Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
ANNONS: Innehåll i samarbete med Lendo

Så många svenskar lånar till sin renovering

- 12/06/2019, 13:09 -
Så får du det bästa lånet till renovering

Går du i renoveringstankar?

Väldigt många tar lån för att finansiera sin renovering, vilket inte är så konstigt eftersom det förhoppningsvis höjer värdet på bostaden inför en försäljning.

Har du nyligen köpt hus eller lägenhet och är sugen på att göra om? Att renovera kan som sagt kosta en del. Om du redan lagt de sparade pengarna på bostadsköpet och funderar på att ta ett lån för renoveringen, finns bra möjligheter att jämföra lån för att hitta det bästa.

Vilken bank kan ge mig ett lån? Ta ett kostnadsfritt lånetest utan kreditupplysning här.

En studie av svenskarnas lånevanor när det kommer till privatlån, alltså lån avsedda för konsumtion, visar att renovering eller andra byggprojekt i hemmet är det absolut vanligaste typen av lån. Hela 33 procent, alltså en tredjedel av de studiens deltagare, angav att de hade lånat till renovering. På andra plats kom lån till bilköp, vilket 14 procent svarade att de hade lånat till.

Att det är vanligt att låna till renovering är kanske inte så konstigt, då man förhoppningsvis höjer värdet på bostaden och på så sätt kan få igen pengarna vid en eventuell försäljning.


Men att veta vilket lån man ska ta och hur man ska gå tillväga för att få bra lånevillkor kan kännas krångligt och tidskrävande. Om du vill slippa att själv ringa runt till olika banker kan du använda dig av ett lånetest.

Blankos lånetest ger dig ett snabbt svar på hur mycket du kan låna, vilken ränta du kan få och vilken bank som beviljar den typen av lån du söker. Det är kostnadsfritt och ingen kreditupplysning tas. Få en kvalificerad uppskattning innan du går till banken! 

Vilken bank kan ge mig ett lån? Ta ett kostnadsfritt lånetest utan kreditupplysning här.