Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Har du köpt saker på avbetalning? Så här kan du sänka räntan

- 09/07/2019, 10:32 -

Det är lätt att välja avbetalning som betalningsalternativ för att det känns enkelt, men det kan i slutändan bli dyrare än vad du tänkt. Så här kan du få ner avgifterna.

När man ska göra ett lite dyrare inköp faller man gärna för frestelsen att dela upp köpet så att man slipper betala hela summan på en gång. Det kan kännas bra i stunden men problemet är att avgifter ofta tillkommer som gör att köpet blir dyrare än vad du tänkt.

Funderar du på att ansöka om ett lån? Ta ett kostnadsfritt lånetest utan kreditupplysning här.


Det kan både vara höga ränteavgifter, uppläggningskostnad och fakturaavgifter för varje gång du betalar in. Att handla på avbetalning är egentligen som att ta ett lån, och betalar du inte i tid kan det bli riktigt dyrt. Då kan det vara bättre att samla ihop sina avbetalningar till ett lån och försöka få ner räntan.  

Blanko är en tjänst som snabbt ger dig en uppskattning på vilka långivare som passar din ekonomi bäst och hos vilken bank du har störst chans att få ditt samlade lån beviljat till den mest förmånliga räntan. Blanko förmedlar inga lån utan endast information, så att du slipper onödiga kreditupplysningar. Ta lånetestet här nedan och få svar inom en  minut. 


Har du köpt flera varor på avbetalning kan det kännas riktigt stressigt att hålla koll på allt och inte missa någon inbetalning. Det du kan göra för att sänka kostnaderna och förlänga löptiden är att samla ihop allt i ett enda, större lån. 

Hos Blanko får du direkt tips om vilken långivare som passar din ekonomi bäst: Gör ett lånetestet nu!