Reklamresa till Maldiverna

Företaget Ohairo har skickat en grupp influencers till Maldiverna för att göra reklam, och jag undrar mest hur tusan det går ihop rent ekonomiskt. Flyga fyra influencers till Maldiverna i business class, samtidigt som företagets siffror ser ut så här?

Jag är ingen ekonom (det vet vi alla vid det här laget) så kanske har det kommit in en stor hög med pengar att investera i marknadsföring? 
Tror jag att det här är det bästa sättet att spendera marknadsförande pengarpå? Nej.
Hade jag tackat nej till en gratis resa till Maldiverna? Nej, troligtvis inte. Jag hade tagit THK i en baby björn på magen och varit först på plats på Arlanda.
Det är vår tur nu, att fotas mot turkost vatten! Det är liksom VÅR färg!

83 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det är bara att följa brödsmulorna. VD ’n för det här företaget är samma person som äger tandblekningen Belissa och Trelika badkläder.
    Det kan ju förklara ett och annat ??‍♀️

      Bolaget som säljer badkläder och tandblekning gick med ca en 1/2 miljon i vinst i 2021. Så visst hade hon råd med resan men frågan är om det är väl använda pengar.

      https://www.ratsit.se/5569372146-ALBRAND_GROUP_AB

      Det är förmodligen inte bara Ohairo utan även Albrand Group som reklamen gäller.
      Det bolaget uppvisar bättre siffror.
      Plus säkert samarbete med hotell på Maldiverna.
      Hårprodukter, tandblekning och badkläder. Perfekt att visa upp på Indiska oceanens stränder.
      Liknar de där mutresorna som DeoDoc gjorde under benämningen ”pressresor”.
      Bl a till Hawaii.

      Trodde du skrev Treblinka kläder.

        Jag trodde också det och undrade vad det var för udda val av företagsnamn.

    För ett företag som startades 2020 är det väl inte så ovanligt med röda siffror första året (eller åren) om det finns investerare/finansiärer. Det kan ju ha gått betydligt bättre under 2022 (siffror som ännu inte är offentliga). Vet egentligen ingenting om företaget, men efter en snabb titt på Instagram såg jag att första inlägget publicerades november 2021. Så det är mycket möjligt att deras försäljning kom igång sent 2021 (eller till och med 2022) och där med röda siffror.

    Gud vad lika alla var! ?
    De kunde ju betalat en som sen lägger upp på olika konton, vem skulle vetat?

      Ja och så ser de somriga och fräscha ut redan på Arlanda? De kunde väl se lite glåmiga och vintertrötta ut, så att vistelsen på Maldiverna gör skillnad.

        Det är en gammal bild från en annan resa. Klara har ingen mage där och Hanna är bortklippt till höger. Så konstigt att företaget la upp den nu?

          Haha, just det, Hanna är bortklippt ?
          Welcome to Nice står det på skylten bakom också, en hastigt utvald och beskuren bild ?

    Ngn har frågat frun från finhooden om kommentaren häromdagen avseende ekonomin. Stor humor att läsa hennes svar.

      Länk tack

        ”Jessica
        Är det sant som man läser att du och din man har skulder hos Kronofogden?
        27 jan, 09:41

        Victoria
        Och vad har du med det att göra om jag får fråga?! Du kan väl börja med att berätta om din ekonomiska situation, ta gärna med de senaste 20 åren så vi får en full överblick. Sen så skulle vi gärna vilja veta din civilstatus, eventuella otroheter, sexliv, relation till föräldrar, syskon, svärföräldrar och sysslingar etc. Syn på att använda päls. Om du använder miljövänligt tvättmedel och om du anser att rökare ska få grattis sjukvård. Fyll gärna på annan information som jag har missat att be om men som du anser att allmänheten har rätt att veta.
        27 jan, 09:58

        monasuniversum
        Hahaha, jag älskar din kommentar. Jag jobbade under tio år på Sveriges största inkassobolag och folk skulle bli förvånade om de visste vilka som ofta ligger hos kronofogden. Eftersom jag fortfarande jobbar med indrivning av gamla skulder sedan vi hade ett annat bolag, alltså: JAG driver in skulder (så kallad långtidsbevakning) så är jag inne då och då och kollar status på olika företag, bara av gammal vana, och då hittar man Eriksson, Telia och en himla massa annat, så jag är ganska laid back när det kommer till sånt. Det är skillnad på att SKITA i att betala sina skulder och att faktiskt göra rätt för sig. Ibland tar det tid för en del. I vårt fall så ingick maken ett kompanjonskap med någon som jag starkt avböjde ifrån och jag sa att jag från den dagen inte ville ha något med saken att göra. Mycket riktigt, det gick åt helvete sen också. Hur som, folk gillar skvaller och det gör jag med. Däremot har jag sjukt svårt för människor med svarta hjärtan men, jag vet vem som pratar och jag är lugn med det. Personen ifråga kan aldrig komma åt mig och det stör densamme. Någon gång ska jag skriva om vad som hände när maken gick i väggen men hittills har han inte velat att jag gör det då det fortfarande var en sjukt jobbig period för honom. Jag vill skriva om det eftersom det är så vanligt och fortfarande är ett stigma.
        27 jan, 10:06

        monasuniversum
        Va, nej. Jag har aldrig legat hos kfm och kommer aldrig att göra det heller. Däremot tror jag att nåt av bolagen maken drivit har haft nåt där, men jag är osäker. Han gick in i väggen för några år sedan och då höll vi på att gå omkull ordentligt så det är säkert nån efterdyning från det men jag vet som sagt inte. Jag har två egna företag som jag sköter själv! (Vi har idag en väldigt bra ekonomi, gudskelov … kan du hälsa dom som pratar!)
        27 jan 09:56”

        https://www.monasuniversum.se/2023/01/27/dejt-med-dottrarna/

      Haha! Det var jag. Jag kunde inte låta bli att fråga… ?

        Stor humor. Verkar inte heller som hon fattar att det är publika uppgifter, lögner är uppenbara och att det inte är ngn fd BFF som känner till ekonomin som sprider infon.

        Och att vara så påstått ovetande som styrelseledamot i bolagen…

          Snälla berätta mer!
          Blev orimligt nyfiken.

        Kan du berätta lite mer?

        Fast hon har ju rätt i att vad har du med det att göra.

      vem är frun från finhooden?

        Monas Universum

        Monas universum.

    Båda personerna som sitter i styrelsen har andra bolag som går plus, varav en äger bland annat Belissas Whitening. Så pengar att investera finns garanterat. Att ett företag går minus initialt är inget konstigt, man behöver ju investera i företaget för att det ska börja bli lönsamt.

    Något jag däremot funderar kring, sa inte tanbyklara att det var en spontan resa till Maliverna? Detta är ju uppenbarligen ett sponsrat jobb, inte någon spontantripp.

      Det kanske är spontanspons?
      Alltså ett erbjudande om en sponsrad resa som kom oväntat och oplanerat 🙂

        Fast hon sa redan när hon var i Thailand att hon skulle åka bort på en resa i slutet av januari så den var nog planerad. Låter väl bara häftigare att säga att man spontant ska dra till Maldiverna.

    Margaux säljer lägenheten

      Fattar att hon säljer den. Dels för att det kanske går dåligt ekonomiskt men fatta att påminnas om när man körde sin karriär i botten varje gång man går genom sin ytterdörr…

        Rätt åt henne. Hoppas hon går med förlust på försäljningen också. Faktiskt.

        Ja hon menar på att lägenheten är för stor och hon vill bo på Östermalm när Arnold börjar skolan.

          Förstås. Pretto som hon är ska han väl gå på Carlssons skola.

            Vad är det för fel på Carlssons skola?
            Ärlig fråga.
            Tycker det verkar vara en bra lekplats utanför och de verkar ju ringa in sina klasser som när jag var barn.

              Har jag sagt att det är något fel på skolan? Ärlig fråga.

                Annan anonym, men när du skriver på det där sättet så låter det som att du tycker att det är något negativt.

            Carlssons är ingen kommunal skola. Det spelar ingen roll var du bor för att komma in där. De går på kö (eller hur känt namn föräldrarna har??)

              Hon verkar vilja bo nära skolan. Har inget att göra med att skolan är kommunal eller inte. Han kanske stått i kö sedan han föddes, vad vet du?

        Inte bara karriär, även kärlekslivet.

        Från Expressen:

        ”Margaux Dietz säljer lägenheten – för det nätta utropspriset 17,5 miljoner kronor.
        – Jag tänker att jag har gjort en god gärning, säger influencern i ett YouTube-klipp.” https://www.expressen.se/noje/margaux-dietz-saljer-sin-lagenhet/

        Nån som sett klippet och kan berätta om denna ”goda gärningen”?

          Filma blodiga avsvimmade personer i sitt trapphus och kalla folk för n*ger är väl det närmsta goda gärningar hon kan komma.

      Jag förstår henne, ibland sätter sig dåliga erfarenheter som en smetig ångest i väggarna. Kanske är det av ekonomiska skäl också? Det lär hon inte berätta isåfall.

        Vilken mysig lägenhet! Hade inte haft något emot att få karantäna där under de här åren.
        Trodde inte jag skulle gilla den givet fotona man sett på IG.

          Ja, ser väldigt fin ut

          Vad olika man kan tycka ändå! Jag tycker inget var speciellt fint med lägenheten, förutom bjälkarna.

            Det är ofta väldigt kallt i den, man kan t.om höra Margaux säga det i dokumentären. Den är snyggt renoverad men mycket yta och lite sådär med isolering. Känner en som jobbade med den (innan M flyttade in)

        Älskar den sjukt generiska beskrivningen över favoriter i området. Brukar alltid vara sjukt pretto med Historiska hem. Också förvånad att de går med på att sälja den eftersom de inte säljer lägenheter efter typ 50-talet? Det är väl ett gammalt hus men känns som vindslägenheten byggts/gjorts om senare.

          Nä känns verkligen inte som ett hem som passar Historiska hem. De brukar ju annars vara mysiga gamla lägenheter som har bevarad charm med bilder som man sparar på Pinterest. Margaux lägenhet är väldigt ointressant.

    Måste väl säga att det inte känns helt trovärdigt med allas reklam där nere heller. Det kanske bara är jag, andra kanske tycker det och därav är det en lyckad resa.

      Det som känns minst trovärdigt är produkterna dom säljer. Deras hårtillskott innehåller endast biotin, en B-vitamin som är väldigt ovanlig att ha brist på då den finns i det mesta vi äter. Det dagliga rekommenderade intaget för biotin är 40 mcg och deras kapslar innehåller 10000 mcg per kapsel. Överskottet är inget kroppen använder, utan det kissar vi ut eftersom biotin är vattenlösligt.

      Med andra ord, en totalt värdelös produkt som inte kommer göra varken till eller från för håret. Produktbeskrivningen lovar även snabbare hårtillväxt, vilket inte ens är en godkänd health claim för biotin. Ganska säker på att dom kan åka dit för det.

      Hon får en tumme upp för att den inte är beige/grå/tråk som ”alla” andra flunsors hem.

      Någon som vet om det är inne med pastell färger??

        Tänkte detsamma… fy sjutton vilka fula stolar ?

      Pastell färgerna är målade så slarvigt, men det kanske ska se ut så?

        Ser värre ut irl

      Jag erkänner att jag är avundsjuk! Skulle SÅ gärna vilja bo där! Har en lång utbildning, 9 års arbetslivserfarenhet inom det och tjänar 47 i månaden brutto. Hur har folk någonsin råd med en lägenhet för över 17 miljoner? Är det inte helt sinnes? Hur ska man göra, ärvda pengar och gifta sig rikt?

        Håller helt med. Det är lite skrämmande att vi ”vanliga dödliga” aldrig kan komma upp till detta hur mycket vi än jobbar. Fast är man två höginkomsttagare så är det kanske inte helt omöjligt. Ett arv eller ett lyckosamt sparande i aktier behövs väl till kontantinsatsen. Men åtminstone tidigare har det nog inte varit stört omöjligt att få lån som kommer upp nästan i den där storleksordningen. Kanske är det bakgrunden här också? I annonsen finns ingen information om pantbrev. Är lägenheten belånad? Räntorna har ju gått upp ganska dramatiskt. Det kanske blev för dyrt helt enkelt. För det är väl knappast rätt tid att sälja just nu, bara för att man har lust liksom?

          Det brukar inte finnas information om pantbrev på BR (är inte pantbrev bara för fastigheter?) däremot står det med info om lägenheten är pantsatt eller ej. Och det står i annonsen att den är pantsatt så det finns bolån med den som pant för lånet.

        Antingen det, eller en JÄVLA massa adlinks!!!! 😉

        Driv ett bolag. Går inte att lönearbeta sig till något i Sverige.

        Tänkte exakt sammma. Tjänar helt ok med lön på runt 50000 samt möjlighet till bonus på cirka 200 000 per år. Men är inte i närheten att kunna bo i något liknande. Får nöja mig med min härliga lilla tvåa.

          ”Tjänar helt ok”, så har du en lön på 50 000? Vilken värld lever du i om du inte tycker det är mycket

            Hahaha ja. Jag tjänar 25.400 efter 4,5 år i min bransch och det är lågt, men 50.000 är ”ok”??? Whut

          Låter som att du är dålig på att spara.

        Bostadskarriär. De har köpt en 1a för 15 år sen och växlat upp vart tredje år.

      Uppiggande att jag förvånansvärt nog inte blev avundsjuk. Gammalt hus, men det märktes inte mycket av i lägenheten. Ocharmig i mina ögon, bara takbjälkarna som var det lilla extra. Om jag hade tillgång till 17 miljoner så skulle jag verkligen vara kräsen nog för att välja något annat.
      Stylingen lämnade också väldigt mycket att önska. Skulle aldrig välja den firman. Röriga bilder, tavlor på golven på de mest märkliga ställen. Och om firman ska framhäva en lägenhet för så mycket pengar, snälla kosta på er en florist! Skräpiga, röriga kvistar, nerstoppade i vaser utan någon som helst finess.
      Nä, om jag var säljaren skulle jag klaga. Det här måste gå att göra mycket bättre. (Men visst, smaken är som baken…)

        Fast det är ju inte blommorna och tavlorna man går efter om man köper bostad? ?

        Visst, fina bilder är pricken över i:et, men när man köper handlar det om läget, planlösningen och storleken mest, sen kanske annat som känns viktigt.
        Ingen är så dum att de köper bostad efter hur förra ägaren inredde/hur mäklaren inrett. Allt det är ju borta den dagen man flyttar in.

          Du har förstås helt rätt! Rent förnuftsmässigt. Men grejen är ju att vi människor är ett galet lättpåverkat släkte. Oftast utan att vi själva är medvetna om det. Det är ju därför som reklam funkar. Och det är därför som flunsorna kan leva på det de gör. Det funkar. (Tyvärr, måste man ibland säga.) Stylingfirmorna gör oftast stor skillnad vid en bostadsförsäljning. Om de gör ett bra jobb, vill säga.
          Vi sålde vårt stora hus för ett par år sedan. Bekanta på besök brukade mest rycka på axlarna. Jorå, det var väl högt i tak och så… Men, nja… Efter världens bästa styling så blev huset en klickmagnet på Hemnet och vännerna sa ”herregud, var erat hus så där fint?!”. Försäljningen gick bra.
          Det övertygade mig verkligen om hur stor skillnad det första intrycket gör. I den bästa av världar så skulle alla ha kloka köp-glasögon på sig och bara titta efter väsentligheterna. Men i praktiken så är det nog inte så många som lyckas med det.

        Haha tänkte samma. Vet att man inte får möblemang och dekor på köpet men det distraherar ju ändå. Tavlan på golvet var bara konstig. Samma med lampan på köksbordet, rattmuffen på toastolen, sovkudde utan påslakan i badkaret, äggen på golvet i köket (som dessutom stod i vägen för vinkylen) och 20 bilder på samma puffar på ballen. Störigt lol.

      Den är fin men jag får lite klaustrofobikänslor av alla de lutande taken. Här och där är det fint men här har ALLA rummen (?) snedtak! Jag känner mig lite … hukande redan av att se bilderna.

    Alla de 4 lär ha många gemensamma följare, de borde valt lite olika profiler för att nå ut till.

      De verkar inte tro på diversifiering haha

    Verkar som de bara har en målgrupp; lite korkade tjejer med bekräftelsebehov

    Reklam för vilka? Merparten som följer dem kommer aldrig betala för en sån resa till Maldiverna. Man får ut hundra ggr mer med att åka till Karibien och där får du uppleva kultur och charmiga byar, istället för att lägga 10-tusentals kronor för att glo på vit strand och turkost vatten en vecka i sträck. Gets boring efter 2 dagar…

      Reklamen gäller väl dock inte resan till Maldiverna, företaget vill såklart sälja sina produkter och inte resor.

        Resan är betalning för reklamen 🙂

    Tareq Taylor är en influerare nu, men oops, glömde visst reklammarkera.
    https://www.instagram.com/p/Cnzg1zrsSjv/

    OT men reklam, lyssnade nån på inga beige morsors podd, eller deras reklaminlägg, det lät så fejk, speciellt den med schampo ?
    Hur kan företaget godkänna det som en ”ärlig åsikt” om produkten?

      Tänkte också på det, lät så krystat ? Spolade snabbt förbi det haha.
      Undrar också hur företaget tänker kring det ?

    Det är inte vara språkpolisers hjärnor som kommer implodera när de läser den här storyn från Hanna Friberg:
    https://instagram.com/stories/hannafriberg/3025018073132452784?utm_source=ig_story_item_share&igshid=MDJmNzVkMjY=

    Lättläst eller hur? ?

      Skiljetecken, vad är det? ?

    Härligt för dem fyra men sjukt alltså. Nej man kan undra hur det kan löna sig och sedan har de väl lite samma följare också vore väl bättre att ta fyra mer olika influencers då kan man tänka så får de ju bättre spridning på reklamen.

    Margaux säljer sin lägenhet för 17,5miljoner.

    ”Jag är speciell, jag är unik”, ser exakt likadan ut som sina vänner, har samma intressen och samma åsikter…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.