Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Officer i Afghanistan: "Om IS-krigare ska få jobb, vad får då jag när jag kommer hem?"

- 26/01/2015, 10:38 -

Privat

Fredrik Brandberg: "Det vore underbart om undertecknad fick ett liknande bemötande vid hemkomst, där jag kan känna trygghet i att ha en anställning, en månadslön och en social förankring i samhället där jag slapp fundera på om jag är önskad eller inte"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Om några månader kommer jag hem till Sverige efter att ha medverkat i vårt engagemang i Afghanistan, mot talibaner och andra som gör utvecklingen svår i detta mycket sargade land. Där finns ingen fast anställning som väntar mig när jag kommer hem.

Jag läser att Mona Sahlin och andra politiska företrädare i Sverige är angelägna om att ta hand om svenska IS-krigare som återvänder till Sverige efter sina insatser i Syrien, med särskilda program för arbete och annat som får dem att fungera väl i vårt samhälle. Ja, det är verkligen vad de uttryckligen vill, våra politiker.

Det vore underbart om undertecknad fick ett liknande bemötande vid hemkomst, där jag kan känna trygghet i att ha en anställning, en månadslön och en social förankring i samhället där jag slapp fundera på om jag är önskad eller inte.

Dela gärna detta vidare så att så många socialdemokrater som möjligt, och gärna även Mona Sahlin, får ta del av min önskan. Må varje politiker som ömmar för IS-krigare nås av denna text, så att de på riktigt får chansen att visa vad det betyder att ta ansvar, och inte bara använda klädsamt vackra ord.

Skulle någon annan än just bara politiker vilja ta ansvar för mig, genom ett jobberbjudande till exempel, så är det så klart ytterst välkommet.

Fredrik Brandberg,
Samverkansofficer på högkvarteret i Kabul på sin tredje mission i Afghanistan

--

Den här texten publicerades ursprungligen som en statusuppdatering på Fredrik Brandbergs Facebook. Läs originalet här.

Görs det för lite för hemvändande soldater?