Reaktioner på SVTs Margaux-dokumentär

Så klart jag inte kunde hålla mig från att skriva ett inlägg till. 😉
Givetvis måste jag uppdatera med reaktioner på SVTs dokumentär om Margaux Dietz.
Min syn på saken kan du läsa här, och här kommer några andra från sociala medier.
Högst upp ser du vad som skrivs under SVTs två Instagraminlägg om dokumentären.
Inlägget kan komma att fyllas på allt eftersom…

Här nedan kommer även de kollegor som gått in på Margauxs inlägg och kommenterat stöttande.

 

 

119 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det här ”dokumentären” verkar ju iaf inte vara till hennes fördel. Hon åmgrar ju inte det hon gjorde, hon ångrar att det ledde till att hon är ute i kylan. Patetisk tv å person.

  Riktigt sorgligt att hon inte ens fattar nu, för sin egen skull (och sitt barns, som hon skämt ut).

  Glöm inte att hon är miljonär heller, och världens minsta fiol spelar..

   Ursäkta stavfelen. Finns en snyftartikel i expressen nu, och en bra i aftonblaskan

    Du är ursäktad 😉 ❤️

     🙂 den största av ursäkter borde hon ge sin lilla son. Kommer han förlåta henne sen? Det är eg den enda frågan.
     Värsta man kan göra är att inte se barnen som egna personer

     Men språkpolisen, hur kunde du låta detta passera: ”to error” etc när alla vet att det heter ”to err is human, to forgive divine”. Du förlåter allt fort, du ?

      Oh, Margåå, Åh!

    Hon har fått alldeles för stor uppmärksamhet i media.

  ”jag inte kunde”?
  Eller ”kunde jag inte”?

   Jag ingen aning har.

    Hur blev köttbullarna?

     Underbara ?
     De med nötkött blev fluffiga i konsistensen och de med blandfärs blev mer som ”vanliga” köttbullar.
     Nu är det revben som ligger i ugnen och tror det är dags för en Irish coffee.

     Hur gick det själv med köttbullarna?

      ?

       ??

       Ehh?
       Revben som stör eller kan det vara (håller andan och hoppas inte) irsih coffe som orsakar denna reaktion?

   Du ”språkpolisen” är bara löjligt när du rättar allting, ingen kommer förbättra sitt språkbruk för dig. Skaffa dig ngn annan hobbys för äldre kvinnor som dig , kanske stickning?

    Tror du bara det är äldre kvinnor som behärskar svenska språket?

     Inte bara gamla som håller på med stickning heller

     det är en tautologi

      Tantlogi, menar du väl?

     Sorgligt om så skulle vara fallet. Språkpolisen behövs uppenbarligen.

      Behövs det verkligen någon som sitter och läser kommentarer på en blogg, och säger till när folk stavar/skriver fel? Är felstavning i kommentarer på en blogg verkligen något att bry sig om och lägga tid på?

      Mmm det behövs verkligen

  Denna dokumentären gav helt motsatt effekt än vad hon hoppats på. Att det dessutom är SVT som gjort den gör det hela ännu mera patetiskt.

   Går inte krama empati ur nån som saknar det + dålig skådis. Men att övriga inte ser hur det ser ut. ..
   (Eller så vill de alla bara ha fem minuter fame)

  det enda jag kan tänka på, både när jag såg all media när det hände och nu när jag har sett dokumentären, är hur killen i trappen mår. idag är jag nykter alkoholist, men medan jag fortfarande drack så var det där jag. ett tag nästan varje helg. att somna utanför sin egen eller någon annans dörr – för mig har det varit förknippat med sån otrolig skam. jag tror inte att en person som gör det mår bra, helt ärligt. den känslan av att vakna av att bli väckt av blåljuspersonal, man vet inte vilka grannar som har sett en, vad man har gjort. VARFÖR nämns inte det i t.ex. dokumentären? exakt det hon har blivit polisanmäld för, olaga integritetsintrång, är det stora brottet här. gör man lite research på internet kan man ganska snabbt hitta vem den här personen är.

  tackar gudarna för att jag inte bodde granne med margaux när jag drack. då hade jag hamnat i den där videon och behövt leva med den skammen. oavsett om det går att identifiera mig eller inte.

  VARFÖR ber hon inte om ursäkt till mannen i dokumentären också? eller pratar om honom som en individ hon har skadat?

   Exakt det där har jag också tänkt på. Hade dött av skam om jag somnade i en trappuppgång, och om nån dessutom filmat och lagt ut det på youtube.

    Och i sina ursäkter aktivt pekar ut en. Stackars människa

   HAN har bett om ursäkt till HENNE! Det säger hon i dokumentären utan att se det skeva i det. Hon fattar ingenting.

  Vore intressant att veta vägen till att den där dokumentären skapades. Får en känsla av att någon betalat sig fram eller har kontakter osv.

   Har tipsat DN. Hoppas de granskar detta.

   EXAKT min tanke. Självklart polare till Margaux (eller Ann, som verkar brinna orimligt för ämnet).

    Ann Söderlund har ju verkligen inte alla hästar hemma heller. Oerhört patetisk dokumentär med det mentala barnet Margaux

  MARGAUX!

  Säger du att detta är jättevanligt i Stockholm nu och att det är jätteskrämmande. Sa hon det eller hörde jag fel? För om hon sa så varför puffade hon ut sin son med den som skulle kunna vara en narkoman? Den skulle ju kunnat haft en kniv i handen, eller ett vapen.

  Men jag är inte säker på att det var så hon skrev nu.

  Sen hörde jag henne säga att hon visste vem det var och det inte alls var en okänd.

  Jag blir bara förvirrad nu. Va sa hon egentligen?

   Hon trodde det var hennes kompis. Men det i sig känns problematiskt; att om hennes kompis är däckad i trapphuset och hennes första instinkt är att filma och peta. Om det är normal företeelse för dem verkar det som att kompisen har alkoholproblem att ta tag i och hon behöver ringa efter hjälp istället för att fnissa.

   Hon sa att det är vanligt med rån som förkläs av att någon ”däckar” utanför ens dörr. Därför skulle hon aldrig ha släppt ut Arnold om hon inte hade varit säker på att det var hennes bästis Max som låg där (men hon hade fel).

  Jag upplever att många som ”förlorar” sin kändiskarriär går igenom en väldig sorg och desperation efter det. Både Soran, Margaux, Federley, Paolo, Ola Lindholm osv har gått ut väldigt fort efteråt för att lappa ihop skadorna, men jag tror att man ibland bara får inse att det är kört, kört, kört. För en del kan man komma tillbaka ett par år senare, andra aldrig. Och så är det ju tyvärr i verkliga livet också. Är du otrogen och blir utkastad kommer inte blombuketten hjälpa. Tror inte den här dokumentären hjälper alls, hon får nog bara stå sitt kast och kliva ur rampljuset ett ganska bra tag.

  (Obs, likställer inte gärningarna från personerna ovan, men menar mer på fenomenet kändisar som begår allvarliga fel)

  Hon sitter och säger att det ordnat upp sig och att HAN bett HENNE om ursäkt. Men, va????
  Och vem kom på den brighta idén att låta Ann Söderlund sitta och ha mystjejsnack i soffan? Välj någon som kan göra en intervju i stället.

   Jag skulle förvisso också be min granne om ursäkt om jag däckade framför hens dörr. Sen får man ju hoppas att även hon bad honom om ursäkt ännu mer.

   Det är för fan hon som ska be honom om ursäkt

  Det Amra skriver är precis det som skaver här! Precis det alla som lämnar hjärt-emojis å skriver att ”nu är det bra” måste försöka få in i sina hjärnor. Men tror dom är helt oförmögna att inse det för dom själva beter sig på samma sätt.

  När livet handlar om att ”lägga ut och sända ut” men aldrig om att ”ta in och se andra” så kan man inte se på den här situationen och liknande nyktert. Man är oförmögen att se vad som är fel.

  Såg precis dokumentären och det framgår ju tydligt att hästarna inte hittat hem. Hon är ledsen, för situationen har satt henne i skiten, men inte en enda gång hör jag henne säga något som ens liknar en insikt. Men det är minsann synd om henne! Hon har faktiskt inte varit inne på sociala medier på hela TRE veckor! Hon har knappt träffat nån på samma tid. Där sitter hon längst upp i sin taklägenhet som en stackars inlåst prinsessa. Oj vad detta drabbat henne! Och nu planeras hennes comeback… redan! Såklart! För hon måste ju sända ut ut ut så hon slipper blicka inåt.

   Önskar att just den här texten skulle vara det alla tar med av den här soppan. Att/om hon ”förlåts” är sekundärt. Det betyder inte att någon behöver gå tillbaka och haussa hennes influencerliv igen, utmärkt av ett extremt exponerande av barn.

   Hon har alla möjligheter att dra in pengar för att få mat på bordet. Ett influencerliv är ingen mänsklig rättighet.

  Det känns som att de valde hennes tre besökare (kompisen, branschkollegan, samarbetspartnern) lite som i A Christmas Carol: det som hände i *höstas* var pga ett missförstånd, det som händer *nu* är ett överdrivet drev och det som händer i *framtiden* är en comeback. Denna ”dokumentär” känns så regisserad. Jag hoppades på mer men det är bara som content.

  Vad är det för två galningar som hoppar på alla som vågar kritisera SVTs inlägg? Plus att någon med jämna mellanrum piper upp ”nu ska vi vara snälla mot varandra”. Just det.

  Lyssnat om.

  Jag trodde verkligen det var min bästa kompis för jag skulle aldrig gå utanför min dörr annars, för det sker ju väldigt många rån på just det sättet, i Stockholm, vilket alla vet om.

  Fråga från Ann om det förnedrande för människan som låg där blodig och blå. Och Ann säger att du har ju haft flera månader att tänka på detta. Ändå lägger du ut det?

  NÄmen jag har ju varit en annan värld, suttit i telefon sju timmar om dagen. Uppdaterat om exakt allt som händer. Och för mig har ju det varit livet. Men däremot har jag nog tappat gränsen för asså det känns ju som om jag pratar med alla mina vänner när jag pratar på insidan på sociala medier eller pratar på YT och inte riktigt haft respekten för mitt privatliv eller andras privatliv i min närhet.

  Jag är lite äldre så jag är inte säker på om jag missar något väsentligt. Jag såg händelsen i trappen men jag kopplar inte sammanhanget?

   Skulle satt ”där hon pratar och tills hon slutat” glömde det men det är alltså jag Isotta som undrar vad det där betyder???

  För mkt offerkofta för min smak. Är trött på folk som gråter ut i media för skit. Stå ditt kasst du har gjort fel behöver vi höra mer? Kommer aldrig följa henne eller gynna hennes mönadslön

  Inga kritiska röster medverkande som tex Camilla i dokumentären, bara nära och kära.
  Vad har M för kontakter på SVT? Vilket slöseri! Är rent ut sagt förbannad!
  Alltför många ????……
  Urusel journalistik!

  Margaux säger:

  ”Jag trodde verkligen det var min bästa kompis för jag skulle aldrig gå utanför min dörr annars, för det sker ju väldigt många rån på just det sättet, i Stockholm, vilket alla vet om.”

  Ann säger:
  Är det förnedrande för människan som låg där blodig och blå. Och Ann säger att du har ju haft flera månader att tänka på detta. Ändå lägger du ut det?

  Margaux:
  ”NÄmen jag har ju varit i en annan värld, suttit i telefon sju timmar om dagen. Uppdaterat om exakt allt som händer. Och för mig har ju det varit livet. Men däremot har jag nog tappat gränsen för asså det känns ju som om jag pratar med alla mina vänner när jag pratar på insidan på sociala medier eller pratar på YT och inte riktigt haft respekten för mitt privatliv eller andras privatliv i min närhet.”

  Vad är det Margaux menar här? Hon pratade i telefon sju timmar om dagen och hon hade inte respekt för sitt eget privatliv eller andras privatliv i sin närhet.

  Varför fegar hon ur i att säga att hon inte visade mannen i trappuppgången respekt för hans privatliv när hon använde honom för att göra något skjojsigt som andra skulle skratta åt.

  Och bett om ursäkt för det. Då hade det väl funkat? Vad har hennes telefonpratande med saken att göra?

   Men snälla. Det är ju extremt tydligt? Hon har inte pratat i telefon, hon har suttit med telefonen i 7h. Det är ju på den hon jobbar? Konstigt att det blir så mycket missförstånd när inte ens de enklaste sakerna går fram.

    Jaha tack för förklaringen. Jag är äldre och tolkar därför på fel sätt. Hon har jobbat sju timmar. Nu lärde jag mig något nytt.

  Har inte sett dokumentären o bryr mig eg inte om Margaux som person, MEN, kvinnor blir ju såå mkt mer hårt dömda än män? Det verkar nästan som att det Margaux gjorde är värre än att Paolo Roberto köpte sex. O helt ärligt, ja det var en shitty grej att göra, men att få massa hat i all oändlighet, är det rimligt? Tänker på mina egna snedsteg i livet och om det hade lett till hatkampanjer… Det blir liksom så orimliga proportioner. Konstruktiv kritik är en sak men oftast är det ju inte det någon får, utan mer aggressivt hat och hot.

   Men nu när Margaux nu lägger ut sitt prat med Ann så reagerar ju folk på det. Man ställer sig frågan var det en ursäkt till mannen i trappen, i så fall var det lite udda.

   Men som influenser så borde hon ha förstått att folk trodde att en ursäkt skulle komma som hon la upp det. Men jag tycker inte att den riktigt kom. Tycker Margaux själv att hon bad om ursäkt? Tycker hon det?

   Jag tycker att det hon har gjort är mer än ett ”snedsteg i livet”.

    Tycker absolut att det var ett snedsteg. I jämförelse med alla större misstag man kan göra så var det verkligen ett snedsteg.

    Ett snedsteg? Det är ju hennes syn på människor som osar. Hennes inställning som är skitdålig.
    Det är ju inte ett snedsteg hur man är som människa.

     Men…. Visste man inte att hon gör content av exakt allt när man följer henne? Hur kan man bli förvånad då när hon bokstavligen kliver över lik för content?!

   Tycker inte kvinnor blir hårdare dömda. Jag tycker det som hänt är hemskt och så onödigt. Hon bara svamlar vidare.

   Håller med dig. Folk överdriver det här

    Unken människosyn?

   Håller med dig till fullo! Tycker folk är såna jävla gamar alltså. Och håller till hundra med om att kvinnor döms hårdare. Varför ska hennes karriär vara över för att hon gjort ett misstag. Har ni aldrig någonsin gjort fel i era jobb? Varför vara så jävla elaka, tror ni inte hon mår dåligt nog?

    Klart folk har gjort fel på sina jobb men du kan knappast jämföra det Margaux gjorde med att skicka ett mejl fel. Gör man dessutom grava fel på sitt jobb riskerar man ju faktiskt uppsägning.

    Jag håller med om att kvinnor döms mycket hårdare än män men det innebär inte att Margaux ska friskrivas pga hon är en kvinna. Hot mot henne är såklart oacceptabelt men vill folk avfölja och bojkotta så är de i sin fulla rätt att göra det.

    Vilken karriär?

    Men det är inget ”misstag”. Det är sån hon är. En person med jävligt dålig människosyn, en person som ser ner på andra och saknar gränser.
    Det blir så jäkla konstigt att kalla grundläggande värderingar för ”ett misstag”. Det är hennes värderingar vi vänder oss emot då det är så tydligt att hon inte ångrar något. Hon tycker bara synd om sig själv. Det är olika handlingar (om man jämför med Paolo) men samma unkna människosyn. Människor finns till för dem och deras syften. Respekt för andras värdighet och integritet saknas helt.

    Hade jag filmat en medvetslös blodig man på mitt jobb och lagt ut på sociala media för ”content” hade jag absolut blivit sparkad från mitt jobb omedelbart. Sånt beteende hade man inte ”kommit undan med” på mitt.
    Vad för jobb jobbar du på där du kan filma skadade utsatta människor under arbetstid och dela på social media för ”content” utan att din chef bryr sig?

     Absolut, få sparken/varning,helt ok. Men att få en hatstorm utan dess like och bli offentligt lynchad och typ verbalt hängd av så många. Nej det tycker jag inte är rimligt för en sådan här sak. Tycker ni visar lika lite empati och medmänsklighet som Margaux om jag ska vara ärlig.

      Hatet är inte okej, kritiken är däremot befogad. Och massiv kritik är nog något man får räkna med som influenser om man visar ”pöbeln” sina dåliga sidor.

      Sluta missbruka ordet hat. Kritik och har är inte synonymer.

      Hon kan ju dock inte bli varnad eller sparkad eftersom hon är sin egen chef.
      Hatstorm tycker jag är en överdrift. Jag tycker det är sunt och visar på empati att så många reagerade på det hon la ut. Även om hon fortfarande inte verkar fatta själv vad hon gjort för fel…
      Och om någon så är det ju Margaux som behöver lära sig empati och medmänsklighet…

    Hon hade ju inte mått dåligt allsvenskan om Inte folk hade reagerat. Det handlar inte om ett misstag på jobbet, utan hon exponerar stt sanna jag och visar hur rutten hon är, rakt igenom.

   Jag tycker tvärtom. Hade en man gjort det hon gjorde mot en kvinna, hade han blivit mycket värre uthängd än Margaux som det bara daltas med. Hon förtjänar att bli bortglömd och sluta sin karriär på Donken.

  Erkänner. För några år sedan var det en ung kille utanför mitt fönster. Ordentligt hög eller mycket allvarligt sjuk? Det visste jag ju förstås inte.
  Inte vågade jag gå ut och fråga hur han mådde. Ringde direkt 112. Han rörde sig ungefär som en helt ledlös man. Byxorna på halv stång. 112 beslutade sig för att först skicka en polisbil.
  Polisen kom efter ett någon minut. De gjorde uppenbarligen bedömningen att killen var påverkad leluxe. Tog honom med sig i polisbilen.
  Ja, jag filmade killen efter att jag ringt 112. Visade klippet för min man på kvällen. Sedan var det inte mer med det.
  Inser idag att jag inte skulle filmat, men det är för sent nu. Klippet är antagligen raderat sedan länge nu. Att lägga det på sociala medier. Tänkte inte ens tanken.

   Nej men du filmade det för att visa din man och du förstår att du gjorde fel. Du är medveten om vad som är rätt och fel – något Margaux verkligen inte kan.

   Tycker att det kan vara bra att filma. Har det inträffat något som kan kopplas till denne person. Eller en person som återkommer hela tiden så att man kan be polisen göra något åt det så det slutar.

   Man lägger förstås inte ut det på internet, men det kan vara avgörande om det skett något brott.

  Börjar bli tämligen irriterad på hennes offerkofta. Samtidigt som jag tröttnar på jämförelsen med våldtäktsmän som släpps in i värmen. Ingen släpper in våldtäktsmännen i värmen – men det är inte vi som bestämmer vad som händer med dem. I det här fallet kan vi bestämma – vi kan bestämma att inte stötta en influencer som gör content av en man som har tuppat av i hennes trappuppgång. Vi kan bojkotta och visa att det hon har gjort är fel. Men vi kan inte göra detsamma med en våldtäktsman då vi inte får ta lagen i egna händer. Tråkigt nog.

  Det hade varit intressant med en uppföljning av ”priser vi betalar”, och applicera det konceptet på etik och moral istället.

  Stör mig mest på hur hon malligt planerar sin comeback, vilket slags content hon ska ge oss när det här blåst över.

  Hon känner sig missförstådd; om vi bara hade förstått hela sammanhanget så skulle vi alla förstå att de här va helt okej ”content”.
  Hon förstår verkligen inte hur äckligt det här konstanta, gränslösa contentskapandet är. Att exponera sitt barn, sitt liv, andras liv och andra i utsatt situation (oavsett vän eller främmande) är helt sjukt för normala människor.

   Ja exakt! Hon har planerat sin comeback sen dag 1 inkl denna ”dokumentär”. Allt är noga uträknat. Att den ska släppas så här i juletider också. Då folk ska vara extra snälla och förlåtande…

  Så det hela var bara ett missförstånd då det har klippts fel? ?
  hon skyller fortfarande på filmaren hela tiden… filmaren såg personen först och såg att det inte var någon fara.

   Inte en endaste polett har ramlat ner. Inte en enda. Det finns liksom många poletter som skulle kunna ramla ner. Fel att skicka ut kompisen för att filma. Fel att inte ringa 112/kolla hur mannen mår. Fel att skicka ut sonen. Fel att skratta och göra content. Fel att klippa, lägga på ljudeffekter. Fel att lägga ut på sociala medier osv. Men inte en av de poletterna har ramlat ner.

    Ändå beundransvärt med noll insikt och så dåliga svar efter förmodad mediaträning av ngt anlitat proffs.

   Det är i princip upprepning av ”ursäkten” hon först la upp på Insta, fast nu i dokumentärform….Inget nytt med andra ord.

   Hur kunde filmaren se att det inte var någon fara. Kanske mannen kunde säga något men var på väg in i ett insulinkoma, eller en hjärtinfarkt eller ja allt som kan hända.

   Och han var blodig och blå i ansiktet. Kanske någon har sparkat sönder hans lever?

   Margaux har haft så lång tid på sig att inse att det kunde ha varit en döende person liggandes utanför hennes dörr.

   ingen begär att hon ska göra någon medicinsk insats om hon inte kan men ring 112 utan att peta på en person, skratta och filma i olika vinklar och prata med sin person och undra om hon ska ringa någonstans och skratta lite till.

   Det känns som en person som är retarderad skulle kunna hålla på så här som Margaux faktiskt.

   Och flera år senare så skrattar hon och flamsar hon vidare. Ja nu hoppade jag lite framåt men det är så trevligt med lite bredd.

    Tillochmed min kompis som har en intellektuell funktionsnedsättning skulle ringa polisen istället för att stå och skratta så dra inte ”retarderad”-kortet tack för det har ingenting med det att göra. Empatistörning möjligtvis, men det här är ingenting man gör bara för att man har en mental funktionsnedsättning eller autism eller liknande.

  Ingen som nämnt vardagsrasism inlägg och extremt korkade påståenden. Till exempel att män kan mörda, våldta m.m och ändå få stanna i ”värmen” medan kvinnor har det såååå himla tufft. Trött på dessa aktivister som delar in allt i man vs kvinnor eller vita vs svarta. Det finns de med makt, kontakter och pengar och sedan finns det de utan makt, kontakter och pengar.
  Gick in och läste vem som driver kontot och blir visserligen inte förvånad när det är en Icke-binär ”hen” som skriver om normkritik, transkamp, kroppsaktivism m.m
  Kommentarerna på denna ”hens” inlägg följer lite samma röda tråd. Massa trångsynta människor som verkar ha ett enormt hat mot vita och män, speciellt vita män.

   Är Margaux en vit man?

    Nej Isotta. Margaux är inte en vit man. Vardagsrasism svans lyckas alltid få det till vita mäns fel. Ge dem vilket problem som helst och de skyller det på vita män alternativt vita människor.

   Så trött på den människan. Hon är alltid ett offer i allt, har alltid rätt, letar upp och plockar ur lite fakta ur ngn studie och tolkar det så det passar hen. Blir riktigt jädra vidrig när hon blir ifrågasatt också.

    Vardagsrasismen alltså. Svar till J.

  Är kammi tillbaka på instagram nu?

  Stör mig så mycket på det beiga filtret som gör att allt får ett ljust, oskyldigt sken. Margaux är ju annars väldigt färgglad av sig.

  Jag tycker faktiskt mer illa om Margaux nu än innan jag såg dokumentären. Tror det här var det sämsta hon kunde göra i nuläget och att det hade varit smartare att ligga lågt ett bra tag till istället för att försöka ta första bästa genväg in i värmen igen. Har så svårt för att känna sympati med människor som gör idiotiska grejer och sen grinar när det gick åt h*lvete. Patetiskt, minst sagt.

   Jag håller med. Detta gjorde saken värre. Och det till skaran ”människor vars karriär är över” hör nu även de inblandade på SVT. Grattis!

  Funderar på en sak. Hur många här inne känner riktig empati för mannen hon filmade och hur många gillar bara inte Margaux och gläds av att se influencers få skit? Gissar på att det är många här som säger sig tycka så synd om mannen, fast det egentligen bara handlar om att ni njuter av kaoset som omger Margaux.

   Jag känner empati för alla som är hjälplösa, både djur och människor, och hade det legat en avsvimmad/däckad person utanför min dörr hade jag definitivt inte skrattat åt personen utan blivit orolig och ringt polisen direkt. Jag förstår inte ens att det finns människor som inte gör den kopplingen direkt. Världen skulle må bättre utan dessa ständigt content-sökande ”influencers”.

   Svårt att ha känslor och empati med någon som man sett ligga på ett golv utan att veta varför och vad som fått honom att hamna där.

   Han kan vara sjuk och fallit ihop, han kan ha använt droger så att han ramlat ihop just där. Han kan fått en spark i njuren och däckat där.

   Har han frivilligt intagit droger? Har han fått en spark i njuren av någon som bara hittade honom att sparka på. eller har han gjort illa någons barn.

   Det går ju fan inte tycka någonting här. Men att lägga ut en film på honom och skratta åt honom är väl onödigt. Det är väl det enda. Men nej, jag gråter inte.

   Troligen rätt många. Tycker snarare att det är en märklig inställning att tro att folk reagerar bara för att man ogillar Margaux istället för att ha empati med en avsvimmad, blödande man som någon filmar och skrattar åt.

   Kanske jag som är optimistisk men vill tro att de flesta människor är vettiga och har ett gott hjärta och det är därför detta blev en så stor grej, för tänk om det var ens kompis eller syskon som låg där.

   Tycker inte synd om mannen. Han mår ju tydligen bra. Tycker däremot man är dum i huvet om man lägger ut vad som helst. Hon har inga gränser och detta är bara en av alla gånger det framgått så tydligt.
   För mig handlar detta om att lägga ut vad som helst för klick, helt utan konsekvenstänk, moral och etik. Inte specifikt om just den killen. Hon har varit desperat det senaste året för hennes visningar har gått ner, pga alla turer med sonen. Hon har desperat träffat killar, förlovat sig, hängt med Ebba B, börjat ny kanal med exet, skrivit märklig bok osv osv bara för att fortsätta få folk till sitt sjunkande skepp. Hon hade kunnat ta till sig för flera år sen av överexponeringen av hennes son. Tagit in det. Jobbat på vad hon skulle kunna göra istället. Och gjort comeback med nått vettigt. Men istället blev det såhär.

   Funderar mer på hur människor som du själv är funtad. Du får ursäkta men det är lite trollvarning på såna som du. Normalt funtade människor gottar sig väldigt sällan i andra människors olycka. Och när det händer är det oftast personligt. Alltså det handlar om någon man känner som man uppfattat varit dum mot en. Människor man inte känner påverkar en sällan känslomässigt utom när man ser en annan människa fara illa. Det kallas empati och är det som de flesta känner för mannen som blev förlöjligad av margaux för att hon tyckte han blev bra content. Tycker du verkligen att det är konstigt att människor reagerar starkt på margauxs beteende?

    Men eller hur. Man beter sig inte så om man har normala reflexer??

   Hon får göra vad hon vill på Instagram. Det skiter jag fullständigt i. Det jag är förbannad över är hur vänskapskorruption gör att mina skattepengar används till hennes affärsverksamhet. Människor måste få sparken från SVT innan jag är nöjd. Hade det sänts på en reklamfinansierad kanal hade jag inte brytt mig.

  Den svenska pudeln är död. Slut på offentliga ursäkter, som om det skulle hjälpa. Hon får, som alla andra, ta ansvar för sina egna handlingar. Bara du själv vet syftet med dina egna personliga handlingar, negativ uppmärksamhet är ju också uppmärksamhet på sociala medier i form av click och visningar. God Jul.

  Den enda hon tycker synd om är sig själv!

  Det enda hon ångrar är att hennes karriär har hamnat på tomgång. Väldigt ego om du frågar mig.

  I ett blogginlägg för 5 år sen tycket Ann Söderling att Margaux är en genuint härlig människa. De har jobbat ihop och tycker tydligen mycket om varann (kompisar?). Om jag vore M, skulle jag akta mig noga för att blanda in vänner i sin buhu vad det är synd om mig-dokumentär. Det verkar inte så smart av SVT att öppna för frågor om jäv…

  Kan vi diskutera att när Margaux var nere i Malmö som hon berättar i dokumentären var hon ute på en bar, blev packad och skämde ut sig 🙂

   Berätta mer!

  Att gå i terapi i några veckor förändrar ju knappast någonting, det var samma som Paolo drog när han satt i skiten. ”Jag ska gå till en psykolog”, jo gör det för all del, men det är inte en lösning på en crappy personlighet. Förändringar är långsiktiga och utan självinsikt kan dom bägge sitta i soffan hela livet utan minsta effekt. Förutom möjligtvis för egot.
  Sen är det väl självklart att hon gör revansch med en dokumentär! All uppmärksamhet hennes väg, uppmjukade hjärtan i kommentarsfälten, pepp från andra influensers med förståelse för värdet av hänsynslös content, och bam, sen kan hon kräkas ur sig Margaux-style igen.
  Next up, dokumentär om Furuviksparken.
  Kul.

  Förlåtas är ju inte det Margaux vill. Hon vill att folk ska glömma det hon gjort så hon kan fortsätta som vanligt. Bara för man är förlåten innebär det ju inte att allt blir som förr.

  Det jag inte förstår är följande.
  1. Hennes filmare hade filmat i trappan i 5-10 minuter och hade då gjort bedömning att det inte var ngn fara med mannen i och med att han snarkade och talade i sömnen.
  2. De tror att det är Margaux kompis och då är det ok att ta ut sonen.
  Hade filmaren inte sett på mannen under dessa 5-10 minuter för att inse att det är fel person utan bara gjort bedömningen efter hans snarkande?

  Och om det skulle vara kompisen, varför visa upp en full utslagen person för sonen, det försöker jag skydda mina barn från att få se själva.

  De som befunnit sig i drev hamnar nog lätt i försvarsställning. Att ta in en del verkar fungera men helt vända spegeln och analysera oss själva är inte så lätt. När ni själva beklagar er hos vänner. Är det inte ganska vanligt att de jamsar med och inte hjälper till att vända spegeln?

  Egentligen har det inte gått så lång tid. Delar av denna tid har väl även gått åt till att fundera på innehåll gällande denna skildring i SVT¹. Så vem hjälper henne att våga titta ärligt på eget beteende? I vår kultur är det så mycket JAG. Det är så sällan man öppnar upp om egna tillkortakommanden. Det kräver träning att inte hamna i försvarsställning och istället ta in allt. Att göra det mitt i en storm är nog väldigt få av oss rustade för. Det kräver träning och mod.

  Några reflektioner kring den här vedervärdiga människan och detta spektakel till försök på krishantering för att rädda ett varumärke:
  det är så tydligt att hon inte fattat vad hon gjort för fel och det framgår verkligen inte som om hon har någon relevant ånger inför det vedervärdiga hon gjort. Det enda hon tycks se är sig själv som offer och en ånger inför utebliven inkomst. Kolla bara minspelet och kroppsspråket på Maggan när hennes bästis Max stället lite jobbiga frågor som inte tycks vara enligt regisserat manus. Priceless, summerar typ exakt hennes riktiga känslor inför hela händelsen och efterspelet… Kan vi också snacka om hur Maggan mest ser ut som katten som just svalt musen genom stora delar av dokumentären? Som om hon redan räknat hem segern att den ska ta henne tillbaks in i värmen och samarbetena..

   Exakt. Ett hånleende på läpparna genom hela ”dokumentären” – som att hon tycker att allt är ett skämt och att hon kommer att fortsätta dra in miljoner på alla ”lättlurade”.

  Sämsta ”dokumentären” någonsin.

  Förstår inte varför varken M eller hennes filmare inte såg att det inte var hennes kompis och ännu mindre varför de över två veckor senare när de vet om att det inte är hennes kompis och fyra pers har tittat på filmen kommer fram till att det är en briljant idé att publicera den. ”Vi visste hela storyn” säger M, alltså hela storyn som oj det var inte min kompis utan en annan person. Eller varför SVT använt två journalister som själva är delar av influencervärlden som reportrar i filmerna om M och flunsorna som opererar sig. Hade nog blivit bättre med lite fler kritiska frågor om nyhetsreportrar som inte är tjänis med flunsorna gjort det istället.

  Hon känns inte trovärdig för fem öre. Hela hennes historia osar försök till krishantering. Jag ser en person som kämpar med att inse att hennes karriär, såsom hon känt och skapat den, är över. Dags för nyorientering.

  Det var ju precis så här Edit försökte tvätta rent Kissie och Dessies helt trasiga varumärken med att ”allt var en roll dom spelade”. Verkar som att någon på SVT Edit är helt starstruckt på Influencers. Pinsamt. Inga kritiska frågor till dom två stolpskotten heller.

  Förstår fullständigt dokumentären och varför MD vill göra den. Det stora problemet är ju att den är helt felvinklad.
  Iaf jag är helt ointresserad av händelseförloppet – gjort är gjort och hon visade att empatibiten fattas.
  Näää, orkar inte för nu är det jul.
  God Jul alla
  ?????

  Det hade väl varit konstigt att göra oavsett att filma någon som man visste var en vän eller en främling och man har tid emellan när man redigerar att tänka till hur det skulle känna att bli uthängd på sånt sätt. Jag är jätteförvirrad ärligt talat. Saknar också mer tydliga frågor i dokumentären.

  Konstigt att hon säger det är så vanligt att folk lägger sig utanför lägenheter har aldrig hört om det och bott här hela mitt liv, är det ett fenomen? Kan ju vara det jag har inte koll på allt

  Allt som allt känns det lite som en tyck synd om mig jag vill ha mina pengar tillbaka
  Annars är jag positivt inställd till att förlåta, men jag undrar vad ni vill supporta med tanke på att hon redan visat sin inställning till människor. Jag har aldrig tittat på hennes kanal bara gått in på hennes instagram några gånger ändå

   Sen sa dom inte att han var blodig? Ingen reagera på det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.