Irritation över Isabellas slit och släng-inställning – UPPDATERAD!

UPPDATERING: Tydligen var det inte bara hela garderoben och inredningen som Isabella funderar på att skrota då hon tröttnat på dem. Hon har även tröttnat på sin tredje Porsche, och fiskar nu spons (det ser i alla fall ut som det) på Instastory. (Bilden kommer från Tramsfrans)

Jag ska beställa hem Sellpy-påsar snart och göra en vår-rensning hos alla familjemedlemmar. Barnens kläder är ständigt för små, jag tröttnar på mina och Paul håller fast vid plagg som han inte använder.
[…]

Jag har till och med funderat på att låta alla vita påslakan få ”vila” och bytas ut mot blommiga/en romantisk stil. Men då rimmar inte något ihop i huset. GAH. Typiskt.Det är redan en mix av trä, mitt svarta stenbord som jag inte vet om jag ska ha kvar eller tvärtom – Möblera utifrån det. Jag håller på att ömsa inredningsstil just nu, återkommer med alla tankar….. :- ) // Isabella Löwengrip

Isabella Löwengrip berättar på bloggen att hon ska beställa hem Sellpypåsar för att göra sig av med en massa kläder.
Barnens kläder är för små, Paul håller fast vid plagg han inte använder och Isabella har bara tröttnat på sina.
Hon beskriver även hur hon håller på att ”ömsa” inredningsstil och inte vet vad i sitt hem som hon vill behålla. Kanske ska hon även låta alla vita påslakan ”vila” och byta ut dem mot lakan med blommigt/romantisk stil.

Hon har inte fått jättemånga kommentarer under inlägget, men av de som finns så går det att skönja en allt annat än vänlig inställning till Isabellas något ohållbara resonemang.
Det låter så här.

Kanske är det dags för Isabellas gamla ”head of hållbarhet” – Marisol Was – att kliva in och ta sin väninna hårt i örat? 
Eller är det – wait for it – excelarket som återanvänds? DET om något vore ju ett steg i rätt hållbarhetsriktning, eller hur?
Återvinning for the win!

93 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ja man har ju kommit fram till att rikedom och miljöpåverkan går hand i hand

   Så det påverkar inte alls att miljoner fattiga människor slänger sopor i sjöar och hav? Eller att hela västvärlden köper billiga kinesiska varor medan deras fabriker drivs av kol? lol

    Att människor i fattiga länder slänger sina sopor i naturen är för att de bor i länder utan vettig infrastruktur, det är såklart inte bra varken för miljö eller hälsa men det är inte dom som driver klimatförändringarna, det är den rikare delen av världens överkonsumtion.

     Sluta låtsas att fattiga människor har bättre moral. Om man slänger skräp i naturen är man en lite sämre människa än någon som inte gör det, och det har ingenting med pengar att göra.

      Du har rätt, det handlar inte om moral. Det handlar om förutsättningar. Vilket var anledningen till att jag skrev rikedom och inte ”rika människor”.

      Det är inte rika människor som är sämre människor utan det är rikedomen i sig som är dåligt för miljön. Hade fattiga haft pengar hade de också haft lika stor miljöpåverkan.

       Det är inte sant. Man ser att när människor kommer över en viss BNP per capita så börjar de bry sig om miljön.
       Välstånd är bra för miljön. Allt annat är en socialistsk lögn.

        Haha okej vi säger så

        Ju rikare vi är desto mer konsumerar vi, mer pengar = större påverkan på miljön. Du kan ranta på allt du vill men det är fakta. Det är därför alla rika länder konsumerar som om det existerade flera jordklot. Har inget med moral att göra, utan ekonomiska förutsättningar.

    Att västvärlden köper billiga varor från kina tillverkade under tveksamma förhållanden och med kolkraft är ett utmärkt exempel på när rikedom driver miljöpåverkan.

    Ja lol. Som de ovan skriver 👆🏻

    Att vi köper billiga kinesiska varor är vårt stora problem. Vi måste sluta shoppa från Shein mf. Av många olika anledningar.

    Rikedom påverkar miljön för att man har råd att köpa och kasta helt utan eftertanke.

     men om folk inte shoppar från shein vad ska deras tillvaro kretsa kring? ha tråkigt?

     Fast rikedom…? Rika människor köper inte 29 kr-klänningar från Shein som sedan slängs.

   Men vilket inlägg?! Snacka om att det görs skillnad på folk här.. och vilken mobbarton i inlägget, fy. Slit och släng? Men var skriver Isabella att hon ska slänga något? Och hur ofta har hon bytt möbler? Nej just det hon har haft samma många år, och bilar byter folk ibland. Hon har tidigare tipsat om second hand-butiker dessutom. Det är väl bra att rensa ut, det brukar heta så annars. Anar att de elaka kommentarer som klagar på Isabellas blogginlägg är skrivna för att detta inlägg skulle kunna göras, tänkte att det var märkligt mycket klagande för inget… men kanske för att syfte då. Detta var ju absolut inget att klaga på, tvärtom. Ser ett mönster härinne, och så en massa elaka kommentarer. Det görs skillnad på folk som sagt och det ger en dålig smak i munnen minst sagt.

    Andas 😂

  Lite reklam, lite provokation, lite cliff-hanger om sina tankar kring nya inredningsstilen….
  Lite som vanligt väl?

  Är det bara jag eller är inte Isabella och Jennifer Coolidge ganska lika?

   Tänkte EEEEXAKT samma sak och zoomade in bilden och nickade för mig själv.

   Jo tänkt på det länge!

   Verkligen inte.

   Hon är lik Christina Applegate ibland tycker jag och lite lik en ung Agnetha Fältskog.

   Hennes filmklipp med gurkan var sååå kul, hysteriskt roligt. Inget inlägg om det här, inte värt att uppmärksammas nej lite hån och klagande istället ja, så klart.

    Det var nog bara du som tyckte det har hysteriskt roligt….

  Jag får också den känslan varje vår. Att göra om, möblera om, ändra kuddfodral, gardiner, sänglinne. Behöver inte vara en naturbov för det. Eller?

   Jag hade några ”gamla” gardiner hemma som jag bytte till. Städade iordning och rensade. Köpte ett sängbord och stenskiva på blocket. Tvättade soffan. Möblerade om lite bland dekorationen. Funkade fint!

   Jag får den känslan inför varje årstid

   Du är inte en miljöbov om du använder saker du redan har eller köper second hand. Problemet är att vi har blivit matade med att vi ska vilja ha nytt nytt nytt inför varje årstid. Varje reklam vi ser går ut på det: Att vi ska vilja byta ut våra kuddfodral och gardiner. Köpa nytt. Bidra till mer waste.

  Anar tristess i relationen!

   Ja, man kan behöva lite ”vårrensning”, skaffa lite nytt 🙂

   Men visst är det något konstigt med relationen just nu?

    Verkligen. Från att aldrig vilja spendera en natt utan varandra till att Paul befinner sig i Thailand länge. Det verkar nästan som om de känner sig tryggare med varandra och kan göra saker var för sig?! Otäckt.

    Är väl helt omöjligt för oss att avgöra/veta hur det är mellan dem två?

  Finns det verkligen ingen annan att skriva om? Så satans trött på den ljugande människan.

  Frågan är varför man läser hennes blogg när man vet hur hon är och hur hon tänker, och det går strikt emot ens egna åsikter? Att folk orkar försöka tillrättavisa varandra på det där sättet. Som om det har någon effekt öht utöver att den som står med pekpinnen får känna sig duktig.

   Jag med många läser den enbart för alla hatkommentarer. Sjukt underhållande. 🙂

  Detta! Detta är en av anledningarna att jag inte följer eller köper produkter från påverkare. När de börjar ta ansvar, vara förebild, tänka lite hållbarhet osv så kan jag tänka mig att ompröva min ståndpunkt. Tills dess får de tjäna storkovan på er andra.

  Är det inte lite speciellt att Paul är ensam i Thailand så länge ? …. just saying

   Jag tycker inte det. Hade jag haft mer pengar och frihet skulle jag också passa på att stanna i ett varmt land några extra veckor om tillfällighet gavs, även om min partner behövde åka hem. När nykärheten lagt sig och tryggheten finns där behöver man inte sitta ihop hela tiden.

    Det blev nog för kallt att simma i den isbelagda poolen på Lidingö.
    Bättre bilder också i vattnet vid Phi Phi Island.

   Fast när man är I ett tryggt förhållande är det naturligt att man gör arbetsresor själv ibland. Barnen har ju en annan pappa så de måste ju inte ha honom för att känna trygghet. Ser absolut inga problem med att han är borta i några veckor.

   Det som är speciellt i situationen är att du tror att man inte kan vara ifrån sin partner i några veckor utan att det behöver vara något fel. Det är också lite speciellt att du vill spekulera kring huruvida någon du inte känner det minsta har en dålig relation.

  Själv tackar och bockar jag för att Isabella lägger sina grejer i sellpypåsar så jag har möjlighet att köpa fina märkeskläder för inga
  pengar alls 😄
  Och miljöbov för att man byter ut möbler? Hon har ju både köpt och sålt möbler begagnat, det är väl jättebra?

   Tyvärr så skänker vi 5 ggr mer än vi köper begagnat. Och därför är det fortfarande ett problem att man köper nytt, även om man skänker bort det sedan. Second hand butikerna får slänga det allra mesta.

   Om man nu inte planerar att behålla grejerna så länge de håller. Men det hör väl till ovanligheterna.

  Orka sitta och engagera sig i att någon vill byta ut lite av sin inredning.

   Hon är en influencer. Influencer driver på konsumtionen i hela samhället. Vi måste försöka orka bry oss om det, eftersom det är vår skyldighet att låna vidare jordklotet i ungefär samma skick som vi fick det. Det är egentligen inte konstigare än att ta med sig skräpet hem när du haft en picknick i naturen. Helt enkelt, att inte förstöra för de som kommer efter.

    Men då kan vi lika gärna påpeka att Bianca byter ut möbler och köper massa nytt, och Pernilla, Johanna Toftby och Alexandra Nilsson brukar byta ut lite inredning samt många många fler. Det finns värre, finns betydligt värre än Isabella. Detta var ju liksom ingenting men det är Isabella som ska hånas och stå i skamvrån och det är ju bara så genomskinligt och tröttsamt.

     Inlägget handlar om Isabellas kommentarsfält. Du verkligen vägrar ta in fakta?

      Fattar inte att du inte permanent blockar. Orkar inte med människan

       Jag tror inte personen förstår hur enkelt det är att identifiera hen varje gång. Hen KAN verkligen inte formulera sig på något annat vis än det maniska sätt som hen gjort från starten. Det är SÅ tröttsamt.

  Det att sälja grejer second hand är inte att slänga dock.

  Dessa eviga kommentarer från ”vanliga människor” som ”inte har råd” varje eviga gång en influencer gör något som är dyrt eller kräver resurser. Funderat på att lägga energin på att bygga kapital istället för att sitta på röven och gnälla? Så tröttsamt.

   Samma människor har råd att skaffa 5 ungar i alla fall. Och de har råd att bo i hus. Men ska ojja sig över att Isabella säljer kläder till secondhand.

   RÖV! Så fint.

  Så bittra människor i hennes kommentarsfält. Vi vanliga människor har inte råd kan inte göra så. Inget fel på oss vanliga männsikor. Varför ska man jämt bry sig så mkt om vad alla andra gör. Vad hände med sköt dig själv och skit i adra. Så negativt hela tiden hur orkar man vara så. Måste ju va så trist.

   Är ändå benägen att hålla med dig där. Tycker man nedvärderar sig själv så mycket när man ska dra ”vi vaaanliga dödliga då”. Alla har olika förutsättningar och möjligheter. Gör det bästa av vad du har.

   (Sen är det en annan tanke med miljöpåverkan osv men det känns som att det mer sticker avundsjuka i ögonen på andra att gon ens har dom möjligheterna)

   Med den inställningen ska jag också få slå mina barn, köra hur fort jag vill samt låta bli att betala skatt. Sköt dig själv och skit i andra liksom….

    Men hur barnslig är du? Jämför du olagliga handlingar med att en influencer rensar i sitt hem?? Om du inte själv förstår skillnaden mellan att slå sina barn och köpa nya soffkuddar så är det lönlöst att snacka om något med dig.

     Du har tydligen svårt med att tänka i flera led. Hennes inköp av nya kuddar förstör världen. Vi har rätt att ha en åsikt. Men jag förstår på ditt språk att du inte är mycket för kritiskt tänkande.

      ”Hennes inköp av nya kuddar förstör världen” Men herregud! 😂😂😂

    Så fånigt att jämföra så. Vill du inte fatta för att det är lite coolt eller fattar du på riktigt inte. Alla ska tycka till om allt på dessa kändisars sidor. 20 individer som ger 20 olika råd om hur kändisen ska leva på ”rätt” sätt. Att folk verkar tro på allvar att denna kändis kommer se just deras kommentar och börja leva som de säger är vad jag menar när jag säger sköt ditt och skit i andra.

     Du måste lära dig att uttrycka dig bättre. Din kommentar är helt obegriplig. Det är omöjligt att ta dig på allvar.

  Det är väl ett väldigt icke-problem för andra att Isabella (eller vem som helst) rensar hemma? Det är ju inte som att hon ska kasta massa saker. Kläder som är för små eller inte används gör ju bättre nytta hos nån annan. Och att vilja ändra om i sitt eget hem ibland är hon knappast ensam om, varför skulle det vara så upprörande? Blir ni lika upprörda om en kollega sitter på lunchrasten och säger att hen ska byta ut lite inredning hemma?

   Tror att folk blir mer upprörda över influencers för att de inte bara konsumerar betydligt mer än genomsnittsmänniskan utan att de också bidrar till att andra överkonsumerar. Att en kollega på kontoret berättar om att de bytt ut lite inredning ger ju inte den effekten och hens inkomst är inte att försöka påverka dig att handla mer.

  Fräscht med Dan Ekborgs förhållanden med 31/32 åringar när han själv är 67.

   Han har ju alltid hängt med yngre kvinnor. Och om tjejen är okej med det så är det väl toppen, Hon är ju ändå vuxen. 🙂

   Haha va? Någon i övre medelåldern är tillsammans med någon i yngre medelåldern, vilken skandal. Gå och lägg dig.

    Man är inte i medelåldern när man är 31 år

     Tips, jobba på dina egna relationer så slipper du vara bitter och avundsjuk på andras. ❤️

      Är jag bitter för att jag säger att man inte är i medelåldern om 31-åring?
      Ok. Fint personangrepp där.
      Jag har inte skrivit något om förhållandet så hur lyckades du läsa in att jag är avundsjuk?

      Medelåldern är numera mellan 40-50 år.
      Tidigare när medellivslängden var lägre började den vid 35.
      Så är de som satt definitionen bittra också?
      Kolla SCB samt den gamla definitionen på SAOB:
      https://www.saob.se/artikel/?unik=M_0577-0044.h87X

    Och vänta nu, övre medelåldern?
    Han är i pensionärsåldern.
    Utan värdering, men du lyckades göra två fel av två möjliga.

   Äckligt

    Mer äckligt att vara så trångsynt som du över att två vuxna människor är tillsammans av egen fri vilja.

    Det äckliga händer ju i ditt huvud.

  Men hon säljer ju till secondhand. Så dom här människorna kan gå ju in och köpa, alltså rädda, hennes gamla grejer. 👍 Riktigt fjantigt inlägg av dig, ännu en känga till Isabella över ingenting.

   Om du slutat efter tummen hade ditt budskap gått fram. Nu verkar du snarare vara en viss annan person

   Inte min känga, men irritationen handlar nog om att Isabella ska gå och köpa nytt.
   Kan du inte läsa inlägget i alla fall, innan du försvarar din stora idol? Det blir ganska fjantigt annars….

    Men klart hon får köpa nya kläder? Varför kan vi inte fokusera på till exempel de stora oljeföretagen istället? Det är helt meningslöst att ge sig på individer på det här sättet och gömma det bakom något miljötänk.

    Isabella är inte min stora idol. 😂 Vi har nog ingenting gemensamt över huvud taget. Måste det vara antingen någon man hatar eller har som idol? Men jag har ju perspektivet att det är Amazon snarare än min granne Sara som är dom riktiga miljöbovarna, även ifall hon köpte ny kappa i år igen.

     Man kan ha två tankar i huvudet samtidigt, eller menar du att det bara är den absolut största aktören inom varje globalt problemområde som får kritiseras?
     Och…inlägget handlar om läsarnas kritik mot Isabella, med enbart en personlig, lite skämtsam knorr på slutet, om uttalanden som Isabella gjort tidigare.

      Fast handen på hjärtat, är Isabella verkligen så farlig i sina inköp, hon köper begagnat, hennes ungar verkar ha en helt rimlig garderob, jag har till och med tänkt på att det är imponerande hur de dukar med bokstavstallrikarna vid vuxenmiddagar. Nej, hon är som gemene man kan jag tycka

       Det här är ett inlägg om hennes läsare och deras reaktion på hennes inlägg. Inte om vad jag tycker.

   Hon slänger det ju inte i soporna utan det säljs ju till någon annan.

  Jag kan förstå kommentarerna. Jag har själv flyttat från ett stort hus till en lägenhet på 95 kvadratmeter. Jag har inrett lägenheten med det jag hade i huset. Det som blev över har mina barn eller släktingar fått. Mitt hem är vackert, även ansett av andra än jag. Tycker om de saker jag någon gång köpt, endera som nya eller begagnade. Har aldrig förstått mig på att handla enligt ständigt bytande trender. Jag vill omge mig med det jag tycker om inte vad de ständigt bytande trenderna säger. Min svägerska gjorde liknande flytt. Slängde ut fina möbler, mattor etc och gjorde om allt i den nya lägenheten. I mitt tycke ser den opersonlig ut. Och hennes klimatavtryck är stort. Men det är en vanlig knegare. Dock påverkad av dessa influerare.
  Där är skillnaden. Om man är en influerare som Isabella i detta fall skaver det. Hon influerar människor till konsumtion. Hon verkar dessutom osäker…funderar på om blommiga påslakan passar med resten. Tillåt mig gapskaratta. Men. Använd de vita påslakanen så länge de håller. Köp nya sen. Behöver man inte nya, låt bli. Det är ofta man känner ”villhöver” men tänk en gång till. Vårt jordklot håller inte!

  Nu fattar jag ingenting. Hon vet inte om hon vill skaffa blommiga lakan men då passar det inte ihop med resten av huset. Är allting där fyrkantigt då eller?

   Vad är det du inte fattar? Den blommiga romantiska stilen ihop med hennes övriga inredning gifter sig inte bra. Tycker inte det var så svårt 🤔

    Ja och är allting fyrkantigt där då?

     Vaddå fyrkantigt, varför frågar du det?

   Så nu ska man inte kunna få lite vårkänsla och bädda med blommiga lakan utan att byta ut alla möbler i huset? Hur kan man ens komma på en så fånig idé.

    Och kanske går klädd i sina lakan fram till middagen och då passar ju inte det till hela huset. Men sängkläderna hade inget att göra med eventuell ommöblering.

    MAN får väl göra precis hur man vill? Och det hon vill är (eventuellt) att stilen på lakanen ska matcha stilen på huset. Hon får väl föredra det lika mycket som någon annan får föredra att blanda stiluttryck.

  det är inte slit och släng utan köp och släng

  Absolut ingenting konstigt med att byta en bil man har haft i 3 år.

   Anar att hon inte köpt bilen eller de tidigare heller, hon leasar förmodligen och efter 3 år måste man lämna in den eller köpa loss den. Men hon verkar vilja få folk att tro att den är hennes fast hon bara hyr.

  Ang, bilen..
  Det vanligaste leasingformen idag på bilar är 3 år. Både privat och via företag.

  Så det är väl inget konstigt att det börjar bli dags för inbyte på den bilen?

   Tänkte likadant, bilen står dessutom på ett av hennes företag

  Äsch, tycker inte Isabellas ”vårensning” är något speciellt att haka upp sig på. Hon har ändå en klassisk stil när det gäller kläder och inredning. Inte så att hon byter inför varje säsong direkt.

  Värre med vissa inredningsinfluencers som byter ut inredning typ lika ofta lika ofta som man byter strumpor. Tex joanna avento. Noll hållbarhetstänk och byter ut inredning beroende på samarbeten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.