”Jag tror jag har en förlossningsdepression”

Gabriella Joss Possler tar till Instagram för att prata om sitt dåliga mående, och att hon kommit fram till att hon tror att hon nog har en förlossningsdepression. 
Hon förtydligar att hon känner igen sig i mycket av det hon läst om förlossningsdepressioner på nätet, men inte  vad gäller självmordstankar eller viljan att vilja skada sitt barn. De känner hon inte igen alls, utan hon skriver att hon har en jättestark anknytning till sin bebis.

Gabriella skriver om hur tacksam hon är för att Andrea Norrman pratade om sin förlossningsdepression och väljer nu att dela sina känslor med förhoppningen att det kanske kan hjälpa någon annan. 
Förhoppningsvis får hon den hjälp hon behöver.
Att må dåligt är ingenting att skämmas över, vare sig det gäller en förlossningsdepression, en helt ”vanlig” depression eller någonting helt annat.

Kolla vad fint!! Vad glad jag blir av hennes fina följare!Och på tal om någonting helt annat…
Tydligen rakar man sig innan laserbehandling, så det är svaret på frågan från det här GabJoss-inlägget. 

58 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men det är så underligt att hon inte riktigt visar sitt ansikte. Som i det senaste sammarbete med Lyko så är det så anonymt och märkligt filmat för att ansiktet inte ska synas. Det finns ju knappt några bilder på henne framifrån där man ser hennes ögon/blick.

   Tycker du verkligen det är konstigt om hon nu mår dåligt och eventuellt till och med har en förlossningsdepression?

    I så fall har hon haft förlossningsdepression i 10 år.

    Fast så är hon jämt. Tittar inte framåt. Hon har verkligen mycket reklam på gång hela tiden.

     Jag vet inte om jag drömt detta men har hon inte någon gång sagt att hon inte gillar att visa sitt ansikte på bild framifrån?
     Hon har ju gjort reklamer genom åren där ansiktet ”behöver” synas för produkten men hon har ju inte gjort det såvitt jag sett.

   Varför är det konstigt? Hon kanske inte är bekväm med det, speciellt inte nu när hon mår dåligt? För vill minnas att folk typ alltid klagat/påstått att hon inte visar ansiktet så mycket. Verkar ju vara ett komplex tyvärr

    Den senaste bilden på ig där man ser hennes ögon är från 30 december 2020… Det är lite ovanligt ändå.

     Vad är det du försöker antyda att detta ska handla om egentligen?

   Jag tror att det bara grundar sig i två saker:
   1) Att hon inte vill visa sig från någon sida där hon inte är nöjd med sig själv
   2) Att alla bilder måste platsa in i typiska inspo-bilder. Allt är utstuderat, stage’at och genomtänkt.

   Och jag tycker det är SÅ sorgligt att det fortfarande är så viktigt för vissa, det måste vara fruktansvärt påfrestande att aldrig känna att man kan ta en spontan och härlig bild, utan att allt måste förfinas och visas från sin bästa sida, både sig själv och allt man gör, allt man äter, alla platser man besöker. Jag vet själv hur det, kommer inte skriva ut mitt namn men för runt 10 år sedan så arbetade jag med sociala medier och kunde tjäna pengar på samarbeten och blogginlägg. Inga stora summor alls men ändå. Och jag minns ju hur extremt osäker jag var i mig själv, det var en ständig press på att aldrig våga visa sig osminkad bland folk, aldrig lägga upp en bild utan att noggrant välja ut den perfekta, jag kände mig som en vandrande docka och reklampelare. Det tog mig MÅNGA år att lära mig tycka om mig själv utan alla filter och stylade bilder. Jag kunde liksom inte ens komma till en familjemiddag och vara med på foto eftersom jag visste att det skulle visa mig såsom jag egentligen var. Dessutom tror jag att jag genom sociala medier bidrog säkert till att andra unga tjejer blev osäkra, sånt sprids ju. Och jag tänker inte skuldbelägga nån för det jag gjort mer än mig själv , jag bidrog till en ohälsosam och fejkad bild av nåt som inte egentligen var på riktigt. Nu när jag kommit ur det så gör det mig så förbannat provocerad när man ser influensers publicera alla fejkade bilder för att sen också lägga ut nåt snyftinlägg där det står typ ’kom ihåg att allt som du ser på nätet inte är på riktigt! Kom ihåg att du är fin som du är! Jag har också sköra sidor!’ Där de söker sympatier, för att sen fortsätta med sina stage’ade liv. Det är ju som att påminna sina följare om att inte tro på allt man själv lägger ut…? Det är ju inte klokt? Är så himla glad att jag växte ur detdär och inte fortsatte bidra till den sjuka fejkvärld vi lever i på nätet.

    Tycker man inte om att synas ska man inte bli influencer.

     Jodå, finns olika typer av sätt att vara influencer på och hålla på mer sociala medier 🙂

      Så det fungerar menar du om man är osynlig? ok 😉

   Hon har ju alltid förklarat att hon inte gillar att bli fotad. Hon är väl väldigt osäker på sig själv och ser inte att hon är väldigt fin som hon är.

    Men ändå är bloggen full av sexuella avklädda bilder. Nån som inte gillar att fotad lägger inte ut såna bilder överhuvudtaget på en blogg där även barn förekommer

     Alla vet väl vid det här laget att hon älskar uppmärksamhet.

   Jag funderar på om hon har BDD/body dysmorphia. Hon visar glatt upp rumpa och opererade bröst men får panik om hennes snubbe filmar hennes ansikte framifrån. Hon skrev någon gång att hon använder lösfransar i en hel vecka och jämt har i löshår och smink på. Verkar så ängsligt. Och hon verkar 100 ggr snyggare än de flesta så varför skämmas över ansiktet? Skumt.

    Har sett/träffar henne IRL flertalet gånger då vi båda bor i Umeå.

    Kan intyga att hon ser ut som vilken pantad brud som helst med tjockt lager med smink och pattarna halvt hängande utanför tröjan. Jobbig röst har hon också, står och halvskriker över hela affären om en vas eller vad det nu var senast jag stötte på henne. Så hon är inte ett dugg attraktiv i verkligheten…

     Det konstiga i det hela är att denna ”bilden” har jag fått/känt hela tiden när det gäller henne.

      Hon är väldigt otrevlig som person. Kanske inte mot de som känner henne men mot omvärlden är hon sjukt dryg och otrevlig…

      En bekant till mig var kompis med henne ett bra tag men hon blev less på beteendet och slutade umgås med henne. Hört en hel del om hur det är/varit ”bakom kulisserna”…

       Jag gick förbi henne en gång på stan och hon blickade mig från topp till tå med världens otrevligaste blick, tänk mean girls. Blev så förvånad då det kändes som högstadiet trots att vi är vuxna kvinnor båda två och jag dessutom är typ 10 (!) år äldre än henne. Mycket märklig människa.

        Herregud man slutar väl med sånt när man har barn sjukt hur vuxna kvinnor ger bitch blickar som man kallade det när man va liten. Såna människor mår ju inte bra med dig själv..

         Sig själva **

    Har sett henne på badhus fullt sminkad och med lösögonfransar.. förstod först inte att det var hon utan reagerade på sminket i den miljön sen i efterhand kom jag på att det var hon.

   Här är en video på henne framifrån! Visserligen 5 år gammal, men ändå. Hon har inget att skämmas för!

   https://youtu.be/zI4wz1u5NqU

   Ser bara underligt och märkligt ut

  Men förlossningsdepression, vad är det att vara hypokondriker kring? Modigt att tala om sitt mående och berätta att man har förlossningsdepression. Det är inget ovanligt. Däremot viktigt att man får hjälp för det.

  Empatilös och okänslig.

  Vad bra att hon söker hjälp, brukar tas på stort allvar inom vården är min erfarenhet. Jag blev sjukskriven 2 mån efter förlossning, men det va nåt jag burit med mig under graviditeten och inte nåt som uppstod efter förlossningen. För mig kändes bara allt helt övermäktigt, när mitt barn grät så grät jag, jag kände mig otillräcklig, ensam. Hade knappt kapacitet att ta hand om mig själv, än mindre ett barn. Blev mycket bättre efter SSRI och när hon började sova. Jag hade även amningsångest så dagen jag slutade amma blev det lättare.

   Samma här, dagen jag slutade amma så bara allt försvann och jag va lycklig igen.

    …och så finns det fortfarande foliehattar som ska trycka på att man MÅSTE amma. Där har de ett levande bevis på att amning inte alltid är det bästa. Åtminstone inte för mamman, och det måste man ta med i beräkningarna.

    Jag mådde också skit av att amma, vart inte deprimerad men kände mig värdelös och mådde dåligt då mjölkproduktionen aldrig kom igång ordentligt så vi fick tilläggsmata. Gav upp amningen efter 1.5mån och det var det bästa beslutet jag tagit 🙏🏻

    Mitt barn lever då fortfarande trots hen inte fått amma.

  Och där kom verkligheten med den skumme mannen ikapp henne. Jag vet att det är dålig stil att spekulera men min gissning är att han beter sig kontrollerande mot henne och att han är en lynnig och explosiv man. Jag har själv erfarenhet av såna mån och jag såg röda flaggor i början av deras bekantskap. Allt skulle gå SUPERFORT, giftemål inom sex månader, gravid inom ett år. Hon beskrev deras eskalerade gräl, att han slagit sönder en dörr, att han sniffade i hennes trosor (!). Nu jobbar han plötsligt i hennes företag, äger halva hennes hus, halva hennes tillgångar. Det pappa till hennes barn, bonuspappa till hennes första kull. Hon är insnärjd.

   Men usch, vad skriver du?! Detta är människor du har 1% insikt hos.

    Ok, förlåt. Skäms för att jag skrev detta. Det är som du skriver ingenting jag vet nåt om, bara spekulationer. Jag projicerar säkert eftersom jag själv har levt med en sån man.

   Håller med att många red flags viftar där hos honom.

   Det är så många red flags på Z-mannen och på deras relation att självaste Sovjet hade blivit avundsjuk på rödheten. Förstår verkligen varför hon mår psykiskt dåligt och det är ingen förlossningdepression det handlar om.

  Kenzo är väl ett stor nu? Behöver ju inte vara en förlossningsdepression utan kan vara en ”vanlig” depression. Antar att förlossningsdepression känns ”bättre” än depression. Liksom många hellre är utbrända/ har utmattningssyndrom än en depression.

   Men att vara utbränd eller utmattad är ju inte samma sak som deprimerad?

    Det ts skriver är att människor, Gabriella i det här fallet, använder ord som förlossningsdepression, utmattning och utbrändhet istället för att ”bara” kalla det för depression i tron om att det på något vis skulle låta ”bättre”.

     Håller inte med ts. Tycker det är bra att inte bara klumpa ihop allt under depression.

      Vi är helt överens.

   Det man brukar kalla förlossningsdepression är en vanlig depression, som drabbar en speciell tid i livet.

   Det behöver inte ha någon koppling till själva förlossningen.

    Fast det är ju rätt mycket extra hormoner och ofta en väldigt stor omställning just den perioden i livet som aldrig sker någon annan gång. Och där depressionen troligtvis uteblivit om det inte vore för att man fått barn.

  Tack! Efter att jag fått mitt första barn och var överlycklig, svävade på moln så kom även tankarna om vad som skulle hända OM? Med mitt andra så fanns det redan barn och familjehemsplacerde så det blev ”enklare” men kan definivt relatera.

  Depressionen stavas : hennes man.

   Varför då?

  Jättesynd.. tycker om Gabriella fastän jag har åsikter om henne osäkra beteende men de är den där mannens fel 100% han verkar ej normal och gör säkert nåt fufens. Hon såg ut att må bra efter alla förlossningar när hon var med Fjodor och hade inte hela fejset full med fillers och installera full med rumpan och brösten.

   ”installera full med rumpan och brösten. ”
   Vad i hela världen menas med det?

    😂

    Haha instagram***

   Tycker om Fjodor. Alltid tyckt han är en fin människa.

    Det är så det blir när man vill ha spänning och bad boys hon saknar säkert att ha en trygg partner som inte är sliskig och som hjälper till i hemmet

  Tycker tyvärr det blivit så tråkigt inne hos Gabriella. När hon väl skriver så är det en blandning mellan recept på något hon ätit eller en förklaring att hon inte vet vad hon ska skriva längre.. en blogg handlar ju ofta om ens liv eller vad man gör så förmodligen gör hon inget, jag vet inte riktigt..
  Sen känns det som 95% reklam på hennes ig, bara att reklamen har blivit längre då den ska spelas in så fint! Får väl avfölja helt enkelt 😆😅

   Influensers är ju tråkiga överlag. Tänk om nån av dem nån gång kunde läsa en bok, gå på en utställning, ett bibliotek, ett museum, lösa ett jävla korsord åtminstone? Något icke kropps- och matrelaterat content helt enkelt. Hur svårt kan det va?

   De flesta verkar leva sjukt torftiga liv. Gabjoss är en av de tristaste. Bara tuttar och smoothies.

    Glöm inte röv och reklam! (Jag fattar inte varför jag läser….)

     * vad hon ”ätit”

  Hon borde verkligen inte vara på sociala medier om hon mår dåligt,utan ta ett steg tillbaka och fokusera på endast den mentala hälsan. och faktiskt söka hjälp hos vården istället för att ställa en google-diagnos på sig själv. Jag hoppas för hennes skull att det inte är en depression men blir så irriterad när folk sätter ”jag är deprimerad, utbränd och har ångest för xxx”

  Ta din hälsa på allvar och ta bort den stress som ökar de dåliga måendet. Sen vet jag flera som får ångest av att amma (riktig ångest) så kanske tyvärr blev så med sista barnet 🙁

  Det jag reagerar över, och som inte verkar ha nämnts ännu, är de enorma mängder hon konsumerar på diverse inredningsprylar, kläder m.m. Värre än nån annan Influencer, tror jag. Visst att det kan inhandlas en hel del i samband med samboskap men här köps det för tiotusentals (?) kronor, och alltid nytt vad det verkar, året om. Barnen får allt de pekar på för närmast fantasisummor, iaf vad man kan utläsa i bloggen, och hon har delvis själv medgett detta. Nu har jag själv inte de pengarna så kanske hade gjort precis likadant i hennes sits, men nja.

  Har även sett att ett av Z´s gamla företag gick väldigt dåligt (det lades ner när han träffade Gabriella)
  Har reagerat på att hon skriver att Z köpt tv till barnen, nytt ps5, ny tvätt och torkmaskin, 2 nya Bmws med hans efternamn på osv.
  Vet han är delaktig i hennes företag och att även G gillar ytliga saker men tror han har spenderar adidas byxorna på då hon har ett mer framgångsrikt företag…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.