Det bästa har inte hänt än…

Bildkälla: Lojsan Wallin Instagram

Lovisa ”Lojsan” Wallin har postat ett bildkollage på Instagram med härliga sommarbilder. En bild föreställer bland annat en mycket inbjudande charkbricka som gärna skulle kunna få stå på mitt bord ikväll.
Många flunskompisar kommenterar inlägget och hennes vän Tully svarar ”Då har det bästa inte hänt ännu.” och det kan nog vara sant.
Det bästa har kanske inte hänt än, men det som däremot redan har hänt är den här charkbrickan. Den serverade nämligen Lojsan till Tully den 28 juli förra året och hon är till och med taggad i bilden.

Bildkälla: Lojsan Wallin Instastory

Det är inte första gången som Lojsan återanvänder sina bilder, och det är ju så klart inte förbjudet, men det kan vara någonting att ta med sig, om man har ”fomo” (fear of missing out) eller tror att alla andra gör så mycket roligt hela tiden. Ha det in bakhuvudet när du skrollar Instagram om du vet med dig att du jämför dig med det du ser.
It ain’t true, Boo.
Se det mer som att influencers leker med Barbie, snarare än att det är deras verklighet…

Här kan du se hur det såg ut förra gången det begav sig om du inte ser Instagraminlägget.

Tack för tips! 

54 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Good point! FOMO är fasen en folksjukdom. Alla andra gör inte härliga saker hela tiden, och det är helt enkelt det som är normalt och sunt!

   Om det är en folksjukdom finns ett lättillgängligt botemedel i att ta bort Instagram, et voilà.

    Men… det kräver ju insikt och eget ansvar 😰

    Tänker botmedlet är att inte konsumera eller flyga på semester så mycket. Tofu>rökt skinka. Inga lån.

    Så har man jättemycket tid över till att studera något kul.

   Äsch, tycker folk ska göra mer roliga saker. En vacker dag sitter man där och livet har sprungit förbi.

  Jag är mest nyfiken på vem som kommer ihåg och har printat Lojsans story?

  Jag återanvänder bilder hela tiden. Inte på instagram men på bloggen, särskilt mina bilder från Gotland. Solnedgång och hav är alltid perfekta bilder till mer personliga inlägg.

   Att återanvända ”generiska” bilder för att förmedla en känsla i ett inlägg är väl en sak, att använda dem för att få det att verka som om det som sker på bilderna har hänt nu är en annan grej.
   Fast egentligen, vem rudan bryr sig 😅 (ja jag vet att jag brydde mig tillräckligt för ett skriva en kommentar).

    Grejen med kollaget ovan, det var ju för att typ visa ”det här har jag gjort senaste veckan” och då är det ju lite komiskt när man slänger in en ett år gammal bild.. tar ju liksom bort EXAKT hela tanken med de här ”min vecka/lately”-karusellerna på insta 🤣

    Jag är inte ens en influencer men kan ändå känna mig fake om jag lägger upp en bildserie döpt ”lately” och en av bilderna är typ från förra månaden.

   Jag återanvänder aldrig!

   När jag scrollar min instagram och stories vill jag minnas vad jag gjort på riktigt. Som en dagbok.

   Jag stör mig så mkt på en vän som när hon var på mulna Teneriffa men mörkt vatten la ut en bild från förra årets resa (Mallis med turkost vatten) och skrev badar på Teneriffa.

   Stör mig g orimligt mycket på det.

  Äsch, vem bryr sig?! Är inte influensers flöde ett trevligt tidsfördriv med fina bilder bara ändå?!

  Men när man inte har något kul inplanerat pga tusen olika orsaker så kan det verkligen kännas som att en bild på ett härligt kvällsbad = ”alla andra” har det så mysigt hela sommaren!

  Själv komponerar jag ihop charkbrickor för att äta, njuta och bjuda vänner. Funkar inte riktigt att leta fram förra årets bild då 😂

  Jag tar alltid paus från sociala medier på sommaren för jag är så känslig och känner lätt FOMO. Jag har också numera insett jag inte är en sommarmänniska och att jag gillar andra årstider bättre. Känns liksom förbjudet att säga det i den här landet, men en sån lättnad att faktiskt bli okej med det haha. SJÄVKLART gillar jag sommaren och det är härligt bla bla men älskar det inte så mkt som många verkar, eller iaf utgör sig för att göra.

   Du är inte ensam.
   Jag var en sommarmänniska när jag gick i skolan. Känslan av sommarlovet var helt underbart. Då var hösten fruktansvärd, tillbaka till hetsen, ångesten för om man valde rätt väg, vad man egentligen ville bli när man blev stor osv osv.

   Nu såhär flera år efteråt så har hösten blivit min favoritårstid. Älskar alla färger i naturen, det ”krispiga” i luften. Känslan av nystart, nya krafter, nya roliga jobbprojekt.
   Roddiga picknicks byts ut mot mysiga restaurangbesök. Drinkarna på altanen byts ut mot varmt te och en bok i fåtöljen.
   Älskar hösten!

    Åh, jag med!! Hösten är bäst.

    Kan inte annat än att hålla med.
    Jag avskyr sommaren, klarar inte av att hantera värme alls, och mår fysiskt dåligt när det är över 20°C ute.

    Längtar så mycket efter hösten. Min bästa tid är september/oktober när det fortfarande är såpass varmt att man inte behöver ha jacka, och luften är hög och krispig.

     Inte jacka i oktober??

      Stickade tröjor! 😁

       Vi bor nog på väldigt olika ställen eller har väldigt olika lätt att frysa… Behöver ha stickad tröja och jacka!

    Sensommaren och skiftet augusti/september är det ”riktiga” nyåretz

   Samma här. Älskar höst och vinter. Gillar mörkret, tända ljus och stickade tröjor, strumpbyxor och klänning osv,

   Är inte en sommarmänniska längre.

   Bor på turistort och det är så jäkla skönt när turisterna åker hem 😁

  Får fomo på sommaren då alla verkar ha så många vänner de har fester och vinkvällar med, kvällsbadar med osv. Jag har två riktigt nära vänner men skulle så gärna vara del i ett stort gäng, speciellt på typ midsommar och nyårsafton

   Är nyårsafton på sommaren?

   Kan inte ni tre bjuda in lite vänner på typ klippbad, cykelutflykt, SUP, Kvälldopp, grillkväll o dyl. Messa lite folk som ni känner litegrann och chansa att några vill haka på liksom🙏

   Det ser säkert charmigt ut på bild. Men i sådana där stora gäng blir man sällan speciellt tight med någon. Man är bara bekant liksom.
   Och så fort du gjort något som bryter mot det normala i gängen, typ gör slut med en partner, jobbar utomlands ett år etc. så kommer många glömma bort hur man hälsar på dig.

    Vilken tråkig erfarenhet av kompisgäng du har. Nu vet jag inte hur stora gäng ni pratar om det är verkligen inte min erfarenhet. Visst är jag mer tight med en eller två i gånger men att bara vara bekant med resten… nej då. Och i mitt gäng får alla vara den den är, öppenhet är alltid nyckeln!

     I gänget, inte i gånger.

     Jag tänker att de här stora kompisgängen som man kan träffa på nu i vuxen ålder är nästan alltid baserade på ett gemensamt intresse. Som att man börjar hänga med andra fotbollssupportrar där man går på matcher tillsammans. Man börjar åka motorcykel och börjar hänga med andra mc-förare. Eller så blir man involverad i någon ideell förening eller liknande.
     Så fort man slutar gå på fotbollsmatcher, byter märke på motorcykeln, eller inte har lika mycket tid för föreningen längre, då kommer det här stora bekantskapsgänget att sluta bjuda med dig på grejer. Det blir rätt tydligt att den här vänskapen är väldigt villkorad där det gemensamma intresset är det egentliga enda limmet i relationen.

      Jaha, det känner jag inte alls igen. Tycker gäng oftast är en grupp som började som två tre vänner, som bjöd in någon mer en av dom känner, som i sin tur tog med sin syster, som har en skön kollega som gärna hänger med osv.

       Det blir ju ännu mer bekantas bekanta bekanta. Sånt brukar ju inte vara kvar i de gängkonstellationerna mer än för ett eller kanske möjligen två tillfällen.
       Ännu mindre att man hälsar på varandra efter en sådan träff.

        Men de blir ju kvar i gänget efter det och man blir vänner. Alltså, fine om du inte gillar gäng, säger bara att det är din erfarenhet och inte alls min bild av kompisgäng.

   Lär känna fler personer! Gärna människor som är bjussiga och öppna för att lära känna nya människor och deras vänner. Det bästa som finns är att hänga i gäng.

  Jag lider inte av FOMO, men följer heller inga infuencers. Däremot kan jag ibland känna att ”alla andra” är så himla lyckade, smarta och tjänar mycket pengar. Många av mina vänner har doktorerat och arbetar med coola och avancerade saker. I svaga stunder känner jag mig trög och simpel i jämförelse.

   Jag vet! Jag har 4 nära vänner eller vad jag ska säga. Alla är chefer och tjänar mer än 15 k över mig. Vi har typ pluggat samma sak..

  Tycker det här var ett väldigt viktigt inlägg.

  Reagerade faktiskt på att det var en tråkig bricka att smaka på som gravid

   Vilken myskväll att sitta där med en kall pickles och kolla på medan vännerna äter brie och salami.

    Glöm inte de gröna tomaterna 🙃

   Kan ju ha varit fryst 😍

  Det hade faktiskt varit väldigt kul om instagram kom på en funktion för dessa bildserier där man va TVUNGEN att posta bilder tagna de senaste 7 dagarna, och utan filter. Typ om det fanns en algoritm som kunde styra det. Vilken mer rolig och underhållande inblick man skulle få i folks liv!

   Det finns en fransk app som heter BeReal som gör något liknande! ☺️ En gång om dagen får du ett meddelande att du har två minuter på dig att ta en bild från vad du gör där och då. Man har ingen aning om när det meddelandet kommer så det blir ju att man bara kan lägga upp bilder från ”verkligheten” så att säga. I tillägg får man heller inte lov att redigera några bilder. Syftet med appen var autenticitet. Den släpptes ganska nyligen, år 2020, så vi får väl se om den blir något stort.

    Låter stressigt 😅 som att vara på konstant sociala medier-jour

  Jag är universitetsstudent och sommaren är verkligen en speciell tid. Jag har alltid jobbat hela sommaren, medan många av mina kursare från rikare familjer ger sig ut på månadslånga rundresor och mina arbetande vänner går på några veckors ledighet. Helt omöjligt att inte få FOMO ibland. Samtidigt så älskar jag mitt jobb och hade ärligt talat blivit uttråkad av en hel sommars ledighet. Jag tror att man lätt fastnar i att jämföra hur bra andra har det utan att egentligen tänka steget längre. Kanske ackompanjerades den där charkbrickan av fjorton grader och regn, trots allt.

   Från en som har varit i exakt ditt ställe under studenttiden – semestern känns SÅÅ mycket värd när man väl är ute i arbetslivet! 😀 Håll ut! <3

  Molly R senaste story? Vad sysslar det paret med och varför är såna kryptiska meningar det enda de två uppdaterar med?

   Det var väl inget konstigt med den storyn?

   Jag förstår inte heller… Ross verkar inte umgås med dem öht? Om man har några lediga dagar eller veckor per år och jobbar hårt resten av året så förstår jag inte varför man drar till Ibiza och lever ungkarlsliv istället för att vara med sin lille kille? Händer så mycket i den låga åldern som är för gulligt att missa för alla pengar i världen!

    Nu följer inte ens Mollys mamma eller syster Ross på Instagram längre och han följer inte dom heller..

     Det lär va stendött det förhållandet

      Haha stendött, hon följer inte heller honom nu. Vet att systern gjorde det förut också, så det är givet att det är slut

    Såg ju en story med Molly på Arlanda så hon är nog med familjen på Ibiza. Jag tror hon bara vill förvirra oss med gammalt material från Sverige på stories så vi ska spekulera och undra vad som händer.

  Inget fel med att återanvända bilder egentligen. Men för min del handlar det om att man kanske inte ska låtsas om som det i bilden hände igår🤦🏼‍♀️ Det blir väldigt löjligt tycker jag. Om jag återanvänder en bild för något så skriver jag tydligt att det är en gammal bild. Influencers målar redan upp en fejk värld så blir inte bättre av att göra det värre

  om du har problem i ditt äktenskapshem och vill ha en snabb lösning råder jag dig att gå till DR.SUNNY, en stor andlig man rikt välsignad av sina förfäder, jag upplever hans kraft när min man säger att han vill skiljas, men jag verkligen älskar honom och jag vill inte att vi ska göra slut så jag kontaktar Dr.Sunny för kärlekstroller efter att ha läst vittnesmål från olika människor online om honom, jag vill gå igenom processen han bad mig följa och idag lever jag lyckligt med min man eftersom han ogiltigförklarade och rev skilsmässopapperet efter att Dr Sunny love spell, du kan skriva till honom på hans Whatsapp-nummer för snabb lösning av dina problem +2348082943805 eller maila: drsunnydsolution1@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.