Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt i moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

390 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Någon som vet hur långtid innan en avgång som sj släpper resor? Ska boka i juli men går ej?

      SJ skriver på sin hemsida att den preliminära planen är att släppa sommarens biljetter i slutet av mars.

      https://www.sj.se/sv/kundservice/fragor-och-svar.html/4607-naer-slaepps-sjs-biljetter?take=10&fbclid=IwAR0_QOu7drw6atIs74KRDdZpEu3QH2tRD4poyB7toXJOFSZ4OT9FTD0yBYk

        Tack snälla!

          Lidel sänker på måndag priserna, inte på allt men mycket!

          ??????

      De har ju inte ens släppt till påsk?

        Men what?! Vad konstigt?

        Det har de visst gjort.

        Haha men va jo det har de

      Trafikverket verkar ha svårt att släppa sin planering till SJ och då kan de inte planera sina avgångar :/

        Varför hände ALDRIG detta förr undrar jag

          Det undrar jag också? Åkt tåg ofta i hela mitt liv och numera är det ofta något knepigt på g.

      Olivia
      Jag tror att det är bättre på att kolla om det går bussar. Ja det tar längre men de går och du kan boka plats.

    Jag har precis skrivit klart min nya bok! Ville bara säga det, för jag är så glad! Efter så mycket slit är jag här. Wiieeee ❤️

      Genre? ?

        Det är en feelgoodroman.

          Min favorit! ?

          Kan du inte berätta titeln på boken så lovar jag att köpa den?☺️

            Den heter ”Rymden mellan oss” men så vet man ju aldrig om förlaget vill något annat. Och om den ens släpps. jag har inget förlag just nu så kommer behöva hitta ett hem åt min nya bok. Jag har däremot släppt en feelgoodroman sedan innan som heter Tillflykten. Tack för att ni frågar!

              Men heter författaren Majsan eller Sandra?

                Ops, jag använde mig av två olika nick av misstag. Jag heter Sandra! 🙂

      Men vad kul!
      Grattis 🙂

      Har du ett förlag som hjälper dig eller släpper du privat? Jag frågar då jag sitter med en ide på en bok men vet inte vad jag ska göra när manuset är klart.

        Jag har inget förlag just nu. Har släppt en bok innan men var inte nöjd med det förlaget så vill hitta ett annat. Mitt råd är att fokusera på din idé och att skriva, att tänka på förlag och så kan du göra när den börjar bli klar. Men när du väl är klar är det bara att skicka till förlag som du tror skulle passa.

        Mitt andra tips är att vara så klar som möjligt när du skickar, det är lätt att känna sig ivrig och vilja skicka, men många skickar när manuset inte är tillräckligt genomarbetat och då ökar risken att man får ett nej. Förlagen får in så otroligt många manus, så man måste verkligen se till att ens manus är så bra som man kan få den innan man skickar.

          Tack för svaren Sandra
          Ska sätta mig ner och skriva i helgen.

            Lycka till! Ha kul!

    Hur vet man om ens nya jobb är rätt? Har varit här i två månader och har en tendens att se bara det fina med mitt gamla jobb haha. Och det är så jobbigt att vara ny…

      Se det som en härlig utmaning för hjärnan att lära nåt nytt och få nya intryck. Jag har fått lära mig tre nya datorprogram plus flera nya adminsystem och rutiner under loppet av ett år. Jag säger bara ”Bring it on!” Jag vet att hjärnan blir överhettad den första tide , allt känns nytt och ovant, men sen faller allt på plats.

      Jag skulle säga att jag precis har kommit in i mitt nya jobb, började i september.

      Brukar ta 4-6 månader innan man kommer in i det! Det är så jobbigt att vara ny!

        Innan du gör det menar du? Alla är olika.

      Skulle ge det sex månader, ifall det inte var så att jag totalt vantrivdes

      Hade en chef som beskrev det som att först kan man ingenting, sen kan man lite känner sig oövervinnerlig och gör ett misstag som känns fatalt. Efter det misstaget så känns det som att man aldrig kommer att lära sig och att det är för krångligt och jobbet känns hopplöst (den här perioden är ca 4-6 mån in i anställningen). När den perioden är avklarad så är man ödmjuk för sina fel och brister och kan en hel del.

      Om det handlar om kollegorna så är det som en separation. Den jämförelsen gjorde det lättare för mig i alla fall ? men det är så när man jobbar extremt nära varandra

      Ja jag hade en dålig magkänsla över mitt jobbyte som aldrig gick över. Gav det ett år sen gick jag tillbaka till mitt gamla jobb ?

    Så, i morgon är det reunion av Vanderpumps rules om jag förstått det rätt och det verkar som att Raquel kommer närvara ?

      Är det imorgon det sänds eller imorgon dem spelar in?

        De spelar in i morgon, så vi får vänta ett tag till innan vi får se, men jag räknar med att det läcker ut detaljer ganska snabbt 🙂

      Undra om schena också är med på plats då?

      Åh det hoppas jag! Måste verkligen se den här säsongen, inget går upp mot drama i Vanderpump. Förutom Scandovall så vill jag se hur Lala klarar att bli dumpad på samma sätt som Randalls förra fru blev dumpad när hon upptäckte att R och Lala hade en affär. Lala har ju alltid ansett sig förmer jämfört med well alla andra människor på jorden. ?

        Lala nekar till att någonsin ha vetat att R och Amber fortfarande var tillsammans, tror aldrig att hon kommer säga sanningen.

          Hon vägrade ju berättade vem hon dejtade i typ två säsonger, har alltid trott att det var för att han var gift och hade barn. Men sanningen kommer hon nog aldrig säga, men blir lite cringe när hon rasar så mot Raquell när hon själv gjort samma sak.

            Fast det är stor skillnad på vad Rachel gjorde mot Ariana än vad Lala gjorde mot någon hon ej känner. Att man inte ser det är sjukt.

      Var streamar ni VP???❤️

        Hayu! 50kr/mån typ ?

          Finns alla säsonger där, eller bara de senaste?

            Alla

        Finns också på Cmore.

          Men bara de två senaste säsongerna

            Nej från säsong 6

    Tittar efter en ny säng, en kontinentalsäng. Är det någon som har Emma? Vad tycker ni? Är lite fascinerad över hur dom alltid har 50% på sina sängar för att dom har jubileum, det är nån kladdkakans dag, det är måndag, och tusen andra anledningar. Snacka om lockpriser!

      Jag köpte deras skummadrass orginal på nån rea och är jättenöjd faktiskt.

      Jag och min sambo valde att skicka tillbaka den säng vi beställt för att de missade att skicka med alla delar (vi ville inte vara utan säng i väntan på den delen som fattades). Veckorna efter plingade det på dörren två gånger med leverans av Emma-säng och för varje gång var paketen mer buckliga ?

        Fast paketen är till för att skydda innehållet, så om paketet är buckligt så är det ok.

      Vi har cape farewell från Mio (samarbete med carpe diem) och den är GUDOMLIG!! pissdyr men inte som hästen eller carpe diem för den delen, men både jag och sambon har konstaterar typ varannan kväll hur väl värt insvesterat det var. Aldrig sovit så skönt och utvilad. Har även vunnit massa bäst i test osv. Mio har ju typ alltid kampanjer så värt att hålla utkik

        +1!

      Hej!
      Jag har en Emmasäng och är supernöjd. Madrassen är verkligen toppen, den är lite mer åt det hårdare hållet än det mjuka. Jag har dock den vanliga och inte kontinentalsängen men jag tror att madrasserna är likadana.
      Jag var också väldigt skeptiskt mot deras ständiga rea men sängen var riktigt bra ?

      Ett märke som blivit känt pg av att de alltid har 50% så ordinarie pris motsvarar en bättre säng. Sedan allt spons hos influencers för mig än mer tveksam. Tror säkert att det är en helt ok skummadrass men inte bättre än någon annan. Hade aldrig investerat i ett märke som marknadsför sig gula och blå via reklam och sociala medier/ influencers som tex Maggan grääs. Dessutom dessa artiklar med bäst i test som det vid närmre koll är köpta annonser blir bara ett big NO! Hade aldrig köpt en skummmadrass för de pengarna utan alltid investerat i ”riktiga” väl beprövade företags sängar. Har en Jensen som kostade 50 tusen som jag haft i 22 år, köpte ny bäddmadrass till den efter 6 och 15 år för fräschhetens skull och är supernöjd. Nu börjar jag bli äldre och ska investera i en ställbar säng om något år enbart för att jag börjar bli stel på morgnarna och fått lite artros här och var efter jag passerade 55 år. En bra säng är de bästa och billigaste investering man kan göra u sig själv med tanke på hur mycket tid varje månad man tillbringar k den.

        Jisses, vem fan har råd att lägga 50 000 kr på en säng!

          Samma personer som varje dag köper en kaffe på stan för 25 spänn?

    Vet någon vart Alexandra Bring tagit vägen?

      Vad menar du?

      Hemma med sin bebis och firade sin ena dotters treårsdag igår?

    Hur noga duschar ni när ni duschar i badhus? Schampo, balsam, tvål och intimtvål? Hur noga tvättar man intima områden när andra står och duschar bredvid en? ?

      Brukar tvätta mina intima områden grundligt sittandes på pall.

      Nej, skojar bara. Absolut inte. Snabbt med vatten – färdigt.

      Försöker även annars också att bara tvätta intima områden utan tvål.

        ?

      Beror på vad jag ska göra efter men skulle aldrig få för mig att intimtvätta offentligt ?

      Tvåla in och skälja av kroppen, sen duschar jag ordentligt hemma med hårtvätt osv. Intimtvätt blir det båda gånger, automatiskt. Vet inte vad du menar med noga?

      Jag kom att tänka på senast jag var och simmade då en kvinna helt ogenerat stod och filade sina fötter i duschen.

        ?

        Fast det är väl ändå Big No No?

      Nä men vad är det för larv? Klart man tvättar både kropp och hår ordentligt. Självklart håller man inte på och gör någon större grej av det mrn man vill ju tvätta av sig all klor och bakterier från vattnet ordentligt.

        Haha vadå larv? Man kan väl duscha och tvätta sig ordentligt hemma?

          Jag förstår inte ens hur man duschar underlivet ”ordentligt”? ? Gnuggar folk runt med tvål på insidan? Undrar uppriktigt, jag kanske har duschat dåligt hela mitt liv ?

            Särar på grejer och sköljer överallt liksom, inte bara vatten uppifrån hehe

              Haha okej! Det har jag aldrig gjort ? tack ?

      Alltså framförallt innan man badar känns det väldigt viktigt att tvätta intima områden, sen får man väl göra vad man vill efter.

        Men gör man det där på badhuset då? Står och gnuggar sig i könet liksom. Förhoppningsvis har man tvättat sig hemma redan så att man inte behöver stå där i gemensamma duschen

          Gnuggar? Räcker väl med typ två drag med handen lite kvickt. Jösses. Man står inte och sandpapprar.

          Man sköljer väl mest, inget konstigt.

      Tvättar bara armhålor och axlar med tvål, även hemma. Hade aldrig fått för mig att skrubba f*ittan i simhallen framför andra människor…

        Axlar?

          Får mycket orenheter på axlar och rygg, därför skrubbar jag dem.

      Schampo, balsam och tvål bara. Men jag tar den tid jag behöver så så sett är jag noga.
      Är jag ensam, som efter träningen, då brukar jag vara noga på alla sätt för det kommer aldrig någon efter mig heller.

      Men minns en jag spelade fotboll med som inte brydde sig, hon tvålade in sig ordentligt, även intima områden.

      Det är fan dags att Sverige inser att duschbås är det enda rimliga! Både i skolan och badhus. Så jäkla perverst att stå och duscha med främlingar!

        Det är väl bara ”perverst” om man typ är… …pervers?

          Det var skrivet lite ironiskt! Men jag tycker verkligen att det är helt galet att man inte har bås i offentliga omklädningsrum och platser som man duschar på.

        Bås finns i många skolor.

        Ja det är fan barrockt. Håller fullständigt med.

    Har ni någon rolig/oväntad historia om hur ni har mött eran partner?
    Typ inte det vanliga som jobbet som kollegor, genom vänner, tinder etc

      Inte värsta grejen men min första blind-date någonsin. Vi matchade på datingsite, bestämde träff nån dag senare och sedan sågs vi varje dag efter det. Flyttade ihop efter några veckor – nu tio år senare lever vi fortfarande lyckligt tillsammans och har barn. Ibland är det lätt när det är rätt ?

      På sluten psykiatrisk avdelning ? idag är vi lyckligt gifta.

      Ombord på en båt, på en studentfest för länge sedan… båten höll på att kantra, jag var livrädd och greppade tag om en snygging som jag spanat in en timme tidigare. Har fortfarande inte släppt taget…

        Lite som en lycklig version av Titanic ?

      Min numera sambo satte sig i en spya på en fest och jag gjorde honom uppmärksam på det ? Kanske inget uppseendeväckande men så träffades vi.

        Hahaha väldigt rolig historia ändå ?

      Vi började prata i kön på ica. varit ihop 8 år nu och om en månad kommer första barnet. ?

      Han var hantverkare hemma hos min förälder (jag bodde hemma då när vi träffades) 🙂

        Låter ändå som en hantverkardröm! Få förföra unga kvinnan i hushållet när man är på jobb!

        vem frågade vem först? 😀 satte han jobbetiken åt sidan eller besparade du honom det?

          Just då så pratade vi knappt något, jag vågade inte haha. Men några veckor senare så sprang vi ihop och på den vägen är det 🙂

      Jag skulle på fest men bestämde mig efter massa krångel av ”arrangören” för att stanna hemma. Ett gäng som jag i princip inte kände alls, som dessutom var på väg till en marknad i en annan stad, undrade om jag inte ville hänga med dom istället. Jag bestämde mig efter en del om och men för att ge det en chans. I det här gänget fanns en kille som jag tyckte var så snygg och dessutom otroligt snäll. Om några dagar firar vi fyra år tillsammans.

      En tjejkompis skulle hämta upp mig från tåget… satte mig i fel bil.
      Men det blev ju super bra bra så där 15 år senare?

    En fråga lite utifrån en tråd i förra veckan.
    Vid vilken ålder kunde era barn leka själva en liten stund?
    Min son är ganska exakt 2 år och kan inte leka själv ens en minut. Blir oftast ganska kaotiskt om man behöver göra något i hemmet när inte den andra är hemma.
    Dock ganska nyvunnet så kan han leka tillsammans med en kompis utan vuxens inblandning länge. Asså typ en timme om man är i närheten. Har bara hänt vid några tillfällen men helt klart en välkommen trend.

      Från hon kunde leka typ. Men blir mer och mer sällan tycker jag, hon vill gärna att man är med vilket jag försöker vara men ja det är svårt att laga mat samtidigt. Nu är hon två år.

        Låter skönt iaf om jag får säga…
        Ser ju att många barn i samma ålder kan leka själva en liten stund iaf.
        Vi är iväg på rätt mycket aktiviteter eftersom springa, klättra och utforska nya miljöer kräver mkt mindre ändå av en som förälder ändå…
        Försöker verkligen att snappa upp så fort han visar intresse för ngt och skapa eller köpa på second hand osv. Tycker vi är jävligt uppfinningsrika ändå och försöker rigga bra lekmiljöer men det är inte så intressant tyvärr.

      Har två pojkar. Den äldsta kunde inte heller leka själv vid 2 års ålder. Var man själv med honom fick han hänga med på mina aktiviteter i hemmet, laga mat, städa etc (fast efter sin egen förmåga förstås). Numera kan han hitta på egna aktiviteter (är 6 år nu) fast frågar gärna om en vuxen kan hänga med.
      Men den yngre kunde sitta själv och brumma med sina bilar låååånga stunder vid samma ålder. Alla barn är olika och man får bara göra det bästa av situationen (och stå ut med ett ostädat hem).

      Min tvååring leker inte heller själv, har aldrig gjort. Längtar efter det!

      Mitt första barn, 3 år, mitt andra, 6 månader (på riktigt) mitt tredje är snart två och leker kanske 4 min själv ? Verkar hyfsat medfött, mit mellanbarn är 5 nu och är Helt självgående i lek sen alltid, leker i timmar själv.

        Är detta en matteuppgift?

          ????

        Fattar ingenting. Hur många barn har du och hur gamla är dem? En 3 år, andra 6 mån, en till 2 mån eller år? Och någon som är 5. Och nåt av det här tror man inte är på riktigt så du måste bekräfta att det är på riktigt ?

          Haha fick läsa flera gånger men tror hen menar att första barnet lekte själv som 3-åring, andra barnet lekte själv från 6 månader, tredje barnet är snart två år men leker ännu bara själv i 4 minuter och så något barn i mitten som är 5 år nu men som alltid kunnat leka själv. Obs! Min tolkning!

            Mellanbarnet är ju 5-åringen som kunde leka själv redan vid 6 månader. ?‍♀️ Löste jag uppgiften? / Matteläraren

              Matte men inte svenskalärare, ”mitt mellanbarn är 5 NU” dvs det tidigare är svaret på frågan- NÄR kunde era barn leka själva. Och nån häruppe fick till det rätt. 3 barn som kunde leka själva i helt olika åldrar ??‍♀️

            Haha verkar vara en korrekt tolkning, tack!

          Läs igen bara?

            Tur att du sa det, hade aldrig kommit på det själv.

      Min tvååring leker själv, en hel del. När jag inte vill eller har möjlighet att leka (pga tvätt, matlagning) så ser jag till att involvera honom i det jag gör. Hjälpa till att duka bordet, röra om i grytan, stoppa in i tvättmaskinen OSV. Är det tråkigt så går han och gör nått annat tills jag har tid.

        Försöker också involvera, ibland går det, ibland slutar det i kaos alternativt att han vill göra ngt annat med mamma.
        Men är oändligt glad de dagarna han kan stå bredvid och ”diska” eller vara med lite grann.

      Lekhage så slipper man kaoset/att de skadar sig!

        Haha nej.
        1. Mitt barn hsr lyckats kkättra ur kompisars lekhagar, han är lång och väldigt fysiskt och motoriskt duktig.
        2. Det adderar bara skrikkaoset. Då delar vi hellre upp det mellan oss/försöker involvera och växla med smålek. Steker man köttbullar och kokar makaroner kan man ju i princip leka kurragömma samtidigt.

          Men skrika är inte farligt. Finns riktigt höga och stabila som de inte klättrar ur. Men gör som du vill.

        Ja, visst sätt ungen i bur, men nåde den som sätter ett djur i bur.

          Haha men gud, inget konstigt. De ska inte va där hela dagen. Och massa djur är i bur, vad snackar du om?

      Båda mina har kunnat leka själva en stund från början. Sen har det ju utvecklats mer ju äldre dom blivit. Min ett åring lekte tex inte själv på sitt rum utan satt i närheten av mig på golvet. Jag har inte alltid lekt med dom så dom har ju blivit tvungna. Det har dock inte alltod varit lätt eller gnällfritt. Men är man tillräckligt tråkig ett tag så brukar dom börja leka själva tillslut. Man för stå emot ett tag bara. Och inte ge padda eller tv när dom har tråkigt. Jag tror på att dom måste ha tråkigt och bli otåliga tillräckligt länge, då kommer fantasin igång. Det som ockås brukar funka är att säga ”nu får du/ni städa” haha, då öeks det minsann. Kanske inte funkar redan på en tvååring men absolut 2,5-3 år

        Nu va det här inte främst en fråga om tips.
        För det första ser vår son inte på tv eller padda överhuvudtaget med undantag långa bilresor.
        Sen ger vi många olika förslag och stöttari lek och uppmuntrar att han ska göra själv.
        Men barn är helt enkelt olika och utvecklas olika. Vet inte heller om det alltis är önskvärt att låta barn ha tråkigt liksom och inte ge de uppmärksamhet om de behöver det. Dina barn har kanske helt enkelt lätt för att leka själv/inte så krävande/inte så sociala eller vad det nu kan va.
        Mitt barn gick när han va 8 månader. Inte för att jag övade honom i det. Mitt barn sov hela nätter från att han va nyfödd. Inte heller det tack vare att jag är en fantastisk förälder.
        Brukar därför ocksp till exempel undvika att ge sovtips till föräldrar som inte har haft den turen. ”Det är bara att lägga barnet i sängen, säga godnatt och släcka lampan”.
        Hoppas du förstår liknelsen…

          Menade inte att jag är en fantastisk förälder. Men så funkar fantasi. Och fantasi och lek hör ihop. Att inte leka är inte samma sak som att ignorera sitt barn eller inte ge uppmärksamhet. Eller att man aldrig kan leka med sitt barn. Lite balans. Det är nyttigt att ha tråkigt och lära sig hitta på något själv. Och det är nyttigt att leka med vuxna ibland, och med barn ibland. Vet inte varför du tog så illa vid dig, det var inte illa menat.

            Tog inte direkt illa vid mig. Men tyckte att det va ett lite konstigt oombett råd när just hela tråden belyser hur olika barn är.

              Jag trodde att du undrade vid vilken ålder vara barn började leka själva. Vilket jag svarade på. Och sen läste jag även in att du önskade att ditt barn kunde leka mer själv. Och jag upplever att föräldrar ofta har dåligt samvete när dom inte leker med sina barn. Det är inte precis folk som gör som jag som ses som ”bra”, snarare tvärtom. Så det var verkligen inte ett ”jag är så duktig”från min sida.

                Jag undrade inte så mycket kring när ”barn” börjar leka själva eftersom jag väl är ganska ok insatt i barns utveckling (är barnsjuksköterska). Utan ville mer höra folks egna upplevelser.
                Såklart hade det varit skönt om han lekte själv en liten stund men han är ändå bara 2 och tycker inte att det är någon större fara så länge vi bara har ett barn. Då räcker man ändå till.

                  Vilken tråkig ton ändå , verkar vara ett känsligt ämne för dig. Hej ville bara skriva din upplevelse som du ju frågade efter.

                    Ämnet i sig är inte så känsligt men jag skulle absolut säga att jag är liye känslig för oombedda råd/när någon säger/förklarar hur man ska va som förälder baserat på tyckande.

        Till dej som undrade om tinnitus. Det finns reklam i en tidning som heter ica kuriren om en apparat som ska hjälpa. Kommer ej ihåg namnet på apparaten men du kan nog ringa ica kuriren och fråga om annonsen. Lycka till.

          Hej!

          Tack så jättemycket för tips, och att du kom ihåg min fråga.
          Hittade annonsen i icakuiren och ska kolla upp detta mer.
          Tack igen!

          finns inget som hjälper mot tinnitus tyvärr…. // mvh Audionomen

      Dottern har precis fyllt 3 och leker mycket själv sen ungefär efter jul. Omvårdnadslekar med dockor är mest poppis! Bygger lego eller pussel om jag sätter igång. Det kommer!

      Mina barn kan leka med varandra korta stunder (de är 3 resp. 4 år) men de vill gärna vara i närheten av mig. Min yngsta är bara 8 månader, så han hänger med mig så klart.

      Ibland önskar jag att de var mer självständiga, men samtidigt tänker jag att, om några år, så kommer man säkert sakna tiden när de så gärna ville vara med en.

      Men jag får till matlagning iaf – städning är det väl lite sisådär med, men jag gör vad jag kan och hinner med ?

      Har en fyraåring, aldrig kunnat leka själv någon längre stund, vill ha sällskap, kompisar, frågar och raggar upp sällskap nu till leken. Har en tvååring, alltid lekt själv, dragit igång olika projekt, utforskar, hittar på. Kan börja med nån lek som sen fortsätter in i nåt annat, leker och pratar för sig själv i leken.

    Jag är så himla trött på mat! Trött på att komma på vad som ska handlas och lagas varje vecka. Trött på att äta frukost. Ingenting är riktigt gott längre (är inte gravid), gillar inte det vi brukar äta och jag är så oinspirerad. Jag drömmer om hotellfrukost och restaurangmat varje måltid. Vad gör man? Har haft Hello Fresh men tyckte inte det var värt pengarna.

      Prova en annan matkasse kanske? Kolla sociala medier för inspiration och beställ varor via nätet.

      Samma här! Orkar inte tänka på mat, äta, handla eller laga.

        Inte jag heller. Varit lat och handlat räckmacka. Älskar det.

      Nu bestämmer jag att på fredag ska du äta Hasselbackspotatis med valfri sås och baconinlindade pannbiffar.

        Åh hasselbackspotatis var länge sen faktiskt. Tack ?

      kokboken portionen under 10an.
      köper en god färdig kvarg med müsli på ica maxi ibland o lyxar.
      ingen frukostmänniska trött på all matlag.

        Är det lyx med kvarg? ?

          ja 30 kr för deras lilla skål med kvarg och god, müsli ?lyx för mig 2 köpa färdigt.

            Är det du med matteproblemet här ovan? Helt obegripliga inlägg

              Finns några såna här, man känner igen hur de skriver…

            Ok, det var tråkigt att höra. De flesta anser nog en sån basic vara inte vara lyx, så blev lite konstigt att skriva.

          Tidigare kunde man få 5 små kvarg för 20, nu får man 3 för 30 (Ica i Sthlm). Det är fan lyxvara nu förtiden ?

            Nej. 10 spänn styck? Lyx är nåt annat.

              Förstår ni inte att hon menar en sån färdig behållare med en portion kvarg+müsli. Dvs portionsförpackade.
              Det skulle jag också säga äe lite lyxigt. Inget man köper varje dag eftersom precis som ni säger, finns även mkt billigare kvarg.

                Jo, det kan det va, svårt att tolka på grund av hur hon skriver… Men lyxigt, nej. Bara för att man inte äter det varje dag är det inte lyx. Vanlig matvara.

      Våga sänk förväntningarna tror jag. Laga storkok med enkla recept, återanvänd recept, gör inget för komplicerat till frukost. Mackor eller gröt är ok. Hitta en ingrediens att göra ett recept kring (enkelt att googla), försök utmana dig lite med något du inte brukar göra (för mig var det vegetariskt)… Mitt problem var att jag trodde att jag behövde laga en massa olika grejer varje vecka men nu lajvar jag lite kring vad jag hittar på extrapris. Försök följa lite konton på Instagram kanske, Anton Ekefäll (antonekefall) gillar jag bland annat. Lycka till!

      Säger bara wraps! Med halloumi/mango/rödlök/sallad/chilimajo eller små bitar av chorizo/olika salladsgrejer/tsatsiki. Går verkligen att kombinera hur mycket som helst och är alltid gott men framförallt fräscht. Går ju att göra en med korv och mos med om man vill. Har varit en räddare när jag har haft noll matlust.

      Är gröt och mackor, enkelt och man kan lugnt överleva

        Håller definitivt med och har alltid älskat mackor men tyvärr är det sånt jag brukar äta till frukost och jag tycker inte att det är gott längre ? är inte ens sån som gillar frukt och bär eller topping på gröt heller så kan inte variera det heller, Kanske får anstränga mig och göra lyxigare mackor att bli sugen på.

          Ah relaterar! Brukade älska mackor och kunde äta det dygnet runt. Nu vill jag inte ens ha det till frukost. Tvingar typ i mig lite kvarg för är inte hungrig eller sugen på något.

      Jag tycker att vegetarisk ofta funkar när man inte är sugen på mat.
      Eller liksom mer frukt och grönt iaf. Kanske någon enkel pastasallad? Det går ju att variera massor också.
      Jag brukar söka efter matkonton på Instagram och leta runt massor där när jag behöver lite extra inspiration och det har faktiskt hjälpt väldigt många gånger

      Jag har haft samma känsla tidigare, det som räddade för oss var att göra veckomatsedel som vi höll oss till! Enkelt att veckohandla och jag kunde till och med börja längta efter att få ha vissa maträtter på matsedeln!

        +1 på detta, hade också en exakt likadan svacka. Bestämde att vi kör matsedel fyra kvällar i veckan – På söndagar scrollar jag och min man runt och väljer två recept var som vi ska laga under veckan. Beställer de exakta recepten på mathem, lagar de fyra rätterna under veckan. Har funkat jättebra faktiskt, otroligt skönt att inte ha i bakhuvudet att man måste hitta på något att äta varje dag!

      känn efter vad du vill äta (av det som är nyttigt). kroppen känner sug efter det den behöver

      typ jag känner sug efter en halv citron & mikrade frysärtor

      Nu är det förvisso på grund av min autism, men jag är otroligt ointresserad av mat, kräsen och blir inte hungrig. I mina sämre perioder rent aptitmässigt försöker jag sänka kraven. Är du bara sugen på en och samma sak? Ät då det. Orkar du inte mer än att värma en frysrätt? Värm då en frysrätt. Allt är bättre än inget.

      Man kan äta samma mat flera dagar i sträck. Vissa kanske tröttnar på det, men det är annars ingen fara. Isf kan du göra en jättesats av något du gillar och äta det tills det tar slut. Frukosten kan du skippa.

    Är det någon mer som märkt att färgpaletten när man håller in val av färg på texten på instagram story inte längre är korrekt? Innan har det blivit en regnbågspalett utifrån de färger som är på raden och färgen har stämt överens. Nu får jag helt andra färger valda som också är transparenta och inte alls vad jag vill ha. Saknar att kunna välja fler färger! (Vet du kan välja ur bilden men ibland vill jag inte det.)

    Har försökt googla men hittar inte att någon annan uppmärksammat detta problem.

      Det i-landigaste i-landsproblemet som någonsin i-landsproblemat? ??

      (Förlåt)

        Troligt inte eftersom instagram används även i u-länder.

          roligast på festen = du? ??

    Har någon av er testat meditation och att det verkligen har hjälpt er till det bättre?

      Jag uppskattar meditation och gör lite dagligen.

      Det hjälpte när jag gick på yin-yoga. Har provat själv men det blir inte i närheten av samma sak ?

      Nej. Meditation känns som den störta bluff-placebon av allt jag någonsin testat. Det har blivit väldigt poppis för att läka ohälsa för att 1) Det är gratis, 2) Det lägger ansvaret på patienten så läkaren/terapeuten behöver inte göra något.
      Folk känner sig ”duktiga” på något sätt när de mediterar och blir därmed nöjda vilket kan få personen att känna sig mer välmående. Man borde lika gärna kunna städa sitt hem eller bocka av något på en to do-lista för att få samma effekt.

      Jag mediterade varje dag i typ 2 månader för något år sen och det gör absolut skillnad! Jag har adhd och är svindålig på att meditera, körde max 10min om dagen och ändå så märkte jag skillnad. Jag var då extremt stressad och levde inte så bra, meditationen gjorde mig lugnare och fick ner min stress rejält. Är väldigt glad att jag gjorde det!

      Jag har testat lite med hjälp av Youtube och Spotify. Det var båda för bättre självkänsla. Det som hände var att jag för stunden kände mig lugn och avslappnad bara men vet inte hur eller om det kan hjälpa i längden?‍♀️

    Varför syns inte Adidasmannen lika flitigt tror ni?

      Blir inte direkt förvånad om de har ett stormigt förhållande….

      Fiskeresa säkert

      Han var med på kort i ett inlägg där dom käkade lunch ute. Typ igår tror jag

      Gabjossposs skrattar hela vägen till banken med alla dessa spekulationer

      Helt ärligt tror jag att hon nu har landat i relationen och inte behöver ”bevisa” något hela tiden. Är iaf skönt att slippa höra om hur ”mannen” har fixat detta och köpt detta och gjort detta ?

        Fint om det är så ?❤️

      De är inte tillsammans längre ?

    Mörkare skärm på iPhone ?
    Är det någon som vet om det går att få ännu mörkare än Max nerdragen ljusstyrka?

      Vet inte just med iphone men det brukar gå att ändra skärmen till svart istället för vit.

        Har mörkerläge inställt. Men när man drar upp telefonen mitt i natten är det ju som att bli bländad med en pannlampa lik förbannat ?

      Det går! In på inställningar-hjälpmedel-skärm och textstorlek-bläddra längst ner till ”minska vitpunkt”. ❤️

        Tusen tack ! Och tack för att du inte bara svarade googla ( har iofs testat det och du gav snabbare svar )

        Men gud!!!! Tack tack tack!! Du gjorde just nu mitt liv 100 gånger bättre! Min dotter har en funktionsnedsättning vilket gör att jag måste lägga mig med henne kl 19 och hon vaknar av ljuset från mobilen, men inte igen alltså. Blev orimligt glad av detta haha! Tack ♥️♥️♥️

        Tack! Behövde tipset fastän jag inte ställde frågan

        Tack tack!

        Har också funderat på detta, tusen tack för tipset!!!!!!!

      tror lägsta måste vara synligt i dagsljus, så att inga tomtar tror sin iphone är trasig när de bara dragit ned ljusstyrkan och besvärar support

      Vore så skönt om det fanns darkmode härinne på bloggbevakning, ligger och läser i mörkret och mina ögon sprängs?

        HÅLLER MED.

    Vad fick ni i löneökning och är ni nöjda med lönen? Jag fick 800kr och hade hoppats på mer men många bäckar små.

      Löneökning? Nu? Vad har jag missat?

      När jag fick 800 kronor i löneökning på mitt förra jobb sa jag upp mig. Men det beror ju på vad man jobbar med och vad kollegorna fick.

      Vår löneöversyn är inte klar så det lär dröja ett tag.

      1750:-, väldigt nöjd.

      2500 kr

      560:-, inte nöjd. ?

      1500. Jag är nöjd.

      1700

      Bytte jobb och gick ner i lön ??

      Blir troligen mellan 500-1000. Jobbar i skolan och det är hårda tider i kommunen (som i samhället i stort).

      3500 kr, blev nöjd. Hade inte väntat mig mer än 3000 kr.

      +0 kr de senaste 5 åren som deltidsanställd 20%

      Hos oss är 800 kr ett jättebra jobb! 🙂

      Är själv lönesättande chef och har aldrig kunnat ge mer än ca 1200 kr (förutom vid snedsitsar). Finns en väldigt tydlig och snäv pott att fördela.

      Har själv aldrig fått mer än runt 1000 kr heller. Jobbar kommunalt.

      1100. Jag är jättenöjd. Största löneökningen någonsin.

      Bytte jobb och gick från 33 000 till 41 000. 2% påslag årligen ca.

        Vilken bransch ??

      10150 kronor ?

    Fantastiskt att HT äntligen är gravid och jag hoppas hon får behålla bebisen i magen men gud hennes stories och det nervösa maniska skrattandet? Snark

      Varför tittar du om det stör dig så mycket? Titta på sånt som du blir glad och inspirerad av istället 🙂

        Hur många gånger ska vi behöva gå igenom detta? Människor som man stör sig på va kul att följa ibland? Det är nog den mänskliga naturen. Jag är också glad att det verkar gå bra med denna grav, genuint! Men tycker även hon är manisk, för mkt , wt och allt annat på story. Kommer ja sluta titta in? Nej? Vi alla här på BB är ju inne på både folk vi gillar å stör oss på. Inget nytt

      Fattar inte hur hon kan försörja sig som influencer.

      Verkligen guilty plesure… ? fattar inte hur de kan gå runt heller, han tjänar ju inte multum direkt och vad rolig pension hon kommer få?!

        Osmakligt att spekulera kring andra människors privatekonomi på öppna forum.

          Du vet inte ens om du lever till pension.

            Men så kan man ju inte tänka, skita i allt för att man kan dö i förtid?

      Jag förstår inte att man kan störa sig så på en annan människa och framförallt måste tala om det för tusentals andra. Vad tror du att det beror på att du stör dig?

      Fånigt av dig att störa dig. Låt bli att gå i på hennes sida. Låt henne vara.

      Är HT gravid?!

        Vem är HT??

          Jag fattar verkligen inte vem/vilka det är som i VARJE inlägg frågar vem HT är. Ni måste ju trolla, hon tas upp konstant.

          Jag är helt säker på att ni som frågar bara vill förminska henna. Och ja, det är genomskinligt så det skriker om det. Lägg ner bara.

            Haha jag tror att det är nya varje gång . Jag tog upp det en gång .
            För mig var det så att jag gick in , och häpnade, irriterade ihjäl mig?. Kände att det var inte sunt att jag störde mig så mycket ( eller valde att gå in på hennes insta) så slutade.

            fast hon är inte så stor att ALLA vet vem HT är. Man vet ju bara om man följer henne

          Varför skrivs inte namnet ut? Som om alla vet vem HT är?

            Nej jag har ingen aning, tror det är Helen Torsgården varje gång jag ser HT

              Haha men det är Hanna Theorin

      Haha jaaaa. Stör mig på allt men kan ändå inte låta bli att gå in och titta. När hon skrev att hon saknar att ”ta ut sig och träna köttigt, som med tennisen”. Jooo tjena

        Haha det var faktiskt sjukt roligt! De har spelat tennis typ 5 ggr sammanlagt förra året. 😀

          ”De” också. Hon och killen verkar sitta ihop?

          Men jag undrar om hon inte har andra att umgås med? Har hon inga vänner?

            Tror faktiskt inte det tyvärr.

            Inte så konstigt när man inte har jobb (att gå till, med kollegor) , då blir det rätt ensamt. Att få vänner i vuxen ålder, utan att ha något sammanhang är inte lätt.

      Haha och hon orkar ju ingenting? Fine att hon är trött och gravid men det var lika innan graviditeten. Hon behöver ta en powernap för att hon gått till tandläkaren eller shoppat en tröja. Låter inte friskt.

        Powernap innan ett tandläkarbesök ?

      Haha jag mår faktiskt bättre sen jag slutade gå in på henne , Bladh, Kenza.. ja sådana som tar min energi på något sätt ?

      Haha stör mig också på allt hon lägger ut men måste ändå kolla ? hon kan ju inte göra en endaste story utan att nämna sin graviditet helt sjukt. O då är hon i vecka 10(!!!) har nog aldrig varit med om en människa som känner efter SÅ mkt om allt. ”Jag nyste tre ggr förut, är nog sjuk, måste sova 2 timmar” ett sammanhang, riktigt jobb, riktiga förpliktelser och relationer hade nog varit bra för henne.

    Gör FE nåt mer än att klaga på sin insta?

      Vem??

      Nejt

      Fayme.
      Nej, hon klagar verkligen exakt hela tiden. En ung frisk tjej med fina friska barn. Ändå är det bara negativitet.
      Samtidigt hade man Elin som var döende, men bara spred glädje och omtanke om andra. Kontraster.

        Men det är ju hennes content att klaga över sitt liv, ingen vill följa någon som bara är lycklig (om dom inte samtidigt är döende)

      hon framstår som korkad. hur kan man lägga ut sånt om sin lilla unge. ??‍♀️

      Tror inte hon mår helt 100

      Vad jobbar hennes kille med? Han verkar ofta resa bort och lämna henne själv med barnen och då verkar det va totalt kaos. Förstår inte varför hon vill(e) ha ett femte barn när det verkar totalt kaos att ens få ihop vardagen med de fyra barn de har?

        Jag har tre barn och har alltid varit ensam cirka två veckor per månad. Jag tycker ändå man får in en rutin, och jag såg till att dela vardagen med andra föräldrar så att vi kunde hjälpas åt lite. Fayme visar bara det negativa och hon verkar aldrig ta emot hjälp trots att hon bor i en liten by full av feminister som borde ”stötta andra kvinnor”.

          Oj. Ensam 50% är ju som en ensamstående.

            Nej ensamstående är ju om man har ensam vårdnad

              nä ensamstående är du om du lever själv med barnen. ensam vårdnad och umgänge är två helt skilda saker. dom flesta ensamstående i sverige har gemensam vårdnad då det är extremt svårt att få ensam vårdnad i dag i sverige. det krävs i princip att ditt barn blir slagen att vh har drogmissbruk för att få ensam vårdnad… du får inte ens ensam vårdnad i dag om den en vårdnadshavaren slagit den andra vh men inte slagit barnet ..osv…

      Tycker synd om barnen som blir exponerade på sånt osmakligt sätt, allt för fler visningar och mer uppmärksamhet

      Kan det vara så att hon har typ en livskris/identitetskris ?
      Barnen börjar bli ännu mer självständiga ( ok yngsta närmare sig 2 men ni fattar ingen spädis hemma ).
      Jag kan tänka mig att det måste kännas väldigt märkligt. Hon har ju aldrig levt ensam och bara varit Fayme? Och så helt plötsligt ska de inte ha fler barn nu, det blir lixom en era som tar slut.

    Wtf, redan onsdag?! Det hade jag inte koll på!

    Förvånad över att cherrybomb ännu inte gjort ett inlägg. Var är du? Är du ok?

      Hahaha eller gett minst ett otrevligt svar till någon

      nej jag är inte okej faktiskt

        Oh no, why??

      Men herregud .

      Brukar ?? verkligen alltid komma med kommentaren som får dig att hugga så?
      Helt genuint? Då tycker jag att jag brukar va syrligare och med mer illa omtyckta kommenterar ? i jämförelse

    Någon som vet varför produkter från Glamglow (glowsetter och andra hudvårdsprodukter) inte längre säljs i Sverige? Har googlat naturligtvis men inte hittat något svar på det.

    I’m I the asshole? Jag och min pojkvän har sedan länge bokat en resa till en något ovanlig destination långt ifrån vår hemstad. Ca 4-5 timmar med tåg. Idag får jag höra att hans bror, fru och barn bokat samma resa och samma hotell (under hälften av vår vistelse). Jag vill avboka/omboka så att vi i alla fall inte bor på samma hotell. Vi bor i samma stad så min pojkvän har möjlighet att träffa sin brors barn när han vill. Måste jag bara tugga i mig att vi måste göra resan tillsammans hälften av dagarna? Blir konstigt att inte vilja äta frukost, leka med barnen, äta middag tillsammans när vi bor på samma hotell.

      Svårt att svara på eftersom vi inte vet vad du har för relation till din pojkväns familj. Jag hade tyckt att det var superkul om min eller sambons familj ville följa med oss på en resa!

      Förlåt men varför har de gjort det? Har de vetat om er resa? Tycker man frågar alla berörda först i så fall. Vissa hade älskat att de bokat samma men vissa inte. Jag kan verkligen förstå att om man bokat en resa på tu man hand kanske man inte vill umgås med familjen utan passa på att bara vara två. Du är inget asshole

        Håller verkligen med men samtidigt svårt att boka om utan att vara ett asshole..

          Nejdå, inget asshole att vilja va ifred med sin partner på sin semester??

      Jag hade känt exakt samma som du. I min värld är det gränslöst att göra så.

      Men sen skulle ingen i min närhet våga göra så utan att fråga mej först…. så kanske är jag som är lite speciell?

      Visste de att ni hade bokat resan? Kan din pojkvän ha bjudit dem halvhjärtat och de i sin tur sett det som en inbjudan? Tror att det kommer att se konstigt ut om ni avboka nu när de har bokat. Tror också som du skriver att det blir svårt att undvika varandra under resan. Kan du omboka och skylla på något annat? Vad säger din pojkvän?

        Vi är väldigt olika. Jag känner mig inte jättebekväm i deras sällskap av många olika anledningar. Vill inte gå in på fler detaljer, men jag hade inte valt att åka på resan om jag visste att detta var upplägget. För att förtydliga så är det en slump att de bokat samma resa, eller, de visste att vi skulle till området men inte exakt vilket hotell. Finns inte jättemånga hotell i närheten så då blev det så.
        Min pojkvän vill inte boka om eftersom att det blir väldigt tydligt att vi bokar om efter att få höra att de bokat på. Jag har sett fram emot den här resan så länge, och nu känner jag bara att jag vill stanna hemma och göra det en annan gång istället.

          Äsch, skyll på nåt annat om de nu skulle ifrågasätta (märkligt att de skulle ta upp det tycker jag) elelr undvik dem bara där. Var tydliga med att det är en resa för er.

          Jobbigt läge för dig. Kan du prata med din pojkvän om det och kan han bemöta dig i det? Om din pojkvän stöttar dig så kan ni göra upp en plan för resan. Han får prata med sin bror att det är en speciell resa för er och att ni vill spendera så mycket tid själva. Ni kanske kan kompromissa en måltid med dem?

      De kommer ju inte att vara där under hela er vistelse. Och ni måste väl inte umgås hela tiden med dem? Det kan väl dessutom vara lite trevligt att ha sällskap ibland under middagar och frukostar. Det här var inte vad du hade tänkt dig, men var lite flexibel. Hade inte du blivit ledsen om nån hade avbokat sin semester för att du skulle bo på samma hotell? Hur skulle du känna om din pojkvän inte vill umgås med ditt syskon? Vem vet, du kanske rentav börjar tycka bättre om dem.

      Ni behöver ju inte avboka, inte konstigt att inte vilja umgås. Säg att resan är för er egentid tillsammans om de undrar. Omboka om de är påträngande och inte skulle acceptera det.

      Det du INTE ska göra är att resa dit, umgås med dem hela tiden och pina dig på din tid för dina pengar! Din sambo får acceptera att boka om eller undvika de andra på resan.

        Är bara svårt att undvika på ett litet hotell mitt ute i ingenstans. Något jag älskar att göra med min pojkvän när vi reser är att sitta och äta långa frukostar bland annat, om vi ska undvika dem så är det ju vi som får avboka frukosten halva resan. Och jo, vi kan såklart ta room service men jag vill ju njuta av den underbara utsikten etc. Inte sitta på rummet. Jag tror tyvärr att resan blir av men jag får bara bita i det sura äpplet att det inte blev den resan jag hade planerat. Är roligt irriterad över det här ikväll!!

          Boka av nu men säg inget förrän precis innan och fejka sjukdom?. Då vet de inte att ni valt att inte åka direkt pga dem.

          Aha, jag förstår. Vad trist. Nej! Acceptera inte det om du inte vill! Varför ska du behöva slösa ledig tid och pengar på nåt som inte blir som du vill? Sätt ner foten mot din kille och omboka.

          Men ni kan ju sitta vid eget bord osv. Är de så störiga att de skulle höras ändå? Bara att vara tydlig med dem, det här är vår egen semester. Eller omboka.

      Säg åt din partner att antingen bokar ni om, eller så stannar du hemma.

        Ja men sätter det inte honom i en väldigt dålig sits? Är ju uppenbart att vi bokar om/jag stannar hemma på grund av dem. Vet inte om det är fair för min pojkvän att sätta sig i den situationen.

          Jodå, ingen fara. Han måste väl fatta själv att det inte är så kul för dig. Vad spelar det för roll egentligen, vilken sits liksom? Är de så lättkränkta? Då tycker jag de får vara det, ignorera sånt larv.

      You are NOT the asshole! Varför ska dom ens boka Samarra resa samma tid samma hotell? Varför vill dom ens det? Låt er resa ifred! Sätt ner foten! Boka om er resa eventuellt gud va hemskt gjort av dom

        Åh, så hemskt att de tydligen tycker att frågeställaren är trevlig att umgås med!

      Förlåt men din ts och dina svar nedanför är mer än lovligt egoistiska. Väx upp och var inte en grinig barnunge. Ta två djupa andetag och läs vad du har skrivit. Jösses alltså.

        Lite skillnad om det var så att de skulle komma över på middag eller något. Nu ska de iväg på semester. Hade också fått panik om min sambos syskon med barn(!!) hade bokat samma lilla hotell, så gör man väl inte utan att checka av först.

          Men var ju bara en slump att råkade boka samma hotell? herregud alltså, detta känns väldigt ”typiskt svensk”. Att bli upprörd över att de ska bo på samma hotell halva vistelsen och bli så arg att man vill boka om/inte följa med ???

    Hej allihop! Jag behöver råd från någon äldre och visare haha. Jag är 21 år och detta är mitt 4e läsår inom skolans värld.
    Jag jobbar på en skola i årskurs 1, under skoldagen och på fritids. Jag trivs så sjukt bra. Uppskattad av kollegor, föräldrar och elever. Känner verkligen att detta är rätt för mig.
    MEN jag kämpar dagligen med att klara av följande; kontakten med VH angående tråkiga grejer ex som hänt under skoldagen.
    Efter jag tex ringt en förälder har jag så mycket ångest, ältar och övertänker. Såå rädd att de ska tycka att jag gjort fel eller hanterat saker och ting dåligt. Tar med mig det hem, bryter ihop över att jag kanske inte gjort tillräckligt bra ifrån mig.
    Tycker även det är jobbigt att jag är så ung. Jämfört med flera Vh är jag hälften av deras ålder. Känner mig själv som ett barn jämfört med de, ”vad vet jag ens”-känsla.
    Hur hanterar jag det här på bästa sätt?? Blir det bättre ju mer erfarenhet jag får?

      Jag kan bara svara ur en förälders synvinkel men jag hoppas det duger. Jag har 3 barn och flera av deras pedagoger, vikarier, fritidsledare osv är typ 20 år yngre än mig och aldrig nånsin har åldern spelat in. Inte för mig iaf. För jag har haft turen att mina barn har personal som alltid verkar göra sitt bästa, som det barnen och som faktiskt verkar älska att jobba med dom. Och det lyser igenom. Om personalen har nåt tråkigt eller negativt dom måste förmedla gällande mina barn eller situation i skolan så respekterar jag det och tar emot det bra. Just för att dom har min fulla respekt. Unga eller gammal spelar ingen roll. Det är hur du gör ditt jobb. Tror på bra öppen kommunikation. Så jag tror att du inte alls ska behöva grubbla. Var dig själv, gör ditt jobb och var stolt att du jobbar med ungdomar där du kan föregå med gott exempel. Jag tror du gör det riktigt bra!

      Jag tror att du med tid kommer att bli bekvämare med det där! Jag har också delar i mitt jobb som gett mig mycket ångest och ältande tidigare, men ju mer jag gjort det desto mindre jobbigt har det blivit 🙂 kanske inte var det svar du ville ha, haha. Men tänker bara att vissa arbetsuppgifter verkligen tar tid att komma in i, och det är ok.

      Förstår det när du är så ung. Men vet inte mer hur jag ska ge dej råd.

      Kan dela med mig lite själv. Var 23 år som nyexad socionom inom barn och unga åå socialtjänsten. Kunde också tvivla på mig själv utifrån ålder och ibland också bli ifrågasatt. Nu cirka 20 år senare så tycker jag fortfarande att jag gjorde ett rätt så bra jobb då. Självklart har jag utvecklats i mitt yrke och som person och har andra kvaliteter nu. Dock skulle jag säga att förmågan att skapa relation till barn och ungdomar säkert va precis lika bra då (kanske ibland bättre) som nu. Ser unga och nyexade kollegor som gör ett toppenjobb, tyvärr ser jag de också tvivla på sig själva ibland utifrån ålder och erfarenhet. Gör inte det! Ålder i sig är ingen garanti för att man ska kunna mer eller göra ett bättre jobb.
      Jobbade under ett par år som skolkurator och det va flera unga i 20-25 års åldern som jobbade på fritids, vikarier, elevassistent osv. Några av de här va bland de absolut mest uppskattade av både elever och föräldrar.
      Då jag jobbade just med samtal med elever och föräldrar där det ibland handlade om olika problem i skolgång så gjorde man ju en form av kartläggning kring trivseln. Det va jättevanligt att elevet tog upp just dessa personer som viktiga, de som de kunde prata med och kände sig trygga med. Hörde heller aldrig en vårdnadshavare säga ett ont ord om någon av de unga i personalen.
      Du gör ett jätteviktigt jobb! Det blir lättare med tiden. Tvivla inte på dig själv.

        Jättetack till alla som svarat. ❤️❤️❤️ Ni är så kloka och har kommit med superbra inputs. Tar med mig allt ni skrivit, till och med screenshotat för att spara och kolla tillbaka pä. ?❤️

      Tycker du ska bolla med dina kollegor. Svårare saker bör kanske mer erfarna och utbildade kollegor ta? Antar att du är vikarie eller tidsbegränsat anställd?
      /Lärare i fritidshem.

        Jag är fast anställd, men min närmsta kollega har varit sjuk senaste tiden. Så jag jobbar tsm med en vikarie varje dag. Därav har jag fått ta extra mycket de sista veckorna. ??

          Som förälder uppskattar man en öppen kommunikation om det har hänt något, det är det viktigaste. Och med tanke på att du verkar vara en person som analyserar och tänker mkt så tror jag inte att du skulle uttrycka dig på något konstigt sätt. Det går dessutom inte att ändra på i efterhand, vad som är sagt är sagt.

      Jobbigt för dig att tvivla på dig så! När du ringer om jobbiga saker kan det vara arga upprörda föräldrar som ger dig ångest eller ifrågasätter du dig själv oavsett?

      Ett tips är att försöka lita på dig själv och på din profession. Du skriver ju att du är omtyckt och känner dig duktig , försök stanna i den känslan! Kanske också att du ska prata med kollegorna, känns som att du är ensam i den här känslan och det kan vara bra att filtrera med dem, kanske har de haft samma tankar.

      Sen.. ibland kommer det föräldrar som kommer ta din energi, oavsett hur duktig du är och hur rätt du har gjort, då kan det vara bra att kunna stålsätta sig .
      / lärare

        Stort tack för fint och genomtänkt svar!!! Jag har bollat med både chefer och erfarnare kollegor idag. ❤️

      Jag har inte barn på skola/fritids men på förskola. Jag är 40+ och pedagogerna och personalen på förskolan är i alla åldrar, från hälften så unga som mig till nära pension. Jag har aldrig tänkt att det är konstigt att en del är betydligt yngre än mig. De är alla så måna om mitt barn och jag uppskattar samtalen med dem om vad som hänt under dagen, positivt och negativt.
      Ungen älskar dem allihopa. Det är jättebra att hen har vuxna i olika åldrar/livserfarenhet/utseende mm i sin vardag. Önskar det var fler killar/män bara, det är bara en manlig pedagog på förskolan.

      Skaffa dig en lärarutbildning.

        Japp det är planen, men jag har inte börjat plugga ännu 😉

    Paula Rosas: nyligen hemkommen från semester i maldiverna, har spenderat helgen med att äta middag och kolla på talang, spelat kort och klätt ut sig med ena barnet, äta födelsedagsmiddag på restaurang, lämnade bort barnen och hade myssöndag.
    ”Är så trött och slut i kroppen, behöver verkligen vila, orkar inte göra något mer än det nödvändiga”

    Kan inte hjälpa att bli otroligt provocerad haha. Det där är ju typ definitionen av att vila för mig haha.

      Tänker att det som låter som vila inte behöver vara det. Det beror på var du är ”i huvudet”. Det spelar ingen roll om du är på Maldiverna om du konstant går och oroar dig/grubblar t.ex. eller om barnen är i en krävande fas.

        Håller med Sofia! Jag är fan trött hela tiden, trots att jag har ett enkelt jobb, inga barn och inte gör så mycket i vardagen. Men i huvudet är det kaos. Förstår Paula.

          Skönt att nån känner igen sig! Jag gick in i väggen 2019 just pga att jag aldrig slappnade av mentalt. Utåt sett såg det säkert ut som att jag slappade järnet men icke ?

      Folk brukar vilja ha semester efter att ha varit på semester. ?

    Tröttnat på villkoren i förskolan, nu är det nog, jag orkar inte längre. Verksamheten handlar inte om barnen längre utan om pengar till vilket pris som helst för att man som rektor måste hålla budget. Vi ska öka på barngrupperna för att få in mer pengar. Vikarie kan sättas in på nåder men man får höra att det är dyrt.

    2023 är året då jag förhoppningsvis lämnar förskolan för min gräns är nådd jag orkar inte längre att konstant vara känslomässigt och psykiskt dränerad efter varje arbetsdag..

      Jg förstår dig! Jobbar inte inom förskola men har vänner som gör. Tyvärr säger jag för jsg har barn på förskola och det känns inte jättekul att lämna barnen när man vet vilken dålig miljö det är både för personal och barnen

      LÄMNA! En av de absolut bästa grejerna jag gjort är att säga upp mig och sluta harva på inom förskolan. Rektorerna skiter i barnen och pedagogerna som faktiskt bryr sig mals ner till en grå hopplös sörja som inte orkar någonting.

      Vilket jobb som helst är bättre! Våga!

    Behöver hjälp? Ska snart börja jobba efter mammaledigheten och står inför ett val!

    Antingen ett jobb med bra lön, 33 dagars semester, betald utbildning och efter det ännu bättre lön! Men med en timmes resväg och svårt att flexa/gå ner i tid…

    Eller jobb med minst 4000kr mindre i lön och med 28 semesterdagar men halva resvägen och inga problem att gå ner i tid.?

    Fattar att det låter enkelt att välja första jobbet men mitt hjärta går sönder av tanken att missa så mycket tid med min unge som är det bästa jag vet!

      Jag personligen tycker att så lång resväg är en dealbreaker, speciellt när man har små barn. Min sambo hade det förut men det blev ohållbart. Jag hade valt det andra om jag var du ?

      Ett enkelt val för mig -nummer två. Värderar tid otroligt mycket mer än pengar.

      Jag hade valt det andra jobbet. Men sen beror det på om det är exakt samma jobb eller om du skulle trivas bättre på det ena, om pengar spelar stor roll för att ni ska klara er osv. Jag har pendlat och ibland träffade jag knappt mitt barn mer än en timme per dag. Vill aldrig ha det så igen

      Du har lagstadgad rätt att gå ner i arbetstid. Sen om arbetsgivaren inte gillar det är en annan sak.

      Jag tycker personligen det låter som jobb nr 2 borde vara sjukt enkelt att välja!

      Tusen tack för era svar!!❤️

      Ska höra av mig till jobb 1 imorgon och säga att jag kommer vilja gå ner i tid när min unge börjar förskolan. Jag vet att dom inte får neka men på intervjun lät det som en dealbreaker. Får dom ens neka mig jobbet pga en sån sak??

      Heltid på jobb 1 är också 36 timmar och jag tänker att fem extra semesterdagar är värt mycket i tid det med? Man slutar också tidigt på fredagar och kan jobba hemma två dagar i veckan.

      Kanske borde tagit med den infon från början haha! Men det blir ändå tre dagar i veckan som blir sena och det kanske är fjantigt men det känns som tre dagar för mycket…

        Jag blev inte nekad men de valde en annan för jag sa på intervjun att jag ville gå ner i tid.. Jobba en månad och gå ner sen..

        Säg inte att du tänker gå ner i tid. Ta jobbet, gör din provanställning, sen går du ner i tid.

      Alma, du säger det själv.

      Om du tänker på restiden i pengar så är lönen i princip lika, du tjänar 20h i månaden på mindre restid och det skulle kunna motsvara 4000kr i det hypotetiska scenariot att restiden var betald.

      Kvar har du då skillnaden på semesterdagar och ev utveckling i lön. Semesterdagar vs möjlighet att flexa/gå ner i tid. Den är svårare, men jag hade valt flexa/kunna gå ner i tid för att de ger dig mer frihet överlag mer än 5 dagar om året som skillnaden i semesterdagar är.

      Utveckling i lön – du är nog inte i slutet på din karriär. Sannolikheten är att du kommer byta arbetsgivare någon gång i framtiden. Utveckling finns nog i mer än bara alternativ 1.

      Slutsats: jag hade valt jobb 2.

      Jag röstar för nr ett! Tänk va du kan spara för din familj till roliga saker! Och till utbildning

    Tänker på Elin K ❤️

      Jag med ? Har aldrig varit såhär ledsen över en person jag inte känner. Helt förkrossad.

        Varför tror du att du känner så? Vad är det som gör att Elins tragiska öde påverkar dig mer?

          Jag tror det beror på att jag har följt hennes resa från första dagen hon blev sjuk. Hon har alltid haft en sådan positiv attityd och varit så sprudlande glad trots sin sjukdom. Så jag har hoppats på att hon skulle överleva även om jag visste att hon inte skulle göra det. Men jag önskade det för jag ville att hon skulle vinna kampen som hon har kämpat så hårt för ?

            Fint svar <3

              ??❤️❤️❤️❤️

      Jag också. Jag fick en mindre chock idag när jag läste att hon är död. Det är som att man aldrig vänjer sig vid döden, oavsett hur sjuk någon är så tycker jag att man blir lika chockad varje gång någon går bort. Väldigt sorgligt. ?

        Fast vet du? Istället för att bara dryg så scrolla förbi istället och acceptera att det finns människor som upplever döden och livet på ett helt annat sätt än vad du gör. Jag är inte ett dugg ”snöflinga” för det. Så otroligt töntigt ord för övrigt.

          Får verkligen hoppas inget händer någon du känner irl något för så dör väl du med.

          Hårt uttryckt men det är ju sant. Det borde inte bli en chock att en dödssjuk dör, mkt väntat särskilt senaste tiden.

    Tankar om uppdrag granskning??

      Såg bara sista halvan och blev sjukt provocerad över dom två dömdas inställning till det som hände. Det kan aldrig vara okej under några omständigheter att använda våld mot polisen på det sättet. Kräk.

      Folkmord, såhär en torsdag. Ok Hitler.

    Finns det något knep att göra en för mjuk säng hårdare? Vi har en kontinentalsäng, avsedd för vår vikt och med extra stöd. Ovanpå en toppmadrass med memoryfoam, ca 7 cm tjock. Men sängen är för mjuk och börjat få ont i ryggen av detta! Finns det något knep eller måste vi byta ut hela sängen för att få den fastare?

      Du kan köpa en ny madrass till sängen utan att behöva köpa en helt ny säng.

      Åh, samma sak här! Vill också veta.

      Jag har funderat på om man kan lägga en tunn spånskiva, eller plywood eller vad det heter under den översta tunna madrassen. Ingen aning om det funkar dock

        Det gör man ofta i usa. Bed board 🙂

        Absolut inte!! Dels blir det för hårt så hela sängens uppbyggnad blir fel och dessutom så kan inte luften transporteras.

      Tycker du ska höra av dig till butiken där du köpte din säng. Berätta hur du känner och fråga om råd.

      Om du ringer en butik för sängar så kan du köpa som ett tunt nät att lägga mellan Madrass och bäddmadrass. Tänk som ett kompostgaller fast med tätare maskor i plast dessa är gjorda för att göra en säng hårdare och fungerade utmärkt när jag gick upp i vikt och behövde en fastare madrass men utan att behöva byta säng. Toppengrupp som jag inte visste något om förrän en sängförsäljare tipsade mig om detta istället för att sälja på mig en ny säng. 700kr och min kropp blev nöjd. När jag gick ner i vikt igen efter något år så lade jag nätet längre ner mot fotändan bara och så var sängen som vanligt igen och behövde inte fundera på var jag skulle lägga nätet ?

      Hehe jag kör snålvarianten och har ett vanligt liggunderlag från Clas Ohlson på min sida av sängen som jag upplever är för mjuk, har haft så i flera år. Märker stor skillnad om jag lägger mig på sambons sida som inte har det.

    TW mens.

    Nån som provat menstrosor? Är det värt investeringen? Tycker det låter äckligt men herregud är jag inte progressiv och miljömedveten nog att i alla fall prova… Kör helst menskopp men den vill inte samarbeta helt efter att barn två kom för knappt ett år sen.

      Har inte provat själv än men vill göra det. Bara hört positivt från folk som använder. På vilket sätt menar du att det är äckligt? Det är väl inte värre än en binda tänker jag.

        En binda byter man väl oftare.. Och tvättar inte ?

      Jaaaaa, köpte relativt billiga från något random märke på en stormarknad. Höga i midjan och har inbyggd ”binda” som går från högt där fram, till långt bak. Är sååå nöjd, använder dem varenda mens nattetid (dagtid kör jg menskopp eller tampong pga använder alltid string) så typ från kl 18-07 dagen därpå. Men alltså de har aldrig läckt och de sitter super. Kan verkligen rekommendera ?

      Jag använde kopp under ett par år men nu använder jag endast menstrosor, tycker det är så skönt! Gillar dom från lindex mest men har även från imse som funkar bra!

      Jag använde kopp under ett par år men nu använder jag endast menstrosor, tycker det är så skönt! Gillar dom från lindex mest men har även från imse som funkar bra!

      Varför skulle någon behöva en triggerwarning för att man skriver om mens?

      Jag har från Lindex, BÄSTA någonsin! Inte läckt igenom & då blöder jag en hel del, spec på nätterna. Ska absolut köpa till dottern som inom några år får mens.

      Tyckte också det låt skumt först, men sjukt comfy! Dom från Lindex är bäst!

      Jag köpte ett par i höstas och älskar dom! Mycket mer bekvämt än binda och känns fräschare med. Perfekt att sova i. Minns inte märke men köpte för att jag fick en rabatt från Libero, finns säkert kvar!

      Men menskopp (sorry för att jag kapar tråden): varifrån skall man köpa? Så less på tamponger!

    Tänker fortfarande på dig som skrev på ÖS runt midsommar och dina syskon firade med era föräldrar men du och ett till syskon var inte inbjudna.

    Och på dig mer i närtid (helgen som var?) med din mamma som kallade dig fruktansvärda saker

    ❤️

      Ja, det var jobbigt att läsa.

      Har också tänkt på dig vara mamma va elak ?

    Bästa Facebookgruppen enligt er? Jag älskar Heja livet känner att det är en grupp som verkligen bär och kommer med goda råd. Sen tycker jag även om Girlquad för alla roliga inlägg.

      What do you need hela with today buddy

      LWL! Den har underlättat massor för mig gällande second hand-shopping. Köper säkert 70% av mina kläder där.

        LWL är verkligen toppen! Har köpt några favoriter där.

      Circle of Clothes, Fullständigt ointressant information, och People incorrectly correcting other people

    Carina Bergfeldt ska tydligen synas och höras ännu mer nu.

    Kommentaren sist i artikeln får henne inte att framstå som vidare sympatisk alls.

    https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/Moa7do/carina-bergfeldt-medverkade-i-ica-intervju-svt-blev-otydligt

      Neeeeeej!!!! ?

    Är Alice Stenlöf på väg mot ett nytt personligt rekord i resor?
    Hittills i år på 2.5 månad har hon hunnit med
    – Bo i New York
    – Surfresa El Salvador
    – Surfresa Codta Rica
    – London
    – Alperna
    ?

      Jag som hela tiden trodde att hon flyttade till New York när hon hypade sin insta och youtube med moving to New York ?

      Blir bara äcklad känner jag. Inte ett dugg avundsvärt eller häftigt, bara patetiskt.

    Söker modehjälp!
    Har någon tips på klänningar (eller toppar) som är sydda ungefär som Adoores? Jag är specifikt ute efter en markerad midja på minst ett par centimeter i höjd/bredd/vad man nu kallar det. Absolut inget litet resårband i en övrigt lös klänning alltså. Men jag är ju en av Polyester Hatarna TM så kan alltså inte köpa från Adoore ?
    Se exempel här: https://adoore.se/collections/the-bestseller-collection/products/copy-of-asymmetric-dress-blue-flower

    Vad myrorna har blivit dyra. Dom tar mer för tex en mugg från indiska änn vad den kostar ny i affär. Många säger stadsmissionen är billigare. Tycker det är kul på helger att gå runt och leta fynd.

      Känns som att den tiden är förbi när man fyndade second hand.
      Man får vara glad för dom fynd man gjorde förut.

      Secondhand är inte till för att fynda längre, det är till för att vara snäll mot miljön och att betala nästan samma pris som i vanlig butik.

    Vem är Anis don deminas flickvän tror ni? Kändis/kännigendis/wannabe influencer?

      Han har sagt att hon är en helt vanlig tjej som inte vill synas i hans sociala medier.

    Har ni köpt originalkonst nångång? Vem var konstnären?

      Köpt en del! Bara små konstnärer som jag hittar på typ Etsy eller instageam. Köper även handgjorda smycken på samma sätt.

    Är UnderbaraClara och Elsa Billgren två versioner av samma person? De skriver om loppis/vintage kläder och inredning, träning, mat och producerar böcker. Läser och gillar båda och tycker ibland att jag redan läst ett nytt inlägg och det brukar bero på att den andra precis skrivit om tex träningspepp eller senaste loppisrundan. Samma innehåll men i en Stockholmsversion och en Norrlandsversion.

    Ni med sambo och särkullsbarn: hur gör ni med ekonomin?

      Min man har ett barn från tidigare förhållande. Barnet var 3 år när vi träffades och är idag 13.
      Vår ekonomi är helt och hållet gemensam.
      Barnet bor med oss på heltid och jag älskar barnet som det vore mitt eget.
      Vore absurt av mig att bilda familj med ett barns pappa men sen inte vilja betala för barnets typ mat och kläder…?
      Jag anser iaf att partners med barn från tidigare förhållande är en paketdeal så att säga.

        Eller hur?! Man är väl en familj ändå.

        Inte absurt alls.

        Detta var bland det finaste jag läst. ❤️

        Mvh en gång i tiden ett barn där alltid kvinnan och hennes intresse kom före mig och mina syskon.

        Man kan behandla barnet som sitt eget, men det finns ju oftast en annan förälder som ska ta sin del av det ekonomiska ansvaret.

      Min man har ett barn sedan tidigare och vi har barnet på deltid. Jag har betalat ungefär hälften av alla kostnader för vår familj trots att vi skaffat två gemensamma barn där jag har tagit ALL föräldraledighet och allt deltidsjobb, även mesta vabben. Plus betalat för hans barn sedan tidigare. Det har varit extremt orättvist ekonomiskt och jag kommer nu att lämna honom, inte enbart pga ekonomin men delvis.

    Har börjat tänka på det här med självkänsla, självförtroende och självbild. Tycker ni att allt hänger ihop eller kan man ha tex bra självkänsla men sämre självförtroende?

      Självkänsla är att se sitt eget värde.
      Självförtroende är att tro på sig själv och vad man kan.
      Det hänger ofta ihop men man kan ha bra självförtroende även om man har dålig självkänsla. Till exempel: jag vet att jag är duktig på att skriva, så där har jag självförtroende. Men det behöver inte vara samma sak som att jag anser mig vara värd någonting.

    Blir tokig på folk som är pratsjuka! Så, klart slut

    Camilla. Till helgen kan du inte testa att göra två öppna spår? Ett avsett för barnfrågor där allt om graviditeter och barnuppfostran kan husera och ett vanligt. Det klagas så ofta på dessa barnrelaterade frågor i ös och jag börjar på riktigt bli nyfiken bara för att se hur mycket ett sådant ös med enbart dessa frågor skulle generera i form av kommentarer samt hur det vanliga ös skulle se utbröt utan dessa frågor. Bara som en kul grej som vid tex mello med ett separat bara för en kväll.

      Nej tack, vi kan inte börja skapa olika ÖS utefter vad några få inte vill se

      Eller så fortsätter vi att scrolla när, för oss, ointressanta ämnen dyker upp. Lätt som en plätt!

    Ni som ger ersättning till era barn, har barnen haft problem med trög mage/förstoppning och magont? Vad ger ni för ersättning?
    Med vänlig hälsning, nybliven mamma med massa frågor

      1177.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.