Gunilla Persson om statsminister-planerna. ”Har aldrig röstat”.

Bildkälla: STELLA Pictures/Patrik Österberg

Gunilla Persson, känd som THE Gunilla på Instagram och tidigare deltagare i ”Svenska Hollywoodfruar”, är lika känd för sina dramatiska ansiktsuttryck som för sina högljudda åsikter. Hon deltog i vårens Melodifestival med låten ”I Won’t Shake (La La Gunilla)”, där hon tog sig till finalkvalet (tidigare kallat ”Andra chansen”) men blev utslagen.

Nu avslöjar Gunilla Persson för Aftonbladet att hon, trots sina starka åsikter, aldrig har röstat – varken i Sverige eller USA.
Anledningen –  ”man orkar inte…”
Gunilla berättar för Aftonbladet att hennes brist på politiskt engagemang inte beror på brist på åsikter, utan på att ingen kandidat har imponerat tillräckligt mycket för att motivera henne att rösta.

– Jag röstar inte. Jag tycker att de kandidater man kan rösta på i USA är rena skämtet. Man kan väl inte ta fram Biden och Trump? Det är så sjukt. Man orkar inte, säger hon.

Hon säger fortsatt till Aftonladet att ledarna som kommer fram genom val är väldigt korrupta.
De är korrumperade och att det är därför hon inte röstar på någon av dem. Om jag vore statsminister så skulle samhället se annorlunda ut. Frågan är väl hur Gunilla skulle kunna bli vald till statsminister, utan ett val där alla är korrupta då?

Gudars skymning.
Gunilla Persson i politiken, vad tror vi om det?
Tänk om hon hade satt sitt namn på Folkslistans valsedel inför EU-valet? Hur tror ni att det hade gått för henne då? Hade hon fått fler röster än säg, Sara Skyttedahl eller Jan Emanuel? Tänk om vi hade behövt skicka henne till Bryssel? Det hade kanske blivit succé, eller total katastrof – vem vet? Vem vet? Jag vågar inte ens spekulera, för märkligare saker har ju skett tidigare inom politiken.

Jag tycker så här: sätt dig in i politiken och gör din medborgerliga plikt och gå rösta. Det gäller alla! Annars kan man inte, som Gunilla, beklaga sig över det nuvarande politiska läget. 😊

52 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hon har ju helt rätt. Skulle inte heller rösta om valet stod mellan Biden och Trumph. Jag fattar inte att amerikanska folket accepterar detta faktum att deras land antingen ska styras av en dement åldring el en galen åldring.

   I det svenska valet då?

    Hon bor ju inte i Sverige så varför ska hon rösta här för?

     Hon är ju född och uppvuxen i Sverige så hon borde således röstat i svenska val innan hon flyttade. Hon kanske har dubbla medborgarskap eftersom hon de facto fått utbetalningar från försäkringskassan som sen visat sig vara helt felaktiga.

     Nä, men hon är tillräckligt svensk för att fuska till sig pengar från försäkringskassan, så då bor hon minsann i Sverige 😇😂

    Ibland kanske inte våra statsministrar varit den skarpaste kniven i lådan men deras personliga makt är ju hyfsat begränsad och de har inte handen på en röd knapp som kan orsaka massförstörelse . Tyvärr hjälper det föga att rösta i Sverige när partierna numera kohandlar med varandra för att få så många mandat som möjligt i riksdagen. Tror att många tappat tilltron till den svenska politiken då vissa partiledare framstår som lögnaktiga,aggressiva och osakliga i debatterna. Jag skulle vilja se ett parti som värnar om en levande landsbygd typ så som centern gjorde under Torbjörn Fälldins tid. Numera är centern bara en svans till sossarna utan egna åsikter.

    I Sverige har vi rösträtt inte valplikt.

     Valplikt betyder enbart att det finns en påföljd för den som inte röstar, ofta i form av mindre böter. Länder som har valplikt är ex Australien och Turkiet.
     Med rösträtten däremot följer både rättigheter och skyldigheter. Alla har ett ansvar att rösta i fria val, med eller utan valplikt.

      Man har ingen skyldighet att rösta utan kan välja att avstå om man vill. Dvs blir inga konsekvenser om man avstår som i länder som har valplikt. Alltså i Sverige är det inte obligatoriskt att rösta.

       Du har en moralisk skyldighet att rösta, men inte en legal skyldighet. Det är skillnaden. Är du del av en demokrati har du visst en skyldighet att rösta men väljer du att låta bli blir det ingen påföljd i Sverige.

        NEJ man har ingen skyldighet att rösta! PUNKT!

         Du kan skrika punkt hur mycket du vill. Du har ändå fel. 😑

          Nej det är du som har fel! Att tex betala skatt, följa lagar och regler är en skyldighet annars blir du STRAFFAD. Att rösta är ingen SKYLDIGHET utan en RÄTTIGHET.

           Läste du inte kommentaren 14:36?

           Många ser det som en del av det medborgerliga ansvaret och en nödvändighet för att upprätthålla en fungerande demokrati. Det är också ett sätt att hedra historiens rösträttsrörelse och alla som fortsätter kämpa för den möjligheten världen över.

           18.31 tror problemet snarare är att 16.18 måste få rätt och sista ordet. En mer sansad person hade googlat, insett sitt misstag och gått vidare.

       Kan vi ha valpplikt. Att alla måste ha en valp.

        Nej fy attan.

        Skulle du rädda en valp eller ett random barn ur ett brinnande hus?

  Hon har dock helt rätt när det kommer till USA. Kandidaterna där är ju rena skämtet, välja mellan pest eller kolera liksom.

   Det stora skämtet är vem lyssnar på Gunilla. Ja hon råkar ha rätt i detta men även en klocka som stannat har rätt två gånger per dygn.

    Gunilla Pajastanten Persson.

   Jag håller med. Men ibland handlar det om att rösta på det alternativ som är minst sämst. Republikanerna vill ta bort exempelvis aborträtten och liknande. Därför borde man rösta på demokraterna av den anledningen – inte för att Biden är bäst utan för att politiken är bättre.

    Men precis! Hennes argument håller inte. Alla sidor är inte ”lika dåliga”.

     Ja det finns grader i helvetet och Trump sitter där nere i botten i nionde kretsen tillsammans med Judas, Hitler, Stalin och Mao. Biden har mest gjort sig skyldig till det dåliga omdömet att inte själv fatta att hans bäst före gick ut för 10 år sedan.

      Nu bor jag i usa och kan säga att jag har blivit mer negativt påverkad av lagar och hur ekonomin ser ut med en demokratisk regering än en republikansk (har varit här sen Obama 2015).

      Sen kan man ju också säga att aborträtten inte vill tas bort men att staterna själva ska få bestämma, vilket jag INTE tycker är rätt men att säga att dom vill ta bort aborträtten är att förenkla och förminska vad de står för.

       Amerikanska ekonomin går som tåget. BNP prognosen skrevs upp av IMF från 2,1% till 2,6%. Biden har haft en bättre inverkan på ekonomin än Trump.
       Låter som du är pro birth.
       USA är en federation vilket betyder att alla stater har självstyre. De bestämmer själva förutom i några frågor dock ej om aborträtten som är upp till varje delstat att besluta över.
       Intressant att du flyttat dit nu själv har jag lämnat USA pga den oroande utvecklingen där.

  Man undrar hur det snurrar där uppe i hjärnkontoret på La Gunilla. I detta senaste uttalandet i Aftonbladet; ”För Aftonbladet berättar Hollywoodfrun att hon aldrig röstat då hon anser att det inte finns något värt att rösta på. Varken hemma i Sverige eller i USA.”
  Ett uttalande som faktiskt är en ren lögn. Inför presidentvalet 2016 blev hon intervjuad av GP. Även där hade hon sin vanliga grandiosa framtoning. Efter gud hade hon varit den bästa kandidaten för USA. Själv röstade hon på Hilary Clinton då.
  Har alltid upplevt Gunilla som svamlig och osammanhängande, men börjar undra om hon inte börjar få svårt med sina kognitiva funktioner i hjärnan och därför inte är medveten om att hon ljuger.
  https://www.gp.se/efter-gud-hade-jag-varit-den-basta-presidentkandidaten.54dc4021-49ee-4baf-b6bb-ccf390435b6c

   Eller så tappades något bort på vägen när hon citerades, kanske menade hon att hon aldrig skulle rösta i just detta valet.
   Tyvärr tror jag det är vanligt att journalister tappar bort fakta. I Aftonbladet kritiserade en journalist Biden för att han sa att han måste börja lägga sig kl åtta på kvällen för att han är så trött , när han egentligen sa att han måste börja sluta arbeta klockan åtta på kvällen.

    Ja det är en fråga om trovärdighet. Innan artikeln går i tryck får du läsa den. Hade det varit fel borde Gunilla reagerat. Så nej är faktiskt hel övertygad om att hon blivit korrekt citerad.

  Snarkinlägg tillbaka på gammal nivå

  Jag tycker det är fruktansvärt med alla föräldrar som ska fotografera och filma barn hela tiden och speciellt i extra utsatta situationer.

  Ta exempelvis elenorsliv där dottern fått leukemi. Varför ska allt dokumenteras och läggas ut för allmän beskådan. Barn i extra sårbara situationer. När barnen sover, får behandling, mår dåligt, är sjuka, är på sjukhus m.m. Allt ska läggas ut på sociala medier för alla att se. Tycker det är vidrigt och hemskt.

  Eller Emzzans vars dotter gått igenom ett helvete. Varför kan inte denna lilla flickan få ett privatliv? Allt ska det berättas om i barnets liv.

  Jättemånga barn idag har gränslösa föräldrar. Som inte respekterar och värnar om barnens känslor, integritet, mående, kroppar etc.

  Pappapappadotter som köpt ny lägenhet. Ja det har man råd till för sedan dom adopterade sina döttrar har dom fått så mycket fler följare och så många fler samarbeten. Dom utnyttjar sina döttrar till max som reklampelare och skiter fullständigt i deras integritet.

   Jag skulle gärna se en granskning av båda pappapappa dotters ärenden, hur det gick till. Båda ärendena är fruktansvärda med det jag har mest svårt att förstå är hur de kunde adoptera det första barnet och dessutom på så kort tid.

    Det är något väldigt skumt över dom adoptionerna. Hoppas dom blir granskade för det säkert inte gått rätt till och andra dottern tror jag inte är en adoption utan en surrogat men där dom ljugit om att det är en adoption.

    Om det hqr gått fort så är det väl för att mammorna valt att de ska få adoptera deras barn. Som jag har förstått det är båda fallen så. Det är ju adoptioner inom Sverige och båda adoptionerna är öppna.
    Jag tror inte det gått nåt fel till där adoptionsmässigt så. Sen tycker jag inte alls om varken dom eller hur dom utnyttjar barnen för ekonomin. Att de dessutom har osmaken att samarbeta med tiingelinn gör bara saken ännu värre 😅

     Andra barnet är inte ens adopterad så du verkar vara lite dåligt påläst. Första barnet kommer från en placering. Det händer ibland att familjehemsplacerade barn efter en väldigt lång tid blir adopterade av fosterföräldrarna. Men det är ändå en process som tar 1-2 år. Pappapappa dotters barn som dessutom var en familjehemsplacering adopterades på 3 månader.
     Nej det är något som stinker i hela denna fruktansvärda historia.

   Hemskt är det, kommer bita dom i röven en vacker dag, karma!

   Håller med – finns mycket att granska kring Pappapappadotter….Men av någon anledning glider dem helt under radarn och kommer undan med allting……

  Jag förstår nog inte, vadå ”anledningen – man orkar inte”. Jag tolkar det som att hon inte orkar med de kandidater som ställer upp osv. Inte att hon inte orkar rösta.

   Fast i usa är det rätt omständigt att rösta. Inte så enkelt som i sverige.

    absolut, men det är ändå en fultolkning. Hon var inte för trött för att rösta, hon kände sig trött av de dåliga alternativen

   Nej jag tycker nog det var ett väldigt fult utklippt citat.

   Hon sa inte att hon inte orkade ta sig till vallokalen.

   Att hon inte poströstar i svenska val är kanske inte så konstigt heller. Om man inte bott i Sverige på 100 år och inte berörs av politiken är det nästan bättre att låta sveriges befolkning vara dem som röstar fram styret.

  https://omni.se/lakemedelsverket-oroa-er-inte-for-pfas-i-smink/a/8qJK9E

  OT men viktigt att veta för er som blev oroliga just för er egen hälsa ang pfas i smink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *