Finns det plats för en n**er? // Margaux Dietz

”Finns det plats för en n**er?”

Så kommenterar Margaux Dietz bilden på sig själv med ansiktet målat i ”black face” enligt Expressen.

Jag tror vi kan slopa förklaringen att det är ett ”misslyckat försök att visa sig extremt solbränd” som gavs till Nyheter24 av Margauxs ombud Simon Strand.
Festen må ha hetat ”Nikki beach” men det råder inga som helt tvivel om vad Margaux ämnade föreställa.

Här kan du läsa om Nyheter24:s avslöjande om Margaux Dietz, målad med ”black face”. 

147 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Är väl ingen nyhet att hon har en vidrig människosyn. Hoppas verkligen att hon inte kommer kunna försörja sig på sociala medier mer, det förtjänar hon inte.

    Hon är verkligen en idiot. Inte har det blivit bättre med åren.

      Så sant som det är sagt!

    Okej. Om vi alla ska behöva stå till svars för vad vi gjorde när vi var unga och dumma så är jag körd. Herrejävlar vad mycket dumheter man gjort som man skäms över. Och uppenbarligen är det inte ens tur att man har vuxit upp och förstår bättre – det har ingen betydelse.

      Vem har vuxit upp och förstår bättre? Det var bara något år sedan Margaux skrev en problematisk barnbok, och inte alls längesen hon filmade, redigerade och publicerade en kränkande video på en okänd person. Hon förstår uppenbarligen inte alls bättre, för då hade hon slutat.

      Hon visar gång på gång vilken fruktansvärd människosyn hon har.

      Jag har visserligen gjort många dumma saker men inga rasistiska eller människofientliga på det här sättet.

        Att vara rasistisk när man är ”ung och dum” var jag då verkligen inte, inte ens komma på idéen att köra ”blackface”. Så vet inte vad för saker du måste ha gjort när du var ung för att tycka att det Marqaux gjorde var a piece of cake..

        När jag var ung så var måttstocken för rasism och människofientliga saker inte samma sak som idag, tyvärr. Men, jag syftar inte nödvändigtvis på det. Bara på korkade saker i gemen.

          När jag var ung och dum så var inte ”måttstocken” för rasism eller människofientliga samma sak som idag heller.

          Du kan inte jämföra äpplen med päron lilla du… rasism och använda ”n-ordet” har inte varit okej på väldigt, väldigt länge.

            Hur gammal e du lilla vän?

              Vet inte om du frågar mig men jag tillhör samma åldersgrupp som Marqaux. Så kan med säkerhet intyga att ”n-ordet” inte var okej när vi var 18-20år, (om du nu inte var rasist då)

                Det beror nog väldigt mycket på var man växte upp.

                Att kalla någon för ”lilla du” när man diskuterar är inte okej.
                Det är du tillräckligt vuxen för att begripa. Trots att du bara tillhör samma åldersgrupp som Margaux

                  Ribban satte Ella med sitt lilla vän. Då får nog Ella stå ut med att bli bemött på samma sätt.

                    Nej, T började med att kalla mig för ”lilla du”. Förövrigt en så onödig kommentar så jag bemödade mig inte ens med att läsa vidare. Ett uttryck jag förövrigt vet att man inte använder. Förhoppningsvis vet T det om 14 år och slipper stå till svars för det då också.

                Är som margaux född 1990, växte upp som hon i en förort där det finns både familjer med hög ekonomisk status och mindre. I ”min” förort hade vi en nattklubb som hade halloweenfester eller andra maskeradfester, har aldrig sett någon som ens närmat sig en sminkning mot blackface. Det går absolut att säga att man vet bättre idag, men att vara ~20 och klä ut sig till en annan hudfärg är helt orimligt.

            Håller med, jag är lika gammal som M, och när jag var 19 år (som hon var på bilden) så sa man inte neger.

              Verkligen. Jag är ett år yngre än M och växte upp i en väldigt homogen och vit förort norr om Sthlm. Man sa absolut inte N-ordet.

                För 15 år sedan var det, i mitt umgänge, kanske ingen big deal att måla sig brun i ansiktet, men absolut inte ok att säga n-ordet.

              och man skriver inte ut det heller.

            Jag kommer från en by, nära storstad. Är född 89. I min grundskola sa man n-ordet, använde bög som skällsord och använde uttryck som ”spring som en jude”. Det är helt ofattbart när jag tänker tillbaka, idag är det helt främmande både för mig och i majoriteten av bekantskapen i byn. Tiderna har verkligen förändrats där.

            Hade man verkligen försökt hade man absolut hittat saker på många i min närhet. Saker från ungdomen som är absurda och pinsamma och hemska sett med dagens ögon.

      Jag tror detta kommer att vara nådestöten för Margå. N-ordet är oförlåtligt i Sverige.

        Margaux

          Margax.

        Finally

      Men det är ju inte bara en enstaka sak hon gjort? Hon exploaterar sitt barn, sen var det barnboken, sen den där filmen och nu detta? Kanske är mer som jag missat. Vissa människor är helt enkelt osympatiska?

      Förövrigt så är jag en bra bit äldre än margaux och jag kan inte minnas när det skulle varit ok eller lustigt att använda det ordet.

      Vad har du gjort då? Berätta. Skrattar du ovkså åt blodiga människor och säger åt dina barn att peta på honom!? Filmar du och lägger upp klipp på det? Med roliga ljudeffekter? Kallar du svarta för neger och sminkar dig i blackface och skämtar om att ”finns det plats för en neger?” Åker du sen till ditt kära Apartheidhus i Sydafrika och har ”negrer” som tjänstemän??? Kanske skriver en barnbok om Sydafrika men utelämnar dina ”negrer” och har inte en enda svart människa med i hela boken?

    Problematiskt, ja men detta är sagt av Margaux för 13 år sedan… Hon var alltså 18-19 år? Kom igen, måste finnas annat att skriva om

      Men det är VÄLIGT ovanligt att 19-åringar skriver/skrev öppet i sociala medier ord som n*ger i samband med en bild på sig själv målad svart… Om det var vanligt i dina kretsar kan jag bara beklaga. Hon är en vit överklasstjej med sommarhus i Sydafrika, någonstans måste man kunna begära att hon fattar bättre som vuxen individ. Sluta dalta med detta åbäke till människa!

        Ellerhur! Hon borde göra sig själv och oss en tjänst och säga upp sig från sociala medier ..

      Tror många svar och likes här är organiserade av pr-avdelningen för M

      Ni som skriver såhär. Tycker ni så om allt? Vi är nog olika sorts människor men jag tycker man har ansvar för allt man gjort och att det säger något om vem man är, alt var man kommer ifrån.

      Klart vi alla gjort dumma saker men det är skillnad på dumt och dumt. Klart man måste få gå vidare om man tex tagit kokain när man va 18, varit ihop med en kriminell när man va 20 eller snattat en godispåse när man va 14. Jättedumma saker men drabbar mest en själv. Men att allt ska va glömt å förlåtet när folk gått till prostituerade, gjort hämdporr, våldtagit, gjort rasistiska utspel, misshandlat, lurat folk på pengar osv osv Det är ju skillnad.

        Likställer du precis en våldtäkt och misshandel med att skriva en intern grej på ett låst facebookalbum??

          Såklart inte! Menar att det är skillnad på att ge sig på andra, säga/göra saker som handlar om ens människosyn och hur man ser på andra människor/kulturer osv och att göra nått dumt som mest drabbar en själv.

      Berätta. Skrattar du också åt blodiga människor och säger åt dina barn att peta på honom!? Filmar du och lägger upp klipp på det? Med roliga ljudeffekter? Kallar du svarta för neger och sminkar dig i blackface och skämtar om att ”finns det plats för en neger?” Åker du sen till ditt kära Apartheidhus i Sydafrika och har ”negrer” som tjänstemän??? Kanske skriver en barnbok om Sydafrika men utelämnar dina ”negrer” och har inte en enda svart människa med i hela boken?

    Nu är inte frågan längre ”vem kan rädda margaux?” Utan VAD KAN HJÄLPA HENNE NU? Hon sjunker. Djupt!

      *vem kan förlåta ska det stå;)

        Fast vid det här laget börjar man nästan undra om man inte måste gå in snart och rädda henne från sig själv….

          Hon kanske behöver en god man eller någon annan stöd person som håller koll på vad hon lägger ut och säger offentligt, eftersom hon inte verkar klara av att det själv.

    Kommenterade hon och gjorde detta för 13 år sedan?! Går det inte lite för långt nu?

      Tycker jag absolut inte. Våra politiker och andra högt uppsatta människor med inflytande granskas sedan långt tillbaka.. se bara på politikern som gjorde h1tlerhälsning för x antal år sedan. Margaux är (var?) också en makthavare. Självklart ska hennes förflutna granskas!

        Exakt så! De ska ju tydligen stå till svars för sånt de sagt innan de ens började med politik för 25år sen så då kan faktiskt Marqaux gott och väl få en spark i arslet hon också.

          Måen är det rimligt att en politiker ska stå till svars för en eventuell hitlerhälsning som femtonåring? Tycker det var en helt absurd diskussion faktiskt.

            Åren när jag var 11-16 var mina mest formativa år. Tex den musik och idoler som fick mitt hjärta att klappa lite extra då är fortfarande musik och stil som får mitt hjärta att klapppa lite extra. Tror det är så för de flesta och att de åren lägger en subkulturell identitet i de flesta av oss som människa. Så Ja, Det är rimligt att en politiker som gjort hitlerhälsning får stå till svars eftersom hens människosyn är relevant för de väljare som ger mandat, oavsett ålder. I det nämna fallet lyckades ju oxå politiken svara och få förnyat förtroende i och med att regeringen valde att ha henne kvar och media slutade skriva om det. Regeringen verkade oböjlig i att politikern genom gärningar och engagemang ”sonat för sitt brott” och det är faktiskt upp till var som gjort en hitlerhälsning att kunna visa det samma.

        Men snälla, politiker är FOLKVALDA REPRESENTANTER! Margaux är en influenser som må vara ignorant och okunnig enligt många men är inte skyldig någon annan än sig själv några ursäkter eller förklaringar.

        Solklart att hon ska föreställa en söndersolad tanta på franska rivieran- kommentaren däremot är ett klumpigt försök att göra sig lite rolig, någonting hon uppenbarligen inte reflekterade över 09 att det inte var.

        Så sjukt drev med boken.
        Hon skriver en barnbok där sonen är huvudpersonen, familjen är i den direkta närheten och ingen annan förutom djuren och dessa porträtteras. Menar ni på fullaste allvar att hon skulle behöva skohorna in svarta människor i boken för representationens skull?!

        Om det nu är moralen, människosynen och allt annat som är fel hos dessa människor tvivlar jag starkt på att man efter dessa utlägg ändrar människosyn eller att vi som läser om era utspel gör det.

        Vill ni på allvar att människor ska ha andra värderingar? detta är bara populism.

        Bock och hej från tjej som tackar sin lyckliga stjärna att inte sociala medier fanns under min tonårstid.

          Nu är ju Margaux jobb, som hon själv valt, att underhålla och inspirera folk med sitt privatliv på instagram. Då om något får man faktiskt ta att publiken har fritt fram att svika om man inte längre gillar det man ser. Det är såklart fritt fram för dig att följa henne och skicka kärleksfulla meddelanden i hennes DM om du vill, men vi andra vill inte, ok? Och det är helt upp till företagen om de vill samarbeta med henne eller ej, det är ingen rättighet hon har.

            Precis.
            Därmed är hon varken skyldig att agera föredöme eller Madonna. Om produkten inte passar så köp den inte, men kräv inte en ursäkt för att du förväntade dig annat eller att din kravspecifikation inte uppfyllls.

          Skohorna in svarta människor? Hade hon ögonbindel på barnet innan han landade i styvmorfars vita famn? Jag kan lova dig att det är fullständigt omöjligt att tillbringa en minut i Sydafrika utan att stöta på landets 8 5-procentiga svarta/färgade inhemska befolkning.

            Hon skriver ju från barnets perspektiv och om djuren där v.s hemma.
            Eller menar du på fullaste allvar att hon aktivt valt att inte ta med människor i boken för att dessa inte passar hennes världsbild enligt dig? Är hon skyldig att porträttera någon alls utöver sin familj?

            Hallå!!! Det är 2023, att säga färgad är lika med RASISM!! Fyfan va dåligt att du inte vet det!!! Obs ironi

      Ne,j för nu 2023 försökte de ljuga om att förklaringen till hur hon såg ut på festen var att hon skulle vara solbränd….Det är inte att gå för långt att ta upp att de inte är ärliga – som vanligt.

    ??

    Jag förstår faktiskt inte varför detta skulle vara ok bara för att 13 år har gått. Alla visste år 2009 att n-ordet inte var ok att använda. Självklart gör alla misstag i sin ungdom, men jag kan garantera att jag inte gjort något av denna kaliber.

      Men någon av dina nära och kära har säkert det. Ska du gräva upp det och konfrontera dem?

        Hade det varit okej om t.ex Ebba Busch, Gunde Svan eller Måns Zelmerlöv gjort såhär då? Prinsessan Madeleine? Självklart ändrar det bilden man har av någon till det sämre om man får se sånt här, det är varken konstigt eller orättvist! Det är Margaux ansvar att stå för det hon gör online, punkt.

        Har äldre familj som kan slänga ur sig n-ordet. Brukar då alltid påminna vänligt om att nuförtiden är det ett väldigt negativt ord och är som en svordom. De ber alltid om ursäkt. Trots att de är 70+ skulle de aldrig komma på tanken att måla black face. Vi pratade om det för några år sedan då elever på en gymnasieskola i Stockholm hade målat black face. De var alla smått chockade eftersom de såg det rasistiska i det. Så att påstå att man 2009 inte förstod att black face är rasistiskt och att man inte gör så det köper jag inte. Klart hon förstod betydelsen, men hon struntade i det.

      2009 var jag en tonåring under 15 och N order var precis som idag strängt förbjudet å används även för barn , ingen använde det: black face var säkert inte lika informerat om men finns ingen ursäkt till hennes kommentar.

      Sedan kan jag tycka att om Camilla ska döma vad margaux gjort för såhär länge sen så kan hon ju döma andra med som gjort dumt innan men låter dom komma iväg med det

      Wow så god människa du är. Verkligen beundransvärt ?

        Att inte säga n ordet är bara basic decency om du tycker det gör en till en ”god människa” lär du inte va så snäll

    Jag tycker Camilla går över gränsen här. Ingen tvekan att Camilla ogillar M. Det här är som tidigare har sagt, en häxjakt och typiskt den svenska samtiden, obehagligt tycker jag personligen. M gör bort sig, men alla har gjort och sagt olämpliga saker.

      OLÄMPLIGA SAKER?

      Tycker väl ändå höjden av RASISTISKA uttalanden går till ”Finns det plats för en n*ger”!? Tycker du inte det?! Det om nått är problematiskt… spelar ingen roll om hon sa det igår eller för 14år sen.

        Men din abort du gjorde då??
        Är det ok att mörda ett barn??
        ”Jag var inte redo att bli mamma. Kunde inte sluta knulla vara..men har aldrig sagt n*order.”

          Men lägg av.

          Ursäkta men va? Vadå abort?
          Vet inte vad du syftar på Johanna…. Har aldrig gjort en abort i hela mitt liv.

          Sen, vad har det ens med saken att göra? Är ju absolut inte samma sak… vet inte vad du försöker argumentera för eller emot. Du framstår bara som en skithög och jubelidiot just nu.

        Men det är väl en jävla skillnad vad du gjorde för 14 år sen vs idag? Hur länge ska man hållas ansvarig för något man sagt? Olämpligt, ja. Men långt innan sin tid som influencer och ung och det var lite andra tider. Chilla tycker jag. Sorgligt att gräva så långt bak i någons arkiv, långt innan ens kommentarer hade spridning, och grävs fram det bara för klick.

          Så 2009 då var det fortfarande pk att vara rasist i Sverige? Men lägg av.

          Sofia jag undrar vad för ålder du var 2009? Det var inte andra tider när det gäller rasism. Det var precis lika förbjudet då som idag med n ordet

            Jag var ung vuxen då. Självklart var rasism inte ok då heller, men hela blackfacedebatten hade väl inte spridits till dom stora massorna än? Jag tror inte jag visste att sminka sig svart var oerhört rasistiskt 2009? Men absolut, N-ordet är beklämmande att hon skrev!

        Det är väl hennes grej? Hon blir besatt av en influencer och skriver tusen inlägg om personen för att jaga på eller starta drev. Sen efter ett tag byter hon till någon annan. Sen lipar hon i sin podd att flunsorna blockar henne.
        Hade också blockat en person som bara väntar på att min rygg ska synas så hon kan dra en yxa i den.

          Ja precis så lex. Sen fjäskar hon för vissa exempelvis Joakim Lundell. Även om Joakim inte gjort något fel senaste åren så var det väl ungefär samma tidpunkt han höll på med till exempel att hänga ut tonårstjejer som margaux gjorde n ordet.

    13 år sen. De flesta har nog, eller har folk nära sig som har sagt betydligt värre. Gud det är ju för fan PRESKRIBERAT om man begått ett faktiskt BROTT så långt bak.

      Din Google är trasig. 25 år.

        Och du kan inte matte?
        2023-2009= 14 år. Inte 25…

        Din Google är trasigt. Det är olika preskriptionstider beroende på var i straffskalan brottet är. Sedan finns det vissa brott som aldrig lägga ned, så som mord. Tidigare hade mord 25 år. Läs på lite själv innan du försöker lära upp andra.

          Hahaha älskar när folk minsann ska komma och läxa upp folk och så har de fel själva?

          You go Anonym 23:12!

    Margaux på den tiden var ju inte snäll och charmig helt enkelt. Har hört historier om hur hon uteslöt tjejer från sitt kompisgäng med motivationen att de var för fula och fattiga för att få vara med. Högt och ljudligt så att hela klassen kunde höra.

    Hon är säkert en snäll person idag på många sätt men hennes okunnighet och syn på andra människor är inte. Bra.

      Varför skulle hon vara snäll idag? Knappast, hon är lika vidrig fortfarande.

    Jag skulle aldrig använt n-ordet när jag var 18-19 och jag är äldre än M. Tycker det är förkastligt att hon gjort det, men förstår inte varför nyheter24 har letat upp detta nu? Tycker det blir lite häxjakt på det hela.

    Helt enig. Jag var också runt 18 år gammal för 13 år sen. Aldrig att jag skulle haft blackface och yttrat n-ordet. Vad är det för värderingar hon har och vad är det för människor hon umgås med? Kan inte fatta att detta förekom/förekommer?

    Tycker det är vedervärdigt av Nyheter24 att publicera ordet utan censur för att sedan försöka skambelägga Margaux? Som om dom vore bättre. Skrattretande.

      Det är Expressen.

        Jaha, tänkte att det såg ut som en expressen artikel men såg Nyheter24 hänvisningen och antog att dom var original källan.

        Riktigt äckligt beteende

    För 13 år sedan var jag 17 år, helt ärligt.. man VISSTE vad rasism var, man bråkade med sin farsa som enträget kallade chokladboll något annat, man VISSTE att man inte målade sitt ansikte till ett blackface och kallade sig själv för det uråldriga namnet för *choklad*boll. Det som är värst är väl att hon inte bemöter det, låter någon annan nisse förklara det som ”väldigt solbränd” ? ursäkta? Face it, be om ursäkt så blir det förhoppningsvis betydligt mycket ”lättare”.

    Hahaha stackars Margaux, can’t catch a break

      Karma is a bitch

        Karma is only a bitch if you are.

    Bara jag som gissar att hon skriver så eftersom det fanns en låt som var populär som hette så?

      Och?

        Förtydligande: skulle det göra saken bättre?

          Ja asså det gör henne korkad och ignorant, men inte till en rasist.

    Under den tiden Margaux la upp denna bild så fanns det en technolåt som spelades frekvent bland ungdomar i Stockholm som hette ”finns det plats för en neger”. Det är absolut ingen ursäkt men tänker att det är därför hon kommenterat på det sättet i på en bild på sig själv från en studentskiva, utifrån att den låten var aktuell då och en typisk ”fjortis/studentfest” låt.

    Någonstans måste man ju kunna se förbi vad en annan 18 åring kommenterat för 10+ år sedan. Jag har själv reagerat oerhört starkt på hennes video hon la ut bland annat, men att lusläsa facebook kommentarer som någon gjort för 12 år?!

      Fast jag var under 15 och visste redan då att N ordet inte skull användas alltså under 2009, antar att margaux som dessutom var vuxen visste de ännu bättre

      Den var ju knappast vida populär eftersom vi inte använder n-ordet i Sverige, och absolut inte i låtar på det sätt som det görs av svarta rappare i usa. Om hon lyssnat på den låten frekvent när hon var student så säger det verkligen något!

        Basutbudet hade en storhetsperiod då, rebecca och fiona, och mapei var med och gjorde låtar med honom. Dom var stora då. Va nån grej i tekno-scenen men det va ju också en rosa helikopter i teknostyle så ingen kan ju kalla det bra smak. Så jävla osmakligt i efterhand men då var” det ju bara en låt”. Tror basutbudet syftar på sig själv som n…. och på den tiden tänkte man aha som i USA.

      M har ju rötter i Sydafrika, hon om någon borde inte skrivit så, låttitel or not. Menar att hon om någon borde veta bättre? Det gör det bara värre. Men tyvärr kan det ju vara tvärt om…Själv bott i Sydafrika många år och flera av mina vänners föräldrar är rasister. Alltså på den nivån att svarta vänner ej är välkomna i deras hem eller att det ej är ok att deras barn har ett förhållande med en svart person.

        hon har inte rötter därifrån

    Gissar att denna låt som åsyftas https://www.youtube.com/watch?v=PFtZaAG54Eo . tidsmässigt stämmer det in iaf. Gissar att man kan bli cancelad för saker man har gjort för 15 år sedan. Tur att det inte fanns sociala medier när jag var ungdom…

    ? ☠️?☠️?☠️?☠️

    Margaux influensertid är nu stendöd!

    ???

      Halleluja

    Hur var det med hennes barnbok från Sydafrika med endast vita karaktärer?
    Luktar rasist lång väg.

      De försvarade sig sedan även med att hävda att de skulle donera böcker till utsatta familjer…

      Exakt hur hjälper det utsatta att läsa om en rik vit bebis med budskapet ”Afrika är ju ballt, men hemma i Sverige är det ändå bäst”.

        Jäkla översittare hela högen i hennes familj.
        Brorsan är mäklaren som sålde farbrorns hus till Ebba Bush! ???

    Jag får ont i magen av att läsa det här.. Tycker det är helt fruktansvärt och hoppas verkligen hon rannsakar sig själv och tar åt sig av kritiken. Hon är vit och priviligerad och använder bara det privilegiet till att sko sig själv. Ska vi inte influeras av personer som gör bra eftersträvansvärda saker? Här sitter vi och skriver om en rasistisk, egoistisk person som är känd för vad, att ha filmat sin förlossning och exponerat sitt lilla barn? Jag tycker hela situationen är så sorglig.

      Håller verkligen med och blir faktiskt illamående av det här kommentarsfältet som kryllar av ”det va för 13 år sedan” som att det hon skrivit var en struntsak. Helt sjukt, men det säger mkt om vilka som lämnar kommentarerna. Om ni aldrig själva varit utsatta för rasism så tänker man att använda n-ordet inte är en biggie

        Mycket bra skrivet. Håller med dig. Jag blir på riktigt förvånad över att det finns människor i detta kommentarsfält som påstår att 2009 var det ingen stor grej att använda n-ordet och måla black face.

          Samma personer som också är okej med att man filmar utslagna blodiga personer i sitt trapphus.

          ”Alla gör misstag, ge henne chans” Tycker man har varit ganska duktig på att gett henne flertal chanser att bättra sig, men hon gör bara ännu dummare grejer. Nån gång måste liksom det ta slut.

    Jag målade mitt ansikte brunt ett helt år varje fredag för att efterlikna min stora idol Mel B i Spice girls när jag gick i trean på lågstadiet.

    Jag hade en tjej i min parallellklass som hade afrohår som jag pillade på då och då eftersom det var det vackraste håret jag sett. Detta var också på lågstadiet.

    Jag har dragit rasistiska skämt både en och fyra gånger som vuxen.

    Jag har sagt n-ordet som vuxen.

    Om jag skäms? Japp. Om jag ändrat mig? Japp.

      Oj vilken omedveten rasists du var. Tur att du ändrade dig och är mindre rasist idag.

    Tydligt vilken översittarkaraktär hon är!

    Härlig brud! ?
    Såg henne idag vid Stureplan. Hoppade ut en taxi och kastade en snus på gatan innan hon gled in på en restaurang… Papperskorgar, vem bryr sig liksom…

      Fy fan vilket beteende!

        Lägg av, du är väl perfekt då??

      Källkritik…

    På nått sätt e jag inte förvånad , känns som hennes människo syn nu får visa sin rätta sida . Och till er som skriver, de va ju för 13 års sedan bla bla bla. Är nästan lika gammal som som M och när jag va 18- 19 år va de inte ok att använda N ordet så försvara inte henne . Seriöst !!!!

      Tack!!! Sluta försvara rasism!! N ordet va inte ok för 13 år sedan heller, oxh även om det va en låt så säger det rätt mkt om en människa lyssnar på en sån låt! Jag e lika gammal som Margaux oxh uppvuxen i Sthlm, har aldrig hört talas om låten! Å jag va oxå ute i ”svängen”

        Har inte heller hört talas om den där låten

    Som svart kvinna kan jag säga att ordet inte var okej att använda ens för 13 år sedan. Det är bara folk som försvarar rasister som tycker det. Som svart kvinna känns n-ordet som ett slag i ansiktet. Det har aldrig funnits en tid under min livstid då ordet känts okej.

      Det är äckligt hur många vita som kommenterar här och bagatelliserar det. N ordet är väl typ symbolen på rasism?!

        Det är väl ihopkopplat med slaveri på något sätt också va?
        Inte okej att använda ordet oavsett såklart.
        (Om jag har fel här så rätta mig gärna)

          …Liksom fel med att det är ihopkopplat med slaveri, kanske jag måste förtydliga.

        Ja det är äckligt men tyvärr är jag inte förvånad. Jag är själv vit och priviligerad och har dessutom haft möjligheten att växa upp i flera olika länder. Alla kontinenter förutom Australien. Jag var 19 när jag kom tillbaka till Sverige och det som slog mig då var hur rasistiska svenskar är. Och då menar jag alla svenskar. Nu är jag 34 och tycker tyvärr att det inte hänt särskilt mycket. Svenskar är fortfarande lika rasistiska och fortsätter att försvara sunkiga beteenden.

          Oj, imponerande att du träffat alla svenskar och sen också lyckats få dem till att avslöja sin rasistiska sida. Du har legat i, det hör jag.

            Vit och kränkt, ser jag

    När man beter sig illa mot svarta då är det minsann rimligt att försvara det med ”det var så länge sen”… säger lite om hur rasismen är så inrotat i oss.

    Och återigen godhetsknarkas det som aldrig förr bland kommentarerna.
    ” Jag har då aldrig sagt neger.”
    Men va bra för er att andra gör bort sig så era skelett i garderoben kan gömmas lite till.
    Nu kan ni pusta ut…
    Ni kan intala er själva mycket.
    Men ingen står utanför mänsklighetena skugga. Ingen

      Och där reproducerade du ordet. Heja dig ???

      För mig är det inte att ”godhetsknarka” jag har verkligen alltid avskytt det ordet och aldrig använt det. Om någon blir sårad av det och historian som ligger bakom det order så borde det räcka för att inte vilja använda det ordet, betyder inte att alla som inte vill säga det vill vara änglar..

      Jag hängde mycket på internet under 2009 fanns Facebook instagrqm m.m jag var en tonåring då och de var inte som man sa n ordet hit o dit det var lika förbjuder då som nu.. därför är det inte mycket ursäkter till hennes beteende

      Däremot så drar Camilla upp saker on margaux men inte om andra som gjort lika dumma eller dummare saker men Camilla hetsar ju upp sig om vissa personer mer specifikt så förvånar mig inte

      Du är rasist och stolt över det. Vi fattar!

      Godhetsknarka?? Skämtar du?? Vilken värld lever du i? Vänta låt mig gissa en vit privilegierad värld där DU tycker det e jobbigt att bli anklagad för rasist om du säger n-ordet. Stackars stackars dig.

    Margaux ger verkligen ett vidrigt intryck. Så narcisistisk, naiv, beräknande, bortskämd, osmaklig, oartig, elak och rent ut sagt dum i huvudet. Har väl varit så länge, ränderna går aldrig ur. Med tanke på hennes agerande redan för många år sen. Jag tycker personen är vidrig. Att ni följer henne som om inget hänt!?! Skulle aldrig lita på en sådan människa. Det visar sig om inte annat i de som inte vill ha Margaux som samarbetspartner.
    Sedan förstår jag mig inte på hennes mor som i tid och otid dyker upp i hennes vloggar etc, med några konstiga kommentarer. En riktig linslus!
    Vad saknar dem egentligen.???!
    Nej, förstår INTE hur man ha ngn som helst behållning av Margaux. Elak, ointelligent, spärrlös! Hon borde verkligen ta sig en riktig funderare över vad hon håller på med! // Anonym

    Det är 14 år sen!! Lägg ner häxjakten nu.

    Förvånad att N ordet inte är på mod i Camillas kommentarsfält .. här skulle hon ändå kunna ha styrt och bestämt att det inte är respektfullt.

    Förstår det är Camillas blogg och hennes val men vissa saker är så censurerade som ett inlägg med Gina dirawi där nästan ingen annan kommentar än Camillas åsikt släpptes igenom, om jag minns rätt handlade den artikeln också om rasism. Men här får N ordet flöda fritt även när det inte alls är nödvändigt man behöver inte säga det hela ordet när man beskriver saker som du tillåter Johanna. Göra

    Och nej jag är ingen godhetspolis.. det är ett ord som har så mycket tungt betingat sig är inte mycket begärt att inte använda det

    Du bär också ett ansvar där Camilla det är ditt kommentarsfält

    Jag har inget förtroende för människor som klankar ner på Margaux över detta och på fullaste allvar hävdar att de aldrig sagt något dumt. Finns ju oändligt många fler saker än rasistiska uttryck man kan råka säga. Ingen människa klarar en granskning av allt man någonsin sagt eller gjort. Alla människor kommer att underkänns.

    I övrigt är det inte synd om Margaux. Hon verkar i en bransch där varumärket är a och o och den dag ens varumärke inte längre är populärt upphör samarbeten och det är inte så mycket man kan göra åt.

    Det är väl bra att hon skaffar sig ett riktigt arbete nu eftersom ”influencer” kneget verkar vara till ända. Men det är väl inte hela världen om hon sminkar sig med lite brun färg och kallar sig neger. Värre saker har hänt i världen. Väx upp ni lättkränkta stackare och försök att gå vidare i livet.

    M har ju rötter i Sydafrika, hon om någon borde vetat bättre, oavsett om det var en låt eller ej Det gör det bara värre. Men tyvärr kan det ju vara tvärt om…Själv bott i Sydafrika många år och flera av mina vänners föräldrar är rasister. Alltså på den nivån att svarta vänner ej är välkomna i deras hem eller att det ej är ok att deras barn har ett förhållande med en svart person.

    Inte läst en kommentar ovan.

    M känns rätt trött allmänt och ska i min mening få arbeta som vanliga till försörjning.
    Om man bör skylla hennes osociala efterblivenhet på hennes mamma eller inte, vetifan. Har aldrig följt M, men något är det som inte stämmer när knoppen inte når upp efter numera ett par styckna häpnadsväckande attribut för många.

      Orkade inte läsa din kommentar.

        Men ändå så orkade du kommentera på den?

        Men ändå så orkade du kommentera på den?

        Så uppenbarligen läste du?

        ?

    Jag tänker att det sedan länge nu är konstaterat att Margauxs priviligierade vita uppväxt gjort henne till en verklighetsfrånvänd, aningslös och ganska oskön människa med väldigt skev människosyn. Jag är bara något år yngre än M och uppväxt i en annan del av Sverige men de flesta vet att det inte under några omständigheter var okej med varesig blackface eller att använda n-ordet då heller. Att hon gjort det utan några reaktioner visar bara att hon rört sig i kretsar med andra priviligierade unga vita som också är verklighetsfrånvända och har skev människosyn.

    Med det sagt känns det som att det räcker nu. Inte för Margauxs skull utan just för att vi kan konstatera sakerna ovan. Hon borde få exakt noll uppmärksamhet.

    Jisses. Det ordet har väl inte varit okej att använda på länge!
    Jag minns att på min skola så pratade vi igenom det, historien bakom, hur illa det var och togs emot, och uppmanades alla att sluta använda det ordet. Även för chokladboll.
    Inga problem.
    Var det 2009? Nej! Det var 1991.
    Vi var dessutom yngre än Margaux var 2009.

      Precis Margaux fick de å låta som att 2009 var de fritt fram o säga n ordet, det var det absolut inte

    Hon är obildad. Att inte fatta vad n-ordet innebär 2009 är obildat. Hur har hon växt upp?

    Hon har tagit ned sin blogg. Den går inte att komma in på längre.

    Men kan man verkligen bli arg på M om M faktiskt bara en produkt av den miljö hon vuxit upp i? Tänk om det helt enkelt bara inte finns några svarta personer i hennes värld? Eller tänk om det faktiskt var ok att säga n-ordet där hon växte upp? Tänk om hon faktiskt bara inte har i sig att hjälpa någon som ligger ner, eller att inkludera lokalbefolkning i sin bok eller pk-filter i vad hon säger och gör.
    Titta bara på hennes video ”världens bästa kebab-pizza” som måste vara ett skolboksexempel på kulturell expropriation. Två helsvenska ”pizzabagare” på Östermalm som ska göra Sveriges bästa kebabpizza. Bäst är slutklämmen där Margaux mamma smakar på pizzan och de klämmer in ”du gillar ju inte kebab egentligen, men det här var gott”.

      Menar förstås appropriering, inte expropriation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.