Positiva nyheter för Victoria Törnegren

Jag har väntat på att Victoria Törnegren med familj skulle få svar från läkarna innan jag uppmärksammade att deras lilla Minnie varit sjuk och spenderat några dagar på sjukhus.
Dottern har testats för Kawasakis sjukdom, som är en akut febril vaskulitsjukdom som främst drabbar barn under 5 års ålder.
Nu har provsvaren kommit och läkarna har kunnat utesluta att Minnie lider av sjukdomen, och Victoria skriver att de är så himla tacksamma för det.

Krya på dig, Minnie!
Hoppas du mår bättre snart igen!

33 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Någon som har sett Filippa Ts dokumentär ännu? Va tycker ni?

      Jag har sett den och tyckte den var fin. Jag måste säga att jag först inte förstod poängen med en dokumentär om henne, men efter att insett att det tydligen är ganska vanligt att kvinnor är gravida utan att veta, eller få reda på det väldigt sent i graviditeten, tycker jag att filmen har ett värde som stöd för andra i liknande situation. Att det dessutom slutade så lyckligt för Filippa och hennes son var underbart att se.

      Tyckte den var bra! Och kändes inte alls som ett sätt att mjölka ur och exponera situationen. Snarare än fin dokumentär om hur allting kan vändas upp och ner men ändå bli bra i slutändan.

        En fin ska det stå ? Rekommenderar att titta på den!

        Kom det fram något nytt som inte redan ältats på hennes sociala medier?

          Ja det tyckte jag. Sen tycker jag du är ful som använder ordet ”älta” på ett sånt nedsättande sätt. Vem fan hade inte ältat om man varit med om samma som Filippa?

      Jag har också sett den och tyckte den var fantastisk, upplysande och rörande! Var själv skeptisk till varför hon gjorde dokumentären o kände att det var ett sätt att ”mjölka” det hela på trots att jag veeeerkligen har blivit tagen av hennes historia och känt så med henne. Men den var bra, är glad att hon mår bra i sitt beslut! Det som framkom nu var även att hon flyttat ihop med pappan till barnet.

    Fruktansvärt att exponera sitt sjuka barn på det här sättet. Varför är inte det här olagligt?

      Jag kan halla med till viss del, jag tycker det ar jatte knepigt med manniskor som tjanar pengar pa sina sjuka barn. Men jag har ocksa vanner som lever med svart sjuka barn och delar med sig over tillexempel instagram. Dels tror jag att de gor det som en typ av dagbok, dels for att dela sina erfarenheter med andra foraldrar som har sjuka barn och dels for att uppdatera familj och vanner da det blir for jobbigt att aterberatta samme historier over tex telefon gang pa gang. Jag tycker inte det ar fel, aven om det ar utlamnade. Min fraga ar: Vart drar man gransen for vad som ar okej?

        Personligen tycker jag att man får försöka sätta sig i barnets situation. Skulle du vilja att din partner skulle lägga upp liknande bilder på dig själv i en sådan utsatt situation UTAN att fråga dig först? För att barn kan inte ge samtycke, de är inte mogna för att förstå vad det innebär att ens liv finns dokumenterat på internet hela livet. Sedan är det skillnad på att som förälder prata om SINA känslor och upplevelser, utan att blanda in barnet. Visa istället en bild på dig själv på sjukhuset, hur du mår och känner, nämn inte alla detaljer om barnets symtom och mående. Ett exempel på hur jag tycker man ska dra gränsen. Föräldrar äger inte sina barn, de är egna individer.

          Ja, du har ratt – det ar ett vettigt avar. Jag skall tanka pa det fran den synvinkeln fran och med nu.

        Kan känna att gränsen handlar om vem/hur många som följer en. Har man en stängd Instagram och ens följare är vänner och familj så är det väl inte konstigare än att, som du säger, berätta över telefon hur det går (däremot tycker jag fortfarnade att det är fel att lägga upp integritetskränkande bilder på barnet som är sjukt, även om det bara är vänner). Har du däremot en öppen profil med tusentals främlingar som följer dig känns det inte alls OK.

    Åh, den lilla lilla landstingsskjortan! Jättetråkigt att barnet är sjukt, men väldigt gulligt med den pyttiga skjortan!

      Så sjukt att kommentera barnets klädsel som gulligt i detta fall?

        Men alltså, personen kommenterade en landstigettröja. Så farligt var det inte. Vi alla är nog överens om att det är tråkigt att deras dotter är sjuk och hoppas hon blir frisk snart.

        Varför? Två saker kan vara sanna samtidigt. Det är hemskt att såna små skjortor behövs, eftersom sjuka barn så klart både är tråkigt och sorgligt. Men det hindrar faktiskt inte att saker i miniformat är gulliga.

      Det gör mig illa till mods att även i den här situationen så är hennes bilder så otroligt tillrättalagda och perfekta. Avviker inte en tum från den minimalistiska estitiken.

        Ja det är väl klart att om man har ett öga för fotografi och estetik och jobbar med det dagligen, att man även tar ”bra” bilder när det olyckliga situationer.

          Det handlar inte om att det är ”bra” bilder, utan att de är medvetet tillrättalagda för att hålla hennes estetiska brand. Bilden på sjukhussängen som gissningsvis inte gjorde det och därför gjorts svartvit tex.

          Jag tycker att det skaver i sammanhanget. Men jag tycker ju att det skaver att lägga upp bilder på sitt barn i sjukhusskjorta inför 662k följare oavsett – Och den känslan förstärks av att de görs med sådan eftertanke som en redigerad och tillrättalagd bild innebär.

          NEJ, det är det verkligen inte!! Att överhuvudtaget fotografera sitt sjuka barn för att kunna sprida snygga dramatiska bilder på sin instagram är sjukt! Jag hoppas alla dessa stackars exploaterade influencerbarn en dag gör uppror mot föräldrarna som borde skyddat dem men istället valde att utnyttja dem och kränka deras integritet för pengar.
          Det här är det allra värsta med influencers och jag fattar inte hur de kan tillåtas att hålla på såhär.

            Ja jag håller med om att det är sjukt att exponera sitt barn. Samtidigt så är det ju så sjukt normaliserat att jag förstår varför folk gör det. Jag ser inte att hon tjänar pengar på dessa inlägg, utan snarare handlar det om en orolig förälder som söker stöd. Men jag tycker absolut att det borde finnas någon lag som skyddar barns integritet på sociala medier.

              Det är klart hon tjänar pengar på det – Hon tjänar pengar på allting som engagerar hennes följare eftersom det är just engagemanget som gör att hon kan ta betalt för samarbeten. Exponering av barn ökar engagemang (sorgligt nog), sånt som väcker följares sympatier ökar engagemang = mer klirr i kassan för föräldrarna.

    Den här världen blir bara skevare och skevare, att exponera sitt barn på sånt här vis (egentligen alla vis) MÅSTE göras olagligt! Sjukt att barnen ska vara innehåll i deras sociala medier, som dom tjänar pengar på! Ut och jobba vanliga jobb med er eller ha kvar eran kanal men låt för i h*lvete barnen vara ifred!!! Hur kommer det sig att nästan ingen reagerar på det här?? Som någon här ovan skrev ”Åh, den lilla lilla landstingsskjortan! Jättetråkigt att barnet är sjukt, men väldigt gulligt med den pyttiga skjortan!” Är så j*vla stört!! Skämmes ta mig f*n!

      Ja, det är helt sjukt! Hur kan likes och pengar vara viktigare än ett barns integritet, välbefinnande och rätt till privatliv??

    Jag hade Kawasaki när jag var 6 år och det var INTE kul. Innan läkarna ens fattade vad det var. Gigantiska körtlar på halsen som gjorde ont, tappade ALLA naglar och huden blev så tunn att när de tog blodprover i fingret skrek jag rätt ut. Blödde näsblod och sjukt hög feber och fick inte behålla någon mat. När jag väl fick behandling blev det ju bättre men var borta från skolan i 2 månader, fick göra EKG på hjärtat flera gånger efter och gick på blodförtunnande i 6 månader. Skulle blivit helt utom mig om jag visste att min mamma exponerade mig när jag var så dålig. Önskar verkligen striktare lagar och regler kring exponering av barn. 🙁

      Usch din stackare ??❤️❤️❤️

      Oh, du är den första jag hör som också haft Kawasaki. Jag hade det också som liten men typ INGEN känner till den, knappt läkare ?

        Jag har aldrig hört om någon mer som haft det, hade det själv när jag var bebis så jag kommer såklart inte ihåg någonting ?

        ❤️

      Min dotter låg i lagd med kawasaki sjukdom 2020. 3 år gammal. Hemsk sjukdom men idag är hon helt frisk. ❤️

    Är glad att barnet inte har Kawasakis. Är också glad att mina föräldrar inte dokumenterade min vidriga sjukdom på socmed när jag var liten. Vi har ett fotoalbum som jag inte ens kan titta i pga får ångest. Fruktansvärt om det fanns för allmän beskådning.

    Minnie… ?

    Stör mig mest på att hon skriver på engelska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.