Hur gick det för JLC i Vasaloppets Öppet Spår?

Japp, ni läste rätt.
Det finns ett annat Öppet Spår än bara det här inne. Om det är inspirationen till mitt Öppna Spår? You betcha! Det är faktiskt precis så det är! 😉
Jag fick inspirationen av min sambo som åkt Öppet Spår flera gånger, och som faktiskt åker idag – dock bara halva distansen i år.

Men…. grabbarna i JLC bestämde ju sig för att testa på att åka Vasaloppets nätta bansträckning på 9 mil, där två av tre aldrig någonsin stått på ett par skidor.
Uppladdningen verkar ha varit on fleeeek, som man säger i influencervärlden.

Så hur gick det då för trion? 
Gick de i mål?
Tja…för Carl och Lucas gick det så här:

Vasaloppets egna Instagramkonto uppdaterade om hur det gick för Jonas Fagerström, och man skulle kunna säga att han är sinnebilden av en ”slagen hjälte”.

De hade i alla fall tur med vädret. 🙂

38 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    FILIPPA TOREMO HAR FÅRT BARN!!!! Vet knappt vem det är men såg det på nätet och tänkte att jag ju kan skicka vidare budskapet här eftersom alla tycks undra. ?

      Skrevs om det flera gånger igår att hon redan fött?

    Smart att utsätta en otränad kropp för nio mil på skidor.

      Alltså ?

        Alltså?

          Jag blir bara så otroligt trött på all negativitet hela tiden. Gör du aldrig något som är lite dumt men kul? Det är ju inte precis som att de riskerade livet.

            Det finns folk som dött i spåret.

      Otränade är de väl inte, bara på skidor.
      Men jag håller med dig, man behöver någon slags teknik för att det skall gå bra. Nu tog ju sig två i mål vilket är imponerande ändå, dumdristigt såklart!

        Säkert inte alls träningsvärk idag haha.

          Ja pust… jag hade inte mått bra om det var jag!! Får sån extrem träningsvärk så fort jag gör ngt nytt

    Camillas favoriter Tack för Kaffet Podcast var först att göra detta, redan 2018:
    https://youtu.be/cEzT7iH2_y8

    Undrar om de alla tre var övertygade att det skulle gå….jag får lite:

    ”jag spelade faktiskt fotboll på rätt hög nivå 1999 så därför kan jag klara av allt fysiskt nu, min kropp har inte ändrats någonting alls på alla dessa år och min styrka och kondition är intakt” — vibbar.

    ungefär som nyfrälsta padelgurus som spelar 11ggr i veckan och blir förvånade när hälsenor och armbågar lägger av. Pratade med en inom sjukvården som hade en uppfattning om att det i huvudsak var personer som varit aktiva förr i tiden som också blev skadade i nutid, inte personer som aldrig gjort någonting tidigare.

    Men vad vet jag, idag är det tisdag och rätt gött det också

      ”Undrar om de alla tre var övertygade att det skulle gå” Ja nu gick det ju? De gick i mål så förstår inte riktigt din kommentar. Bevisligen är de otroligt vältränade som klarar ett Vasalopp vilket är sjukt imponerande. Sen att de gjorde content ala JLC samtidigt är bara kul.

        Om du läst ordentligt skulle du sett att en av de 3 inte tog sig i mål utan bröt efter halva loppet, men det är ju lika varje år att en större mängd stackare inte är tillräckligt förberedda och mer eller mindre ger upp! Lägger ingen värdering i det annat än att det är tur för Vasaloppet att det finns många stollar ?

          Jag imponeras nästan mer av de som har vett att ge upp när de känner att de inte orkar. Jag skulle aldrig ens starta om jag inte var säker på att jag skulle fixa det.

          Har en kollega som skulle springa något sådant ultramaraton. Fick ont i knät efter halva men för envis för att ge upp. Gick i mål men fick gå med kryckor i en månad efteråt.

          Jo jag läste och vet det 🙂 Det tar dock inte bort prestationen från de andra två. Hur orkar man trycka ner folk så här som du gör hela tiden? Jag själv är relativt vältränad och hade aldrig klarat detta. Att två av tre tog sig i mål på Vasaloppet inom angiven tid tycker iaf jag är sjukt imponerande.

            Vem trycker ner folk hela tiden?

      Det är ett typ av mindset som många män och kvinnor har, där man tänker att ”klart jag fixar de”, istället för att tänka som så många gör -nej det där klarar/vill jag inte.

      Den ena gruppen kommer längre i livet, upplever mer saker och är troligtvis lyckligare människor.

        Eller så blir man lycklig av olika saker. En del drivs av äventyr och utmaningar helt enkelt.

          Och alla utmaningar/äventyr behöver inte vara fysiskt krävande.

        Tyvärr är det ju pga samma mindset som medelålders män toppar drunkningsstatistiken varje år. De simmar längre ut än vad de orkar, de åker båt i alla väder och promenerar på tunn is, eftersom de ”klarar det”.

        Klart man ska ha självförtroende, våga prova och ha lite jävlaranamma, men det får inte överväga förnuftet.

      Givetvis. Vilka tror du det är som spelar mest padel? De som tidigare varit aktiva eller de som varit soffpotatisar genom livet?

        Trodde faktiskt att det var alla nya atleter som toppade skadelistan, enkom för att jag inbillade mig att de som tränat tidigare skulle ha lite erfarenhet kring skaderisker och självinsikt.
        Men oj vad fel jag hade.

    Så jäkla grymt! Vilken utmaning, blev själv sugen att testa det någon gång då jag själv heller aldrig åkt skidor 🙂

    Helt OT men jag tänkte att ni kanske han hjälpa mig. Jag har ramlat in på en tjejs Instagram ett par ggr som med sin familj sålt deras rätt nyrenoverade lägenhet, som jag tror dom instagrammat om och nu håller dom på och renoverar ett hus eller radhus. Tror inte det är i Sthlm utan kan snarare vara lite uppåt landet. Hon hade nyss sagt upp sig från sitt jobb för att bara jobba med sitt företag tror jag. Vem är detta? Jag vill hitta henne och följa deras renovering!

      Varför då?

        Nu killgissar jag – för man gillar att följa renoveringar?

      @izabellaamelie? ?

        JAAA, det var hon!! TACK!

      Kanske @izabellaamelie? ?

    Bra jobbat ??

    Stabil mat. Not. Försvinner ur kroppen på några min. Har aldrig fattat folk som äter mat utan en enda färgklick till (förutom ketchup då).

      Verkar ju ha gått bra att ta sig i mål trots den färglösa maten.

        Ja, alltid nåt då ?

      Haha exakt den maten är mitt guilty pleasure! Älskar pasta (helst de som heter gnocchi) med riven parmesan och ketchup på. Men i vanliga fall är jag noga med att få i mig mina 500g frukt och grönt och äter väldigt varierad och genomtänkt mat så världen är väl återigen inte svart-vit. Man kan äta makaroner med ketchup och ändå äta mest hälsosam mat.

        Gnocchi är inte pasta, det är gjort på (oftast) potatis.

          Gnocchi är väl ändå en mix av potatis och pasta i ny form. Eller är det kanske en frukt? Gott är det oavsett!

          Det finns en pastaform som heter samma sak som de där vidriga potatismjölbollarna. Formen påminner om dem, de är väldigt lika/samma som så kallade pastasnäckor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.