Ska man tolka det som ett ”nej”?

sms: Hej Paolo, Karin Olsson på Expressen här. Jag undrar om du skulle vilja skriva en debattartikel om xx (I Expressen namngiven person anklagad för sexköp) och hans fall? Det blir ju en enorm press nu kring honom. Är det rimligt? Vad bör allmänheten/medierna reflektera över? Vore värdefullt med ditt perspektiv. Om du är intresserad så är det mellan 3000-4000 tecken som gäller. Med vänlig hälsning, Karin Olsson

Paolos svar: Du menar att jag skulle skriva en debattartikel för tidningen som stod på min tomt efter mitt sexköp och sedan jagade mig i typ tre år? Du har missat vilken ras jag tillhör. Är en man och inte en hund.

Så NEJ alltså?
Och hund är väl en art och inte en ras? Labrador är en ras.
Och vad tycker ni om konversationen här ovan?
Jag förstår att Expressen ställer frågan och jag förstår att Paolo säger nej.
Fanns det verkligen ingen annan att be om några tusen tecken i ämnet?

82 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Sista meningen i Paolos svar. Säger rätt mkt om honom som person 🙈

   Helt rimligt avslut tycker jag. Han begick ett brott och han har tvivelaktig moral, men han är också en människa och det är inte som att han ska förväntas kräla i stoftet fortfarande efter så många år.
   Vi har verkligen dubbla måttstockar i Sverige, gängkriminella kan vara hyllade rappare samtidigt som de beordrar mord, men vissa andra brott ger brännmärken för livet. Skevt!

    Han skriver dock inte att han tillhör människo-rasen, utan mans-rasen.

     Ok, så om jag hade skrivit ”jag är en kvinna” så skulle det också ha varit kontroversiellt eller?
     Vissa personer ska tydligen nagelfaras ner i minsta detalj.
     Jag gillar inte Paolo men jag gillar inte moralism heller.

      Gillar du inte moral?

       Moralism, skrev jag.

     Ja, och det är ju två helt olika saker, det har ingenting med varandra att göra, att jämföra människo-rasen med mans-rasen är som att jämföra hundvalpar med krokodiler.

   Han hade varit mer älskvärd som hund

  Ja, vad hade hoppats på att Paolo skulle skriva? Ett stort försvar för PS kanske så det blir många klick?

   Ja, sexköpare håller ihop, de håller varandra om ryggen😉

   Sexköpare of the world unite?

  Hundar är sjuttioelvatusen gånger bättre än Paolo Robert.

  Jag har ingen förståelse alls på hur man som press tänker när man ställer frågan.
  Det är som om jag skulle söka upp någon mot hens vilja, stå på tomt och jaga en i flera år, och sen komma och be om en tjänst som berikar mest mig själv i slutändan. Man måste ju antingen vara korkad eller desperat på nåt sätt.

   Jag tänker lika men annorlunda. Jag fattar inte att man ställer frågan, det är som att be en våldtäktsman skriva en kommentar om en annan våldtäktsman. De borde inte ge dessa idioter utrymme alls!

   Som reporter själv är jag förvånad över det oseriösa i Expressens fråga. De deltog själva i att jaga Paolo och de publicerade Sommerlaths namn. Vad är syftet? Varför skulle Paolo ha något intressant att säga? Vad är det tänkt att hans åsikt ska tillföra läsarna vilket är det viktigaste här.
   Svensk media brukar även vara restriktiva med namngivning och de faktorer som främst avgör är om det är av allmänhetens intresse att veta vem det är och vad det är brott och publiceringen brukar ske först efter att någon dömts för brott. Sommerlath är inte officiell medlem av kungahuset, han är inte dömd och brottet han misstänks för ger dagsböter alltså inte ett speciellt grovt brott juridiskt sett. Sen spelar det ingen roll att namnet redan är ute på internet, varje media har moraliskt ansvar för sina egna publiceringar.
   Det nämns heller inget om arvode, de flesta brukar vilja ha betalt för jobb.

  Paulo har ju varit ute och vevat i olika inlägg, skrifter och poddar och hö hö-at på värsta gubbvis om sina bravader. Så jag förstår att Expressen ställer frågan.

  Däremot är han inte värd en minuts uppmärksamhet, förutom exempel på svinigt beteende. En hund är som sagt mycket mer sympatisk än vad Paolo någonsin varit eller är.

  Vet inte vem som är dummast. Journalisten eller Paolo

  Han är varken man eller hund, han är en torsk.

   😅😅 klockrent!!!

   En fisk alltså🐟

  Förstår att de frågar

  Med tanke på den nivå av insikt och intelligens Paulo förmedlar så fanns trots allt en chans att han skulle nappa och skriva.

  Och resultatet hade blivit bra för tidningen oavsett artikelns vinkel.

   Ja, det fanns absolut chans att han skulle nappa. Han är ju trots allt en torsk.

  En torsk då? 😂

  ”Hörru Paolo, dra nu inte in hundarna i det här.
  1, sluta sura över att du blev ”jagad” efter ditt sexköp. Om du fortfarande inte fattar omfattningen & betydelsen av den nyheten är det ett bra argument för varför man bör ha hjälm vid våldsamma kontaktsporter.

  2, din stolthet har just satt krokben för dig själv. Här fanns chansen att lyfta perspektiv som gemene man kanske inte har, för att nämna ETT exempel, – lyfta hur länge ett offentligt gatlopp är rimligt?
  Nu har du bara bidragit till att upprätthålla en svart-vit syn där du återigen framhåller att machokulturen är bäst (å att kvinnor som Karin Olsson) ska tvålas till.

  3, men det gör att din analys är rätt även om du blandar ihop ”art” & ”ras”. Du är en man & inte en hund, eftersom de är lojala, kärleksfulla sociala varelser som anpassar sig till flocken. Å jag föredrar dem 1000 gånger mer än ditt hycklande. Offerkoftan syns!”

  Så hade jag svarat Paolo.

   Finner det intressant när folk här inne skriver personliga brev/personlig kommentar TILL personen i fråga. Jag håller ju förstås med dig i sak och kanske är Paolo här inne och läser, vad vet jag haha!

    Kontoret!
    Du har givetvis rätt i att det mest rakryggade vore att svara Paolo. Alternativt Karin Olsson.
    Men, svaret skulle inte påverka Paolo.
    Å Karin Olsson vet att det är ett jäkla privilegium förunnat offentliga personer att få uttrycka sin åsikt i en av Sveriges största tidningar & dessutom få betalt.
    Vi övriga obetydliga får hålla oss till kommentarsfälten & hoppas bidra till en värld med lite mer gråskala. (Obs! Metafor, ej väder)

     Självklart, jag menar mer att i ett kommentarsfält är det väl mer vanligt att prata OM personen än TILL personen. Nu blev just din kommentar ett exempel, men jag menar rent generellt då det händer under inlägg med Paow också där folk skriver personliga kommentarer TILL Paow, alltså istället för i hennes dm if that makes sense?

      Fast avseende Paow är hon ju ofta inne och svarar i kommentarsfältet, så där är det väl inte så märkligt att skriva till henne om man ändå vet att hon läser.

    Det här var ju dock ett exempel på hur ett mailsvar från journalisten hade kunnat se ut och inte ett svar riktat direkt till PR från kommentarfältet. Men jag håller med dig i övrigt.

     Som sagt blev den här kommentaren ett exempel, om än möjligtvis ett sämre sådant!

   Håller med till 100%! Manliga skitstövlar som stickar offerkoftor är patetiskt.

  Vem fan vill läsa en debattartikel av en torsk om en annan torsk??? Expressen är ren dynga

  Vänta, han är en man och inte en människa? Är män en ras och kvinnor en annan?

   Inte bara det utan olika planeter också. Män är från Mars och kvinnor från Venus.

   Jag tror han tycker det, ja.

    Tar det som en komplimang om han inte anser mig tillhöra samma ras som honom. 💅🏻

  Varför är just sexköp så otroligt tabu i Sverige? Missförstå mig rätt, jag är helt för den svenska sexköpslagen, men ovanpå det kommer nån sorts moralisk fördömelse som aldrig verkar ta slut?

   Varför skulle det inte vara tabu? Det är extremt omoraliskt att utsätta en annan människa för lidande pågrund av sin egen lust. Usch. Finns det ingen som frivilligt vill ligga med en så får man låta bli. Punkt.

    Det stämmer, men det finns många brott där man utsätter andra för lidande. Sexköp är bara ett i mängden.

     Kanske för att sexköp historiskt sett inte har varit ett brott och för många än i dag tycker att det är helt okej? Därav behovet av att vilja fördöma brottet och förövaren extra mycket.

     Vid ett brott som fysisk misshandel till exempel finns inte det behovet. I princip alla vet och förstår ju att det är fel.

     Kanske för att män aldrig verkar förstå att ”sex” mot sin vilja är ett övergrepp på samma sätt som annan misshandel. Ingen (eller okej, åtminstone inte lika många) skulle väl betala för att få spöa upp nån en vanlig torsdag eftermiddag, och veta att den människan blir misshandlad på samma sätt dag ut och dag in. Men med sexköp är det okej för man kan låtsas att människan tycker om det.

      Sexköp är ju svårare att generalisera eftersom det alltid har funnits sexsäljare som väljer att sälja sex, och samtidigt finns det traffickingoffer som tvingas sälja sex. Det går inte att komma förbi detta dilemma utan att omyndigförklara de (män och kvinnor) som väljer att sälja sex för tjäna pengar. Och därför kan sexköpare alltid hävda att säljaren sålde av fri vilja.

       Att det finns nån promille som gör det frivilligt och inte tar skada av det kan ju inte påverka alla som faktiskt far illa.

      ”Tycker om” det brukar väl ingen köpare låtsas att den gör som säljer sex? ”Valde det för pengarna” brukar väl vara förklaringen?

       Jodå, många tror (eller försöker åtminstone övertala sig själv att tro) att den som säljer gör det för att den tycker om det.

        Hahaha det låter ju fullkomligt absurt. Som om jag skulle utföra mitt jobb ”för att jag tycker om det”. Självklart jobbar man för lönen. Och förhoppningsvis tycker man även om det man gör, men det är långt ifrån alltid det är så.

         Men de ser ju inte det som ett jobb, det är det som är grejen. Det är den lyckliga horan som ligger för att det är skönt.

          Då skulle det ju vara gratis, eller hur? Klart alla förstår att det är ett jobb.

           Du har för höga tankar om dem.

        Nej, de försöker övertyga andra om det när de åkt fast.

     Vilka av dessa andra brott är inte tabu att begå?

     Sexköp finansierar i många fall människohandel och trafficking. Det är alltså inte bara själva köpandet av sex som man fördömer utan att man även stödjer allt runtomkring. Ens egna sexuella behov går före kvinnornas rättigheter.

      Vi har ju misshandelsdömda som är partiledare så det verkar inte särskilt tabubelagt.

     Maktbalansen är ju helt skev. Många gånger en otroligt utsatt kvinna, som köps av en man. Jämför med tex en misshandel två män emellan.

   Att köpa en människokropp för sex är samma sak som våldtäkt, och våldtäktsmän brukar ju också bli dömda för evigt, så det är väl inte så konstigt då att sexköpare också blir dömda för evigt och hamnar på skampålen.

    I Sverige är det samma sak som våldtäkt. I Tyskland är det inte det, till exempel.

    I Tyskland är det fullt lagligt.

     Flytta dit då?

      Nej jag är kvinna och tycker Sverige har en bra sexköpslag. Men tycker diskussionen är intressant, och det är intressant att lagstiftningen är så olika olika länder.

   Är det så konstigt att vissa brott ses som mer moraliskt fel då?! Jag tycker det är ganska självklart att man ser annorlunda på tex sexköp av utsatta kvinnor, barn-/kvinnomisshandel och åldringsrån jämfört med tex huliganer som misshandlar varandra efter fotbollsmatchen eller en knarkuppgörelse som slutar i knivbråk osv.

    En svensk partiledare är dömd för misshandel, det har uppenbarligen inte förföljt honom eller förstört hans politiska karriär.

     Inte bara en gång heller utan vid två separata tillfällen. Helt sjukt att det viftats under mattan.

     Två partiledare t.o.m.

      Vem mer utöver centerledaren?

   Man köper ju ett övergrepp, trots ev samtycke.
   Sedan är prostitution inte sällan förankrat i irganiserad brottslighet. Precis som tiggeri.

  😂

  Expressen är verkligen en riktig lågkvalitativ blaska. Fråga vidriga Paolo dessutom?! 🤮

  Jag tycker media ska hänga ut ALLA i det här fallet.
  Häxjakt på PS för att han tillhör kungahuset känns inte ok.
  Ut med namn och bild på alla och sätt dit skitarna som driver dessa verksamheter ordentligt.
  Nu är detta gjort och Paulo behöver inte skriva nåt nånstans.
  Men….varje individ ska stå för SINA handlingar

   Han (PS) tillhör inte kungahuset.Han är son till en av drottningens bröder. Själv så har han unga döttrar, och detta var ju negativt för alla.

    Eller så är han son tiil någon i kungahuset…

     Drottningens bror är inte medlem i kungahuset.

     Jag läste också det någonstans, i någon av de stora tidningarna tror jag. Och på fotot som publicerats i många tidningar är han extremt lik Silvia…

   Kräks lite på att de stora medierna gör skillnad på PS och på NW. Borde väl vara samma typ av jakt på NW som det är på PS eller som det var på PR. Har väldigt svårt när man gör skillnad på folk och folk och det är ju så himla uppenbart i dessa fall. Kanske har familjen W fler och mäktigare kontakter inom mediasfären än de andra två? För det är ju stor komik att PWs show heter just ”Happy Ending”. Det är liksom öppet mål att kunna göra sig rolig över detta, men ingen gör det 🙂

    PR och PS har själva valt att gå ut i media vilket NW inte gjort. Där är skillnaden.

     Har ju skrivits om ”kungavännen” (PS) länge nu innan han ens uttalade sig i Svensk Damtidning så det är väl ändå inte helt korrekt.

     NW har benämnts som ”nöjesprofilen” och, vad jag iaf har sett/läst, inget om släktskapet till familjen W. Ändå lite anmärkningsvärt att det är så himla tyst om det.

      Men media har aldrig skrivit att kungavännen är en släkting till kungafamiljen så varför ska dom skriva att nöjesprofilen är släkt med familjen W? Du verkar verkligen inte förstå skillnaden.

       Då borde medierna skriva att NW är en person i familjen S/W/Bs närhet. Sedan undrar jag ju i alla fall vad mormor tycker om barnbarnets bravader 🤨

        Tror inte hans mormor lever 🙄

       Släktskap/vänskap – potayto/potahto

  Vet inte om jag skulle klassa Paolo som en vettig skribent med något viktigt att säga. Även om man bortser från sexköpet.

  Vilken dröm. Tänk att bli kontaktad. Första jag skulle skriva om
  Hur det känns att bli stalkad och polisen sviker kvinnorna.
  Andra
  Läkare som mobbar och visar härskarteknik i stället för att bota och trösta.

   Du är välkommen att skriva både debattartikel och insändare till vilken tidning som helst.

  En man som köper sex från en kvinna som är tvingad till prostitution? Ok..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.