Hård kritik mot Yoga girls intervju i Mama


Aftonbladets Zina Al-Dewany har skrivit en småsyrlig ledare i Aftonbladet, efter att ha tagit del av Mamas intervju med Rachel ”Yoga Girl” Bråthén, där hon berättar om planerna för sin graviditet och att hon inte planerar att involvera sjukvården i den.
Hon ska ”inte ska behandla den här graviditeten som en medicinsk sak”, alltså inga besök hos barnmorskan, inga ultraljud osv.
Jag skrev om det HÄR.

Zina drar paralleller till en mamma i USA, som förlorade sitt barn efter att ha varit gravid i 45 veckor. Enligt mamman själv så hade hon ”hjärntvättats” av olika forum och internets algoritmer, där man proklamerade för ”free birth” som det kallas. Istället för att söka vård, uppmuntrades mamman att vänta eftersom man i dessa kretsar tror på att barnet kommer när det är redo. Alltid.
Som tur är så tillhör den här typen av graviditeter och facebookgrupper än så länge undantagen, där mödrarna kallas för krigare, och experter, läkare och barnmorskor blir fienden.

Zina Al-Dewany spekulerar kring om det nyväckta intresset för ”vilda graviditeter” kan handla om att resurserna till vården är för små, och att det får kvinnor att känna sig otrygga?
Kanske är det så, eller så beror på det någonting helt annat? Jag är mest överraskad över att det är just Rachel Bråthén som proklamerar för det här, med tanke på att hon fick avbryta sin hemmafödsel förra gången för att söka just akutsjukvård efter att barnets huvud fastnat.
Vill hon ta revansch i den här andra kanske, och göra det med besked?

– Om jag någon gång känner att någonting är fel, att jag helt plötsligt vill få reda på någonting eller har någon fråga, då skulle jag så klart kontakta någon om det. Men jag tänker göra den här resan utan läkare och gynekologer där, så mycket som jag kan i alla fall, säger Yoga Girl i sin intervju i Expressen.
Zina Al-Dewany avslutar sin ledare med att hon hoppas att det här inte inspirerar allt för många kvinnor där ute att göra likadant.
Jag kan inte annat än hålla med henne, det ÄR nämligen ganska svårt att med intuition känna av blodtryck, högt blodsocker eller potentiellt farliga infektioner.

Yoga Girl postade för övrigt det här inlägget idag

201 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Helt galet resonerat.

      Tror jag hittade artikeln och mamman ångrar sig inte ens.
      “I can and will birth again. I will conceive again and birth again and the outcome will be different. I believe that.”.
      Ok så det första barnet var bara lite ”waste”?? Dessa människor borde inte ens få föröka sig när de bryr sig så lite om mänskligt liv, sitt egna barn..
      https://www.news.com.au/lifestyle/parenting/pregnancy/mum-faces-backlash-online-after-baby-dies-during-free-birth/news-story/1b2755bb747d8cca2fb6e8759d4da079

        Det blir som en religion eller en ideologi för en del. De kan bara inte erkänna att de har fel. Då blir det så där fanatiskt och känslokallt.

          Såg nu att detta nog inte var artikeln som det skrevs om här ovan.. Men ändå, en till galning suck.
          Barnet skulle hetat ”Journey Moon”, säger väl det mesta om föräldrarna…

      Gud vad är det för fel på människan? Går hon på någonting, är hon psykiskt sjuk? Låter man henne bara riskera ett liv för att hon har lust???

        New Age-galningar är som vilka andra fanatiker som helst.

      Både jag och min äldsta son hade dött om vi valt att föda hemma och där hade inte funnits tid att ta sig till sjukhus för att få hjälp så detta provocerar mig oerhört. Och samtidigt som Yoga Girl romantiserar hemmaförlossning finns det miljontals kvinnor världen över som inget hellre vill än att få möjlighet att föda på sjukhus och få tillgång till fosterdiagnostik.

        Jag vet, der är så jävla sjukt och hemskt.

      Jag förstår inte hur man kan vilja ta den risken. Obegripligt!!

      Jag hade nog dött om jag hade valt att föda hemma då min moderkaka inte lossnade på egen hand.

      Jag har en vän som fick en cp-skada pga en lång utdragen förlossning. Tänk om de inte hade varit på sjukhuset? Då kanske min vän hade kunnat dö eller fått en ännu värre cp-skada.

    ”Jag är mest överraskad över att det är just Rachel Bråthén som proklamerar för det här, med tanke på att hon fick avbryta sin hemmafödsel förra gången för att söka just akutsjukvård efter att barnets huvud fastnat.”

    Huvudet kan omöjligt fastnat, hur menar du då?

    Men också, att planera för hemfödsel och sedan byta vårdnivå till sjukhus, är fullt normalt. Det är en del i vissa födslar, att man börjar en födsel hemma (som typ alla gör vid spontana födslar), men om något avviker eller om modern själv vill så åker man in. Svårare än så är det inte.

      ”Enligt data från det svenska medicinska födelseregistret är risken för att barnet ska fastna med skuldrorna 1/350 (0,3%) vid planerad vaginal förlossning” från SBU.

      Så jo, bebisen kan fastna vilket kan vara ett livshotande tillstånd. Det var väl bland annat därför BB Sophia tvingades stänga, för att en mamma dog under förlossningen för att barnet fastnade.

        Väl medveten om vad skulderdystoci är, och hade det varit fallet hade det varit omöjligt att åka till sjukhus, då har man minuter på sig att få ut barnet. Ingen situation man åker till sjukhus för, och en situation alla hembarnmorskor behärskar.

          Så hembarnmorskor klarar det men inte barnmorskorna på BB Sophia?

            Det ingår i barnmorskeutbildningen att kunna lösa en skulderdystoci så jo det kan dem. Men det som hände på BB Sophia var ju att mamman fick hjärtstopp vilket tyvärr ledde till att hon avled. Tror inte heller att någon skulle bistå en hemfödsel utan relevant erfarenhet.
            Mvh, nyexad barnmorska

      Läs Rachels text under inlägget. Inget var fel. Hon blev osäker och åkte in.

        Fast såhär sa hon då: ”Hennes huvud hade fastnat i bäckenet och hon kunde inte tränga sig ner. Jag öppnade mig aldrig mer än 4 centimeter”
        Så antingen ljuger hon nu eller så ljög hon då.

          Hon menar ju att det inte trängde ner. Inte fastnat som i skulderdystoci vilket det tolkas som när man säger att huvudet fastnade.

            Fast att inget var fel är ju då osant.

            Varför tolkas det som att skuldran fastnade när huvudet fastnade? Min son fastnade med huvudet och inte skuldran. Denna gång blir det planerat snitt istället. Känner mig världar ifrån Rachel ??????

      Födde barn 2011 med urakut snitt och läkaren som gjorde snittet sa att sonen fastnat med huvudet. Står till och med så i journalen. Är du själv läkare eller vart får du informationen att barnet inte kan ha fastnat?

        Haha men exakt. Min fick de ut med klocka men hade annars blivit kejsarsnitt. Huvudet satt rätt bra fast ett tag och han hade elektroder på huvudet så att de skulle kunna mäta hans stressnivå etc för de ville inte smitta i det läget. Är fullt möjligt att huvudet fastnar och även om det inte blev urakut för oss så hade vi inte överlevt en hemmafödsel.

      Alltså min son fastnade med huvudet. Varför skulle inte det vara möjligt?

    OT: vi har nått woke-2.0-härdsmälta när LD och Vardagsrasismen har DNA-duell och lägger upp sina DNA-profiler i kampen om vem som får kalla sig bl****.
    Jag kan dö nu, jag har sett allt.

      Stämmer det att de fortfarande hävdar att vita inte kan utsättas för rasism? Vad jag vet är samer en ytterst utsatt grupp i Sverige sedan lång tid. Det verkar som legitimt att säga nedvärderande saker om dem och de som stolt visar upp sitt ursprung blir utsatta åtminstone i södra Sverige, även på medvetna arbetsplatsen enligt mina upplevelser. Anektodisk bevisföring från en icke-same, så inte tillförlitligt. Jag är frustrerad på hur utnyttjade och utsatta de fortsätter vara trots att det är 2022.
      Obs värderar inte vem som är mest utsatt, vill bara inte att vi glömmer bort även vår egen historia här.

        De hugger vilt mot varandra och jag tror inte ens de själva har koll på vem som hävdar vad. För mig var det liksom total implosion när jag såg att de lagt upp sina DNA-profiler och tjafsade om hur många procent afrikan Vardagsrasismen är.

          Det kunde ju bara leda till detta. Ska man föra en politik som bara identifierar somliga som offer så kommer du ju förr eller senare att handla om DNA. ?‍♀️

          Herman Lundborg ler i sin himmel.

        Är någon Rebecca som hävdar just det där med rasismen. Annars kokar allt ner till att de skulle försöka organisera sig på något sätt och i vanlig ordning gick det inte för att några snöflingor kände sig ”otrygga” när LD skulle vara med. Vet inte om de tror att hon utövar karate på andra aktivister eller vad, men oerhört skrämmande är hon tydligen?

          Men då är det väl bara att lämna gruppen, herregud vad kan hända liksom. Ett gäng förvirrade woke-knasbollar ogillar en, det känns inte som någon katastrof precis.

            Nej men det var precis det samtliga gjorde. De stöttade alla initiativet (till någon form av antirasistiskt projekt) men sa att de personligen blivit utsatta för rasism och transfobi av LD tidigare och att de därmed valde att lämna chatten men önskade alla lycka till. LD börjar då veva och gasta som en jävla kvarn med sjukt tråkigt attityd och offerkofta. Så tycker alla andra har agerat rätt här tills LD går helt koko på IG.

              Sedan att de sitter och på riktigt diskuterar hur många procent afrikansk DNA någon har. Vet de inte att såna där test är ganska ovetenskapliga, företagen säljer dem med ord som ”grek” och ”sydamerikan” men samma dna-exemplar kan få rätt olika svar från olika företag.

                De är inte ovetenskapliga. Det är företagen som inte alltid använder senaste rönen.

              Riktigt så är det väl inte. Den som började veva var väl ändå hon Rebecca? Som för övrigt inte blivit utsatt av LD utan har baserat sin åsikt på andra- och tredjehandsuppgifter. LDs försvar går överstyr men jag förstår att hon blir sårad över att bli utmålad som en hyfsat hemsk människa.

                Rebecca var med i chatten där LD uttryckte sig kring hurvida hon har rätt att kalla sig bl*tte eller inte och såg sedan inlägget där LD skriver att hon är vit med vita barn. Fattar Rebecka helt o hållet, fattar att LD blir sårad men samtidigt är hon 46 år(??). Palla göra tre highlights om EN person för att man inte håller med om vad den skriver.

          Vem skulle inte känna sig otrygg i ett politiskt initiativ med LD? Hon visar ju själv varför man inte kan känna dig trygg med henne med hennes femtioelva skärmklipp och uppeldande av sina anhängare.
          Skulle känna mig nervös i CWs närhet också.

            Är väl tur att hon har alla femtioelva skärmdumpar, hon visste väl att de skulle behövas en vacker dag. Fy bubblan för att vara instagram-aktivist.

              Orka bry sig

        Jo men då utsätts de inte för rasism pga VITA, utan pga etnicitet eller vad man nu vill kalla det. Finns ju många utsatta grupper som är vita men det är inte pga vitheten de utsätts för rasism.

          Ok då förstår jag hur jag tänkte fel. Tack för att du skrev det så.

          Jag fattar verkligen inte. Du diskvalificerar alltså all rasism som inte ENBART grundas i hudfärg? Du skulle inte heller påstå att folkmordet i Rwanda berodde på rasism för att antagonistetna hade samma hudfärg? Det måste vara ungefär det dummaste argument jag hört i hela mitt liv, rasism grundat på ras, färg, etnicitet, religion eller vad det nu kan vara är fortfarande rasism. Om du påstår att vita inte kan utsättas för rasism är det väldigt svårt att förklara varför 6 miljoner judar dog i koncentrationsläger. Eller varför romer tvångssteriliserades i Sverige in på 70 talet. Du anser inte att detta är exempel på rasism…?

            Nu sa ju denna person att vita KAN bli utsatta för rasism. Men inte PÅ GRUND AV deras vithet. Vad är det du inte förstår?

          Fast nu vet vi ju att fler offer i Sverige utsätts just för att de är vita så..senaste BRÅ visar ju att vita är måltavlor just för att de är vita.

        Vita kan inte bli utsatta för rasism. Men samer är ett ursprungsfolkoch erkända som en minoritet och ett folk. Att ta rasism mot vita i samma andetag som sapmi är rätt skymfande.
        Rasism är strukturellt, vita kan bli utsatta för fördomar, men inte rasism. Förstår inte varför vi vita så jagar att också få rätten till att bli utsatta för rasism. Det är helt befängt.

          Jag menar att deras hudfärg är vit och att de utsätts för rasism pga att de har sitt ursprung utifrån diskussionen på LDs insta om att hudfärg avgör rasism. Aldrig i livet att jag anser att jag eller sådana med mitt ursprung kan utsättas för rasism. Medveten om mina priviligerier. Mina släktingars kultur ville staten ha bort till varje pris så jag har tappat en stor del av mitt kulturella arv, de var dock inte utsatta för rasism.

            Förresten, jag tar tacksamt emot mer saklig input på om något i mina tankegångar är fel.
            För mig är det alltid varit klart att de utsätts för rasism. Om så inte är fallet, vad kallas det som de utsätts för?

              De som i de med samiskt ursprung

                Givetvis utsattes de för rasism. Folk som driver tesen att man måste vara svart för att uppleva rasism är ju på riktigt fullständigt dumma i huvudet (förlåt men alla vuxna människor har väl läst historia i skolan iaf nån termin och öppnat en bok eller tittat på tv?).

          Hallå!!! Judar & romer gasade ihjäl under 2vk medan nazismen föreskrev att slaviska folk skulle arbeta ihjäl sig i läger men inte gasas. Du använder ju bara massa ord som du inte själv förstår, självklart kan vem som helst utsättas för rasism och strukturell rasism oberoende av hudfärg, det beror på var i världen du befinner dig och vem som har makt där. Menar du på riktigt att judar i europa utsattes för ”fördomar”? Jag blir alldeles matt.

          Sök hedersmedlemskap i historielösa klubben?

          Vita kan visst bli utsatta för rasism. Anti-diskrimineringslagar gäller alla.

      De framstår som så separerade från verkligheten. Hur kan de tro att någon bryr sig om deras fjantiga lilla fight om vem som sade vad i någon gruppchatt för fem år sedan, vem som har exakt vilket ursprung, vad som är skillnaden på vit och bara lite vit och allt vad de nu hittar på att käbbla om. Suck.

        Ja, jag gissar att de flesta av dessa kvinnor inte har så mycket att göra förutom att sitta på sociala medier och då tappar man känslan för vad som är viktigt på riktigt.

      Gud hon är ju galen! De här skärmdumparna hjälper inte henne direkt ?

      Hur har de tid att tjafsa så där mkt o dela allt på instastory?? Jösses det måste ju ta all energi att hålla på så här.

      Jag orkade läsa två storys typ. Hur orkar de tjafsa och hur orkar folk hänga med i det?!?

      Just NU tror du att du har sett allt ja, men bara vänta…tror definitivt att vi kan få se en woke-3.0-härdsmälta inom en snar framtid!!!

        Dessa härdsmältor tar aldrig slut. Så jävla pinsamt, och så jävla typiskt tjejer alltså förlåt men sånt jävla mean girls-fjortisbeteende av samtliga inblandade. Jag sekundärkäms å det grövsta när det hålls på så här, de skjuter sig själva och alla andra vänster-feminister i foten genom att agera så här. LD 46 år käftar med en 25-åring istället för att vila i vad hon vet är sant om sig själv och inte och hamrar snart sönder sin telefon av alla skärmdumpar hon tar. Rebecca 25 lider av ungdomens storhetsvansinne och anser sig veta allt och bäst hela tiden fast alla vet att 25-åringar inte vet ett skvatt. Paula x antal år har norra Europas (eller är det afrika, hur var det nu är hon svart eller hur många % DNA var det??) största offerall och sitter och ser trumpen ut på varenda jävla bild och bölar om hur jobbigt det är att vara trans när ingen jävel ens förstår att hon är det.

        Dårhus.

        Dårar.

          Fast det handlar inte om vänsterfeminister, det handlar om typiskt beteende för de som håller sig till en extrem politisk sida eller i valfri tro, i vilken jag inkluderar ateism. Diskussionen rampas ofta upp till extrema nivåer när det handlar om de utanför mitten.

            Nu är ju de här kvinnorna vänsterfeminister. Det är för övrigt jag också.

            Och ateism är inte en tro, det är avsaknaden av tro.

          Kan vi inte snälla sluta säga att sånt här är typiskt tjejigt beteende? Kolla på Andrew Tate eller huliganer eller nästan all form av våld i hemmet och på gatan. Kvinnor som tjafsar över IG är för det första att föredra framför mäns icke förmåga att hantera stress och frustration och ilska, och för det andra gör män sånt här med över IG.

          Håller med dig helt om att det de är dårar. Men det är faktiskt inte pga ”tjejigt” beteende och det vore bra om vi hjälper de yngre generationernas tjejer är sluta se ner på sig själva och andra kvinnor och hänvisa till mean girl-beteende när allt de gör är att ha känslor. Män m*rdar, m*sshandlar och v*ldtar pga känslor. Tycker att nästan alla kvinnor är tvåhundra procent rimligare då i sina tjafs och förstår inte varför man ska se ner på hur de hanterar det när det går lugnt till och bokstavligen inte skadar någon annan.

            Men snälla givetvis är män värre, herregud. Du bevisar för övrigt exakt det jag menar med ”typiskt tjejer” när du gör en höna av världens minsta fjäder och skriver en lång harrang som svar till en kommentar med uppenbara sarkasmer i.

      SM i offerkofta är igång.

      Vi har verkligen gått full circle med LD. Hela debaclet börjar med att flera individer backar från ett planerat projekt då LD bjuds in och dessa individer inte längre känner sig trygga då de tidigare har utsatts för rasism och transfobi från LD. Som ett resultat av detta har LD nu lagt ner 300+ stories, 4 höjdpunkter, 72+ timmars arbetstid för att dreva mot och hänga ut några enstaka personer. Nej, jag hade inte heller känt mig bekväm med att jobba med LD. Här är ju bevis på vad hon kan utsätta dig för om hon känner sig ”kränkt”.

        Jag skulle inte vilja jobba med någon av de inblandade personerna, för att vara ärlig.

        Jag är inte ett fan av LD och kritiserar henne ofta men står 100% bakom henne i det här.
        Finns inga personer som har så stora offerkoftor som Rebecka och Paula och som skriver om saker för att det ska passa deras egen agenda. Det Rebecka sysslar med liknar faktiskt som någon form av karaktärsmord. Jag hade också reagerat om någon skrev att jag har utsatt folk när det man gjort är att man varit delaktig i en diskussion där man inte höll med varandra.

          Nu är det dags för de anhöriga att ta ifrån LD och Rebecca telefonerna och tvinga dem ut på promenad i friska luften, sedan ett varmt bad, mat och sömn.

          De spelar nu in videomonologer om varandra. Det börjar kännas som ett övergrepp att titta på detta, de är inte friska.

            Uppenbarligen har Rebeccas kritik träffat en öm punkt när LD sitter vaken och kör monolog i stories hela natten, morgonen och förmiddagen.

          LD är den största offerkoftan ändå. Hon lyckas alltid framställa sig som den som är mest utsatt, fattig, rasifierad av alla någonsin, även om hon var utsatt, fattig och rasifierad för 20 år sedan.

            Då har du inte särskilt bra koll på varken Rebecka eller Paula tror jag.

              De, precis som LD, stjälper mer än de hjälper.

            Precis. Skulle hon verkligen bry sig som hon påstår om de med liknande bakgrund som hon skulle hon göra annat än att sitta på sin vita rika arbetslösa priv arsle därute i buschen.

    Vilket dravel. Förr i tiden var det vanligt att kvinnor dog i barnsäng (bland annat min egen farmor) och sker fortfarande i många länder som saknar sjukvård. Att någon därför frivilligt väljer att utsätta sig själv, och framförallt sitt ofödda barn för risker genom att välja bort mödravård är för mig fullständigt obegripligt. Det räcker inte att säga att om något går fel uppsöker jag sjukvård. Det kan handla om sekunder mellan liv och död.

      Håller helt med. Hoppas verkligen inte att hon influerar fler till denna idioti.

      Peak kvinnligt i-landsprivilegium; välja bort livsviktig vård för att man har tillåtits glömma hur farligt det faktiskt är att föda barn.

        Det var ju sossarna på 70 och 80-talet som körde med snacket att föda naturligt.

          Har svårt att se kopplingen mellan Socialdemokraterna och att många kvinnor 2022 i ffa väst avvisar modern sjukvård i samband med graviditet vilket är livsfarligt, och att många länder samtidigt saknar tillgång till sjukvård för gravida? Googlade men hittade ingen fakta kopplat till att Socialdemokraterna under 70 & 80-talen uppmanade kvinnor att avstå tex mödravård eller att föda på sjukhus – vilket är vad Yoga Girl vill och detta inlägg handlar om. Du kanske menar med föda naturligt att kvinnor skulle föda utan smärtlindring?

      Numera har vi penicillin för att snabbt bota barnsängsfeber, det hade man inte förr. Förminska inte kvinnor som innerligt tror på sig själv och på vad dom klarar av! Vi ska stötta varandra även om våra livsval är olika. Samtidigt måste vi ju förutsätta att vuxna kvinnor fattar egna beslut och inte låter sina egna preferenser påverkas. Det är verkligen att förminska kvinnor.

        Det är snarare att förminska barnets rättigheter.

        Okej. Hoppas du stöttar din bästa väninna när hon vill bota sin cancer med örtte och avsäger sig traditionell vård. För man ska tro på kvinnor och att de klarar av vad som helst!!!
        Hoppas Yogagirl öppnar egen mottagning för gravida där hon genom att stirra kvinnor i ögonen kan avgöra hur deras ofödda barn mår. För hon tror på sig själv och vad hon klarar av!!!
        Och nästa gång du går till läkaren tycker jag inte att du ska välja en utbildad en, utan gå till en kvinna som tror på sin egen förmåga och så låter du henne ge dig en diagnos ❤️❤️❤️ Eller reparera bromsarna på din bil, klippa dig, massera dig, förlösa ditt barn, hjälpa dig med bokföringen osv osv osv.

          Att människor avsäger sig just traditionell medicinsk behandling är inte ovanligt. Personligen skulle jag inte göra det men det är fortfarande helt upp till individen att bestämma själv. Nu är ju varken graviditet eller förlossning någon sjukdom så just den absurda liknelsen kan vi väl slippa?? Kvinnokroppen är programmerad sedan årtusenden att veta exakt vad den ska göra vid en förlossning. Vi ska absolut inte ”sjukdomsklassa” graviditet eller likna kvinnokroppen vid en bilbesiktning..Helt absurt. Nu planerar ju Rachel att ha barnmorska och (ev) doula med sig så kunskap finns. Sitta och killgissa på bloggbevakning efter ett instagram inlägg ger inte hela bilden. Hon avsäger sig inte vård eller undersökningar helt och hållet, hon avsäger sig det hon uppfattar som en ständig övervakning!

            Men snälla du: Tror du en barnmorska under förlossningen har röntgensyn och kan se om Rachels moderkaka t ex blockerar hela öppningen till livmodern? Placenta previa är ett potentiellt livshotande tillstånd för mamma och barn och upptäcks enkelt vid ultraljud, och barnet behöver förlösas med ks. Men enligt dig så borde alla kvinnor som varje år dör till följd av placenta previa i u-länder utan tillgång till vår vårdapparat, veta hur man ska föda och undvika att dö?
            Graviditetsdiabetes upptäcks pga kontroller hos bm. Havandeskapsförgiftning – också förenat med död och som ibland inte ger ett enda kännbart symptom – upptäcks hos bm. Tillväxthämning upptäcks hos bm och vid ul.
            Men du menar att Rachel hon kommer veta det här hon, hon kommer ”känna” att något är fel.
            Vi har tillgång till alla dessa superbra kontroller GRATIS. Du kan avsäga dig precis vad du vill hos barnmorskan och bara be dem kontrollera mått och ta blodprov, och gå på dina ul. Du behöver inte få eller lyssna på ett enda råd. Du gör detta för ditt ofödda barns säkerhet.
            Ni priviligerade jä*la kvinnor förtjänar inte denna vård, vård kvinnor i u-länder skulle sälja en njure för att få tillgång till.

        Det är inte bara av barnsängsfeber man kan dö av när man föder barn… Sen har man väl oftast inte penicillin hemma till vardags om man nu ska föda hemma.

        Läs om Malin Blomberg. Hon trodde hon kunde bota sin cancer naturligt och avled. Heja vilken power. Två yngre barn får nu växa upp utan sin mamma.

        Den vanligaste orsaken var/är inte att man fick feber. Utan att livmodern inte drar ihop sig bl.a pga moderkakan inte lossnar, som i mitt fall ledde till en mycket stor blödning. Nästan 2 liter.

        På sjukhus kan de agera snabbt, och ge blod.
        En gynekolog på MVC sa till mig att det är just pga det som hände mig som hon bara inte kan förstå hur det kan finnas barnmorskor som utför hemmafödslar.

        Detta är också anledningen till att det är farligt att föda barn på många platser i t ex Afrika, där man inte alltid har tillgång till sjukhus.

        Så penicillin hjälper inte då.

      Vi har det tyvärr lite för bra här. Som nämnt, i många u-länder kämpar kvinnor för att överleva graviditeter och förlossningar, men här kramar vi träd och leker med våra ofödda barns liv för det är ju sååå innerligt och MAGISKT att bara andas bort eventuella sjukdomar och komplikationer ?

        Men JA. Vill att de här människorna förvägras all vård framåt – inget ska de ha när de frivilligt riskerat sina barns liv genom att vägra kontroller och vägra vaccin.
        Har en kompis som är barnmorska och gjort praktik i Uganda. Där vandrar kvinnor tiotals mil för att få ordentlig förlossningsvård. Här tackar vi nej till världens bästa gravidvård för att vi ”känner” om något är fel och inte vill känna oss ”övervakade”. Snacka om västerländskt privilegium.

          Helt plötsligt när en kvinna med själförtroende nog att våga tro på att hon klarar en hemförlossning har vi ” världens bästa förlossningsvård” för att i nästa populistiska inlägg, som den RÄTTA influencern publicerar, klaga på vår usla förlossningsvård och nedmonteringen av den!?? Kvinnor här i detta kommentarsfält: inser ni inte själv hur lättpåverkad ni är? Hur ska ni ha det? Har vi världens bästa mödravård eller världens sämsta??

            Relativt bra mödravård och dålig förlossningsvård skulle jag säga. Det finns enormt utrymme för förbättring. Vi kan börja med att ge alla saklig och vetenskaplig information om allt från matvanor till förlossningssätt. Idag ser vården en graviditet som ett tillfälle att passa på att få gravida att ändra matvanor t ex.

        Håller helt med. Fatta hur sjukt många kvinnor som dör i barnsäng och hur spädbarn som dog när man inte hade modern sjukvård. Men nej det ska vi ta lättvindligt på för att det är NATURLIGT att föda barn. Det är isåfall naturligt att dö i processen också, men är det önskvärt verkligen.

    Men hon ger min panik!
    Född hemma om du vill, men gå till mvc för fan! I Sverige är det vanligt med ett ultraljud vid v 12-14 och sedan rutinultraljudet. Om inget är avvikande är det inga fler ultraljud. Sedan lyssnar de på hjärtat efter v 25 med några veckor emellan till tätare mot slutet. Vad tror hon mvc gör??

    Hon verkar ha tappat det totalt ?

      Det gör hon säkert i hemlighet men kommer inte outa

      Håller helt med!! Vad gör hon om hennes barn föds med akut hjärtfel och egentligen behöver flygas ner till hjärtspecialist i Lund direkt?! Usch, jag blir alldeles stressad och ledsen av det här tramset.

      Hjärtfel är inte helt ovanligt men kan i bästa fall upptäckas på RUL och i så fall planeras för. I annat fall har man direktkontakten med hjärtkliniken och kan transporteras ner direkt om det skulle behövas. Något som inte alls skulle lösas lika snabbt vid en hemfödsel.

      Exakt, mitt barns njurfel upptäcktes på RUL och jag gick därför på ultraljud varje månad. Sverige är ju inte direkt känt för att göra undersökningar än nödvändigt. Ännu märkligare att använda sin plattform för detta.

      Hon sa igår att dom kommer göra RUL för att Dennis vill veta könet. Däremot framkom det inte om hon skulle ta till sig någon mer info om barnet än just kön. ??‍♀️

        Nej, hon sa väl att hon skulle göra ett privat ultraljud k vecka 18-20 för att ta reda på könet? Det är inte samma sak som RUL, på rul går de igenom organen, hjärnan, hjärta etc att föräldrar får reda på könet är inte huvudsyftet med ultraljudet.

    Spontant känner jag – låt folk göra vad de vill! Känner Rachel och hennes man att de vill föda hemma – just do it!
    Om människor i 3:e världen kunde få bara hälften av den sjukvård vi har tillgång till idag (jaja, jag vet att den var bättre förr) så skulle de vara lyckliga men tyvärr så funkar inte världen så. De som vill ha får inte och de som inte vill ha får.

      Problemet är väl att hon influerar andra kvinnor att lita på sin intuition och andra knasbollar online – inte sjukvården. Man blir liksom inte allvetande för att man är gravid. Man föder ett barn, inte en examen inom medicin.
      Om det handlade om en vuxen människa som beslutar om vård som bara påverkar hen själv skulle jag sucka men inte bli riktigt lika provocerad. Men nu bär hon på ett barn som inte har en egen röst och snart är stor nog att klara sig utanför livmodern – och hon resonerar totalt egoistiskt och utan respekt för det barnets liv. Är helt för att kvinnor bestämmer över sin egen kropp gällande abort osv, men just när det handlar om vansinniga beslut som utsätter ett önskat barn för risker så blir jag upprörd. Och att hon får med sig andra i detta new age-flum. Ska det krävas dödsfall för att gravida ska börja lyssna på utbildad personal?

    kommer aldrig förstå varför man äventyrar sitt barns säkerhet bara för att man inte vill tumma på sina stolliga övertygelser och känslor.

    Åh herregud. Jag som förlorat ett barn (bebis på 4 månader, oförklarligt. PSD) skulle aldrig någonsin göra något sånt här. Ta en massa onödiga risker, det kan ju faktiskt hända precis vad som helst som man inte ”känner på sig” att det håller på att hända. Ryser i hela kroppen när jag läser detta.

      Åh herregud, jag beklagar verkligen. Vilken mardröm.

        Var inte meningen att upprepa ditt ”åh herregud”, säger också så. Inget hån alltså.

        Hon e ju helt klart antivaxxare. Jag förundras över hur denna till synes vanliga ”tråkiga” tjej har 2 miljoner följare på insta, hur?

          Är hon ju inte. Hon fick ju enorma mängder skit på insta när hon lät vaccinera sin dotter. Det var verkligen sjukt.

      Jag beklagar verkligen. Inte för att det hjälper dig men ?❤️❤️❤️❤️

      Jag beklagar verkligen <3

    Hur kan man vara så j-a korkad? Hon borde tappa varenda en av sina följare.

      Ja var kommer dessa 2 miljoner följare ifrån?

      Hon tappar massor, i stadig takt. Yogafolket och veganfolket har börjat avfölja i stora skaror.

    Hon säger att hennes första bebis inte var ”stuck”, så det stämmer inte att huvudet fastnade? Eller tror hon att bebisen fastnade för att hon var så negativt påverkad av vården? Och hon tror att hon blivit gaslightad att tro att förlossning inte är säkert? Det finns väl all statistik i världen från hela värdshistorien som visar att det inte är säkert? Så mycket jag inte fattar.

      Hahahaha samma här!

    Dödligheten har ju historiskt varit väldigt hög vid graviditet och förlossning. Innan modern sjukvård. Har varit livsfarligt för kvinnor att blir gravida. Jag är så tacksam för modern sjukvård då jag tänker på dessa kvinnor och deras barn.

      Eller när man tänker på kvinnor i Afghanistan, Kongo, eller någon annan plats där det saknas skydd, sjukvård och rättigheter

    Att inte förlita sig på vetenskap är fortfarande galenskap oavsett vad ens inre röst säger. Problemet är snarare att hon första gången, som många förstagångsföräldrar, lät sig översköljas av internets baksida. Glad att jag födde barn innan Google slagit igenom på så sätt. Många vänner och bekanta har också genom åren frågat om råd vad gäller graviditet, födsel och småbarnsåren. Har metodiskt hänvisat till MVC och BVC. Man behöver inte gilla allt som sägs eller hålla med om allt men bättre att ha en vetenskaplig utgångspunkt snarare än hörsägen, anekdoter och Google.

    Detta kallas naturligt urval.

      Nej det gör det inte. Självsanering möjligen.
      Naturligt urval handlar om något helt annat.

    Är hon antivaxare? Vet inte vem hon är.

    Så korkat när man väljer att utsätta sitt barn för potentiell fara. Lite som PVL som fött flera barn väldigt mycket för tidigt men ändå valt att skaffa fler. Är inte det om något ett tecken på att ens kropp inte är skapt att klara av att gå en hel graviditet? Förstår inte hur vissa tänker

      Och hon utesluter fortfarande inte fler barn i framtiden…

    Ge inte det här stolpskottet någon uppmärksamhet!
    För dum för sitt eget bästa.

    Placenta previa (moderkakan täcker för öppningen och bebisen blöder ihjäl när förlossningen startar), gravid diabetes, placenta insufficiens (moderkakan fungerar dåligt och barnet kan dö) är ju såna saker man kan känna sig till med intuition! Så jävla korkat när enkla BM-kontroller kan hitta allt detta på screening med ett enkelt stick i fingret, mäta livmodern och lyssna på bebisens hjärtljud. Sen kan hon ju föda hemma i lugn och ro med en BM!

    Jag förstår verkligen inte grejen med att allt ska vara ”naturligt” trots att personerna i fråga inte ens verkar ha koll på vad det innebär? Jag vet inte hur många jag stött på som ratar läkemedel för naturprodukter trots att många av dagens läkemedel härstammar från just naturen – paclitaxel från idegran och svampproducerad penicillin för att nämna några. Naturligt behöver för de sakens skull absolut inte vara synonymt med säkert. Dödligheten vid förlossning var markant högre förr i tiden då barn föddes hemma.

      Arsenik, flugsvamp och bly är alla jättenaturliga saker, två av dem är till och med så naturliga att de är grundämnen. Ändå är de komplett livsfarliga beroende på exponering. Folk som har dille på att ”naturligt” alltid är bättre verkar ha förväxlat betydelsen av naturligt med nyttigt.

        Precis – naturligt är långt ifrån alltid synonymt med säkert. Exempelvis vätecyanid i linfrö är ju, senast jag kollade, inte det absolut bästa man kan stoppa i sig.

          Men du dör en ekologisk död ?

          Något jag dock fick tips ifrån en läkare på BVC att ge min 9-månaders bebis när hon hade lite problem med trög mage troligt pga matintroduktion. Fråga om det var så lämpligt och läkaren googlade och sa sen att hon nog skulle skriva ut lite lactulos istället? så ibland är det bra att ifrågasätta med!

    Ni som jobbar inom förlossningsvården, vad tycker ni om föderskor som kommer in utan journal, bakgrund om graviditeten mm. Är det ok och lätt att jobba med eller är det en fördel med värden, data osv?

      Det tar lite längre tid att få sig en bra bild över patienten och är såklart sämre men det var vanligt ex 2016 när flyktingströmmen kom.

      De är ju utbildade för sånt. Även vanliga födande kvinnor kan föda utan journal etc, en av mina förlossningar gick så snabbt att de inte hann ta ID på mig överhuvudtaget, de skrev in mig i efterhand när förlossningen var över.

      Händer sällan att all information saknas men i de fallen går det relativt enkelt att få en ok överblick över läget. Dock kan det ju alltid finnas risker som inte hinns upptäckas om den födande kommer in i aktivt förlossningsarbete. Tycker att det är upprörande att neka all form av kontroll innan förlossning, om inte för den födande så för barnet! Kan absolut förstå resonemanget med att man inte vill ha det medikamiserat, och att vara gravid och föda inte är en sjukdom! Men snälla alla ni som går i samma tankebanor, tänk om! Gå iallafall på dem få kontroller som mvc erbjuder ❤️

    Förlåt men vilken jävla övertro till sin egen förmåga, hur kan man tro att man kan allt? Vet hon hur hög mödradödligheten är i resten av världen? Och att det mest riskabla en kvinna går igenom i I-länder är just graviditet och förlossning. Hoppas hennes livmoder drar ihop sig ordentligt efter förlossningen och att hon inte blöder för mycket.

    Förlåt men det verkar ju ha slagit slint i huvudet på henne. Jag har otroligt svårt för den här typen av ”magiskt tänkande”, där man tror att ens egna känslor (vanföreställningar) är vettigare än den vetenskap och sjukvård som har gjort att vi gått från en barnadödlighet på 10% till 2,5 promille. Speciellt eftersom att hennes första förlossning också gick sämre än den hade kunnat göra bara för att hon skulle flumma till det så förbannat? Och var är barnafadern i den här soppan, är han lika korkad han?

      Jag tycker alltid att individens önskan väger tyngst i princip alla lägen. Det är ju precis detta hon inte vill ha: att andra ska tala om för henne vad hon ska eller inte ska göra.

      Ska mödravården vara tvingande menar ni? Är inte det förtryck om något…?

        Det kallas medicinsk vetenskap och säkerhet för barnet så ja.

          Jo jag vet vad det kallas. Men valet måste ändå vara kvinnans.

            Nej, det bör vara barnets säkerhet.

              Men sålänge barnet är en del av kvinnans kropp så är det väl hon som bestämmer. Precis som beslut om abort. Blir väl svårt att följa om man ibland ska gå på moderns rätt över sin kropp och ibland på fostrets rätt.

                Det är kvinnans kropp som huserar ett foster men det är ju bådas barn så jag håller inte med om abortfrågan. Om ett barn ska födas är det barnet säkerhet som behöver garanteras även om modern skiter i sin.

                Det är ju dock försent för abort efter en viss vecka så då räknas det som en egen person. Som man alltså måste ta hand om och garantera säkerheten för.

            Men hjälp… Mödravård och förlossningsvård finns ju pga att kvinnor och barn i stor utsträckning dött i barnsäng förr. De siffrorna har gått ner tack vare modern vård.

            Fattar inte alls hennes resonemang om gaslighting. Tror hon verkligen att mödravården vill henne illa? Det ÄR farligt att föda barn, det är ingen gaslighting.

            Usch, Yoga girl är så äckligt privilegierad.

              Och ändå så totalt korkad.

            Denna kvinna är uppenbarligen inte tillräknelig.

        ”Individens önskan” är absolut viktig, det håller jag men om, men det kommer till en gräns och den gränsen går nånstans mellan okunskap och idioti. Vi är och nosar på idioti här, och den idiotin riskerar både mamma och barns hälsa baserat på att Rachel fått för sig att hennes känsla och intuition trumfar modern vetenskap och hjälpmedel. Addera därtill att hon är en influencer vars själva yrke går ut på att just influera, påverka, andra människor när det kommer till livsstil. Där ligger problemet. Men skulle jag tvinga Rachel till mödravården, eller bötfälla henne för att hon har hybris och är korkad? Absolut inte. Hennes liv, hennes kropp, hennes bebis och hennes val. Men att kritisera hennes dumheter tänker jag absolut göra.

          Camilla varför hamnar jag ständigt i modd? Är jag för krass I min ton eller är det nåt dumt ord jag alltid råkar använda?

            Jag har gjort det i flera dagar. Vet inte heller varför. Det släppte igår.

        Överanvänder du inte begreppet förtryck lite nu?

    Med tanke på att det nyligen var en influenser som förlorade sitt barn som dessutom fick ordentlig sjukvård känns detta så märkligt att läsa.
    Har själv förlorat ett barn sent i graviditeten och ett var en mardröm. Hoppas verkligen detta inte blir en ny trend.

    Jag blir nog mest förfärad över hennes behov att använda sin plattform till detta. Gör vad du vill men behåll det för dig själv. Hon vet mycket väl vilken påverkanskraft hon har. Hade jag jobbar inom förlossningsvården eller liknande hade jag nog känt mig ganska nedstämd av detta, även om den inte är perfekt alla gånger.

      Jag tror att folk kan tänka själva.

      Det är inte inredning vi pratar om utan barn.

        Nja, historiskt har det väl många gånger bevisats att människan påverkas starkt av andra.

        Jobbar i förlossningsvården, märker definitivt av trender där det är tydligt vilka konton vissa födande följer. Många har önskemål som de tycker låter bra, men saknar ofta hela bilden tycker jag.

        Folk kan absolut inte tänka själva. Det där därför influences är en mångmiljardindustri.

    Det är en sak att vilja föda hemma, men att inte gå på kontroller under graviditeten låter helt sjukt.

    Hon verkar vara en galen antivaxare. Följer inte henne men får så dåliga vibbar.

      Precis. Det är ju för barnets skull man går på kontroller, inte för mammans!

      Hon är antivaxxare. Ingen i hennes familj vaccinerade sig mot covid och blev väldigt sjuka förra hösten.

    Att resonera som hon gör i detta är oansvarigt mot barnet, mot pappan och henne själv och syskonet. Hur kan man inte vilja kolla att allt är okej under graviditeten? Då ingen moder kan veta vad som händer imagen.
    bara hoppas att allt går vägen för detta lilla barn.
    Beklämmande!

    Jag VILLE typ föda helt ensam i skogen innan jag fött barn.. gjorde såklart inte det 😉
    Men ville iaf att det skulle bli så naturligt som möjligt väl på sjukhus. Blev dock helt tvärtom och jag fick sätta mina önskemål helt åt sidan och lägga ansvaret på sjukvården för att det det skulle gå bra för mig.Och är så tacksam för den goda vård jag fick!

    Förstår inte såhär i efterhand hur jag ens kunna överväga hemmafödsel..

    Men hon köper alla nutida alternativa hälsometoder så hur är ens det här förvånande? Nu är det att lapa köttsaft och föda hemma, förut var det leva på frukt och vara ”ett med naturen”.

    OT – förlåt!

    My är i Dubai för att fira nyår. Dubai är ju bl.a. känt för att inte tolerera homosexualitet, slavliknande arbetsförhållanden för gästarbetare och en minst sagt tveksam kvinnosyn.

    Förutom detta är inte heller CBD-olja tillåtet i Dubai, googlar man ”CBD olja Dubai” så kan man bl.a. läsa om en turist som dömdes till 25 års fängelse för innehav av CBD-olja.

    Trots detta gör My gladeligen reklam för CBD i sin Insta-story samt gör det tydligt att hon har med sig CBD till Dubai.

    Hur tänkte hon här? ?

      Det korta svaret på din fråga är att hon inte tänker alls. Förmodligen har inte ens tanken slagit henne att kolla upp detta innan ?.

        Så är det nog tyvärr!

        Vill också tillägga att jag självklart inte hoppas att hon hamnar i fängelse men jag hade önskat att hon i egenskap av företagare/influencer åtminstone kunde ta reda på vad som gäller i ett land som Förenade Arabemiraten innan hon gör reklam för sponsrade samarbeten.

      Oj det där kan sluta riktigt illa. Hoppas verkligen inte någon av alla sexsymbol vetja ogilla My tipsar myndigheterna där om detta. Är inget fan av henne heller med önskar henne verkligen inte att bli gripen av polisen i något av Emiraten

      En ny Brittney Griner i görning ?

      Gud så jävla blåst hon är!!

    Så olika det kan vara. Jag tänker minst en gång i veckan på hur glad jag är över att bo i ett land och i en tid där det finns möjlighet till vård, där jag kan föda barn med utbildade läkare och barnmorskor närvarande och där jag själv kan välja hur många barn jag vill föda.

    Jag har fött ett barn och hoppas på att få bära ett till. Kommer ta emot all vård som finns. Jag hade en superenkel graviditet, blev igångsatt och allt flöt på som i en förlossningsinstruktion – tills sista 2 minuterna precis innan han kom ut (Jag kände toppen av hans huvud när jag tog ner handen) då fastnade han lite och blev dålig snabbt. Tog knappt en minut så var där ytterligare två barnmorskor och två läkare inne på rummet som fick loss och ut honom. Fick upp ett medtaget, men friskt barn på bröstet.

    Jag hade ALDRIG märkt att något var fel i det skedet. Det var maskinerna vi var uppkopplade till som visade att han var tvungen att komma ut snabbt, inget som ens barnmorskorna kunde se. Hade vi inte fått hjälp hade han inte klarat sig.

    Detta är bara en av de saker som kan ske under en helt vanlig förlossning. Att ens tro att du själv kan parera detta är så verklighetsfrånvänt. Tyvärr inspirerar Yogagirl andra. Jag har flera kompisar som har nämnt att de vill föda hemma, utan smärtlindring och inte göra ultraljud. De har alla kommit på bättre tankar rätt snabbt när de läser på lite.

      Jag tänker på hur det nästan är omöjligt att föda på ett sjukhus utan att utsättas för obstetriskt våld ofta. Och den kultur som finns på svenska förlossningskliniker gör att kvinnor väljer att föda hemma. Eftersom det inte går att göra via regionfinansiering, har många inte råd och föder då istället utan barnmorskor, vilket inte är säkert.

      Tänk om vi hade haft förlossningsvård som Nederländerna. Där kan vi prata om bra, differentierad, födandevård.

        Det där ”våldet” är oftast livsnödvändigt för att barn och mor ska överleva. Klart det finns dåliga läkare och barnmorskor som inte borde vara där. Jag råkade tyvärr ut för flera under min förlossning, MEN alla, även de dåliga, frågade innan de gjorde något. Oavsett vilket stadie förlossningen var i. För mig var alternativet att ”Antingen så tar vi sugklocka nu eller så riskerar barnet att få hjärnskador eller dö.”. Var det roligt eller det jag ville? Nej, men alternativet var ett skadat eller dött barn och jag kunde hela tiden säga nej. Hade jag varit så medtagen att jag inte kunnat svara så hoppas jag att de bara kört på och utövat det våld som behövdes för att få ut barnet.

    OT vad heter sidan där man kan se hur många följare någon fått eller tappat på Instagram?

      Social blade

        Tack!

    Fattar verkligen inte varför man inte vill göra ultraljud??? Varför? Finns ju absolut inga nackdelar med det? Inte heller finns det några som helst nackdelar med att ta alla blodprov etc som görs på mvc. Det finns ju bara fördelar så VARFÖR vill man inte ta del av dessa fördelar när man faktiskt har möjlighet? Så konstigt, ja faktiskt väldigt konstigt. Är helt övertygad om att en gravid kvinna i ett utvecklingsland utan tillgång till modern sjukvård tycker Rachel och likasinnade är lite dumma i huvudet om de skulle få reda på detta… en del har det helt enkelt för bra.

      För att nyansera lite:
      Att göra ultraljud kan ge dig information du inte vill ha. En del vill inte ha möjligheten att välja bort ett barn med missbildning, men heller inte gå igenom hela graviditeten och veta att något är fel. Det kan vara ett jättesvårt dilemma att få veta att barnet har en missbildning, som går att leva med men som kanske ger men. Vissa missbildningar är svåra att säga prognos på. Då kan det vara lättare att inte veta och bara låta det visa sig när barnet föds. Så kan en del resonera.

      Ett tillväxtultraljud kan ge upphov till mycket oro om barnet är åt det större eller mindre hållet även när det i vårdens ögon räknas som normalstort. Viktskattningen är ju också just en skattning och inte en vägning och har viss felmarginal.

      Det är inte givet att mer information alltid är bättre. Basprogrammet i svensk mödravård är ju dock ganska basalt så jag kan själv inte alls förstå yoga girls resonemang.

        Med ultraljud kan du exempelvis se missbildningar på fostret som kan kräva kejsarsnitt. Och man kan se om moderkakan ligger fel, nertill alltså så det inte går föda normalt. Bara två orsaker till ultraljud som faktiskt oftast bara görs en enda gång i graviditeten.

        Absolut, men du kan ju säga till att du inte vill ha den informationen.
        På ul upptäcks ju också farliga tillstånd som går att åtgärda redan i magen eller vara medveten om vid förlossningen så att barnet får vård asap/plockas ut tidigare. Skulle den som vägrat mödravård kunna förlåta sig själv om hon får ett barn som hade klarat sig om hen fötts på ett sjukhus men som istället dog hemma i badkaret till tonerna av valar och panflöjter?

      Det är väl inte riskfritt heller? Man uppmanas ju bara göra ultraljud när det är medicinskt nödvändigt, och med det räknar de väl rul samt tillväxtultrsljud vid behov? Man avråds ju från att göra alla de här extra som blir mer och mer populärt.

        Man avråds då det överbelastar vården. Men det finns inga belägg för att många ultraljud skulle påverka negativt.

    Finns en tysk influencer på Instagram som förespråkar ensamfödslar. Hon har fött sina nio barn bland annat ensam i skogen, hemma trädgården och i regntunnan. Hon födde även sina tvillingar ensam hemma, själv utan hjälp och inspirerar andra att också göra det. Hon har även filmat många av sina födslar som finns att beskåda på youtube. Om ni tycker yogagirl är galen ?

    Vill eg inte kommentera och har bara ”skummat” igenom tidigare, men härligt för henne att kunna välja. För oss i Norrlands inland kan vi vare sig välja barnmorska eller hemmafödsel eller i basäng. Vi får åka över och då menar jag över 11 mil för att förlösa om vi inte redan gjort det i ambulansen. (bara som ett tillägg i debatten)

      Om ambulansen ens hinner komma fram.

      Mvh,
      25 mil till närmsta bb.

    Crazy hippie

    Är det lustgas S.B inhalerar på senaste stories?

    Jag tycker att alla influensers är ganska tragiska människor. Men det säger väldigt mycket om våran samtid. Se mig hör mig. En egoistisk tid vi lever i.

    YOGAGIRL HOPPAS DU LÄSER DET HÄR FÖR DU KAN RISKERA FÖRLORA DITT BARN!

    När jag födde barn fick jag samtidigt antibiotikadropp eftersom ett urinprov hos barnmorskan visade att jag bar på GBS bakterien. Droppet gjorde att bakterien inte överfördes till bebisen och jag födde en kärnfrisk liten underbar pojke.
    MEN utan det urinprovet och antibiotikadroppet hade mitt barn fått allvarlig hjärnhinneinflammation, lunginflammation och/eller sepsis och inte överlevt och detta är till 100%. Eller förresten det finns faktiskt några få bebisar som överlevt men då med svåra följder som hjärnskador.

    Tänk om jag inte gått på mina Bm besök!? Jag hade ALDRIG förlåtit mig själv. ALDRIG! Att ha GBS bakterien är relativt vanligt och man märker ingenting själv.

    GÅ TILL BARNMORSKAN!

      Det är ju absolut inte så att det är till 100% att barnet blir sjuk av GBS-bakterien vid utebliven antibiotikabehandling vid vaginal förlossning, men det föreligger förstås en ökad risk och det är därför man behandlar med profylaktisk antibiotika. Men att säga att ditt barn till 100% hade fått hjärnhinneinflammation, lunginflammation och eller/sepsis är så dumt att klockorna stannar

        Om barnet fått bakterien så hade det till 100% blivit sjukt. Eller vet du bättre än läkarna?

    Nu bjäbbar Yoga girl i sina stories om en fruktansvärd upplevelse efter förlossningen med Luna. Personalen hade kollat den nyfödda bebisens blodsocker regelbundet då man hade misstankar om att bebisen kunde ha diabetes. Yoga girl gnäller om att man stack detta ”beautiful, perfect, normal child” i foten upprepade gånger. Hon är ju helt borta. Sjukvården har inte tid att göra kontroller i onödan bara för att bråka med Yoga girl och hennes bebis. Det är ju liksom bättre att man upptäcker ett avvikande blodsocker än att man inte upptäcker ett onormalt socker. Suck.

      Sånt priv-beteende ??‍♀️ återigen, i många delar av världen drömmer man om diverse kontroller och sjukvård.

      Ja, dessutom var ju barnet tydligen både överburet (mer än 2 veckor) samt stort vilket är en absolut risk för komplikationer i form av t ex diabetes. ”Stora” barn är inte extra friska, tvärtom. Yoga-girl framstår som pinsamt ignorant och självcentrerad.

        Hon borde nog skaffa sig en anställning. Hon har nog gått hemma alldeles för länge och ägnat dagarna åt att yoga, lyssna på sina känslor, meditera, känna efter hur själen mår, dricka te, fundera kring sina känslor und so weiter. Hon skulle nog behöva komma bort lite om dagarna och göra ett arbete som inte handlar om henne själv och hennes känslor.

        Tur då att Yoga girl inte tror på att barn kan överbäras ?.

      Hon försvarar också att hon har rätt att uttrycka sina åsikter och tankar och att de är hennes egna. Hon förefaller mer och mer pantad.

    Varför får man inte kommentera om Fannidays, Camilla?

      Det får man, men inte vad som helst men det är ju sedan gammalt och gäller alla.

    Har full förståelse för att man inte vill besöka vårdinrättningar som MVC mer än absolut nödvändigt, särskilt om man har en mindre bra barnmorska. Födde själv på sjukhus med minsta möjliga medicinska intervention, kände på mig att min kropp skulle fixa det och det gjorde den. Men man vill väl ha lite koll ändå så bebis växer okej och att man inte är på väg att få graviditets diabetes eller havandeskapsförgiftning? Inte säkert att man får särskilt tydliga signaler från kroppen när det gäller sånt.

    Vad tråkigt att hon känner så. Jag har fött två barn och kände mig verkligen inte påtvingad någon vård. Min upplevelse av mvc var mer att det var mig man petade på, kollade blodtryck, stack i fingret osv. Barnen lyssnade vi bara på hjärtat på, vad jag kan komma ihåg. Förlossningarna var väldigt olika, en komplicerad och en enkel, men jag hade mycket att säga till om och kände mig otroligt trygg i mig själv. Tusen tack till er alla som arbetar inom förlossningsvården, inför, under och efter en förlossning ❤️

    Tja, vill man riskera sitt eget liv är det ju upp till individen. Men jag tycker inte att det är ok att riskera sitt ofödda barns liv.

    Att föda hemma är ju fint, om man så önskar. Efter att kontrollerna visat att det borde gå hyffsat bra iallafall. Men om man skiter i kontrollerna så vet man varken bu eller bä. Inte om barnet som kommer ut behöver vård man kan förutse. Eller om position av barn eller moderkaka kan vara riskfaktorer vid förlossningen.

    Här: buntas ihop med icke-donatorer (folk som kan men inte vill) som dock gärna vill ha organ eller blod själv om det behövs. Antivaxxers som skippar standardprogrammet men gärna vill ha sina mässlingungar på dagis eller få gratis vård när barnen senare blir sjuka. Föda hemma utan föregående kontroller = ta egenbetald taxi till sjukhuset. Ligga som man bäddat.

    Det känns sorgligt att inte ta tillvara på sjukvårdens resurser. Att göra ultraljud för att se hur barnet utvecklas ger en fantastisk chans att förbereda rätt vård om det behövs. Det finns nu till och med möjlighet att operera barn redan i livmodern om det är nödvändigt för möjlighet till överlevnad. För att inte tala om de gånger det inte går som tänkt, då barnet i magen har så allvarliga skador/ inte utvecklat vissa organ så att de inte överlever utanför livmodern… Föda hemma kan jag förstå- men att inte vara förberedd och ge sitt barn den bästa chansen förstår jag inte….

    Så sjukt att hon vill nyttja stora fienden ”the system” för att kolla upp könet på barnet, men inte vill göra något som har med hälsa att göra (för det kan hennes intuition sköta på egen hand). Det känns som att detta är ett väldigt onyanserat beslut är taget ur ett perspektiv där hon känner sig sårbar efter sin förra upplevelse som hon tyckte var så hemsk (vilket hon dock inte insåg förens nu). Otroligt svart eller vitt och allt handlar bara om henne och hennes känslor. Hon verkar inte heller reflektera något över att det kan skilja sig i Sverige från i Aruba..

    Det kan låta så sympatiskt och inkännande att vilja att grejer ska vara ”naturliga”. Men det finns också något elitistiskt i det resonemanget. Att prata om att man minsann ”klarar av” att föda ut barnet som om det är din egen prestation som är det centrala och inte barnets bästa. Har en vän med missbildat bäcken som absolut inte hade ”klarat av” att föda ut sina barn utan hjälp. Jag vet inte hur företrädare för denna trend ser på föräldrar som henne. Som sagt jag tycker att det finns en elitistisk underton, där eventuellt ingripande från vården verkar ses som ett personligt misslyckande, och inte som en primär omsorg om barnet. Det är bara det jag läser mellan raderna. Sen kan ju en förlossning såklart vara en jättehäftig personlig resa. Men grejen är ju att när du blir förälder så handlar det inte längre om dig. Det handlar om barnet. Som förälder finns det ju tusen situationer när det inte blir optimalt för dig, just för att du behöver prioritera ditt barn. Det liksom vittnar om ett konstigt missförstånd kring vad föräldraskap är. Tråkigt om det skitit sig i relationen mellan vårdpersonal och födande så man känner sig överkörd (den upplevelsen kan absolut vara verklig). Även om en vårdinsats var nödvändig kan bemötandet göra att du mår skit. Men jag har svårt att se hur den upplevelsen rättfärdigar att utsätta nästa barn för risker. Upplevelsen kan ha varit jättejobbig men slutsatsen blir liksom tokig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.