Pontus Rasmussons donation till Barncancerfonden + hans gratissida

Det händer mycket på Bloggbevaknings Instagramkonto, och en del av det delar jag även här inne så klart.
Det allra bästa.
Men vill du vara säker på att inte missa några godbitar så rekommenderar jag dig att följa mig även där, annars kan du lugnt stanna kvar här inne för att enbart smaka på de godaste russinen i kakan. 🙂

Men Pontus Rasmusson alltså…
Efter att media publicerat artiklar om att Barncancerfonden menat på att de inte sett röken av några av de pengar som Pontus Rasmusson utlovat, så postade han en bild på sin Swish till dem, på 1100 kr.
Jag fick mängder av dms från personer som tvivlade på bildens äkthet, så jag la ut frågan i ett Instagraminlägg. ”Tror ni att bilden är äkta eller inte.” Personligen hade jag svårt att se det som var påstått manipulerat, så jag höll alla dörrar öppna.
Jag fick in massor av teorier, bilder och videos – som jag delat i en höjdpunkt – där ni själva kan skapa er en uppfattning. Det finns både för och emot-teorier där.
För att kunna ta del av den så måste ni tyvärr klicka in på Instagramkontot, då det inte går att bädda in storys i bloggen, och du hittar den i så fall här. 

Vad tror du?
Fejk eller äkta?

Nu går vi vidare till Pontus Rasmussons sida som han hävdar ska vara gratis att använda.
Det må den kanske vara, men om man ska tro de två som prövar den i videon här nedan så är det mer än bara gratis. Den är även omöjlig att navigera pga all reklam. (Ja, den är till och med värre än den här sidan. 😉

Än värre tycker jag det är att ha ”skrämselreklam” på en sida som riktar sig mot barn. 
En av reklamerna är nämligen stor och blinkande och hävdar att man fått virus på sin telefon eller dator. Hur många barn tror ni ser det och i panik klickar på reklamen, för att de på riktigt tror att de fått virus, och kanske inte vill/vågar berätta det för sina föräldrar. Att de klickar för att försöka lösa problemet utan att behöva tala om det för någon?
Så här ser reklamen som dyker upp ut:

Jag undrar vad Konsumentverket tycker om att den här reklamen riktar sig mot barn?
Jag ska höra av mig till dem, och återkommer i ett nytt inlägg med svaret.

90 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Så rimligt att ha en insamling på sin hemsida men sedan inte vilja skänka pengarna i sitt namn ?

      Men ellerhur, och förstår inte varför han blandar in media. De brukar väl knappast kontakta Barncancerfonden och fråga vilka som skänker pengar och sedan göra artiklar om alla som skänkt. Tvärtom, det är ju nu han hamnar i blåsväder när Barncancerfonden svarar att han inte skänkt något i sitt namn.

    Kolla hans senaste video på insta.. han blinkar aldrig under hela videon. Sjukt creepy?

    Tänker att den typen av reklam alltid är virus så skulle aldrig klicka på den typen av annonser. Men så tänker inte barn så det är högst oetiskt och tvivelaktigt att använda sig av den typen av reklam.

      Mina småsyskon skulle aldrig klicka men däremot min mormor eller farmor.

    Det skojigaste är ju att man verkligen *vet* att han är en sån person som definitivt skulle donera i sitt eget namn bara för att försöka godhets-profitera på den fina gärningen. ”Titta vad fin och snäll jag är! Fortsätt ge mig era pengar små barn, because Pontus pays forward!” Men nej nej, Pontus har donerat hemliga summor helt anonymt för att han ”inte vill att det ska komma ut i media” för han är en så ödmjuk person. Jo tjena.

      hahaha eller hur?! han säger och gör så otroligt märkliga saker!

    Kan han överhuvudtaget fungera normalt i samhället? Vad händer när ekonomin tankar, eller mamma och pappa blir skröpliga, och till sist går bort? En god man räcker nog inte till.

    Har aldrig sett någon kämpa så hårt för att bli den sämsta människan i hela Sverige… Chockerande usel, rakt igenom.

      App app app! Försiktigt nu, innan du får påhälsning i inkorgen av legal@pontusrasmusson.se för förtal ??

    ”Jag vill inte skylta med mina pengar offentligt” sa Pontus Rasmusson och skyltade med sina pengar offentligt

      Nej vem fan vill skylta med sina pengar när man inga pengar har.

        Han kör en Tesla från 2022 så lite peng finns.

          Kan vara leasad.

            Och leasad är gratis?

              Viss skillnad med att faktiskt *äga* en bil som kostar typ en halv miljon och uppåt, eller leasa den för att man inte ha råd att betala kontant.

                Bilen är varken leasad eller kreditköpt.

                Och få människor köper väl sina nya bilar kontant. Skulle gissa att majoriteten har billån.

              Förstår inte heller det resonemanget många har, som att leasing skulle vara billigt..

              Vår bil kostar 8000:-/mån att leasa. Hade inneburit en betydligt lägre månadskostnad att köpa bilen med billån, men vi väljer att leasa pga bekvämlighet.

          Behöver inte ens vara hans eller familjen.
          Många med låg inkomst leasar bilar de knappt har råd med pga sämst på prioriteringar.

          Men den kan ju köpts när YT gick bra. Nu går ju ingenting bra och det är nutid jag syftar på när det kommer till ”inga pengar”.

            Han står dock som ägare, så det är nog hans

              Men grattis till P då att han en gång i tiden hade pengar.

    En narcissist erkänner inte om den har fel. Man ska väl egentligen inte ställa diagnos på folk men något är ju helt klart fel på den här grabben.

      Tror inte han är narcissist, dock han nog fått en väldigt skev uppfostran samt isolerats och blivit behandlad som ett barn trots att han är vuxen (Men någon diagnos kan kanske vara inblandad också)

    Alltså min son tittade på honom för 2-3 år sen. Jag förbjöd det efter att jag suttit med och tittat.
    För att han och hans föräldrar ju verkar fullkomligt kocko ärligt talat… Mamman måste ha någon diagnos också. Allt kändes bara otroligt märkligt och galet.

    Använder mig av webbläsaren ”Brave” och när jag går in på Pontus hemsida så blockerar den hela 41 ads vilket är ganska mycket…

    Tycker nästan synd om honom, han behöver ju hjälp från utomstående (vård/soc/god man/liknande). Jag tycker inte att något han gjort/gör är okej någonstans men människan behöver ju hjälp!

    Hans föräldrar verkar ju inte ha varit världens bästa och efter vad jag sett från familjen så upplever jag att det kan finnas någon slags npf-diagnos hos både föräldrar och Pontus.

    Kan soc på något sätt hjälpa till när det går så här eller lämnas individen utan sjukdomsinsikt helt till sig själv? Han förstår ju inte att det han gör är fel och om han ej har insikt så kommer han aldrig söka hjälp (och då riskera att faktiskt göra något oförlåtligt med sin förtjusning av barn).
    Föräldrarna verkar inte heller ha någon insikt i situationens allvar och är inte mycket till hjälp för Pontus.

    Som sagt, jag har inget till övers för hans handlingar men som vårdpersonal har jag empati för när folk inte mår bra.

      Som NPF-person som har stenkoll på hur NPF-diagnoser beter sig (alltså inte bara hur det är för mig) så kan jag säga nej, det är inte NPF. Det finns inga tecken på det alls och jag vet verkligen inte varför man ens skulle kunna tro det.

    Någon annan som noterat att Bauer friat till Pernilla? Grattis …tror jag?

      Tror? Ett grattis passar väl alldeles utmärkt när någon förlovat sig ☺️

      Det är väl fantastiskt! Grattis och hurra -jag önskar verkligen P och C ett långt och härligt liv tillsammans! Ser fram emot att få följa dom till altaret via instagram ?

      Exakt vad är det som är creepy med honom? Kan du ge några konkreta exempel.

        Det onaturliga kroppsspråket, opassande konstpauser när han vill framstå som genuin, att han typ aldrig blinkar, stelt leende med glädjelösa ögon, Ken-looken, att han säger att han kan vänta på att ett fan växer upp och inte är ett barn längre så att de kan bli ihop, att han tipsar barn om hur de ska övertala deras föräldrar att ge pengar till Pontus…
        Nån annan som vill fylla på?

          Eh. Det här gäller Pernillas blivande man ?

          Ts menar Pernilla Wahlgrens kille, inte Pontus ?

            Hahahaha min hjärna är helt klart alldeles för inne på lille Rasmusson just nu. ? Ber om ursäkt, har ingen aning om vem Pernillas fästman är

          Hoppsan.

          Haha, trodde långt in i inlägget att det handlade om P:s fästman. Lite som att jag tänkte ”ja, jo det stämmer väl… typ…” tills barn nämndes. Då blev det errror i hjärnan och jag började fatta att det kanske var Pontus det handlade om.

          Är det inte Pernillas fästman vi diskuterade i denna kommentaren? ?

        Han känns oerhört tillgjord & konstlad bla. Sen att han tex. lite stolt berättar att han blivit uppsagd på alla jobb han haft i livet, det känns iaf i min värld, som något man reagerar på.

      Allt under Wallgrens världs kamerateams vakande öga, som lägligt nog ”råkar” vara på plats i Sälen. Först husbygge, nu förlovning och bröllop. Kunde ju inte varit ett bättre ”manus” om det var påhittat.

        Så bitter! ?

        Du verkar inte ha fattat vad Wahlgrens värld går ut på. Det ingår filmteam.

      Jag tycker tvärtom, att han verkar vara en trevlig normal kille.
      Så grattis till de båda! ?

      Du tjatar om det här Ansi. Kände du Börje? Känner du Christian? Om inte så vet du inte hur dom är i verkliga livet.

    Men sluta! Försök inte prata ner de med npf!
    Särskilt de med autism skulle aldrig någonsin göra såhär då de flesta känner väldigt starkt vad som är rätt och fel.

    Måste man alltid försöka sätta diagnoser på idioter när den ENDA diagnosen borde vara just: idiot.

      Men lägg av. Autister är knappast befriade från att begå grova moraliska snedsteg; tvärtom har de mycket lätt att bara stänga av och behandla en människa som skräp om de känner det är moraliskt befogat – t.ex. om man någon råkar säga en kommentar de inte håller med om eller om man helt enkelt inte delar deras snäva världsbild. Speciellt ”manliga” autister hittar alltid någon ursäkt att bestraffa kvinnor som inte vill ha dem; finns ju en anledning att det ursprungligen kallades autistisk psykopati.

      Autister har mätbara brister i empati och saknar det som kallas ”theory of mind” och beter sig ändå som ett slags helgon. I sina egna huvuden är de alltid felfria men i omvärldens ögon framstår ni ofta som själviska överbegåvade barn i vuxna människors kroppar. Så ja, det är högst befogat att spekulera om det ligger en funktionsnedsättning i fatet hos Rasmusson vilket skulle kunna förklara ( dock ej ursäkta) hans beteende och i så fall behöver han få hjälp.

    Är det extremt stora bilder på den här sidan? Min dator har i alla fall ett jävla problem med att ladda den och det står mest och snurrar. Har inte problem med någon annan blogg eller sida.

      Sjukt mkt reklam här som ligger fast eller poppar upp.

        Men öppna i annan webbläsare. Jag använder Brave och har ingen reklam.
        Enkelt löst.

          Brave är den sämsta webbläsare jag någonsin använt. Efter Explorer då.

          Btw är det rimligt att man ska behöva ha speciell webbläsare för att kunna läsa bloggen?

      På min platta täcker Camillas bild halva sidan, det går inte att läsa rubriken.

    Man kan ha autism asperger men dom flesta gör inte sånt här ändå.. så larvigt exempel

    När man skänker pengar till ex Barncancerfonden så står det inte ”Your PAYMENT…” utan ”Your GIFT…” på kvittot i Swish-appen. Man betalar ju inte, man skänker!

      Är det sant? Har människan suttit och lallat i Photoshop?

        Läser man på andra bilden har någon analyserat siffrorna och det kan nog stämma, reagerade också på att den första ettan ser ut att vara ovanligt långt ifrån resten

          Tycker allting ser lika dant ut, har tagit en nagelfil och kollat att linjerna är lika långa och i samma höjd. De enda jag märker är att bilden är lite vriden åt höger så allting blir snett?

      Skarpsynt!

      Jag swishade just tjugo spänn till Barncancerfonden för att jämföra, och mitt Swish är på svenska men där står det iaf ”Din betalning är skickad”, så just det verkar rätt
      Men jag tror ju ändå att det där kan va hans första Swish till fonden

      Testade också att swisha. Min är på svenska o h står ”tack för din gåva”. Men också fullständiga swishnumret står med, dvs med 123 före 9020900.
      Har samsung, kanske ser olika ut i olika telefoner?

        Spännande! Kan inte fler skänka lite nu så vi får se skillnaden?! ? ska swisha lite till och skriva ”Från bloggbevakning” ! Har iPhone.

          Fick samma meddelande, inget 123 före

          Då bidrar ju Pontus på sätt och vis till Barncancerfonden ändå ?

          På min Samsung stod det gift och datum och sånt

            Och 123

          För mig stod det 123 före. Röd bakgrund och tack för din gåva. Inget om skickad betalning.

          Men gud nu skänker vi alltså för att avslöja en (äcklig) youtuber, ingen som gör det annars tydligen? ?

            Jo, men när jag skänker annars kollar jag inte swishbekräftelsen så noggrant.

            Du har inte en jävla aning om vad jag brukar skänka till Barncancerfonden.
            Det brukar va noll kan jag säga, jag ger en hundring var varje månad till Amnesty och UNHCR. Snart blir det väl nåt annat.
            Idag råkade barncancerfonden få 80kr mer än vanligt från mig. Pga en diskussion om en ganska vidrig influencer. Fan vad toppen tänker jag. Välj glädje

              Fan vad full jag blir på gt, älskar gt godnatt

      Det kan stå gift eller payment på engelska

      Nu för tiden står det payment..
      tror swingen är äkta, ev att han bara swishat 100 men tycker både för och emot sidan kvar rimliga argument.

    Är han nya Anna Book vad gäller filter?

    Han ser så obehaglig ut. Hans personlighet går typ genom skärmen känns det som, ryser i hela kroppen när jag ser honom. Alltså inget sånt mysigt rys, utan ett sånt rys som gör att jag önskar det gick att springa ifrån min egen kropp.

      Fan vad sorgligt. Han är verkligen en ny AB.
      Ingen i branschen vill ta i honom med trång, ingen vill göra samarbeten med honom (misstänker jag), han har inga vänner, är bara hemma, hyllas av knäppa föräldrar.
      Pratar bara om sig själv och sin förträfflighet och kastar tomma hot omkring sig så fort han blir granskad.

        Tång* inte trång.

    Känns det bättre nu när du fått kasta dig med kränkningar? Vi med autism brukar snarare vara väldigt måna om att följa regler och att rätt ska vara rätt. Många av oss har dessutom en hög begåvning med ett IQ högre än genomsnittet.

    Kan man se vilket datum pengarna skickats? Dvs var det tidigare, som han påstår, eller gjorde han det nu sedan han blivit påkommen?

      Inget av det såklart. Hade han skickat igår hade han väl visat datumet (det hade dessutom stått ett annat nummer, ”123” står före de andra siffrorna när man skickar till BCF idag) och hur troligt är det att han sparat print screens på gamla överföringar?
      Han är ju dum i huvudet som tror att han kan lura oss?

    Nej nej. Det här är ett typiskt ensambarn som vuxit upp med föräldrar som hyllat vartenda steg han tagit och hävdat att omvärlden är elak som inte förstår hans storhet.
    Han har inga vänner för att han har en skev syn på verkligheten och sin egen plats i den.
    Nu är föräldrarna beroende av hans inkomst och håller hårt i sin son och inkomstkälla.

    Anna Books mamma var likadan. De har levt sina kändisdrömmar genom sina barn och barnet växer upp utan att ha någon utbildning eller andra kunskaper.
    De vet bara att de är ”bäst i världen och bäst på allt”.

      Jaha så ensambarn är alltså okej att ge sig på men inte npf-barn?? Lol

        Ensambarn är ju dock ingen diagnos??‍♀️

        Jag skiter i vilket ärligt talat. Jag skriver vad jag tror. Resten får andra stå för ??‍♀️

          Rätt! Det omöjligt att stryka alla med diagnosen kränkthet medhårs.

        Fast det är nog inte att han är ensambarn som är problemet, utan att föräldrarna är helt galna och behandlat såsom beskrivs…

      Jag är faktiskt ensambarn och är nu KRÄNKT!!!

    Jag kan ha fel men borde man inte skymta datumet över ”Barncancerfonden” och under hans textruta?

    Tills en bättre lösning finns så är det dags för föräldrar till barn som följer Pontus att ta det ansvar en förälder har och sätta stop.

    Ett annat bedragarpar är Dumpen.se som använder Sara Nilssons privata swich och pengar strömmar in. Var är drev och skatteverket där? Makalöst att det får fortgå.

    Men alltså. Ska vi inte kolla på summan istället? Han tjänade flera hundra tusen i månaden innan allt skit och så skickar han 1100 kr ETT TUSEN ETT HUNDRA KRONOR. För 50 min sen när han la upp den. Hade jag tjänat flera hundra tusen i månaden skulle jag först inte köpa/Leasa/Låna eller vad 17 som en Tesla. Jag behöver inte skryta då. Jag hade nog kört en liten fin 300.000 – 400.000 kr bil och haft en stående överföring varje månad på 25000 kr till barncancerfonden. Varför behöver man 250-300 000 i månaden för? Ett gift, ett sjukligt gift är det att ha för mycket pengar. Man blir verkligen sjuk i hela bollen. Egoism och självcentrerad är vad pengar gör med en. Jag blir rädd när jag ser er/dom rika som inte kan annat än köpa sina dyra klockor, väskor, kläder, resor, smycken i parti och minut. Säger inte att folk inte får köpa för att dom är rika men nog kan man dela med sig, så är jag uppfostrad trots att jag är en fattig sjuk låginkomsttagare.

    Men alltså han br folk swisha åt honom för att han inte vill skylta med pengar?
    Det är väl bara att swisha och inte lägga upp om det någonstans, inte som att barncancerfonden lär säga att just han har swishat.
    Klart de säger nu att han inte har swishat när han går ut med det.

    Och han blir förvånad att det blir drev emot honom? ???‍♀️

    *ber inte br…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.