485 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Någon mer som tappat hår och kan ge tips eller råd på vad som kan vara problemet (och hur man motverkar det) ??

  Jag har alltid haft tjockt hår men senaste 3-4 månaderna har jag tappat . Det är inte så ett det försvinner stora partier eller att jag är kal nånstans i huvudet, men det är som att håret är skört, som att det inte har nån motståndskraft när jag borstar. Jag googlade och såg att det kan vara stress, men det är svårt att svara på om det kan vara det för jag har haft det ganska tufft i ett par år nu med olika händelser. Då borde jag ju tappat hår tidigare om det varit pga det…

  Usch får sån ångest för detta. Vore enormt tacksam för hjälp 🩷

   Det behöver dock inte alltid ske när man är mitt i stressen, många tappade ju hår månader efter att de hade covid. Se över kost och sömnvanor och ta hand om dig själv på bästa sätt.

   Kan ju vara ålder också.
   Det enda jag tyckte fungerade för hårväxt var någon slags grästablett (minns inte exakt vad för gräs det var) men fick även mustasch och mer skägg av det 😆😆 växer håret så växer det överallt

   Det kan absolut vara stress, psykisk stress. Jag tappade ca hälften av mitt hår under ett par månader för 4 år sen, jag tappade inte fläckvis utan jämnt fördelat. Jag började med ”hårpiller” först hår, hud & naglar från ica som funkade ganska bra, bytte sen till silicea som jag upplever bättre. Priorin funkade inte alls. Det tar tid, men det kan komma tillbaka

   Kolla din sköldkörtel så att den fungerar som den ska. Att tappa håret kan vara ett tecken på underproduktion (annat är trötthet, att naglar växer dåligt mm).

   Skrivit flera gånger om vitamintuggisar med bioitin och zink m m. På apoteket. På mej fungerar dom toppen.

   Kommer alltid efter om man mått dåligt eller mycket stress. Har du kollat upp dina järnvärden, ferritin tex?

   Man tappar olika mycket hår under olika perioder på ett år och olika från år till år.
   Det är inte så att du fött barn nyligen?

    Eller blivit opererad? Eller har haft en stor infektion/inflammation? Covid?

   Varnar för långt svar…
   Hej! Jag är kvinna och har alltid, sedan jag var liten haft tjockt hår och lockigt. Mitt hår har varit lite av mitt signum.
   I vuxen ålder har vid tre olika perioder blivit tunnhårig.
   Första gången var jag 34 år gammal. Jag blev sjuk i influensa och fick läggas in på sjukhus. Några månader sedan fick jag extremt frissigt hår och det såg ut som att håret var skört och gått av. Frisören upplyste mig om att det INTE var strån som gått av utan nya hårstrån, att jag alltså tappat hår som växt ut på nytt. Man kan tappa hår om man varit rejält sjuk, eller haft infektion.
   Ett par år senare hände det igen men utan att jag varit sjuk. Då visade blodprov på folatbrist och D-vitamin brist.
   Men det värsta var för två år sedan (då jag var 40). Jag var bortrest och fick syn på mig själv i en spegel, i tacket satt det spotlights. Hela min skalp lös igenom som att hårstråna var tunna på något vis. Väl hemma tog jag en spegel och kunde förfärat se hur benan blivit onormalt bred samt att jag fått vikar. Det liknade ”manligt håravfall”. Jag fick köra ”överkamning” med sidbena. Hade panik och trodde jag skulle bli skallig. Min räddning blev hårfiber, det kamouflerar otroligt bra. Blodprover visade inte på något onormalt. Men jag hade gått igenom en stressig och mycket tung period i livet (traumatiska dödsfall i familjen relaterade till covid)”. Håret är nu tjockt igen, så det rättade till sig.
   Ska tilläggas att jag har PCOS som gör att man har fallenhet för att tappa håret.
   Det kan vara svårt att få hjälp av vården med tunnhårighet som kvinna. Det finns olika orsaker till att håret kan se tunt ut. Man kan tappa håret , så det blir glesare. Eller så blir själva hårstråna tunnare.
   Man ska försöka få ta blodprov på hälsocentralen (hormoner, vitaminer med mera). En del mediciner har håravfall som biverkning, läs på FASS. Allt står dessvärre inte på FASS så man får Google forska.
   Många kvinnor kan bli tunnhåriga i medelåldern, då finns det receptfria läkemedel på apoteket.
   Det finns mycket intressant på youtube inom ämnet.

   Har du haft covid? Tappade själv en massa hår efteråt och såg även ett inslag på tv om just håravfall efter covid.

   Sköldkörteln kan ställa till det. Folsyra motverkar håravfall.

   Lustigt sammanträffande att jag läste ditt inlägg just efter vad som hänt mig. Jag kom just ut från badrummet, glad och hoppfull över mitt hår. Jag har under ca 2-3 års tid känt att mitt svall bara blir tunnare och tunnare och faktiskt tagit det ganska hårt mentalt. Jag har trott att det är åldern (36 år) och att det därmed är kört. För ca ett år sen har jag ställt om mitt liv ganska mycket: slutat med min adhd medicin, slutat med kreatin, börjat ta kosttillskott för håret, sovit ordentligt och verkligen lagt om livet för att undvika stress och ångest. Nu tillbaka till mitt badrum.. jag blev så glad över att se mina vikar fulla med flera cm långt och nytt hår fint hår 🙂 med detta sagt vill jag bara säga att ge inte upp, det kan finnas orsaker du kan göra något åt 💜

  Vet att det här låter helt sjukt men det är sant och jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det..

  För ett tag sedan bjöd vi hem våra grannar (två grannpar). Alla blir riktigt fulla och ena grannen (tjej) halvdäckar i soffan med en filt över sig. En annan granne sitter bredvid och en stund senare viskar han till mig att han fick henne att komma. Han har ju alltså då haft sin hand under filten..

  Alltså i soffan där både hans fru och hennes man sitter.

  Det här är så fel på många sätt. Vet inte hur jag ska hantera det. Berätta för den ”utsatte” vad som hänt, vet inte om hon var med på det eller ens vet att det hänt, berätta för killens fru vad han gjort, inte lägga mig i alls?

  Vad hade du gjort

   Fråga tjejen som blev utsatt, det är ju det viktigaste om det visar sig att hon inte var med på det.

   Jag mår fysiskt illa.
   Om jag vore offret då hade jag inte velat veta. Det hade förstört mig. Samtidigt så bär ju du på en börda som är extremt tung:
   Du har sett en vän bli våldtagen.
   Du har sett en fru bli bedragen.
   Du har sett en man lita på sin granne samtidigt som grannen våldtagit hans fru.
   Du har dragits in i något tungt.

   Jag förstår dig vad du än gör men du måste nog göra -något-.
   Han är farlig. Hon kanske mår dåligt men inte förstår varför.

   Hoppas att du får bra tips av någon annan. Jag är helt paff.

    Fast tjejen kanske var med på det? Det vet ju inte vi

    Ni matar ett troll.

     Är det samma Lina som brukar trolla eller en annan? Emojin är ju ny…

      Givetvis är det samma

    Det här har inte hänt.

    Men sluta bry er, det är Lina, trollet.

   😂😂😂

    Mata inte trollet.

   Men gud vad sjukt! Vet inte vad jag hade gjort.

   Nej jag är inte ett troll!

   Det är en sånt och jag funderar konstant på vad som är det rätta att göra, det är därför jag skriver av mig här.

   Tacksam för alla seriösa svar!

    Är hon så full att hon däckar är hon inte kapabel till samtycke, prata med henne och polisanmäl honom. Han erkänner ju till dig vad han har gjort.

    Av allt som inte hänt…

   Om det är troll Lina så går du verkligen över gränsen nu

   Grejen är också att vi är rätt tajta grannar som hittar på mycket tillsammans och har barn som umgås.

   Men nu känner jag mig bara äcklad och har ingen lust att umgås med dem för jag vet inte hur jag ska bete mig/hantera allt

    Jag hade först pratat med din partner så hen är beredd på vad som eventuellt kan hända. Sen hade jag pratat med offret för att få veta om hon var med på det eller inte. Rent krasst, dom kan ju ha ett förhållande (OBS! Försvarar inte mannen ett dugg!) Och sen tagit det där ifrån. Är det en våldtäkt, stötta henne i allt hon kommer gå igenom och försök få henne att polisanmäla.

    Nu kanske jag är överdrivet nojig, men visar det sig vara våldtäkt så hade jag inte känt mig bekväm med att ha honom runt mina barn. Än mindre låta han ha ansvaret för dom (tex leker kompisarna hemma hos han och han fru).

   Vilket dålig stil. Jag hade aldrig mer träffat dom. Så tar gör man bara inte.

   Jaja, tro vad ni vill..

   Tacksam för alla seriösa svar, ska fundera lite på hur jag ska gå vidare med det. Men känner att det här har påverkat mig mer än vad jag velat inse.

    Prata med tjejen. Ta det därifrån.

   Vad tycker din man att ni ska göra

   Jag berättat för tjejen. Hade flyttat från grannen/området. Varit med och anmält, gått med på rättegång.

   Linatrollet, du är nog bara avis på att det inte var ditt russin som blev rullat😂

    Vilken osmaklig kommentar.

     Det är Lina, detta har inte hänt.

   Vänta här nu, vad har ni för soffa? Satt du och din man i ena och de 2 andra paren i en annan? Var alla dyngraka? Hade hon kjol på sig el, antar att han inte knäppt upp ett par jeans. Pillade han utanför trosorna? Hur vet han att hon kom? Jag tror att han drev med dig alt att du Linar. Och ni andra märker ingenting, sov ni alla? Nej just det, han viskade ju till dig. Nä, detta låter helt obegripligt.

  Vad är det bästa knepen att lyckas köpa en bostadsrätt? Har sparat ihop runt 400k men lånelöftena jag får räcker knappt till en lagom stor 1a.

   Byta stad om möjligt.

   man börjar med en 1a, bor där ett tag, sparar ihop pengar, får bättre lön, köper en större lägenhet..

    Problemet är ju som sagt att lånelöftena olika banker ger mig räcker knappt till en 1a. Som högst får jag låna 1,350 miljoner och med min insats på det hamnar jag lite under 1,5 miljon. Jag vill liksom inte bo i Upplands Väsby eller tensta

     Du får kanske börja där

     Hur blir det 1,5? 1,35+0,4?

     Antar att det är din inkomst som är för låg för att ge större lån. Men en snabb Hemnet-spaning visar massor av ettor och en del tvåor för max 1,75 miljoner som ligger längs tunnelbanan, typ Vällingby, Bandhagen osv. Nej det är inte innerstan men ändå helt ok områden

   Kan någon av dina föräldrar eller typ moster stå som borgenär? Vi hade kontantinsats, fast jobb, men var väldigt unga. Min pappa gick in som borgenär och sedan var allting löst. Bodde där typ 1 år tills vi flyttade & behövde då ingen borgenär alls

    När jag skulle ta bolån för ett år år sedan fick jag veta att borgenär inte finns längre. Nu mera har man medsökande på lånet om det behövs. Ska vara viss skillnad men minns inte exakt vad.

     Ja vi hade medsökande, om det nu hette så. Hette inte borgenär men tänkte att personen i fråga skulle förstå vad jag menade då jag själv har hjärnsläpp just nu haha.

     Borgenär är den som lånar ut pengar, alltså banken. Det ni tänker på är borgensman (någon som går i borgen). Numer är man istället medlåntagare vilket ställer större krav på den som står med på lånet.

    Jo, mina föräldrar ville stå som medsökande men efter ett möte med banken så blev vi tvungna att stryka den idén. Det räckte ändå inte tyvärr..

     Då låter det som om alternativen är uttömda. Du får börja tjäna mer så du kan få ett större lån, och till dess anpassa dig efter dina tillgångar. Folk lever frodas i både Upplands Väsby och Tensta så du ska nog klara dig du också.

    ALDRIG aldrig borgenär. Inte be någon och inte vara åt någon annan.
    Så mycket kan hända och det kan förstöra folks liv.

     Borgensman eller medsökande menar jag så klart.

     Gå i borgen = gå i sorgen🙁

  Vad är det för likheter Bianca har med Jennifer Aniston? De är ganska lika i utseendet ibland men jag kan inte sätta fingret på vad det är som gör det

   Ser verkligen inte likheten mellan dem.

    Inte jag heller. Aniston är jävligt snygg.

    Har sett att Bianca lagt upp bilder för jämförelse, det var ett tag sen nu, men det var på ett sätt som typ ”hallå bekräfta att jag är lik denna snygga varelse”. (Hatar uttrycket, men hon är ju en pick me.)

     Det har väl inte med pick me att göra?!

      Tycker jag nog Jo.

     Jag förstår inte hypen runt Aniston. Seriöst, jag hade inte ens klassat henne som normalsnygg. Hon är under medel. Det finns så extremt många kvinnor som är så extremt mycket vackrare men ändå är Anoston, enligt många, vackrast i världen?
     Sofia Vergara, Adriana Lima, Megan Fox, Monica Belluci, Angelina Jolie osv är så otroligt vackra men folk anser att Aniston är på samma nivå?
     Hon var ju inte ens snyggast i Vänner….

     Och jag är själv ful.

      Det är ju upp till dig. Hon är definitivt snyggast i vänner i mina ögon. Håller inte med om någon av de kvinnor du räknar upp och tycker att Jennifer Aniston är på en BETYDLIGT högre nivå än alla de.

      Så du förstår inte hypen kring Aniston, jag förstår inte hypen kring Angelina Jolie, Megan Fox mm. Jag har dem inte ens topp 10.

       Men rent objektivt så är hennes ansikte inte symmetriskt, hennes haka för maskulin, hennes ögon för nära näsan, hennes näsa för stor och hennes läppar för tunna.
       Hon har ju inga drag som är ”ideal”.
       Som någon skrev så har hon absolut karisma och ett varmt leende men jag förstår inte hypen. Sen kan ingen få mig att förstå då skönhet är subjektivt på individnivå.

        Nä men ideal är ju inte alltid det som folk dras till 😊 Kolla på några av de kändismän som ses som ”snyggast i världen”, typ Ryan Gosling, Channing Tatum, Bradley Cooper.. De är ju kanske inte ideal-snygga heller. Inte min typ men många verkar ju tycka om dem 😅

         De är ju verkligen idealsnygga? 😄

          Om Jennifers ögon sitter för tätt ihop gör väl Gosling och Tatums det också? 😅

        Jag ser verkligen inte det maskulina. Tusen gånger snyggare iaf än Megan Fox och alla de andra du nämnde.🤷‍♀️

      Alla tycker ju olika men jag tror många gillar henne extra mycket för att hon är charmig och har karisma 😊

      What,,,så Jennifer Aniston är INTE snyggare än Angelina Jolie… (behöver inte märka ut något TEAM här)

      Monica Bellucci och Angelina Jolie (samt även Jessica Alba) var världens vackraste kändiskvinnor. Jennifer Aniston har dock ett charmigt och gulligt utseende, också fin.

       Fattar inte hur de var det😂

        Är det så märkligt att en gråtskrattsmiley behövs? Nog kan väl även du, rent objektivt förstå att se klassas som vackra?

         Nej?

        För mig är det helt sjukt att man inte kan tycka Angelina Jolie var övernaturligt vacker! Men jag antar alla tycker olika. Fint ändå, då finns nån för alla I guess 😄 Kanske man själv är snygg i nåns ögon t.o.m.

     Sluta störa dig så mycket.

   Jag ser också det. Hakan och ”vecken” från hakan och upp runt munnen.
   Även hud vs. hårfärg, liknande kontraster.
   Jennifer har en mer kantig och utbuktande haka men de är ändå väldigt lika i just det partiet.

    Bianca hade nog varit ännu mer lik Jennifer utan alla OP/Fillers. Men jag ser ändå likheten

   Håret och hårfästet

    Och kroppen.

     Vad menar du med kroppen?

   Botox och fillers. Ingen av dem kan ju röra ansiktet på ett normalt sätt.

   Munnen, ett pilimariskt leende. Blicken, håret när mittbena bärs. Rörelser ibland.

    Ser inte likheten men känns som att hon vill späda på detta ännu mer att hon ”är” lik henne.

     Allt som sägs här är ju vad B har fixat, fake tan, ljusare hår, bröst/viktnedgång. Verkar snarare som att hon vill se ut som Jennifer Aniston.

      Ja

    Ett pilimariskt leende haha. Vad gulligt 🙂

    Men vadå för typ av rörelser?

   Likheten är att B har exakt samma törelsemönster som Aniston! Har också tänkt på det, de rör sig som att de är väldigt sköra, lite försiktigt. Den tror jag som många säger att det är en del filller som gör att vissa av deras ansiktsdrag är liknande. Kanske de opererade brösten också.

    Då är det ju någonting Bianca har kopierat med tanke på att Jennifer bara har träffat henne på en kort intervju.

     Ja det tror jag med faktiskt.

   Tidigare tror jag att det var hennes breda haka och även munpartiet och även leendet. Men det är så himla svårt att säga nu efter alla OP/fillers. När jag ser henne nu tänker jag på Melanie Griffith eller Miachel Jackson🤡

   Samma frisyr och väl definierade nasolabialveck?

  Var någon här på Lis Bonnes sample sale på Östermalm? Var det bra grejer? Funderar på att åka imorgon

   Jag tycker det fanns rätt mycket, absolut värt! Men det beror ju på vad man är intresserad av. Jag köpte 1 par jeans, 1 par byxor och 1 klänning 🙂

   Ja värt! Tyckte mycket fanns, och mycket fanns i alla size

  Jag flyttar imorgon och har flyttstäd som kommer på måndag. Skäms just nu över skicket på städningen i min lägenhet, alltså det är inte misär men tex ugn och fönster, bakom spisen, kaklet i badrummet osv har definitivt sett bättre dagar. Hur stökigt vågar man lämna till städfirman innan de börjar ta extra betalt? Funderar på att stanna uppe inatt och storstäda men jag är ensamstående och gravid så jag vet inte hur jag ska hitta tillräckligt med livsgnista.

   Tror inte de tar extra?
   Varför skulle de göra det?

    För att det tar längre tid än normalt tänker jag 🙂 alltså om vi säger att en ugn som är normalt ren tar x antal minuter men min som är lite värre än normalt tar mer tid. Lite så.

     Vet inte… alltså med rätt medel och rätt sätt att städa går det nog rätt fort… hmm.. alltså, man värmer upp ugnen på ca 100 grader tillsammans med något medel (såpa eller så, eller en blandning av bakpulver och något… och låter det verka medan man städar något annat.
     Sedan när ugnen blivit uppvärmd, avstängd och lite kyld igen Så är det enkelt att skrapa med skrapa, och sedan torka ur som man gör när man städar andra ytor. Så mycket extra tid kan det nog inte ta.

   Städa själv lite innan de kommer om du är orolig över priset.

    Jo det är ju det jag funderar över. Problemet är att det är en lång flytt så jag har egentligen bara nu idag på mig, hinner inte tillbaka innan de är här. Därför tänkte jag om nån har koll på hur det fungerar 🙂

     Man betalar ju för städning för att slippa städa själv. Dom fattar att du inte städat.

   Det kan bli dyrare om det är mer än normalt skitigt ja. Har själv fått betala extra för utrymmet under badkaret vid flyttstäd 🙈

   jag städade inte på en månad innan jag flyttade, gick inte, bodde i flyttkartonger, jobbade/pluggade osv. De gick bra.

   Tror inte du behöver förstäda om nivån är ”sett bätt dagar”. De hade ju ändå behövt rengöra kakel mm.

   Tror du nojar. Skit i det.

  Hur gör du när du vill förföra en man?

  Hur gör du när du vill att en man ska låta dig vara, för evigt.

   1. Låter mannen förföra, det har aldrig funkat annars.
   2. Visar tydligt kroppsspråk, säger till personen att jag inte är intresserad.

    Vad menar du med aldrig funkat?

   Förföra; var snygg, mycket ögonkontakt med hängiven/trånande blick (slå ner blicken ibland), lyssna intensivt på det han säger, sitt nära honom så ni hamnar i en egen liten bubbla och pratar, luta dig in för att viska (eller för att han ska ”höra” p.g.a. musik) något men råka hamna så pass nära att dina läppar trycks lätt mot hans kind eller öra medan du pratar. Det är en ”lek” ju, om du skapar en stämning mellan er och sen går iväg kommer han komma efter/make a move.
   Bli av med; säger det till honom, blockar överallt, går inte dit han är.

    Lever lite genom ditt svar. Har varit med min man länge och jag vill inte dejta igen men herregud vad jag kan sakna hela förförelse-dansen.
    Jag brukade semi-förföra män bara för att. Eller ja, bara för att jag behövde bekräftelse. Var en riktig förförelse-h0e men jag låg aldrig med någon av mina ”offer”.
    Den enda jag legat med är min man och han förförde mig.

     Känner igen mig i det du skriver och har fastnat mer och mer för att gå på en dejt och rollspela att vi inte känner varandra. Så kan man ragga, förföra och gå så långt man vill, men då lite av spänningen.
     Kommer kanske kännas lite konstigt men man kanske får ge det ett par gånger?

      Härmapa som jag är så ska jag också prova detta med min man.

     Vad spelar det för roll om du låg med dem eller ej?

      Att själva förförelse var mitt mål, inte mannen jag förförde.

   Years ago, when I was backpacking across Western Europe, I was just outside Barcelona, hiking in the foothills of mount Tibidabo. I was at the end of this path, and I came to a clearing, and there was a lake, very secluded, and there were tall trees all around. It was dead silent. Gorgeous. And across the lake I saw, a beautiful woman, bathing herself. But she was crying…

    😂

    ….why? 🥺

  Håller på med fertilitetsutredning och har precis fått reda på att min man inte hade några spermier i sitt prov. Väntar på fler provsvar och hoppas på bebis på ett eller annat sätt, men så ledsen just nu 💔

   Gud så sjukt! Jag och min man går precis igenom samma. Första provet visade på inga spermier och nu har en utredning påbörjats och han har fått lämna nytt prov som vi väntar på svar på😔 hur långt i utredningen har ni kommit?
   Förstår precis hur du känner. Det är verkligen förkrossande att få ett sånt provsvar💔

    Åh, ja verkligen förkrossande. Sån chock, hade verkligen inte väntat oss det? Får svar efter jul på om de kan plocka ut spermier eller om det behövs donation…
    Lycka till och hoppas det går bra för er! ❤️

     Denna väntan är så jobbig, man vill bara veta nu nu nu så man vet hur man ska gå vidare sen. Det är så svårt att försöka acceptera att ens man kanske inte kommer kunna bli biologisk pappa och man själv ska behöva ”få barn” med en annan. Det är typ för stort för att kunna ta in just nu😔 Stort lycka till till er med! Hoppas på positiva besked och biologiska barn till oss båda❤️

     Denna väntan är så jobbig, man vill bara veta nu nu nu så man kan vidare sen. Det är svårt att acceptera att ens man kanske inte kommer kunna bli biologisk pappa och man själv ska ”få barn” med en annan. Det är typ för stort för att ens kunna ta in just nu😔 lycka till till er med! Hoppas på positiva besked och biologiska barn till oss båda!❤️

      Vi har barn genom donation och är världens lyckligaste. Alltså VÄRLDENS lyckligaste. Fattar att det är jobbigt nu men får ni barn via donation kommer det bli så himla bra, jag lovar er 🩷

       Så fint att höra! Tack!

       Hur accepterar man det? Hur tog din man det (antar nu att du varit i samma sits?)
       Hur berättar man lixom för alla och sen även barnet att pappa inte är biologisk pappa osv?😔

        Vem skulle misstycka? Barn finns i alla sorters familjer: biologiska, adopterade, bonus, via donator etc.

        Om alla vi adopterade lyckats få veta, borde du kunna berätta för ev. barn som det är.

  Vilken, oftast hyllad som attraktiv, man äcklas/ickas du av utan anledning?

  Jag hade inte ens kysst Christiano Ronaldo om han vore den sista mannen på jorden. Tycker om honom som människa men nej tack!

   Harry Styles. Fattar verkligen inte grejen.

    Persbrandt och Styles, håller så mycket med om det! Persbrandt känns bara så jobbig och Styles känns extremt pk.

     Jag börjar tro att Styles snarare spelar på att framstå som pk. Han har under sin 1D-tid pratat mycket om utseendehetsen på kvinnor samtidigt som han majoriteten av hans flickvänner har varit modeller, han pratar om att treat people with kindness samtidigt som han umgås med bland annat James Corden och Lizzo som nu visat sig vara ass holes privat, osv

     Kan säkert komma på flera saker till min framtida powerpoint… Jag är ett fan sedan flera år tillbaka, men det känns som att jag börjar se lite fläckar i solen

   Mikael Persbrandt! Känner bara obehag av de där ögonen. Det blev inte bättre av hans roll i nya Riket 😅

   Brad och Leo. Tidigare har jag inte kunnat sätta fingret på vad det är, det har bara varit dåliga vibbar, men det verkar ju som att deras sämre sidor kommit fram nu på senare år

    Leo ser ut som en pojke, så håller med helt där.

   Henry Cavill.
   Han ser sliskig ut på något sätt…
   Har aldrig gillar ansikten med väldigt stora hakor. 🙂

    gillat*.

    Den enda jag inte håller med om.
    Henry..har stött på få män i samma liga som Henry. En på spårvagnen i Göteborg. En på mitt universitet. En syssling. Min kusins ex, som tyvärr är tungt kriminell idag. En polis som genomsökte en släktings lägenhet när jag + mamma övernattade där.
    Så under mina många år som kvinna så har jag träffat 4 män som spelar i Henrys liga.
    Sen attraheras jag inte av skådisar och artister generellt men jag kan inte förneka hans snygghet. Om han vore brandman eller polis…….

     5 män..men kom på en till: en mekaniker med pakistankt ursprung. Han är nog den snyggaste människan jag sett i mitt liv. Hans längd och kropp var verkligen som en staty. Sen hade han ett ansikte som en modell. Inte ens Henry kan slå den mannen.

     Men man kan inte ha allt..Han var väldigt fattig (detta var i Qatar när jag var där under VM).

     😂 Vad är det här för konsig redogörelse.

      Ingen aning, ville väl skriva av mig pga uttråkad. Blir ofta rants utan anledning 😆

      Haha kändes lite som att öppna någons dagbok? 🙂

    Henry cavill är nästan för stilig. Han blir på något sätt lite omänsklig för mig och därmed oattraktiv.

   Jamie Dornan

   Zlatan.

    Hyllas han ofta som attraktiv? Känner verkligen ick av honom.

   Leonardo DiCaprio. Gubbsjuk hycklare.

    Det är väl den allmänna uppfattningen om honom nu mera?!

     Men nånting wierd är de ju kring hans flickvänner och ålder?

      Jo men jag menar att den allmänna uppfattningen är väl att han är gubbsjuk. Alltså inte någon som hyllas som attraktiv vilket var ts fråga.

   Det är ju inte utan anledning, utan jag finner dom inte attraktiva.

   Alla ”snygga kändiskillar” som har pojk-look typ Justin, Leo, osv
   Killar med en väldigt homo-erotisk stil typ Benjamin osv
   Killar med klänning, dom får så gärna ha det, men attraktivt nej, typ Harry Styles

   Hade inte heller kysst Cristiano Ronaldo. Ew.

   Tycker att många svenska pop-stjärnor är oattraktiva. Typ Danny, Erik Saade, Måns Zelmerlöv, Robin Bengtson. De är för fixade och stylade för min smak, tänder inte på metrosexuella män.

   Benjamin ingrosso!!!

    När ska han komma ut ur sin garderob? Är den så stor så han har gått vilse därinne tro😉

     Vad är det här för unken kommentar?

      Vad? Dags att plocka ner affischerna i ditt flickrum om du tror du kan haffa honom. Skicka honom en schampoflaska om du vill SMÖRA😉

       Vilken hög nivå. Jag har absolut inget eget intresse.

       Dina unkna fördomar går emot det ryktet han har, och även det som går att bevittna om man rör sig ute.

        Har du något emot homosexuella, vad är ditt problem? Rör sig ute?

        Snälla….

     Samtidigt som Bianca kanske?

   Typ alla fotbollsspelare som anses snygga. Tycker de är så extremt utseendefixerande och medvetna om det. Typ när de springer/släntrar in på planen och stryker handen genom håret. Inte för mig. 🫣

    Men David Beckham blir bara snyggare och snyggare. Såg hans dokumentär på Netflix för ett tag sen och han har DET kan man säga.

     Klart sevärd dokumentär, och jag slänger in min favorit från Australien Chris Hemsworth☀️

     det är inte genetiskt, det är pengar 😂
     https://images.app.goo.gl/3jWfgMXahTNZpX9CA

   Johnny Depp 🤮🤮🤮

  Om någon kollega tar alla cred för ens idéer hur agerar nu då? Pratar med hen, pratar med er chef eller låter det vara och tänker att verkligheten kommer ikapp henne någon gång? Vad är mest professionellt och vad vinner man mest på i längden själv?

   Ta avstånd, berätta inget för henne och ev personer du vet är nära henne eller skvallrar.

    Jag måste tyvärr göra jobb tillsammans med henne och behöver då dela mina idéer med henne som hon sen tar som sina egna.

     Hävdar hon att det är sina idéer när hon presenterar de för andra? Antingen spelar du dum och inte kommer med bra idéer så att hon får driva projektet, eller så pratar du med henne om det. Du ser ju lätt om hon är medveten om det eller bortförklarar det.

     Outa henne på ett större möte!

   Jag skulle säga det när hon presenterar din idé, ”javisst var det en jättebra idé!, kul att du också tycker det!”

   Jag tar det med kollegan.

   Jag har så med min chef. När hen gör det inför vår grupp utan att nämna varifrån det kom, ibland får jag cred, då brukar jag oftast bara säga rakt ut att det var min ide/mitt förslag
   Sen va hen tar cred för från sin chef som kommer från nån annan kan vi tyvärr inte göra nåt åt. Vet jag att vi kommer ses sparar jag det och berättar för båda, men det sker inte så ofta så oftast blir det bara till min chef

  Gjorde abort 31/10 blödde 2.5v & hade ej samlag. Slutade blöda, hade skyddat förra lördagen, vaknar nu på natten och mår illa & halsbränna. Tar graviditetstest nu på morgonen som visar extremt starkt positivt, det borde väl inte vara möjligt??? Inte haft samlag på 3v innan det. Tänker att testet kanske hade kunnat visa svagt positivt, men hann ju knappt kissa på stickan innan den lös positiv… Hatar att det är helg och allt förutom akuten är stängd, så får snällt skriva här och fråga innan jag kan ringa gyn på måndag…

   Graviditetstest kan visa positivt ett par veckor efter abort.

   Det kan visa positivt långt efter. Speciellt om man har ”rester” kvar i livmorden. Bara ring på måndag och rådfråga.

    Okej tack, går verkligen runt här hemma och tror att jag är gravid och blir helt knäpp… men det är så konstigt att symtomen har kommit åter igen.

   Jag påbörjade en abort idag och då fick jag med mig hem ett gravtest från barnmorskan som jag ska ta om 2.5-3 veckor. Tydligen är de man kan köpa på apotek osv. superkänsliga och kommer visa positivt. Hade du dessutom skyddat så borde ju risken vara väldigt liten!

    Jag skulle testa mig efter 4v och hon sa ingenting om att det troligtvis skulle visa positivt… usch vad jobbigt detta är

    Jag plussade 8 veckor fortfarande efter ett missfall.
    Så det kan ta tid.
    Och som andra skrev, du kan ha rester kvar. Du borde inte ha blivit gravid igen, tror ej det är anledningen.

     Nej men tänker om aborten misslyckats. Är dock bara 1% chans så borde vara uteslutet…

      Asså. Mitt missfall hade ju ”lyckats” dvs hade inga rester av fostret kvar men plussade ändå 8 veckor efteråt.

       Skönt att höra! Då behöver detta inte betyda något då, förhoppningvis

     och jag testade negativt bara 2 dagar efter att jag började blöda av missfall, så det är verkligen jätteolika det där!

  Hur gör ni när ni ska ringa exempelvis kundtjänst. Hälsar ni med ert namn och pausar så att motparten får säga något och sedan fortsätter ni med frågan eller hälsar ni och ställer frågan direkt utan avbrott?
  Mvh, social ångest

   Säger allt på en gång

    Och jag pausar.

    Både jag och andra anonym gör rätt så du kan med andra ord inte göra fel 🙂

   Säger mitt namn paus sedan vad mitt ärende gäller.

   Presenterar mig med förnamn och sen drar jag mitt ärende på en gång.

   Säger typ såhär ”Hej! Anna heter jag och ringer angående bla bla bla” 😅 Hatar verkligen att ringa samtal så har övat in det här vilket gör att det går lite lättare när man använder samma upplägg varje gång 😊

   Jag brukar pausa efter jag sagt mitt namn men många verkar undra vad jag sysslar med. Tror att det är bättre att dra allt på en gång liksom.

    Haha relaterar, säger också ”hej jag heter xx” då vill jag ju ha ett ”hej” tillbaka innan jag fortsätter med mitt ärende men många låter så konfunderade när de svarar på min hälsning. Men för mig känns det konstigt att köra på med allt i en mening direkt efter att jag sagt mitt namn.

     Haha samma här. Folk svarar liksom med ett: Heej..? Men jag tycker det låter otrevligt att bara köra på.

    När jag svarar i telefon på jobbet, i butik men inte kundtjänst, så brukar jag oftast svara hej när personen hälsat och presenterat sig. Ibland passar det, ibland kör personen på och då blir det lite konstigt 😅

    Själv har jag börjat köra hela racet efter att jag upplevt att dom flesta vill ha det så. Tycker det nästan är otrevligt egentligen men det är ju jag det

   Jag har jobbat lääänge med kundtjänst, majoriteten bränner bara på med sitt ärende men det är alltid trevligt om man presenterar sig med hej jag heter xxxx och sen vad ditt ärende gäller. Vi som svarar lägger ingen större vikt i hur folk presenterar, känn ingen ångest❤️ nu vet jag inte vad för typ av kundtjänst du kanske ska ringa men kan hjälpa dig med tips om du vill?

    Fina du! Tack snälla! ❤️🙏 Ska inte ringa någon närmsta tiden men nyligen ringt angående en felaktig vara. Hälsade med paus men upplevde att det blev en awkward tystnad. Blev så självmedveten efteråt och börja övertänka vad som egentligen är det ”vanliga” att göra. 😅

     Åh men jag tror det beror på personen som svarar på kundtjänsten också, och som nån annan skrev finns inga rätt och fel!🥰 Jag själv brukar göra en paus när jag ringer in till en kundtjänst, ibland blir det stelt och ibland inte men brukar absolut inte tänka på det. Hur samtalet inletts är redan bortglömt när man ska lägga på😄 men om du skulle ringa till mig med en sån paus säger jag bara HEJJ igen eller ”hur kan jag hjälpa dig”, det varierar😊

   Oftast typ: hej jag heter … och jag har en fråga om … 😊 Alltså väntar inte på något svar emellan men säger något kortfattat efter namnet.

    Det går bra det med 😊 vi som svarar har ju redan hälsat dig välkommen o med namn

   Säger hej och presenterar mig, pausar och låter personen i andra änden säga något vilket ofta brukar vara ”Hej, hur kan jag hjälpa dig?”.
   Därefter beskriver jag mitt ärende/anledningen till att jag ringer.

   Tänk på att de har massor med samtal varje dag. De minns inte ditt i slutet av dagen 😊

   Hej! 80-talist här. Jag fick lära mig att man alltid ska presentera sig med namn och sedan vänta med att prata vidare tills efter motparten hunnit säga hej tillbaka. De senaste tio åren ter sig dessa etikett regler inte gälla längre.
   Ibland blir det väldig stelt och konstigt. Det var bättre förr helt enkelt!

   Jag lägger alltid deras namn på minnet så att när de sedan avslutar med ett ”ha en trevlig dag!” så säger jag ”detsamma till dig Anna!”

   Från en som jobbat i kundservice, börja med ärendet! Namn kan man ta sen.

    Vilka jättebekymmer för ingenting folk verkar ha nu för tiden. Det är ju bra att frågeställaren tar upp sin fråga och blir av med sin telefonångest men sitter man i kundtjänst tar man samtal hela dagen i alla olika former. En del kan inte svenska, en del stammar, en del pratar otydligt, en del är arga osv. Alla olika och sällan man minns nån speciell, man löser ärendet. Dvs fokus på vad du vill och inte hur du säger. Bara gör, fundera inte så mycket. Men är man trevlig då får man lite extra bra behandling av sitt ärende.

    Det har ju med folkvett att göra, att man presenterar sig.

  Skrev om en kille jag träffat som röker på ibland. Snälla jag mår ej bra så tänk på vad du svarar.
  Träffade honom ute nu var det 4:gången. Först fick jag vänta nästan 2 timmar.
  Sedan hade han tagit amfetamin och han var som en annan person. Gick knappt att tala med honom
  Han sa fula ord om kvinnor men snälla saker till mej. Och vad han ljuger nu var plötsligt lägenheten en liten etta mot att bott i 2 och andra saker han ändrade på. Sedan träffade han en kille som han slagit i huvudet. Och sedan visade han det på mej. Fick alltså 2 slag i bak huvudet och jag har ännu ont. Alltså jag är så ledsen och chockad. Aldrig träffat någon som tar amfetamin. Så jobbigt. Har såklart blockad honom men fan vad ledsen jag är. Snyggt klädd var han men vilken typ. Blir folk så bänga av att knarka och elaka. ?? känner mej så dum men hur ska man veta? Jag som redan har det jobbigt och så nu detta. 😳🙈

   Man bli dum av droger.

    Vilket nyanserat svar.

     Ja, faktiskt. Ett rimligt konstaterande.

   Ja, risken finns att personen hamnar i psykos. Var snäll mot dig själv och träffa inte sånna här typer, det enda de bryr sig om är droger. Seriöst det enda som är viktigt är hur de ska få ihop pengar till droger. Tro inte att du är tjejen som kan rädda den här killen.

    Jag vill inte ens rädda honom. Och han vill inte sluta. Jag bara önskar jag aldrig mött honom.
    Han var helt ryckig i kroppen och bara pratade om sig själv. Men jag trodde inte han ljög så mycket. Nummer 1 för honom är drogerna. Tänk på det ni som är på Tinder. Kan vara farliga män där.

     Folk kan vara extremt manipulativa. Speciellt om de är fast i ett missbruk.

   Skönt att du fick se lite av hans riktiga jag så tidigt så slipper du slösa tid på honom. Han hade säkert försökt lurat dig på pengar och allt möjligt.
   Va inte så hård mot dig själv, men försök glömma honom. Glöm inte bort hans hemska sida om han lyckas få tag på dig och försöker bortförklara allt

    M och ni andra. Tack för bra och fina svar. Det känns bra. Är bara så ledsen. Ja precis bra han visade sina dåliga sidor. Och tur vi inte bor på samma ställe. Önskar er en fin helg.

   Men hur elak är du. Svara inte om du är så korkad du inte har något stöttande att skriva. Nej jag har pluggat mycket. Vad har det med känslor att göra. Om du tror du inte kommer gå på nitar genom livet ja det kommer du få tyvärr uppleva. Elaka människa.

   Vilken onödig ton, hon skrev ju att hon var sårbar och bad folk att inte vara elaka. Och hon ångrar sig ju och har blockat honom!

    Anony tack ❤️

   Du hade omöjligt kunna veta hurdan han var, så blame’a inte dig själv för detta. 💛 Förstår verkligen att du är ledsen och att det var obehagligt, men som någon annan redan skrivit: är så glad att du fick se detta så tidigt och det är en lärdom för framtiden att droger på ett ögonblick får människor att helt ändra karaktär.

   Min man är fd missbrukare o var aldrig aldrig aldrig elak mot mig när han var i sitt missbruk, så det där är ett rövhål till karl rakt igenom. Bra att du undviker honom, han kommer vara hemsk även som nykter om han håller på sådär. Usch.

   Fast han är ju en knarkare. Varför träffade du honom? Vill du vara med en knarkare? Håll dig borta bara.

  Sofia Wood ska tydligen släppa en kokbok med sin mamma som medförfattare. Någon som känner sig sugen? Jag har alla hennes tidigare böcker men känner mig rätt trött på hela hennes estetik. Och ärligt talat, vissa enstaka rätter är goda men majoriteten av hennes recept blir typ inte ens så goda?
  Plus att hon ser så sjukt pumpad med botox ut nuförtiden/bantat/blonderad/sminkar sig som exakt alla andra….

   Älskar hennes recept. Hade jag handlat kokböcker så hade jag varit pepp. Hoppas massa nya goda recept på insta nu.

   Låter som du kan lägga de pengarna på något roligare.

   PS. Tips, man kan låna kokböcker på biblioteket.

   Jag skiter väl i om författaren till en kokbok har fillers eller sminkar sig som alla andra om recepten är goda.

    Exakt!

  Om en rekryterare har uppmuntrat en att söka en tjänst, kan man räkna med att bli kallad till intervju då eller till och med bli anställd? Vågar inte hoppas för mycket.

   Det kan man inte räkna med. Rekryteraren har ju ingen beslutanderätt utan erbjuder företaget ett antal lämpliga kandidater till tjänsten.
   Hon tycker antagligen att du är en bra kandidat och skulle passa för jobbet.

    Samt att det ju faktiskt kan vara andra som söker som har mer erfarenhet av någon specifik kompetens också. De kan inte lova vilka andra som kommer söka heller.

    Om det är en chef som har uppmuntrat gör det skillnad?

     Om du menar en chef på rekryteringsbyrån så är det samma sak där, hon har inte heller någon beslutanderätt.

      För rekryteraren ser det ju naturligtvis bättre ut att kunna presentera många lämpliga kandidater. Men hade du inte alls passat så hade de nog inte uppmuntrat dig. Så ha i åtanke att du förmodligen är långt ifrån den enda de uppmuntrar att söka men att det såklart är positivt att de anser att du är en lämplig sökande.

   Nej, räkna absolut inte med att bli anställd. Förmodligen har du ”på pappret” rätt kompetens alternativt passande personlighetsdrag för arbetsprofilen men det beror helt på övriga som söker. I jobbet som rekryterare behöver man ha många kandidater i pipen och vissa man haft initial kontakt med kommer inte ens till intervjustadiet. Hoppas dock att du landar jobbet om det skulle passa dig!

  Vi längtar efter ett till barn, har egentligen velat ha ett till i några år nu men då vårt yngsta barn är född med en funktionsnedsättning så har vi behövt lägga mycket tid och fokus där. Nu har vi landat i situationen och känner att vi har tiden och orken igen! Men det finns en risk (liten men ändå) att en bebis skulle få samma funktionsnedsättning. Hur ska man tänka? Någon som har varit med om samma sak? 😊

   Skulle inte gjort det utan nöjt mig. Tänk vad jobbigt livet kan bli med flera barn med funktionsnedsättning och sen även den/de utan! Äldsta syskonet/syskonen kanske inte behöver mindre tid med er heller…

    Har du barn med funktionsnedsättning?

     Ja.

   Ni kan ju bara gå efter vad ni känner och era erfarenhet och om ni är beredda på ett barn till med funktionsnedsättning

    Det måste ju alla som skaffar barn vara beredda på. Även om man föds utan funktionsnedsättning betyder ju inte det att man är skyddad från att få någon under livets gång. Allt landar i vad ni önskar för framtiden ocy vad ni känner att ni har kapacitet till❤️

   Kör på och be att få testa nästa barn genetiskt? Kan det gå?

   Beror lite på. Vilken typ av funktionsnedsättning är det?
   Om ni vet med er att det skulle vara möjligt och genomförbart att ta hand om två barn med samma funktionsnedsättning så hade jag kört! Sen säger du ju att det är en låg sannolikhet, och viss sannolikhet finns ju alltid att få ett barn med funktionsnedsättning.
   Ni har ju väntat flera år vilket jag tänker va klokt, så att ni helt hunnit landa i att va föräldrar till ett barn med funktionsnedsättning och hur livet ser ut då.
   Så det låter både genomtänkt och välgrundat.

   Det är ju omöjligt att svara på ens för någon med barn med funktionsnedsättning. Eftersom det beror på så mycket. Hur pass stor är risken? Går det att testa för? Innebär funktionsnedsättningen att barnet kommer kunna ha god livskvalitet eller innebär den stort lidande för barnet?

   Hej, jag har.
   Har två barn med funktionsnedsättning av helt skilda slag. Hade gjort samma resa igen..

   Ni vill ha fler barn, så skaffa fler barn.
   Skulle barnet få en funktionsnedsättning så har ni på ett sätt redan facit, allt det som har med Hab mm att göra har ni ju koll på.

   Är det en genetisk funktionsnedsättning så kan det finnas hjälp att få på sjukhusets avdelning för klinisk genetik – man kan provrörsbefrukta och screena.

   Tack för era svar! Vi hade nog klarat av ytterligare ett barn med funktionsnedsättning om det nu skulle bli så även om vi vet att de första åren hade blivit kämpiga. Men som någon skrev, man kan ju få någon annan typ av funktionsnedsättning. Det är ju en sån sak man inte vet och inget vi visste med vår yngsta.

   Det går tyvärr inte att testa för i dagsläget men jag har bokat in ett telefonmöte med ”våran” specialist bara för att få lite tankar kring risk osv.

   Vår yngsta har god livskvalitet skulle jag säga! Fungerar socialt, har kompisar, tränar osv. Visst påverkar det mer i vissa situationer men det är ett barn som kan gå i förskola och skola så länge vissa anpassningar görs 😊

   Jag tror inte svaren här gör dig så mycket klokare. Kanske finns det en stödgrupp för föräldrar i samma sits som du är i som du kan prata med och dela erfarenheter.

   Anonyma svar i ett kommentarsfält i nog inte den bästa guidningen.

    Som jag skrev här ovanför har jag bokat in en telefontid med ”våran” specialistläkare 😊 Förstår såklart att ett anonymt kommentarsfält inte är optimalt men höll väl tummarna på solskenshistorier 😄

    Kommer inte basera vårat beslut på kommentarsfältet utan snarare utgå från vad läkaren har för tankar 😊

  Tips på någon spel till PS4? 😃

  Älskar verkligen Uncharted och Tomb Raider, tips på något liknande?
  Älskar verkligen en bra story, springa runt och samla saker, uppdrag, lösa pussel eller vad man kallar det, och att ha fiender man måste döda så allt inte bara flyter på 😅 dessa spelen är verkligen perfekt uppdelat.

  Ska förmodligen köpa Hogwarts Legacy, men vill ha mer tips.

   Witcher 3, Cyberpunk, Red Dead Redemption 2, The Last of us, Horizon, God of war

   Assassins Creed, Odyssey eller Valhalla
   Immortals fenyx rising (lite mer fantasy-aktigt, över förväntan)
   Hogwarts Legacy var roligt, bra köp-plan!

   Annat slags spel, men alla borde spela Ni No Kuni, så vackert spel med spännande story!

   Ratchet and Clank!!!

   Zelda är ganska bra.

   Tusen tack för era tips! Nu blir det nästan lite svårt att välja😂 några av dom är såna jag funderat på så nu väger det tyngre när ni tipsar om det också 😃

   Last of us!!! Helt otroligt.

   Hogwarts, Horizon och Red Dead 2 kan jag tipsa om!

  Någon som vet hur medföljande (maken) ska skatta för sådana här lyxresor? Det är inga dåliga summor det handlar om. Någon som känner till reglerna?

  https://www.56kilo.se/mot-miami-bahamas/

   Varför skulle han det om det inte är han som har kontrakt att resa dit?

   Det beror väl på lite.. är han anställd på hennes bolag så att resan kan ses som en förmån?

  Läste stories häromdan hos Elsa Bratt om att det är mycket utgifter nu och att hon ”tiggde” lite om att folk skulle klicka på hennes adlinks. Tyckte det kändes så fånigt när i princip alla stora utgifter hon skrev om är självvalda icke nödvändiga eller självförvållade. Handla av glassbilen, få parkeringsböter, glömma bort att avbeställa att man vill ha förskolefoton etc. Har man två barn att försörja och den ena föräldern är student och den andra är influencer på en relativt liten nivå kanske man ska anpassa sina utgifter lite.
  Och ja, alla lägger sjävklart sina pengar på vad man vill, men beklaga er heller inte då.

   hahaha snacka om att förvränga en story bara för att få hata lite? klaga på influencers då ist som faktiskt tigger PENGAR, för dom finns ju också

  Återkommande svampinfektioner, kan det bero på mina p-piller? Min barnmorska säger nej men jag undrar, inte haft problem när jag ammat och varit p-piller-fri, nu återkommande flera ggr. Extremt påfrestande problem som är svårt att få bukt med. Någon med erfarenhet?

   Kan absolut vara p-piller. Mina svampinfektioner försvann direkt efter att jag tog uppehåll!

   Det kan det absolut vara. Jag gick och drogs med kroniska svampinfektioner i två års tid, det var ett helvete. Jag testade allt möjligt som man ”ska” göra, inte raka sig, bara använda bomullstrosor, gick på flera långtidskurer av Diflucan, men inget hjälpte. Till slut slutade jag p-piller och några månader senare försvann svampen och har inte kommit tillbaka på 1,5 år. Mitt underliv var så uttorkat och irriterat, nu känns det som det ska göra vilket är så skönt. Använder bara kondom numera för jag vågar inte mixtra med mina hormoner mer. Så absolut, testa att sluta med p-piller och ge det några månader.

   Har diagnostiserats med kronisk svamp för några år sedan, inga p- piller inblandade. Ingen vettig hjälp från sjukvården dessvärre trots testat flera olika gynekologer. Nu har jag experimenterat själv och tar en tablett svampmedicin i månaden och håller därmed det hela i schack så inga värre utbrott.

   Japp, fick svamp och bakteriell vaginos konstant. Avbröt ny hormonell behandling Slinda (pga endometrios), poff försvann. Så ja, definitivt.

  Britax Swingfix M-plus!!

  Hur sjutton får ni den i liggläge? Tycker liggläget är bra sittläge. Gillar stolen annars men just detta är fasen ett problem 😅 Hur har ni löst det? Eller är det bara såhär det är?

   Vet inte om det är likadant då vi har en dual-nånting, men på ena sidan kan man se om det finns två olika viktlägen som man ändrar genom att trycka på en knapp vid typ foten som går ner i golvet samtidigt som man trycker på själva stolen.
   Ju tyngre barn desto mindre liggläge tyvärr

    Åhh får kolla! Tycker liggläget är så märkligt uppåt 🥺

  Funderar på om jag är deprimerad?! Men känner mig egentligen helt ok?!? Jag är otroligt trött hela tiden, känner sällan någon lust att göra något, spenderar väldigt mycket tid hemma. Känner en slags menlöshet. Och är trött på att vara trött. Vill kanske egentligen göra mer än vad jag gör, men jag orkar inte. Har två barn varav den ena har adhd och runt det barnet är det väldigt mycket problematik just nu. Jag lägger all energi jag har på det och sen finns det inget kvar. Vet egentligen inte vad jag vill med detta inlägg. Tips för att orka mer när varken tid eller energi finns?

   Enda tipset jag har är att försöka få frisk luft och rörelse varje dag, själv går jag till och från jobbet och blir lite piggare av det. Annars är jag typ i exakt samma situation (minus NPF-problematiken) men trött med två barn och spenderar mycket tid hemma. Trivs dock rätt bra med det så jobbar mer med acceptans och att lyssna på kroppens signaler här och nu. Om något eller några år kanske läget är annorlunda men just nu är det så här.

   Om du tvivlar på att du är deprimerad så är du det inte. Lite nedstämd kanske, eller bara dåligt med energi. Gör sådant som du tycker om och vänta ut det. Alla har mindre roliga perioder ibland, men det betyder inte att man är sjuk.

    Det håller jag inte med om. Jag hade ingen aning om att jag var deprimerad men hade en måttlig depression. Jag fick reda på det genom att jag var med i en forskningsstudie.

     Fast det ovan låter inte som depression.

      Det kan du omöjligt avgöra på en så kort kommentar bara.

   B12 brist? (Vanligare hos veganer, men vem som helat kan ha.)

   Gå till vc och tala om hur du mår och be att få testa sköldkörteln.

  Funderar på att börja sälja saker på Vinted. Är det värt det? Är rädd för scam eller folk som ljuger om varans skick när den levererats för att få tillbaka pengar osv.
  Är det värt att sälja och har ni några tips generellt för en ny säljare?
  Får man alltid skriva ut etiketterna hos sitt ombud?

   GUD ja! Tjänade typ 2000kr på två veckor. Do it😂

    Stämmer in i kören. Många bäckar små, säljer för små summor men de har resulterat i många tusen lappar. Även köpt kläder till barnen för en mindre summa där 🙂 superbra och smidigt

     Är de bättre än sellpy?

      Betydligt! Du behåller dessutom pengarna själv!

      Jag har aldrig handlat genom sellpy bara scrollat. Det är bättre priser på Vinted. Sen köper du genom privatpersoner så kolla alltid recensionerna.

   Ja jag började sälja där förra måndagen, sålt för 7-800. Majoriteten till Polen.

    Hur funkar frakten till polen? Läggs den på direkt i appen?

     Yes, du scannar bara qr-koden så löser dom det!

     Japp, även i Sverige betalar köparen frakten. Hade dock jätteproblem häromdagen med att hitta ett ombud som använder UPS i den här staden😅 alla andra har använt postnord och det är ju enkelt men UPS var betydligt svårare här.

   Är det bättre lönsamhet än Tradera? Mvh gamman Tradera-räv.

    Gammal*

    Ja det tycker jag. Sålede på tradera för 700:- på 1 månad, sålt för ca 800 på knappt 2v på vinted.

    Nej det tycker jag inte, det som är värt mer säljer jag på Tradera men små skitsaker jag annars kunnat skänka går ändå att sälja på Vinted

  Heej 🌻

  Min pojkvän har köpt en mindre buss och ska renovera den och sen köra vanlife 🤙

  Han tror att renoveringen kommer ta cirka 2 år eftersom bussen inte finns i hans hemstad och i princip all ledig tid så som semestrar kommer att gå åt till detta 🌄

  Självfallet stöttar jag honom i hans val, men detta fick mig att fundera på i vilken utsträckning som man som partner ”förväntas” stötta sin partner, och då samtidigt utan att göra avkall på sina egna drömmar? Hur gör ni?

   Ska han köra vanlife själv sen då eller?

   Stötta hur? Genom att hjälpa med renoveringen? Jag tycker inte det om det är i en annan stad och du inte vill vara där. Det var ju hans val att köpa vanen inte ert gemensamma val.

   Du får väl stötta på det sätt DU vill helt enkelt. Finns inget rätt eller fel. Som sagt, det var hans eget val.

   Om han är 19 så är det ok.
   Annars hade jag krävt att han rycker upp sig, kavlar upp ärmarna och jobbar och lever som en riktig man. Inte lallar runt i en buss och duschar på bensinmackar.
   Så extremt oattraktivt med dessa mjuka ”män” som bara vill undvika livet och lägger allt fokus på hobbys och drömmar.

    Håller med.
    För en vuxen man hade jag inte varit intresserad av det här, om jag inte själv ville leva vanlife (åtminstone typ på ngn semester)
    Sen fattar jag inte, ”bussen finns inte i hans hemstad”. Det är ju en buss? Går den inte att flytta?
    Skulle tycka det va orimligt att min pojkvän skulle åka till en annan stad sin lediga tid för att renovera en buss. Men om den va i samma stad och ngn timme här och var lades på det så får man väl ta det, som med vilken hobby som helst.

    Håller inte med. Någon som tänker renovera en hel buss till ett hem, låter i mina öron som en man. Alla killar kan jobba och ”leva som man ska” och köpa ett färdigbyggt ikea-kök. Det är däremot inte alla som kan/vill lära sig att bygga från grunden.

    Man kan såklart välja själv hur man vill se på en kille som vill leva vanlife. Jag tycker att hon beskriver någon med driv, kreativitet, äventyrlighet, öppenhet och nyfikenhet. Fina egenskaper enligt mig. Härligt att han har en dröm som han nu tänker uppfylla också! Helt klart attraktivt.

    Till TS: Brors väl på vilka drömmar du gör avkall på. Vissa kanske man inte vill vänta med, som att skaffa barn, och vissa kan man ju skjuta på, som att resa någonstans. Men om man vänder på det, så måste han ju göra avkall på sina drömmar för din skull om han inte skulle ha ditt stöd. Nu skrev du ju att han har det. Så man får väl bara hitta en balans. Vänta och se hur allt utspelar sig ☀️

     En man är realist..vill han bli bra på något så sker det inte på bekostnad av hans familj.
     En man förstår att livet inte alltid är kul. Man vaknar, knegar och sover. Och försörjer sitt hushåll.
     En man får inte för sig att bo i en rullande burk, duscha på mackar, kampa bland mysko folk och lämnar samhället och livet bakom.

      Nu pratar ju ts om en pojkvän. De verkar inte ens bo ihop. Killen tänker antagligen inte köra vanlife för resten av sitt liv 😅 ”Kampa bland mysko folk”… satan, vad tråkig du låter.

    Tycker det är mer oattraktivt med män eller människor överlag som bara ”rättar sig i ledet”, knegar på hela veckor livet ut. Snacka om bortslösat liv.

   Vad är det för egna drömmar du tänker att du kommer få göra avkall på? Det är nog den viktigaste punkten tycker jag.

   Beror på vad det gäller och hur situationen ser ut i livet i övrigt.

   Jag delar livet med min man för att vi har samma värderingar, vill bo på liknande platser, trivs med samma vardag o.s.v. Hade han sagt plötsligt att han vill flytta till Stockholm och bo där inne i stan hade vi inte varit en match helt enkelt och hade nog behövt sära på oss.

   Vi stöttar varandra i varandras drömmar genom att möjliggöra att den andra kan fortsätta med sina hobbies trots att vi nu har hus och barn. Enda gången någon av oss har vägrat är när mannen kom på att han ville bygga en stuga i fjällen vilket hade kostat MASSA pengar och hade krävt att jag drog runt precis allt i hushållet med barn och allt under minst ett år samtidigt som vi behövde renovera vårt hus. Såna uppoffringar gör jag inte för någon annans drömmar.

   Vilka drömmar behöver du ge avkall på? Varför kan han inte flytta bussen till hemstaden? Ska han leva i vanen helt själv sedan och resa utan dig?

   Trist att inte tillbringa semestrar och annan ledig tid tillsammans tänker jag. Risk att det tar slut, jag skulle inte ställa upp på det iallafall.

  Hur ser det ut i andra förskolor?
  Världsläget är ju som det är, och man fattar att ekonomin i kommunen påverkas av det, men jag är så less på att det alltid ska sparas in inom förskolan. På mitt jobb så har vi inte fått köpa in leksaker och material sen i våras, trots att våra barnböcker är helt förstörda. Massor av leksaker är egentligen i behov av att bytas ut. Barngruppen är alldeles för stor, och allt praktiskt som behöver göras under dagarna tar så otroligt mycket tid från att kunna vara en aktivt närvarande pedagog.

  Trots detta så har jag världens finaste jobb. Får vara med och upptäcka världen från barnens perspektiv. Önskar bara att vi kunnat få bättre förutsättningar för att kunna ge de en trygg och lärorik förskola. Förskolan är ju en del av det som formar framtidens vuxna.

  Uppmanar er föräldrar med barn på förskolor att våga lägga er i om ni ser brister i lärmiljö/personaltäthet.

   Ni är så uppskattade!!!!! Ni är så viktiga!!!!
   Självklart ska det inte snålas på förskola, skola, vård och äldreomsorg! Det är samhällets moraliska kärna och symboliska hjärta. Militär, vatten, el etc är livsviktiga men inte om våra unga, sjuka och äldre inte får den respekt de förtjänar.

    Hahaha rankade du precis vatten som ett sekundärt behov? I vilken värld lever du? 😂

   Jobbar i skolan och håller med dig. Mår så dåligt över hur snabbt det har försämrats de senaste åren. 🙁 fler och fler i barngrupperna och färre personal. Inget bra material. Allt e kasst runtomkring och man förväntas leva på tacksamheten och glädjen från barnen typ

   Detta med för stora barngrupper verkar vara ett ständigt problem. I början på 90talet reagerade vi föräldrar och krävde ett möte med chefen i kommunen. Som inte ledde någonstans. Trist att det verkar ha blivit ännu sämre. Barnen är trots allt vår framtid. Men samhället har ju brakat ihop på mycket nu tyvärr.

   Nu har jag inte barn i förskolan längre men när vi hade så tror jag sällan de köpte in grejer. De bad om att få sånt folk städade ur hemma, typ barnböcker, pussel och annat. De skrev bara i veckobrevet vad de önskade och så fick de grejer.

  Har ni returnerat till Caia och fått den godkänd? Hur lång tid tog det?

  Jahapp efter 2 dagars förkylning är nu lukt och smak helt borta, kul!

  Lika kul när folk på jobbet hostar och snorar ”jag håller på att bli sjuk” nej du är sjuk, gå hem!

   Det där har ju varit uppe i såna här trådar tidigare. Och tyvärr verkar allt för många ha inställningen att man inte har råd att vara sjuk eller vabba så därför skiter man i det. Som om andra ska betala med sin hälsa för att de själva har kass ekonomi.

    Det folk lärde sig under pandemin vad gäller handhygien och stanna hemma vid sjukdom glömdes bort i samma sekund som restriktionerna släppte.

     För att inte göra det till den enskildes ansvar (som uppenbarligen inte fungerar) har staten fortfarande möjlighet att ta bort karensavdraget. Dumsnålt att inte låta det vara som under pandemin.

      Exakt!

   I slutet av dagen står människor sig själv närmast. Känner jag mig tillräckligt pigg och inte har feber kommer jag gå till jobbet med en lätt förkylning. Jag tänker inte förlora pengar för att någon annan är nojig över att bli förkyld. I Sverige på vintern florerar massor av virus, förkylning, influensa, magsjuka, covid osv. Det går inte att skydda sig ifrån allt. Du kan lika gärna bli smittad på bussen, på mataffären, på gymmet, på släktmiddagen osv.

    Nej det går inte att skydda sig från allt när folk tänker som du och går till jobbet fast du är sjuk :).

    Du får stå dig själv närmast bäst du vill men är man sjuk så stannar man hemma. Det är så enkel logik att man bara skakar på huvudet åt egoister som du. Du är väl en sån förälder som vi pedagoger får tjafsa med när vi ringer hem barn också. För det viktigaste är ju att du inte förlorar pengar.

     Men oj, menar du på allvar att alla vuxna ska stanna hemma vid ”minsta symptom”? Alltså, ofta kan ju en förkylning börja med att man känner sig lite hängig men ibland blir det ju inget av det. Tror ärligt talat att jag skulle vara borta från jobbet iallafall 25% om jag stannade hemma vid minsta misstanke om sjukdom. Eller om man ska stanna hemma till 100% frisk. Säkert mer än det. Handlar inte om pengar men att det ju finns jobb att göra och det är ingen dödlig smitta det handlar om. Trodde snarare vi lärde oss under pandemin att det inte går att utrota smitta. Förstår faktiskt inte hur samhället ska gå runt om alla sitter hemma för sånt som är en del av livet.

      För vissa kan ”vanliga” förkylningar osv vara superfarliga, även om det inte är någon ”dödlig smitta” i sig. Och tro mig, känsliga personer gör ofta redan allt de kan i form av att isolera sig osv. Det måste man i princip. Det är nämligen knepigt när folk är otroligt respektlösa, inte bara på jobb utan i affärer osv också, och går runt och nyser och hostar. Ofta rakt ut eller på händer. Man kan ju ÅTMINSTONE hosta/nysa i armvecket.

      Sen finns det faktiskt också ett mellanting mellan att utrota smitta (vem har för övrigt sagt att vi ska göra det?) och att gå ut i samhället sjuk för att man tycker att det minsann inte är någon dödlig smitta. Mellantinget kallas respekt.

       Millan skriver ju ”lättare förkylning utan feber” och blir totalt utskälld för det. Vi pratar alltså öht inte om att gå till jobbet med influensa.

       Jag tillhör själv kategorin som pga medicin inte har något immunförsvar, jag håller ändå med Millan och några fler i att man självklart kan vistas i samhället om man är lite snuvig.

       ❤️ Tack för de kloka orden från en mamma vars son var utan immunförsvar i två år. ❤️

      E vi pratade väl om ”när man är sjuk”? Inte när man känner sig hängig.

     Samtidigt måste vi utsätta oss för virus och bakterier för att bygga upp vårt immunförsvar. Vill man leva bland människor så går det inte att gå igenom livet utan att bli minsta snuvig, det är heller inte vad vi strävar efter. Har man inte feber, är uppenbart sjuk (och nej, lite snuva och liknande är inte att vara sjuk) eller magsjuk så får man vistas i samhället.

     Det viktiga är inte att inte förlora pengar utan att inte dö den dagen minsta bakterie hittar oss. Jag trodde faktiskt att ni pedagoger var utbildade, men jag hade visst fel.

      Problemet är ju att många vistas i samhället när de är uppenbart sjuka! Hostar upprepade gånger rakt ut i affären, nyser på händerna och dylikt. Många går ut bland andra med mer än bara ”lite snuva”.

      Också otroligt tråkigt av dig att säga att pedagoger inte är utbildade, bara för att de påtalar att det är ett problem att föräldrar lämnar sjuka barn på förskolan.

       Ta en titt i skolan och förskolan innan du benämner pedagoger som outbildade kring detta. Det lämnas barn som ser vita ut i ansiktet, som själva berätta att de kräktes på morgonen ”men mamma säger att det inte är nån fara”, som inte orkar sitta upp då de är helt slut osv osv.

       Samma föräldrar som sen suckar när det blir vikarie för att personalen är ”så sjuka”.

        Fast om man skriker om att ingen ska få gå ut så fort de visar minsta symptom så har man inte förmåga att ta till sig information. Utbildade personer brukar kunna ta till sig och förstå texter även inom andra områden än exakt det man pluggat.

        Har ett barn kräkts så ska den självklart inte gå till förskolan, men det är det ingen här som påstår heller.

       Hosta och snuva kan bero på mycket mer än förkylning också.

     Du kan sitta här och gnälla hur mycket du vill, kommer fortsätta gå till jobbet med lindriga symptom. 🙂
     Hur skulle Sverige fungera om alla anställda stannade hemma vid minsta förkylningssymptom? Hela vinterhalvåret ska en stor del av befolkningen sitta hemma trots att de är pigga och feberfria för att de har lite rinnig näsa eller lätt hosta? Kanske funkar om man kan jobba hemifrån men många av oss har samhällsbärande yrken som kräver att vi är på plats.

      Håller med dig. Jag är lärare och tar helst inte någon sjukdag alls. Det blir bara rörigt och konstigt om jag är borta. Har jobbat med hosta och snuva många gånger och haft många lektioner med elever som snorar, hostar, snyter sig mm. Det är helt ok. Vi kan inte anpassa samhället efter hypokondriker.

   Jag har varit så sjuk 1 v nu, luktsinnet försvann först nu. Haft feber 4 dgr, halsont frpm hell, aldrig varit med om förr. Ögonen rinner. Ser äntligen en ljusning men fortf inte bra

  Jag testade PRx-T33 i veckan och rekommenderar det verkligen (tänkte på dig som frågade för några veckor sedan). Efter behandlingen fick jag med mig hem dag- och nattkräm för sex dagars bruk och huden har inte flagnat. Den känns lite spänd, men med mycket glow!💫

  Hej! Någon som har erfarenhet av Mios sängar? Funderar på att köpa en Deluxe dream som är på rea nu, ca 15 tkr för en 160 säng. Dock är det två kassetter så det blir en hård skarv emellan de olika sidorna. Kanske mer värt då att lägga någon tusenlapp mer på en bättre säng så man får en hel kassett och kan ligga i hela sängen? Har ingen partner så kommer sova i sängen själv. Oftast hehe 😉

   Vi köpte vår säng på Mio, deras cape farewell som är samma tillverkare som carpe diem. Nu är den i en högre prisklass men Fyfan vad gott man sover!! Bästa investeringen någonsin, medtanke på hur mycket tid man spenderar där. Kan VARMT rekommendera den iaf!!

    Samma här, Cape Farewell är den skönaste sängen vi haft. Vi har tidigare köpt premiumsängar från såväl Kungsängen och Tempur, men denna slår allt. Som att sova på ett moln som samtidigt ger bäst stöd åt ryggen.

   Har haft min Mio-säng i 7 år, den är fortfarande jätteskön.

   Jag hade en 160-säng från Mio (osäker på modell tyvärr men bland de dyrare). Den var himmelsk först. Efter något år fick den dock en grop i mitten som förstörde allt. Gropen var så djup att man nästan rullade ner om man låg på ena kanten. Sån besvikelse för innan dess var det den skönaste sängen jag sovit i.

    Jag har samma problem!!! Haft min i 4 år och varit grop i mitten ett bra tag, som bara blir djupare typ

     Har ni sovit i mitten av sängen? 😬 om kasetterna är delade i två finns risken att man får en grop.

     Tar ni hand om sängen ordentligt? Dvs roterar säng/madrass minst en gång per år?

      Nej men detta har inte hänt någon annan säng som jag har haft. Kan förstå att det minskar livslängden på en madrass ur ett flerårigt perspektiv men det bör inte bli en grop efter bara ett år även om man inte roterar. Jag är dessutom inte särskilt tung.

      Jag vet för övrigt inte heller hur en rotation skulle förhindra gropen som är i mitten av sängen. 😌

       För att du belastar sängen på exakt samma sätt, på exakt samma ställe, hela tiden. Fjädrar och skum behöver roteras för att inte riskera att fastna i nåt läge. Gropen måste inte hamna där du sitter (då är du som tyngst, när stor del av din kroppsvikt är samlat på samma ställe) utan kan komma av snedbelastning tex.
       Att det inte hänt tidigare kan ju bero på olika saker, eller så har du haft tur.

       Har jobbat i många år med sängar och denna typ av problem existerar knappt om man skött madrassen rätt. Det finns alltid måndagsex osv, men enligt min erfarenhet absolut inget vanligt/typiskt problem.

       Sen har jag dock hört att just det problemet uppstår med sängar just från Mio.

    Prova att snurra madrasserna eller dubbelkolla att det där fästet men skruvar ihop sängarna med sitter tajt. Hade samma problem med min säng men visade sig att sängarna bara glidit isär lite. Jag satte fästet på en annan plats under sängarna och nu är den utan ”grop” 🙂

  Kan man tvätta bebisgrejer som fått fula fläckar med Super 10?

   Galltvål & tvätta och är det inte borta så lägg de i fönstret för att blekas i solen, mitt bästa tips! Funkade även när det var molnigt men de tog några dagar. 🙂 och är det bärfläckar så häll kokande vatten på (ibland kan de behövas två ggr)

  Kan ni vara hemma från jobbet vid sjukdom utan större problem? Jag känner att det är så krångligt när man blir hemma sjuk. Det suckas när man ringer, kollegorna får extrajobb, det finns inga vikarier, man behöver fixa en del jobb hemifrån, osv osv. Det blir att man oftast jobbar även om man är lite småsjuk. Lite less på det faktiskt.

   Jag har slutat bry mig! Stor arbetsplats, dom klarar sig och med tanke på den kassa löneutvecklingen känner jag snarare av hur jag mår 🤷‍♀️

   För mig är det smidigt. Kan göra 85% av mitt jobb hemma. Hade en långdragen infektion som gjorde att jag blev hemma nästan 2 veckor och tog inte ut en enda sjukdag. Det är på gott och ont. Ibland så vill man bara kunna stänga ner allt och bara ”få vara sjuk”, men det där jäkla karensavdraget känns i plånboken.

    Förlåt lite trött så inser att jag missförstod frågan… när jag verkligen behöver vara hemma sjuk eller VAB utan jobb så upplever jag att det kan ses ned på lite då vi kan jobba remote. Men ingen tar över nåt direkt heller. Mer att mina saker kommer ligga på hög att ta igen när jag kommer tillbaka.

   Jag har ett sånt där lurigt jobb där ingen gnäller över att jag är hemma men å andra sidan är det ingen annan som gör mitt jobb. Fantastiskt för det mesta men när det skiter sig så är det riktigt jobbigt.

   Nja. Har alltid ångest över att behöva sjukskriva mig, sällan nån som säger något rent ut men man märker av att det blir sura miner. Finns inga vikarier så kommer inte jag sitter familjen jag jobbar hos i skiten. Inte mitt problem såklart men det känns ändå jobbigt, brukar jobba småsjuk ofta.

   Pluggar nu, men när jag jobbade heltid kunde jag inte bry mig mindre. Industrijobb så finns liksom inget att täcka upp för någon annan och göra extraarbete etc.

   Får dåligt samvete för jag vet att kollegorna får det tuffare och ofta ingen vikarie (jobbar på fritids). Samt så får man massa skit om frånvaro fast det är på jobbet man blivit smittad…

   För att låta lite dryg så känner jag att det inte är mitt problem om jag är sjuk och kollegorna får jobba mer, dom har ett val att säga nej precis som jag hade valet att sjukskriva mig. Menar verkligen inte att jag skiter i mina kollegor, men är jag sjuk kommer ingen annan tänka på mig så jag får göra det själv.

   Problemet på min arbetsplats är att chefen blir så j….. sur och DET pallar jag inte! Så tyvärr får det ju vara mer än snuva och feber (sånt som typ ipren/alvedon biter på) för att jag och mina kollegor ska stanna hemma.

    Men mina kollegor kan inte säga nej.. jobbet måste göras även om det inte kommer vikarie. Det är sånt som gör att man får dåligt samvete och ofta jobbar småsjuk.

    Du är inte dryg. Fler borde resonera som du gör. Ett jobb är bara ett jobb… Mitt jobb är tyvärr ett sådant där saker läggs på hög när jag inte är där, tas inte in vikarier när vi är sjuka.

   Ja men det är ingen som gör mitt jobb om jag är sjuk eller ledig. 🙂

  En fråga: Hur länge har man ekonomiskt ansvar för sina barn?
  Och då menar jag inte ett litet tillskott i pengar någon gång när något verkligt oförutsett hänt.

   18? 😊 då är ju barnet vuxet och myndig

   När dom är 18år och myndiga en är gräns men bor dom hemma och studerar är det en annan, sen anser jag att mitt ansvar som förälder varar livet ut. Att hjälpa och finnas där i den mån det går.

   Tills de gått ut gymnasiet eller är myndiga.

   18 år, om inte barnen går i gymnasiet. Då är det till max 21 år.

    Exakt så här. Försörjningsplikten (alltså du är skyldig enligt lag att försörja ditt barn) gäller tills barnet gått ut gymnasiet, dock max 21. Går barnet inte gymnasiet är det fram till barnet blir myndigt dvs 18 år som man har försörjningsskyldighet.

   Så länge de går på gymnasiet?

   Tills de har en egen inkomst.
   Så länge de aktivt pluggar eller söker arbete så anser jag att jag vill försörja mina barn. De ska inte stressa över ekonomin dagen de fyller 18, det är orimligt.

   Sen har barn olika behov. Vissa klarar sig när de fyllt 18 och andra kanske behöver stöd lite då och då tills dagen man dör.
   Finns inget facit.

    Jo det finns ett lagligt facit på vad ansvaret går, det var väl det som efterfrågades.

     Nej, det var en öppen fråga.

   18 år är ju väldigt hårt om barnet går i gymnasiet. Men det är väl det enligt lagen.

   Gått ut gymnasiet och fått jobb under förutsättning att de söker jobb eller annan utbildning aktivt.

    Nej enligt lag är det tills barnet gått ut gymnasiet, max 21 år. Om barnet ej går gymnasiet är det 18 som gäller.

     Tack! De hade jag inte koll på faktiskt 🙂

   Tack för alla svar!
   Frågade för att jag var i en diskussion om vuxna runt 20-25 år som ”förverkligar sig själv och reser runt i världen.
   Sagt upp jobb och bostad.
   Har en dotter som gjorde det efter sin student och var i väg i över 10 år.
   Blev sjuk och jag fick ”hämta” hem henne med en kostnad på 30 tusen- var inte sjuk på det sätt att försäkring gällde( som jag f.ö betalde under dessa år).
   När hon kom hem hade hon ingen bostad, inget jobb, inga besparingar, ingen sjukförsäkring- kunde inte ens bet. sin sjukhusvistelse på 3 v.
   Soc. ansåg att det var min plikt att ta hand om henne- vilket jag gjorde naturligtvis- och hon fick efter ett tag hjälp och även ett jobb.
   Det hör till saken att jag var sjukpensionär och bodde i en etta men visst hjälpte jag henne men är det verkligen så självklart att ta hand om sin dotter på 30 år för att hon ville resa runt i världen mer eller mindre utan ansvar?
   Ja en del tycker att ”sånt måste man tänka på innan man skaffar barn”.
   Det är inte helt ovanligt att ungdomar inte förstår vad detta förverkligande kan ha för konsekvenser om saker och ting ”skiter” sig.
   Ser ni som är unga och med mindre barn att ni åtagit er ett ”livslångt” ekonomiskt ansvar för era barn?

    Fast det där är ju oansvarigt av henne som 30 åring.

    Försäkringen hade du ju kunnat föra över på henne och säga att nu är det din tur att betala.

    Men också att det är mitt ansvar som förälder att lära mitt barn många av de sakerna tidigare i livet. Du behöver ha sparpengar ifall något skiter sig… du måste ha försäkringar den dagen det händer något.. osv osv.

     Låter extremt märkligt att soc ansåg att det va din plikt att försörja henne när sj de facto inte hade försörjningsansvaret över henne.

      Ja det var det men hon fick hjälp efter några veckor när bostad var ordnad.
      Fick också en liten summa till kläder då hon inte fick med sig något hem till Sverige.
      Ställde frågan då jag i ett annat forum blev idiotförklarad när jag undrade om unga tänkte på vilka konsekvenser det kunde bli av att luffa runt i världen.
      Där vissa tyckte att föräldrar alltid hade ansvar för sina barn ekonomiskt om det sket sig.

     Så kan man också resonera.
     Om jag inte betalat hennes försäkring hade hon varit oförsäkrad och kunnat bli oerhört kostsamt att få hem henne vid t.ex en trafikolycka och sjukhus/läkarkostnader i utlandet.
     Jodå hon hade ett sparkapital på ganska mkt pengar, jobbade med allt möjligt så hon klarade sig, dock utan att tänka på att spara när pengarna tog slut-levde för dagen. Få har väl sparpengar när man är 19 år som ska räcka i 10år?
     Problemet är psykisk ohälsa som förvärrades under dessa 10 år.
     Detta är 15 år sedan och idag lever hon ett svenssonliv- det hon föraktade förr.

    Fast det stämmer inte det soc sa, du har inget ekonomiskt ansvar eller skyldighet att låta henne bo hos dig. Sen kanske du inte vill att din dotter bor på härbärge med matkuponger men det är en annan sak.

     Jo det stämmer!
     Soc har ingen skyldighet att tillhandahålla bostad- jag var med vid mötet.
     Så klart fick hon bo hos mig på en madrass ett par veckor och fick naturligtvis mat också.
     Annars hade hon hamnat på gatan i det läget.
     Soc förklarade också att de ganska ofta fick dessa ärende av återvändande vuxna som ”förverkligat” sina drömmar.
     Trasiga, ibland på droger och helt utan pengar.
     De tror att det finns ett skyddsnät men så är inte fallet.
     Frågan var egentligen om man alltid har ansvar för sina barn och alltid måste tänka på att ha medel att hjälpa.

  Konkurrensens i vänskapsrelation, där avundsjuka, missunnsamhet men även lögner om livet finns. Är det bara att bryta eller kan man komma över det, tar så fruktansvärt mycket energi!

   Varför skulle man vilja ha en sån ”vän” i sitt liv?

  Hoppas ni har en fin kväll ::)

  Kan man som 45-årig nyskild med två barn i lågstadieålder hitta en ärlig, rolig, varm och underbar man? Finns sådana män? Vill man ens leva med en man igen eller är det bäst utan? Solkskenshistorier tack 😊❤️

   Lär känna dig själv först och se till att vardagen med dina kids flyter på först. Huruvida det är bättre att vara singel beror ju helt på vad du vill i livet.

   Realistiskt så måste du nog acceptera äldre män. De män som är 45 är ju betydligt mer attraktiva på dejtingmarknaden än 45 åriga kvinnor med barn.
   Det finns massa härliga män men du måste vara realistisk. Allt kan inre vara perfekt. Han kanske har 5 barn. Eller han kanske är mindre attraktiv.
   Men jobba på att köra känna dig själv och landa i livet som ensamstående mamma så blir det enklare att sålla bort svin.

    Håller inte med, det är trots allt överskott på män. Testa att nätdejta, ej Tinder. Om du hittat någon så är mitt råd att bli särbo. Lycka till! Förresten varför skulle en 45årig man med barn vara mer attraktiv än en 45årig kvinna🤔

     Glömde, 5 barn? Peter från familjen Annorlunda hade väl 16 barn ( 3 sedan tidigare) när han träffade en ny och gifte sig? Hon hade väl också barn. Nu ska vi inte vara neggiga 😀

     För att en man inte har ett biologiskt bäst före datum. Vi kvinnor är ju inte fertila när vi fyllt 45.
     Män är oattraktiva fram till 35 och kvinnor tappar sin attraktivitet runt 35.
     Det går inte över natten men början på slutet är ju runt 35 för kvinnor.
     Och början på karusellen är runt 35 för män.

     Ingen kvinna vill ha en 22 årig student men alla kvinnor vill ha en 35 årig man med inkomst, boende, bil osv.

     Ingen man vill ha en 45 åring med barn OM han har möjligheten att välja en 45 årig kvinna utan barn eller ännu bättre, en 20-något kvinna utan barn.
     De som inte har lyxen att välja är de vi får nöja oss med. Finns guldkorn där med.

     Finns ju tusentals studier på detta.

      Har du varit på Tinder? Jag är 40 år och skulle kunna träffa hur många yngre män (skitsnygga dessutom) jag orkar. Sen kanske det inte handlar om seriösa relationer men nog fan finns det gott om yngre killar som gillar äldre kvinnor. Jag skulle aldrig peta på en äldre man.

  Jelena Mecheam.. Hon känns mentalt som en tonåring: hon och hennes kille har gjort slut och blivit tillsammans typ fem gånger, hon hänger ut sitt tidigare hem/hyresvärd med kräks-emojis (två veckor tidigare var det det bästa hemmet hon haft), hon gråter ut på story – och människan är ca 35 och 2 barns mamma.

  Dessutom den mest uppenbara BBL:n i influencerSverige jag sett. Hennes rumpa växte flera storlekar på några månader och hon har den typiske BBL-magen med den utsträckta naveln och skinnet, magen ser hård och plastig ut på ett konstigt sätt (jämför med Stassi som är Kylie Jenners bästa vän, också ett typexempel på sådan mage). Men hävdar såklart att allt är tack vare ”träning” 🤣

  Ni som äger bostadsrätt! Hur mycket betalande ni nu för era lägenheten? Bor i ett relativt nybyggt område fine (Malmö), men med räntorna som bara fortsätter upp tillsammans med typ 30% ökning av avgift på 3 år betalar jag nu snart 15 000 kr i månaden för 55 kvm. Har ekonomin till att klara det men herregud vad det känns orimligt??

   Hjälp!
   Vi betalar strax över 20” för en fyra i storstad. Motsvarar en hel inkomst för en av oss.

   Närmre 23k för 80 kvm i kommun utanför Stockholm.

   Inga lån på lägenheten, köpte kontant när det var billigt. Huset är över 100 år. 3500 i avgift i månaden!

   Inkl avgift betalar jag ca 25. Jag bor precis utanför tullarna i en lgh på 54 kvm. Köpte lägenhet precis och har inte riktigt bestämt hur jag ska lägga upp det, nu har jag lagt en kontantinsats på 15 % men kanske betalar av mer så jag kommer ner på amorteringsfritt och då blir såklart månadskostnaden lägre.

   13000kr i månaden, 78 kvm, nybyggt och ganska centralt i storstad. Har fortfarande bunden ränta på 1,01 som går ut i september nästa år vilket är väldigt tacksamt. Fruktar för vad som komma skall 🥵 kommer också klara mig men blir givetvis tråkigt

    Oj! :O

   Vi betalade 10m, och med ränta, amortering och avgift betalar vi ca 45k i månaden. Bor centralt i Stockholm.

   Ca 13 000 i månaden (avgift, ränta och amortering) för 86 kvadratmeter i Stockholms innerstad. En gammal förening med låg avgift. Vi har dessutom bott länge i lägenheten och har inte så mycket lån.

   Inget konstigt med dessa monster-räntor tyvärr. 🙁 Betalar ca 25 000 kr/månad för vår nybyggda stora 3a. Det suger men har noll lust att flytta till något sunkigt billigt boende istället…

   Vi bor också i Malmö och betalar cirka 23.000 kr (varav strax under 6 tkr i amortering) för en 3,5 i centrum, med 80% belåning. Planerar att amortera lite mer aggressivt så kostnaden för lånet minskar.

   13000kr för en tvåa på 65 kvm 🫠 centralt i en av Sveriges 10 största städer (ej Sthlm)

  Sålde ett plagg på tradera i torsdags. Personen har inte betalat än (så den är väl inte såld). Jag tänker ju inte skicka före betalning eftersom personen dessutom måste betala frakten, men vad gör jag, skriver och påminner?

   Ja, påminn.

    Ah vänta. I torsdags… Du kan nog vänta någon dag till.

     Ja okej. Jag det är första gången jag är med om att någon inte betalat direkt så visste inte vad som är rätt🙂

   Det står väl på tradera att man ska betala inom tre dagar. Så om jag var du skulle jag skriva och påminna imorgon om den fortfarande är obetald då. Det kan ju vara att betalningen inte gått igenom av någon anledning eller att köparen glömt

    Ja det kanske det gör faktiskt, får den ett påminnelse-mail typ? Ja jag skriver imorgon, det låter bra.👍🏼

     Eller på måndag, är det på grund av banken kommer de ju ändå inte in förrän då.

      Nej kanske är så! Dock har jag sålt lite på tradera förut och har alltid fått betalning direkt samt utbetalning till mitt paypal-konto dagen efter så att det tar tid för köpare pga banken är jag inte bekant med🙂

     Jag tror att Tradera också brukar skicka ut en påminnelse 😊

      Hoppas det. Men då kanske jag kan vänta ut morgondagen också och så skriver jag till personen på måndag. Hävs köpet automatiskt annars, eller kan jag häva det? Ska läsa på traderas sida också, googlade lite iaf och tyckte mig se något om att bara säljaren kan häva ett köp🤔

       Om du inte fått betalt efter ett tag (jag brukar vara schysst och avvakta ett par veckor + skicka egna påminnelsemejl) så kan du lämna negativt omdöme på köparen och i samband med det göra en ”reklamation”. Då slipper du betala provision och kan lägga upp annonsen på nytt.

        Haha, veckor?😅 så länge tycker jag inte att det ska behöva dröja, tycker det räcker med dagar😅 hur menar du med reklamation när det är jag som är säljaren?🙈

   Tradera skickar påminnelsemejl till köparen

    Vad bra🙂

  Unpopular opinion? Jag har ett barn på ett år och har hittills älskat allt från graviditetens början till där vi är idag. Har knappt haft en dålig dag, njuter till fullo, har kul, sover toppen och är utvilad. Barnet mår fantastiskt, är väldigt sällan ledsen eller missnöjd. Livet känns 10 av 10. Allt går bra mat sömn lek utveckling. Varför känns det så sällan man hör föräldrar känna så? Ärligt talat fattar jag inte vad det är folk klagar så mycket över? Det är klagomål på allt från gravidkrämpor till sömn, tristess, brist på egentid, gnäll osv. Och nej, vi har inte bara haft allt lätt men vi har bra inställning och jag upplever att det leder till en positiv spiral där det speglar av sig på barnets mående. Och ja jag fattar att äldre barn kan ha andra utmaningar och att det är svårt om man har flera barn osv – men nu snackar vi folk med första barnet och första året. Alla klagar ju hur mycket som helst?! ”Man sover som skit och för aldrig dricka varmt kaffe”. Tycker det är mycket klagande och lite uppskattande av vad man har. Och dålig förberedelse och helt orimliga förväntningar. Folk är okunniga och ger ju inte sig själva eller barnet de bästa förutsättningarna.

  Är det fler som upplever att andra föräldrar klagar mycket och många gånger orsakar sina egna problem?

   Jag är gravid med mitt första barn och vill bara säga tack! Så skönt att höra att det kan vara kul och härligt att ha småbarn. Tycker med det gnälls något så jävulskt från typ min generation (födda på 80-talet). Det konstigaste är att när jag inte ville ha barn för x år sedan sa alla ”Du kommer ångra dig, meningen med livet är barn, kärlek till barn övervinner allt” osv men nu när jag är gravid får jag snarare höra ”Oj du kommer inte få sover eller ha sex på flera år nu, hela livet kommer kretsa kring förskola och makaroner, glöm resor och att hinna sminka dig!”… Alltså what? Hur ska folk ha det? Är det hemskt att ha barn eller är det underbart? 😉

   Du har uppenbarligen haft ett lätt första år som förälder. Inget snack om saken.
   Men det är ju inget dåligt med det. Tvärtom! Det är ju jättehärligt.
   Jag har två barn och båda mina graviditeter har varit rena mardrömmen. Aldrig mått så dåligt. Handlar inte om inställning.
   Men jag älskar att ha barn och klagar inte aå mkt på det. Är sällan supertrött då även om bsrnen ibland sover dåligt försöker jag ju anpassa mig till det liksom och lägga mig tidigt. Min och sambons relation är toppen ooch vi har snarare mer sex än innan barn, ens partnerrelation blir ju 100% vad man gör den till.

  Vad tänker ni om följande scenario. Föräldrar skiljer sig, ett barn på 16 år. Delad vårdnad men ena föräldern är frånvarande. Andra föräldern sätter ungdomen i en egen lägenhet (mot dens vilja), betalar hyran och ger ungdomen barnbidraget som fickpengar för mat och allt annat. Vilket ansvar har föräldrarna egentligen här? Är detta ens OK?

   Det fattar du väl själv att det inte är okej?

    Du behöver inte vara otrevlig… Nej jag har inte fattat det under alla de år som gått sedan detta hände. Är fortfarande osäker, och behöver få lite perspektiv. Det kanske visst är ok, 16 är ju inte jätteungt.

     Klart det inte är ok.
     Föräldraansvar gäller tills man är myndig (18) och det handlar inte bara om pengar. Man ska finnas där som vårdnadshavare.

     Även efter 18 har man försörjningsplikt = ekonomiskt ansvar om barnet fortfarande går i gymnasiet.

     Dessutom, även om ens barn är 19, 20 är man fortfarande förälder och borde vara en pålitlig trygg person i den unga vuxna människans liv.

     Allt annat betyder att man suger som vuxen människa.

   Har någon du känner gjort så? Vilka usla föräldrar isf, kände jag till detta skulle jag kontakta Soc. De skulle med all sannolikhet omplacera barnet som ju måste känna att ingen förälder vill ha hen. Sedan vet jag ju hur jag var i tonåren, fyllefester varje helg..

   Barnbidraget som ska täcka allt annat??? Det kan ju knappast ha täckt maten i en månad.

   Beklagar verkligen om du har blivit utsatt för det här

  Tips på schampoo + balsam för kliande hårbotten? Har lockigt hår i behov av fukt… använder just nu den gula Kerastase för lockigt hår.

   Under your skin, funkar bra för mig!!

   Testar ett från dercos nu, anti dandruff. Har mycket kli i hårbotten och använde selsun innan som nu precis har slutat säljas i Sverige

  Härligt med en panikattack den här tiden 😭😭😭😭😭😭

   Skickar massor med kramar❤️❤️

   Kram ❤️

  Tankar om Gabjoss TikTok karriär? Undrar också hur annonsörerna tänker om hennes samarbete med sexleksaker när hon ser så sjukt obekväm ut, sitter på golvet och tittar ner samtidigt som hon håller fram den till kameran 🤔

   Hon har lagt ut två inlägg på TT om skor? Är det vad folk tycker är intressant på TikTok? 😂

  Någon mer med rubbad mens efter covid sprutor? För mig började det efter andra dosen (inte tagit mer sedan) tydligen har de börjat forska kring detta nu.

  Är orolig att de aldrig kommer bli normalt igen, har långt mellan, hoppar ibland över osv.

  De som inte tror på negativa effekter av vaccinet behöver ej svara!

   Har den alltid varit punktlig innan? Om inte så kan det ju finnas massor av anledningar till varför den inte är det nu.

    I 16 år har det varit på dagen (förutom mina 2 graviditeter) efter covid vaccinet började de direkt i princip. 2 missfall efter det med. Försökt aktivit bli gravida i 2 år nu. Och som sagt 2 barn sedan innan som blivit till på första försöket. Är 31 år gammal.

    De vanliga proverna är kollade hos läkare som kunde varit boven i dramat till rubbningen men de ligger bra.

     Har fått tid till gyn mottagning om 3 veckor.

     Hur gammal är du?

      31

   Jag hade det så i början efter jag hade vaccinerat mig men inte nu längre. Nu kan den komma antingen samma dag eller mellan tre-fyra dagar försent vilket inte ses som en försening. Hur sen är din mens? Biverkningarna från vaccinet bör ju ha gått ur kroppen vid det här laget – men kanske inte.

    De senaste 2 åren har det varit allt från 27 dagar till 58 dagar. Och jag blöder väldigt väldigt lite jämfört med tidigare. Födde 6 månader innan jag tog sista vaccinet och mensen hade kommit tillbaka och var som vanligt fram till sprutan. Var ju liksom på efterkontroll och allt så har ju heller inte med min okomplicerade förlossning och göra.

   Japp, min mens har varit helt bananas efter sprutorna (också tagit 2). Min mens innan var kanske inte helt regelbunden, men aldrig som den är nu. Loggar den nu varje månad för att se hur glappen skiljer sig och det finns ingen röd tråd alls. Är nu idag 4 dagar sen och inga tecken alls på att den är på G.

    Det gör jag med nu, laddade ner en app direkt när de började såhär för att verkligen kunna se exakt. Skrämmer mig något enormt detta.

    Läkare brukar säga att mensen anses som sen när det har gått mer än 5 dagar. Min var fyra dagar sen förra månaden och det var riktigt jobbigt. Jag kände att den var på väg och hade så ont med enorma humörsvängningar – men ingenting hände.

   Det är ju en biverkning hjärtat,

   Tog aldrig vaccinet men vill bara säga att jag lider med er, hoppas verkligen att det blir bra för er igen ❤️.