Rea på Margaux Dietz

Boken som Margaux Dietz och Stefan Hallgren skämtade om i SVTs Dokumentär ”Kan vi förlåta Margaux” reas nu ut för 10 kr hos Åhléns.
Den är prissänkt från 249 kr till 10 kr, men om det är Margaux och/eller bokens medverkan i dokumentären – som inte direkt var till Margauxs eller bokens fördel – som orsakat den enorma prissänkningen framgår inte.

Så om du är sugen på att få Margauxs bästa tips för att få ”Your best life” för ynka 10 kr, så är det bara att rassla ner till Åhléns. 
Antingen kan du köpa Margaux lägenhet för 17 500 000 kr (utan budgivning), eller så kan du köpa 1 750 000 st av hennes böcker på rea.
Jag skulle nog valt böckerna då jag inte orkar måla om hennes Villa Villekulla-väggar.
Kanske stjäla fokus från Paludans koranbränning genom att bränna 100 000 st Margauxböcker åt gången vid sidan av honom?

Tack för tips!

256 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Varför elda upp hennes böcker? Tycker du att du är rolig eller? Du kan verkligen vara riktigt jävla elak.

      Så du menar att 100.000 ex av samma bok, oavsett bok, hade funkat som annat än eldningsmaterial? Det kan ju dock vara ett tips i dagens energikris, hur mycket värme får man av att elda en bok? 10kr är ju billigt.

        Uppmaning till bokeldning?!?
        Verkligen?
        Smaklöst ”skämt” OM man är det minsta allmänbildad i historia.

          Nej du har rätt, den där kulturskatten till bok vore det ju förjävla synd att bli av med.

            ???

              Ja, man skulle ju kunna skjuta iväg dom i rymden också för att bli av med dom, om du vill. Frågan är hur de skulle tas emot av det eventuella intelligenta liv som hittar det. Vet inte om jag vill att just dessa böcker ska representera jorden.

                Eller så kan du ta kvasten och dra! ??

                  Skämta om vad ni vill men hujedamig inte om att bränna böcker, där går gränsen för kultureliten på bloggbevakning.

                    Löjligt!

            Vad skulle du tycka om någon uppmanar till att bränna en bild på Camilla eller bränna upp bloggbevakning? Säkert många som gärna skulle göra det. Kostar boken på riktigt 10 kr? Margaux har väl iaf skrivit den själv och inte skrivit skit om andra för att tjäna pengar själv, vissa kvinnor skriver ju om andra personer och sprider skit om andra för att tjäna pengar på det själv menar jag, vilket är värre kan jag tycka. Sjukt att skriva en bok och försöka sälja in den genom att skriva om andra kända kvinnor, och dessutom sitta i podd och sprida eget skithittepå – det är förtal. Tråkigt att vissa inte kan bli intressanta på egna meriter utan behöver snacka ner andra för att tjäna pengar, och krydda sitt eget CV också. Tycker dessutom att journalister och skribenter bör ha bättre koll och bra minne istället för att sprida dynga och förtal och framstå som korkskallar.

              ”Sprider skit om andra för att tjäna pengar själv” var väl exakt det som Margaux själv gjorde när hon gjorde content av en avsvimmad man utanför dörren.
              ”Tråkigt att vissa inte kan bli intressanta på egna meriter” som att det skulle vara en stor grej att föda barn?

          Verkligen smaklöst men är någon förvånad!? Vederbörande har ju gjort en del smaklöst och pinsamheter själv så att raljera negativt om Margaux … men allt för pengar antar jag, sedan handlar det väl om rädsla för vissa personer, jag menar somliga kan måla sig svarta, använda n-ord, posera med vapen, hänga ut familj, ljuga om än det ena än det andra och kommer undan och slipper bli cancelled. Andra som sagt olämpliga h-ordet till barn får ändå tv-jobb och samarbeten medan andra blir av med allt men det beror ju mycket på hur drevet går i gång och om inlägg härinne.

      Genuin fråga. Blir du lika upprörd när Paludan bränner koranböcker?

        Om personen är islamist är det nog väldigt upprörande.

          Är det inte upprörande även för andra?! Jag tyckte det var jäkligt upprörande

            Nej det är lugnt

            Nej jag tycker mer att han är en idiot och respektlös. Upprörd blir jag dock inte, och anser ändå att det är hans fulla rätt att tycka vad han vill. Oavsett om jag håller med eller inte. Så länge han inte skadar en annan människa.
            Det bästa vore om alla bara kunde inse att han är en stolle och inte ta åt sig personligen. Tycker absolut inte att hot och våld gentemot honom är okej för att han bränner en bok (som dessutom inte är helig för honom).
            Tror att många ”vanliga” muslimer inte bryr sig heller, annat än att dom också tycker att han inte har alla hästar hemma.

          Tror du menar muslim

        Sjukt, så onödigt, han gör ju det för att reta upp vissa och nu för att gå ärenden åt R*ssland troligen för att försöka förhindra att Sverige blir med i Nato. Det pratades om det på tv4 Efter fem idag, när Tilde nämnde R*ssland så saboterades ljudet …knappast en slump, riktigt obehagligt. Hur i h-te kunde de tillåta den urkorkade demonstrationen dansken fick göra, trots demokratisk rätt, fuck it, särskilt efter händelsen sist han gjorde det, hur polisen behandlades då, hemska upploppen som var. Så jävla sjukt, så dumt och nu är halva världen emot Sverige. Skrämmande läge nu.

          Krävs inte någon större tankeförmåga för att fatta att det finns en direkt koppling mellan Paludans koranbränning i Stockholm och Ryssland. Det intressanta är att Paludans två koranbränningar efter den i Stockholm som skedde i Köpenhamn har varken fördömts eller massprotesterats kring. Ja undra vad det kan bero på…

      Herregud Annika ta och tagga ner lite. Hur kan du bli så kränkt över något som inte berör dig det minsta??

        Därför Annika och andra som reagerar har rätt att känna vilka känslor vi känner precis som ni känner känslor för Margaux m.m var bara ett smaklöst skämt oavsett vad man personligen tycker om Margaux

          Vilket jobbigt liv ni måste ha som måste visa känslor och bli upprörda för inget som berör er det minsta. Varför ska ni bli upprörda för att nån skriver att man kan köpa Marqaux bok och elda med? Förklara för mig hur det berör er på något som helst plan. På vilket sätt påverkar det er?

          Genuin fråga.

            Du borde ställa dig en genuin fråga själv så att din tankeverksamhet kan komma igång!
            Ett tips i all välmening

              Vilket ickesvar.

              Varför svarar du inte på frågan istället? Undrar samma sak. Bryr mig inte ett dugg om M och önskar henne varken elände eller framgång. Men undrar på riktigt vad de är för människor som engagerar sig så mycket i främlingar.

                Varför ska jag svara på dina konstiga frågor? Vad ska du med svaren till? Arkivera i en pärm? ?

                  Förstår ärligt talat inte vad du försöker komma med.

                  Du framstår bara som korkad eftersom du inte kan komma med ett enda argument varför DU blir upprörd över eldning av Marqaux bok. Hur påverkar det dig och din vardag? Vad har du med den saken att göra? Där har du några fler genuina frågor så svara på dem är du snäll.

                    Ska man gissa så är det många som har följt Margaux länge och ser henne som en slags vän. Kanske för att man är uttråkad med sitt eget liv och längtar efter ”glamouren” hon spritt runt sig. Sen när allt brakade samman kan man inte acceptera att hon inte är den där roliga, härliga toppentjejen man lagt så mycket tid och energi på. Då är det lättare att bli arg på alla kritiker och känna att det fortfarande är Margaux och hennes ”vänner” mot världen. Lite som när mammor till seriemördare inte vill erkänna att lilla Pelle dödat 100 pers. Enklare att inte ha fel än att ta en titt på vad man egentligen följt och stöttat.

                  Förstår du kan inte svara. Ok vi släpper det.

                Du eldar dig ju upp i cams’s namn för att skydda henne

                  Hur står det till med fattningsförmågan? Den enda som eldar upp sig är du Jen.

                    ”Jen”, ”Matilda”, kärt barn har många namn

                Det är ingen främling som stöttar Margå. Hennes PR-team är härinne och försöker få det att se ut som att det finns allmänhet som stöttar henne. Inte svårare än så, men ganska genomskinligt.

                  Ingen vettig människa med något som helst bakom pannbenet skulle stötta henne eller försvara hennes hjärndöda beteende så jag hoppas verkligen att det är som du säger att de försöker göra tappert försök att få det att framstå som att folk faktiskt tycker om henne….

              Återigen Anonym 21:43:

              Varför blir DU upprörd om någon skulle elda Marqaux bok? Det ÄR en genuin fråga. Att du undviker att svara på den frågan bevisar ju att du själv inte vet varför du blir upprörd och du försöker prata bort det…

      Tänk Annika om du träffade någon som var elak på riktigt. Då blir det jobbigt för dig.

        Och alla ni sekundärkränkt då? Hur jobbigt är det inte för er.

          Ta’t lugnt Annika sa jag.

        Jag har träffat många elaka och jag kan ändå tycka skämtet är både smaklöst och tråkigt speciellt när det kommer från CAM som
        Är känd för att fjäska för vissa och totalt tracka ner på andra

          Du måste vara satans rolig på fest hör jag.

            Du drar ofta till med den T, som en härskarteknik när du inte har något bättre att säga, vi känner igen det.
            Du är aktiv med kommentarer, kan väl inte vara så att du är amillas lilla riddare eller hon själv rent av, hennes man eller andra av hennes närstående möjligtvis.

              Haha jag blir extremt road över att du tror att jag känner Cam överhuvudtaget, handlade ju inte ens om henne? Men du låter förskräckligt lättkränkt.

          Speciellt när det kommer från CAM…
          Vad har hon gjort dig?

            Om hon är en publik figur får hon ju ta kommentarer om
            Sig själva precis som hon själv kommenterat andra och ni gör det, släpp att vara kränkta i hennes vägnar jag har inget emot Cam har bara åsikter

              Den enda som verkar kränkt är du själv.

                Fast ni camillas små soldater verkar alltid mest kränkta, verkligen lättkränkta är ni.

      Men hur lättkränkt får man vara???

        Stay in school kids!

      ^ ”i want to have an argument” med monty python

      Ja hon tror hon är rolig, men verkar inte förstå humor majoriteten tycker är rolig . Cam drar alltid småskämt speciellt i bekostnad av andra förutom dom hon Fiäskar för såklart. Hon klarar heller inte så mycket oliksinnade åsikter då Åker man bums in i mod eller får inte kommentera alls ?? det var inte roligt att snacka om att bränna Margaux böcker bara onödigt , tycka vad man vill om Margaux men men.

        Det är för att du är så jävla jobbig. Och du är ju precis likadan, fjäskar för en och trashar flera andra.

          Jag har skrivit många negativa kommentarer om Margaux så vem fjäskar jag för ? Men gulligt att ni är cam’s riddare hon uppskattar nog era pengar och stöd.

            Säker på att I uppskattat dig MASSOR också

          Gör ju du också Anonym. Vet du, det är DU som är den jobbiga här men du får väl vara kvar eftersom du går någons ärende, eftersom att du är riddare år sajtskribenten (eller så är du henne själv) . Ledsen att säga det men det finns fler än en enda person som kommenterar här som har samma åsikter som Jen. DU Anonyma riddaren verkar ha lika svårt att förstå som din härskare som tror hon är rolig och käck men mest är löjlig, töntig och ganska pinsam.

        Majoriteten? Tror inte ens att majoriteten av hennes läsare kommenterar här så vad vet du vad majoriteten tycker.

    Rätt säker på att det är ett skämt, inte seriös bokbränning liksom, eller hur? Och stjäla fokus skulle väl vara bra? Ta bort fokuset från Paludan, nära på vad som helst skulle vara bättre.

      Vad Dietz gjorde är värre än vad Paludan gör. Paludan bränner en bok, Dietz utnyttjade en annan människas utsatthet.

        Så att Paludan bränner koranen bara för att provocera är ingen faktor i din jämförelse?

          Det är en bok som tar skada, inte en person.

            I dagsläget hotar dock hans koranbränningar rikets säkerhet, så ett visst problem mot personer är det.

              Rikets säkerhet? Är du säker på att du vill benämna det så? Då har vi alltså tagit in i Sverige en fara mot samhället, enligt dig?

                Ja alltså, Turkiet ratificerar inte vår NATO-ansökan på grund av detta så det finns en legit koppling till rikets säkerhet.

                  Extra intressant dock att de som vill förbjuda koranbränningar öppet erkänner att vi har stora grupper som kan orsaka riksosäkerhet? Är inte det lite som att erkänna att det är de själva som är problemet?

                    Tror faktiskt att hotet personen pratar om inte vara kommer från inom landet.

                  Tror du verkligen att det är koranbränningen som ligger bakom Turkiets sabotage mot Natoansökan? Har du yrvaket kommit in i nyhetsrapporteringen denna helg?

              Är det koranbränningen som hotar rikets säkerhet eller är det människor med en viss religion som hotar rikets säkerhet?

                Mm det kan man fundera över. Har svårt att se att liknande uppror, hot och upprördhet skulle ske om en bibel brändes. Någon som vågar testa den teorin eller? ?

              Hade han bränt en Bibel hade ingen brytt sig. Det visar ännu en gång att det är skillnad på folk och folk.

                Nej men hade svenska flaggan bränts hade nog högerextremisterna vaknat. Det är ju inte som att de inte blivit våldsamma under sina motdemonstrationer genom tiderna.. det ena rättfärdigar dock inte det andra, all extremism är sjuk, dock har högerextremism normaliserats mycket de senaste iaf 15 åren.

                  Svenska flaggan bränns just nu i hela Turkiet. Ingen bryr sig.

              Hade de varit smarta de upprörda muslimerna hade de demonstrerat emot honom istället för sverige och svenskarna.
              Dessutom är han inte ens svensk.

              Ska de demonstrera mot alla länder han åker till och bränner böcker i?
              Inte konstigt det blir krig längre ner på kartan.

                Han är tydligen halvsvensk på fädernet? En Halvdan med andra ord.
                Nja, Vad de beskyller svenskarna för är att vi tillåter han demonstrera genom koranbränning, därmed är vi också ”skyldiga” i deras ögon. Därför blir det även en fråga för oss alla, oavsett vad vi tycker om Paludan själv så bör vi stå upp för hans rättighet.

                  Och det är ju ändå inget vi som vanliga svenskar kan göra något åt. Svensk lagstiftning… Så hela situationen är så dum och korkad.

          Man kanske inte skulle behöva bli så provocerad av eldade böcker oavsett bok

            Men nu blir ju folk uppenbarligen provocerade. Alla vet ju hur folk kommer reagera, och det är enbart därför paludan gör det.

              Då behöver vi kanske bränna fler koraner så folk fattar att man får det?

                Eller så skiter vi i att bränna koraner

                  Varför ska vi ge vika för terrorism och hot? I Sverige bestämmer ingen religion.

                    Här i Sverige får vi ju snart inte göra något, säga något eller fira något för det kan kränka en muslim….

                    I Sverige är väl målet att leva i fred och frihet, inte i kaos och oreda. Paludan skapar inte fred och frihet utan enbart kaos och oreda.

                      Du vill gärna beskylla Paludan för terrorismen som utbryter men det är ett fel i logiken hos dig. De som tar till terror över en bränd bok kommer aldrig skapa fred i ett land om de får bestämma, endast förtryck.

                      Jag beskyller honom för att medvetet gå och peta i ett getingbo när han vet vad som kommer hända, och det blir inte bara han som far illa. För att bli känd och hamna på tv.

                      Paludan är en person som en majoritet aldrig lagt märke till om det inte hade varit för koranbränningarna. Kaos och oreda, det står alla de ljusskygga extremister för som reagerar på en obetydlig mans handlingar som gått helt omärkt förbi om inte radikala extremister tagit tillfället i akt att göra politik av det. Erdogan utnyttjar hela situationen till att skaffa sig politiska poäng och få igenom sina vapenköp från USA för att kunna fortsätta stötta Rysslands krig i Syrien.
                      Att denna situation nu uppstått beror på naivitet hos svenska ledare, i alla partier, och just din inställning att för att verka för fred så måste man vika ner sig och ge efter för terrorgruppers påtryckningar.

                Passa på att bränna lite biblar och toror också. Eller det är bara muslimen man vill provocera?

                  Ja gör det om du vill.

                  Skillnaden är väl att ingen annan bryr sig. Fan elda vad du vill

                  Finns ingen religion som består av så många lättstötta gubbar som islam. Rent principiellt är det galet att bränna böcker men att dra de växlar som islams misogyna ledarskikt gör är bara fjantigt.

                    Håller med det är galet, skrämmande, men också så onödigt att bränna boken det ger ju liksom ingenting till någon, är ju bara för att provocera, skapa upplopp och osämja. Fast vissa vill inte vara med i nato så försöker därför sabotera och Paludan vill väl sabotera det, kanske är i maskopi … Sjuk jävel den där Paludan. Varför tillåta det även om vi har åsiktsfrihet, bara så sjukt. Otäckt läge nu. Obehagligt med spionerande bröderna också.

                      Ja Paludan är sjuk och som det visat sig med koranbränningen en synnerligen lättlurad typ. Även om jag tycker att åsiktsfriheten ska skyddas skulle man inte gett honom tillstånd att bränna koranen just nu utanför turkiets ambassad. Men tror inte det hade spelat så stor roll. erdogans utspel handlar inte så mycket om Sveriges medlemskap utan om att skaffa sig egna politiska fördelar.

                  Ingen skulle bry sig över brända biblar och toror.

                    Självklart skulle någon bry sig. Fanatism finns inom alla religoner. Se hur upprörda kristna blev över utställningen Ecce Homo tillexempel.

                      Ja det skapade en polarisering i det kristna samfundet som under den tiden i slutet av 90 talet debatterade homosexualitet och religion. Men det var aldrig fråga om våldsamma sammandrabbningar och en maktfullkomlig diktator i Turkiet som sysslar med maktspråk och ett gäng indignerade skäggiga tomtar på Kairos universitet som ylar som ett gäng byrackor för att en dansksvensk idiot eldar upp en koran.

                      Haha jämför du upprördhet med terrorism?

          Blir man provocerad av Paludan så är man bra överkänslig.

            Tydligt många som är upprörda världen över vilket startar osäkerhet för Sverige och svenskar.

              Sverige och svenskarna får nog stöd från andra länder i det här ska du se.

                Länder stöder Ukraina med, men folk slaktas likväl. Sluta var så naiv!

                  Hotar du svenska folket med slakt här nu? För att vi vill bevara våran lag och yttrandefrihet?

                    Men fan vad jag inte pallar läsa om sånna här obildade utlåtanden. Bor säkert i en småstad, är WT och kan inte ens läsa en debattartikel och ha två tankar i huvudet samtidigt. Asså förlåt men herregud.. denna dumhet i kommentarerna är mer ett hot mot Sverige än vad Paludan, muslimer eller Ryssland är.

                      Fräsch rasism mot vita i småstäder.

                      Tycker att det låter rätt outbildat att slänga sig med WT

                      Anonym 03:06

                      Buhu. Precis sånna som du jag syftar på. Som tar åt sig och pratar om rasism mot vita i småstäder. Det kryper i kroppen på mig. Och ja jag är svensk från en storstad uppväxt i en förort, en av få med olika klasser.

                      M 07:05
                      Ja jag håller med dig. Det är för att det är den mest obildade befolkningen vi har i Sverige.

                      Läs anonyms 23:51 svar? Ingen hotade med någonting. En politisk diskussion som hade kunnat vara givande med möjlighet att tänka och reflektera utifrån olika perspektiv om inte .. ah obildade WTs la sig i och bara bekräftade min poäng.

                Naivt, Ukraina får ju också stöd från andra länder och se vad som händer där, trots stöd. Hemskt är det och skrämmande. Vårt land är i ett mycket hotat läge just nu dessvärre.

                  Äh tyst med dig och sluta spamma alla kommentarsfält. Har du permis eller?

            Sugen på att boka en charter till Turkiet? ?

              Nej tack. Kan vi bojkotta Turkiet kanske?

        Paludan bränner inte bara en bok i hemmets lugna vrå. Han gör det för reaktioner, tyvärr har hans beteende lite värre konsekvenser än margauxs.

          Nej, Margaux signalerade ett helt annat kallsinne som är farligare för samhället på sikt, än att bränna en religiös bok i ett sekulärt fritt samhälle.

            Han har inga problem med att försätta andra i livsfara bara för att få bränna en bok.

              Han har lagen på sin sida. Om folk mister livet så är det inte hans göranden. Vi lever inte under dödshot här i Sverige.

                Han har lagen på sin sida men vad hjälper det?

                Inte ännu så länge. Men vem vet blir det fler koranbränningar så kanske läget blir skarpt för oss?

                  Bäst att göra klart för alla nu då, att Sverige är sekulärt och fritt. Vi böjer oss inte för en religiös bok och dess församlingar.

                Bara för att något inte är olagligt så är det inte alltid lämpligt. Visst att det är sjukt att en del blir så upprörda och använder aktionen i andra ärenden för att svärta ned Sverige. Detta är allvarligt nu, många länder tänker bojkotta varor från Sverige osv så detta får konsekvenser. Kan dessvärre få väldigt allvarliga konsekvenser också. Och så förväntas Sverige hjälpa Ukraina mer och gissa då vilket land som står näst på tur … det blir inte roligt för oss. Det går inte alltid att hjälpa andra utan att stjälpa för sig själv, tyvärr. Skrämmande värld vi lever i just nu.

                  Nämn några viktiga länder för vår export som tänker bojkotta oss.

            Tycker att de är väldigt lika i sitt tänkande. Lika farliga på var sitt håll och livsfarliga om de slog sina påsar ihop.

          Newsflash, Sverige är inte ett kalifat. Vad för konsekvenser skulle kunna ske här?

            Stenkastning, brinnande bilar, skadegörelse och allmän livsfara för vanliga människor, polis, ambulans och brandkår?

              Då får lagens långa arm stoppa stenkastarna? Jag är iaf beredd på att stå upp för våran frihet. Stenkastarna är terrorister. Våld i en religions namn.

                Hur kan det vara värt det om det bara är en bok. Bränn en annan bok då? Nej just det, han bränner inte för att bränna en bok utan som ett politiskt statement. Han hade kunnat göra det på ett annat sätt men han vet vilka reaktioner som kommer och just därför gör han det.

                  Då får väl folk fatta att ska man bo i Sverige får man acceptera att här finns åsiktsfrihet, utan att få ett utbrott som en jävla vuxenbebis och elda bilar eller kasta sten. Tack för mig.

                    Åsiktsfrihet har vi men hets mot folkgrupp är olagligt. Jag tror dom flesta av oss är införstådda i att Paludan inte brände koranen för att han älskar att elda upp böcker.

                      Och du menar att i ett civiliserat samhälle är det okej att bli så kränkt över nåt att man kastar sten på polis och håller på? För att nån random jävla dansk eldar böcker. Låt han va så går han väl hem nån gång

                      Det är inte hets mot folkgrupp att bränna koraner.

                      Jag har aldrig sagt att svaret på Paludans handlingar är okej. Våld och förstörelse är aldrig okej, men det tycker jag inte heller att Paludans agerande är.

                      Att bränna en bok är inte hets mot folkgrupp. Då skulle inte camcam skämta om att bränna böcker härinne. Däremot så är stenkastning i Islams namn i uppsåt att skada per definition terrorism.

                  Han får bränna en koran om han vill. Acceptera detta.

                    Fast han får gärna sluta nu eller komma med något nytt. Han har gjort sin poäng liksom.

                      Eller så kan han fortsätta. ?‍♀️ bra om ingen glömmer i vilket land de vistas i. ?

                    Det är ju fritt för var och en att tycka det var idiotiskt och respektlöst, bli ledsen, kränkt, arg, protestera, säga ifrån, gå ut i media och fördöma, att verka politiskt för att få till en lagändring, osv osv, men att Paludan gör något för att provocera rättfärdigar inte att skada andra, andras egendom, och andra brottsliga handlingar. Argumentet ”Men Paludan då!!!” är ju helt befängt.

                      Det som är befängt är att heja på den som medvetet skapar kaos och konflikter. Vill dock vara tydlig med att jag verkligen inte vill förbjuda koranbränning, men önskar att han hittade något bättre och mindre farligt sätt att få fänz på.

                      Att stötta yttrandefriheten är inte samma sak som att man hejar på Paludan. De flesta tycker bara att han (tyvärr) måste få hållas. Vi kan inte vika ner oss för att en del blir kränkta.

                      Det är helt klart många i detta kommentarsfält som stöttar paludan, och som tycker att eftersom det är lagligt så är det lämpligt. Jag tycker att han är en jävla idiot och att han kan ställa sig och bränna koraner i sin kamin istället.

                      S 07:36 – Tycker precis att det är tvärtom att de flesta tycker att Paludan är en idiot, att det var olämpligt att ge honom tillstånd nu senast att bränna boken utanför turkiets ambassad och att det är viktigt att värna om åsiktsfriheten.
                      Samtidigt, så är en majoritet för att bevara vårt sekulariserade samhälle och inte vika ner oss för hot från terrorister. Politik och samhällsfrågor är sällan svartvita utan det krävs att man kan se problemet från flera olika vinklar för att förstå konsekvensen av de beslut man fattar.
                      Jag är en stark förespråkare av åsiktsfrihet men just i detta fall tycker jag att det var helt fel att ge paludan rätt att bränna koranen. Det är helt uppenbart att det inte handlar om paludans åsiktsfrihet utan att han blivit mellanhand för ryska påtryckningar och propaganda och ett verktyg att förhindra Sveriges Natomedlemskap.

                    Varför göra det offentligt, varför utanför en ambassad? Fanns självklart ett syfte med det. Korkat att godkänna och tillåta det, till vilken nytta liksom, åsiktsfrihet eller ej. Nu har han satt Sverige i en jävla sits, inte bra, han kan väl hålla sig hemma i Danmark åtminstone.

                      Han är fri att göra det så varför bryr du dig? Han har inte satt Sverige i en jävla sits. Han har enkelt och smart demonstrerat ett stort problem i dagens Sverige. Att vi är på väg att förlora vår sekulära frihet.

                Men hur lätt är det att stoppa dem, inte så lätt alltid. Alla sprängningar, skjutningar och allt som pågår nu, det går inte att stävja det, det bara fortsätter Polisen har tagit fast ett antal men ändå har det fortgått och eskalerat. Skrämmande är det. Det måste till hårdare tag, polisen måste agera mer, vissa saker avslöjas ju på vissa sajter och på instagram-konton så jag hoppas polisen har koll där.

    Känns som att någon satt dit prislappen på skämt. Tvivlar på att den skulle säljas av Åhlens för 10kr

      Det är väl Åhlens outlet så jo det tror jag!

        Ja, och de har väl haft (och har kanske fortfarande på outleten) en jättestor lagerrensning med anledning av ägarbytet de gjorde för ett tag sedan. Så kanske inte så konstigt att en fyra år gammal bok kostar så lite. Hos Adlibris kostar den 60 kronor.

      Om man tittar noggrant ser man att boken har haft flera olika prismärkningar, vilket man gör med en vara man vill bli av med men som inte säljer så bra/ stort lager av.

        Gjorde hon inte en skönhetsserie som ständigt är på rea både för den fula designen och för att det är hon.

    OT: Cissi Wallin ska satsa på sångkarriär (och kan inte sluta dra upp nån skivbolagssnubbe som dissade henne & krossade hennes drömmar när hon var 20, snyft snyft). Hur tror ni det går för henne med sångkarriären? Tycker själv hon sjunger väldigt mediokert och förstår inte ”hypen”, tror inte det blir succé ??‍♀️

      Håll dig till karaoke.

      Varför just sångare?!
      En riktigt usel idé! ?

        För nu har någon annan skivbolagssnubbe tydligen sagt att hon sjunger oteroooligt så nu ska hon satsa på det ?

          Okej! Det lär visa sig om hon kan sjunga.

            Hon sjunger riktigt bra faktiskt.

      Peter Swartling?

      Tycker att det är fint att en kvinna som är 40 kan få skivkontrakt och leva ut sina drömmar. Kan samtidigt inte låta bli att känna att det är pinsamt. Har hört henne sjunga och absolut sjunger hon okej. Men det är inget spektakulärt eller liksom ”wow” i det alls. Det känns som att detta är ännu en grej där hon hoppas att åstadkomma stordåd. Det verkar vara viktigt för henne att bli ihågkommen, att vara speciell och unik.

        Eftersom hon är försörjd och har det gott ställt kan hon precis dom överklassen ägna sig åt sina udda kvaliteter…

        Jag är av samma generation som cw och jag kan absolut känna ibland att det är lite viktigt för oss att vara unika och inte som alla andra. Har dock själv kommit till andra insikter på äldre dagar och numera gillar jag att vara en i gruppen. Att många är starka och att vara en helt vanlig svensk I mängden är någonting fint. Man måste inte stå ut.

      Cissi har mycket pengar att göra vad hon vill, förra året ville hon bli socionom, sedan var hon skapad att göra dokumentärer, nu artist. Nästa år något annat. Att läsa upp matte eller lära sig spela piano var för mycket jobb, bättre att gå vidare.

    Kan vi slippa höra mer om denna empatistörda individ?

      Du har säkert jättemycket empati, om du sitter här och kollar någon empatistörd. ?

        Logiken?

    Fasen vad deppigt det måste kännas ändå, att ha skrivit och lagt ner massor med tid & kraft på en bok och sen se den i realådan för 10 spänn..

      Det är väl bara en fingervisning att man skulle ha skrivit dagbok istället?

    Sista stycket är rätt taskigt faktiskt. Lätt att skriva om andras tillkortakommanden och sedan vara nära en mobbare själv.. Eller hade du kunnat tänka dig säga det f2f till Margaux?

    Vi eldar böcker i kaminen, läser man dom inte och dom inte är ovanliga är dom inte något värda. Jag har dessutom betalat för boken?

      Wow! Din kommentar! ??‍♀️
      Hur ignorant, outbildad och oskön person får man bli?

        Nej men varför inte? Så bra är sällan böcker så man vill läsa dom igen och andrahandsvärdet är ju i princip noll.

          Fattar du verkligen inte symboliken i att bränna böcker?

            Nej jag har inga sådana värderingar. Ingen lider på något sätt om jag tjongar in en deckare i kaminen.

              Förvånande att du har böcker att tjonga oavsett?

                Åh var det där ett försök till nervärderande?

                  ?❤️

                  Det gör du alldeles utmärkt själv.

            Haha fast alltså det är ju säkert sina gamla pocketdeckare hen slänger i kaminen – det är inte allmänna, officiella bokbål i syfte att bränna ”farliga” böcker.

              Ett annat tips är att ordna med en gratis-bok-låda t ex i lunchrummet på jobbet/i den gemensamma tvättstugan (om man bor så). Det brukar vara uppskattat ☺️ (Kanske inget för de som resonerar som vissa egon i tråden ”det är jag som har betalat boken”, men jag tycker att det finns något fint med att dela med sig och inte bara resonera för egen vinning i stil med ”andrahandsvärdet är lågt, lika bra att elda upp…”

        Bibliotek och secondhandaffärer slänger ofta böcker. De sorteras som brännbart och bränns således, så småningom.
        Vad ska man annars göra med dom? Kompostera?

        För att jag eldar gamla böcker som ingen vill ha? Så alla böcker som trycks ska sparas menar du.
        Nu lyssnar jag mest på böcker så sparar jag på miljön.

    Sitter utanför Sveriges gränser och förundrar mig över den svenska mentaliteten. Känns som det börjar spåra ut på det mesta. Är det slut på satir och ironi bara för att alla blir mer eller mindre kränkta? Verkar som landet mår riktigt dåligt och dess invånare helt tappat bort sig själva. Kanske är det bara den berömda saknaden av läsförståelsen som visar sig för inte kan man väl bli så upprörd av skitsaker i ett land där det dagligen sprängs, skjuts, bränns och hatas?

      Finns inget värre än utflyttade svenskar som sitter på sina höga hästar och gnäller på hemlandet.

        Precis vad jag menar… svenskar numera blir så upprörda och kränkta av andra åsikter än sina egna och klarar nästan inte av att ta en diskussion utan måste tala om hur mycket de ogillar…?

        Finns det inget värre?

          Är ett talesätt.

            Nej det är det inte…?

              jo

        Och samma svenskar flyttar hem igen när behovet av vård och omsorg dyker upp. Sverige duger när det nya landet inte erbjuder cancerbehandling eller äldrevård på skattesedeln.

          Vad får dig att tro att alla länder har en sämre sjukvård än Sverige? Tror du också att det bara är Sverige som har billig vård? Att kändisar åker hem från sina hus runt om i Europa är kanske sant men vi som bor i länder i Norden har samma tillgång till vård som om vi bodde i Sverige. Det är så många fördomar som är ute och seglar så man blir nästan full i skratt.

          Lex Christina Schollin

          De jag känner utomlands får bättre vård utomlands än jag och min mamma här i Sverige fått på sistone. ?

            Ja, det kan jag tänka mig.
            Samtliga akutsjukhus i Sverige har fått kraftiga anmärkningar från IVO.

      Jag tror utflyttade svenskar får mer distans och kan se tydligare vad som pågår. 🙁 Så jag håller med ts.

        Eller inte. Lätt att påstå saker utan att ha en susning.

          De har ju familj och vänner i Sverige och många åker hem ofta. Syns nog på utsidan hur det är mer än vad vi vill tro.:(

          Jag antar att jag har rätt bra koll vad som händer i Sverige, det finns lika stor möjlighet att följa med på både tvkanaler, radio, ridningar och myndigheternas sidor. På Bloggbevakning också tro det eller ej. Skillnaden är att man har möjligheter att följa med hur andra länder rapporterar och ser på Sverige och ibland upptäcker man att nja, det som presenteras är kanske inte hela sanningen. Att man flyttat från Sverige är väl inte lika med att man inte vill att det ska vara bra i det gamla hemlandet men samtidigt kan se hur tonläget förändras och vad som sker?

            sorry, tidningar såklart?

            Dessutom om du fortfarande är svensk medborgare så har du exakt samma rätt att bry dig och uttala dig som andra. Så det är bara att ignorera de som ogillar dina tankar.

              Och din poäng är?

                Att utlandssvensken lugnt kan fortsätta uttrycka sina åsikter?

                  Och vem är intresserad av detta?

                    Finns säkert några som är intresserade. Jag t.ex bryr mig om vad andra svenskar tycker och tänker, det är ju mitt folk oavsett var de bor.

                    Tja, det är lite av detta som känns så tråkigt, att inte bry sig om sina medmänniskor. Att inte vilja veta mera än vad som händer utanför sitt eget fönster. Att inte vara nyfiken på att veta hur andra tänker. Kanske kommer det med åldern en insikt om att ingenting är bara svart eller vitt?

      Är också utlandssvensk sen ett halvår och är faktiskt chokad över andra svenskar man träffar, de är otroligt dåliga ambassadörer för landet genom sin otroligt dåliga och okunniga bild av Sverige. De är väldigt måna om traditioner etc men pissar på landet som de inte bott i på över 20 år och saknar helt koll på annat än skit de får till sig. Vet också att dessa svenskar såfort de blir för sjuka/ hjälpbehövande kommer kräva att Sverige ska hjälpa dem. Har träffar många utlandssvenskar genom mitt jobb inom socialtjänsten/ sjukvård.

        Vet inte vart i världen du bor men det låter som en plats där solen skiner. Många av de som flyttar gör det av ekonomiska skäl och då brukar det gnällas och klankas ner på allt i det gamla landet men man återvänder gärna till Sverige när de vill ha ”tryggheten” om de blir sjuk. Sen har du alla andra som flyttat av andra anledningar som ser sitt nya land som sitt. Finns många som flyttar till andra länder i Norden också och har rätt bra koll på vad som sker i Sverige. Antar att du om du bor kvar i 20 år utomlands kommer att se på Sverige med en annan blick. Du kan väl inte påstå att det som rapporteras från svenska medier inte stämmer?

        Tror att de flesta som bor utomlands håller koll via tidningar och tv med vad som händer och det är ju tyvärr så att det som förmedlas är den bild man kan få av Sverige. Svenskarna är ju själva inte så duktiga att framsnacka sitt land så det är väl den mentalitet vi svenskar har vart vi än bor. Att gnälla på allt och alla som inte passar in vår eget intresse och att ha svårt att ta kritik. Sverige är inte världens navel för andra än just svenskarna.

        Det där beskriver ju svenskar i Sverige ganska bra också. Tänk Sandra Beijer som då och då uttrycker att hon skulle dra direkt om hon hade råd att lämna. Föraktet för det egna landet och folket skiner ju igenom ofta hos flera. Om de någonsin lämnar sin sandlåda så är det för att åka till Åre eller Sundborn. Däremot vill de gärna berätta för oss hur vi ska rösta, tänka och äta. Trots kapital okunskap om vad som pågår ute i det riktiga landet.

    Paludans bokbrännande av koranen har kopplingar till SD och Putins Ryssland.
    ”Fin” samarbetspartner han valt Kristersson! ?

      Hur samarbetar Kristersson med Paludan??

        Via SD

          Haha! Vilken genomjävla dum kopppling!

            Nej, inte dum om man har lite koll.

              Enda kollen du har är skiten du halar ut direkt ur röven.

                ? Oj, kom jag åt en känslig punkt hos dig?
                Att ditt kära SD är lierade med ryssarna och andra högerextrema?

                  Du får ursäkta men en obegåvad kommentar föräras med en dum reaktion. Har man lite koll så vet man att du är ute och försöker skapa konspirationsteorier och propaganda.

                Ur RÖVEN! Fint med lite RÖV i kommentarsfältet.

      Fast jag tar hellre Paludan och SD över Pedofilpartiet och Partiet Nyans ? Börjar bli så sjukt nu tyvärr.

        Varför bara välja på ??

      Älskar när folk hittar på saker för att det ska låta värre. Inget i det du skriver är sant min kära vän!

        Läs en dagstidning någon gång vettja!

          Den enda tidningen som kommer med den rapporteringen är Aftonbladets kolumnister och kulturskribenter och det är väl känt att det är propaganda de ägnar sig åt. Läs en riktig tidning så får du lite fler vinklar och kanske att du lär dig vikten av att faktagranska innan du sväljer allt.

            Snarare du som ska sluta läsa Nya Tider och ist läsa tidningar av granskande journalister. Eller är du helt faktaresistent???

              Granskande journalister från Aftonbladet, Etc eller varför inte Arbetet? Har jag glömt någon. Läser redan dessa blaskor liksom div obskyra högerextrema publikationer som motvikt till seriös rapportering från The Guardian, New York Times, BBC, DN, SvD plus några till. Varifrån får du din rapportering?

        Kolla nyheterna Elle. Det spekulerades om kopplingarna i tv4:s Efter fem idag, och när stora landet i öst kom på tal så saboterades ljudet, väldigt konstigt, tyvärr tror jag inte det var en slump. Jäkligt obehagligt.

          Tv4 är ett skämt numera.

      Men herregud människa (20.01) var lite källkritisk! Kommunist much?

        Var det det bästa du kunde komma på, kommunist?! ?

          Vet du drar exakt samma slutsats för V och Mp väljare verkar få någon slags ångest av att läsa annat än den av partiet sanktionerade kommepropagandan.

            Tror du får gå ett varv till i grundskolan innan du yttrar dig nästa gång. Din svenska suger.

              Man vet att man trampat på en synnerligen öm tå när reaktionen blir ett personangrepp. Hade varit mycket intressantare att veta vad du själv läser.

              Tror faktiskt att det är du som inte fixade grundskolan. Texten saknar kommatering och blir lite svårläst men med godkänt betyg från gymnasiet fixar man det lätt! Skickar med dig två ”,” så kan du träna upp din svenska. Lycka till!

                Du bör se över din svenska.

                  Aj då var mitt svar för svårläst för dig. Det är skrämmande hur dåliga svenskkunskaperna är hos stora flertalet i vårt land. Visste du att 10% av alla som går ut grundskolan är analfabeter i dagen Sverige. Nu ser jag förvisso att du är läs- och skrivkunnig men uppenbarligen behöver du vässa din kunskapsnivå.

                    Brukar folk säga till dig att du är dryg?

                      Faktiskt inte. Själv då?

      Men lägg av nu… ?

        Men lägg upp nu!

    OT men gud vad trist det blivit hos Elsa Bratt. Alltid gillat henne men sedan årsskiftet så antingen bara gnälls det på att allt är jobbigt med barn, hund, vinterdepp etc. Och så plötsligt massa samarbeten på bara några veckor. Har inget emot samarbeten men 5-6 stycken på mindre än en månad. Då känns det lite som att man tackar ja till precis vad som helst. Nej ogenuint och trist. Hoppas hon hittar tillbaka till sin gamla stil.

      Känner likadant om ribecka. Hon gör samarbeten nästan dagligen på instastory och i varje youtube video

    Jag har is i magen och väntar till februaris bokrea för att eventuellt få boken för en femma.

      Annars får du säkert ett signerat ex gratis direkt från Margaux!

        Tror du hon betalar för frakten i såna fall?

          Den överlämnas personligen, så får ni en trevlig pratstund också. WinWin! ?

      Haha

    Komiskt att det talas om Margaux som om hon hade m*rdat/v*ldtagit någon. Come on, börjat det här inte bli lite tjatigt nu? Slår vad om att de flesta här inte ens känner empati för mannen hon filmade, utan snarare njuter av att se Margaux få en massa skit.

      Och så kom den där uttjatade kommentaren. Tydligen fattar inte du heller problemet.

        Idag var det många här som inte gått ut med godkända betyg. ?

        Anonym / 22:47, ALLA har fattat! Men fortfarande alla dessa inlägg och kommentarer om henne. vad hjälper det?
        Att Camilla inte ens kan avstå från att skriva detta irrelevanta inlägg, när läget är som det är, säger en hel del.

        …Vad är det som krävs för att detta mediadrev ska försvinna?
        Du skriver ”du fattar inte problemet”
        Nämn då en sak om hela det här, som har blivit bättre sen det här drevet mot Margaux drogs igång?

          Så länge Margaux försöker sig på en comeback kommer det att drevas. Folk vill inte höra talas om henne mer!

          Det min kommentar adresserar är; ”Slår vad om att de flesta här inte ens känner empati för mannen hon filmade, utan snarare njuter av att se Margaux få en massa skit.” Den kommentaren handlar om att rikta bort uppmärksamheten från Margaux och hennes handlingar.
          Ja det är ett mediadrev men den som effektivt håller detta drev vid liv är Margaux själv. Dels verkar hon helt tondöv för hon har verkligen inte fatta vad som orsakade drevet till att börja med. Dels försöker hon desperat att ta tillbaka sin förlorade position som influenser. Tyvärr ställer sig Margaux helt självmant i hetluften och blir kanonmat.
          Jag undrar hur länge det kommer att ta för henne att inse att hon måste ta en längre time-out från sociala medier. Ska hon överhuvudtaget kunna komma tillbaka och leva på att vara influenser måste hon återskapa en helt ny version av sig själv och sälja in denna version i ett nytt nätverk.

    Men vadå ” handlar om att rikta bort uppmärksamheten från Margaux och hennes handlingar” varför måste det fortsättas riktas uppmärksamhet om hennes handlingar? Har inte media gjort det tillräckligt tycker du? Kommer man någon vart med att fortsätta och älta och trycka ner en annan människa pga av deras misstag? Drevet handlar inte längre om själva problemet utan mot henne som person. Hon gjorde ett misstag, hon har bett om ursäkt flera gånger och nu går hon vidare. Så Vad är det ni vill uppnå med detta fortsatta drev mot henne?

    Och att säga att det är Maragux själv som håller drevet vid liv, visar bara att ni inte vet vad ett drev är.

    Som sagt, bloggbevaknings inlägg och kommentarer är den enda plattformen som fortsätter med den här häxjakten.

    Man kan ha åsikter, men vad detta har blivit är bortom det.
    Margaux har all rätt att gå vidare med sitt liv och göra precis vad hon vill. Att hon ska gå under jorden bara för att göra er nöjda, det kommer aldrig att hända.

        Varför vill du inte svara?

          Vad ska jag svara på? Du kommer med påståenden som inte stämmer, så vad i det ska jag svara på?

      En applåd till dig Caroline för din pathososande retorik. Skriver du den för att du känner dig kränkt, eller trivs du i rollen som den vita riddaren som räddar den gråtande jungfrun, eller är du måhända del av den gråtande jungfruns entourage?
      Majoriteten delar dessvärre inte din uppfattning att Margaux gjorde ett misstag utan tycker att hon tydligt visar att ändamålen helgar medlen. Inget är tabu när det handlar om att tjäna pengar. Här kan man kanske tycka att det finns vissa förmildrande omständigheter eftersom samtiden idag handlar om att tjäna pengar utan att ta hänsyn till vilka man trampar på i processen.
      Just av den anledningen tycker jag att den starka reaktionen är ett ljus i mörkret, där folk säger ifrån när enskilda individer väljer att exploatera andra för sin egen jakt på pengar.
      Skulle vilja påstå att drevet beror lika mycket på Margaux själv som dem som faktiskt drevar. Sekunden Margaux slutar att vara offentlig kommer ingen att skriva om henne längre, och det är här kära Caroline som det verkliga problemet ligger. Att Margaux inte längre är relevant. Så visst ligger det en stor dos självändamål i att hålla uppmärksamheten vid liv, och så länge hon envisas med att göra det, så länge kommer drevet att fortsätta. Men det är klart priset för radiotystnad är högt. Hon kanske skulle ta ett snack med branschkollegor som gjort samma erfarenhet som hon själv.

        Anonym / 10:09..
        Nu är det ju så att, bara för att man inte är med i drev-tåget mot Margaux, så behöver det inte vara att man antingen är kränkt, jungfru eller allt annat jidder du rabblade upp. Finns många orsaker, men jag låter den frågan vara så kan du spekulera vidare i den;)
        Först och främst, läs på om vad mediadrev, För utifrån din kommentar så har du inte riktigt koll på vad det handlar om.
        Du skriver ”Sekunden Margaux slutar att vara offentlig kommer ingen att skriva om henne längre” du menar alltså på fullaste allvar, att hennes liv och karriär måste förstöras pga det här misstaget. Vidrigt! Milt sagt.
        Summa summarum av din kommentar:
        Mänskliga misstag = offentlig avrättning

          Hoppsan vad du tar i från tårna. Det är helt ointressant vad jag tycker om Margauxs handling. Det kan dock inte komma som en uppenbarelse för dig att många inte ser det som någon liten isolerad fadäs.
          Du behöver läsa på om vad ett mediadrev är. Lyd ditt eget råd. Margaux har inte bara detta lik i bagaget utan det börjar likna en hel kyrkogård som hon efterlämnar. Hon är inte bara tondöv utan i det närmaste stendöv. Det är inte andras fel att hon mister sina samarbeten utan hennes egna handlingar och beslut. Hon har bäddat sin egen säng.
          Förstår att det måste kännas väldigt tungt och även förnedrande för henne. Hon har dessutom en lång uppförsbacke vad gäller att hitta tillbaka till ett för henne meningsfull inkomstkälla.
          Men att som du förminska vad människor känner om hennes beteende och vad många uppfattar som brist på empati, ja det är en mycket osmaklig härskarteknik du tar till för att…? För vad är det du vill uppnå; Är du besviken på en idol, eller kommer det hela för nära något du själv upplevt eller är du på något sätt delaktig i margauxs influerande och försöker att rädda dina egna inkomster?

            När det kommer till personliga påhopp, kränkningar, mobbning.. ord och handlingar som helt enkelt Bara går ut på att trycka ner en annan människa så långt ner det bara går. När jag ser detta, så väljer jag att säga ifrån.

            Härskarteknik? Absolut inte.

            ??

    För att? För att ngn la ut ett patetiskt inlägg om Margaux? Du läste ju min kommentar, då såg du ju att min text riktar sig till detta Fortsatta drev Här inne, plural alltså.
    Kan inte se några såna återkommande inlägg om Margaux på den sidan du skicka.. Så..tack men nej tack.

      Den här sidan bevakar uteslutande sociala medier, så det är kanske inte jättekonstigt att Margaux är återkommande, med tanke på att hon hela tiden aktualiserar sig med olika videos, som då givetvis kommer diskuteras här inne.

    Camilla dina försök att vara rolig i text faller ofta platt och har alltid gjort. Mycket av dina ord och texter i bloggen bör stanna i ditt huvud då du tyvärr inte har förmågan att vara rolig i text

    Det här kommentarsfältet var det värsta jag läst på länge. Seriöst människor, skärp er! Vi ska föreställa vuxna men varenda kommentar är arg, otrevlig och nedlåtande. Fy fan.

      Lustigt att det alltid på slutet dyker upp samma kommentar om att detta minsann är det värsta kommentarsfältet någonsin. Vargen kommer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.