Joakim Lundells nya filmplaner

Joakim Lundell har fått frågor om sina nya filmplaner efter att hans första biofilm ”Feed” gått som tåget på biografer runt om i Sverige.
Av svaren att döma så ligger han i startgroparna för en ny skräckfilm med namnet ”Cancelled” (han stavar med ett l så vi får se vad det slutar).
Den här gången kommer han ha en öppen audition, vilket han inte hade förra gången. Han har precis startat sitt egna filmbolag ”Black Moon Films”, där planerna är att göra filmer i alla möjliga genres.

Avslutningsvis avslöjar han även att ”Feed” dragit in ungefär 25 miljoner kronor och att den gick med vinst efter ungefär 75 000 biobesökare.
Filmen är även såld till andra länder, både som biofilm och för streaming, så vem vet vad siffran kommer landa på till slut.

40 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Är noll procent intresserad av att se något alls som är gjort av honom.

   Jaha, gör inte det då

   Okey verkar vara väldigt många andra som är 100% intresserade så tror inte han bryr sig om dig

   Inget fan men tycker det är kul att han har lyckats utanför influenser-spåret

   Men ändå så tillräckligt intresserad för att behöva kommentera det ?

  Kan en film verkligen bli klar så fort? Mindre än 8 månader??

   Låter orimligt när inte ens castingen är påbörjad.

    Vad jag förstår så klipps filmen under tiden den spelas in( de gjorde likadant med den förra),

    Jo, jag tänkte det också. Är väl lite drygt att skriva, men det får ju åtminstone mig att fundera över kvalitén…

   Kan och kan, jag undrar varför det är så bråttom? Kvalitet tar tid, men han verkar vilja pumpa ut filmer och skynda sig till Hollywood.

  Skräck är inte min genre of choice så…
  Tycker ändå det är coolt att han gör det här. Om 75k har sett den på bio, är det bra siffror? Har nån här sett den? Vad tyckte du?

   Menar han inte att efter att 75000 sett den på bio så började de gå plus? Om en biobiljett kostar 180 kr så borde det vara många fler som sett den och att han gått ca 10 miljoner plus på filmen.

    Enligt wikipedia hade filmen en budget på 20miljoner. Om vi nu leker med tanken att alla betalat 180kr för att se skiten på bio så är det 13.5 miljoner i intäkter. Sen ska väl biograferna ha sin beskärda del för att de tagit in filmen för att visa den.

    Så varifrån får han att de gått med vinst?

     Han har dock skrivit att filmen hade ca 130 000 biobesökare. Om biljetten kostade 180kr blir det 23 400 000.

      Fortfarande: Biograferna ska väl ha sin andel likaså alla medverkande samt eventuella investerare ska ju ha sin bit av kakan.

      Vad blir kvar då?
      Man måste ju titta på vad han själv får i egen ficka innan man kan kalla det där skräpet för vinst.

    Jag menar om antalet besökare var många i förhållande till andra filmer som visas på bio. Hur många har sett senaste Avatar som jämförelse till exempel.

     Det går ju inte att jämföra! Avatar har över 550 000 biobesökare i Sverige men är gjord av en av de största regissörerna i världen med en budget på 250 miljoner dollar! Feed är Jockes första film med en budget på 20 miljoner sek. Extrem skillnad.

      Jag sa inte att jag ville jämföra typ av film eller budget. Jag går inte på bio, har ingen aning om hur många som gör det. Jag tog en film som jag visste går/har gått nyligen för att få ett hum om hur många som går på bio nu för tiden.
      Vad finns det för för bra jämförelse tycker du? Ny film, skräck, svensk, ändå fått draghjälp i marknadsföringen pg a att det är Jocke som gör den. Är 75-130000 besökare mycket eller lite då?

       Procentuellt sett om vi ska titta på andelen invånare i Sverige så är 75.000-130.000 ganska lite. Det är typ alla som bor i Umeå (om man ska räkna korrekt och inte Isabella-räkna)

   Jätteositivt överraskad av Feed! Bra story, bra skådespel. Extremt välgjord för att vara svensk och skräck

  Roligt att det gick bra med första filmen men att stressa fram en till låter inte så bra.

  Hade han sagt färdig i augusti 2024 hade det låtit mer seriöst.
  Stressa fram manus, castig, sen filma och klippa osv… bättre att ta det lugnt och göra det BRA än att göra det SNABBT.

  För att må dåligt, är han produktiv. Good for him.

   Inte alltid ett bra tecken, kan vara ett sätt att trycka undan känslor och fly verkligheten

    Det gjorde jag, utifrån sett var jag glad och hade hur mycket energi som helst men 1 år senare låg jag som en grönsak i sängen i 6 månader pga utbrändhet. Att trycka undan sitt mående med jobb och aktiviteter är väldigt vanligt.

   Du kanske inte menar så, men din kommentar framstår i alla fall som en förstärkning av bilden som finns kring att må dåligt. När man mår dåligt kan man inte göra någonting? Det finns olika typer av att må dåligt, allt från att vara sängliggande och helt isolerad till att ha högfungerande depression. Det ville säga, du arbetar, har ett socialt liv (i någon bemärkelse) och utåt sett kan det tolkas som att du mår bra. Och sen en dag blir personen antingen sängliggande eller försöker ta sitt liv (eller faktiskt begår självmord). Att vara produktiv är absolut inte detsamma som att må bra – för alla människor. För vissa är det absolut ett tecken på att må bra!

    Jag tänker orkar man vara kreativ, kan man antingen gå stärkt ur situationen eller kraschar man hårdare än om man tagit tag i livet direkt.

  Kul att det går bra för honom!

  Hoppas han ger Paow en roll i filmen.

  Har jag drömt att jag nyligen har läst en intervju där han sa att han skulle ta en paus 2023 för att han var utbränd och mår dåligt. Det var något om att han hade typ 400 olästa mail och en massa polisanmälningar på sig….
  Usch den här mannen är ett praktexempel på dåliga vibbar och trubbel.

   Det handlade väl om att han skulle pausa allt som hade med att stå framför kameran och bara göra det han brinner för, producera och vara bakom kameran ? Att det blir för mycket med allt.

    Det låter väl iofs klokt, sällan en höjdare att göra ingenting i ett år. Däremot att sluta stå framför kameran kan många nog må bättre av.

    Skulle han intet flytta ifrån Sverige också?

  Känns bra att han blivit så framgångsrik istället för att bli pundare och bara vara en belastning för samhället.

  Kul för honom. Kul om nån lyckas utanför de stora drakarna och att det blir bra.

  Följer inte Joakim och har inte sett filmen men ändå lite kul med en influencer som gör något annat än en kollektion för NAKD, visst?

  Filmen är faktiskt riktigt bra ser fram emot fler produktioner
  Ny teknik nya möjligheter ger ochså
  Tillgång för andra filmskapare att producera
  Snabbare material Hatten av för alla i Teamet

  Till Camilla: både canceled och cancelled är rätt stavning.

  Jag tycker det är bra att det går bra för honom ( och Jonna) efter att ha levt det liv han gjort
  Han är värd varenda krona han tjänar och den som säger annat är bara avundsjuk.
  Jag önskar jag själv hade nån bra idé att tjäna pengar men är nog för gammal nu.
  Men det vore kul att se minen hos alla andra.
  Jag önskar Jonna och Jocke allt gott i livet och även ett psykiskt bra mående

  Jonna har gjort BBL. Det syns dessutom i videon där de har julpyjamas på sig (någon av de 3-4 senaste på youtube) plus att spoiler insta avslöjade det. Blev chockad.
  Men det syns. Antagligen tagit fett bla de magen då den är mindre nu samt platt och att hon lagt in det i rumpan. Hon har fått den typiska höften man får vid BBL.

  Jag vet hon var iväg ”några dagar” när de hade spelat in spökjakt nu i höstas. Slutet av oktober.
  Trodde vara inte hon skulle göra en sån grej för hon verkar vara en sån som ”inte bryr sig”. Hon tränar ju inte heller så trodde inte det var så viktigt att ha en rumpa.

   Menar andra hälften av november.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.