Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
ANNONS: Innehåll i samarbete med Lendo

Så många svenskar lånar till sin renovering

- 12/06/2019, 13:09 -
Så får du det bästa lånet till renovering

Går du i renoveringstankar?

Väldigt många tar lån för att finansiera sin renovering, vilket inte är så konstigt eftersom det förhoppningsvis höjer värdet på bostaden inför en försäljning.

Har du nyligen köpt hus eller lägenhet och är sugen på att göra om? Att renovera kan som sagt kosta en del. Om du redan lagt de sparade pengarna på bostadsköpet och funderar på att ta ett lån för renoveringen, finns bra möjligheter att jämföra lån för att hitta det bästa.

Här kan du jämföra privatlån och hitta det bästa lånet

Lendo och Schibsted har gjort en studie av svenskarnas lånevanor när det kommer till privatlån, alltså lån avsedda för konsumtion. Den visar att renovering eller annat byggprojekt i hemmet är det som är vanligast att man lånar till. 

33 procent, alltså en tredjedel av de svarande, angav att de hade lånat till renovering. På andra plats kom lån till bilköp, vilket 14 procent hade gjort.

Att det är vanligt att låna till renovering är kanske inte så konstigt, då man förhoppningsvis höjer värdet på bostaden och på så sätt kan få igen pengarna vid en eventuell försäljning.

Här kan du jämföra privatlån och hitta det bästa lånet

Men att veta vilket lån man ska ta och hur man ska gå tillväga för att få bra lånevillkor kan kännas krångligt och tidskrävande. Om du vill slippa att själv ringa runt till olika banker kan du använda dig av en jämförelsesajt.

– Går man i lånetankar för att finansiera en renovering på bostaden är det viktigt att man jämför räntor och villkor innan man väljer ett lån. Genom att jämföra räntor istället för att välja första bästa erbjudande kan man komma att spara pengar varje månad, säger Johanna Björnbäck, PR Manager på Lendo.

Lendo är Sveriges största jämförelsesajt för privat- och företagslån och jämför erbjudanden från upp till 30 olika banker och långivare. Själv behöver du bara skicka in en ansökan och får oftast svar inom en minut och sedan kan du själv välja det erbjudande med lägst ränta och bäst villkor.

Här kan du läsa mer om hur det funkar och skicka in en ansökan.