Uppskattad resereklam

Sandra Beijer har återigen publicerat ett reklaminlägg som hennes följare verkligen uppskattar. Hon och en kompis tog tåget till Basel och spenderade helgen på bästa sätt. (antar jag, det såg supertrevligt ut)
Anledningen till varför jag tror Sandras läsare uppskattar hennes reklaminlägg, när de flesta andra influencers får kritik för sina, är för att hon väljer samarbeten utifrån sin målgrupp, snarare än för sitt eget höga nöjes skull.
När andra influencers gör reklam för lyxresor till Dubai, lyxhotell på Maldiverna, eller för lyxhotell i Engelberg där billigaste rummet kostar 7700kr/natt så väljer Sandra istället att exempelvis tågluffa ute i Europa eftersom det är vad hennes målgrupp skulle uppskatta och själva vilja göra.
Majoriteten av målgruppen för den generella 20-någonting-åriga influencern har inte råd att åka till Dubai, vilket influencerna med största sannolikhet känner till men struntar i eftersom de själva vill lyxturista i Dubai.

Effekten av Sandras reklam måste vara så mycket högre än alla de här andra exemplen jag ger här ovan, och jag undrar lite när dessa företag ska inse det och sluta anlita influencers med unga följare utan Amex-kort för sin marknadsföring?

53 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Snyggt
  Såg badrumsskåpet med hemne i morse. Är verkligen ett fan, älskar sandra 🙏

  Vad tyckte ni om Bianca i Nyhetsmorgon i morse?

   Berätta för oss som inte vaknat

   Troligtvis på lyset precis som i sin talkshow, och så fick hon vin i studion också.

    Gott! Skål!

    Känns som ett problem! Sjukt.

    Verkade hon påverkad? Såg något klipp med Bianca från Nyhetsmorgon, men tyckte hon verkade som vanligt?

     Nej, hon såg inte påverkad ut. 😂

      Hon såg inte ut att vara det men man märker det direkt på henne, vi som ser det vi ser det.

    På riktigt?

   Såg ett klipp på youtube från morgonen som var intetsägande. Det mest underhållande var att kocken, som uppenbarligen inte är intresserad av klanen Wahlgren/Ingrosso höjde en skål för Benjamin. Då undrade Bianca varför han inte skålade för henne och fick till svar att din bror fyller ju år idag. En något förvirrad Bianca konstaterar att han fyllde den 14 september.

    Hade också börjat undra om någon skålade för min bror som fyllde år två veckor tidigare. Kul kille.

    Kanske var en typ av markering att han inte gillar Bianca så mycket men han gillar Benjamin. Pinsamt att Bianca skulle skåla och slå i glasen flera gånger. Skämskudde.

     Hon har problem. Med det också.

  Får nog ändå uppfattningen att Sandra inte heller skulle vara intresserad av att resa till Dubai så det går nog åt båda håll.

   Det kan hon nog. O so gör hon nån gulli reklam om de ba. Hon vet va hon gör den tjejja

    Fast hon gör ju inte det haha? Hon har gjort två resesamarbeten vad jag kan komma ihåg, ett för flera år sen när hon tågluffade med Flora W och ett nu, också med tåg. Privat har hon ju rest med flyg men verkar ju medvetet välja att enbart ta betalt för att direkt influera när det kommer till tåg. Så absolut vet hon vad hon gör den tjejja och det är inte dubai lol

  Det finns influencers som har äldre läsare/följare än tjugoåringar och läsare/följare som har gott om pengar också.

  Tror dom flesta tar vad dom får när det gäller reklam och att få resa.

   Kan du se Sandra B göra reklam för en resa till Dubai?

   Det beror nog på om du är girig och bara vill ha för sakens skull, eller om du är seriös och aktivt jobbar med ditt varumärke som du vill ska hålla på sikt.

  Lyssnade på Sandra Beijer när hon gästade en podd (Amanda Colldéns) och hon berättade att hon är så glad över att hon fortfarande är gammeldags bloggare och har sin bas på ELLE vilket gör att hon har en stadigt inkommande blogglön från dem. Om du är influencer enbart på Instagram är du ”egen” och tvingas tacka ja till fler samarbeten som kanske inte är så trovärdiga eller bra alla gånger. Sandra har alltså råd att göra större samarbeten mer sällan, och kan vara kräsen med vilka hon väljer. Tyckte det var intressant att höra.

   Absolut, men hon tjänar dock inte heller i närheten av de stora influencerna.

  OT

  Men alltså Joakim Lundells bror Christoffer? Hur ska jag kunna gå till jobbet imorgon när jag har hittat det kaninhålet? Vilken totalt verklighetsfrånvänd, jobbig och oskön människa.

   Går det i familjen kanske?

    Fast Jocke växte upp och gjorde lite mera rätt för sig. Brorsan verkar köra på Benjamin Button spåret.

   Vad har han gjort??

    Vad har han inte gjort.. tagit anabola, stora skulder bland annat.

   Vad heter hon på inst?

   Är han en influencer?

    Det kan man nog kalla honom

   Nej nu förstår jag inte. Varför kan du inte gå till jobbet pga hans brorsa?

  Hennes läsare hyllar dock allt. Och som kommentaren ovan skrev om bloggen så hör det nog ihop med det också.

   Fast hon är bra på sitt jobb, inte konstigt hennes läsare uppskattar henne

   Jag gillar Sandra men läsarkommentarerna tar ibland pris i fjäsk. Och många gör allt för att få till ”coola” kommentarer i Sandra-anda. Det blir lite som dialogen i många svenska tv-serier, mest konstlat.

    Ja, det är så pinsamt ibland. 🙈

   Är väl i och för sig rimligt att de som inte gillar innehållet inte följer.

    Fast man behöver väl inte gilla allt?

     Nej men man måste inte vara negativ till allt heller. Går ganska bra att tycka att något är dåligt och inte lämna en kommentar om det och gå vidare med sitt liv. Och är nog mycket dåligt så skulle i alla fall jag avfölja. Det är ju långt ifrån allt som är befogad kritik utan bara någon slags slentrianmässig klagande.

  Tänker också många blev glada eftersom det var tåg som lyftes. Har svallat rätt rejält i kommentarsfältet när det handlat om flygresor.

   Känns dock som att Sandra bara åker tåg när hon gör reklam, annars flyger hon.

    Men kan nån nånsin göra rätt?
    Bloggare lever på att göra reklam, hon gör reklam för tåg, vi vill att fler ska ta tåget. Bra så?

     Man kan ju också åka tåg själv även fast man är influencer?

      Men man måste inte, inte ens om man är influencer.

    Hon åker väl tåg regelbundet, tycker jag minns ett antal inlägg med tågresor.

  Apropos reklam, skulle gjärna sett dig undersöka lite runt I badrumsskåpet-serien til Hairtalkbyemelie. Det reklammärks ju aldrig när hon är hemma hos dessa personer som ju typ får tilsendt allt dom visar upp. Så har Emelie också alltid *slumpmässigt* betalt samarbete med et märke som den aktuella influenceren bara älskar..

   Det är inte riktigt så det funkar. Serien är inte influencernas egna kanaler som de styr över, därav behöver de inte reklammärka på något sätt även om produkterna de visar upp i sina badrumsskåp är från tidigare/pågående samarbete eller utskick. Och Emelie vars kanal det är har inte själv något samarbete med de företag vars produkter influencers visar upp, därför måste inte hon heller reklammärka dessa saker. Det handlar alltså om vem som står bakom kanalen och om de har ett samarbete som kan betraktas som reklam.

   Sen är det väl inte så konstigt att Emelie själv väljer samarbeten utifrån vad hon ”naturligt” kan visa upp i sin serie. Avsnitten spelas ju in ett par eller tre veckor innan de läggs ut, så då kan ju Emelie antingen ragga ett företag vars produkt redan syns i det avsnittet som en influencer älskar, eller så kan hon på annat sätt få in det i videon själv (tror i avsnittet med Sandra t.ex. så hängde väl en påse på dörren från det avsnittets samarbetande företag).

    Det känns lite som et sirkelargument det du skriver. Du viser til at hon inte har samarbeten med märkerna som visas upp, men samtidigt visar du til att hon kan välja at lägga inn samarbete med just produkter som har blitt visat upp? Lite svårt att förstå vad du egentligen menar

     Nej, två olika saker.

     Vad influencers visar upp i avsnitten är inte något Emelie behöver reklammärka för det visas inte upp för att Emelie fått produkterna eller ingått samarbete med företaget, det visas upp för att influencern har produkten i sitt badrumsskåp. Kanske influencern fått det av ett företag eller haft samarbete med företaget bakom en produkt, men det i sig betyder inte att det måste reklammärkas i detta sammanhang för det är inte influencerns content. Det är Emelies samarbeten som avgör om det måste reklammärkas.

     Men, om någon influencer visar upp ett märke som Emelie redan har planerat att ha samarbete med, så passar det ju Emelie bättre att välja just det avsnittet för att samarbeta med företaget. För då kan hon få in företaget på ett mer naturligt sätt i videon. Eller helt sonika kontakta ett företag som hon vet kommer förekomma i ett uppkommande avsnitt för att få till ett samarbete.

      Kan du förklara med en källhenvisning? T.ex Konsumentverket? Jag påstår inte at du har fel, undrar genuint.

   Ja snälla gräv i detta!
   Kan inte vara en slump att alla hon besökt lovordar CAIA? Det är något fuffens här

    Hon är sponsrad av Caia samt vän med Bianca.

    Idk, behöver inte vara konstigare än att i princip alla influencers som är med i serien har fått CAIA-utskick och vill fortsätta få det/vill inte stöta sig med Bianca på något vis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.