Klaga på grannar eller skriva arg lapp?

Cassandra Klatzkow verkar ha haft en tuff kväll med högljudda grannar och biltutande utanför fönstret. 
Grannen har spelat Star Fm på högsta volym och bilarna har tutat eftersom Erdogan vann valet i Turkiet, och det sistnämnda kunde hon ju inte göra så mycket åt.
Hon ställer frågan till sina följare om det är en rimlig sak att göra, att ringa på och be grannen sänka volymen så det inte skallrar i hennes hennes lägenhet. 76% tyckte att hon borde ringa på, då klockan trots allt var 22, på en söndagkväll.
I sin sista bild tackar hon för stödet i hennes lidande, men skriver att hon så klart aldrig skulle ringa på hos grannen för att be hen sänka volymen. Givetvis hade hon vänt sig till den absolut svenskaste metoden vi har vi vårt avlånga mellanmjölksland, nämligen att skriva en arg lapp.
Svenskarna är det som givit den arga lappen ett ansikte, och vi är nog alla skyldiga till det.
Hand upp, den som aldrig skrivit en arg lapp till grannar eller annat löst folk! 😉

185 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fattar inte hur svårt det ska vara att kunna prata med sina grannar om de stör eller är högljudda?
  Jag skulle bli tacksam om mina grannar knackar på och säger om man kan sänka musiken eller vad det än är för oljud man för. Det handlar om respekt och hänsyn, men många verkar ha tappat det.

   Alla vågar kanske inte? Jag skulle aldrig våga ringa på granne när han spelar hög musik och festar med sina kompisar. Är alldeles för blyg för det.

    Obs menar ej att kritisera dig personligen nu, men en lite mer generell fundering: Är det inte lite problematiskt med kommunikationsbristen idag ändå?

    Det finns en meme som flyter runt på sociala medier ibland, står typ ”when I was a child I had to call my friend’s house, and talk to her parents or siblings until she came to the phone!” som om det är det absolut mest läskiga som kan hända i livet. Men är det verkligen så läskigt? På den tiden fanns (oftast) inget sätt att veta vem som ringde så när man svarade i tel kunde det vara morfar, pappas chef, vårdcentralen, skolan, en vän, försäljare o.s.v. utan att man fick någon förvarning. Det var liksom inte problematiskt…? Man var beredd på att ibland behöva prata med främlingar.

    Idag blir unga människor ARGA om man ringer dem för de har PTSD från att ha svarat i telefon en gång och kan numera bara kommunicera via emojis på snapchat efter att ha tagit några Atarax…

     Tur för våra barn och deras kompisar. Ingen av barnen har mobiler, så de får låna våra och ringa föräldrarna till kompisarna och får därför också skolas i att prata med vuxna ?

      Det är nog sunt för dem 😉

     Kunde inte skrivit det bättre själv. Bristen på direkt kommunikation är ett stort problem.

     Telefonskräck måste ju vara ett fenomen som kommit med smartphones intåg.

      Ja, minns att det alltid uppstod i ”Tjej-grupper”, typ ”Honey and the Bees” för några år sedan.

      Folk som skrev: ”Jag har sån hemsk smärta i magen, smärtan dödar mig”. Och alla svarade: ”Ring vårdcentralen”.

      ”Tyvärr omöjligt för jag har TELEFONFOBI”.

      Så oerhört löjligt, man har inte en fobi och blir handlingsförlamad, bara för att man tycker att något på sin höjd är lite stelt eller ovant.

       Också observerat detta fenomen i olika grupper. Kan inte förstå det. Vad exakt är det som ska hända om man ringer t.ex. vårdcentralen?? Vad?!

        Jag fattar inte heller. Är det lika läskigt att ställa en fråga till typ personalen på coop som man inte känner eller är det själva telefonen som är fasansfull? Hur gör man i ens arbete? Eller söker man sig till jobb där inte telefoner ingår i arbetet?

        Fobier är inte alltid logiska! Jag tycker att det är obehagligt att prata i telefon då det innebär en större press på mig att prata. Det är inte lika konstigt att sitta tyst och fundera på sitt svar när man träffar personen. Däremot är det konstigt och stressande om samma sak sker över telefon, vilket i sig ökar stressen som i sin tur gör att det låser sig för mig. Jag behöver skriva ”manus” inför telefonsamtal och skiljer sig samtalet för mycket från det blir det otroligt jobbigt.

        Så, sammantaget: jag tror inte att något verkligt hemskt kommer att hända om jag t.ex ringer VC, men likväl tycker jag att det är fruktansvärt jobbigt.

      Absolut inte, född 81 och avskydde (AVSKYDDE!!! Med tre utropstecken) att ringa alla typer av samtal. Nu är jag vuxen och måste tyvärr bita ihop, men jag tackar för att mejl och andra digitala kommunikations- och bokningssystem finns.

       Men nu har ju en hel generation det.

        Ah, inser att jag var otydlig. Jag var i gott sällskap, det var många som inte klarade av att ringa även före smartphonens intåg.

         Visst.

       +1 på den.
       Jag tycker det är jobbigt att prata med okända personer när jag inte ser deras minspel och kroppsspråk. Pratar tusen gånger hellre med en person öga mot öga än i telefon.

       Jag är född 87 och är likadan. Min teori är att mamma alltid ”hjälpte” mig med att ringa och boka tider osv, så jag slapp utsätta mig för det. Sen kom sms lagom till att jag blev vuxen på riktigt, och skräcken har följt med. Får typ puls av signaler som går..

      Nejdå, det var vanligt tidigare också.

      Född 93 o tyvärr alltid haft det, fobi för att prata i telefon alltså… när jag var barn fanns inte smartphones så man blev tvungen att ringa hemtelefonen till en kompis när man ville leka; skräcken var att en förälder skulle svara… men man blev ju tvungen för fanns inget annat sätt att stämma träff. Idag är det ju enklare att komma undan vilket är skönt förutom när jag måste ringa, då kommer ångesten… många tycker det är löjligt o jag kan förstå det, är ju inte logiskt då jag inte har särskilt svårt att prata med människor irl. Men av någon anledning blir jag enormt stressad när jag ska ringa telefonsamtal. Brukar också tänka, ”vad kan gå fel?” Och har inget svar på frågan utan det ger mig bara panik, tyvärr.

     Om man hade telefonfobi som jag (och fler med mig) så är det väldigt skönt att veta att den man vill ringa är den som svarar.

      Telefonfobi är ORIMLIGT?! De flesta fobier har logik. Spindlar och ormar kan bitas. Flygplan kan störta. Men att ringa och behöva kallprata med någon i 15 sekunder – VAD ÄR DET FARLIGA?!?!

      Make it make sense!

       Inte ens kallprata, man har väl oftast ett ärende när man ringer någon?

       För personen som har telefonskräck är det ofta förknippat med stark ångest och för min egen del så blir det som en låsning i huvet. De bara går inte. För min del är det det oförutsägabara i att jag inte vet vad personen kommer säga och det blir stelt eller mardrömmen att jag inte hör tydligt vad personen i andra änden säger och det blir superstelt och jobbigt. Men ja låter supertöntigt och svårt att förstå för någon som inte lider av det ?

        Fast du vet ju aldrig vad någon ska säga bara för att du pratar face to face heller?!

         För mig är det enklare att hantera sådant IRL. Då kan man använda sig av gester och jag upplever en mindre press än vad jag gör när jag pratar i telefon. Blir det tyst i telefon blir det otroligt pinsamt. Blir det tyst IRL känns det absolut jobbigt, men är inte lika hemskt om samma sak sker i telefon.

        Jag tror att det är något med samtal utan fysisk kontakt som går emot hur vi är vajrade evolutionärt. Att vi inte kan läsa av rätt och det för oss illa till mods så vi börjar undvika den typen av samtal.

        Det låter töntigt för att ÄR töntigt.

         Spindelfobi är också skittöntigt om man bor i Sverige. Finns inga farliga spindlar här ändå är många sjukligt rädda för spindlar även här. De flesta fobier är väl ganska töntiga för den som inte upplever rädslan. Man får ha lite förståelse för varandra och telefonfobi drabbar den som har det värts. Skadar liksom ingen annan. När man absolut måste ringa så gör man det ändå. Tex 112 eller samtal på jobbet man måste göra men vad skadar det er om andra undviker telefonsamtal i möjligaste mån om det är något som upplevs obehagligt.

       Jag blir ledsen över din okunskap kring fobier. Saker behöver inte vara reella hot för att upplevas väldigt skrämmande. Social fobi är på riktigt och det begränsade mitt liv under så många år. Det är inte farligt att fråga en expedit ifall de hade den där klänningen i en storlek större, likväl var jag så rädd för det att jag inte vågade fråga. Inte heller betala själv, beställa mat själv eller åka buss på grund av andra människor, och absolut inte ringa människor jag inte kände väldigt väl.

        Alltså såhär, jag raljerande lite… Och anledningen är för att extremt många idag verkar lida av så kallad telefonfobi. Har vid 2-3 tillfällen behövt bli helt ställd när jag ska lära upp timanställda på jobbet och de allvarligt och utan skam säger ”jag har telefonfobi så kan inte göra något som involverar telefonsamtal”. Det är en epidemi för fan.
        Och här är grejen – kan helt ärligt säga dig att jag har lidit av depression, insomni, ångest och det enda sättet att bli frisk igen är att jobba på sitt problem. Att gå i terapi, att gå FRAMÅT, att möta sin rädsla… Det är enda sättet. Inte slänga fram att man inte kan göra si eller så pga fobi. Det är bara att ge upp och ge efter för mentalt trams.

   Absolut prata. Vi har en gubbe som klagar på allt. På barn på fåglar m m. Usch det är hemskt. Han kan vara så otrevlig. Nu har jag rytit ifrån. Vill han ha knäpptyst får han flytta till servicehus. Stackars dom. Även pensionärer vill ju ha kul. ?

   Jag tänker också samma som du. Och om man försöker lära känna sina grannar lite, småprata i hissen, osv så är det också lättare att knacka på när det är något. Men det verkar vara helt uteslutet för många.

   Respekt och hänsyn visar man genom att INTE STÖRA SINA GRANNAR!

   Respekt är att inte störa sina grannar. Inte att säga till de som stör.

   Såväl hyresvärdar som bostadsrättsföreningar har ordningsregler och om man inte följder dem åker man förr eller senare ut från sin lägenhet. Det är heller inte tillåtet att låta hur mycket som helst enbart därför att det är dagtid eller tidig kväll, det hela är en bedömningsfråga som i slutänden handlar om att omkringboende inte ska behöva ha andras liv i sina lägenheter. Normala ljud – dammsugning, barn som leker, renovering och så vidare – får man tåla dagtid. Kvällstid, i regel efter 22, ska det vara tyst och så även nattetid förstås. Det är alltså faktiskt inte okej att ha högljudda fester till långt in på natten, något många tror. Visserligen kommer förstås en enstaka sådan gång inte att leda till uppsägning, man ska först varnas, men fortsätter man så är det grund för uppsägning.

   Det jag vill säga är att det krävs faktiskt mycket mindre än många tror för att bli av med sin bostad, konsekvenserna vid störningar beror inte på att reglerna inte redan finns på plats utan handlar mest om att andra boende inte klagar eller om att bostadsrättsföreningars styrelser eller hyresrätters värdar inte agerar tillräckligt starkt. För mig är det enkelt: Passar det inte att visa hänsyn, till exempel genom att lyssna på musik som man vill ha lite högre i hörlurar eller dra ner tevens volym senare på kvällen – då ska man inte bo i lägenhet. Jag och min man flyttade själva till villa just för att vi dels inte ville bli störda, dels vill kunna lyssna på klassisk musik på en högre volym, röra och fritt även om det är sent på kvällen och så vidare.

   Det är bara att välja.

    Gubben som klagar stör sig på normala ljud. Han vill bara bråka. Ursäkta men fy fan för sådan granne. Såklart vi andra tar hänsyn. Ingen gör stort väsen av sig. Han är en sur mupp. ?

  Bor i ett lyhört hus där allt hörs så musik på högsta volym på det oxå, nej tack! Skrev en lapp, lugnt efter det. Hörde inte ens min egen tv och då fick jag nog.

   Samma här, men skickade sms istället. Höll på att bli galen av att höra dunkande bas flera ggr i veckan och inte ens kunna slappna av framför tv:n. Tyvärr så hjälpte det inte direkt. Hur kan det vara så svårt att visa hänsyn till sina grannar?? Skulle skämmas om någon granne sa att vi förde oväsen.

    Ja fy fasen. Värsta sortens terror. Kan tåla rätt mkt ljud, men den där basen som skär igenom precis allt, t.o.m öronproppar, och man tvingas lyssna på det i timmar..då går säkringen hos mig mig alltså.

  När jag bodde i studentlägenhet var det en tjej några våningar ner som spelade fiol hela dagarna så det hördes upp till min lägenhet. La en lapp i brevlådan pga feg 🙁

  Blev tillsagd av granne när jag spelade musik på normal nivå mitt på dagen för att hon satt precis vid väggen där min högtalare stod och ”ville ta det lugnt med en kopp kaffe”. Med tanke på att just den grannen inte heller är guds bästa barn i grannhyfs-synpunkt tyckte jag det var lite magstarkt. Generellt tycker jag man får ha hög tröskel om man bor i lägenhet, men självklart kan man säga till om oljud sker på särskilt obekväma tider eller om det är på en nivå som är extrem

   Tycker inte man ska behöva ha hög tröskel men det där var lite too much av din granne. Jag tycker man ska respektera varandra, vi är väl inga vildar heller! Normalt hyfs och beteende vill man leva rövare får man flytta ut I skogen!

    Jag tycker att det går åt båda håll. Vill man leva rövare ska man inte bo i lägenhet. Inte heller om man vill ha det knäpptyst dygnet runt. Lägenhet kräver lite hänsyn åt båda håll faktiskt.

   Min granne störde sig på att jag kissade, alltså spolade i toaletten på natten. Hon klagade på det via hyresvärden, själv såg jag henne aldrig ens… När min man gick förbi henne i trapphuset en gång (i pandemitider) gapade hon efter honom ”Man ska faktiskt hålla avstånd!” trots att hissen var sönder så det fanns liksom inget annat sätt att ta sig ut, om hon inte tänkte att vi borde hissa ner oss själva från balkongen på 4:e våningen… Har flyttat nu och saknar verkligen inte det dårhuset. 😉

    Nej men snälla. Ville hon att du skulle hålla dig från att gå på toa tills morgon eller? Eller att du skulle låta bli att spola? Går om man kissar men om man måste göra nr 2 vill man ju inte att det ligger där och marinerar tills man vaknar. Folk är fan orimliga!

   Jag håller med, bor man i lägenhet får man tåla att det låter. Annars får man flytta till landet.

   Va kul det var när flera i vår BRF klagade på att vår renovering lät för mycket. Lätt det är att renovera tyst… Kändes jätteroligt att flytta in där några månader senare…

    Eller så flyttar dom ut på landet el i skogen! Vi som sköter oss ska inte alltid behöva flytta så jävla trött!

     Jo men jag menade ju inte att man ska tåla vad som helst. Men att folk har fest någon gång ibland, renoverar, spelar musik (på rimlig volym), har barn som låter och hundar som skäller ibland anser jag att man får tåla. Annars kan man flytta till landet eller skogen. Jag anser inte att man kan bo mitt inne stan och förvänta sig att det ska vara tyst runt om sig.

      Hundar ska fan inte skälla!

       Hundar skäller. Vissa mer än andra men de flesta hundar skäller.

        Då får man flytta med sin hund från flerfamiljshuset.

       Jodå hundar ska visst skälla och gör det av glädje vid lek eller om det ringer på dörren.
       Sen är det skillnad om hunden är ensam och står och skäller timmar i sträck.
       I vård trapp finns sex hundar och hör man skall ibland- fullt normalt.

        Hundar som skäller ska inte bo i flerfamiljshus!

         men fatta, hundar skäller? det är som att säga att människor inte ska prata?

       Haha är du min granne?
       Nu bor jag inte i lägenhet utan i villa och min hund skällde en del när han var valp. Han var aldrig ute ensam på gården, vi var alltid med, och han gläfste på nån fågel eller hund som gick förbi. Plötsligt dök grabben upp, vansinnig, och skulle ”anmäla oss till kommunen” för att hunden skällde hela dagarna (!). Jag ringde kommunen och frågade vad jag hade att förhålla mig till, hunden skulle vara tyst mellan 22-07 eller nåt liknande och överdrivet ihållande skällande skulle undvikas. Ganska långt ifrån vad min valp som var utomhus nån timme om dagen kunde åstadkomma alltså. Sen blir valpar större och lär sig vilka regler som finns, lika väl som att grannar får leva med vissa störningsmoment. Hundar ska inte skälla ->barn ska inte skrika -> vuxna människor ska inte gräla -> pensionärer ska inte ha tv-n på så jävla högt -> ingen ska borra i väggarna. osv. Livet funkar inte riktigt så va.

        Grabben = grannen ofc

        Vi snackar lägenhet här. På landet kan ni göra vad fan ni vill.

      Är det någonstans hundar skäller så är det på landet! ?
      Jag tycker inte man kan ha hundar som skäller så fort de ser en annan varelse när man bor i stan. Det är en olägenhet.

    Som att alla kan välja att köpa ett hus på landet???

   Alltså jag som jobbar hemifrån kan få en stroke på de grannar som spelar musik dag ut och dag in, man ska ju ändå inte störa (längre tider?) oavsett tid på dagen. Men jag och min socialfobi skulle ju aldrig säga till, inte ens skriva en lapp.

    Att spela musik i sitt eget hem under rimliga tider är helt rimligt. Då får du ta på dig öronproppar om du störs av det.

     Det handlar om dag ut och dag in alltid, antingen nån film eller så musik. På sådan volym att man ofta hör texten, vet inte om det är högt eller om det bara är lyhört. Men jag skulle hursomhelst aldrig våga säga till, som sagt.

      Eller basen är det värsta förresten, det här vibrerandet hela tiden

      Vill man inte höra sina grannar på dagtid ska man nog inte bo i lägenhet. Lite får man ju tåla ändå.

       Jag vet inte varför du behöver försvara? Är du min granne? Jag måste väl få bli trött på konstanta ljud men ”tål” det gör jag ju uppenbarligen då jag låter dom hålla på utan att säga nånting.

        Jag är knappast din granne för jag är inte hemma dagtid. Men jag håller inte med dig. Det är väl ett forum för att diskutera här, eller får ingen vara av en annan åsikt än dig?

         (Jag har bara skrivit kommentaren 15:56, övriga anonyma är inte jag)

         Det är som sagt musik på sådan volym att texten hörs, i princip hela dagarna alltid. Det är ytterst tröttsamt med konstanta ljud, även om jag såklart förstår att mina grannar gör som dom vill i sina egna hem. Men ”det får man tåla” attityden tycker jag blir fel, varför kan man inte bara visa lite hänsyn till att andra också bor i närheten. Musik då och då hade inte stört mig överhuvudtaget men nu är det ju inte ibland det handlar om.

      Här en till som he social fobi.. MEN istället för att jag skulle gnälla på nätet eller skriva en lapp så skulle jag ta snacket med grannen. Endera det eller så får jag lida i det tysta. Är så less på folk som inte vågar säga sin mening men alltid ska vräka ut allt på nätet.

       Internet är fullt med åsikter om allt möjligt, men att tycka att det är jobbigt med grannens musik – där gick gränsen. Bra att vi hittat den.

        Vänta tills du scrollar ner och någon klagar på att grannen duschar.

      Hur länge får man ha musik på under dagen menar du?

       Om du vill lyssna flera flera timmar varje dag på hög volym så kanske hörlurar vore rimligt ändå?

        Det var inte svar på frågan.

     Du har fel – läs på innan du uttalar dig. Det är INTE okej att låta hur mycket som helst dagtid eller tidiga kvällar. Du kan läsa min kommentar längre upp eller googla så hittar du den information du kanske också själv behöver.

     Obs – jag menar inget illam jag vill bara inte att du ska råka illa ut och kanske förlora din bostad på grund av att du missförstått regelverket.

      Det krävs VÄLDIGT mycket för att bli av med sin hyresrätt i Sverige. ”Vanliga” störningar räcker inte, det krävs särskilt allvarliga störningar för att hyresrätten skall förverkas.

      Mvh hyresvärd

       Fortsättning

       Det räcker inte att jag som hyresvärd säger upp en hyresgäst, denne kan helt enkelt motsätta sig detta och då är det upp till hyresnämnden att avgöra om hyresrätten är förverkad eller om hyresgästen får bo kvar och då krävs mycket mer än att spela musik på hög volym.

       Så är det. Iofs bra att det inte är alltför lätt, och hyresgäster har viss trygghet, men som det är nu, är det galet svårt, nästintill omöjligt, att vräka någon så länge de betalar hyran.

  OT!
  Anna Book har tydligen haft panikångest i 10 timmar och lämnat Fångarna på fortet. Vad hände?

   Ok…. alltid är det något.

   Kan man verkligen ha panikångest i 10 timmar? Ångest kan man ha länge…men, det är ju Anna Book förstås…kan tänka mig vilket drama, undrar vad som har hänt

    Nej, det kan man inte. Det är fysiskt omöjligt – om man inte är Anna Book.

   Är Anna Book ett stående inslag i Fångarna på fortet? Kollar väldigt sällsn, men ganska nyligen såg jag dock ett avsnitt där hon blev utskjuten ur en fåtölj….Nu skall hon alltså vara med igen?

  Jag har en granne som lägger telefonen på golvet så det vibrerar i hela huset när väckarklockan ringer. Självklart snoozar han en miljon jävla gånger också. Får man skriva en arg lapp?

   Nej

    Två arga lappar?

     Nej släpp det

      Har du hört talas om ett sånt här skämt

       Back at ya

   Fy fan har också en sån granne. Gör det inte bättre att hans alarm startar kl.05.

   Ja!

   Arg lapp skulle jag nog undvika, tvivlar på att han vet om att det hörs så tydligt. En informerande lapp med uttryckt tacksamhet för justering av telefonplacering känns rimligare enligt mig.

  Kan man inte ringa störningsjouren så sent?

   Jo men först ska man säga till själv

   Jag kan tycka att man bör knacka på innan man ringer störningsjouren. Om inte annat för att låta den jobba med viktigare saker än något som kan lösas av att en granne knackar på.

   Sent? 22.00? Men va?

    Kanske inte sent för dig men ofta gränsen för när det ska vara tyst

     Nej, det finns ingen gräns eller ”mellan dessa tider ska det va tyst”. Du får ringa störningsjouren när på dygnet du vill, dag- eller nattetid. Störa kan man göra precis lika mycket klocka 14 som kl 02.
     Inte heller finns nån regel kring att du först själv ska ha sagt till den störiga grannen.

      Finns väl ofta tider mellan när det ska vara tyst i hyreskontrakt?

  Men ska man verkligen behöva säga till?? Vuxna normalfungerande människor MÅSTE väl känna och höra själv att man stör andra?
  Om jag dammsuger kl 6 en lördag morgon eller spelar musik på högsta volym så inser jag ju själv att jag stör?? Obs skulle aldrig göra det pga är ej respektlös

   En del har ju också en väldigt låg nivå för när de blir störda.

    Såg en serie en gång som jag inte lyckats hitta igen. En äldre man som sitter med örat mot ett glas mot väggen för att försöka höra grannen. Efter flera tysta minuter doppar grannen en tepåse i tevattnet varpå den äldre mannen utbrister ”kan man aldrig få någon lugn och ro i det här huset?!?”

     ??Tror oxå jag sett den. Lite samma stuk (kanske samma serie?) som den om människor som måste trippelkolla spisen, strykjärn osv.när de går hemifrån, där det slutar med att personen klipper av alla elsladdar i hela huset..

   Tyvärr fattar ju folk inte detta. Har tom haft diskussioner med en kompis som diskar o duschar 00-01 på natten. Aldrig någon som har klagat söger hon. Ok mendet betyder inte att du inte stör, tänk lite!! Tycker du det är normaltid och göra det på.

    Man måste väl ändå få duscha när men vill? Herregud, även om det hörs till grannen så kan väl inte det störa sååå J*vla mycket eller? Jag hör när min granne kissar på kvällarna/nätterna ska han inte få göra det då?

     Faktiskt nä, du har aldrig tänkt på attdet låter völdigt mycket, varför duscha mitt i natten? Häor oxå min granne kissa, det är ett måste men inte duscha el diska mitt i natten låter ju f-n

      Jo duscha måste man faktiskt visst få göra. Absolut inte köra tvättmaskin och diskmaskin, spela hög musik, dammsuga etc men duscha får man göra precis när man vill på dygnet.

       Haha ja. Och stör det, ja då är det öronproppar på bara.

        Exakt!

       Här i stan får inte de som bor där de hyr ut flest lägenheter duscha efter kl 22.00 på kvällarna. Står i kontraktet.

        Skulle inte tro att det hör till standard direkt i hyreskontrakt. Aldrig hört något så dumt. Så om man jobbar skift och slutar sent ska man inte få duscha efter jobbet?

    Hatar grannar som snoozar i timmar på morgonen. Speciellt de som lägger telefonen mot golvet, mitt tak. Fuck you!!

    Mitt skift slutar 23. Jag duschar när jag kommer hem innan jag lägger mig i sängen. Sorry not sorry. Jag sover i stället på morgonen när de andra vaknar och börjar duscha. Stör det så att jag inte kan sova så får jag väl stoppa i öronproppar. Så brukar de flesta som jobbar natt lösa det tex.

  Skulle aldrig knacka på hos någon för att be de dämpa sig, folk är ju helt skogstokiga och flippar över minsta. Ringer hellre störningsjour el liknande

   Ja är dom fulla så är det faktiskt bäst att hålla sig undan.

    Vad bor ni på för mentalhus om grannar flippar så fort ni knackar på?

     Har du träffat män?

      Nej, det har jag aldrig gjort faktiskt. Vad är det?

       Skoja bara, dom finns inte

        Lägg av. Det är hästar som inte finns.

         Män är ju djur…..

   Man kan ju ta det dagen efteråt om man vill. Nämna lite fint att de kan tänka på det till nästa gång.

  Hade några grannar som festade järnet på balkongen i lördags, dom verkade ha det riktigt trevligt. Jag satte i öronproppar och vinkade godnatt. Vissa människor klagar på precis allt och ärligt talat, Sveavägen, aldrig i livet.

   Exakt! Bor man i lägenhet får man räkna med ljud från alla håll. Och bor man i stan hör man ju en jäkla massa ljud jämnt. När vi bodde i stan bodde vi precis vid en busshållplats och en brandstation. Det lät väldigt mkt, dygnets alla timmar. Dessutom gammalt lyhört hus med allt från småbarnsskrik, fester å högljutt sex 24/7

   Mina barn är tack vare detta helt ljud-okänsliga och sover igenom ALLT! Och kan sova varsomhelst. Jag har aldrig klagat på nån. Tycker det ingår att det låter i lägenhet och man vet aldrig när man själv kommer låta så låg det va. Öronproppar och noisecancellerande hörlurar är obligatoriskt. Sen fattar jag inte hur man kan klaga på folk som har kul. Jag har alltid blivit glad när jag hör grannarna ha fest. Good for them

   Gulligt av några grannar som skulle ha fest och förvarnade. Och så frågade dom om jag vill komma på festen. Fint!

  Bo inte i en stad om du är känslig liten varelse för att det hörs lite ljud från grannen. Trött på folk som klagar på ljud, bara inflyttade från lantisar som klagar.

  En till fördel med att bo i hus, slippa alla grannar och oljud i tid och otid!

   Bor i hus, visserligen i ett villaområde, grannarna till vänster bråkar så himla högljutt att mina barn vaknar av det. Varje helg! Kul, verkligen…

   Ja, vi har knackat på, grannen på andra sidan har knackat på, både vid bråktillfällen och mitt på dagen.

    Men står de ute på trädgården då och skriker eller hur kan det höras in till er när ni bor i hus?

  Enda gången jag störts av oljud är de förra grannarna ovanpå som bråkade högljutt var och varannan kväll. Var väldigt otrevligt och till och med så att jag ringde polisen vid e värsta gångerna. Annars tycker jag bara att lite ljud från grannar är trevligt. Men jag är en sån som vill bo mitt i smeten och höra trafik och människor runtomkring mig.

   Haha, det där är jag så fascinerad av. Kan verkligen inte se mig själv knacka på hos nån granne man hör tjafsa/bråka och bara ”va äre om, sluta bråka”. Det känns så privat och integritetskränkande liksom.

    Men iof om du ringer polisen till och med var det väl inte ett vanligt bråk antar jag..

    Jag är inte TS, men har både knackat på och ringt polisen vid grannbråk, men då är det ju inte för att de stör mig. Våldsamma bråk, skrik, dunsar osv tycker jag absolut att man som granne bör reagera på. Det har ju tyvärr varit flertal mordfall där grannarna vittnar om bråk och konstiga dunsar, utan att de gjorde något. Usch, tänk om det skedde en misshandel eller liknande och jag bara struntade i det? Det är främst den tanken som driver mig. Tänk om någon far illa och jag hör, men väljer att inte reagera?

     Ok, jag förstår. Man vet ju aldrig.
     Men har du gjort det efter att ett par tjafsat högljutt i en kvart liksom (vilket jag kanske inte tycker är anledning att varken knacka på eller ringa polisen för) eller är det annat som gjort att du knackat på också? Hur har grannar reagerat när du gjort så?

  Kul hur det här inlägget mest problematiserar svenskars beteende men inte att någon med uppenbara rötter någon annanstans stör vilt.

   Eh va? ? vad svamlar du om nu.

    Är du inte läskunnig?

     Jo men fattar inte vad du menar? Detta handlade ju om alla som är bosatta i Sverige. Ingen påstod att bara etniska svenskar kan störa sina grannar. Vad är det för diskussion du försöker starta liksom? Så onödigt.

      Om etniska svenskars beteende dras upp i en negativ bemärkelse men inte turkarnas störande så blir det skevt och bara en etnicitet problematiseras.

       Mår du bra eller? VEM i detta inlägg har påstått att man bara kan störas av etniskt svenska grannar? Ingen har ens påtalat ursprung förutom du.

        Hur är det med läsförståelsen? Du hänger ju inte med alls.

         Hur är det med fin egna läsförståelse? eller människosyn också för den delen ??‍♀️ på vilket sätt är din kommentar relevant?

         Inlägget handlar om grannar som man blir störd av, varför blandar du in etnicitet?

          Därför att huvudinlägget nämner att det är ett ursvenskt beteende.

           Att inte våga ringa på ja? 🙂 du behöver nog läsa inlägget igen.

           Citera gärna var man benämner att det är ett ursvenskt beteende att störa andra människor. Så galet sjukt att du av alla människor tar upp någon annans läskunnighet ??????

   Du menar att vi inte förstår att du är rasist? Jo det uppfattade nog dom flesta.

    Snarare du som är anti-svensk.

     Hahahaha ge dig människa ? det är du som läst inlägget som fan läser bibeln.

      Nej det är bara det att du inte reflekterade över samma sak som jag gjorde. Du kunde lätt skrolla förbi mitt inlägg men du störde dig. Varför?

       Jag vet att många som inte är etniskt svenskar stör och är högljudda? Men jag förstår bara inte hur du lyckas trycka in den kommentaren när inlägget inte handlade om det? Det handlade om grannar som stör. Så förstår verkligen inte varför du försöker få det hela att handla om vart man kommer ifrån? Detta handlade liksom om grannar som är högljudda ?

        Men släpp det då om du inte fattar.

       Var skrev någon från vilket land deras störande granne kom ifrån?

        Hen menade att det svenska sättet att hantera det på beskrevs som töntigt medans de som uppenbarligen störde inte beskrevs som negativt alls.

         Varför ska man beskriva de som stör? kan väl vara vem som helst. Vad skulle man skrivit tänker du?

   Kan du snälla berätta hur du kom fram till den här slutsatsen, i ett inlägg som helt saknar en utpekad etnicitet? Den enda som verkar göra det är ju DU?

    Du talar om mellanmjölk, svenskarna har gett detta fenomen ett ansikte osv. Det är ju underförstått vilken etnicitet du menar. Lappar har lämnats långt innan Sverige blev multikulturellt och diskuterades som ett kulturellt fenomen även då. Varför spelar du okunnig? Du skulle aldrig driva så hårt med fenomenet om det inte vore typiskt etniskt svenskt.

     Snygg fokusförflyttning! ? Var och en skäms för sig själv och det här verkar vara din tur!

     Men alltså va? Ingen har väl ens påstått att bara svenskar spelar hög musik osv. Är du ett troll eller är du såhär IQ-lös?

      ?‍♀️

      Iq mäts i nivåer. Inte om man har det eller inte.

  Jag är inte gnällig av mig och tycker verkligen att mina grannar får både festa och väsnas. En enda gång har jag dock sagt till, när grannarna under spelade så hög musik att det inte gick att vara i vår lägenhet. Det har helt galet, värre än både en konsert och en nattklubb. Vårt hus är inte ens lyhört, så vetitusan hur dom bar sig åt.

  Jag knackade i alla fall på och bad dom sänka lite. Grannen svarade ”nej, vi har fest” och stängde dörren. Haha, så himla snopet!

  Skulle aldrig skriva en arg lapp till någon, herregud vad det är konstigt.

   Konstigare att störa och tuta dock. Vad tusan liksom. Vi bor i Sverige inte i Turkiet.

    Skulle ändå aldrig skriva en lapp för att nån tutar eller härjar hemma hos dem själva:)
    Skulle det störa mig så mycket skulle jag väl säga det isåfall. Men då skulle det behöva vara ett himla hallaballå väldigt ofta, väldigt länge och väldigt orimligt för att det skulle ske.

    Tycker att det är minst lika konstigt att pissa, bröla och slå ner folk när man ska gå på fotboll haha,

     Fast det handlade inte inlägget om. Du fokusförflyttar för att citera camcam.

    Exakt. Varför fira i Sverige om de är så glada? Bättre de flyttar till Turkiet då.

  Haha jag har skrivit en lapp till en granne anonymt. Dock inte om hög musik eller liknande utan om rökning på balkongen konstant trots att det är förbjudet att röka på balkongen.

  Team Arg lapp pga att jag är rädd för de grannar som brukar störa.
  Fast jag hade iofs vänt mig direkt till hyresvärden, det har de t.o.m sagt, att jag inte behöver prata med dem utan antingen höra av mig till värden eller störningsjouren om det är sent.

   Ja jag tycker inte kvinnor ska behöva knacka på hos främmande män kvällstid. Team arg lapp här också.

  jag hör aldrig nåt fr någon och jag har normalhörsel.? störs aldrig men grannarna hör nog mina barn skrika och hoppa på golvet. men ja så är det i fler familjshus. jag är nog lyckligt lottad med lugna grannar runt mig.

   Du hör ingenting, för det är du som är den störande grannen med högljudda ungar. Stackars dina grannar..

  Jag skrev en ”arg” lapp för några år sedan när grannarna ovanför mig tyckte att hela grannskapet skulle få uppleva sommarkrysset via deras tv. Dom öppnade upp alla fönster och balkonger och klämde åt volymen högst möjligast. Skrev på lappen att jag inte vill ha känslan av att Gry Forssell svamlar ledtrådar i mikronen som om hon står framför mig. Där efter struntade dom i att öppna fönster, dock fick jag stå ut med att höra allt via taket istället.

   En arg lapp är lite av en konstart. Rätt uttryckt så blir den både rolig och effektiv.

  Jag har en granne som spelar datorspel konstant som skriker ut svordomar så jag blir rädd och hoppar till. Min kille gick och ringde på när han skrek runt 23:30, men fegisen öppnade inte ens.
  I samma lägenhet bodde tidigare en kille som hade högljutt s”x, hörde både stön och smiskljud. Kände mig så äcklad!!!! Bor dessutom på 20 kvm så man kan liksom inte gå till ett annat rum.
  Försöker få denna person utslängd nu av hyresvärden pga misstänkt svartuthyrning

  Folk som säger att man får tåla lite ljud om man bor i lägenhet har aldrig haft en granne som dunkar musik konstant på högsta volym. Det är inte ok oavsett tid på dygnet att spela så högt att man stör andra med deras skitmusik. Man ska kunna lyssna på musik själv eller kolla på tv utan att grannens musik överröstar.

   Exakt. Man spelar musik och tv-ljud för sig själv, inte för alla grannarna. Så jävla hänsynslöst.

  Skulle vilja skriva en arg lapp nu. Det är förbjudet att ha barnvagnar i trapphuset pga brandsäkerheten men en granne fattar inte det och nu blockerar den våra brevlådor och det är inte första gången.
  Jag vet inte vems barnvagn det är heller för jag har aldrig sett någon granne med barn i barnvagnsålder. Men jag är sådär typiskt svensk och är konflikträdd så kommer inte säga/göra något???

  Om de var så lyckliga över valet i Turkiet, varför bor de inte där?
  Pratar inte om de som flytt till Sverige från Turkiet, utan de som är glada och firar.

   Ja det är inte en helt konstig fråga. Jag antar att bidragen är högre i Sverige?

  Mina grannar ovanför hade så högljutt sex att jag kunde höra prick allt. Och då menar jag allt från stönande till deras dirty talk. Det var nyproduktion så vi alla var nya i byggnaden, efter tre nätter av minimal sömn blev jag galeeeen.

  Dagen efter gick jag upp och ringde på deras dörr, förklarade på engelska (för det var tydligt att de pratade det, spank me) att jag kunde höra allt och att det kändes som att jag var med i en ofrivillig trekant :)) Hon skämdes helt klart men sa inte så mycket. Gick hem igen och sen var det bra tyst ett tag. Sen började det höras igen efter några veckor och då satte jag faktiskt upp en lapp i hissen och skrev att sex är trevligt men alla i huset behöver inte delta.

  Sedan dess har jag inte hört dom, dödade jag deras sexliv? Mycket möjligt haha.. men ljudnivån var på p-rulle nivå.

   Oj jag är förvånad att det var så lyhört i nyproduktion?! Fuskbygge? Jag upplever att nybyggda hus ofta är mycket bättre ljudisolerade än de byggda innan år 2000.

    Alltså jag skulle inte kalla det fuskbygge men ett påskyndat bygge med as dålig standard kanske? Absolut under all kritik helt ärligt. Det satt en ventil i sovrummet taket som jag antar var källan till ljudet, även om hyresvärden sa att så var absolut inte fallet den ventilen tar bara upp luft(?). Jag flyttade ut för två månader sen för jag tröttnade tillslut på hur låg standarden var på allt.

   Haha mina grannar bredvid mig hade också så högt sex. Jag vaknade t.o.m en natt av att min säng vibrerade i takt. Sovrummen vägg i vägg så antagligen även sängarna precis vägg i vägg också?

  Grannen körde med slagborrmaskin 22:30 en söndag. Jag var osvensk o gick ner o sa till x)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.