Hur mycket reklam är för mycket reklam?

Hur kul är det egentligen att följa en influencer som rätt och slätt trycker ut reklam, back to back?
Therese Lindgren gör nämligen det på sitt Instagramkonto. Först kommer det reklam för Bobbys hårprodukter och sen direkt efter kommer det reklam för företaget Arktis. Hon har petat in ett ”vanligt” inlägg mellan de båda reklamerna, vilket är en video på får.
Först tänkte jag att det berodde på att det är morsdag, och at företag trycker ut reklam likt vid ”Black Week”, men det kan det ju inte vara eftersom det är på tok för sent att anävnda Thereses rabattkoder för att köpa mamsen en present.
Morsdag är ju idag.

Hur mycket reklam är egentligen för mycket reklam?
Jag jobbar ändå med det här och reagerade på att den andra reklamen praktiskt taget låg kloss i rygg på den första, men ni som följer Therese för underhållningen, hur ser ni på det här?
Vad är för mycket?

82 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ingen kan mäta sig med ebba von sydow i mängden reklam.

      Leyglow på instagram! Smygreklam hela tiden

        Hela hennes Instagram går ju ut på smygreklam

          Bingo och Julia

      Håller med. Ebba är reklam, reklam, reklam zzzzzzzz

      Kontrar med matplatsen! Följer inte Ebba men nog kan det knappt vara värre

      Toftby

      Kontrar med barnvagnsgalen, sinnesjukt mycket reklam

      Förstår inte hur Ebba orkar göra reklam och reklam och reklam….. , men hon klagar
      på att hon är trött ibland.

      Pappapappadotter är ju så oerhört mycket reklam. Dessutom med barnen mitt i alltihop. Stackars ungar..

    Jag tycker det är så VARENDA SÖNDAG, går ju inte att scrolla insta på söndagar…

    Vad menas med att Therese är lite kinkig?

      Kinkig med sch-ljud. Känslig. Lättstött typ.

        Schinkig? Anatomi eller charkuteri?
        Tror du menar tje-ljudet – alltså kinkig med betydelsen gnällig, grinig, petig, besvärlig osv

          Jag uttalar också kinkig med ”sch”, inte ”ts”, eller kanske närmast som ”shinkig”?

          Alltså ett kortare, mer grunt, mindre betonat ”sch” än ”schinkig” än det jag skulle använda om jag ville beskriva något som skink-aktigt? Om man kan kan uttala bokstaven S skorrande skulle jag beskriva det senare som ett S mer åt det skorrande hållet, än det första. Haha.

          Typ: gnällig = shinkig med en fisig stockholmsdialekt, medan skink-aktig = uttala schinkig som om du vore en gruvarbetare från Norrland.

          Tjinkig eller Tsinkig låter som att det är någon med finska som modersmål som försöker säga kinkig som i gnällig. Jag gissar att det är något av de uttalen du tänker dig när du skriver tje-ljudet?

          Obs, jag kanske uttalar det helt åt skogen, men det är såhär jag tänker mig. Går säkert att hitta en korrekt fonetisk återgivelse om man googlar, men det är roligare att försöka analysera det själv. Haha.

            Det är så här jag uttalar kinkig. Men det finns säkert varianter på uttalet.
            Och jag talar något slags ”rikssvenska”, född och uppväxt i Stockholm men noga med att göra skillnad på t ex e/ä och ö/u 🙂
            https://sv.forvo.com/word/kinkig/

              Haha det tycker jag förvisso att jag gör med. Kan förstå varför T kommer in i bilden om jag tänker på meningen ”Tji på dig”, typ. Tror bokstaven E i det du beskriver som ”tje-ljud” fick mig på villovägar för då tänker jag Tjej, Tjeckien eller Tjena, eller dylikt, och de orden uttalar jag inte på samma sätt som ordet kinkig. Men tje-ljud kanske bara är sättet man beskriver den typen av ljud på?

              Jag kom dock på att ordet Chips börjar lite likadant med, i mina öron, så slänger in Chi ljudet som ett alternativ med, haha.

              Vilken tur att jag inte jobbar med att göra skriftliga återgivelser av ljud. 😀

            Med finska som modersmål? Heh, ja, typ alla 200 000 finlandssvenskar (som har svenska som modersmål) uttalar det också met ett ”hårt” tje-ljud. Dom som har finska som modersmål och bor i Sverige brukar nog försöka sig på ett svennigt tje-ljud.

          Sch och tje uttalas likadant?

            Tänker typ Schema och Schablon eller Tjej och Tjeckien, uttalar inte början av dessa ord likadant? ?

              Nä men tänker sch i andra sammanhang. Dusch t.ex.

            Sje-ljud och tje-ljud är två olika ljud i svenska språket. Det fick man lära sig på lågstadiet förr i tiden.

              Du var bara tvungen att lägga till det där sista för att besserwissra lite.??

      HAHA har aldrig tänkt på den tvetydigheten.

      Nu kommer jag skriva kinkig hela tiden.

        Haha tack, äntligen fattade jag vad Camilla menar

    Linda-Marie är en annan som jag slutat följa pga för mycket reklam. Hon har minst ett reklaminlägg per dag in sin story men oftast är det flera olika.
    Hon öser ju ut även ”vanliga”inlägg i story men dessa känns mindre genuina när det känns som utfyllnad för att kunna publicera mer reklam.

      ”Jag har inte nämnt för er förut men jag använder den här produkten varje dag och älskar den”. Typ sånt har man ju hört ett antal ggr från Linda-Marie.
      Jag litar aldrig på nåt som influensers skriver om.

    När det gäller Therése så bryr jag mig nog faktiskt inte så mycket. Jag känner tillräckligt med förtroende för henne att tro att de produkter hon marknadsför är miljö-och djurvänliga och högre ställda krav, jämfört med fem NAKD-samarbeten *med de bästa finaste måste-ha-plaggen* i månaden. Dessutom tycker jag att hela hennes persona på SoMe är just väldigt Sociala Medie-profil och inte så flunsig och personlig som de flesta är. Det är väldigt städat och hon blir absolut personlig, men ofta i ett större syfte (ofta mer politiskt faktiskt). Sedan tycker jag generellt samarbeten är urtråkiga, men jag känner ändå någon form av skillnad mot hennes av någon anledning. Kan vara för att hennes reklamer faktiskt ser ut som just reklamer, och inte hastigt filmade i sovrummet. Att de är snyggt gjorda får man ge henne!

    Har så svårt att se en video med henne nu för tiden. Förut var det reklam kanske 1 av 3 eller 4 videos med nu är det ju i varje, och det är inte bara någon minuts inslag i videon utan det är ibland upp till halva. Avföljde hennes sociala medier och youtube för ett tag sen, orkar inte mer. Aldrig känns hennes samarbeten genuina heller.

    Orkar inte följa nån jag inte känner endast denna blogg!

    Morsdag? Är det då man säger ”mors” till varandra?
    I dag är det mors dag.

      Haha ingen kan stava till detta. Eller till bästa vän (”bästavän”) ?.

        Även ”påväg” och ”friskluft” syns då och då.

        Skriver folk bästavän? Tror aldrig jag sett det ? konstigt i alla fall

          Det är tyvärr jättevanligt?

    Att det någon enstaka gång då och då blir fler reklaminlägg bryr jag min inte i, det är ju trots allt en stor del av deras inkomst. Inte heller brukar jag bry mig om samarbetena faktiskt känns genuina, men det händer just aldrig. Tio nya favoritprodukter där personen i fråga dör för en placebotablett (jag ser er, ohairo) ger mig influenca. Jag står verkligen inte ut med det och tappar verkligen tilliten för influencern.

    Senaste åren tycker jag att Therese har lagt på en lite väl ogenuin och konstlad reklamröst och sätt att uttrycka sig när hon marknadsför så jag scrollar förbi direkt. Trodde dessutom att hon hade bestämt sig för att ha färre samarbeten och inte uppmana till konsumtion för miljöns skull?

      Hon. Är . Så. Fejk

        Hon är även autistisk

        Alltså, då låter man ofta fejk, för man fejkar.

        Vet inte hur naturlig jag hade låtit i ett reklaminlägg. Är nog ganska svårt.

    Jag har slutat följa Ebba v S pga all reklam, inte minst för sina egna märken, smycken, träningskläder, böcker, doftljus, etc. Det är köp köp köp köp köp som gör att jag inte orkar med det. Känns så fel när jag tänker på att konsumera mindre.

      Jag kollade in hennes insta nu. Hur lyckas en veteran göra så mycket omarbetad reklam??
      Tror hon inte att regler omfattar henne?

        Omarkerad…

        Det beror på adelsprivilegier som hon ärvt från förfäderna.
        Enligt Riddarhuset behöver bloggare med vapensköld där inte reklammarkera inlägg.

          ?

          Är von Sydow adligt?

            Vissa är det men inte just Ebba.

          ???

      När vi ändå är inne på reklam så måste jag säga att jg tappar förtroendet för ALLA som gör reklam för air up! Det är den sämsta skiten jag någonsin köpt, men ville så gärna att det skulle vara toppen. I stort sett all flunsor har snart gjort reklam för dem.

        Åh, jag som var sugen på att beställa. Vad är dåligt med den?

          Smakerna är väldigt kemiska och eftersom det måste in luftbubblor i sugröret så känns det som att dricka ur ett trasigt sugrör tycker jag.

            Fy ? tur att jag inte köpte. Tack!

    Slutade följa Therése för en massa åt sedan. Minns inte anledningen. I dagens läge har jag också svårt att hitta tillbaka till henne och den hon en gång var. Jag tycker om Therése, men henne kan jag tyvärr inte längre följa. Finns även många andra jag inte heller kan följa pga olika anledningar, men det är en annan sak

    Tycker inte hennes inlägg med reklam är så irriterande,inget jag tänkt på förrens jag såg att det började kommenteras här. Däremot följer jag också Sigrid Berntsson från lets dance. Hos henne kommer det baaara upp reklam. Annars lägger hon inte upp någonting så egentligen borde jag väl bara sluta följa henne, för det stör mer än therese Lindgrens reklamsamarbeten.

    Säger man ”grattis på mors dag”? Eller hur säger man?

      Mors dag är inte en dag då man gratulerar kvinnor för att de är mammor. Mors dag är en dag då mor ska få vila från alla hushållssysslor. Hon ska bli serverad kaffe och frukost på sängen av far och barnen. Sedan ska de laga maten, diska och städa. Årets enda vilodag för husmödrar förr, troligtvis.

        Du är nog den enda som ”firar” på det sättet.

      Ja man säger grattis på mors dag.

      Pappapappadotter är ju så oerhört mycket reklam. Dessutom med barnen mitt i alltihop. Stackars ungar..

    För mig är ändå Bianca reklammästaren. Hon vill få det att se så oplanerat ut ”oj, här sitter jag och bättrar på läppstiftet, då måste jag säga att det är reklam”. Och så är hon igång och rabblar alla amazing produkter dom har. Om hon ville, hade hon kunnat släppa en video då och då (syftar enbart på yt med allt detta) utan reklam för sina företag och andra samarbetspartners.
    Det är för mycket tycker jag.

      Men skulle hon inte säga att det är reklam skulle det ju gnällas på det också.

        Ja jag menar verkligen inte att hon inte ska reklammarkera, jag menar att hon inte måste göra ”spontan” reklam i varje video ? hon skulle klara ett par gånger per år att inte filma där hennes smink, kläder och smycken är i fokus. Visst, det blir svårare nu med fler företag men såhär har det varit sen Caia startade.

      Pernilla Wahlgren kör på med reklamen in i kaklet, inte minst innan hon ska jobba med svt. Tycker det är märkligt att hon får hålla på med reklamen, då när hon blir allsångsprogramledare, kommer alla hennes reklamuppdrag hänga kvar som en överrock på henne, kan inte se henne utan att tänka på allt hon ska kränga på folk.

        Hon var ju även med i programmet komiker utan gränser och då körde hon väl också med reklam?
        Lyssnade på Skäringer och Mannheimer när det begav sig, och Anna fick inte ens säga företagets namn när hon var med i svt-program samtidigt, så alla reklaminslag fick Mia göra. Och varje gång Mia berättade nåt och sa typ ”Marabou är gott” ropade Anna ”det finns andra chokladmärken också!”

    Hon gör sin reklaminlägg med en så otroligt tillgjord röst så det är svårt att kolla på. Det finns ingenting genuint med henne reklam hon gör det för att tjäna pengar.

    Avföljt Matplatsen och Jennys matblogg.
    Reklam, reklam, reklam.

    Jag vet inte om man kan diskutera andras reklam när man själv sitter på en plattform där reklamen går på anabola… men vad vet jag, de kanske är skillnad på reklam och reklam ?☕️ dock blev man faktiskt nästan speltorsk bara av att tänka på den här bloggen. Ja jag hjälper mig själv ut..

    Therese är nog den enda influencern jag inte stör mig på när det gäller samarbeten faktiskt. Hon är den enda jag litar på när det gäller reklam och jag är bara väldigt glad att slippa se samarbeten med typ nakd, chiquelle osv.

    Avföljt Alexandra nilsson, BARA reklam eller ”roliga i lägg” (dvs snodda ideer)…

    Gabriella Joss Possler. 95 % reklam.

      House of Philip snittar mer reklam än inte reklam. Slutade följa henne nyligen pga av det.

        House of philia (autokorrekt)

        Jag slutade följa henne för flera månader sen av samma orsak.
        Plus att det var Lindex heeeela tiden.

    Therese är ett perfekt exempel på en influencer som bara har kvar sin Instagram för sina samarbeten. Precis som Anty. Allting som hon lägger upp är något form av samarbete, det kan slinka in vanliga inlägg ibland. Och likaså på Youtube. Är det inte ett samarbete med i bilden, så kommer det inte upp någon video. Detta har ju pågått hur länge som helst. Man märker DIREKT när en person har tröttnat på sitt ”jobb” och är färdig, men fortsätter hålla i för att pengarna finns där. Värsta är ju att folk fortfarande följer och stöttar dessa personer och ger de möjligheten att fortsätta jobba med detta. Dessa personer hade aldrig klarat av att ha ett vanligt 8-17 jobb, så bortskämda som de är idag.

    Gillade celina blanche på tiktok men nu är det också så sjukt mycket reklam på hennes konto.

    Cecilia Blankens, för sina egna skor – h e l a tiden! De är jättegina men reklamen för den så ofta tar ner sugen på att köpa dem… Sen gör hon även reklam för ”nya” kompisen till Ebba von Sydows sportkläder och smycken. Även Johanna (Fredrik Wikingssons fru) gör reklam omarkerad för vännernas bolag för ofta..

      Isabella L har numera betalt samarbete mest varje dag på sin blogg.

    Therese har igång 4 (!) olika reklamer på Insta just nu. Men men, hon använder sin förmögenhet till att rädda djur.

    Hon har sjukligt mycket samarbeten och reklam speciellt eftersom hon redan är rik. Kan man inte då ha fler ”vanliga” inlägg ? Jag följer inte henne men när jag gjorde det så slutade jag pga detta. Jag tycker inte som vissa gör här att hennes samarbeten är bättre, hon har väl gjort reklam för typ allt som finns nästan om man bläddrar igenom historiken av hennes reklam ? men har int lika bra koll längre så.. aja ska äta en kaka nu istället ?

      Förstår ju hur du tänker, men det är ju hennes jobb så varför skulle hon dra ner på det egentligen.

    Matplatsen har inte mycket reklam när jag kollar hennes konto. Men Ebba Sydow, Bianca (alltid med tillgjord röst och inte sin vanliga röst), pappapappadotter och alltid med sina döttrar har galet mycket reklam. Mammasanningar är denna ända som jag bara älskar hennes reklam. Hon gör det så bra och roligt. ?❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.