Penny Parnevik väntar sitt tredje barn

Stort grattis till hela familjen Parnevik/Murray!

109 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vad roligt, de verkar så barnkära i hela den familjen!

      Peg är barnfri tror jag?

        Man kan väl vara barnkär utan egna barn?

        Man kan väl vara barnkär ändå?? Hahaha

        Det är endast Penny som har barn så…

      Nja, inte särskilt. Det är klart det är enkelt att ha barn om man inte behöver ta hand om dem själv. (Läs: lämna bort dem hela dagarna från ett års ålder, fast man inte behöver av ekonomiska skäl).

        Bitter?

          Mest trött på influencers som skaffar 7595 barn och kallar varandra för supermammor och wow hit och dit, fast ingen av dem knappt tar hand om sina barn själva.

            Saknar verkligen att influensers är ärliga med hur mycket hjälp dom får i vardagen. Själv känner jag att det är så lätt att känna att sig otillräcklig och ”dålig” som inte hinner med allt som dessa gör. Det är träning, städat hem, fester, middagar, driva företag, weekendresor (ofta utan barn) osv. Att influensers som von Sydow, Fahrman mfl inte skulle ha både barnflicka och städhjälp i bakgrunden ser jag som uteslutet men de skulle aldrig vara öppna med det tyvärr. Istället ska de framstå som ”powerkvinnor” och ”inspiration” för oss vanlisar??‍♀️ Tar hellre råd från en heltidsarbetande ensamstående morsa i Bredäng än dessa personer!

        gör dom det?

          Barnen verkar spendera mkt tid med morföräldrarna iaf.

            Låter väl härligt att ha engagerade morföräldrar?

            Och mycket tid på sina förskolor

    Sen: ”SåååÅÅå SsvÅårt att få ihop livsPuzzlet”

      Får man inte tycka att det är svårt om man väljer att skaffa flera barn? Att det är svårt betyder ju inte att man inte tycker att det är värt det 🙂

        Well skaffar man TRE får man kanske pipe down med den typen av klagande ? Skaffa inte så många då barn är ju okänt jobbiga

          Äh, nästan alla klagar ibland på att det är svårt att få ihop livet (jag med och jag har noll barn) och så länge det inte tippar över till att man blir en gnällspik som bara pratar om hur jobbigt allt är så är det lugnt.

          Som sagt, att det är jobbigt ibland betyder ju inte att man inte tycker att det är värt det, eller att man inte klarar av det. Herregud, låt folk få gnälla av sig lite ibland, är det bättre att låtsas att livet med tre barn är en dans på rosor?

      Väldigt konstig sak att göra en halmgubbe av. Jag försöker bli gravid just nu och längtar så mycket efter ett barn men jag är samtidigt otroligt rädd för tröttheten jag med största sannolikhet kommer uppleva om jag väl lyckas få ett barn. Jag tror inte att jag och Penny (om hon nu skulle börja känna att livspusslet är svårt) är ensamma om att vilja ha barn men samtligt tycka att vissa saker är läskiga med det eller svårare än tidigare.

        Varför är du rädd för att vara trött? Uppriktig fråga

          Tror det kan finnas många andledningar att oroa sig för att vara trött för vissa 🙂 Jag kan själv oroa mig for att göra mycket och bli trött då jag lider av cyclical vomiting syndrome som enklare sker i en period där mycket händer. Har också add och GAD som också blir sämre när min energin tryter. Sen har jag flera vänner som klarar av att göra hur mycket som helst oavsett hur trötta dom är eller blir. Lite avis på det ändå!

            Skickar massa omtanke till dig ?

          Jag är också ”rädd” för tröttheten, är gravid nu. Får lätt migrän om jag sover dåligt och är rädd för att jag kommer ha ont varje dag.

      Jobbar någon av föräldrarna annat än med poddar?

    Först och främst: grattis till familjen!

    Och nu: ska vi låta 2023 bli året när vi diskuterar riskerna – på gruppnivå! – med att jorden är och fortsätter bli överbefolkad och därtill frågan om var ansvaret ligger? Individ eller stat? Eller överstatliga organisationer så som t ex FN?

      Nej

      Jag har noll barn så man kan säga att Penny och Douglas kan ta del av min kvot så det är lugnt.

        ID
        Jag har valt bort barn. Jag ger inte bort min kvot eftersom planeten är överbefolkad.

      Individ!

      Vad är det för fruktansvärd värld folk vill leva i där staten ska ha rätt att bestämma över en? Låter ju precis som alla dystopier och där dör jag hellre än lever!

      Fast är det överbefolkningen eller vår konsumtion och hur vi producerar saker som är problemet?

        09:56
        Både och.

      Vad är alternativet? Tvångssterilisering? Tvångsabort?

      Visst, Sverige skulle kunna plocka bort barnbidrag och flerbarnstillägg, men det är ju bara Sverige. I de flesta andra länder finns inget sådant.

      Vi vet resultatet av Kinas 1-barnspolitik där kvinnor tvingades till abort i upp till 9 månaden.

      Att utbilda kvinnor i fattiga länder har varit effektivt på barnfödande, att de då får färre barn när de själva vet hur de kan förhindra det. Och utdelning av preventivmedel.

      Sedan är ju större befolkning en effekt av att vi lever längre. Att vi har fler mediciner och behandlingar mot livsfarliga sjukdomar.

        Tycker vi ska införa ett maxtak på hur gammal man får bli!
        (obs ironi)

          Snart existerar väl det i Kanada där man ständigt finner nya orsaker till att erbjuda assisterat självmord. Vidrigt! En utveckling och ett land det pratas för lite om.

            Men det är ju knappast för att minska befolkningen! Tycker det kan vara en human sak, om man är dödligt sjuk och lider tex. Varför ska man inte ego välja själv att avsluta?

      Ska vi inte köra lite Kinastyle då?
      Tänkte skaffa 4. Vad ska du göra?

        Rimligt svar på frågan jag ställde. ?

          Tack gmn

      Att diskutera överbefolkning i Sverige är en klen tröst, har vi ens ökat från 1,5 barn/per kvinna?!

      I de länder där det föds flest barn per kvinna finns det nog inte en regering/stat som har förmåga att ta ansvar.

      Börja med att göra fri abort till en rättighet i hela världen. De går liksom hand i hand.

      Jag köper tyvärr inte din oro, du drar bara regn över en parad som inte är en del av problemet.

      Källa på att vi är överbefolkade?

        Se nedan.

      Då kan du väl börja med att vurma för begränsning av det i länder där man skaffar många fler barn, t ex i afrikanska länder. För många barn är inte ett problem i Sverige.

        Ännu ett rimligt svar på frågan jag ställde.?

          Vad förväntar du dig seriöst för svar? Svaret på din fråga vad man ska göra för att förhindra överbefolkningen ÄR att begränsa barnfödandet och sätta en gräns. Det är dock inte rimligt och jag hoppas aldrig att det införs i Sverige.

          Jag tänker inte begränsa mitt barnfödande, jobbar för fullt för att tillverka ytterligare en människa. Wish me goodluck!

            Lycka till ?

              Du är rätt dryg i dina svar till folk.

      1. Källa på att vi är överbefolkade?
      2. Som många skriver här inne så är Sverige det sämsta exemplet på land som bidrar till överbefolkning. Vi föder extremt få barn, det är bättre att utbilda och tillhandahålla fria aborter till kvinnor i U-länderna. Det är där som främsta barnafödandet sker, där preventivmedel inte är tillåtet eller aborter.
      3. Sverige kan inte lösa alla världens problem, vi är ett väldigt litet land, vi kan göra vår del men inte sluta existera. Varken klimatet eller den så kallade överbefolkningen kommer inte lösas av oss.
      4. Som någon skrev ja har inga ungar, ska inga ha, så hon kan gärna ta min del.

        Svar till Ankan: instämmer! Dom kan ta del av min kvot också då jag är barnfri.

          Emmsan
          Barnfri men delar inte med mig av ”min kvot”.

            Det finns ingen kvot. Emmsan och övriga är ironiska. Lite snålt dock kan jag tycka om du ändå inte ska använda den?

      Då lär du få en stroke när du läser om paret som vill ha hundra barn och just nu har 22 st

      Vad är alternativet? Att staten/organisationer ska börja kontrollera hur många barn varje kvinna föder känns väl som världens sämsta lösning…? Lite Handmaid’s Tale men tvärtom?

      Många menar att man kan få ner tendensen att skaffa massor av barn i u-länder genom att utbilda och utveckla de länderna. När kvinnor får möjlighet att utbilda sig och göra karriär (som i västvärlden) så börjar de automatiskt få färre barn. Men då måste ju västvärlden bidra till att de får möjlighet till det… Och på sätt och vis, för att vara krass, så är det dåligt för jorden om u-länderna höjer sin standard för då tar de ju mer resurser även om de blir färre. Moment 22?

      Om man tar ner det på Sverige-nivå så tycker jag det är helt sjukt hur tidigt många går i pension här. Jag arbetade med äldre ett tag och fick ofta höra tanterna gnälla om hur invandrare bara levde på staten, när de själva hade arbetat i max 10 år och sedan varit hemmafruar och pensionärer. Sverige har inte råd att vi går i pension vid 65 om vi lever och är friska till 95! Det är helt orimligt.

      1. Källor, bland flera:

      Overpopulation
      Human Overpopulation: Impact on Environment
      Shivani Uniyal (Banaras Hindu University, India), Rashmi Paliwal (Kurukshetra University, India), Bhumija Kaphaliya (Kurukshetra University, India) and R. K. Sharma (Banaras Hindu University, India)

      Overpopulation is a major cause of biodiversity loss and smaller human populations are necessary to preserve what is left
      Philip Cafaro, Pernilla Hansson, Frank Götmark
      Biological Conservation 272, 109646, 2022

      World overpopulation
      David Pimentel
      Environment, Development and Sustainability 14 (2), 151-152, 2012

      2. Bara för att Sverige inte bidrar mest till befolkningsökningen innebär det inte att frågan kan diskuteras i Sverige, på svenska. Resonemanget om att ”vi inte bidrar, därför ska vi inte ta i frågan”, är befängt på alla plan. ,

      3. Att vilja diskutera frågan innebär inte att att jag förespråkar ett barns-politik, tvångssterilisering, obligatorisk abort eller något liknande. Hur man löser problemet: t ex genom information om familjeplanering, tillgång rill preventivmedel, rätt till abort, genom att stärka kvinnors rättigheter, utbildning och jobbmöjligheter. Detta gör FN redan idag men det kanske krävs ännu mer riktade insatser? Sverige, med alla sina resurser och (fd) feministisk uteikespolitik, kanske borde satsa på det genom globalt samarbete?

      4. Tack till er som har förmåga att läsa frågan och diskutera öppet utifrån den.

        Så din kommentar var helt OT från början? Ser inte hur den kan kopplas till att Penny och hennes man väljer att skaffa ett tredje barn.

        Sverige bidrar inte överhuvudtaget till befolkningsökning. Antal genomsnittliga barn är under två och det krävs två barn bara för att ersätta föräldrarna. Vilket innebär att Sverige har en befolkningsminskning varvid vi måste hämta människor från andra länder. Så antingen börjar svenska kvinnor föda fler barn eller så får vi helt enkelt acceptera att den invandring vi haft måste bestå.

      Ska vi diskutera riskerna med att folk slutar föda barn? Finns en hel del länder som ha problem med en åldrande befolkning.

      Trams, nej det diskuterar vi inte.

      Många har ju tagit covidvaccinet, så det kommer ordna sig med det.

      Hoppas inte du har några barn.

      Vi blir inte fler för att vi föder för många barn just nu, vi blir fler för att vi blir äldre och äldre! Den grupp som ökar i antal är pensionärer så om man ska tänka så sår det väl snarare ättestupa än 1-barnspolitik som behövs (obs givetvis ironisk).

    Så bra hon passar i den frisyren ?

    2023 bebisar, vilka har vi än så länge?
    Kenza
    Annica
    Tanbyklara
    Penny P

      Yoga girl om nämna hennes namn inte är lika med en svordom här inne.

        Jo det namnet utelämnar vi.

      Filippa Toremo ? kanske den mest ”intressanta”och någon jag genuint följer .

      Mimmi Kapell
      Natali Fikas

      Michaela Wissén

      Michaela Forni
      Nattid
      Jessica Laurén
      Mimmi Kapell
      Jennifer Persson

        Hon som var tillsammans med Eric saade? Eller har hon fått barn?

          Just det, Nicole Falciani ska väl få sin bebis nu i januari??

      Jennifer Dolleris

      Kenza
      Filippa T
      Penny P
      Mimmi K
      Malin Gabrielsson
      Tanbyklara
      Ribecka
      Annica
      Forni
      Programledaren Malin Stenbäck
      Nattid
      Nicole F

      Barnvagnsgalen

    Källa på att vi är överbefolkade?

      Men ge dig.

    Jag tänker bara att hon är så mycket yngre än sin man och nu snart fast i livet med 3 barn. Han hann att leva av sig men inte hon osv.

    Och jag veeet hon kanske är lycklig osv..

      I poddar, intervjuer med mera har hon flera gånger sagt att hennes dröm i livet alltid har varit att bli mamma.

      Alla vill inte ”leka av sig”?

        Nä precis, alla vill inte ”leka av sig” och syssla med självförverkligande. Vissa individer har inga egna ambitioner, mål och drömmar som håller dem sysselsatta. Då passar det jättebra att snabbast möjligt skapa familj och skapa sig en mening på det sättet.

          Man kan väl ha mål och drömmar fast man skaffar barn? Haha herregud man hamnar inte i ett fängelse bara för man får barn

          Oj, oskön attityd.

          En dröm kan ju vara att skaffa familj? Vet inte om det är bättre ambition att dricka sprit och ligga runt, vilket oftast brukar vara vad man menar med att ”leka av sig”. Självförverkligande kan ju vara massor med saker och de går nog att kombinera med barn med

      Men hon hann ju ha ett liv innan honom också, det har hon berättat i poddar och tv program ? och att hennes dröm varit att bli mamma så tror hon är lycklig! ?

        Ja då så, alla nöjda! ?

      Hon kan ”leva” av sig när hon är 40. Livet tar inte slut för att man får barn.

      Nja, jag tror att alla är olika. Jag har också tre barn och min man är äldre än jag (inte lika stor åldersskillnad kanske, men 10 + år).

      Vi fick vårt första barn när jag var 27 år, således inte särskilt ung, men jag blev så glad när jag äntligen träffade rätt man som jag ville bilda familj med.

      Åren innan spenderade jag jättemycket tid med mina småkusiner (åldrarna 12-0 år) och mostrar, morbröder, fastrar mm. Jag har aldrig tyckt om att festa, gå ut, eller ha så kallade ”tillfälliga förbindelser” och jag längtade jättemycket efter att få bilda familj.

      Så lyckan när jag träffade min man på nya jobbet var en sådan lyckoträff (obs; Båda var så klart singlar när vi träffades) ?

      Dock dömer jag absolut ingen som finner glädje i uteliv och flirt innan barn – alla är olika och inget behöver vara fel ?

        27 är väldigt ungt!

          Nej det är inte särskilt ungt att skaffa barn vid 27. Inte gammalt heller.

          Nej, men det är väl verkligen inte ”väldigt ungt” att få sitt första barn vid 27 års ålder? ?

    Kan någon förklara varför vissa blivit så uppjagade i förra inlägget för att man inte inte tyckte att hoppandet på festen var ok?
    Är det för att det är Bianca som diskuteras?
    Förstår liksom inte.

      Kanske för att vissa är så skitnödiga? Det var nyår och vill man inte ha grannar får man flytta ut till skogen där inga människor finns.

        Jag menade mer tonläget och den raljerande tonen man möttes av samt att det skulle handla om hat.
        Just ordet hat är ett starkt ord.
        Själv skulle jag nog säga att jag hatar människor som Hitler och hans gelikar. Om man tycker något en influencer gör något mindre bra får man höra att man ”hatar på”/”hatar denne”. Det är ju att dra på ordentligt.

          Är detta samma anonym som kände sig utnyttjad? ?

            Skulle du kunna lära dig användandet av olika ord?

              Huh?

        Eller så kan man flytta ut i skogen om man vill anordna brakfester så kan man härja fritt!

          Jag försökte ta upp tonläget, inte ämnet.
          Det känns som om det har blivit mindre av en dialog här. Det är många som bemöter andras åsikter med förlöjliganden eller läser dem som fan läser bibeln. Se bara på när personer fått problem med autokorrekt och blir dumförklarade.
          Det gör ju att det inte går att kommunicera.

            Har sett dina kommentarer på flera inlägg nu och känner igen dig på sättet du skriver. Du vill gärna använda fina stora ord och utrycker gärna att du blir utsatt för hat och påhopp när folk säger mot det du skriver. Personliga påhopp är så klart aldrig ok men det här är ingen c-uppsats.

              Men, lägg ner! Är du Bloggbevaknings lille moralpolis eller? Tönt!

              Fast det stämmer inte?
              Jag skrev så en gång i förra inlägget att det var en väl konfrontativ ton. Tyvärr pratar jag på det här sättet, väljer inte mitt sätt att uttrycka mig med flit. Om mitt språkbruk är irriterande får jag ta till mig det.

              Så om man använder ord som du inte använder då, då blir du irriterad. Du måste nog förstå att folk skriver på olika vis. Acceptera bara.

          Det är inte olagligt.

      Tror att det är för att det är Bianca

        För att hon är så korkad så hon inte förstår hur man beter sig.

      Men jag undrar åt andra hållet, varför tar alla för givet att festen är ett problem? Hon kan ha checkat med alla i huset, ingen kanske var där, grejen är att vi VET inte! Ni VILL att det ska vara problem, att hon ska bli utesluten mm.

      Jag tror verkligen inte hon är så dum att hon gör sig ovän med ett helt grannskap, nej.

        Vem vill att hon ska bli utesluten? Hur många sa det?

        Men precis, sen som granne att ÄVEN om jag skulle varit jäkligt irriterad för stunden över nån enstaka fest så skulle det knappast vara nåt jag gick och tjurade över en längre stund. Max den natten och dagen efter om jag var jättetrött för inte fick sova.
        Men sen?
        Släpp det liksom! Det var EN fest EN tid på året när det brukar vara högljutt även utsk brakfester.

          Störningsjouren är till för sånt.

    Ändå fascinerade att folk har så mycket att säga om hur en annan person vill leva sitt liv. Grattis Penny!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.