Den stora besvikelsen

Jenny ”Vulverine” Koos uttrycker sin stor besvikelse över att aldrig bli tilldelad några pris eller utmärkelser för sin långa och trogna tjänst. Hon menar till och med att hon avsiktligt exkluderas från att få tillhöra ”landets betydelsefulla kvinnor”. Inte heller får hon någon radiotid, trots denna långa och trogna femtonåringa tjänst.
Lady Dahmer har lämnat en kommentar under Haveristernas inlägg om saken, där hon skriver att hon är konstant besviken på bristen av utmärkelser, och jag kan inte annat än hålla med.
Det är alldeles frö snålt med priser eller utmärkelser till mig och den här sidan, och jag kommer fortsätta vara besviken ända till jag ser en förändring. Nobody puts baby in a corner!

Hur är det med dig?
Är du nöjd med mängder utmärkelser och priser du får från jobbet, eller hade det kunnat vara fler?

Vet du inte vem Jenny Koos är? Hon har bland annat hävdat han hon framkallat ett missfall med hjälp av kaffe och att sova med lampan tänd. 

127 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  LMAO okej

  Jag tog mig samman och gjorde en kokard och gav mig själv häromdagen. Det var väldigt lyckat.

   Folk som inte förstår hur roligt det här var måste googla kokard ?

  Jag har precis druckit ett glas bubbel för att jag kände att det ville jag och det var jag i så fall värd efter en gräslig arbetsvecka. Grattis till mig!

  Priser? Människan bör tacka sin lyckliga stjärna över att hon inte sitter inspärrad.

   Exakt. 100% sharlatan utan vårdutbildning.

   Ja oj…. den människan intresserar inte mig. Så udda…

   Skott sig på att lura desperata människor i 15 år…

  Har du sett Biancas senaste vlogg?

   Vad händer i den?

    Hon åker bil utan bälte, tror jag är vad som kommer tas upp mest här ?

    Nä, hon pratar om podden Camilla har och hur mycket de i den pratar om Bianca och hur illa upp Bianca tar av vad de säger.

     Så Bianca fortsätter sitt korståg för att slippa – vad?
     Bli omnämnd?
     Kritik?
     Beröm?

      Hon verkar ha fått en panikattack för att alla inte gillar henne. Typ av de som är avundsjuka och mobbare (?). Men jag vet inte. Hon är ju sitt varumärke. Det är bättre att hon lär sig att skilja på sak och person istället, så slipper hon älta och lida av att alla inte gillar henne och hennes maniska försäljningsreklamsjidder. Jag är en av dem som aldrig kommer att sluta kritisera henne så länge hon håller på med sin hysteri iallafall.

     Det blir lätt så när man inte lyssnar själv. ?

      Jag förstår inte varför du säger det gång på gång på gång på gång i podden, jag tänker snarare att det är rejält uppenbart att hon lyssnar slaviskt.

       Nä, hade hon gjort det hade det här aldrig hänt.

        Jag lyssnade och jag hörde, man kan säga vissa saker med ord och andra med antydningar och tonläge, ni pysslar med det sista.

        Jag blir så frustrerad när människor inte kan vara raka och ärliga utan bara försöker nonchalera i stället för att vara vara ärlig att Bianca är ett bra sätt för er att få material till podden och för att tjäna pengar.

         Zzzzzzzzzzzzzz

          Åh vilket mysigt försök till härskarteknik, hoppas inte det är Camilla bakom anonym som bemöter konstruktiv kritik på det sättet

   Jag såg den men förstår inte riktigt. När har Camilla pratat illa om Bianca? Absolut att on tas upp i podden, men någon mobbning har jag inte uppfattat. Det känns lite som att hon drog på sig sin största offerkofta innan hon spelade in vloggen.

    Jag kan förstå om Bianca lackar på att de ofta spekulerar i hur hon mår och om hennes hälsa, relationer, arbetsbörda osv. De tycker och tror mycket om saker de rimligtvis inte kan veta. Men mobbning har jag inte heller hört något av.

     Hon kan ju inte lacka på något som hon själv är orsak till.

  Börjar man dela ut priser och utmärkelser till höger och vänster så tappar dom väldigt snabbt sin betydelse.

   Hon skulle kunna få utmärkningen årets foliehatt.

    VoF har ju ”Årets Förvillare”.

    Jasså, har du lärt dig ett nytt ord?
    Hon kan nog betydligt mer än vad du kan om hormoner.

     Hon vet garanterat mer än jag vet om hormoner, betyder dock inte att jag kommer lyssna på henne, då det finns andra som vet ännu mer än henne. Så jag lyssnar hellre på dom.

      Moget

       Hur är det omoget menar du?

  Jag har aldrig hört talas om människan. Men visst, hon har säkert gjort stordåd för de feministiska vänsterkvinnorna som bryr sig. Hon ser i alla fall ut som en sådan.

   Haha!! Avundsjukan skiner igenom med kommentaren ”intetsägande modeller som aldrig utmanar någon” Ojoj, hon får väl skapa ett eget pris o ge sig själv ?

   haha. herregud så många knasiga förståsigpåare det finns. hjälp!

   Nej. ”feministiska vänsterkvinnor” gillar inte heller den där vulverine whatever her name is.

   Vulverine drar mer åt det transfobiska och konspirationsteoretiska. Hon lär ha mer gemensamt med t.ex. antivaxxare än med gemene vänsterkvinna.

    Ok hej då till henne.

  Jag får heller aldrig några priser på mitt jobb ??. Ingen av mina kollegor heller!!

  Det måste väl vara satir? Sådär världsfrånvänd kan ingen vara.

   Precis så verklighetsfrånvänd är hon.

  Vulverine.. måste de alltid vara så vulgära och konstiga suck

  Förslag på kategorier för pris:
  Årets pudel
  Årets exponering av barn
  Årets bedrägeri
  Årets omdömeslöshet
  Årets följer inte lagar
  Årets mest missnöjda
  Årets största krigare mot följarna

   Haha årets exponering av barn. Det borde vara ett riktigt pris med minst 100 ”vinnare”!

  Känns lite långsökt att få pris för påhittad skit

   Mkt av det hon pratar om länkar hon till, det är onte så att hon tagit fram rapporterna sjölv?

    Och hon tolkar studierna helt fel ?

    Men det är inte heller rapporter som har genomgått en ordentlig peer review eller är korrekt tolkade av henne så…

  Vi ska snarare vara glada att hon inte får mer sändningstid…

  Nicci Hernestig är gravid

   URSÄKTA?! Det var väl typ fem minuter sedan de träffades i Love Island. Fast redan där höll hon väl på att tjata om barn så är egentligen inte förvånad.

   Men hahahha VA. De va sjukt

   Men hjälp?? Folk skaffar verkligen barn ALLDELES för fort nu, är det typ trendigt??

    Finns det nån tidsgräns? ?

    Är du 20 år?
    Finns det ngn gräns på när man bör eller får skaffa barn?!

     För tidigt som i tidigt i förhållandet, trodde man fattade det haha. Dom träffades i Love island för några månader sen?

      Ja jag fattade det.
      Men det finns fortfarande ingen tidsgräns för hur länge man måste varit tillsammans.

       För barnets och samhällets skull borde det finnas det. Ett barn kommer inte med 14 dagars ångerrätt efter förlossning.

        Nej, men inget säger att de i te är kapabla att ta hand lm ett barn.

   Ojdå. Hon gjorde väl nyss ett inlägg om att hon har PCOS. Undra om hon tagit hjälp eller hon hade turen att det gick naturlig väg.

   Tycker det är jätte roligt för dom! Nicci känns så himla snäll och familjekär. Glad att hon är så lycklig efter all skit hon fick utstå pga sitt ex.

    Var det han Mattias som var knäpp? Förstod aldrig vad han gjorde

  Inte nog med att hon tar betalt för psuedovetenskap och skrämmer upp folk i onödan, nu ska hon ha ett pris för det också? Denna människa behöver hoppa ner från sin piedestal.

   Du är verkligen en typisk paragrafryttare som tar alvedon så fort du har lite huvudvärk, som tror att allt läkarna säger är det som gäller, att alla poliser är Goda och att folkhälsoinstitutet vet allt.
   Skulle myndigheterna säga hoppa skulle du göra det.

    Nu råkar jag ju läsa just ett 5-årigt program om läkemedel på universitetet, så jag tar sällan alvedon för bagateller och är fullt medveten om att läkarna ibland har fel. Har i mitt jobb fått poängtera det både en och annan gång, faktiskt. Men fint att du kan avläsa mig som person utifrån en kommentar! Ingen vet allt men jag kan faktiskt lova dig att en medicinare med flerårig utbildning och arbetslivserfarenhet vet mer än en googleutbildad hokus pokus-kvinna.

     Ja men då är vi två, om vi ska kasta examen.

      Om du pluggat medicin i 5 år och tror att tänd lampa orsakar missfall så tycker jag synd om dig. Men du får självklart tro på sådant om du vill.

       ?

       Fast hon är ju ingen ”Googleutbildad hokus pokus kvinna”. Du har tagit 1(!!) av alla 100 saker hon saker hon sagt och verkar ha hakat upp dig på det? Visst att hon kan vara extrem och lite crazy med vissa saker men att förkasta typ allt hon säger baserat på det där med tänd lampa är bara ignorant av dig, oavsett vad du har för utbildning.

        Fast jag har uttryckligen även skrivit att allt hon påstår inte är osanningar, utan att det är extremerna jag syftar på. Hon har sagt långt ifrån en enstaka sak som inte stämmer, men absolut, hon säger även saker som hon har helt rätt i. Men med alla medicinskt kompetenta människor så förstår jag inte varför man ska välja att lyssna på någon som även far med osanningar.

   Håller med om att hon bör hoppa ner från sin piedestal, däremot undrar jag vad som pseudovetenskap? Det är typ rätt grundläggande saker om kvinnokroppen hon skriver om uppbyggda med referenser. Sedan vissa extrema överdrifter då som att hon skulle skapat ett missfall med kaffe och ljus, men själva grundkunskaperna är det ju liksom inget fel i?

    Där var jag nog otydlig för du har helt rätt. Allt hon säger är inte osanningar, med psuedovetenskap var det främst överdrifterna jag avsåg.

  Alla dessa offentliga ”kvinnorättskämpar”. De vill bara synas själva och gömmer sig bakom det hela som en god anledning.

  Jag förstår inte varför många verkade bli så triggade av vulverine. Jag följer inte henne men tog rådet att sluta med kaffe och mina pmsbesvär har försvunnit. Verkar som det värsta man kan göra är att uppmana folk till att leva sundare nuförtiden. Gud nåde den som skammar andra.

   För dom flesta är det nog att hon sprider icke-evidensbaserad ”vetenskap” som om det vore det enda rätta. Självklart får man tro vad man vill och fungerar det för dig, kör. Men att lura i hundratusentals människor att lampa under natten skulle leda till missfall vilket bevisligen inte stämmer.. det är att skrämma upp folk i onödan.

    Fast skämtar du? Hon anger typ alltid källor. När det kommer till kvinnors hormoner vet vården ca ingenting mer än det ytterst och absolut grundläggande. Jag vet 110% att jag har betydande progesteronbrist men ingen läkare vill peta i det under någon av alla utredningar jag varit på senaste 1,5 åren. Inte för att jag tjatat heller, för jag orkar inte bry mig då mina symtom är depression och ångest. Men jag nämnde det bara i förbigående till en av läkarna jag träffat och hon beklagade mest bara att kunskapsläget är för dåligt för att reda i hormoner på det sättet. Jag ryckte på axlarna och återgick till att bollas mellan psyk och vårdcentralen.

     Hur vet du att du har ”betydande progesteronbrist” samt vad innebär det?

     Jag har inte sagt annat, jag har sagt att den vetenskap hon sprider är icke-evidensbaserad. Källa och trovärdig källa är inte nödvändigtvis samma sak

   ?

   Jag håller med! Jag har blivit hjälpt väldigt mycket av att följa henne. Bli av med pms-besvär, bli gravid som 38-åring, ta mig igenom post partum-tiden med hög energi, få tillbaka en stabil menscykel.

    Jag med, gjorde abort genom att sova med lampan tänd!

    Och jag lyssnar inte ett skit på denna människa blev ändå gravid som 40 åring. Men sen valde jag att ha lampan tänd på natten….

   sluta med kaffe? står på 1177 också ?

    Ja,
    hon har intebsagt att det är saker hon själv kommit på. Det är
    Folk här som säger att det är hittepå.
    Det hon gör är att sammanställa nyare forskning om hormoner bland annat.
    Och Förmedlar sina egna erfarenheter. Då blir hon kallad foliehatt?

    Jag håller inte med om allt hon skriver och gilöar inte allt heller men många här är
    Väldigt inskränkta och rediga och gillar att sitta här och kasta skit.

     Ja verkligen, fattar inte riktigt heller hatet mot henne?

   Du har helt rätt!

  OT, vet inte om hon räknas som influenser men såg precis att Nicci Hernestig väntar barn med Andreas som hon träffade i Love Island för några månader sen.

  Jag läste många bittra kommentarer under säsongens gång om att det inte skulle hålla, Andreas skulle vara otrogen med en gång osv. Hoppas verkligen dom motbevisar alla dom, speciellt för barnets skull. Så kul när par träffas i såna program eftersom det är så ovanligt att det funkat efter inspelningen!

   Tror det är tidigt att säga något än, dom träffades väl för några månader sedan? Väldig skillnad på nykärlek kontra några år in i förhållandet. Men hoppas såklart det håller för dom.

    Jo självklart, men dom allra flesta brukar ju ha gjort slut innan programmet sänds ? nu är ju detta live så inte samma sak, men vi börjar väl komma upp i den tiden snart

   Hur som helst. Grattis till Nicci. ?

  Vad kritiska alla är mot Jenny Koos. Det märks att ingen av er har följt henne. Visst, hon kan tyckas flummig och alternativ men hon har hjälpt otroligt många kvinnor balansera sin menscykel från tonåringar till klimakteriet. Hon är en sann folkbildare och nu börjar forskningen komma ikapp henne: p-piller ökar kraftigt risken för depression. Det påverkar även ens tarmflora. Tex. Amerikanska kvinnliga forskare som Sara Gottfried har sagt liknande saker som Koos länge. Men visst, tjata om foliehattar så fort en människa tänker nytt.

   Så fort en person tänker nytt?
   Hon ger helt frånvända råd. Det är farligt.

    Håller med Lina.

    Dessutom – kan du ge konkreta exempel på frånvända råd hon gett sina följare? Varsågod och gå in på hennes instagram och leta.

    (Förutom att lära känna sin kropp om det nu är så upprörande)

    Så livsstilsråd som att anpassa sitt liv efter sin menscykel och inte tvärtom, prioritera sömn och stresshantering, sluta med koffein helt och hållet, träna på ett sätt som inte höjer kortisolet, stabilisera östrogen och progesteron genom kosten och ta vissa kosttillskott för att stötta ägglossning är världsfrånvänt? Och innan nån skriver ”jaja, det där vet vi redan” så NEJ, detta var inte allmän kunskap för fem-tio år sedan, det är just Vulverine Koos som genom att ihärdigt ha informerat på sociala medier har bidragit att det är allmän kunskap. Om nån tjej har problem härinne så rekommenderar jag Sara Gottfried och Mindy Pelz, googla dom. Dom är amerikanska varianter av Koos. Man kan tycka vad man vill om Koos, hon är ganska crazy, men hennes kunskap är jätteviktig för fertila kvinnor.

     Saken är ju att hon baserar sina råd på bristande vetenskap. Det finns exempelvis ingen evidens för att koffein minskar fertiliteten. Det finns ett fåtal studier som pekar på det, men även många studier som pekar emot, så man kan inte fastställa någon relation mellan koffein och fertilitet. Att ta bristande fakta och måla upp som livets budord i syfte att tjäna pengar är världsfrånvänt.

      Hur tjänar hon pengar på att fertila kvinnor som vill bli gravida slutar dricka kaffe?

       Hon säljer väl tillskott och kurser vill jag minnas?

      Fast har inte det mest att göra med att koffein stressar kroppen och stress i sig kan ställa till det med fertiliteten? Jag tycker Jenny är toppen i mångt och mycket och man får välja själv vad man vill lyssna på och ta med sig. Jag mår faktiskt extremt mycket bättre sen jag slutade med koffein, vilket jag gjorde efter att ha läst på och lyssnat på människor som Jenny.

    Håller med Lina

   Att nedstämdhet är en mycket vanlig biverkning av bland annat p-piller står klart och tydligt i bipacksedeln. Det är inget Koos kommit på utan det har läkemedelsföretagen sett i en eller flera av läkemedelsutvecklingens faser.

    Nedstämdhet är en sak. Men det som är nytt är att det ökar risken för klinisk depression. Det är väldigt allvarligt.

     Antikonceptionsmedel kan orsaka nedstämdhet och därmed ökar risken för klinisk depression. Man brukar säga att efter två veckors nedstämdhet bör man söka vård, eftersom det är tecken på att tillståndet övergått i depression.

      Forskningen har varit motstridig hittills. Det har lett till att sjukvården skriver ut p-piller lättvindigt. Dom nya studierna visar att kvinnors risk för att drabbas av klinisk depression ökade med 73 % under som två första åren . Lägg av med att bagatellisera detta är du snäll. Hör är länk till artikel hos SvD:
      https://www.svd.se/a/jlxBqq/studie-p-piller-okar-risken-for-depression

       Vadå bagatellisera? Jag skrev just att antikonceptionsmedel har nedstämdhet som mycket vanlig biverkning. Nedstämdhet är en riskfaktor för klinisk depression. Således, antikonceptionsmedel ökar risken för depression. Vad jag säger är att detta klart och tydligt står utskrivet, det är inget Koos kommit på. Likt alla andra läkemedel finns både fördelar och nackdelar, och man måste själv ta ställning till om det är värt eventuella biverkningar.

        Så varför kommer ny forskning som presenterades för fyra dagar sedan med helt nya rön då, om allt enligt dig är så gammalt och vedertaget?

         Det finns studier som pekar på olika resultat och därav finns ingen evidens för att koffein orsakar infertilitet. Man har helt enkelt inga säkra underlag. Ska man prata tidsaspekt kommer fynd om att koffein sänker fertilitet främst från förr, medan nyare forskning oftast tenderar att inte visa på ett samband.

      Enligt studien ökade p-piller kvinnornas risk för depression med 73 procent under de första två åren av användning. Kvinnor som började använda p-piller under tonåren hade 130 procent högre frekvens av depressiva symtom. Kvinnor från 20 år och uppåt när de började hade 92 procent högre risk för depressiva symtom.

    Men Bella.
    Voulverine har inte ”kommit på” ngt. Hon förmedlar nyare forskning om bland annat hormoner och blandar det med egna och andras erfarenheter.
    Har du ens läst boken??

     ..det här står ju dock klart och tydligt på läkemedlens bipacksedlar? Och det är ingen ny forskning, detta har länge funnits tillgängligt att läsa på bipacksedeln. Behövs ingen bok för att få reda på det.

      Det står inte alls klart och tydligt att 73 % av alla kvinnor som äter p-piller drabbas av klinisk depression, att om man äter p-piller som tonåring så ökar depressiva symtom mer 130 %, att om man börjar äta p-piller som 20-åring så ökar depressiva symtom med 92 %! Det här är NY forskning. Det man visste innan var att p-piller kunde öka risken för nedstämdhet, men inte i vilken grad. Nu vet man exakt. Och siffrorna är ganska så häpnadsväckande eller hur? En av tre kvinnor drabbas av klinisk depression någon gång under sitt liv. Var tionde kvinna går på antidepressiv medicin. Ny forskning g om kvinnohälsa kommer ju hela tiden! Man vet tex inte vad pms beror på, eller psos.

       Kopplingen mellan antikonceptionsmedel och nedstämdhet är inget jag förnekar, för där finna absolut ett samband. Problemet här är att du tar data från en enstaka studie och säger att ”såhär är det”. Vilken typ av stduedesign har man tillämpat, har kan justerat för confounders, vilka bias finns, hur väl speglar studiepopulationen verkligheten, har man fastställt kausalitet eller endast samband? En studie behöver inte nödvändigtvis vara bra, och en studie räcker inte för att fastställa detta. Studien kan absolut ha rätt, men den kan även ha fel.

    Men varför kallar du då det hon säger pseudovetenskap? Hon säger ju heller inte att det är något hon själv kommit på. Snarare tvärtom isåfall och det jag isåfall kan anse som det ”flummiga”? urgammal nedärvd kunskap som våra urmödrar kände till typ.

  Ja, alltså, jag skulle inte heller våga ge sändningstid åt henne. Hon kan ju råka säga vilken smörja som helst som inte är förankrat i verkligheten.

   Alltså vad grundar du det på?

  Ang det där med kaffe och tänd lampa, hon åt även kinesiska örter (som använts långt före det fanns ”riktiga” abortpiller) om man ska vara noga. (Hon namngav inte dessa örter eftersom hon inte vill att folk ska käka eventuellt farliga örter).
  Så det där med kaffe& tänd lampa är ett lite halvsant rykte som fått vingar här i kommentarsfältet.

   Fast nu sa hon att hon även gjorde de andra sakerna. Förnekar du verkligen det?

    Jag skrev ”även”

    Läsförståelsen är sällan på topp här.

     Vi är sååå glada att ha dig här, du lyser liksom upp med din intelligens.

   Kom liljor och akvileja, kom rosor och salivia! Kom ljuva krusmynta, kom hjärtansfröjd!

  hon verkar inte riktigt klok. en kränkt vänster hokus pokus kvinna som vill tjäna pengar på att ge galna råd till desperata kvinnor..

   Vänster?

   ?
   Baserar du det på vad?

   Alltså den mesta information har hon liksom gratis på sin instagram?

  I Bohuslän har man som tradition inte saffran i sina lussekatter. Varför? Jo, förr användes saffran som abortmedel och kvinnorna ville inte framstå som ”dåliga kvinnor”, som de skulle göra om de köpte saffran.

   Är Bohusläning sedan generationer. Aldrig hört ett dyft om. I Tanum..?

  Jag började äta p-piller när jag var 16. Det ENDA jag kommer ihåg var att de fråga om migrän o stroke i släkten. Inga biverkningar diskuterades med då mig som var 16 år. Så här i efterhand tycker jag det är sjukt. Visst mina föräldrar (mamma) hade kanske ett ansvar men var inte heller insatt i biverkningarna. Nej jag håller långt ifrån med Koos om allt men mkt hon säger är bara logiskt. Blir du triggad av kaffe- drick inte de. Det är också ångestdrivande vilket påverkar oss kvinnor i större utsträckning.

  Folk måste läsa sig att plocka russinen ur kakan o använda kritiskt tänkande!!

  Varför skulle hon ha ett pris?

  Jag har följt Vulverine under flera år och kan inte förstå kritiken mot henne. Det är så märkligt det där hur det kan ses som något fel att vilja ta hand om sin kropp, att undvika stress och koffein och vilja satsa på en kropp i balans. Att lära känna sin cykel är ju något som bara är bra.

   Problemet är inte hennes budskap, förutom några fadäser, utan snarare hon som budbärare. Jag har gemensamma vänner med henne och har både sett och hört hur hon agerar privat och på sociala medier. Emotionellt verkar hon vara på en nivå som motsvarar kanske en 12-åring. Det verkar också som om hon ofta anser att hon har rätt och alla andra har fel. Att anklaga andra för kvinnohat när hon blir konstruktivt kritiserad eller inte får de erkännanden eller belöningar hon önskar verkar vara en återkommande reaktion. Dessutom behandlar hon både sina följare och medmänniskor illa och exploaterar även sina barn och partner. ”Entitled” är bara förnamnet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.