Betala för reklamfri Instagram?

Igår postade jag ett inlägg på Instagram där jag frågade mina följare om de skulle vara villiga att betala 155 kr/månaden för att slippa reklam på Instagram. 
Och alltså inte ”influencer marketing-reklam” utan rena reklaminlägg som Instagram stoppar in lite här och där i flödet utifrån vad de tror att du vill se baserat på din algoritm.

Man var hyfsat överrens om att man absolut inte skulle kunna tänka sig att betala för det, särskilt inte som det inte kommer omfatta influencers reklaminlägg i sina flöden. Det man hade kunna tänka sig att betala för är att få tillbaka det kronologiska flödet som Instagram hade från början, där du fick se alla inlägg från de du följer i ordningen de publicerades.

Är ni överrens med Instagramföljarna eller skulle ni kunna tänka er att betala för ett reklamfritt Instagram?

Influencern Jana Heinrici frågar även sina följare vad de skulle kunna tänka sig att betala för att få tillgång till ännu mer av hennes innehåll och så här röstade de. Lite missvisande eftersom det inte finns ett alternativ som är ”0 kr” men ändock intressant!

65 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tycker det känns lite sjukt att folk är villiga att betala, om ens 9kr, för att följa vad en helt vanlig människa gör om dagarna hemma.

   Jaaa! Det är faktiskt sjukt! 😅
   Sjukast av allt är att vi är helt nerlusade av reklam överallt! Så mycket reklam och föreslagna grejer precis överallt!
   Så pass mycket att jag känner att jag vill kliva av social media helt och hållet för att få tillbaka livet igen 🤗 lägger f ö r mycket slötid på att halka in på allt möjligt.
   Å nu kan vi få betala f att slippa det 🤯
   Nej tack.

    Aldrig i livet. Hatar däremot reklamen på tv. Tur att filmkanaler inte har det. En del andra har typ en gång i kvarten. Det är inte klokt.

     Vem ser på tv

   Inget nytt. Förut betalade vi för tidningar som skrev om saken. Sen betalade vi för kanalpaket och senare streamingtjänster för att kunna följa osbournes, kardashians, hollywoodfruar i deras vardag. Nu följer vi influensers. Verkar finnas ett intresse kring vad andra gör hemma hos sig.

   Blir seriöst mörkrädd den dagen folk är villiga att betala för att följa en flunsas liv. Även om det är 1 kr.

    Betalar hellre för att se vad Kardashians gör eller DHW drama, än en liten influencer i lilla Sverige som gör en ansiktsmask med hjälp av sin assistant. Hybrisen är så brutal 😂

    Jag tycker de tär sjukt att ni blir MÖRKRÄDDA av att någon kan betala 1 kr. Men att man lägger sin värdefulla tid reagerade det inte på.

    Kan man inte tänka sig att betala 1 kr månaden för den man följer. Då kanske man skulle ta och lägga tiden på något man uppskattar mer? Ta ett aktivt beslut, följ sånt som du tycker är BRA.

     Ja, tiden borde vara värd mer än pengarna.

     Men de tjänar ju pengar oavsett på att syssla med sitt content på Instagram och övriga kanaler? Inte så att de direkt behöver ta MER betalt från oss för att vi ska ta del av deras content? De tjänar redan kopiösa mängder på att jobba som influencer så nej jag hade absolut inte betalat en enda krona till varje influencer man vill följa, de får väl vara glada om folk ens vill följa dem känner jag?

     Där har du faktiskt en bra poäng.

     Tack för tipset! Jag har ärligt aldrig tänkt så, att jag borde vara intresserad att betala för det jag lägger min tid på. Har jag ingen betalningsvilja borde jag inte slösa min tid på det. 👏🏼

  Aldrig. Skulle inte betala för det 😅

  Inte en spänn.

  Inför tvång på beyalning så kanske man äntligen kan sluta konsumera skiten

   Går ju att avinstallera appen. Det är gratis 😊
   Jag avinstallerade Facebook-appen och var därför tvungen att logga in via webbläsare för att kolla. Insåg snabbt att jag gick in mer och mer sällan när jag inte bara kunde klicka upp appen lite snabbt. Nu har jag inaktiverat mitt konto och saknar det inte alls.

    Härligt! Skönt att höra att jag inte är ensam om att uppskatta såna knep, det gör det hela lättare.

  155 kronor för att slippa reklam på Instagram? Det är väl för fan bara att scrolla? Om jag sparar 1800 om året på att röra mitt pekfinger upp och ner lite så gör jag gärna det.

  Har haft ett instakonto för min hobby sedan 2017, med numera 13K följare. Skulle inte tveka att avsluta det om betalning införs – och precis som Spotify kommer de göra gratisversionen näst intill outhärdlig så att man ska hosta upp pengarna.
  Det kommer kännas befriande att sluta med insta, på gruppnivå är sociala medier bevisligen skadliga för psykisk hälsa.
  Har funderat på att ta bort insta oavsett sedan denna nyhet kom igår och tanken känns bättre och bättre. Kommer förmodligen att göra det helt oavsett om det blir betalversion eller ej. 😀

   Ja, men det kommer ju bara bli en befrielse om det blir så mycket reklam att man inte står ut. Då kommer i alla fall jag lägga ner Instagram och det kommer bara vara sunt. Ska man betala för att följa massa influenser som redan prackar på en massa reklam? Det där kommer inte bli en hit gissar jag.

    Nu kan man ju följa annat än influencers på Instagram. Jag får aldrig upp en enda av de Camilla skriver om på min Instagram. Men jag hade inte heller betalat för det. Har betalat för youtube men nu ska de ta bort lite och bara ha premium och då slutar jag nog betala för det. Inte värt hur mycket som helst att slippa reklamen.

    Inte en chans att jag betalar för insta eller fb

   Hur illa är gratis Spotify? Har haft premium sen 2010 och skulle troligtvis betala vad de än begärde av mig, Spotify är den enskilt bästa och viktigaste appen för mig. Känner för övrigt ingen, vad jag vet, som inte har premium😅

    Jag har inte premium 😊

    Jag har inte ens Spotify 😆😆

     Hur lyssnar du på musik?!

      Hört talas om radio

       Nej, aldrig. Men allvarligt talat då, på radion får man ju inte välja musik. Den musiken jag lyssnar på spelas aldrig på radio. Plus att radio inte är endast musik, jag vill lyssna på bara musik.

      Jag lyssnar nästan aldrig på musik så inte värt att betala för. De gånger jag lyssnar på musik så slår jag på en konsert på youtube.

      Jag har inte heller spotify, lyssnar sällan på musik. Jag använder youtube om jag vill lyssna, där finns inte all musik men hittills har jag inte saknat någonting så mycket att jag skaffat spotify konto. Däremot har jag ett konto på storytel som används flitigt för jag älskar böcker och lyssnar gärna på ljudböcker.

      Med tanke på hur dålig kvalitén är på ljudet hos Spotify så skulle jag aldrig betala för appen. Gratis version är urusel så lyssnar knappt där alls. Vill jag höra mainstream musik kan jag lyssna på radio.

      Jag lyssnar på cd skivor och har en mycket bättre lyssnarupplevelse.

      Allra bäst är weverse album app men där finns ju bara specifika artister och man köper albumet men där snackar vi bra ljudkvalité, bättre än cd skivor.

     Inte jag heller. Nånsin. Skulle aldrig betala för musik som ligger gratis på nätet.

    Jag har inga problem med reklamen eftersom jag inte betalar för tjänsten. Med mitt gratiskonto som jag registrerade 2011 kan jag välja låtar utan begränsningar. Konstigt nog så fungerar mitt gratiskonto inte på andra enheter, bara på min laptop. Eftersom mitt gratiskonto inte fungerar med mobilen så kan jag endast byta sex låtar per timme.

     Gud så torftigt.

      Så är det för mig också men jag lyssnar ändå inte på musik annat än hemma så stör inte mig alls. Och skulle definitivt inte betala för att inte ha det så.

       (däremot betalar jag för poddar så är inte emot att betala i sig)

  Men vet inte folk hur man gör för att slippa föreslagna konton, sponsrade inlägg osv? Välj bara ”följer” under ”för dig” och vips så är Sveriges roligaste barn, calzedonia och Tobbe trollkarl (don’t ask) borta!

   Och till stor del styr man sitt eget flöde. Vill man inte se något så kan man både blocka kontot eller välja att man inte vill se det, via de tre prickarna vid inlägget.

   Därför är det alltid lite kul när någon håller på om att det bara är si eller bara är så på Instagram. Well… på din Instagram ja.

   Berätta mer! Jag hittar inte ”för dig” på Insta.

    Gå in på appen, uppe till vänster står ”Instagram”, tryck på den så ändras det till ”För dig” 😁

   Men…. Tack! Detta hade jag ingen aning om! Antar att denna funktion försvinner i och med att de inför betalning, men till dess: underbart!

  Skulle aldrig betala för en sociala medier-app, reklamen stör mig inte och jag har aldrig klickat mig in på något via Instagram ändå.

  Ja pengar måste ju in…

   Ja men pengar måste inte ut…

  Blockerar de konton jag inte vill få upp av misstag och inte stödja eller ta del av.

  Tryck på ’för dig’ eller instagram-loggan uppe i hörnet och välj ’följer’ så kommer det man följer upp i kronologisk ordning. Måste dock göras varje gång man går in på appen

  Jippii, äntligen något som får rätt många av oss att ta steget och radera sociala medier! Fast för unga kanske det är som att betala för streaming? Tror dock inte Facebook och Instagram ligger så högt på listan över saker man vill betala för.

  Nä, hade inte betalat. Scrollar förbi reklam ändå. Finns dessutom enormt många andra influencers att följa om en influencer börjar med betalt content.

   Glömde nämna att jag nog betalar för content på Patreon, men då är det frågan om välgjorda poddar jag gillar.

    Samma här. Hade aldrig betalar för Instagram eller Facebook, men har precis som du några få prenumerationer på Patreon. Stödjer dock bara mindre kreatörer som lägger mycket tid på content jag verkligen uppskattar.

  OT 1. Tramsfrans ig story om hur Bianca plockat fel flagga. Komiskt med tanke på hur mycket de firar sitt ursprung 😂

  Hur är allmänbildningen hos våra influensers egentligen? (Och är man osäker på tex flaggan – googla.)

  OT 2. Måns Möller spelar influenser i ett av sina senaste inlägg. ”Hej alla gullisar!”

  Visar hur meningsfullt det är med influensers. Behöver vi verkligen dessa mänskliga reklampelare för lyxliv och konsumtion? Speciellt under en inflation…?

  Det enda jag betalar för är Youtube Premium för man kan inte ha massa reklamer när man lyssnar på ASMR varje dag. 😴

   Skaffa adblock så slipper du all reklam.

    Funkar det för att ta bort reklam i youtubeappen?

  Jag vet inte hur det gått till, men jag har ingen reklam på mitt instagram. Är det någon mer som lyckats hamna under radarn. Jag svarar aldrig på något som instagram skickar till mig. Men vet ej om det hör ihop.

  Varför tror folk att de är så otroligt spännande att folk är villiga att betala för att följa dem i familjelivet?…..

   För dom har hybris och behöver komma ner på jorden. Alla knep för dom att forsätta leva lyxliv tycker dom är ok. 😕

  Man får väl anta att någon räknat på det ekonomiskt men borde det inte i få fall medföra minskade reklamintäkter för FB och Instagram, om många betalar för att slippa reklam? Eller kan man dra slutsatsen att företag tröttnat på att annonsera på sociala medier eftersom ingen ändå klickar sig vidare och nu måste miljarderna in på något annat sätt…

  I nästan alla andra fall när sociala medlare uppdaterats så har folk klagat till en början (för ingen gillar förändringar) men vant sig tillslut. Instagram är den enda gången exakt alla är rörande överens om att det var bättre förr med kronologisk ordning.

   Men har de tappat användare pga detta eller gnäller man bara sinsemellan? För om folk fortfarande använder tjänsten så kan inte förändringen vara så väldigt negativ ändå.

  Integritet och att få vara privat kommer bli extremt attraktivt framöver men kommer tyvärr inte vara möjligt i samma utsträckning som tidigare då övervakning i ett samhälle som dessutom kommer att utvecklas till en form av diktaturstat där allt kommer att kontrolleras i jakt på ett bättre klimat och mindre brottslighet kommer leda till mindre frihet, i alla fall såsom vi känner till det begreppet idag.

  Sociala medier har i slutändan gjort mer skada än nytta. Förstört relationer, orsakat splittring mellan människor. Väckt känslor av avundsjuka, ilska, missunnsamhet , skapat missförstånd osv. Att ständigt hålla koll på varandra, förvänta sig feedback och jämföra sig är inte sunt.

  Bra med betaltjänster. Reklamsamhället är bara tramsigt och leder till jordens undergång.

  Absolut inte! Det jag däremot skulle kunna tänka mig att betala för,är att få tillbaka det som Meta har tagit bort,detta med att man ser de senaste inläggen först när man hashtaggat sitt foto,och inte som nu enbart mest populära inlägg och populära inlägg. De gynnar bara dem som har tusentals följare och många likes,medans ansra inte synss öht.Mest åt de rika sas…det kunde Meta ta betalt för att ändra tillbaka!

  Skulle jag aldrig betala, lite reklam spelar väl ingen roll.

  Verkligen inte 😂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.