Ni är vuxna riksdagsmän – ni ska inte hänga ut min 15-åriga klasskompis

- 25/10/2016, 11:29
Tania Duru skriver om när sverigedemokratiska riksdagsmän hånade hennes klasskompis.
1 av 3

Tania Duru skriver om när sverigedemokratiska riksdagsmän hånade hennes klasskompis.

Privat/Facebook

Kent Ekeroths kritiserade inlägg.
2 av 3

Kent Ekeroths kritiserade inlägg.

Facebook

Tania Duru.
3 av 3

Tania Duru.

Privat

Debattören: Hur osäker är man egentligen som vuxen om man har behov att näthata ungdomar?

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag hade ingen aning om att detta skulle dra till sig så mycket uppmärksamhet, givetvis ser jag allvaret i detta däremot trodde jag bara att det var ett dåligt skämt.

Att högt uppsatta personer som arbetar för Sveriges tredje största parti kränker ungdomar är pinsamt. Deras antagande om att min klasskamrat var äldre än de andra eleverna var inte grundat på några bevis alls, endast deras egna felaktiga slutsatser.

Min klasskompis har växt upp här. Han har levt sitt liv här. Han har gått i skolan här. Att vuxna män som sitter i riksdagen näthatar och hittar på lögner om honom är inte bara elakt. Det är oacceptabelt.

Vi kanske behöver förtydliga gränsen mellan kränkande kommentarer och brutalt dåliga skämt. Hur osäker är man egentligen som vuxen om man har behov att näthata ungdomar?

Hur kan en person som tjänar över 60 000 kronor i månaden känna en sådan lust att sparka nedåt? I samband med högre lön och status krävs faktiskt att man tar ansvar, eftersom man kan influera fler.

Det som provocerar och fascinerar mig mest med sverigedemokrater är att de ständigt lyckas vara politiskt korrekta samtidigt som de kränker folk. När jag protesterade på Twitter vinklade ett antal sverigedemokrater mina ord samtidigt som de förnedrade min klasskamrat på mindre än 140 tecken.

Tänk er för, era ord gör lika mycket skada som slag.

Tania Duru

---

Henrik Johansson från Inte rasist men spelade i går in en mycket uppmärksammad video om händelsen. Se den här.