Inbrott hos Nemo Hedén

Under tiden som Nemo Hedén var på solsemester med sina döttrar på passade någon på att bryta sig in i hans lägenhet. 
Det verkar inte som att tjuvarna tog någonting, men det spelar nog mindre roll. Bara det att någon varit inne i ens hem och rotat runt. I ens trygghet och det ska vara ens borg är så kränkande och fruktansvärt på en och samma gång.
Nu ska Nemo skaffa övervakningskameror och larm för att se till att det här händer igen.
Jag vet även att polisen rekommenderar att man inte ska skriva ut på sociala medier när man är bortrest, men frågan är hur den rekommendationen funkar för influencers som lever på att dela sina liv i realtid?

Kanske kommer det växa fram en helt ny bransch för människor som ”hus-sitter” medan influencers och andra kända människor är utomlands? Vad ska man annars göra?
Köra en ”Ensam hemma” och fejka en stor fest?

Oavsett så lider jag med Nemo och hans småtjejer som tvingats utstå det här. ?

36 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Så han ska skaffa övervakningskameror och larm för att se till att det här händer igen? Ok.

    När han som 22-åring hade sex med samtycke med en 14-åring, visst. Inte ett kanonbeslut, men försök inte få det att låta värre än det är.

    Det finns ju möjligheten att placera sitt content fel i tid, alltså publicera redan planerat innehåll under realtiden för resan, och innehållet för resan när man kommit hem. Då man också tydliggör att man är hemma. Funkar om man inte är borta ovanligt länge.

    Inte fan var det våldtäkt.

    Han är dömd för sexuellt utnyttjande, inte våldtäkt väl?

    Säger INTE att ett brottsoffer skall skylla sig själv, men just inbrott lär ju inte förhindras på annat vis än av presumtiva offer.

    Lägg inte ut info om att du är borta.
    Om du gör det, ”ljug” att du har husvakt. Se till att ngn är där lite.

    Sätt upp larmskyltar, har du inget larm, ljug.
    Sätt varning för hunden på dörren.

    Se till att (om villa) trädgården inte är inboxad med höga växter där ngn kan smyga osedd.

    Sätt lampor som tänds vid rörelse.

    Informera grannar om att du är bortrest
    (Om du nu inte tror att de är tjuvar ?)

      Och är man bortrest länge så ha timers på lampor, tv osv. Låt lite tallrikar/glas stå framme på köksbordet, be en granne flytta runt leksaker på gården så att det ser ut som att det varit någon där om de rekar, osv.

        Detta var basic redan för 30 år sen. Verka vara hemma när du reser. Timers, grannar tar posten,skottar om det är vinter, kör lite med bilen på infarten, flyttar saker utanför och i huset,,rörelse dektetor ljus runt huset mm.
        Och säg inte att du är bortrest!
        Lägger man ut på sociala medier är man korkad och ber om det.

    Jag följer en äldre kvinna (inredningskonto) på IG med typ 30 000 följare . För något år sedan efter att hon hade berättat och postat en massa bilder från semestern kom hon hem till en uppbruten dörr och genomsökt hem. Man behöver inte vara en kändis för att sånt här ska inträffa. Såg även ett par för några år sedan på Facebook som utannonserat sin utlandsvistelse på ett offentligt konto som kom hem till en uppochnervänd lägenhet.

      Se min kommentar ovan

    OT
    Jonas F har fått barn. Hur lyckas han få allt att handla om sig själv? Det är som att han kämpar med att inte visa att han har en tjej på Instagram.

      Förstår inte riktigt problemet, det är väl inget konstigt i att lägga upp en bild på sig själv med barnet? Jag skulle gissa att Malin tog bilden. Otroligt söt bebis oavsett, grattis till dom båda!

      Nu vet jag inte vem
      Jonas F är men det kan ju vara tjejen som inte vill vara offentlig på instagram?

        Hon har en egen offentlig IG med flera tusen följare och samarbeten och försöker vara flunsa.
        Håller med om att Jonas sällen lägger upp något på henne…

          Han har liksom aldrig någonsin ens taggat henne eller lagt upp något hon gör? Minst sagt några bilder på henne. Inte ens när han lägger upp att de ska få barn, eller fått barn kan han ge en kommentar till henne eller inkludera henne i bilden? Tycker det är jäkligt märkligt

            Detta har jag också funderat över! Att han aldrig någonsin lägger upp något på henne. Medan hon ganska ofta lägger upp bilder på honom och taggar honom.

              Tycker det är märkligt hur han inte ens taggar henne när han annonserar att de ska få barn, eller när barnet är framme. Det är som att han inte vill att folk ska veta att hon existerar, eller leda människor in till hennes Instagram? Hon är ju ändå influencer och han borde vilha använda sin plattform till att göra henne större eller?

                Har ni tänkt på att folk kanske följer Jonas för att se Jonas? Inte en partner?

                  Fast han delar ju med sig av sitt liv på Instagram? Är inte hans sambo och mamman till hans barn endel av det eller? Det är alltid bilder på HAN och sin son, aldrig på familjen eller på hon och barnen

                    Jag delar med mig av mitt liv på Instagram men exponerar inte min partner och mitt barn konstant för det

                    Det kan ju vara så enkelt som att hon inte vill vara en del av hans IG. För några år sedan så var det ju många som hade skrivit till eller om henne att Jonas var out of her league och att hon inte var nog snygg etc. Så det kan ju vara på grund av något sådant kanske?

                      Riktigt sorgligt isåfall att hon tog åt sig såpass av en sån urbota korkad kommentar att hon känner att hon inte vill synas. Tror dock inte det är så det är, Jonas känns bara som en skum pojkvän

      Har också tänkt på detta! Varför lägger han aldrig upp något på henne?? ? hoppas det kommer från henne och inte honom själv!

    Fy vad obehagligt, det måste kännas så enormt integritetskränkande att någon bryter sig in i ens hem. Tur att inget blev stulet, dock förstår jag absolut inte vitsen med att göra inbrott utan att sno något?

    Jag kom hem en torsdag eftermiddag till en uppbruten dörr, för några år sedan. Vidrigt. Grejer överallt, varenda jackficka genomkollad, sängen genomrotad och balkongdörren öppen. Av någon anledning. Jag var student och hade verkligen inget av värde, så det enda tjuvarna fick med sig var en supergammal liten skrivdator som jag hade köpt för typ 700 spänn och en begagnad xbox-kontroll. Värt.
    Jag kunde inte sova hemma på flera veckor och hade väldigt mycket ångest och rädslor.

    Skyller inte heller på brottsoffret men det är ju nåt man vetat sedan många år, polisen har alltid sagt att man inte ska berätta att man är bortrest. Bättre få det att se ut som att man är hemma. Så som någon ovan skrev, man kan lägga ut bilder i efterhand.

    ”Paralyserad i några timmar, okontaktbar för barnen…. ”
    Låter som sunt föräldraskap…

      Ja nu kanske man inte behöver ta allt ordagrant. Det är också sunt.

        Eller så behöver man inte skriva nått om det inte är sant eller visa upp sig som en okontaktbar pappa om man nu inte var det. Varför skylta med det annars?

    Låter jättejobbigt och skrämmande! Har han inte hållit på/håller på mycket med droger – när någon bryter sig in sådär utan att ta nåt känns det ju som ett hot, det kanske har nåt med sånt att göra. Hoppas inte det med tanke på att han har barn.

      Nej, han har varit nykter och drogfri i över fem år. Något sådant i alla fall.

      Han har varit drogfri i över 7 år. Har b la skrivit 2 böcker om sin livsresa.
      Driver också podden ” En beroendepodd – Med Hedén, Bohman och Granander”.
      Där intervjuar han olika ”kändisar” som berättar om sin väg ut ut missbruk.
      Han har tidigare levt ett himla stökigt liv som han har lyckats vända till nåt mycket bättre!

    Är mest förvånad över hans dörr. Har inte folk säkerhetsdörrar? Så osäkert både mot inbrott och brand.

      Undrar samma. När man drar upp handtaget på min dörr fälls typ 8 ”klor” ut och in i dörrkarmen. Om någon hade försökt sig på att bryta upp dörren hade det garanterat dragit uppmärksamhet till sig i trapphuset, och förmodligen krävt en mindre bomb?

        Har säkerhetsdörr och hade inbrottsförsök., de hade förstört säkerhetslåset så när jag kom hem kunde jag inte låsa upp.
        Fick dit en låssmed som borrade runt låset i 4 timmar för att komma genom metallen rätt många grannar reagerade på vad som hände.
        Insåg efter detta att använda säkerhetslåset på en säkerhetsdörr är… säkert.

          Tillägger att jag bara sovit hos min pojkvän över natten och INTE lagt det på sociala medier

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.