gummiband.
Och han är inte den enda.
Jag såg Denice Moberg dela ett liknande klipp igår (här under ser ni det) där man bara väntar på att hon ska smälla sig själv i ansiktet med sitt gummiband.
Personligen älskar jag att träna med gummiband men inte med livet som insats, utan jag tränar lugnt, försiktig och kontrollerat, i hjälm med visir och suspensoar över drottningkronan.
Jag tror inte jag behöver belasta sjukvården mer i år nämligen.

Jag fick även ett tips för er som inte kan se inbäddade inlägg från Instagram på mobilen:
– Öppna ”Inställningar”.
– Välj ”Safari”
– Välj ”Göm IP-adress”.
– Välj alternativet ”Av”.

Vad gäller webbläsaren är jag inte ett dugg klokare tyvärr. Jag frågade runt på redaktionen igår och ungefär hälften har samma problem som vi. 
Jag kan se inläggen på mobilen och på min iMac, men inte på min laptop.
SÅ irriterande, men jag har inte släppt pucken! Jag lovar!

78 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hanna friberg åker alltså in på akuten för bröstsmärtor MEN de va inget så hon åkte till sin ansiktsbehandling efter akuten….. så problematiskt att jag ej finner ord i denna tid…. https://vm.tiktok.com/ZMFnumQrb/

      Klart man ska ta sånt på allvar! Det gick kanske över.

      Om en sjuksyster säger åt henne att åka in till akuten så är det väl bäst att faktiskt göra det?

        Exakt.
        Och hon är väl vuxen nog att själv känna vad hon orkar göra efter att ha kollat upp sina symptom och ansiktsbehandling känns inte direkt påfrestande för kroppen. ?

          Ja hon är väl vuxen nog och inse att man inte har på en akut mottagning och göra om man 30 min efter kan åka på en behandling. 1177 säger alltid ÅK in, eftersom de inte kan göra ett EKG genom en telefon. Men man själv borde ha lite innanför pannbenet, dessutom om man kan filma besöket med. Förstår inte ni vad AKUTEN är? Det är AKUT.

            Vad fan snackar du om? Hon hade bröstsmärtor! Som hon på akuten fick veta var ofarliga! Lägg ner.

              Om bröstsmärtorna var så allvarliga bör man kanske gå hem lägga sig. Även om det inte ”var något enligt läkaren” inte gå vidare. Det säger väldigt mycket om vilka ”smärtor” hon hade. Tänk efter lite.

                Du menar att smärtor aldrig kan gå över? Du både antar saker och hittar på saker hon aldrig påstått. Dina försök att få henne att se dålig ut är riktigt patetiskt.

                Fast dom var ju inte allvarliga visade det sig? Men klart som fan man kollar upp så det inte är något farligt om man känner bröstsmärtor. Man behöver inte vrida sig i smärta för att kolla upp det. Och det blev väl antagligen bättre. Inte så att hon hade en kronisk sjukdom.

                  Sen vilar man ju faktiskt samtidigt som man gör ansiktsbehandling.

                    Plus att en behandling är förbokad och ej återbetalningsbar om man avbokar samma dag.

                      Jag skulle också mycket hellre vara bland folk efter en sådan upplevelse, om smärtorna kom tillbaka eller något händer. Inte hemma ensam.

                Men vad menar du? Man ska såklart åka in till akuten om det finns misstanke att det är något allvarligt, sedan är det ju inte så att det alltid visar sig vara allvarligt. Jag fick en gång plötsliga utslag och eftersom jag nyss börjat med ny medicin sa min läkare åt mig att åka in till akuten direkt. Kom in, läkarna tog det på allra största allvar, men efter ett tag kunde man konstatera att det inte var en allergisk reaktion utan något helt ofarligt. Jag åkte därför tillbaka till jobbet och gick sen på fotbollsmatch. Med din logik var det alltså helt fel agerat.

            Ingenstans säger hon att det var 30 minuter mellan att hon varit på akuten och sin ansiktsbehandling. Hade gjort exakt samma som henne om någon inom sjukvården uppmanat att söka akut, om det sen visar sig att det inte är något farligt och man mår bättre, varför skulle man inte fortsätta sin dag som vanligt?

            Men va, varför inte? Om hon mår bra och det inte va något så är det väl jättebra att göra nåt avslappnande efteråt? Eller måste man åka hem och gråta? Eller vad får man göra efteråt enligt dig?

            Och om man har bröstsmärtor är det ju rätt viktigt att kolla upp. Dvs är rätt akut.

            Men du har kompetens nog att avgöra det via internet hur allvarligt det är?

            Om man ringer 1177 har man uppenbarligen inte kompetensen att avgöra själv hur akut det är och inte.

            Alldeles utmärkt av henne att ringa 1177 i stället för att åka till akuten direkt.

      Jättebra att åka och varva ned med en ansiktsbehandling ju…? Slappna av och försöka sluta oroa sig, gissar att det är precis vad kroppen ville ha faktiskt ?

      Varför är det problematiskt? Bröstsmärtor ska man alltid ta på allvar men om det inte är ngt kan man väl vara som vanligt?

        Inte konstigt svenska vården ser ut som den gör när ni anser att detta är bra och vettigt. Synd om de människor som dör på akuten dock, i väntan på hjälp för era mindre akuta problem, som i eran värld tydligen behöver akut vård.

          Låter mer som du ogillar Hanna. Inget fel att åka in till akuten för bröstsmärtor

          Det är du som inte har någon som helst aning om hur akuten fungerar uppenbarligen.

          De som åker in akut för saker vårdcentralen kan hjälpa med ”imorgon” sorteras oftast bort. Bröstsmärtor kan vara jäkligt akut.

      Vad menar du ens?

      Jag åkte in till akuten med sjuka och akuta bröstsmärtor. De misstänkte allt från blodpropp till punkterad lunga och gjorde alla möjliga test.
      Det visade sig att det var mina revben som hade typ ”hakat fast” i varandra. Inte helt ovanligt tydligen, men ofarligt. Jag fick smärtstillande, lugnande ord och blev hemskickad.

      Senare på dagen hade jag absolut kunnat åka på ansiktsbehandling, om jag hade velat.

      Många åker till akuten när de upplever sin första ångestattack. Det är inte heller farligt och går över, men det vet man ju inte då.

        Ja exakt och vill tillägga att om tror att det är något med hjärtat ska man söka vård även om det inte gör väldigt ont. Speciellt kvinnors hjärtinfarkter är ofta relativt tysta och ger inte så uppenbara symptom. Ibland är det bara svag värk i bröstet, ibland är det via överförd värk till käke, rygg eller arm. Det är en utav anledningarna till att högre % utav kvinnor med hjärtinfarkt dör i jämförelse med män.

    Orkar inte med en till diskussion mellan veganer och köttätare.

    Jag hittar ut själv?

      Ibland är jag vegan, ibland är jag köttätare, beror helt på vad som finns på menyn.

      Funkar bra med mixad kost ??

        Vegan är inte en diet eller ett kostval, det är en livsstil. Att äta vegetariskt, är det du syftar till. Dock ej samma som som att leva som eller vara vegetarian 🙂

      Så tröttsam ja.

      vad äter vegetarianska kannibaler?

      grönsakshandlare

      Jag med ??

      Idag åt jag en helvegansk rätt till middag. Det var helt ok gott.
      I helgen kommer jag äta en massa kött på julbord. Det kommer också vara gott.
      Balans är bra i livet. 🙂

        Du behöver inte säga helvegansk. Det finns inget halv-veganskt ?

    Nej det har varit en hel del sådana diskussioner redan, finns inte mycket mer att säga?

    Att han måste ta vitamin b12 säger ju det mesta ?

      Det säger ju egentligen ingenting

      Äter heller tabletter än smutsiga grönsaker

        Heller?

      Finns många köttätare som också har b12 brist.

        Jepp, här är en. Tyvärr!

      Det säger ingenting. Har varit vegan i 10 år, aldrig haft lågt b12 och aldrig tagit kosttillskott. B12 är mycket mer komplext och individuellt än så.

    Det är konstigt i affären där jag bor där det i frysen finns påsar som det står ”Vegetariska köttbullar” på. Jag vet inte vad jag ska tro. Bredvid ligger en påse där det står ”morötter av kött”. Och vad är ”vegetarisk fisk”?

    //Ateistisk katolik

    med en kropp som har en cirkelrund päronform

      ”Vegetarisk råbiff” låter spännande också. Det fanns på en restaurang jag beställde från på Foodora, men jag vågade inte beställa det för det framgick inte vad det var för något. ?

        Något vegetariskt som dels är rått men också en biff, ja det kan man fundera över vad det är. Kanske råa rödbetor men det låter inte gott.

        Det här med att kalla rotfrukter för råbiff borde inte få förekomma. Det är ju så nog med procent när det gäller andra matvaror. Men att kalla råa rödbetor för vegetarisk råbiff är ju lite stört, lite schitzofrent.

        Människan har ju ätit kött bra längre än grönsaksdieterna men får man det att funka så spelar det ju ingen roll vilket. Man får ju välja själv.

          Biff används ju dock i flera sammanhang som en beskrivning av en form, utan att ha någon anknytning till vilket djur det kommer ifrån. Det är inte alls fel att kalla något gjort på rödbeta för biff. Vegetariska köttbullar har jag faktiskt svårt att tänka mig att du inte läst fel eller rent av ljuger om – Företag som producerar vegosubstitut är generellt väldigt noga med namnen. Det förekommer kanske i recept, men knappats i frysdisken i butikerna.

          Märkligt att du använder uttryck som stört och schizofrent i sammanhanget.

      Står det verkligen ”köttbullar”, eller är det vad du antagit? De flesta brukar hete något i stil med ”vegobullar/vegobollar”, eller ”delikatessbullar” finns också. Enda jag vet som har det som du skrivit är Dafgårds som har ”Leifs köttfria köttbullar”, vilket nog mer har med den image Leifs märke ska utstråla. Men annars står det nästan alltid vegobullar/bollar.

        Ja det står ”köttfria” men det betyder ju just ”vegetariska”.

        Det var alltså min upplevelse att det lät väldigt absurt. Men jag har noterat att ordvalet var fel i mitt inlägg och ska försöka bättre mig till att vara exakt i ordvalen så att ingen ska känna sig förförledd, lurad, bedragen, snuten vid näsan, ljugen för, vilseledd, bortkollrad, förd bakom ljuset eller något ännu värre. Allt kan ju alltid bli värre, man får bara försöka. Man ska ju försöka överleva ett par dar till innan julafton är överstökad så jag ber om ursäkt igen så att alla kan dra en lättnandets suck att det inte ska ske igen. Men jag antar att diskussion kan fortsätta om detta viktiga ämne?

    Off topic, men mycket diskussion om exponering av barn här, främst Margaux. Tänker du inte göra ett inlägg om PVL och hennes galna exponering av sonen på sjukhuset? Mår illa av att se det.

      Vem är PVL?

        Gissningsvis galenpannan som gjort sig känd på att exponera sitt döda barn.

        Patricia. Flera stories i timmen när de var på sjukhuset med sonen. Totalt gränslöst.

      Är väl bara ett inlägg, eller har hon delat på stories ?

        Sjuuuuuuukt många storys. Hon dyker upp på min utan att jag följer henne.

      Kanske inte läge att göra det när hon precis förlorat ett barn!
      Nån medmänsklighet får man väl ändå ha.
      (Håller med om diskussionen men var sak har sin tid å nu är det inte läge)

        Detta. Vissa här är verkligen gamar och vill gärna sparka på den som redan ligger ner. Fy fan vad dåligt man måste må då..

    Testade att ändra inställningen på Safari och nu syns alla instagraminlägg! ☺️??

      Vilken bra källa

        Det är faktiskt en helt okej källa (populärvetenskaplig tidskrift med bra anseende) och artikeln är skriven så att det går att kolla vilka studier författaren grundar sin åsikt i. Däremot så är rubriken lite drastisk, slutsatsen författaren kommer till är att de flesta har brist på DHA, att de som äter kött kan åtgärda det genom att äta en del typer av kött oftare och för vegetarianer/veganer så går det att åtgärda via kosttillskott gjorda på alger.

          Alger har dock inte dha.

            Läs artikeln du länkade så ser du att det finns en det gör en del och det finns kosttillskott. De är dock dyra.

          Otroligt oseriöst med en sådan rubrik när det inte ens är i närheten av vad studien faktiskt säger, precis som du skriver själv.
          Hjärnan behöver inte animaliskt fett.

            Jo, artikeln beskriver att den helst vill det om den får välja. Är ni läskunniga på engelska?

              Att hjärnan ”vill” ha det om den får välja är ju inte alls samma sak som att hjärnan _behöver_ det (som rubriken säger). Är du läskunning på engelska?

              Min hjärna vill gärna välja socker i överskott och snabbmat om den får välja, men knappast något den behöver.

        Peer reviewed artikel skriven av läkare samt källor. Ja det är en bra källa.

    Förlåt att jag är en hel vecka efter MEN har finalen av Alla mot alla diskuterats under något inlägg? Kollade i gamla öppet spår men hittade inget… Är så nyfiken på vad ni tyckte! Och Ebbas fantastiska klänning, älskar den!

    OT

    Vet någon vem Hanapee och Nea menar i senaste avsnittet av Surret när de pratar om pretty privilige och blir irriterade på någon influencer i en beautypod som vägrat erkänna att hon är snygg?

      Hur kan man bli irriterad på något sånt herregud…

      Undrar också!

    Det syns på hans kropp att det är sämre med veg än kött.

      Och jag ser ingen skillnad alls…

      Han ser mer tränad ut före han gick över till enbart veg. Men det spelar väl inte så stor roll om killen mår bra. Han kanske har bättre ork eller sover bättre och har bättre minne osv. eller så är det samma. Men han ser ju inte ut som ett vrak precis. Jag menar han mår nog bra nu med.

        Han ser inte mer tränad ut, han har lägre fettprocent på bilden till vänster vilket gör att han får mer definierade muskler. Och sådär låg fettprocent som han uppenbarligen har på vänstra bilden är inte bra i långa loppet.

          Ja du har säkert rätt. Men för en oinsatt så ser han mer tränad ut. Men är det alltså inte. Tack!

    Grisar är lika intelligenta som hundar. Kossor jagar efter sina ungar när de stjäls för att människor ska dricka hennes bröstmjölk. Alla djur formar band med varandra. Alla djur vill leva.

    Tänk om den äldre generationen kunde fatta det någon gång.

      lol ”äldre generationen”? För 100% av alla människor under 20 år är alltså veganer..?

    ”Ååååh, vad ont det där gjorde.. När jag medvetet gjorde så att gummibandet snärtade mig.. Men det blev åtminstone RIKTIGT unikt content…!”

    Är det inte lite skenheligt av Julia Franzen att samarbeta med Vitjul, lägga upp klipp på barn som berättar hur de mår när vuxna dricker i deras närhet. Och så har hon och Bingo samtidigt haft barnen med sig på div fester där vuxna druckit en hel del? ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.