Floskelfeber

”Jag backar inte, jag tar bara sats!”

Älskar det uttrycket. Samla mod, kraft och styrka. Växa i det tysta. Vilket citat tycker du om? Eller får du panik på peppiga visdomsord? ? Ordet är fritt osv. Ös ur dig! // Angelica Lagergren

Jag brukade gilla peppiga uttryck, men den positiva känslan har ersatts av en negativ, och idag avskyr jag dem.
”Sweat is fat crying” och sån skit…
De hamnar i samma kategori som väggord, vilket ger mig klåda under fotsulorna.
Hade jag varit singel och dejtat någon som har väggord hemma, eller ni vet så där inredning som Anna Book har, så hade det varit kört för en gemensam framtid för oss två.
Hade jag sett exempelvis en servetthållare med ordet ”servett” på och vita burkar att knäckebröd i, där ordet ”knäckebröd” står skrivet på i ett kök så hade jag vänt i dörren.
Man kan kanske säga att jag avskyr det här med en passion större än att bara ogilla det, men sån är jag. Jag har säkert massor av saker hemma som andra avskyr, och det är helt okej det med.

Vad är er inställning till peppiga citat, väggord och shabby chicinredning?

 

73 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    A V S K Y R Shabby chic….milt uttryckt 😀
    Jag vill ha en personlig stil. Dvs det följer ingen trend utan det jag tycker är snyggt och känner något för.
    Mest känner jag mig less på allt som influencer spprutar ut. Så när jag kommer in i en inredningsbutik så är jag redan less 🙂
    Köpte ett vackert slagbord som såldes i Gbg. Just för jag hade letat i många år. Bor själv i Stockholm. Blandar lite antikt med nytt och älskat sedan många år och får ofta komplimanger på att jag har ett väldigt vackert och harmoniskt hem. Det är kul, men det tar sin tid att få till.

      Älskar också personlig stil. Hemma hos oss är det gammalt, nytt, ärvt och saker jag fått.

        Inte för att vara tråkig men så ser det ju ut hos de flesta.

      Inte för att va taskig men allting du skrev är ju EXAKT vad alla säger om sin ”personliga” inredning.

      Vackra gamla slagbord är ungefär det trendigaste som kan köpas just nu dock. Ens hem kan dock vara vackert, harmoniskt och personligt ändå.

    Praktiskt att veta vad som är i olika burkar.
    Väggord däremot…

      Ja för man har ju så många så det är ju ofta man tar fel…

        Kan ju faktiskt vara praktiskt för vissa – om man ofta har övernattande gäster, barnvakter, hemhjälp, hyr ut sin bostad etc.

          Jo men nu snackar vi inte vad som är praktiskt, utan vad som är snyggt rent inredningsmässigt ? Tror vi är väldigt många som klarar oss bra utan burkar där det står knäckebröd på osv

            Mina burkar med mjöl å knäckebröd har jag i ett stängt skåp. Behöver inte vara snyggt.

            Jag häller över mat i stapelbara lådor i skafferiet både pga tycker det är snyggt OCH pga praktiskt – Betydligt lättare att organisera. Lådorna får därför ofta en ettikett från min Dymo också 🙂

        Jag vet inte hur många gånger jag har tagit fel på chilipulver och kanel. Trots att det står på visserligen, men likadana burkar med samma färg på innehållet.?

      Fick när detta var som mest populärt i present några skålar där det stod ”godis”, ”chips”, ”popcorn” på. Förutom att det var fult så hade de ju väldigt begränsat användningsområde eftersom jag aldrig hade klarat av att hälla upp chips i godisskålen eller pastasallad i popcornskålen t ex Så de stod och tog en massa plats och väntade på att bli använda till rätt slags snacks.

    Jag tänker bara på Gekås när jag hör ordet Shabby chic.
    Minns hur populärt det var för 10-ish år sedan när folks hem svämmade över av inredningsprylar från Ullared. Själv skulle jag aldrig komma på tanken att klistra upp väggpoesi, och tycker att det är lika illa som de där bokstavstavlorna från Granit som alla skulle ha för 3-4 år sedan. Usch!

      GLöM InTE aTt dU äR VäRDefuLl

        Eller varför inte KARMA.

    Haha finns inget värre. Ledsen men skulle jag som singel komma hem till en kille med väggord ovanför sängen typ ”carpe diem” skulle jag tacka för mig?

      Finns det ens singelmän som har det? Jag skulle direkt misstänka att tjejen är på resa bara.

        Eller att hans mamma har inrett åt honom..

        Japp samt virkat överkast, gosedjur och mammas gardiner.

        Flyyyyyyr……..

          Virkat överkast älskar jag ?

      Och jag skulle tycka vilken romantisk kille. ?

        Är ju typ alltid mamman som inrett i dom fallen, så brukar inte direkt betyda att killen är romantisk ?

          Förstår dock inte vad som skulle vara romantiskt med att ha köpt några trötta Carpe Diem-bokstäver oavsett ?

        Lol

      Brukar kalla det gör ”carpe fucking diem”.

    Det är väl lite så att de som hade väggord hemma för 10 år sedan har greige överallt idag. Det är det som är så tråkigt med trender, att alla snart vill kräkas över det eftersom det ska vara tvärt om om en kvart. Det och att det är otroligt oinspirerande med trender.

      Tycker trender är inspirerande faktiskt. Sen bygger jag en egen stil utifrån det.

    Å fy fan.

    Varför så bitter?

      Man behöver inte vara bitter bara för man ogillar något ? håller helt och hållet med Camilla. Är dock inte bitter för det ?

    Inte min smak alls. Gillar varken väggord eller shabby chic. Men jag har också en lite annorlunda smak när det kommer till inredning och inte många jag mött gillar samma som jag gör.

      Haha men väggord och shabby chic har inte varit trendigt på 10+ år… Väldigt få som gillar den stilen nu.

    Har book varit med i fångarna på fortet?

      Hon ville klappa tigrarna, och har inte setts till sedan dess.

        Var ju på Rusta idag.

          Tigrarna?

            Ja, du läste rätt. Men du bör kanske ta det med en nypa salt ☺️

    Men har nån shabby chick som inredningsstil längre överhuvudtaget? Ser knappt peppiga citat i flödet heller. Jag var ett stort fan för vadå, 15 år sen? Hade väggord, och den där jävla klockan om ni minns, som man klistrade upp på väggen, visaren för sig och siffrorna för sig… vitt hela vägen och drivved som dekoration. Det var en fas när jag flyttade hemifrån som snabbt gick över. Är väl som alla andra nu med, vill ha en personlig stil och shoppar gärna på loppis. Vad är skillnaden egentligen, trend som trend.

      *Shabby chic ? kanske skrev fel undermedvetet

      Haha spanar man in Hemnet i valfri mindre stad så frodas väggord och änglar fritt än, de dyker sällan upp i polerade instaflöden bara. Rekommenderar inredningsgrupper på facebook för lite härlig shabby chic!

      Obs innan jag får sura kommentarer, jag bor själv i en mindre stad. Har dock inte väggord men det kanske kommer…

    Hatar floskler. Lika mycket som jag avskyr inspirationscoacher om att leva och tänka äckligt positivt.

      Låt mig få vara nöjd med livet ifred liksom?

      Känns som dom försöker dölja ett avgrundsdjupt mörker med all pepp.
      Och ja tänka sig, Paolo Roberto var inte så käck han själv heller. Trots att han minsann piskade sig upp 0600 varje morgon för att springa. Han va ett as ändå.

      Inspirationscoacher, yoggisar och PT:s som ger dagens tips?

    Älskar väggord som inte är klassiska eller gulliga. ?

    Har en liten canvastavla från Gekås (kostade 10 kr på rea) som det står ”Alla barnen sparkade flitigt utom Sten, det är mot hans ben” på och en som säger ”Never go to bed angry, stay awake and plot your revenge”.
    Tycker de är kul. ???

      Den med Sten tyckte jag inte var rolig – bara sorglig, men fortsättningen på det klassiska ”Never go to bed angry” var kul.

        Vilken tur att du inte har den tavlan då!

      Har faktiskt något liknande, en tavla placerad på ett ställe som typ… ingen ser. ”Never go to bed angry, stay up and fight”…
      Därutöver är jag lätt allergisk mot den typen av inredning och har varit så sedan trenden slog igenom.

    Folk tror ofta att de har en ”personlig” och ”unik” inredningsstil, men i själva verket är de influerade av andra, ofta omedvetet, och måånga har liknande ”personliga” saker. Inget nytt under solen.

    ”Alla vill ha samma typ av annorlunda saker” stämmer mer än någonsin.

      Men ja! Och ärligt talat är det inte så konstigt att inspireras av andra människor. Och vad mer är… det är helt OKEJ!

      Tycker nästan att de som ska stånga sig blodiga i sitt ”jag har uniik stil, ingen har det som mig, klarar inte av opersonliga hem…” framstår som ännu mer osäkra än de som köper hela hemmet från en katalog.

        Du låter osäker. Om man inreder med det man älskar, från massa olika ställen och det kan ta tid, så har man en egen stil. Lyfter man en stil rakt av som är inne just nu men inte imorgon, så har man inte det.

          Det Sol försöker säga är ju (fattar jag det som) att folk tycker det är så himla viktigt att ha en ”egen stil” och klankar ner på andra som inte har det. Att klaga på andra samtidigt som man framhäver sig själv trots att det inte påverkar en tyder på osäkerhet. Om man köper ett hem ”från en katalog”, ja vad spelar det för roll då? Trendigt som otrendigt. Inredning är inte allas grej och har något låtit sina väggord sitta kvar i 20 år och fortfarande gillar det/inte bryr sig så vad spelar det för roll, varför ska andra diskutera om det är snyggt eller personligt, snyggare och personligare än greige osv.

          Vadå osäker? Du verkar ha missförstått totalt vad personen menade ?

      Ja så är det.

      ”Klassisk stil med en twist”

      Mitt hem blandas av pastelliga Smeg och djurkranier. På fönstren en film från usa som verkligen skapar sanslösa regnbågar i rummen och till det femtusen gröna växter, några mumie-insekter och fågelfötter i glasmontrar.

    There are no good or bad news. There’s just news.

    När jag handlar mat står det redan på förpackningen vad det innehåller! Behöver inte en burk som förklarar det också ???

    Jag köpte väggord och satte upp i hallen till min man på farsdag… ”Här bor en jägare… Tillsammans med sitt livs bästa fångst.” Fortfarande, 5 år senare, kan jag kolla på orden och skratta för mig själv för jag är så rolig.

      Hahaha klockrent ju ?

      Haha älskar detta!

    Jag får ”skämsrysningar” av sådana citat

    Tänk på att det mesta är övergående

    Var mån om din originalitet

    Jag tycker också att det är onödigt med texten ”Toalett” eller ”WC” på toalettdörren. Det är ju mycket roligare att leta i en halv evighet än att direkt veta var saker finns.

      Min sjuåriga brorson har varit hos mig ganska många gånger men öppnar fortfarande ofta dörren till klädkammaren när han ska på toa, det är kul ?

    Jag har lite svårt för peppiga citat men gillar inredning som är lite ”skog”
    Men vad ni tycker ni om älghorn då?

      Älghorn, uppstoppade djur och människor går bort för mig!

      Finns alltså människor som har uppstoppade människor hemma. Hörde om det i Flashback forever och har läst Flashbacktrådarna. Tänkt på det dagligen sedan dess.

        Känns väl ändå som att uppstoppade människor är i en klass för sig..

          Snacka om personlig stil

    Jag hade dock en dikt på väggen som ett minne för jag bodde förut.. saknar den och funderar på att göra en ”favorit i repris”. Vet inte om det klassas som väggord men men, det är ju jag som ska leva med det.

    usch hemskaste inredningsstilen… alla i lyxfällan har sånna fula citat på väggar etc ?

    Shabby Chic är bland det värsta jag vet, men ”precis-flyttat-hemifrån-grabb-på-22-år” stilen är värre. De vill säga en fruktansvärd grå divansoffa med amerikanska flaggan på filtar, kuddfodral, påslakan, örngott, new york tavla på väggen och tv större än väggen. Och dessa ikea-bord som soffbord där dammråttorna lever lyx https://www.ikea.com/se/sv/p/lack-sidobord-svartbrun-80104268/#content ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.