En fortsättning på Vlads fejkade lotteri

Om du inte hängt med i turerna kring Vlad Reisers lotteri där han skulle ge bort sin Youtubekanal så bör du läsa här och sen här.

Tjejen som ”vann” det här fejkade lotteriet, som mest av allt var ett prank för att ge Vlad uppmärksamhet, har publicerat en video på den kanal som hon faktiskt fick av honom och där hon berättar kring sina känslor kring att ha blivit utsatt för det här av Vlad.
Att han använt henne och drivit med henne, filmat alltihop och publicerat på sin kanal med snudd på 500 000 prenumeranter. Hur ledsen hon är för att ha framställt som dum och lättlurad i hans innehåll, och hon förklarar även hur Vlad fick henne att inte publicera en första och ärlig video om det som skett, utan hur han förmådde henne att istället publicera någonting annat som hon egentligen inte alls kände sig bekväm med.

Jag förstår till 100% att Mimmi känner sig bortgjord och dum efter att ha sett Vlads video.
Han lurar henne på en hel massa sätt och filmar sedan när det går upp för henne att han bara drivit med henne och inte alls tänker ge henne sin kanal.
Jag tycker det är svinfult gjort av Vlad, både att ljuga om vad som är priset – jo, jag kallar det ljuga och ni kommer strax få veta varför – och att förlöjliga henne med en massa andra ”tävlingar” innan sanningen kommer fram.
Det är riktigt, riktigt vidrigt faktiskt och jag lider med Mimmi när jag tittar på just den delen av hennes video.
Trots allt som Vlad utsatt henne för så skickar hon ändå lugna, fina och sakliga meddelanden till honom där hon förklarar hur hon känner och varför hon inte uppskattar att han gjort henne till åtlöje, när hon egentligen har all rätt att vara förbannad på honom.
Han svarade henne med något nonsens, och har inga planer på att varken be om ursäkt eller på annat vis stå för sitt agerande.

Så…
Varför menar jag att Vlad ljuger?
Han hävdar att han enbart sagt att han ska ge bort ”min Youtubekanal”, vilket var namnet på den kanal som Mimmi fick. Och hade han inte sagt mer än så, så hade han kanske kunnat komma undan med det, men så är inte fallet. Han har heller inte satt kanalnamnet inom citationstecken – ”Min Youtubekanal”, så redan där är han ute och cyklar.
Tittar man på den Gofundme-sida så Vlad använde för sin tävling så står det så här:

Idag offrar jag allt för den drömmen.
Jag offrar min passion. Min inkomst. Min prioritering det senaste decenniet.
Om vi inte når målet.
Om vi inte samlar in 1.000.000 kr till välgörenhet.
Så ger jag bort min YouTube-kanal. // Vlad Reiser
”Min inkomst”. 
Hmmm…. Hans inkomst?
Han offrar kanalen som givit honom hans inkomst?
Jag tvivlar starkt på att Vlad fått sin inkomst från den kanal med 600 prenumeranter som kan gav bort till Mimmi.
Det är inte den kanalen han beskriver, utan det han ger upp om han inte når 1 000 000 kr till välgörenhet borde således vara den kanal som givit honom hans inkomst.
Vlad tror att han bara prankar de som medverkat i lotteriet, men vad han egentligen gjort är att han satt krokben på sig själv, med vad man skulle kunna kalla för en skrivteknisk fråga.
Jag kommer kontakta Konsumentverket för att ta reda på hur vilseledande man egentligen får lov att vara när det kommer till en lotterivinst.
Oavsett om Vlad lyckats ställa sig på rätt sida om lagen med ena foten så tycker jag att hans lotteri, agerandet kring det och sättet han driver med Mimmi är förkastligt.
Riktigt svinigt gjort!
Jag hoppas att Mimmi vill fortsätta med sin kanal, utan inblandning från Vlad, för hon har fått fantastisk respond på sin video, som är väl värd att titta på. 
Jag kommer givetvis även uppdatera om hennes utveckling på Youtube. ?

35 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Är det inte fascinerande att iaf 85% av våra influencers är både utan moral och empati samt riktigt korkade på det? Varför ser så många upp till dem? Eller handlar det om lyteskomik för de flesta som följer?

    Vad sa spelinspwktionen om lotteriet?

    Så, vad tror vi om Therese Wickmans kläppenresa? Taggar man verkligen ett ställe i alla stories och ber följarna ställa frågor om Kläppen om det inte är nån form av samarbete?

    nämen vad elakt och pantat av Vlad att genomföra detta? Trodde han att det skulle bli uppskattat? Det här måste väl ändå vara olagligt?

    Hoppas han åker dit på det! Inte bara fel utan så jävla taskig också, varför? Hoppas på karma…

      Om karma verkligen existerade, och många verkar på riktigt köpa att så är fallet, så undrar jag varför Pinochet, Dr. Mengele, Putin, Erdogan m.fl m.fl levde/lever långa liv i lyx? Men nån random pantad influencer kanske förtjänar det ännu mer ?

        Om det är karma vet jag inte, men de flesta blir straffade för sin dumhet förr eller senare.

        Dålig karma ger en dålig återfödelse i nästa liv.

          Ok karma kanske är fel ord då men att nåt dåligt händer honom för det han gjort mot tjejen. Utöver straff för att ha brutit mot lagen.

          Absolut, men folk nu för tiden tycks tro att det ska hända under samma livstid

            Ja alltså vissa konsekvenser är direkta. Man kan bli hatad, förlora vänner etc Men din samlade karma uttrycks fullt ut i ditt nästa liv.

    Klart lurendrejeri. YouTube borde såklart stänga ner hans kanal, han har ju lurat sina följare på pengar, (de få som faktiskt skänkte till gofundmen) såna här influencers ska straffas hårt för det är bara äckligt. Hur han hanterar tjejen visar ju också vad för typ av människa han är.

      Säg att du blåser en kund på pengar när du jobbar i kassan på Ica och du åker dit för det – inte får du jobba kvar efter det? Självklart ska någon med makten att nå femhundratusen ungdomar hållas lika hårt.

    Räknas det verkligen som lotteri?
    Han säger ju klart och tydligt att han ger bort vinsten med förbehållet OM han inte kommer upp till sitt mål.
    Det vill säga, hade han kommit upp i målet hade han inte gett bort något och ingen hade ”vunnit” något.

      Enligt Spelinspektionen är det lotteri.

        Baserar du det på svaret du fick utifrån dina tre frågor där du utelämnade att villkoret var att han gav bort kanalen enbart om han inte uppnådde målet?

    Fult gjort oavsett alla har ju ”trott” det gällde hans youtube kanal sen har nog många fattat de är något fuffens på

    Känns som att luras . Att säga att du får ”min Youtubekanal ” sedan inte specificera mer gör ju så man tror man får vlads kanal . Hon i klippet säger hon är mer sårad över att han prankades än att hon inte fick alla följarna men hon har genuint rätt att vara upprörd över alla delar i detta.

    Uppenbarligen fel av Vlad men bara för å få fler tittare för honom.

    Alltså folk som är baksluga och elaka är fan den värsta sorten.

    Den här Vlad borde verkligen lägga ner. Med tanke på det här ”lotteriet” och det han är ute och vevar om nu när han ska ”lära” sina följare om ekonomi och ”manlighet/kvinnlighet” för att han läst några sidor om det någonstans. Vad är det som får sådana som han att tro att de har någon slags kompetens inom något som helst ämne (förutom i att pranka folk)? Han borde bli lika cancelled som Margaux.

    Hans kanal bör anmälas , jag gör det nu. Hoppas fler hakar på!

      Tänker också anmäla, mest för att influencers ska lära sig att dom inte kan komma undan med vilket beteende som helst. Själva Vlad skiter jag i, han är en patetisk nolla.

      Hur anmäler man hans konto på yt?

        Klicka in på en video – tryck på …. nedanför bilden, rapportera.

    Så fult gjort, lägre än lägst. Vissa har inga skrupler alls för att synas, det är se mig, hör mig, till varje pris. De skulle nog sälja sin farmor om det gav publicitet.

    Vilken skandal i ordning är det han skapat för sig själv nu? Trött barnslig pojke!
    Han borde verkligen försöka fokusera på att bli vuxen.
    Men kollar man kommentarerna så är det mest småbarn som knappt kan stava, som stöttar hans ”prank”.
    Anmäl!

      Varför anmäler du inte själv?

        Skall vi göra det tillsammans? 😉

    500 000? Den där idioten? Vilka är det?

    Anmäl till polisen någon som orkar och kan spara bevis ifall youtube tar bort allt av att folk anmäler kanalen istället. Jag är tyvärr för utbränd för att ens orka kolla upp allt man borde tänka på, vilket brott det skulle kunna vara osv men snälla någon med mer energi, gör det. Det är förjävligt gjort av honom

    Men alltså är han fortfarande aktuell? Trodde han blev cancelled i samband med sin video där han bedömde minderåriga (?) tjejer.

      Va?! ?

    Varför är den här människan inte cancellad already?

    Rent ut sagt riktigt elakt och vidrigt gjort! Ren mobbning, fick en sån klump i magen. Men Mimmi verkar som en väldigt genuin människa, ska bli intressant att följa henne ?

    Men vem följer ens Vlad? Han var kreatör förut, men nu är han ju inget på Youtube längre? Det är patetiska försök till att få visningar.
    Säkert en snäll kille, men inget vidare snille på content.
    Det är min personliga åsikt!

    Skall vi göra det tillsammans? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.