ANNONS: Innehåll i samarbete med Lendo

Innan du går till banken för att söka lån – därför ska du ta ett lånetest

- 12/06/2019, 13:14 -
Svenska sedlar, att tänka på innan du ansöker om lån.

Låneguide 2020! Att tänka på innan du söker om ett lån.

Att ta ett lån kan vara behövligt, så du gör helt rätt med att göra research och leta fram de bästa alternativen. Här är saker att tänka på när du ansöker om ett lån.

Många tar lån till större köp som en ny lägenhet, renoveringar eller till ett köp av något typ av fordon. Gör din research och leta fram bra lånealternativ, så slipper du riskera att det kan bli oväntat dyrt längre fram. 

Visste du till exempel att det är mer förmånligt att låna pengar nu för tiden, än vad det var förr? Det första du bör fråga dig själv är om du faktiskt behöver ta ett lån? Kan du exempelvis spara ihop till summan pengar du behöver? Att ta ett lån påverkar din månadsekonomi. Därför måste du fundera över om du har råd med att ta ett lån. Här kan du kostnadsfritt få förslag på långivare inom 1 minut.

Fler frågor som du bör ha svar på rör återbetalningstiden, det vill säga hur lång tid du vill betala tillbaka lånet. Undersök fler alternativ, till exempel ett längre, respektive kortare alternativ. Gör en noggrann uträkning av dina kostnader för de båda alternativen. 

Ta ett lånetest - få svar direkt!

När du väl beslutat dig för att ta ett lån är det bäst att göra sin research innan man ansöker om lånet hos banken. Det kan du enkelt göra genom att ta ett kostnadsfritt lånetest. Lånetestet ger dig svar på 1 minut, det är helt gratis och det bästa av allt, ingen kreditupplysning tas. Du svarar på några snabba frågor om din ekonomi och Blanko gör resten genom att räkna ut hos vilken bank du har bäst chans att få lånet beviljat. På så sätt har du rätt förutsättningar innan du kontaktar banken. Ta lånetestet här nedan. 

Om du har ett eller flera lån sedan tidigare, så är ett hett tips att samla dina lån och krediter – på så sätt kan du vanligtvis spara pengar när du bakar in dina mindre lån till ett större. Du betalar färre avi-avgifter och du kan därmed komma att sänka månadsräntan. 

Ett annat tips kan också vara att ha koll på din kreditprofil och hur många kreditupplysningar som görs på dig. Tänk på att ju fler kreditupplysningar som registreras på dig under ett kortare tidsintervall desto större risk är det att din kreditvärdighet påverkas negativt. Det kan innebära sämre låneerbjudanden. 

Vilken bank som passar just dig och din situation bäst kan vara svårt att veta. Hos Blanko får du därför en sammanställning av de långivarna som passar din ekonomi bäst. Blankos lånetest är kostnadsfritt, ingen kreditupplysning tas och du behöver inte ansöka om lånet på en gång. 

Klicka dig in här för att se hur mycket du kan låna och var du har störst chans att bli beviljad.