Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
ANNONS: Innehåll i samarbete med Lendo

Här är sakerna du bör tänka på – när du ska söka lån

- 12/06/2019, 13:14 -
Svenska sedlar, att tänka på innan du ansöker om lån.

Låneguide 2019! Att tänka på innan du söker om ett lån.

Att ta ett lån kan vara behövligt, så du gör helt rätt med att göra research och leta fram de bästa alternativen. Här är saker att tänka på när du ansöker om ett lån.

Många tar lån till större köp som en ny lägenhet, renoveringar eller till ett köp av något typ av fordon. Gör din research och leta fram bra lånealternativ, så slipper du riskera att det kan bli oväntat dyrt längre fram. Tillsammans med Lendo har vi tagit fram några viktiga frågor att ha koll på.

Här kan du jämföra privatlån och hitta det bästa lånet

Visste du till exempel att det är mer förmånligt att låna pengar nu för tiden, än vad det var förr? Det första du bör fråga dig själv är om du faktiskt behöver ta ett lån? Kan du exempelvis spara ihop till summan pengar du behöver? 

Att ta ett lån påverkar din månadsekonomi. Därför måste du fundera över om du har råd med att ta ett lån. 

Här kan du jämföra privatlån och hitta det bästa lånet

Fler frågor som du bör ha svar på rör återbetalningstiden, det vill säga hur lång tid du vill betala tillbaka lånet. Undersök fler alternativ, till exempel ett längre, respektive kortare alternativ. Gör en noggrann uträkning av dina kostnader för de båda alternativen. 

Lendo är Sveriges största jämförelsetjänst, och har funnits på den svenska marknaden sedan 2007. På Lendo.se kan du jämföra privat- och företagslån från upp till 30 banker och långivare, och välja det lån som passar dig bäst. Att jämföra räntor och långivare är det bästa du kan göra om du redan har bestämt dig för att ta ett lån.

Här kan du hitta det bästa lånet just för dig

Om du har ett eller flera lån sedan tidigare, så är ett hett tips att samla dina lån och krediter – på så sätt kan du vanligtvis spara pengar när du bakar in dina mindre lån till ett större. Du betalar färre avi-avgifter och du kan därmed komma att sänka månadsräntan. 

Ett annat tips kan också vara att ha koll på din kreditprofil och hur många kreditupplysningar som görs på dig. Tänk på att ju fler kreditupplysningar som registreras på dig under ett kortare tidsintervall desto större risk är det att din kreditvärdighet påverkas negativt. Det kan innebära sämre låneerbjudanden. 

Vilken bank som passar just dig och din situation bäst kan vara svårt att veta. Hos Lendo får du därför en sammanställning av de erbjudanden som långivarna kan ge dig just nu. Du själv får då en överblick, och kan välja därefter.

Här kan du kostnadsfritt jämföra privatlån och hitta det bästa för dig