Förvirringen är total

Tydligen har Klara Elvgrens skämt om att hennes pojkvän inte pratar svenska fått fäste i följarna, då hon nu får mängder av frågor om just detta.
Förvirringen är total och Klara förstår ingenting. ? Därför förtydligar hon det en gång till, att jo, hennes pojkvän pratar svenska och de pratar svenska med varandra eftersom han också är svensk, precis som hon.

No hablo espanol, typ.

Kanske behövs det en ordentlig presentation av mannen, som nu medverkar så mycket på hennes sociala medier?

 

74 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Fått fäste i följarna?
    Hos skriver man väl ändå?

      Vi är på bloggbevakning nu.

        Vi är i bloggbevakning nu*

        Du menar i Bloggbevakning då eller?

        Då borde det låta exakt likadant när liknande tas upp för övriga influensers. Men då låter det minsann att det är reklam för av en som påstår sig vara professionell och som vill bli tagen på allvar. Man ställer med rätta högre krav hens skriftspråk då.

        Jag är så trött på er som ständigt försvarar urdåligt språk och som hävdar att så länge man begriper är det acceptabelt. Det är det kanske när du skriver textmeddelande till din kompis men vi kan ställa högra krav på någon som tjänar miljoner på att skriva.

          18.58 var säkert sarkastisk.

      Klart man kan skriva så. 🙂

        Man kan skriva precis på alla sätt man vill.
        Det betyder inte att det är rätt för det.

    To be or not to be svensk.
    Självklart är han svensk om han tycker sig själv vara svensk. Det ska ingen annan bestämma.

      Lol

      Haha men va? Varför skulle han inte vara svensk om jag får fråga?

        Ja precis. Mina barn är födda i USA, så de är amerikansk ursprungsbefolkning eller natives, som vi kallar dem här.

          Vem har ens nämnt ordet ursprungsbefolkning och vad är egentligen syftet med din kommentar?

          Nu är ju det här med identitet väldigt komplext och beror både på person och kontext. Så även om du raljerar lite (som jag uppfattar dig) lite över dina barn som amerikaner tänker jag att chansen är rätt stor/betydligt större de identifierar sig som just amerikaner och inte svenskar den dag de fyller 20 om de bor kvar där…

            ’Amerikan’ är dock en nationalitet. Är säker på att ts barn ser sig som svensk-amerikaner eller etniska svenskar (om det är deras etniska bakgrund), när de är tjugo. Precis som de flesta amerikaner har en nationalitet men individuella etniciteter.

              Vad får dig att tro att inlägget handlar om etnicitet och inte nationalitet? Det språk man pratar brukar ju inte bero på ens etnicitet eller? ?

                Men jag svarade på en kommentar, inte på huvudinlägget.

          Påstod någon att han var same?

            Får inte alla identifiera sig som same om de vill?

              Har han gjort det?

              Är ju ganska irrelevant då varken han eller hon identifierat honom som det. Så att dra in ursprungsbefolkning är bara löjligt.

                Nu är jag inte 18.57 men jag undrar bara vart gränsen går. Svensk är man om man tycker det, men är man same om man tycker det?

                  Vet inte. Fråga någon som anser sig vara same kanske.

                    Självklart inte!!

                    Okej brb ska hitta en same

                      *same enters the chat*
                      ?

                Men det är ju så In*ianer ombenäms. Ingen drog in ursprungsbefolkning.

            Sedan när är samer urspungsbefolkningen? Hur är man ett 3500 år gammalt folk ( källa: Svenskarna och deras förfäder) och samtidigt en urspungsbefolkning? Vid den tiden så talades redan protogermanskan av de stammar i Norden som blev etniska skandinaver.

              Typ sedan alltid i lappland.

                Nej. Hela Norden befolkades AB andra grupper innan Samerna existerade som etnicitet. Det finns inga Finno-Ugriska skelett eller Finno-Ugrisk arkeologisk corpus i Norden före 3500 år sedan.

              Fast med det resonemanget blir det svårt att hävda ursprungsbefolkning om någon nu levande grupp människor? Jag menar, vad vet vi om vilka som först befann sig på en plats? Dessa existerar dessutom inte längre så det skulle bli en förhistorisk benämning.

                Det håller jag med dig om. Men att kalla den yngsta nordiska befolkningen på plats, vilket samer är, är extra fel. Alla kom från någonstans. Men Samer kom sist. Avskaffa då hela konceptet eller håll er till tidslinjen, utan politiska incitament.

      Nja…så är det väl inte…? Jag kan inte säga att jag är islänning till exempel även om jag skulle vilja. En slags självidentifikation, menar du?

      I och för sig ÄR han förmodligen svensk ändå, det var resonemanget jag hajade till över 😉

      Vad är detta för kommentar ens? ?

        Kommentaren hamnade i mod och skulle legat nästan högst upp, som svar på att man är svensk om man känner sig som en. Då kan ju vem som helst mena sig vara vad som helst!

    Ni som sett hennes YT idag, vad tyckte ni om klippet om hennes grav?

      Läste grav som i gravsten och tänkte wtf?

        Ja det är en väldigt märklig förkortning!

      Hon har inte gått ut med kön ännu va?

      Ps. Tyckte hennes svar var superroliga här ovan ?

        Jag tycker att de bevisar att det är en svår konst att lyckas med ironi i skrift ?‍♀️

      Orkar helt seriöst inte lägga tiden på att kolla men är ändå så pass nyfiken att jag måste fråga, sa hon något om huruvida det var planerat eller ej?

        Det var inte planerat men efter att ha genomgått ett missfall i somras så sa dom båda ”nu kör vi, inget snack om saken” typ

          Det var inte ett missfall utan ett abort. Hon blev gravid men de var inte redo då och gjorde därför abort… för att någon månad senare råka bli gravid igen men helt plötsligt känna sig redo att behålla.

            *en

            Eller helt enkelt inte redo för ännu en abort

            Tror inte det är jätteovanligt ändå, inte vanligt – men inte helt ovanligt heller. När jag blev oplanerat gravid så var jag och min sambo helt överrens om att vi inte ville ha barn än, vi var inte redo på ett själviskt/emotionellt plan och inte redo rent praktiskt. Aborten var ett enkelt beslut och ingen av oss ångrade det någonsin. Men, det var något med att på riktigt ställas inför valet att gå igenom en graviditet och få ett barn som liksom väckte något i mig. Blev supersugen på barn efter aborten, kollade på babygrejer, läste allt om graviditet och förlossning, lyssnade på poddar om förlossningar osv. Visste dock att jag egentligen fortfarande inte ville ha barn just nu, så vi skyddade oss och jag blev inte gravid. Men det där suget höll i sig i ca ett år.

            Nu har det gått ca sex år sen aborten och omkring fem år sen det där suget försvann. Jag vet inte riktigt varför jag fick det, jag ångrade verkligen aldrig aborten ett enda dugg, kände bara lättnad. Men var ändå något med att det blev mer på riktigt plötsligt från att alltid tidigare ha vart 100% hypotetiskt.

            Anyway, min poäng är, efter att ha googlat runt lite, att det verkar inte helt ovanligt för många att gå igenom samma sak. Att man plötsligt blir jätteintresserad och taggad på graviditet och barn efter att ha genomgått en abort. Och är man kanske redo mer praktiskt än vad jag var då och äldre (jag var bara 24 år, jämfört med om man är 30+ t.ex.), så kan jag förstå att det gör att man faktiskt rätt plötsligt ändrar inställning. Trots det sug jag kände så kände jag mig ändå inte faktiskt redo på något plan. Och det suget man får, det går liksom inte att förutse innan, hade verkligen noll sådana känslor innan jag blev gravid eller under tiden jag var gravid. Det kom efter aborten, men igen – samtidigt som jag inte alls ångrade aborten.

              Förstår att det kan sätta igång en barnlängtan av att genomgå en abort, när man fått lite perspektiv. Är ju däremot lite annorlunda att bli gravid bara ett par veckor senare och då välja att behålla. Som att man hunnit komma på andra tankar under den korta tiden. Hon har ju varit sugen på barn länge så varför inte bara behålla första gången i så fall.

                Även om hon var sugen på barn länge, kanske han inte alls var det innan och hon ville att han skulle vara lika med på det, därav abort. Längtan kan ju ha väckts hos honom efter det så att när hon råkade bli gravid igen så kände han att nu vill han. Eller en del är ju lite såhär att de ska tolka saker som att det är ”menat”, typ att om de råkade bli gravida så direkt igen kanske det var menat (inte för att jag själv håller med om sådant, men många tänker ju så). Eller som någon annan sa, hon råkade bli gravid igen och var inte villig att genomgå en till abort av diverse anledningar. Vem vet!

            De hade inte hört talas om något som kallas preventivmedel? Jättekonstigt att inte tänka på det när man precis gjort en abort och enligt utsago upplevt det som väldigt jobbigt.

        Det var inte planerat då de precis innan hade hunnit med en abort. Har lite svårt att få ihop den tidsplanen om jag ska vara ärlig…

          Var det en abort och inte ett missfall som kommentaren här ovan påstår?

            Det var en abort.

              Hur vet ni att det var en abort? Hon utrycker ju det som att hon och Kenza drömt att vara gravida samtidigt och att det här varit hennes dröm etc… Hur hinner man göra en abort och sedan bli gravid igen och välja behålla barnet när man precis innan inte velat ha barn. Förvirring

                Titta på klippet så förstår ni.

                Hon säger att hon gjorde en abort? Och pratar ganska ingående om hur de kom fram till det tillsammans, hur jobbigt hon tyckte att det var osv

            Alla missfall är aborter

          Varför har du svårt att få ihop tidsplanen? Gravid kan man ju bli snabbt – och göra abort – och tyvärr (om man inte vill ha barn) bli gravid kort därpå igen

            Tidplanen är märklig för att hon blev gravid med det här barnet högst två månader efter att de träffades. Så innan dess har hon alltså blivit gravid en gång och genomgått abort.

            Först måste hon märkt att hon var gravid, i ca v.5 (en månad) och sen även funderat hur de skulle göra och bokat in en abort (vilket man inte alltid får tid för så snabbt). Efter genomgången abort blöder man oftast några veckor och får då inte ha sex.

            Så alltså måste hon ha blivit gravid igen precis efter aborten. Det är väldigt kort tid vi snackar om här. Kan också tycka att det är lite märkligt att genomgå en abort för att sen, bara ett par veckor senare välja att behålla.

              Det kan ju varit en annan partner med första.
              Tänker den att om man genomgått en abort och kanske insett att den var jobbigare än man trodde, så är man inte redo att göra en till så snabbt inpå. Känns ju dock konstigare att man inte lyckats skydda sig. Om det inte är så att de ångrar aborten så mycket att en graviditet skulle kompensera för det

                Hon sa ju i videon att hon blev gravid med sin nuvarande pojkvän, att de försökte reda ut tillsammans hur de skulle göra och kom fram till abort.

              Vet av egen erfarenhet att det går att få tid snabbt (två dagar efter upptäckt), sätta igång och sedan bara blöda en vecka. Återbesök tre dagar efter att det slutade där jag fick klartecken för sex igen då risk för infektion inte längre fanns när blödningen slutat. Var dock alltså väldigt tidigt, hade stenkoll på min cykel.

          Du kan gå tillbaka på hennes YT-kanal så får du ihop tidsspannet. Hon nämnde i någon video att det hänt en extremt jobbigt privat sak som hon kommer prata om längre fram (aborten hon gjorde) men i samma veva höll på och utredde sik sköldkörtel, därav utebliven mens och ingen koll på sin cykel.

        Tack för sammanfattning. Nu kan jag lägga min minimala egentid efter att barnen somnat på att äta choklad och kolla på Emily in Paris istället ?

          Låter inte som någon höjdare med minimal egentid

    Har för mig att hon svarade på en fråga att hennes kille skulle prata spanska med barnet och hon svenska, förmodligen därifrån det kommer.

      Är hans modersmål spanska? För i så fall är ju det bara vettigt.

        Han kom till Sverige från Colombia som 8-åring.

    Margaux ska vara med i Fångarna på Fortet (igen).

      Det ska ju bli intressant (eller inte ser aldrig, men man kan ju undra om de kommer sända…..)…

      Inspelat före incidenten??

    Hon har presenterat honom ordentligt på sin YT-kanal.

    Fick känslan av att vissa frågor kom från unga följare som kanske inte hänger med…

    Stor fråga det här. Nä nu tycker jag att vi tar och sjunger ”we skall overcome” tillsammans…… 1…2…3!

    Förstår att det kan sätta igång en barnlängtan av att genomgå en abort, när man fått lite perspektiv. Är ju däremot lite annorlunda att bli gravid bara ett par veckor senare och då välja att behålla. Som att man hunnit komma på andra tankar under den korta tiden. Hon har ju varit sugen på barn länge så varför inte bara behålla första gången i så fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.